Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΔΟΕ Στερεάς:Πολλές οι υποθέσεις - Ελάχιστο το προσωπικό!

Όταν λέμε ότι θέλουμε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο θα πρέπει και να το δείχνουμε με έργα, γιατί από λόγια έχουμε χορτάσει...
"Θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε...Όταν δεν έχεις μάχιμους ελεγκτές να κάνεις την δουλειά σου, πως να ανταποκριθείς σε τόσες πολλές και σοβαρές υποθέσεις...", έλεγε στο LamiaReport, στέλεχος του ΣΔΟΕ Στερεάς, που παίρνει και δουλειά στο σπίτι, για να μην παραγραφούν κάποιες υποθέσεις.


Το ΣΔΟΕ Στερεάς για να ανταποκριθεί στο έργο του και στους 5 νομούς (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Φωκίδα, Ευρυτανία), θα έπρεπε να είχε 40 ελεγκτές. Στην χειρότερη περίπτωση τουλάχιστον 30. Αυτή τη στιγμή έχει μόνο 20 και με κάτι αναρρωτικές και άλλα, είναι ακόμη λιγότεροι.

Οι υποθέσεις είναι τόσες πολλές που τρέχουν και δεν φτάνουν. Ειδικά για τον τεράστιο φάκελο με το πάρτι εκατ. ευρώ, που γινόταν με την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες, γίνεται αγώνας δρόμου, αφού υπάρχει κίνδυνος παραγραφής μέχρι τέλος του χρόνου.

Ο γραφειοκρατικός όγκος δουλειάς όλων αυτών των υποθέσεων έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά οι ράμπο του ΣΔΟΕ να βρίσκονται σε απόγνωση, αφού χωρίς το απαραίτητο προσωπικό δεν υπάρχει περίπτωση να τα βγάλουν πέρα.

"Δουλεύουμε παραπάνω ώρες στο γραφείο, παίρνουμε δουλειά στο σπίτι και πάλι δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα...Οι τράπεζες καθυστερούν χαρακτηριστικά να ανταποκριθούν σε αιτήματα ανοίγματος λογαριασμών. Παρόλα αυτά έχουμε βγάλει πέρα πολύ σοβαρές υποθέσεις, τις οποίες έχουμε στείλει στη δικαιοσύνη...Υπάρχουν όμως πολλοί φάκελοι στα συρτάρια και εκεί θα παραμείνουν, αν δεν ενδιαφερθούν να στελεχώσουν άμεσα την υπηρεσία..", έλεγε με αγανάκτηση, αλλά και παράπονο ένας από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ Στερεάς στο LamiaReport.

LamiaReport.gr

Χαλκίδα: Ποιά θέματα θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο

Την Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου, στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (λεωφ. Χαϊνά 93) πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Συζήτηση για την οικονομική κατάσταση των Ο.Τ.Α. και τις συνεχείς περικοπές στην χρηματοδότησή τους .
2. Περί γνωμοδότησης μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που περιλαμβάνει συμπληρωματικά στοιχεία για το σύνολο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ που λειτουργεί στη θέση Μικρό Βαθύ στα διοικητικά όρια ΔΕ Αυλίδας Δήμου Χαλκιδέων.
 
