Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Tο πρώτο οικολογικό χωριό και οι 72 οικοκοινότητες

Δεκάδες χιλιάδες νέοι φτιάχνουν οικοκοινότητες και οικολογικά χωριά παντού στην Ευρώπη. Δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ «Α new We» καθώς και την παρουσίαση 72 οικοκοινοτήτων που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα. Με σημαντικότερες το Πελίτι και τους Free and Real. Στη Βόρεια Εύβοια φτιάχνουν το πρώτο οικολογικό χωριό.


Ένα μικρό απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Α new We» για τις οικοκοινότητες και τα οικολογικά χωριά στην Ευρώπη.

Συνεδριάζει η Δημ. Κοινότητα Χαλκίδας για άδειες καταστημάτων και όχι μόνο

Τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Συμβουλίου Δημ. Κοινότητας  Χαλκίδας   που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26  Φεβρουαρίου  2014  και ώρα 20:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  [Δημαρχιακό Μέγαρο– Φαρμακίδου 15,Χαλκίδα]:

Ο Αναγνωστάκης για τις άδειες γονέων για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των παιδιών τους

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τις χορηγήσεις αδειών σε εργαζόμενους γονείς.


Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Εύβοιας, ρωτά τον Υπουργό αν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις, ώστε να επεκταθεί το ηλικιακό όριο για άδειες παρακολούθησης σχολικών επιδόσεων, από τα 16 χρόνια που ισχύει σήμερα στα 18 χρόνια, που είναι και το έτος ολοκλήρωσης της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι "Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα"

Το Δ.Σ του Συλλόγου "Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα" συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 και ώρα 6 μ.μ στo χώρο του Αρχείου Μελετών Γιάννη Σκαρίμπα στην οδό Λυκόφρονος 4 με θέμα: Η σχέση και ο ρόλος του Συλλόγου "Φίλοι του Γ. Σκαρίμπα" με την ορισθείσα από το Δήμαρχο Χαλκιδέων Διοικούσα Επιτροπή στο Αρχείο Μελετών Γιάννη Σκαρίμπα. 

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Αλιβέρι Εύβοιας

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.


Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...