Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πασχαλινό bazaar από το ίδρυμα Τάσος Γεωργιάδης

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Τάσος Γεωργιάδης», διοργανώνει 

1) Πασχαλινό Bazaar, στην προβλήτα του
Αγ. Νικολάου την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Λειτουργία του Bazaar: Παρασκευή 26/4 18.00-23.00

Σάββατο και Κυριακή 09.00-22.00

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή στις 20.30.

2) Συναυλία με εκκλησιαστικούς ύμνους Ανατολικής

Δυτικής Εκκλησίας Κυριακή 28 Απριλίου 12.00 το μεσημέρι στον Εκθεσιακό χώρο Φρούριο Κανήθου στον Δυτικό Προμαχώνα.

Living Walls με graffiti σε ξεχασμένους τοίχους.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας «Πνοή στην Εύβοια» του Δικτύου Συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων Χαλκίδας, σε σύμπραξη με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει την εκδήλωση Living Walls.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας, που συνδέει τις καταστάσεις που ζούμε, την ιστορία και τον αυριανό τρόπο ζωής στην πόλη μας μέσα από graffiti σε ξεχασμένους τοίχους.

Την Κυριακή 28 Μαίου 13:00, στο πάρκο Αρέθουσας, δίπλα στα γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5, θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ με πολλά χρώματα, σχέδια και την κατάλληλη μουσική.

Σκοπός μας, οι Χαλκιδέοι να χαίρονται και να απολαμβάνουν τα πράσινα σημεία της πόλης.

Περγαντάς - Γερκούδη στη Βουλή για τη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων και της Εύβοιας - Ποια είναι


Στη Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κα. Καλλιόπη Γερακούδη και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας και Δημάρχου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, κ. Ευάγγελος Τετριμίδας .

Θέμα της  συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για την πορεία του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.)  και  των μεγάλων οδικών έργων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στην ταχεία εξέλιξη του ΕΣΠΑ και στην αξιοποίησή του ως βασικό εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης, εν μέσω οικονομικής κρίσης, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι από την ανάληψη της αρμοδιότητας από την αιρετή Περιφέρεια μέχρι σήμερα γίνονται συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες για την αποτελεσματική και απρόσκοπτη υλοποίησή του, επισημαίνοντας ειδικότερα : «Από τη μέρα που αναλάβαμε,  έχουμε καταφέρει αρκετά πράγματα για την Περιφέρειά μας, μένοντας προσηλωμένοι στην βασική μας επιδίωξη για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας καθώς και την γενικότερη ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας. Για να επιτύχουμε λοιπόν το έργο μας έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στην πλήρη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα προετοιμαζόμαστε με ταχείς ρυθμούς για την νέα προγραμματική περίοδο του 2014 – 2020.

Είχαμε και έχουμε διαρκή και στενή συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ.

Μετά την μεγάλη περικοπή των χρηματοδοτήσεων από προγράμματα  εθνικών πόρων, το ΕΣΠΑ αποτελεί το πιο σημαντικό και το πιο αποτελεσματικό εργαλείο, που έχουμε στα χέρια μας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα πνοής για την Στερεά Ελλάδα.

Έπειτα από συντονισμένες  προσπάθειες και λεπτομερή προγραμματισμό και έχοντας κατανοήσει τα νέα  δεδομένα έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε υψηλή απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων, η οποία φθάνει στο 73%, πρώτη από όλες τις Περιφέρειες , την ώρα που ο εθνικός μέσος όρος κυμαίνεται στο 48 %. Στην Περιφέρειά μας έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς. Έργα, που αναμένεται να έχουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την περιοχή μας και να δώσουν επιπλέον ώθηση με σκοπό την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Περγαντάς αναφέρθηκε στα αιτήματα υπερδέσμευσης του Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας, που έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομών, έτσι ώστε να υλοποιηθούν ώριμα έργα απαραίτητα για την ολοκλήρωση βασικών υποδομών.

Η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων δεσμεύτηκε ενώπιον της Επιτροπή ότι θα χρηματοδοτηθεί η υπερδέσμευση του Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας τουλάχιστον , στο 120%  των ήδη εκχωρημένων κονδυλίων.

Αναφορικά με το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας (0766), προϋπολογισμού 150 εκατ. €, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα αποκλειστικά από εθνικούς πόρους με ενταγμένα έργα στο σύνολο του προϋπολογισμού , αλλά και όλες τις υπόλοιπες Συλλογικές Αποφάσεις Έργων και Μελετών ο κ. Περγαντάς ζήτησε από του Βουλευτές της Επιτροπής τη συνδρομή τους ώστε να υπάρχει ομαλή και συνεχής ροή χρηματοδότησης, για να ολοκληρωθούν όλα τα έργα, που έχουν ενταχθεί και συμβασιοποιηθεί.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης έθεσε επί τάπητος το θέμα της  χαμηλής απορρόφησης των ενταγμένων έργων, που υλοποιούνται στο πλαίσιο  του Ε.Π. Ενίσχυσης της Προσπελασιμότητας και πρότεινε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών να μεταφερθούν πόροι στα μεγάλα οδικά έργα της Στερεάς Ελλάδας για την ολοκλήρωση μελετών και υλοποίηση τμημάτων τους όπως :

- Χαλκίδα –  Ψαχνά – Ιστιαία – Αιδηψός  (κατά τμήματα )

- Παράκαμψη  Χαλκίδας , Βασιλικών, Αμαρύνθου, ΑΛιβερίου

- Λαμία –  Ιτέα – Αντίρριο (κατά τμήματα) 

- Ελευσίνα –  Θήβα – Υλίκη

- Παράκαμψη Θήβας

- Λιβαδειά – Αράχοβα – Άμφισσα .