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3. Περί ανάρτησης πολεοδομικής μελέτης αναθεώρησης τμημάτων συνοικίας ‘Ζ’ Χαλκίδας.
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
4. Περί γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου για την υλοποίηση της μερικής επανεπιβολής ρυμοτομίας σε πρόταση τροποποίησης του σχεδίου πόλης Δροσιάς μεταξύ των Ο.Τ. 117 και της πλατείας Γ.Κονδύλη και εγγραφή πίστωσης
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
5. Περί παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: ‘Διαμόρφωση οδοστρώματος μπροστά στο δημοτικό σχολείο Λουκισίων’ Δήμου Χαλκιδέων.
Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
6. Περί παράτασης προθεσμίας του έργου: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΑΥΛΙΔΑΣ» .
Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
7. Περί έγκρισης 5ης παράτασης χρονοδιαγράμματος του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ) ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΡΩΗΝ ΑΣΑΧ» Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
8. Περί έγκρισης χορήγησης άδειας εκτέλεσης εργασιών της εταιρείας ΘΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε..
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
9. Περί ανάδειξης αναδόχου της Εργασίας (παροχής Υπηρεσίας) με τίτλο ‘ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ’.
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
10. Περί έγκρισης μελέτης του έργου : ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΦΑΡΟΥ ΑΥΛΙΔΑΣ’ .
Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
11. Περί Αποδοχής των όρων και Έγκρισης Υποβολής Πρότασης του έργου (Πράης) με τίτλο ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΦΑΡΟΥ ΑΥΛΙΔΑΣ’ στην πρόσκληση με κωδικό 18 της (ΕΔΑ) Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας .
Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
12. Περί Αποδοχής των όρων και Έγκρισης Υποβολής Πρότασης του έργου (Πράης) με τίτλο ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ Τ.Κ. ΠΑΡΑΛΙΑΣ Δ.Ε. ΑΥΛΙΔΑΣ’ στην πρόσκληση με κωδικό 18 της (ΕΔΑ) Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας .
Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
13. Περί Αποδοχής των όρων και Έγκρισης Υποβολής Πρότασης του έργου (Πράης) με τίτλο ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ Δ.Κ. ΒΑΘΕΩΣ’ στην πρόσκληση με κωδικό 18 της (ΕΔΑ) Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας .
Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
14. Περί εκδίκασης ένστασης του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΤΟΙΧΙΣΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΕ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ .
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
15. Περί εκδίκασης υποβληθέντων ενστάσεων στον διαγωνισμό του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΛΗΣ (Ο.Τ.439Β) .
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
16. Περί έγκρισης άδειας εκτέλεσης εργασιών της εταιρείας ΕΜΕΚ ΑΤΕ .
Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
17. Περί τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. ετ. 2012 .
Εισηγητής: Λαγός Κωνσταντίνος (Γεν. Γραμματέας) .
18. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 299/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία για τη λήψη δανείου για την αγορά ακινήτου πρωην ΔΑΡΙΓΚ .
Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
19. Περί διαγραφής βεβαιωμένων χρηματικών ποσών από το βιβλίο εισπρακτέων του Δήμου.
Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
20. Περί επιστροφής αχρεωστήτως εισπραχθέντων χρημάτων .
Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
21. Περί έγκρισης έκδοσης παραγωγικών αδειών.
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος)
 
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
22. Περί ορισμού μελών στο διοικητικό συμβούλιο του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΣΔΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
23. Περί έγκρισης Κανονισμού Λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου .
Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
24. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 31/12 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΠΠΑΧ που αφορά καταβολή εξόδων παράστασης στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΠΠΑΧ.
Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
25. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 193 /12 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ που αφορά τον Κανονισμό Δικτύου Αποχέτευσης Χαλκίδας .
Εισηγητής: Βάκκα Ελένη (πρόεδρος ΔΕΥΑΧ)
26. Περί ονοματοθεσίας της πλατείας Αγ. Κωνσταντίνου Δ.Ε. Χαλκίδος

Χαλκίδα: Διέρρηξε καφετέρια για... 70 ευρω και μία TV!

Μια τηλεόραση και 70 ευρώ άρπαξε από καφετέρια της Χαλκίδας ένας νεαρός 31 χρόνων.


Ο διαρρήκτης συνελήφθη τα ξημερώματα από την Ασφάλεια και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.


Στην κατοχή του βρέθηκε η T.V. και ένα κατσαβίδι με το οποίο διέρρηξε την καφετέρια , αλλά τα 70 ευρώ πρόλαβε και τα έφαγε....

Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών: Από τα Ψαχνά στην Τυνησία

Τα μέλη του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη και Μαρίνα Ντόβρου έλαβαν μέρος στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης που έγινε στο Monastir Τυνησίας από 2 έως 12 Σεπτέμβρη 2012 υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού Τυνησίας, με διοργανωτές το Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο Hammamet, την Ένωση Καλών Τεχνών Monastir και τη συμμετοχή καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο.

