Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Όλη η γειτονιά του Νίκου στην Χαλκίδα κλαίει - ΒΙΝΤΕΟ

Πορεία με κεριά έκαναν οι συμφοιτητές των αδικοχαμένων στη Λάρισα

Ήταν ένα από τα παλικάρια που έφυγαν από τη ζωή στην τραγωδία της Λάρισας... Εκεί, όπου μια παρέα 5 φοιτητών, άναψε το μαγκάλι για να ζεσταθεί αλλά... αυτή η κίνησή τους, έμελλε να σταθεί μοιραία.

Όλη η γειτονιά του Νίκου στην Χαλκίδα κλαίει από την ώρα που έμαθε τα τραγικά μαντάτα.

Οι πιο πολλοί γείτονες το έμαθαν σήμερα το πρωί, όταν είδαν την ανακοίνωση της κηδείας του.

Βουβαμάρα και πόνος κυριαρχεί, όχι μόνο για όσους γνώριζαν τον Νίκο, αλλά και... ολόκληρης της Ελλάδας.
Η τραγωδία της Λάρισας συγκλονίζει από άκρη σε άκρη.

Ο Νίκος εκτός από καλό παιδί και αγαπητό από όλους, ήταν και αριστούχος μαθητής.

"Στο σχολείο ήταν παράδειγμα για όλους μας με την συμπεριφορά του και την αφοσίωση στα μαθήματα. Όταν έμαθα την τραγική είδηση, κοκάλωσα." μας είπε ένας συμμαθητής του.

Στο βίντεο θα δείτε τι λέει ένας γείτονας του Νίκου και πως περιγράφει στην κάμερα του evianews, το χαμογελαστό παιδί.

O 20χρονος ήταν γιος τρίτεκνης οικογένειας, σπούδαζε στο ΤΕΙ της Λάρισας και έμενε απέναντι από το ενοικιαζόμενο, μοιραίο διαμέρισμα.

Το επισκεφθηκε μαζί με άλλους φίλους και χθες το μεσημέρι, οι πέντε τους, έψησαν στην βεράντα για να φάνε και σε κομμένο Θερμοσίφωνα μετέφεραν κάρβουνα στο εσωτερικό του σπιτιού για να ζεσταθούν.

Από τις αναθυμιάσεις ακολούθησε το κακό... με έναν ακόμη νεκρό και τους τρεις φίλους τους σε κρίσιμη κατάσταση.

Η κηδεία του Νίκου θα γίνει αύριο το πρωί, στις 11:00, στον Άγιο Σπυρίδωνα Χαλκίδας.



Θρήνος στην Χαλκίδα από τον τραγικό χαμό του φοιτητή Νίκου Πολυχρόνη - Είναι ένα από τα δύο τραγικά θύματα της Λάρισας



Θρήνος στην πόλη Χαλκίδα από το απόγευμα της Πέμπτης, από τον τραγικό χαμό του φοιτητή Νίκου Πολυχρόνη, που μαζί με άλλους νεαρούς, στη Λάρισα, είχαν ανάψει κάτι σαν μαγκάλι για να ζεσταθούν με αποτέλεσμα να χάσουν δύο τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις, ενώ ο άλλοι τρεις φίλοι τους νοσηλεύονται σε νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Ολα έγιναν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης όταν μια φίλη τους πήγε στο σπίτι όπου βρίσκονταν οι πέντε νεαροί για να τους επισκεφθεί, αλλά παρότι χτυπούσε επίμονα το κουδούνι δεν της απαντούσαν.

Η πόρτα του σπιτιού άνοιξε με το κλειδί της σπιτονοικοκυράς και οι δύο γυναίκες αντίκρισαν του πέντε νεαρούς αναίσθητους, με τους δύο να είναι ήδη νεκροί.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι πέντε νεαροί είχαν ανάψει μια αυτοσχέδια εστία φωτιάς προκειμένου να ζεσταθούν, κάτι σαν ψησταριά ή μαγκάλι και πιθανότατα δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις.

Οι δύο άτυχοι νεαροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λάρισας, αλλά ήταν ήδη νεκροί, ενώ οι δύο από τους φίλους τους νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση και ο τρίτος σε ημικωματώδη.

Η οικογένεια του άτυχου Νίκου Πολυχρόνη  μένει στο Αλωνάκι και ο πατέρας του εργάζεται στο εργοστάσιο των Τσιμέντων Χαλκίδας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί από τον ι.ν. Αγίου Σπυρίδωνος στον Μπαταργιά.


Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για την ανείπωτη τραγωδία.

Σ. Κεδίκογλου: Η Ρωσία βλέπει πολύ θετικά τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα


Η Ρωσία είναι  η πρώτη χώρα στον κόσμο, όπου παρουσιάζεται  ο νέος επενδυτικός νόμος, που  θα συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά το πέρας εκτενούς ενημερωτικής συνάντησής του με την ηγεσία του Εμπορικού και  Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Η ρωσική πλευρά ανταποκρίνεται πολύ θετικά στις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, είπε ο Σ. Κεδίκογλου, αναλύοντας τις προοπτικές συνεργασίας με Ρώσους επενδυτές σε παραδοσιακούς τομείς όπως τα αγροτικά προϊόντα και ο τουρισμός, αλλά και σχετικά νέες κατευθύνσεις διμερούς συνεργασίας, όπως οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, η φαρμακοβιομηχανία και οι εξοχικές κατοικίες για τη ρωσική μεσαία τάξη.

