Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

VIDEO: Οι πιο αστείες στιγμές των κεντρικών δελτίων!

To απόγευμα της Παρασκευής και με αφορμή το φινάλε της εκπομπής "Φώτης & Μαρία live", παρακολουθήσαμε τις πιο αστείες στιγμές των παρουσιαστών των κεντρικών δελτίων!

Οι δυο παρουσιαστές έδωσαν τα 18 βραβεία... bataclan της τηλεοπτικής σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ένα από αυτά κέρδισαν και οι: Όλγα Τρέμη, Θοδωρής Δρακάκης, Ελεονώρα Μελέτη και άλλοι, οι οποίοι είπαν "ατάκες" κι έκαναν σαρδάμ που θα μας μείνουν αξέχαστα...

Δείτε το βίντεο:

Συνταξιούχος τραπεζικός ο εγκέφαλος μεγάλης σπείρας που εξαπατούσε τράπεζες

Συνταξιούχος τραπεζικό στέλεχος φέρεται να είναι εγκέφαλος μεγάλης σπείρας που πραγματοποιούσε απάτες σε βάρος ελληνικών τραπεζών. Η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με επίκεντρο την Κάτω Αχαΐα χρειάστηκε πολλούς μήνες προετοιμασίας από αστυνομικούς και στελέχη ασφαλείας των τραπεζών. Συνολικά συνελήφθησαν 30 άτομα, στην πλειοψηφία τους Ρομά.

 Στην κατοχή τους βρέθηκαν 302.145 ευρώ σε μετρητά, 600 χρυσές λίρες, 1 πλάκα χρυσού, 63 σφραγίδες υπηρεσιών και τραπεζών, 3 πιστόλια, 3 περίστροφά, 9 καραμπίνες και 400 φυσίγγια. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν 17 αυτοκίνητα ΙΧ, τα περισσότερα από τα οποία ήταν πολυτελείας ( Porsche cayenne, Mercedes, BMW, κα), ενώ εντοπίστηκαν και 10 τριαξονικά φορτηγά αυτοκίνητα γεμάτα με εμπόρευμα το οποίο προέρχεται από την Κίνα.

Ειδικότερα το κύκλωμα χρησιμοποιώντας διεθνές σύστημα εμπορικών συναλλαγών ερχόταν σε επαφή με κινέζικες εταιρείες και βάζοντας ως διαμεσολαβητές της συναλλαγής μία κινεζική και μία ελληνική τράπεζα προέβαιναν σε παραγγελίες εμπορευμάτων πληρώνοντας προκαταβολές.

Οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες παραλάμβαναν τα φορτωτικά έγγραφα που είχαν εντολή να παραδοθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αγνοούσαν πλήρως και τα συγκεκριμένα πρόσωπα και τη φύση της συναλλαγής. Μέλη του κυκλώματος κατάφερναν σε κάποιες από τις περιπτώσεις να πείσουν τραπεζικά στελέχη (πρόκειται κυρίως για υπό καταστήματα της επαρχίας) να αποστείλουν τα συγκεκριμένα έγγραφα σε άλλο τραπεζικό υποκατάστημα.

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, οι απατεώνες κατάφερναν να αποσπάσουν τα συγκριμένα έγγραφα με τα οποία το αναγραφόμενο σε αυτά πρόσωπα παραλάμβανε τα εμπορεύματα εκθέτοντας ουσιαστικά τις ελληνικές τράπεζες.

Η συγκεκριμένη απάτη λάμβανε χώρα για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, ενώ όπως αποκαλύπτει στην «Κ» ανώτατη πηγή της ΕΛΑΣ, σχεδόν το σύνολο των ελληνικών τραπεζών είχε πέσει έστω και μία φορά θύμα της εν λόγω απάτης. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή η ελληνική πρεσβεία το Πεκίνο, έκρουε προ πολλού τον κώδων του κινδύνου, καθώς η κινεζική πλευρά απειλήθηκαν οι ομαλές εμπορικές σχέσεις με την ασιατική υπερδύναμη εξαιτίας των κρουσμάτων της συγκεκριμένης απάτης. Οι έρευνες της αστυνομίας διεξήχθησαν σε κλίμα άκρας μυστικότητας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν εκατοντάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι συλλήψεις να γίνουν άμεσα και αναίμακτα. Οι έρευνες συνεχίζονται

Κώστας Ονισένκο / www.kathimerini.gr

Με επιτυχία η ανοιχτή συνέλευση της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην Χαλκίδα.

Εγράφησαν αρκετά νέα μέλη στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Αφού έγιναν τοποθετήσεις επί της πολιτκής απόφασης της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που εμπεριείχε εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα ,προτάσεις για την δράση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σαν μια μαχητική αξιωματική αντιπολίτευση στην βουλή και την κοινωνία αγωνιζόμενος –όπως πάντα - στο πλευρό του λαού για τα δίκαια αιτήματα του ,ακόμη συζητήθηκε το οργανωτικό χρονοδιάγραμμα για την πορεία του σχήματος σε ενιαίο πολιτικό σχήμα κρατώντας –βέβαια- τα αριστερά ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του με όραμα τον σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία.

Στην συνέχεια λόγω των αυξημένων πλέον αναγκών έγινε διεύρυνση της συντονιστικής γραμματείας του οργάνου φθάνοντας τα 16 μέλη και αποφασίστηκε η δημιουργία θεματικών επιτροπών που θα παρακολουθούν και θα παρεμβαίνουν σε ζητήματα των αρμοδιοτήτων τους.

Η πρώτη συνεδρίαση της νέας συντονιστικής γραμματείας θα γίνει την Τετάρτη 11 Ιούλη στις 8 μμ στα γραφεία του Συνασπισμού.

Ανασφάλιστα 750.000 κρατικά αυτοκίνητα - Ξεκινάει σαφάρι για τον εντοπισμό τους

Στο στόχαστρο της Εποπτικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος μπαίνουν τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα μέχρι τέλος μήνα και περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες Ι.Χ. Θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ημερησία οι παραβάτες θα πρέπει μέσα σε 10 έως 20 μέρες να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής, αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος, αλλιώς θα έρθει και δεύτερο πρόστιμο το οποίο θα ανέρχεται σε 500 ευρώ, ενώ θα αφαιρείται η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη χώρα κυκλοφορούν σχεδόν 2 εκατομμύρια ανασφάλιστα οχήματα και σύμφωνα με τα στελέχη της εποπτικής αρχής προκύπτει πως τα 750.000 αφορούν κρατικά οχήματα ενώ περίπου σε 350.000 ΙΧ έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Ξεκινούν τα «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012» με γλέντι, χορό, τραγούδι αλλά και μουσική και κινηματογράφο

«ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012» με γλέντι, χορό, τραγούδι αλλά και μουσική και κινηματογράφο στη Ν. Αρτάκη Χαλκίδας. Το πρόγραμμα που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ)για τον Ιούλιο περιλαμβάνει:

Ν. ΑΡΤΑΚΗ - Σάββατο 21 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, 1ο Δημ. Σχολείο Αρτάκης

ΕΝΑΡΞΗ Κυζικείων - «Εορτή Κατατοπιωτών». Γλέντι, χορός, τραγούδι

Ν. ΑΡΤΑΚΗ - Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Παραλία (Ανεμόμυλος)

Συναυλία "ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ", Μουσική & Τραγούδια από τη Μεγάλη Οθόνη με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής - Μουσικά Σύνολα ΔΟΑΠΠΕΧ

Δ/νση Ορχήστρας: Πέτρος Πρόκος

Ν. ΑΡΤΑΚΗ - Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Πάρκο Κυζικείων

Προβολή της ταινίας «ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ» του Γιάννη Σμαραγδή για τον μεγάλο Ελληνα ζωγράφο, από το Σύλλογο της Ε.Γ.Ε.

Ρίχνουν στον Γοργοπόταμο άρρωστα ζώα - Συγκλονιστική φωτογραφία!

Ανεγκέφαλοι, πολύ συχνά ρίχνουν μέσα στο ποτάμι άρρωστα ζώα και μάλιστα ζωντανά ώστε να πνιγούν...

 Η φωτογραφία που δημοσιεύει το lamiareport.gr, τραβήχτηκε από κάτοικο της περιοχής, που έκανε βόλτα στις πηγές Γοργοποτάμου. Πλησιάζοντας προς τις πηγές, 1 χιλιόμετρο περίπου από τη γέφυρα του τρένου, αντίκρισε το φρικτό αυτό θέαμα. Το κουφάρι της νεκρής αγελάδας σε αποσύνθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αφού κάποιοι ανεγκέφαλοι, πολύ συχνά ρίχνουν
μέσα στο ποτάμι άρρωστα ζώα και μάλιστα ζωντανά ώστε να πνιγούν. Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής το γνωρίζουν, ωστόσο υπάρχει ένα πέπλο σιωπής γύρω από το θέμα αυτό.

Από τις πηγές του Γοργοποτάμου πίνει νερό όλη η Λαμία και βλέποντας τη φωτογραφία προκαλούνται ερωτήματα. Ωστόσο ο διευθυντής της ΔΕΥΑΛ κ. Γιάννης Θεωδορακόπουλος, τόνισε όταν ρωτήθηκε για το θέμα, ότι το νερό που παίρνει η Λαμία, είναι από συγκεκριμένη πηγή, η οποία ονομάζεται "Νεροτριβιά" και δεν έχει σχέση με το σημείο της φωτογραφίας.

''Στο σημείο υπάρχει ειδική κατασκευή με περίφραξη και δεξαμενή και το νερό αντλείται κατευθείαν μέσα από το βράχο'', είπε o κ Θεωδορακόπουλος.