Σε ένα ανοιχτό εργαστήριο αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής ιδεών οι καλλιτέχνες ζωγράφισαν έργα που παρέμειναν στη συλλογή της Ένωσης Καλών Τεχνών A.B.A.M. για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Hammamet και το Monastir.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, το Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών παρουσίασε στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης Monastir την διεθνή έκθεση ‘’ Γή της ελιάς’’ που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς φιλίας και συνεργασίας του δημάρχου Γιάννη Μπουροδήμου στο Δήμο Monastir και στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες του φεστιβάλ Τυνησίας.

Στο ξενοδοχείο Les Palmiers, ακολούθησε επίσης, η επίσημη τελετή αδελφοποίησης του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών με την Ένωση Καλών Τεχνών Monastir, παρουσία εκπρόσωπων του Δήμου Monastir και πολιτιστικών φορέων της Ιταλίας, Τουρκίας, Γερμανίας, Ρωσίας και Πολωνίας.

Η τελετή αδελφοποίησης πλαισιώθηκε με ελληνική μουσική και ένα βίντεο παρουσίασης της Εύβοιας μέσα από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Συνδέσμου Καλλιτεχνών του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών.

Κόντρα στους δύσκολους καιρούς για την τέχνη, οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών αποτελούν φιλότιμες προσπάθειες προώθησης του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και συγχρόνως προβάλουν μια άλλη εικόνα που τιμά και αναδεικνύει τη χώρα μας στο εξωτερικό.


eviancentreofart.blogspot.gr

Σιλά:Η γιαγιά μου ήταν από την Ελλάδα -ΒΙΝΤΕΟ

Η τηλεοπτική "Σιλά" έκανε ποδαρικό στην εκπομπή "Μίλα" της Τατιάνας Στεφανίδου. Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι έχει και ελληνικές ρίζες, αφού η γιαγιά της ήταν από τη Θεσσαλονίκη.

Η ίδια έχει επισκεφθεί τη συμπρωτεύουσα, μερικά ελληνικά νησιά αλλά και την Αθήνα. Οι εικόνες που της έρχονται στο μυαλό είναι οι αρχαιολογικοί χώροι. Άλλωστε, η διάσημη ηθοποιός τη Τουρκίας, έχει σπουδάσει αρχαιολογία.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή ΕΔΩ

Συνάντηση Αναγνωστάκη με Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας

Ο   βουλευτής  της ΔΗΜ.ΑΡ., Δημήτρης  Αναγνωστάκης   συναντήθηκε   τη   Δευτέρα   17/9/2012,στο πολιτικό του γραφείο,  με το προεδρείο της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων   Εύβοιας αποτελούμενο  από   τον  πρόεδρο κ. Κουλιάκη  Γεώργιο και το  Γεν. Γραμματέα   κ. Τριανταφύλλου  Βασίλειο.

Οι   εκπρόσωποι  των   Αστυνομικών  Υπαλλήλων Εύβοιας παρουσίασαν με τεκμηρίωση και αναλύοντας  σε  βάθος  τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στα  μείζονα προβλήματα:
  • της έλλειψης προσωπικού, που αντιμετωπίζει ο  Νομός μας
  • των συνεχών περικοπών των κονδυλίων για προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής.
  • στα  οικονομικά  μέτρα και στις δραματικές μειώσεις των μισθών τους,
  • στην αναγκαία και απαραίτητη  αναδιάρθρωση  των  υπηρεσιών   και  
  • στην επικείμενη  αξιοποίηση  του  οικοπέδου  για  ανέγερση  Αστυνομικού  κτιρίου.  
Η Συνάντηση  πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και  ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ., να προσπαθήσει για  την προώθηση και την επίλυση  των συγκεκριμένων θεμάτων.

Γιώργος Νταλάρας: «Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα μέσα από τη δουλειά μου»

Μια μεγάλη συνέντευξη έδωσε στο περιοδικό «Down Town Κύπρου» ο Γιώργος Νταλάρας και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα επεισόδια που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια των συναυλιών του την Άνοιξη, τη σημερινή πολιτική κατάσταση, ενώ κάνει δημόσια την αυτοκριτική του.