- Τμήματα ΠΑΘΕ – Είσοδος Λαμιας – Παράκαμψη Στυλίδας

- Λαμία –  Καρπενήσι (Ολοκλήρωση μελετών υπόλοιπων τμημάτων και υλοποίηση τους)

Αναφέρθηκε στον Οδικό Άξονα Κεντρικής Ελλάδας  (Ε65) και ζήτησε από την Επιτροπή αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών την απρόσκοπτη υλοποίηση του τμήματος Λαμία – Ξυνιάδα και με την ολοκλήρωση του τμήματος Λαμία – Σταυρός.

Ενημέρωσε τους Βουλευτές της Επιτροπής για  το ποσό των 20 εκατ ευρώ  , που θα χρηματοδοτήσουν μέσω του ΕΣΠΑ στη Στερεά Ελλάδα δράσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων,  συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιχειρηματικότητα και στην απασχόληση της Περιφέρειας.

Τα θέματα περιβάλλοντος  της Στερεάς Ελλάδας, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, επί των οποίων ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς και ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, κ. Τετριμίδας επεσήμαναν πως οι προγραμματισμένες δράσεις για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων προχωρούν κανονικά και σε πλήρη συμφωνία με τα όσα προβλέπει ο Περιφερειακό Σχεδιασμός.

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας τόνισε: «Όλοι  οι φορείς της Περιφέρειας λειτουργούμε σαν ομάδα και επιδιώκουμε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον τόπο. Παρά το γεγονός της σταθερά υψηλότερης απορρόφησης πόρων, εμείς σαν  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δεν αρκεστήκαμε ποτέ στην ευημερία των αριθμών, αντίθετα προσπαθούμε συνεχώς να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί, με στόχο να συνεισφέρουμε τα μέγιστα στην “ευημερία των πολιτών”». Ευχαρίστησε τους Βουλευτές της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και τους Βουλευτές της Περιφέρειας μας για την γόνιμη και ιδιαίτερα εποικοδομητική σημερινή συνεδρίαση.

Μετά τις 27 offshore στην Κύμη, «φύτρωσαν» άλλες 46 στα Νέα Στύρα!


Την ώρα που γίνονται έλεγχοι στις 27 offshore με έδρα την Κύμη της Εύβοιας, λίγο πιο μακριά, στα Νέα Στύρα εμφανίσθηκαν άλλες 46 offshore, κατήγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Αποστόλου.

Επεσήμανε μάλιστα ότι σχεδόν όλες οι offshore δραστηριοποιούνται στο χώρο των ακινήτων, αναφέροντας ενδεικτικά ότι στις offshore στα Ν. Στύρα ανήκουν 92 τίτλοι εκτάσεων.

Η  Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Εύβοιας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου Ευάγγελου Αποστόλου προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τον φορολογικό έλεγχο και καταλογισμό αστικών και ποινικών ευθυνών για τις παρατυπίες και παρανομίες των OFF-SHORE εταιρειών με έδρα την Κύμη της Εύβοιας.

Απαντάει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Με αφορμή τις offshore του Κρανιδίου και της Κύμης έγινε καταγραφή όλων των offshore με ακίνητα στην Ελλάδα, επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα για offshore με έδρα τις Παρθένες Νήσους που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα.

Υπογράμμισε ότι έδωσε εντολή να ξεκινήσουν έλεγχοι από τον ΣΔΟΕ και ότι έχουν γίνει και επιτόπιοι έλεγχοι.

Συνελήφθη ένας από τους απαγωγείς του Παναγόπουλου - Είχε πλούσια "δράση" και στην Εύβοια


Αλλοδαπός, ο οποίος καταζητείτο για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και για ένα διάστημα υπήρξε συνεργάτης του διαβόητου ποινικού Μιχάλη Μακρυγιάννη, συνελήφθη μετά από πολύμηνες, συστηματικές έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφαλείας Αττικής, κατηγορούμενος, εκτός των άλλων για σωρεία ένοπλων ληστειών σε τράπεζες.

Πρόκειται για έναν 34χρονο από τα Σκόπια, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη προχτές το απόγευμα, στο Περιστέρι.

Σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν:

- Μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 18 μηνών και σε χρηματική ποινή, για κατοχή αυτοσχέδιας βόμβας από κοινού και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή.