Χαλκίδα: Το καλοκαίρι συναντά τον Πολτισμό με εκδηλώσεις

Το καλοκαίρι συναντά τον Πολτισμό με εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα από τις 13 - 31 Ιουλίου έχεις ώς εξής:

ΧΑΛΚΙΔΑ - Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, ώρα 21.00, Κάστρο Κανήθου

«Φεστιβάλ Θεάτρου ΔΟΑΠΠΕΧ»

Τη Θεατρική Παράσταση «Ξύπνα Βασίλη» παρουσιάζει το θεατρικό τμήμα ενηλίκων του εκπολιτιστικού συλλόγου Κανήθου, σε συνεργασία με το Αεικίνητο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Ρ. Νταλαχάνη και Β. Βαλέρη.

Η παράσταση είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με είσοδο προαιρετικά τρόφιμα ή φάρμακα τα οποία θα δοθούν στο Φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας.

ΧΑΛΚΙΔΑ - Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00,

πλατεία Πεσόντων Οπλιτών (Τζαμί)

Συναυλία – «Μουσικό Αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου», με την 7μελή Λαϊκή Ορχήστρα ΔΟΑΠΠΕΧ

Μουσική επιμέλεια: Θωμάς Παναγόπουλος

ΧΑΛΚΙΔΑ - Κυριακή 15 Ιουλίου 2012, ώρα 21.00, Αυλή-Κόκκινο Σπίτι


«Βραδιά Χορωδιακής Μουσικής» με τη συμμετοχή, των:

- Μικτή τετράφωνη χορωδία Αρτάκης, με μαέστρο τον κ. Γιώργο Γερογιάννη

- Χορωδιακός Σύλλογος Χαλκίδας με μαέστρο κ. Ζήση Κολιογιώργη.

- Χορωδία Βασιλικού με μαέστρο τον κ. Παύλο Κουρμπέτη

- Χορωδία Δυστίων με μαέστρο την κ. Άννα Καραβά

- Χορωδία Ψαχνών με μαέστρο την κ. Αγγελική Χονδρού

ΧΑΛΚΙΔΑ - Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Κάστρο Κανήθου


Παιδική Θεατρική παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» από τις Μαγικές Σβούρες του Δημήτρη Αδάμη.

Διοργάνωση: Πανευβοϊκός Σύλλογος «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός» & με την ευγενική συμπαράσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Τιμή εισιτηρίου: 10 €

ΧΑΛΚΙΔΑ - Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, ώρα 21.00, Κάστρο Κανήθου

«Φεστιβάλ Θεάτρου ΔΟΑΠΠΕΧ»

Τη Θεατρική Παράσταση «Ξύπνα Βασίλη» παρουσιάζει το θεατρικό τμήμα ενηλίκων του εκπολιτιστικού συλλόγου Κανήθου, σε συνεργασία με το Αεικίνητο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Ρ. Νταλαχάνη και Β. Βαλέρη.

Η παράσταση είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με είσοδο προαιρετικά τρόφιμα ή φάρμακα τα οποία θα δοθούν στο Φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας.

ΧΑΛΚΙΔΑ - Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00,

πλατεία Πεσόντων Οπλιτών (Τζαμί)

Συναυλία – «Μουσικό Αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου», με την 7μελή Λαϊκή Ορχήστρα ΔΟΑΠΠΕΧ

Μουσική επιμέλεια: Θωμάς Παναγόπουλος

ΧΑΛΚΙΔΑ - Κυριακή 22 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Κάστρο Κανήθου

Θεατρική παράσταση «Λαμόγια Φτώχεια & Φιλότιμο» με τους Στάθη Ψάλτη, Νάντια Καραγιάννη, Κώστα Ευριπιώτη κ.ά.

Τιμή Εισιτηρίου: 17 – 15 (φοιτητικό, Συνταξιούχοι κλπ) & 12 € (Άνεργοι, παιδικό)


ΧΑΛΚΙΔΑ - Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Κάστρο Κανήθου

Φιλανθρωπική Συναυλία με το Μίμη Πλέσσα και τη Σόνια Θεοδωρίδου.

Διοργάνωση: Σύλλογος «Ο Καλός Σαμαρείτης» και με την ευγενική συμμετοχή του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Τιμή Εισιτηρίου: 12 €

ΧΑΛΚΙΔΑ - Τρίτη 24 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Κόκκινο Σπίτι


(πλατεία Μάλλιου)

«Λαϊκή Βραδιά» με την 8κταμελή Λαϊκή Ορχήστρα ΔΟΑΠΠΕΧ

Μουσική επιμέλεια: Θωμάς Παναγόπουλος

ΧΑΛΚΙΔΑ - Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Κόκκινο Σπίτι

(πλατεία Μάλλιου)

«Βραδιά Κρητικής Μουσικής» με χορό και τραγούδι, συνοδεία 4μελούς ορχήστρας.

ΧΑΛΚΙΔΑ – Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Κάστρο Κανήθου

Μουσικοθεατρική παράσταση «7 τραγούδια θα σου πω» με τους Μαγγίρα, Πετράκη, Δούκα, Δελαπόρτα κ.ά.

Τιμή Εισιτηρίου: 15 & 12 € (φοιτητικό, παιδικό, συνταξιούχοι, άνεργοι κ.ά.)

ΧΑΛΚΙΔΑ – Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Κάστρο Κανήθου

«Συναυλία Αλληλεγγύης» -Αφιέρωμα στο Σταύρο Ξαρχάκο

Διοργάνωση: Ιερός Ναός Αγ. Δημητρίου και με την ευγενική συμμετοχή του ΔΟΑΠΠΕΧ

Η εκδήλωση είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με είσοδο προαιρετικά τρόφιμα ή φάρμακα τα οποία θα δοθούν στο Φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας

ΧΑΛΚΙΔΑ – Τρίτη 31 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Κάστρο Κανήθου

Θεατρική παράσταση «Το Μήλο» με τους Ναταλία Δραγούμη, Θανάση Τσαλτάμπαση κ.ά.

Τιμή Εισιτηρίου: 18 & 15 € (φοιτητικό, παιδικό, συνταξιούχοι, άνεργοι )

Δίνουν πίσω το χαράτσι! - Ποιοι δικαιούνται να πάρουν

- Έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με όσους δικαιούνται επιστροφή
- Βόμβα στον προϋπολογισμό με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών
- Υπολογίζεται ότι θα μειωθούν τα έσοδα κατά 2% σε σχέση με πέρυσι
- Εξετάζουν τη δυνατότητα συμψηφισμού για όσους χρωστούν στο Δημόσιο
- Διαβάστε ποιοι δικαιούνται να πάρουν πίσω το χαράτσι


Μια μεγάλη αδικία αναγκάζεται να αποκαταστήσει η κυβέρνηση, δίνοντας πίσω τα χρήματα από το χαράτσι σε κοινωνικές ομάδες που θα έπρεπε να είχαν εξαιρεθεί. Μόνο που έτσι, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, δημιουργώντας «τρύπα» 2% στα έσοδα της χρονιάς.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να επιστρέψει περίπου 200 εκατ. ευρώ από το ειδικό τέλος ακινήτων σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που μαζικά είχαν υποβάλει αιτήσεις διαγραφής τους στις ΔΟΥ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιστροφές έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Ιούνιο αλλά δεν έχουν καταγραφεί στον προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται ότι όταν αποφασίστηκε να μπει το ειδικό τέλος ακινήτων, είχαν προβλεφθεί εξαιρέσεις. Απαλλάχθηκαν κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών, τα βιοτεχνικά κτίρια, άνεργοι χωρίς άλλη πηγή εισοδήματος και χαμηλοσυνταξιούχοι.
Είναι εκείνοι που υπέβαλαν στις εφορίες αίτηση εξαίρεση γιατί δε μπορούσαν, για λόγος διαβίωσης, να πληρώσουν το φόρο.

Και τώρα, το κράτος είναι υποχρεωμένο να τους επιστρέψει τα χρήματα που πλήρωσαν για να μην τους κόψουν το ρεύμα.

Η επιστροφή θα προκαλέσει μείωση των εσόδων του προϋπολογισμού κατά σχεδόν 2%. Γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη δυνατότητα συμψηφισμού της επιστροφής από το χαράτσι για όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Βαθύ, την Παραλία και στον Φάρο Αυλίδας

Πέτρος Πρόκος
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Βαθύ Αυλίδας, την Παραλία Αυλίδας και στον Φάρο Αυλίδας που οργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) είναι σημαντικές και καλύπτουν όλο το ηλικιακό φάσμα.


Αναλυτικά:

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΙΔΑΣ - Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, ώρα 21:00,
χώρος Δημοτικό Σχολείο
Παράσταση «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ» με το θέατρο Σκιών του Θανάση Σπυρόπουλου.

ΠΑΡΑΛΙΑ Αυλίδας - Σάββατο 14 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00,
Δημοτικό Σχολείο Παραλίας

Συναυλία "ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ", Μουσική & Τραγούδια από τη Μεγάλη Οθόνη με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής - Μουσικά Σύνολα ΔΟΑΠΠΠΕΧ

Δ/νση Ορχήστρας: Πέτρος Πρόκος

ΒΑΘΥ Αυλίδας - Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου

Παράσταση «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ» με το θέατρο Σκιών του Θανάση Σπυρόπουλου.

ΦΑΡΟΣ Αυλίδας - Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, πλατεία χωριού

Παράσταση «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ», με το θέατρο Σκιών του Θανάση Σπυρόπουλου.