«Στην Ελλάδα πάντα περνούσαμε δυσκολίες και κατορθώναμε να επιβιώσουμε. Η Ελλάδα δεν έπαψε ποτέ όμως να είναι μία φτωχή χώρα με ελάχιστους πλούσιους πολίτες, που δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες έζησε μια ψεύτικη ευημερία. Αυτή η περίοδος πέρασε ανεπιστρεπτί. Είναι σαφώς τραγική η κατάσταση σήμερα, ειδικά με την ανεργία και η μόνη ελπίδα είναι ότι υπάρχει περίπτωση να καταφέρουμε να ωριμάσουμε μέσα από αυτή την καταστροφή. Υπάρχει ελπίδα, μόνο αν ξεκινήσουμε από το μηδέν και ξαναφτιάξουμε το κράτος μας. Με υποδομές για την υγεία, την παιδεία, την πάταξη της φοροδιαφυγής. Το δυστύχημα, ξέρετε, είναι ότι αυτό που βιώνουμε δεν είναι αποτέλεσμα δυστυχώς ανωτέρας βίας, αλλά εξυφάνθηκε όλα αυτά τα χρόνια και από ανέντιμους πολιτικούς, αλλά και από πελατειακές σχέσεις που δημιουργήθηκαν από αφέλεια ή αμέλεια, στην καλύτερη περίπτωση, και από δόλο και κακουργηματικές στη χειρότερη. Αν δεν καθαρίσει αυτό το απόστημα, θα οδηγηθούμε πάλι σε αδιέξοδο», δήλωσε σχολιάζοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κλαίει το Αυλωνάρι, για τον θάνατο 16χρονου οδηγού!

Θρήνος επικρατεί στην περιοχή του Αυλωναρίου όταν έγινε γνωστό πως ο 16χρονος Σάββας δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή. 

Ήταν Τρίτη (04-09-2010) στις 17.00 το απόγευμα όταν κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου το μηχανάκι του 16χρονου Σάββα, βγήκε από την πορεία του και έπεσε με δύναμη στον δρόμο.

Το περιστατικό συνέβη στον δρόμο Μουρτερή-Οριό. Αμέσως μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Αλιβερίου και στην συνέχεια στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Η κατάσταση της υγείας του όμως ήταν σοβαρή με αποτέλεσμα να χρειαστεί και άλλη μεταφορά στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός της Αθήνας.

Για δώδεκα ολόκληρες μέρες, έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή. Δυστυχώς χθες το βράδυ (16-09-2012) δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους και όλο το χωριό.

Είναι δίκαιες οι απολύσεις στο δημόσιο ;

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ
Στελέχους της ΔΗΜ.ΑΡ.
 
Όσο είναι και στον ιδιωτικό τομέα, τόσο δίκαιες είναι και οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Έτσι θα απαντούσα αν με ρώταγε κάποιος. Είναι οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα δίκαιες ; Ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα αυτό ; Για τον ιδιωτικό υπάλληλο που απολύθηκε, λίγο σημασία έχει η απάντησή του οποιοδήποτε. Και όποιος έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα καταλαβαίνει πολύ καλά τι σημαίνει μια απόλυση. Γιατί πέρα από το βιοποριστικό πρόβλημα που είναι το κυρίαρχο μετά την απόλυση, οι επιπτώσεις στην προσωπικότητα του ατόμου που απολύεται είναι ανεξερεύνητες και εν πολλοίς άγνωστες για όσους δεν έχουμε ζήσει αυτά τα συναισθήματα. Μέχρι σήμερα όμως μόνο ο απολυμένος του ιδιωτικού τομέα έχει νιώσει και έχει βιώσει τέτοιες καταστάσεις. 
 
Πολύ κοντά είναι και ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο επιχειρηματίας που υποχρεώνεται να κλείσει την επιχείρησή του γιατί δεν «βγαίνει». Ίσως, όχι με δική του ευθύνη. Να μην μιλήσουμε για τα χιλιάδες νέα παιδιά με τα πολλά και εξειδικευμένα προσόντα, που δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στην παραγωγή και μαραζώνουν σε κάποια συνοικία της πόλης ή σε κάποιο χωριό της επαρχίας, ζώντας μια ψευδαίσθηση της ζωής από το χαρτζιλίκι του πατέρα ή του παππού και της γιαγιάς.
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...