Πλαισιωμένος από τον γενικό γραμματέα  του υπουργείου Ανάπτυξης Σεραφείμ Τσόκα και τον εκπρόσωπο του Ιnvest in Greece Ηλία Ηλιάδη, ο Σ. Κεδίκογλου χαιρέτισε την πολύ σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία και της ροής των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα και περιέγραψε σειρά ελκυστικών προοπτικών για Ρώσους επενδυτές, πέραν του επιβεβαιωμένου ρωσικού ενδιαφέροντος για τον παραδοσιακό κλάδο της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Τέτοιοι τομείς θα μπορούσαν να καταστούν οι μεταφορές σε συνδυασμό σιδηροδρόμων και κομβικών λιμανιών, όπως εκείνο της Θεσσαλονίκης, η συμπαραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων με προοπτικές εξαγωγών στην ευρωπαϊκή και τη ρωσική αγορά αντιστοίχως.
Στην αντιφώνησή του ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ρωσίας Γκεόργκι Πετρόφ εξέφρασε το αμέριστο ενδιαφέρον της ρωσικής επιχειρηματικής τάξης για επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως και των 175 Επιμελητηρίων μελών του κεντρικού Επιμελητηρίου της Ρωσίας, στα οποία δεσμεύθηκε ότι θα προωθηθούν οι σχετικές πληροφορίες για τον επενδυτικό νόμο και κομβικά επενδυτικά σχέδια.
Ο κ. Πετρόφ αναφέρθηκε και στα δύο διαδοχικά ελληνορωσικά επιχειρηματικά Φόρουμ, που θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη με έμφαση τις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων και στη Μόσχα. Το Φόρουμ της Μόσχας συνδιοργανώνεται από το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο και την Eurobank.

Επιμένει το υπουργείο για τη Δημοτική Αγορά και αγνοεί τις διαμαρτυρίες


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων , Πολιτισμού και Αθλητισμού απέστειλε  απάντηση στην υπ’ αριθμό 6614/1-2-2013 ερώτηση, για τον αποχαρακτηρισμό της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, του Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Στην απάντηση του, το Υπουργείο  κάνει μια ιστορική αναδρομή σχετικά  με την πορεία χαρακτηρισμού της  Αγοράς ως μνημείο και δηλώνει στο τέλος ότι αναμένει αναθεωρημένη Μελέτη Επισκευής και Αποκατάστασης του διατηρητέου μνημείου της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας ώστε να πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις αποκατάστασης που διέπονται από τον Ν. 3028/2002.

Είναι φανερό από την απάντηση του υπουργείου στον Δημ. Αναγνωστάκη, ότι μιλά για αποκατάσταση και όχι αποχαρακτηρισμό και γκρέμισμα.

Ο Δήμος πρέπει επιτέλους να πάρει θέση και να σταματήσει επιτέλους η πρώην αγορά να αποτελεί καταφύγιο ναρκομανών και εστία μόλυνσης μέσα στη καρδιά της Χαλκίδας

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΟΑΠΠΕΧ


Η αναγνώριση της δράσης και προσφοράς των Μουσικών Συνόλων  του Δήμου Χαλκιδέων, στα πολιτιστικά  δρώμενα της πόλης μας, τιμήθηκε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Εκπαιδευτηρίων «ΑΛΦΑ», τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδας.

Όπως τονίστηκε κατά την εκδήλωση, τα Εκπαιδευτήρια ΑΛΦΑ, με αφορμή το έτος του παγκοσμίου φήμης συνθέτη και μαέστρου Benzamin Britten, εκδήλωσαν την επιθυμία να προβούν στη  βράβευση των  Μουσικών  Συνόλων του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ και του Καλλιτεχνικού τους Δ/ντη κ. Πέτρου Πρόκου,     γνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που παίζει η καλλιέργεια του αισθήματος της απόδοσης τιμής στην εφηβική ηλικία,  απέναντι σε φορείς που ασκούν κοινωνική πολιτική και πολιτιστική δράση όπως  η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων.

Η πρόεδρος του ΔΟ.Α.Π.ΠΕ.Χ κ. Λίλιαν Ζλακώνη, αφού ευχαρίστησε τα Εκπαιδευτήρια και τους υπεύθυνους των τμημάτων μουσικής παιδείας για αυτή τους την πρωτοβουλία, τόνισε πως η επί τιμής εκδήλωση που διοργανώθηκε, συμβάλλει στην ανοικοδόμηση των σχέσεων εκπαιδευτικής αρωγής, συνεργασίας και πολιτιστικής ευδοκίμησης…, δίνει το κίνητρο στους νέους για την ενασχόλησή τους με τη μουσική και για εμάς  ατσαλώνει τη θέληση μας για ενίσχυση και αναβάθμιση των καλλιτεχνικών τμημάτων του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιπρόεδρος του  ΔΟ.Α.Π.ΠΕ.Χ Γεραντώνης Γιώρ., ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αυλίδας Ρήγος Κων., Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί… .κ.ά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...