ΦΑΡΟΣ Αυλίδας - Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, πλατεία χωριού

Συναυλία – «Μουσικό Αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου», με την 10μελή Λαϊκή Ορχήστρα ΔΟΑΠΠΕΧ

Μουσική επιμέλεια: Θωμάς Παναγόπουλος

ΒΑΘΥ Αυλίδας - Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου

«Μουσικές Διαδρομές», στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, με τα Μουσικά Σύνολα του ΔΟΑΠΠΕΧ

Δ/νση Ορχήστρας: Πέτρος Πρόκος


ΠΑΡΑΛΙΑ Αυλίδας - Κυριακή 22 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Δημ. Σχολείο Παραλίας

Θεατρική Παράσταση με το έργο: «Μαυρογιαλούρος» με το θεατρικό τμήμα ενηλίκων του εκπολιτιστικού συλλόγου Κανήθου και σε συνεργασία με το Αεικίνητο Θέατρο.

Οδηγούσε και είδε δύο πτώματα, στην άκρη του δρόμου!

O οδηγός σταμάτησε και στην περιοχή επικράτησε πανικός...


Tα πτώματα δύο αγνώστων βρέθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη.

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε από διερχόμενο οδηγό, περί τις 04.30 τα ξημερώματα, σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της αερογέφυρας που οδηγεί σε γνωστό εργοστάσιο επίπλων.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, ενώ στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής.

 Από την πρώτη εξέταση, πάντως, που διενήργησε η ιατροδικαστής στις σορούς δεν προκύπτουν εμφανείς ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα...

«ΑΝΘΗΔΩΝΕΙΑ 2012» στα Λουκίσια

Τα «ΑΝΘΗΔΩΝΕΙΑ 2012» οργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) στα Λουκίσια, με σειρά από εκδηλώσεις.


Αναλυτικά:

ΛΟΥΚΙΣΙΑ - Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

«Μουσική βραδιά» με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής-Μουσικά Σύνολα ΔΟΑΠΠΕΧ.

ΛΟΥΚΙΣΙΑ - Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Θέατρο Σκιών

ΛΟΥΚΙΣΙΑ - Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

- Μοντέρνοι Χοροί από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λουκισίων.

- Συναυλία με το τοπικό συγκρότημα «Οι Ανισόρροποι»

ΛΟΥΚΙΣΙΑ - Κυριακή 15 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Πλατεία παλαιάς βρύσης

«Παραδοσιακό Γλέντι» με τη ΦΙΛΙΩ ΠΥΡΓΑΚΗ, το ΓΙΩΡΓΟ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ και τους: Π. Πλαστήρα και Γ. Κυριακού στο κλαρίνο

Χώρος εκδηλώσεων: Πλατεία παλαιάς βρύσης - Ώρα έναρξης: 21:00

Μυστηριώδης εκατομμυριούχος μοιράζει χρήματα, με αντάλλαγμα... μια καλή πράξη

Μια πρωτότυπη φιλανθρωπική πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει ένας μυστηριώδης εκατομμυριούχος με έδρα το Λονδίνο, ο «μίστερ Λάκι» όπως αποκαλείται, ο οποίος μοιράζει χρήματα ζητώντας ως αντάλλαγμα από τους ευεργετηθέντες να φωτογραφηθουν και -το κυριότερο- να κάνουν κάτι καλό με τα λεφτά που τους δίνει.

Τι ακριβώς κάνει ο «Μίστερ Λάκι»; Πολύ απλά, κυκλοφορεί στο Λονδίνο και συναντά τυχαίους ανθρώπους σε καφετέριες ή στο Μετρό. Τους εξηγεί την πρωτοβουλία του και τους ζητά να του πουν τι θα έκαναν αν τους έδινε 1000 λίρες. Αν του αρέσει αυτό που θα ακούσει, τότε τους δίνει τα χρήματα και φωτογραφίζει τον «τυχερό».

Ο εκατομμυριούχος, που θέλει να μείνει ανώνυμος, έχει δημιουργήσει τον διαδικτυακό τόπο we-are-lucky.com όπου εξηγεί την πρωτοβουλία του και δημοσιεύει φωτογραφίες των ανθρώπων που ευεργέτησε. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στα «ΝΕΑ», μια δημοσιογράφος των Times του Λονδίνου εντόπισε και συνάντησε τον φιλάνθρωπο εκατομμυριούχο ο οποίος κάθε άλλο παρά εκκεντρικός είναι. Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο λόγος που ονόμασε την πρωτοβουλία του wearelucky -δηλαδή «είμαστε τυχεροί»- είναι διότι και ο ίδιος αισθάνεται τυχερός που εργαζόμενος στο εξωτερικό κατάφερε να μαζέψει τόσα χρήματα ώστε να παραιτηθεί από όλα το 2011 και να ξανασκεφτεί τα πάντα, και τη ζωή του.

«Στην αρχή τα χρήματα ήταν μεγάλο βάρος για εμένα» είπε στη δημοσιογράφο ο ανώνυμος εκατομμυριούχος που τονίζει ότι δεν μπορούσε να αποφασίσει τι θα κάνει με τα εκατομμύριά του, αν θα τα έδινε σε φιλανθρωπίες σε φτωχές χώρες ή αν θα βοηθούσε τους φτωχούς της Βρετανίας. Τελικά του ήρθε η ιδέα του wearelucky.com.

Στην ιστοσελίδα αυτή, ο φιλάνθρωπος εκατομμυριούχος δημοσιεύει την φωτογραφία αλλά και την «καλή πράξη» κάθε ενός από τους Λονδρέζους που πήραν χρήματα. Ένας σεφ, για παράδειγμα, οργάνωσε δείπνο για ηλικιωμένα ζευγάρια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ένας άλλος απλώς εξόφλησε τους λογαριασμούς του ενώ ένα ζευγάρι οργάνωσε το γάμο του. Στόχος του Μίστερ Λάκι όπως λέει ο ίδιος είναι να ανοίξει τα μάτια των ανθρώπων στις δυνατότητες της φιλανθρωπίας. Και πιθανώς να το καταφέρνει, έστω και με αυτόν τον περίεργο τρόπο. «Είναι παράξενο το συναίσθημα να σου δίνει ένας ξένος ένα φάκελο με 1000 λίρες», λέει η Λουσι, η οποία διευθύνει ένα μικρό βιβλιοπωλείο. Η ίδια επέλεξε να δώσει ένα μέρος των χρημάτων του Μίστερ Λάκι ως πριν σε έναν συνάδελφό της ο οποίος το άξιζε αλλά μέχρι τότε το μαγαζί δεν μπορούσε να τον ανταμείψει...

Χαλκίδα: Φωτιά κατέστρεψε περίπτερο

Ήταν δύο και μισή όταν σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική της Χαλκίδας.

Αν και βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από τις εγκαταστάσεις, η φωτιά έκαψε ολοσχερώς την επιχείρηση και τα προϊόντα.

Στην φωτογραφία βλέπετε τα συνεργεία που σήμερα το πρωί έπιασαν δουλειά για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Αν και τα αίτια διερευνώνται, σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα.

«ΛΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ» με 20 Μπουζούκια

Σε συνέχεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας, το πλήρες πρόγραμμα για το μήνα ΙΟΥΛΙΟ 2012, έχει ως εξής:

«ΛΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ» με 20 Μπουζούκια


Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, στην πλατεία Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι) θα πραγματοποιηθεί η «Λαϊκή Μουσική Βραδιά», με την 20μελή ομάδα Μπουζουκιών, του Δημ. Ωδείου «Ν. Σκαλκώτα» Χαλκίδας.

Μουσική επιμέλεια: Όλγα Κετσεμενίδου και Δημήτρης Κικίδης.

ΧΑΛΚΙΔΑ - Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012, ώρα 21:00, Κάστρο Κανήθου

Θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου», με την Άννα Βαγενά. (Αφιερωμένη στη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή)

Τιμή εισιτηρίου 17 € και 12 € (φοιτητικό, παιδικό, συνταξιούχοι, άνεργοι κ.ά.)

ΧΑΛΚΙΔΑ - Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, ώρα 21:00, Θέατρο Κωτσόπουλου, Μέσα Παναγίτσα

Μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Μια Πόλη Μαγική», παρουσιάζουν νέοι και νέες (σόλο και ντουέτα) της «Χορωδίας Χρωμάτων» - Παιδική και Χορωδία Νέων Χαλκίδας του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Υπεύθυνη χορωδίας & Καλ/κη Δ/νση: Δέσποινα Γερογιάννη

ΧΑΛΚΙΔΑ - Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, ώρα 21:00, Κάστρο Κανήθου
«Φεστιβάλ Θεάτρου ΔΟΑΠΠΕΧ»

Τη Θεατρική Παράσταση «Ω! Τι κόσμος Μπαμπά» παρουσιάζει το θεατρικό εφηβικό τμήμα του εκπολιτιστικού συλλόγου Κανήθου, σε συνεργασία με το Αεικίνητο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Ρ. Νταλαχάνη και Β. Βαλέρη.Η παράσταση είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με είσοδο προαιρετικά τρόφιμα ή φάρμακα τα οποία θα δοθούν στο Φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας.

Ο αποχαιρετισμός του Γιώργου Παπαδάκη - Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, αλλά όχι τον ΑΝΤ1!- VIDEO

Τι ερωτηματικά άφησε για την ανανέωση του συμβολαίου του με το κανάλι;

Τίτλοι τέλους και για το ενημερωτικό μέρος της εκπομπής Πρωινό ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη να αφιερώνει τα τελευταία πέντε λεπτά της εκπομπής για την αποφώνησή του. Ο δημοσιογράφος ήταν σαφής σε πολλά από αυτά που είπε, έστειλε τα μηνύματά του εκεί που επιθυμούσε, ενώ σε κάποια καίρια θέματα, άφησε μεγάλα ερωτηματικά.