- Τρία εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία και εκβίαση, για ληστείες, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος, από τον Μάιο του 2012 έως και τον Μάρτιο του 2013, είχε διαπράξει ή είχε συμμετάσχει στη διάπραξη 21 ληστειών τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Βοιωτία, Αττική, Αργολίδα, Εύβοια, Αχαΐα, Μεσσηνία, Τρίπολη, και Κορινθία, από τις οποίες είχε αποκομίσει πάνω από 250.000 ευρώ.

Επίσης, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο του 2012 συνεργαζόταν στη διάπραξη ληστειών με τον Μακρυγιάννη και έναν ακόμα ποινικό κρατούμενο, δραπέτη, αφού είχε παραβιάσει πενθήμερη άδεια.

Στην κατοχή του 34χρονου και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευή TAZER, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρεις απομιμήσεις πιστολιών, τρεις περούκες, πλαστό δελτίο ταυτότητας και δίπλωμα οδήγησης με φωτογραφία του 34χρονου και διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, ποσότητα ηρωίνης, πλήθος κινητών τηλεφώνων, τα ρούχα τα οποία φορούσε κατά τη διάπραξη ληστειών και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και θα προσαχθεί ξανά ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.

Αμάρυνθος: Δύο 20χρονοι στο νοσοκομείο - Έπεσαν πάνω σε φράχτη


Δραματικές ώρες πέρασαν οι γονείς όταν έμαθαν ότι τα παιδιά τους τραυματίστηκαν.

Ήταν χθες το απόγευμα όταν δύο φίλοι μπήκαν στο αυτοκίνητο για να πάνε βόλτα. Λίγο όμως έξω από την Αμάρυνθο, κάτω από άγνωστες συνθήκες, το όχημα έπεσε πάνω σε φράχτη.

Σύμφωνα με το evianews.com περαστικοί σταμάτησαν στο σημείο και πήγαν στα παιδιά για να τους βοηθήσουν.

Αν και ήταν χτυπημένα, είχαν τις αισθήσεις του.

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους.

Ιστιαία: Άνοιξαν τα παράθυρα και έκλεψαν τα ...κρεβάτια!


Την πρώτη φορά που πήγαν τους πήραν χαμπάρι οι γείτονες. 

Οι δράστες όμως το έβαλαν πείσμα και έτσι σήμερα τα ξημερώματα, πλησίασαν το σπίτι, άνοιξαν τα παντζούρια και πήραν όλα τα κρεβάτια.

Το σπίτι  ανήκει σε οικογένεια που δεν μένει μόνιμα και το έχει σαν εξοχικό.

Σοκαρισμένοι οι γείτονες δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν το θράσος των διαρρηκτών.

Δείτε το βίντεο του istiaianews.blogspot.gr.

Τους έπιασε κορόιδα -Πούλησε ΙΧ μέσω ίντερνετ, σε Χαλκιδέο, πήρε τα λεφτά και εξαφανίστηκε


Ενας 31χρονος από το Ηράκλειο της Κρήτης εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες μέσω ίντερνετ και υποσχόμενος την πώληση αυτοκινήτων και δικύκλων, τους έπειθε να καταβάλουν τα χρήματα μέσω ταχυδρομικών επιταγών.

Τελικά το σχέδιο του δεν προχώρησε όσο εκείνος ήθελε αφού μετά από καταγγελίες εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου για εξαπάτηση πολιτών.

Στην καταγγελία προχώρησε ένας 39χρονος στο Τμήμα Ασφαλείας Άργους, από τον οποίο ο συλληφθείς απέσπασε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, στις 11/04/2013 με το πρόσχημα της δήθεν πώλησης οχήματος.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών, ο δράστης συνελήφθη σε κατάστημα των ΕΛΤΑ, στο οποίο είχε μεταβεί για να εισπράξει ταχυδρομική επιταγή ποσού 600 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών. Ειδικότερα, από 59χρονο στην Καρδίτσα απέσπασε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, τα οποία είχε εισπράξει στις 9 και 10 Απριλίου 2013, από 22χρονο στο Παλαιό Φάληρο Αττικής απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1.040 ευρώ, που εισέπραξε στις 9 Απριλίου και από 29χρονο στη Χαλκίδα απέσπασε 650 ευρώ, τα οποία εισέπραξε στις 4 Απριλίου.

ΠΟΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΜΟΥ από "Τ' Αλωνάκι"


Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων του διοικητηρίου απόψε από κόσμο, στην εκδήλωση ΠΟΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΜΟΥ, που οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο σύλλογος Ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης τ΄ Αλωνάκι.

Πλημμυρισμένη από μικρασιάτικα τραγούδια, αλλά και κείμενα από  την μικρασιατική καταστροφή της  Σμύρνης, ο κόσμος καταχειροκρότησε απόψε τους εξαίρετους μουσικούς, τους χορωδούς, τους χορευτές και όλους  μα όλους όσους συμμετείχαν για  την επιτυχία της βραδιάς.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο ήχος και ο φωτισμός ήταν ότι καλύτερο.    


ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...