Τα νούμερα τηλεθέασης

Ο Γιώργος Παπαδάκης μίλησε για πρώτη φορά για την τηλεθέαση της εκπομπής, για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τονίζοντας τα εξής: "Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ όλους, γιατί ήσασταν κοντά μας και μας επιβραβεύσατε δίνοντας διψήφιο αριθμό τηλεθέασης από το δεύτερο κανάλι. Ήταν οι καλύτερες τηλεθεάσεις των τελευταίων 10 - 15 ετών".

Τα λάθη και οι αδικίες

Σε απολογητικό ύφος, ο παρουσιαστής αναφερόμενος στους πολιτικούς που πέρασαν από το τραπέζι του, σημείωσε: "Κάναμε λάθη, φοβερά λάθη, αδικήσαμε ανθρώπους, αλλά λάθη κάνουν εκείνοι που δεν ισχυρίζονται ότι είναι τέλειοι. Μπορεί και να υπερβάλαμε, αλλά υπερβάλουν αυτοί που είναι ειλικρινείς και αν τρέχει και λίγο κρητικό αίμα στις φλέβες σου, τα πράγματα γίνονται χειρότερα".

Ποιους ευχαρίστησε;

Στη συνέχεια, όταν έφτασε η ώρα των ευχαριστιών, ο Γιώργος Παπαδάκης είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τηλεθεατές και στη συνέχεια ευχαρίστησε έναν προς έναν ονομαστικά, όλους τους συνεργάτες του, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Καμία αναφορά δεν έκανε ο παρουσιαστής στο κανάλι, αλλά ούτε και στα στελέχη του! "Θέλω να ευχαριστήσω τα νέα παιδιά που ήταν δίπλα μου αυτή τη χρονιά και που εύχομαι να είμαστε μαζί για πολλά χρόνια. Πάνω απ' όλα να ευχαριστήσουμε εσάς!", αρκέστηκε να πει.

Η επόμενη σεζόν

Εδώ παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό, τι θα γίνει με την ανανέωση του συμβολαίου του παρουσιαστή με τον ΑΝΤΕΝΝΑ; Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν μίλησε καθόλου για το θέμα, μόνο μέσω κάποιων ...διακριτικών λεπτομερειών μέσα σε φράσεις, που ενδεχομένως να δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο. Όταν ρώτησε τους συνεργάτες του αν θέλουν να συνεργαστούν μαζί του τα επόμενα χρόνια και όταν είπε στους καλεσμένους του ότι οι αδικίες μεταξύ δημοσιογράφων και πολιτικών θα συνεχίσουν να υπάρχουν, άφησε ένα παραθυράκι αισιοδοξίας για την έκβαση που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις του με τον ΑΝΤ1

Τελευταίο και ηχηρό μήνυμα του παρουσιαστή για την ζώνη που δημιούργησε δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το "Καλημέρα Ελλάδα"!

Δείτε το βίντεο:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ - «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ»


Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), την Παρασκευή 13 Ιουλίου και ώρα 21:00 στην πλατεία Τζαμί, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση: «Αφιέρωμα στη μεγάλη ρεμπέτισσα Σωτηρία Μπέλλου».

Η Λαϊκή Ορχήστρα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. θα παρουσιάσει τραγούδια, που τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση στη δισκογραφία, κατά την περίοδο 1947 – 1960, με παράλληλη προβολή βίντεο και φωτογραφικού υλικού από τη ζωή της.

Κείμενα - Παρουσίαση: Γιάννης Ντούνας
Καλλιτεχνική επιμέλεια & δ/νση ορχήστρας: Θωμάς Παναγόπουλος
Στη Λαϊκή Ορχήστρα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. συμμετέχουν οι μουσικοί:
Γαλιτόπουλος Χρήστος: κιθάρα, τραγούδι - Ιωαννίδου Νατάσα: τραγούδι
Γιαννίκου Κική: τραγούδι - Μπαρτσώκας Κώστας: ακορντεόν, τραγούδι
Παναγόπουλος Θωμάς: μπουζούκι - Παντούλας Γιώργος: μπαγλαμά
Πατερίτσας Παναγιώτης: μπουζούκι

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πως η ΕΛ.ΑΣ «έχασε» τους Μαζιώτη και Ρούπα μέσα από τα χέρια της

Λίγο η Δικαιοσύνη που καθυστερεί λίγο η ολιγωρία των αρχών ήταν αρκετές σε συνδυασμό να δώσουν την ευκαιρία στο ζευγάρι που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, στους Νίκο Μαζιώτη και Παναγιώτα Ρούπα να εξαφανιστούν και τώρα οι Αρχές να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Εχουν περάσει ήδη επτά μήνες από την αποφυλάκισή των δύο και των συγκατηγορουμένων τους,αφού συμπληρώθηκε το 18μήνο της προσωρινής κράτησης, το ζευγάρι αποφυλακίστηκε και όπως φαίνεται περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να εξαφανιστεί.

Η εξαφάνιση των Μαζιώτη και Ρούπα, έθεσε σε συναγερμό Αστυνομία και Δικαιοσύνη, ωστόσ προκάλεσε και τριγμούς στη νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το νέο υπουργό Νίκο Δένδια να διατάζει αμέσως τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ με απόφαση του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας των Εξαρχείων, όπου είχαν υποχρέωση να εμφανίζονται οι δύο κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με τα Νέα τώρα οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν τους κατηγορουμένους σε Αττική, Μεσσηνία, Κύθηρα, Μαγνησία μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Από τη σύλληψη στην προφυλάκιση και την... εξαφάνιση

Το σίριαλ με τους κατηγορούμενος για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη και Παναγιώτα Ρούπα ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 2010 όταν συνελήφθησαν. Στις 4 Ιουνίου του ίδιου έτους ο φάκελος για τον Επαναστατικό Αγώνα διαβιβάζεται στους εφέτες - ειδικούς ανακριτές Δημήτρη Μόκα και Κώστα Μπαλντά που ασχολούνται με υποθέσεις τρομοκρατίας. Η έρευν αόμως ολοκληρώνεται στις 22 Νοεμβρίου και η δικογραφία διαβιβάζεται στον αρμόδιο εισαγγελέα. Χρειάστηκε όμως να περάσουν τέσσερις μήνες και στις 30 Μαρτίου 2011 ο εισαγγελέας Εφετών φέρνει την πρότασή του για την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη και η σκυτάλη περνάει στα χέρια του Δικαστικού Συμβουλίου.

Τρεις μήνες αργότερα στις 27 Ιουλίου 2011 το Συμβούλιο Εφετών εκδίδει βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα και τον Αύγουστο του 2011 συγκαλείται η Ολομέλεια του Εφετείου για την κλήρωση των δικαστών που θα εκδικάσουν την υπόθεση.

Τελικά η η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου του 2011 σε ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα οι Μαζιώτης και Ρούπα αποφυλακίζονται με περιοριστικούς όρους λόγω της συμπλήρωσης του 18μηνου. Μία εβδομάδα αργότερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες κατά πληροφορίες διατάσσει πειθαρχική έρευνα για τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη, η οποία όμως καταλήγει στο αρχείο.

Και πλέον φτάνουμε στο σήμερα με τους δύο κατηγορούμενους να μην εμφανίζονται όπως έχουν υποχρέωση στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και τις διωκτικές και δικαστικές Αρχές να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Γιάννης Λεμπέσης: Κατάθεση ψυχής, στον Χρήστο Κουτσαύτη

Παρακολουθήστε απόψε το βράδυ στις 10, από την «Ε» Έψιλον τηλεόραση, σε επανάληψη την εκπομπή ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ .

 Ο δικός μας Γιάννης Λεμπέσης, σε μια κατάθεση ψυχής, στον Χρήστο Κουτσαύτη. Γεννημένος στο Κρεμαστό της Εύβοιας, ο Γιάννης Λεμπέσης μας μιλά για τα παιδικά και φοιτητικά του χρόνια, τα πρώτα καλλιτεχνικά του βήματα, την πορεία του στο λαϊκό τραγούδι, την αγάπη του για την Χαλκίδα και πολλά άλλα, αξίζει να δείτε απόψε το βράδυ στις 10, από την «Ε» Έψιλον τηλεόραση. ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ.

Η Τρόικα απειλεί και εκβιάζει την κυβέρνηση: Στο Eurogroup θα φάτε ξύλο

Με τελεσίγραφα παρουσιάστηκε η Τρόικα χθες απέναντι στην κυβέρνηση. Οι τροικανοί ξεκαθάρισαν στον Πρωθυπουργό ότι «δεν είναι ώρα για παζάρια» και ότι η εφαρμογή του Μνημονίου πρέπει να επανέλθει «εντός τροχιάς». Προειδοποίησαν επίσης τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα: «Στο Eurogroup της Δευτέρας δεν θα περάσεις καλά».

Τη φράση αυτή αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Σουρνάρας κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του από τον Γιώργο Ζανιά. Οπως φάνηκε από τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών το κλίμα που συνάντησε στην συνάντησή του με την Τρόικα ήταν χειρότερο απ'ό,τι περίμενε. Γι'αυτό ο κ. Στουρνάρας έσπευσε να είναι ρεαλιστής στις δηλώσεις του και να μην αφήσει περιθώρια μεγάλης αισιοδοξίας. «Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια» είπε και πρόσθεσε ότι παρότι βλέπει φως στο βάθος του τούνελ εντούτοις «το τούνελ είναι μακρύ και χρειάζεται υπομονή».

Οι τρεις επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Τρόικα που συναντήθηκαν χθες τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον υπουργό Οικονομικών άφησαν σαφώς να εννοηθεί ότι ήρθαν με εντολή να μη κάνουν καμία διαπραγμάτευση. Το επανέλαβαν και στον Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για αλλαγές στο Μνημόνιο πριν η κυβέρνηση δείξει τη διάθεσή της να προχωρήσει τις αλλαγές που έχει υπογράψει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα οι τροϊκανοί διεμήνυσαν στον κ. Στουρνάρα με τον πιο σκληρό τρόπο «Φέρτε πρώτα το Μνημόνιο εντός τροχιάς και μετά συζητάμε. Δεν μπορεί η Ελλάδα να ζητάει χάρες ενώ δεν έχει υλοποιήσει ούτε τα μισά από όσα όφειλε».

Από το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύουν πάντως ότι ο κ. Στουρνάρας δεν πρόκειται να εμφανιστεί τη Δευτέρα στο κρίσιμο Eurogroup ζητώντας χάρες. Δεν πρόκειται εκεί να θέσει ούτε θέμα διαπραγμάτευσης ούτε θέμα επιμήκυνσης κατά δύο χρόνια της εφαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος. Οσο για τα 50 δισ. που θα μπορούσε να διεκδικήσει η χώρα μας από τον Μηχανισμό Στήριξης, τα οποία θα δοθούν σε Ισπανία-Ιταλία, διεμηνύθη χθες στον κ. Στουρνάρα ότι η συζήτηση είναι ούτως ή άλλως πρόωρη και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να βάζει τέτοια θέματα στο τραπέζι.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ως μη πολιτικό πρόσωπο δεν διστάζει, όπως όλα δείχνουν, να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και να μην ωραιοποιεί την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, με δηλώσεις του χθες στην εφημερίδα Financial Times, ήταν αποκαλυπτικός για την κατάσταση της χώρας: «Το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι εκτός στόχων και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας πριν το επανφέρουμε στη σωστή τροχιά» δήλωσε.

Το κλίμα στη συνάντηση της Τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών ήταν ιδιαίτερα βαρύ και οι ερωτήσεις των εκπροσώπων των τροικανών σκληρές, όπως «τι είδους διαρθρωτικές αλλαγές σκοπεύετε να κάνετε», «τι αποκρατικοποιήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση» και κυρίως «πώς σκοπεύετε να τα κάνετε όλα όσα λέτε αφού δεν τα έχετε κάνει επί τρία χρόνια».

Οι κύριοι Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς δεν δίστασαν να πουν στον κ. Στουρνάρα ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της και ότι «αυτό είναι το πρώτο έλλειμα που πρέπει να καλύψει».

Η Τρόικα ζήτησε, μάλιστα, να έχει νέα συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις και πριν την αναχώρησή του για το Eurogroup, προφανώς για να δοθούν εξηγήσεις για όσα θα ειπωθούν από τον Πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Μετά την αναχώρηση των εκπροσώπων της τρόικας, δημοσιογράφος αποκάλεσε την τρόικα «κατακτητές». Ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι δεν τους βλέπει έτσι αλλά ως συναδέλφους που εκπροσωπούν τις χώρες που δανείζουν την Ελλάδα και «ως τέτοιοι είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώνουμε μαζί τους».

Από την Κυριακή επαναλειτουργεί ο προαστιακός

Αποκαθίστανται, πλήρως, από την προσεχή Κυριακή, 8 Ιουλίου, τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, που είχαν τροποποιηθεί- κυρίως, τα βραδινά, τα οποία είχαν ανασταλεί- λόγω εργασιών στην ηλεκτροκίνηση της γραμμής μεταξύ των σταθμών Άνω Λιόσια και Αεροδρόμιο.
 Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 4263 και 4265, με ώρες αναχώρησης από τα Άνω Λιόσια για Αεροδρόμιο 21:47 και 22:02 αντίστοιχα, καθώς και οι αμαξοστοιχίες 4262 και 4264, με ώρες αναχώρησης 21:11 και 21:26, από Αεροδρόμιο για Άνω Λιόσια.

Παράλληλα, επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 4432, με αναχώρηση 21:44 από Αεροδρόμιο για Κιάτο και 4433, με αναχώρηση 21:35 από Κιάτο για Αεροδρόμιο.

Επίσης, από την Κυριακή, 8 Ιουλίου, τίθεται στη διάθεση του επιβατικού κοινού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, η στάση Ζευγολατιό νομού Κορινθίας, ο οποίος θα εξυπηρετεί τους κατοίκους περιοχών, όπως Βραχάτι, Λέχαιο κλπ.

Νταντάδες δολοφόνησαν 9 μηνών βρέφος ταΐζοντας το ηρωίνη και κοκαΐνη

Ένα ζευγάρι από την Φιλαδέλφεια κατηγορείται για το θάνατο από υπερβολική δόση του 9 μηνών Μίλτον Ρόχας, τον οποίο πρόσεχαν. Ο ιατροδικαστής βρήκε σημάδια από βελόνες σε όλο του το κορμί και ποσότητα κοκαΐνης και ηρωίνης στο στομάχι του.

39 1/2 ώρες. Αυτό ήταν το διάστημα που αναγκάστηκε να αφήσει η μητέρα του 9 μηνών Μίλτον τον γιο της στην φροντίδα των γειτόνων της, του 24χρονου Όσκαρ Σάντσεζ-Ριβέρα και της 27χρονης Βιαμέρι Σαντάνα-Μπέριος (μητέρα δυο παιδιών).

Μόνο που εκείνοι επέλεξαν -χωρίς κανείς να μπορεί να καταλάβει γιατί – να το χρησιμοποιήσουν ως πειραματόζωο.

Στην αρχή άρχισαν να του τραβάνε ενέσεις ηρωίνης και κοκαΐνης σε χέρια και πόδια (σ.σ. ο ιατροδικαστής βρήκε τουλάχιστον 8 σημάδια). Και στην συνέχεια το τάισαν μικρόποσότητες από τις ίδιες ναρκωτικές ουσίες.

Αυτή την στιγμή όλη η γειτονιά θρηνεί το χαμό του μικρού Μίλτον, η νταντά έχει συλληφθεί για φόνο 3ου βαθμού και ο ιατροδικαστής δηλώνει πως δεν έχει δει ποτέ ξανά στην ζωή του τέτοια ποσότητα ναρκωτικών σε βρέφος.

οι Ρώσοι θέλουν να αγοράσουν ξενοδοχεία της Εύβοιας;

Πριν από ένα μήνα, η γνωστή από την αρχαιότητα πόλη της Ερέτριας, δέχθηκε Ρώσους και Έλληνες επενδυτές στο πλαίσιο του 2ου Ελληνορωσικού συνεδρίου.

Το ενδιαφέρον, όπως ανέφερθηκε από τους συμμετέχοντες για επενδύσεις στον τουρισμό και όχι μόνο ήταν μεγάλο καθώς για πρώτη φορά ανακάλυπταν όχι μόνο την περιοχή αλλά και ολόκληρη την Εύβοια.

Αυτό επιβεβαιώνει και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Tourismpess.gr, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Βασίλειος Βελέντζας, ο οποίος τονίζει ότι υπάρχει ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για αγορά ξενοδοχειακών μονάδων στην Ερέτρια.

Είναι πλεονέκτημα η εγγύτητα στην Αθήνα;

Το ακριβό αεροδρόμιο καθώς και ο συνδυασμός οικονομικής κρίσης και της αρνητικής εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό είναι κάποιοι από τους λόγους που η Ερέτρια δεν μπορεί να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της εγγύτητας στην πρωτεύουσα για να προσελκύσει διεθνή τουρισμό.

Επιπλέον, όπως αναφέρει στο Tourism Press, ο κ. Αλέξανδρος Νερούτσος, διευθυντής marketing του ξενοδοχείου Negroponte Resort Eretria, "Η Ερέτρια είναι κοντά για τους Αθηναίους αλλά η Εύβοια γενικότερα δεν είναι γνωστή στην Ευρώπη."

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Νερούτσος, γίνονται μεμονωμένες προσπάθειες από ιδιώτες προβολής και ανάδειξης του τόπου. Μέσω της συνεργασίας του Negroponte με άλλα ξενοδοχεία φιλοξενούν δημοσιογράφους από Ολλανδία, Πολωνία και αλλού.

Όμως, υπογραμμίζει ότι η σωστή τουριστική προβολή θέλει βάσεις αλλά και κεφάλαια που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Στασιμότητα στις επενδύσεις την τελευταία 10ετία

Όπως αναφέρεται από παράγοντες της περιοχής, παρά το γεγονός ότι η περιοχή διαθέτει πάρα πολλά πλεονεκτήματα και είναι ιδιαίτερα όμορφη, τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών όσο και σε αναβάθμιση - ανακαίνιση κτιριακών εγκαταστάσεων.

Επιπλέον, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο συνέδριο εντόπισαν την έλλειψη μαρινών στην περιοχή.

Άλλο ένα στολίδι της περιοχής, το Νησί των Ονείρων, παραμένει ανεκμετάλλευτο εδώ και χρόνια και βρίσκεται σε αναμονή επενδυτή.

Αν και ο Δήμος ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές, δεν υπάρχει καμμία νεότερη εξέλιξη.

Μάλιστα, άνθρωποι από την περιοχή αναρωτιούνται γιατί ενώ υπήρξε ενοικιαστής και είχε ξεκινήσει και κάποιου είδους επενδύσεις, τελικά αποχώρησε.

Ο άγνωστος θησαυρός της Ελλάδας

Έτσι χαρακτήρισαν την περιοχή οι ξένοι δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν τόσο την Ερέτρια όσο και την υπόλοιπη Εύβοια, οι οποίοι έφυγαν με άριστες εντυπώσεις.

Είναι αλήθεια ότι η Εύβοια γενικότερα προσφέρεται για κάθε είδους δραστηριότητες στη φύση, περιηγήσεις σε ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία καθώς για διάφορες μορφές τουρισμού όπως θαλάσσιος, ιαματικός, συνεδριακός, θρησκευτικός κ.λπ.

Η Ερέτρια, ειδικότερα, αποτελεί ένα από το πιο τουριστικά μέρη του νησιού και έχει το πλεονέκτημα της εγγύτητας στην Αθήνα.

Έχει, ωστόσο, αρκετά περιθώρια τουριστικής αξιοποίησης τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών.

Από τα πιο γνωστά και ενδιαφέροντα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης είναι:
Το Αρχαίο Θέατρο, το οποίο χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ και είναι χτισμένο σε τεχνητό λόφο.
Ο Ναός του Δαφνηφόρου Απόλλωνα, τμήματα του οποίου χρονολογούνται από τα Γεωμετρικά χρόνια
Το Μουσείο της Ερέτριας, το οποίο ιδρύθηκε το 1991
Η Οικία των Ψηφιδωτών, δείγμα αρχιτεκτονικής της εποχής του 4ου αιώνα π.Χ.
Ο Τάφος των Ερώτων. Πρόκειται για Μακεδονικούς τάφους, οι οποίοι ήταν σε λειτουργία μέχρι το 2ο αιώνα π.Χ.

ΠΗΓΗ: tourismpress.gr
Enhanced by Zemanta

Εριξαν χειροβομβίδα και βροχή από σφαίρες σε αστυνομικούς

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε μία γειτονιά στο Νέο Κόσμο, στη συμβολή των οδών Αγκύλης και Λασσάνη, όταν λίγο μετά τις 04:20 τα ξημερώματα τρεις άγνωστοι επιτέθηκαν ακόμα και με χειροβομβίδα σε αστυνομικούς.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι τρεις κακοποιοί είδαν ένα περιπολικό να τους πλησιάζει και τότε αντέδρασαν αμέσως και προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι τελευταίοι τους καταδίωξαν με αποτέλεσμα οι δράστες να απαντήσουν με καταιγισμό πυροβολισμών, ενώ δεν δίστασαν να πετάξουν στους αστυνομικούς ακόμα και χειροβομβίδα.

Από το σημείο περισυνελέγησαν ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών και το ποδήλατο, τα οποία εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας αντίθετο στη μετατροπή του Τσιμεντάδικου σε χαβούζα.

Mε το σωματείο των εργαζομένων του εργοστασίου, συντάσσεται το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και δηλώνει αντίθετο στους σχεδιασμούς της διοίκησης της ΑΓΕΤ για μετατροπή του Τσιμεντάδικου σε χαβούζα.

Η διοίκηση του ΕΚΕ παραβρέθηκε στην κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας και εξέφρασε τις αντιρρήσεις της επικροτώντας την αρνητική γνωμοδότηση που δόθηκε από το σώμα στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που παρουσίασε ο όμιλος Lafarge.

"Θα είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που προωθούν τα συμφέροντα των μεγάλων Αφεντικών και ΟΧΙ της Κοινωνίας που τους φιλοξενεί και οφείλει να τους ΣΕΒΟΝΤΑΙ" τονίζει σε ανακοίνωσή του Εργατικό Κέντρο.
Enhanced by Zemanta

Στέλιος Ρόκκος: Δεν πρόκειται να ακουμπήσω τα ναρκωτικά - Χασίς έχω πιει ένα τσουβάλι"

Είναι χωρίς αμφιβολία ένας ταλαντούχος ερμηνευτής και συνθέτης. Δεν κρύβει και δεν κρύβεται. Λέει τα πράγματα έτσι όπως ακριβώς τα αισθάνεται και τα υποστηρίζει με βαθιά πίστη. 

 Ο Στέλιος Ρόκκος σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Λοιπόν αποκάλυψε: 

«Όταν ήμουν 18 χρόνων αλήτευα πολύ, γύρναγα σαν χίπις, οι μισοί μου φίλοι ήταν πρεζόνια. Ποτέ δεν δοκίμασα από αυτό το «θέμα». Αυτό είναι να περάσεις τα όρια. Από μέσα μου ήθελα πολύ να δοκιμάσω. Όταν όμως με αυτό υπάρχει περίπτωση να μην γυρίσω πίσω? Μου αρέσει πολύ η ζωή και τη ζω όσο καλύτερα μπορώ. Δεν φοβάμαι τα ναρκωτικά, δεν πρόκειται να τα ακουμπήσω. Όσον αφορά τα ναρκωτικά που πας στον αγύριστο. Χασίς έχω πιει ένα τσουβάλι. Τους «γράφω» όλους εκείνους που νομίζουν πως είναι ναρκωτικό. Έχω καπνίσει 1000 «τσιγάρα», αλλά αν το θεωρείτε ναρκωτικό σας θεωρώ όλους ηλίθιους. Από άλλα δεν έχω δοκιμάσει, γιατί πάντα πίστευα σε αυτό που σου λέω. Με την άρση της ποτοαπαγόρευσης έκαναν την ινδική κάνναβη ναρκωτικό, για να «κονομάνε» όλοι αυτοί οι προδότες». Πηγή: Λοιπόν

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην Ιστιαία - Στάχτη 500 στρέμματα δάσους!

Οι πυροσβέστες έδιναν σκληρή μάχη με τις φλόγες, όλη τη νύχτα...

Λίγες ώρες ήταν αρκετές για να καταστραφεί ένα πανέμορφο πευκοδάσος στην βόρεια Εύβοια. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 14:15 χθες το μεσημέρι (05-07-2012) και λόγω του δυνατού αέρα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Παρά την άμεση κινητοποίηση και τις ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έσπευσαν στην περιοχή "Κοκκινομηλιά" κοντά στην Ιστιαία, η πύρινη λαίλαπα πρόλαβε να κάνει στάχτη 400 στρέμματα δασικής έκτασης και 100 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Στο σημείο παραμένουν 21 οχήματα με 45 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα με 7 άνδρες, ενώ είναι σε ετοιμότητα για να επέμβουν αν χρειασθούν και δυνάμεις από αέρος.

Mega: "Θολό το κλίμα" για τον Γρηγόρη

Σε πολύ καλό, αλλά και… θολό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του διευθυντή Προγράμματος του Mega, Πέτρου Μπούτου και του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Μπορεί στο τέλος να μην έδωσαν τα χέρια, αλλά συμφώνησαν ότι θέλουν να συνεχίσουν την πετυχημένη συνεργασία τους. Ολα πλέον θα κριθούν τις επόμενες ημέρες, για να αποφασιστεί οριστικά αν την επόμενη σεζόν θα υπάρχει «Ομορφος κόσμος» στο κανάλι της Μεσογείων!

Αρκετά είναι τα σενάρια που έχουν ακουστεί τους τελευταίους μήνες για το τι πρόκειται να κάνει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου την επόμενη σεζόν. Κάποια από αυτά μάλιστα τον ήθελαν να μετακομίζει από το Mega στον ΑΝΤ1 για να αναλάβει την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή. Ωστόσο, ο ίδιος ο παρουσιαστής είχε δηλώσει επανειλημμένως ότι προτεραιότητά του ήταν να μιλήσει με το κανάλι του και στη συνέχεια, αν υπήρχε πρόβλημα, θα μπορούσε όπως κάθε επαγγελματίας να συζητήσει και άλλες προτάσεις αναζητώντας καινούργια τηλεοπτική στέγη.

Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί από τον σταθμό της Μεσογείων έλαβε τη διαβεβαίωση ότι επιθυμούν να συνεχιστεί η συνεργασία τους. Αν και εφόσον βέβαια όλα πάνε καλά, γιατί παρά το φιλικό κλίμα και την καλή διάθεση υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσουν στο Mega, το οποίο μπορεί να τερμάτισε πρώτο στην τηλεθέαση και αυτή τη σεζόν, αλλά αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα που υπάρχουν γενικότερα στο τηλεοπτικό τοπίο λόγω της μείωσης των διαφημιστικών εσόδων.

Την Τρίτη το μεσημέρι, λοιπόν, ο «Αρνι» βρέθηκε στα γραφεία του Mega, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή Προγράμματος Πέτρο Μπούτο. Ηταν η πρώτη επίσημη συνάντηση που είχαν και που είχε οριστεί πριν από καιρό με σκοπό να δουν τι μέλλει γενέσθαι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι δύο άντρες συζήτησαν πολλή ώρα για ό,τι συμβαίνει γενικότερα στην τηλεοπτική αγορά - κατάσταση που έχει άμεση σχέση με τη συνεργασία τους, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τον προϋπολογισμό που θα εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του σταθμού. Μόνο τότε τα στελέχη θα είναι σε θέση να αποφασίσουν ποιες εκπομπές και σειρές θα μπορέσουν να βγάλουν στον αέρα την επόμενη σεζόν.

Βέβαια, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, ο «Ομορφος κόσμος» είναι από τις εκπομπές που έχουν προτεραιότητα για το Mega, αφού άλλωστε είχε πολύ πετυχημένη πορεία στο prime time.

Ωστόσο, μόνο όταν γνωρίζουν τι χρήματα θα έχουν στη διάθεσή τους για το συνολικό πρόγραμμα του σταθμού, θα μπορέσουν να πάρουν τις οριστικές αποφάσεις τους για κάθε εκπομπή ξεχωριστά. Ετσι, ορίστηκε νέα συνάντηση στο επόμενο δεκαήμερο, οπότε εκτιμάται ότι θα έχει ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο και θα μπορούν να διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες.

Η στάση, όμως, και των δύο πλευρών προμηνύει θετικές εξελίξεις, οπότε αν όλα πάνε καλά, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία και την επόμενη σεζόν να απολαμβάνουν τον «Ομορφο κόσμο» μέσα από τη συχνότητα του Mega.


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΛΑΣ/ ESPRESSO

Καρυστία: Μπήκε στον στάβλο και βρήκε νεκρό τον καλύτερό του φίλο!

''Πάγωσε'' από την εικόνα που αντίκρισε και φώναξε την αστυνομία - Λίγη ώρα αργότερα, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ακόμα μία αυτοκτονία...

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο που σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα. Όλα έγιναν χθες το πρωί (05-07-2012) στις 11.00, όταν ένας φίλος του πήγε να τον δει στον στάβλο του, στον Άγιο Δημήτριο Εύβοιας και πάγωσε.

Μπήκε μέσα και βρήκε το 82χρονο φίλο του μέσα σε μία λίμνη αίματος και δίπλα μία καραμπίνα. Αμέσως επικοινώνησε με τους αστυνομικούς στην Κάρυστο και ύστερα από λίγο, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αυτοκτονία, καθώς αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Για την ώρα δεν έχουν διαπιστωθεί τα αίτια που οδήγησαν τον ηλικιωμένο στην αυτοχειρία, ενώ φως αναμένεται να ρίξουν με τις καταθέσεις τους, οι συγγενείς του 82χρονου αυτόχειρα...

H διατροφή που ακολουθεί η Δούκισσα Νομικού

Για όλα μίλησε η Δούκισσα Νομικού στην Τατιάνα Στεφανίδου, αποκαλύπτοντας παράλληλα και την διατροφή που ακολουθεί ώστε να παραμένει fit.

Αναφερόμενη στο σάλο που είχαν προκαλέσει τα cupcakes στο στήθος της, είπε:
«Οι γονείς μου δεν μου είπαν τίποτα! Ο μπαμπάς μου ήταν τόσο ανοιχτόμυαλος. Ούτε οι γονείς μου περίμεναν αυτό που έγινε. Ο μπαμπάς μου, μου είπε “κορίτσι μου, μια χαρά! Εγώ ένιωθα μια χαρά που το είδα. Δεν θίχτηκε κανένας. Μην αποσυντονίζεσαι! Και δεν το ξανασυζητήσαμε από τότε. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο έντονα νιώθω πως δεν ήταν και τίποτα! Πολύ κακό για το τίποτα! Οι δικοί μου άνθρωποι και όσοι πραγματικά μ΄αγαπάνε, το είδανε ωραίο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαι συνέχεια έτσι. Ήτανε μια φορά, έγινε και καλώς έγινε! Καμιά φορά καλό είναι να γίνεται κάτι έτσι κόντρα, για να μην βαριέμαι και εγώ, και οι γύρω μου, και ο κόσμος!»

Μιλώντας για τον ιδανικό σύντροφο, είπε πως δεν υπάρχει. Και εξήγησε το γιατί:
«Δεν θέλω να χάνω αυτό το ροζ συννεφάκι, και το ξέρω! Δεν υπάρχει ο τέλειος σύντροφος, γιατί όλοι μας έχουμε ελατώμματα! Υπάρχει ιδανικός σύντροφος για μια δεδομένη στιγμή, και όταν περάσει η καψούρα, συνειδητοποιείς πως τα πράγματα δεν είναι έτσι! Άρα δεν υπάρχει ιδανικός σύντροφος! Χωρίς να θέλω να τα γειώσω τα πράγματα».

Όσο για το πότε σκοπεύει να κάνει μωρό; λέει πως το έχει… αργήσει!
«Το έχω αργήσει! Τα αγαπώ τα μωρά! Αλλά δεν αφήνω αυτό το συναίσθημα να με παρασύρει. Γιατί βάζω τη λογική και ξέρω πως μια τέτοια απόφαση πρέπει να είναι πολύ συνειδητή. Ένα μωρό είναι πολύ μεγάλη ευθύνη. Δεν είναι παιχνίδι! Θα γινόμουν μάνα με τεράστια χαρά και ανυπομονησία! Μακάρι να με αξιώσει ο θεός! Για μένα, ένα μωρό είναι ένα θαύμα!»

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτό το διάστημα δίνει εξετάσεις ώστε να τελειώσει τη σχολή της που άφησε 1,5 χρόνο πίσω, και πως τα τηλεοπτικά της σχέδια είναι όλα στον αέρα!

Όσο για τη διατροφή που ακολουθεί ώστε να παραμένει κορμάρα;
Πρωινό:
1 ποτήρι ρόφημα με πρωτεΐνες (γάλα, μια μπανάνα και φρούτα μέσα σε ένα μίξερ. Και παγάκια)
Δεκατιανό:
1 τόστ και ένα φρούτο
Μεσημεριανό:
1 μερίδα κρέας ή ζυμαρικά ή ψάρι ή όσπρια, με συνοδεία σαλάτας
Απογευματινό:
1 κούπα τσάι, και 1 μπάρα δημητριακών, ή 1 γιαούρτι, ή 1 φρούτο
Βραδινό:
1 μερίδα φαγητό από το μεσημέρι, με σαλάτα

Συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής στο λιμάνι της Κύμης

Εντατικά και νυχθημερόν συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής και εκσυχρονισμού στο λιμάνι της Κύμης...

 

koumiotis.blogspot.gr

 

Επιστρέφουν οι καταθέσεις στις τράπεζες

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η εισροή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, στον απόηχο της εκλογικής αναμέτρησης, το αποτέλεσμα της οποίας φαίνεται πως λειτούργησε καθησυχαστικά για τους καταθέτες.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες τραπεζικές εκτιμήσεις, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν εισρεύσει στο τραπεζικό σύστημα άνω των 4 δισ. ευρώ, περίπου.

Στην εισροή καταθέσεων, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και τα υψηλά επιτόκια που προσφέρουν οι εγχώριες τράπεζες που για τις προθεσμιακές λύσεις, ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 5,5%.

Μάλιστα, όπως εκτιμούν επιτελικά τραπεζικά στελέχη, εάν οι συνθήκες ομαλοποιηθούν και οι πολίτες αποκτήσουν ανακτήσουν την αισιοδοξία τους και την εμπιστοσύνη τους στις δυνάμεις της οικονομίας μας, μπορούν να εισρεύσουν σε βάθος χρόνου περισσότερα από 100 δισ. ευρώ στο τραπεζικό σύστημα, με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό για την ρευστότητα που μπορεί να διοχετευθεί στην αγορά, προκειμένου να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης.

Ένα αξιόλογο μέρος από αυτά τα κεφάλαια, που δεν έχουν φύγει στο εξωτερικό, βρίσκεται στα «σεντούκια» και σε τραπεζικές θυρίδες, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, οι πολίτες να χάνουν τη δυνατότητα απόκτησης ενός σημαντικού ποσού που θα είχαν από τους τόκους.

Για παράδειγμα ένα νοικοκυριό που έχει 50.000 ευρώ εκτός τραπεζικού συστήματος, χάνει την ευκαιρία να έχει ένα εισόδημα που ξεπερνάει ακόμη και τα 1.600 ευρώ σε ετήσια βάση, εάν τα είχε τοποθετήσει σε ένα προθεσμιακό λογαριασμό. Ακόμη και για 10.000 ευρώ, το εισόδημα που χάνει ο πολίτης φθάνει ακόμη και τα 500 ευρώ περίπου, στην περίπτωση που επίσης τα είχε σε δωδεκάμηνο προθεσμιακό λογαριασμό.
dealnews.gr

Απίστευτο: Κατήργησαν το «η» και το «ω» από τη νέα Ελληνική Γραμματική στα σχολεία

Αλλάζουν τα δεδομένα στην ελληνική γλώσσα, αφού το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε πως τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και τα σύμφωνα... 18, καταργώντας το «η» και το «ω» και αντικαθιστώντας τα με το «ου».

Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής στο enikos.gr, αυτό ακριβώς θα μάθει όποιος διαβάσει το βιβλίο '«Νέα Ελληνική Γραμματική» για την Ε' και ΣΤ' δημοτικού.

Και απ' ότι φαίνεται είναι όντως...νέα η εν λόγω ελληνική γραμματική αφού ο μαθητής ή ο αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο θα μάθει ότι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και είναι τα εξής: α, ε, ι, ο και.. ου. Και μπορεί να συγκατελέγεται στα φωνήεντα ο δίφθογγος «ου», όμως από το βιβλίο απουσιάζουν παντελώς τα φωνήεντα «η» και «υ»!

Αυτά για τα φωνήεντα, γιατί άλλαξαν και τα σύμφωνα, αφού στα... 18 που απαριθμεί το βιβλίο συγκαταλέγονται το «ντ», το «μπ» και το «γκ» και απουσιάζουν το «ξ» και το «ψ».

Κανείς δεν γνωρίζει αν τα παραπάνω τραγελαφικά αποτελούν...νεωτερισμό στην ελληνική γλώσσα ή πρωτοφανή τσαπατσουλιά και επιπολαιότητα από τους αρμόδιους φορείς.

Τι να πει κανείς; «Ω καιροι, ω ήθη» που έλεγαν και οι Λατίνοι...

Στη φυλακή πρώην παίκτης ριάλιτι για το μακελειό στον Προφήτη Ηλεία της Κρήτης

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου ο 35χρονος αδελφός του κρεοπώλη, γνωστός από τη συμμετοχή του σε ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του γίνεται λόγος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς κατά τις τις διωκτικές αρχές εμφανίζεται μετά το διπλό φονικό, που συνέβη μέσα στο μαγαζί του αδελφού του, να κυνήγησε ένοπλος και να πυροβόλησε εναντίον του πατέρα του 34χρονου γυμναστή.

Υπενθυμίζεται ότι ο γυμναστής έχασε τη ζωή του, ενώ ένας ακόμη άνδρας, ηλικίας 62 χρόνων, σκοτώθηκε από εξοστρακισμό σφαίρας, ενώ ήδη για το περιστατικό έχει κριθεί προφυλακιστέος ο 52χρονος κρεοπώλης.

Αντίστοιχη κατηγορία αντιμετωπίζει και ο τρίτος αδελφός της οικογένειας, ο οποίος κατά την απολογία του τόνισε ότι δε σχετίζεται με το περιστατικό.

Ο 35χρονος ισχυρίζεται πως είναι αθώος. Μάλιστα, όπως κατέθεσε, τη στιγμή του μακελειού ήταν εκτός του χωριού, ενώ αιτήθηκε την άρση του απόρρητου των τηλεφωνικών συνομιλιών του, ούτως ώστε ν' αποδειχθεί πως την ώρα του συμβάντος βρισκόταν πολύ μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.

Εξετάζεται αύξηση των δόσεων καταβολής του φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς

Την αύξηση του αριθμού των δόσεων καταβολής του φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς που θα περιλαμβάνονται στα εκκαθαριστικά της εφορίας για τις... φετινές δηλώσεις, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην καταβολή των φόρων και παράλληλα να εξασφαλιστεί η ομαλή είσπραξη των εσόδων από το υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, στο υπουργείο εξετάζουν, εκτός από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις που προβλέπονται με βάση το ισχύον σύστημα, να υπάρξουν επιπλέον δόσεις καταβολής που θα επεκτείνονται κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2013.

Το μέτρο είναι υπό συζήτηση, με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν για τις επιπλέον δόσεις θα υπάρχουν προσαυξήσεις, αν θα υπάρξει κάποιο όριο εισοδήματος για τη δυνατότητα αξιοποίησης των επιπλέον δόσεων κά.

Στουρνάρας: Μπαίνουμε σε βαθιά νερά - Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια

«Από σήμερα μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά. Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια και υποσχόμαστε μόνον πολύ σκληρή δουλειά. Βλέπω φως στο βάθος του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ». Αυτά ήταν τα λόγια του νέου υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αμέσως μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Παρόντων, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής, του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε παράλληλα ότι «αναλαμβάνουμε στη δυσκολότερη ίσως στιγμή της ελληνικής οικονομίας».

Ερωτηθείς για τη συνάντησή του το πρωί με τους επικεφαλής της Τρόικα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «η Τρόικα ενημερώθηκε για τα στοιχεία και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις». Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα είναι εκτός πλαισίου σε ορισμένες διαστάσεις και κάπου είναι εντός».

Η Τρόικα, την οποία, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, «δεν την βλέπουμε ως κατακτητές, την βλέπουμε ως συναδέλφους, εκπροσωπούν τους δανειστές, είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώσουμε», θα ενημερώσει για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και όπως του είπαν χαριτολογώντας οι επικεφαλής της τρόικας, «τη Δευτέρα, στο Eurogroup, δεν θα περάσεις καλά». Απαντώντας ο υπουργός, τους είπε «το γνωρίζω».

Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Στουρνάρα, η τρόικα «τα γνωρίζει όλα» για το έως πότε επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, όπως έχει ενημερωθεί και για τη διακήρυξη των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο απελθών υπουργός, Γιώργος Ζανιάς, ευχήθηκε να βγει η χώρα από την κρίση επί των ημερών του νέου οικονομικού επιτελείου.

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της δραχμής

Τέλος δεν έχει η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτήν την φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απάντησε με σκληρό τρόπο στις επικρίσεις της Κουμουνδούρου.

Ο Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε πως «αυτή η κυβέρνηση με εντολή του λαού, έχει επιλέξει την παραμονή μας στην Ευρώπη και το ευρώ».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε με νόημα πως «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τα συμφέροντα της δραχμής, ας περιμένουν μέχρι τις επόμενες εκλογές».

Θέμα στην πρώτη σελίδα του CNN ξανά ο Αλέξης Τσίπρας

Το CNN συνεχίζει και μετεκλογικά και παρά το γεγονός ότι δεν αναδείχθηκε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, να φιλοξενεί συνεντεύξεις του επικεφαλής του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, αυτή τη φορά το «χτύπημα» ήταν πρωτοσέλιδο και όχι μόνο... αφού το αφιέρωμα φιλοξενήθηκε ακριβώς κάτω από την σημαντικότατη επιστημονική είδηση της ανακάλυψης του μποζονίου του Χιγκς!

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Γεύμα με τον Αλέξη, το ανερχόμενο αστέρι της Ελλάδας» ο ανταποκριτής του αμερικανικού δικτύου παρουσιάζει τον Αλέξη Τσίπρα ως έναν «άνετο,κάσουαλ, δυναμικό και ...τσαχπίνη 38χρονο πολιτικό ηγέτη!».

Φανερά γοητευμένος από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο ανταποκριτής του CNN γράφει «με μία ήρεμη δύναμη και χαμόγελο που μαγνητίζει, ο Αλέξης μπαίνει στην αίθουσα που γίνεται το συνέδριο του Economist και μου δίνει το χέρι, σε μια θερμή χειραψία».

Σε άλλο σημείο του άρθρου περιγράφεται πως «όλα τα μάτια στρέφονται στο νέο αστέρι της Ελλάδας, τον 38χρονο Αλέξη Τσίπρα!!!».
Enhanced by Zemanta

Με 311.000 ευρώ βραβεύτηκε μελέτη για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Με 311.000 ευρώ βραβεύτηκε μελέτη που περιέγραφε τον πιο... ανώδυνο τρόπο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Την ιδέα για αυτόν τον, ομολογουμένως πρωτότυπο, διαγωνισμό, είχε ο ο συντηρητικός λόρδος Γούλφσον. Νικητής; Ο ερευνητικός οργανισμός Capital Economics με έδρα το Λονδίνο και η μελέτη «Αφήνοντας το ευρώ: ένας πρακτικός οδηγός».

Η βραβευθείσα μελέτη αποτελεί αυτό που ακριβώς λέει και ο τίτλος της.... Εναν οδηγό για μια «ανώδυνη» έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Συγκεκριμένα ο ερευνητικός οργανισμός Capital Economics συμβουλεύει την Αθήνα να εισαγάγει ελέγχους κεφαλαίων, να αφήσει το νέο νόμισμά της να υποτιμηθεί ως και κατά 50% και να κηρύξει στάση πληρωμής των χρεών της.

«Οι άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν για το αν η αποχώρηση από το ευρώ είναι καλό πράγμα, αλλά η συμβολή του Βραβείου Γούλφσον ήταν πως κατέδειξε ότι μπορεί να γίνει», δήλωσε ο επικεφαλής των συγγραφέων του βραβευμένου έργου, ο Ρότζερ Μπουτλ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι Έλληνες αξιωματούχοι πρέπει να αρχίσουν μυστικά σχέδια για μια έξοδο από το ευρώ ένα μήνα νωρίτερα και να ενημερώσουν τους εταίρους στην Ευρωζώνη και άλλους διεθνείς νομισματικούς οργανισμούς μόνο τρεις ημέρες πριν.

Η έξοδος από το ευρώ θα πρέπει να ανακοινωθεί μια Παρασκευή και να εφαρμοστεί στην αρχή της επόμενης εβδομάδας. «Αμέσως αφού» δημοσιοποιηθούν τα σχέδια, «οι εγχώριες τράπεζες και οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα πρέπει να κλείσουν ώστε να προληφθεί μια φυγή κεφαλαίων», συνέστησαν οι ερευνητές.

Ένα νέο εθνικό νόμισμα θα εισαχθεί σε ισοτιμία με το ευρώ, αλλά στη συνέχεια θα υποτιμηθεί «κατά περίπου 30-50%», κάνοντας τον πληθωρισμό να ανέβει πάνω από 5% στα επόμενα δύο χρόνια, προέβλεψε o Capital Economics.

Η ελληνική κυβέρνηση θα υπολογίσει το χρέος της στο νέο, υποτιμημένο εθνικό νόμισμα και θα κηρύξει στάση πληρωμής ενός «σημαντικού» μέρους του, μειώνοντας την αναλογία χρέους προς ΑΕΠ στο επίπεδο της Ε.Ε., δηλαδή 60%.

Για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, η Ελλάδα θα πρέπει στη συνέχεια να επιμείνει σε αυστηρές νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές, προειδοποίησε o Capital Economics, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να αποφύγει τα σκληρά οικονομικά φάρμακα ακόμη κι αν αποδεσμευτεί από το ευρώ.

Η μελέτη που κέρδισε το βραβείο επελέγη από μια επιτροπή πέντε κριτών, στην οποία περιλαμβάνονται ένας οικονομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, καθώς και πανεπιστημιακοί καθηγητές από τη Βόννη, το London School of Economics, τη σχολή Sciences Po του Παρισιού και το πανεπιστήμιο Μποκόνι του Μιλάνου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...