Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Πασχαλινό Bazaar στο Γενικό Λύκειο Αυλωναρίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Αυλωναρίου οργανώνει Πασχαλινό Bazaar στο Γενικό Λύκειο Αυλωναρίου την Παρασκευή 06/04/2012 και το Σάββατο 7/04/2012.


Τα είδη που θα διατεθούν είναι χειροποίητες κατασκευές που δημιούργησαν γονείς και μαθητές με πολύ μεράκι και αγάπη.


Τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διήμερο σεμινάριο κρητικής λαογραφίας από « Το Αλωνάκι».

Από εκδήλωση του Συλλόγου
Διήμερο σεμινάριο κρητικής λαογραφίας πραγματοποίησε  ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας « Το Αλωνάκι».


Εισηγητής ήταν ο Ιωάννης Τσουχλαράκης (ερευνητής- συγγραφέας- χορολέκτης), ο οποίος παραθέτοντας μέρος της λαογραφικής- επιστημονικής του έρευνας, αναφέρθηκε διεξοδικά (θεωρητικά και πρακτικά) στην κριτική λαογραφία (χοροί, μουσική, μουσικά όργανα, φορεσιές κ.ά.).

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου ήταν  και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης».

Ξεχωριστή  παρουσία, στη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου, του Παναγιώτη Μυλωνά, γνωστού για την προσφορά του στην ελληνική λαογραφία μέσω των τηλεοπτικών του εκπομπών, με θέματα από την ελληνική παράδοση.

Ξύλο και μολότοφ στο Σύνταγμα!

Νέα ένταση επικραττεί στην Πλατεία Συντάγματος ανάμεσα σε συγκεντρωμένους διαδηλωτές και άνδρες των δυνάμεων των ΜΑΤ. Υπάρχει ρίψη μολότοφ προς τα ΜΑΤ, τα οποία απαντούν με χρήση δακρυγόνων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ρύζι, Πατάτες και Λάδι σε φτηνές τιμές και αυτή την εβδομάδα

 
Η Εθελοντική ομάδα "Μία ...ΣΤΑΣΗ" της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών, ανακοίνωσε ότι έχει για διάθεση στους καταναλωτές φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, από οργανωμένους παραγωγούς και Συνεταιριστικές οργανώσεις.

Αυτήν την εβδομάδα θα διατεθούν:

Ρύζι Ανθήλης - Φθιώτιδας (ποικιλίας ΝΥΧΑΚΙ) στην τιμή των 5 ευρώ ανά συσκευασία των 5 κιλών, δηλαδή 1 ευρώ το 1 κιλό.

Πατάτες Νευροκοπίου στην τιμή των 6 ευρώ το σακί των 20 κιλών, δηλαδή 0,3 ευρώ το 1 κιλό.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Λακωνίας, τυποποιημένο σε δοχεία 5 λίτρων στην τιμή των 14,50 ευρώ το δοχείο, δηλαδή 2,9 ευρώ το λίτρο.

Παραγγελίες γίνονται μέσω mail (epka-ste.gr) μέχρι εξαντλήσεως των ποσοτήτων. Η πληρωμή και η παραλαβή της διατακτικής γίνεται από τα γραφεία της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ (Δ. Βασιλείου 1 και Αγγελή Γοβιού Χαλκίδα τηλ. 22210 - 20509) καθημερινά 10-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα Δευτέρας και Τετάρτης.

Συνέλαβαν οδηγούς φορτηγών να πετάνε απόβλητα με μόλυβδο στις χωματερές

 Συνέλαβαν οδηγούς φορτηγών να πετάνε απόβλητα με μόλυβδο στις χωματερές και τους...άφησαν ελεύθερους!

Αυτό καταγγέλλεται από τον Σύλλογο Περιβάλλοντος Αλιβερίου και τίθενται σκληρά ερωήματα σε όλους τους αρμόδιους.

Η καταγγελία:

"Στις 15 & 16/10/2009 μετά από καταγγελία στελεχών του Συλλόγου Περιβάλλοντος Αλιβερίου συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω οι οδηγοί δύο φορτηγών της εταιρίας «ΤΣΩΚΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ» να ξεφορτώνουν βιομηχανικά στερεά απόβλητα της εταιρίας «ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ ΑΕ» στον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Αλιβερίου και στην συνέχεια (αφού αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ κανονικά έπρεπε να ενεργοποιηθεί αυτόφωρη διαδικασία), ένα μέρος τους μεταφέρθηκε στον ΧΥΤΑ Χαλκίδα!

Κατόπιν έρευνας και χημικής εξέτασης του δείγματος που ελήφθη από τον ΧΑΔΑ Αλιβερίου, σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο της αρμόδιας Χημικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, διαπιστώθηκε ότι τα επικίνδυνα απόβλητα περιείχαν τοξικά στοιχεία (Μόλυβδος κ.λ.π.) πολύ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Από το Σάββατο 31/3/2012 είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά στον ΧΑΔΑ Αλιβερίου με ανεξέλεγκτες συνέπειες για το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής από την καύση τέτοιων υλικών.

Ρωτάμε τις αρμόδιες υπηρεσίες:
Τους Δήμους Χαλκιδέων, Αλιβερίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία του Κράτους, γιατί επιτράπηκε τα συγκεκριμένα φορτία να εναποτεθούν στον ΧΑΔΑ Αλιβερίου και στον ΧΥΤΑ Χαλκίδας το 2009 και τι μέτρα πάρθηκαν στην συνέχεια ;
Τι μέτρα και τι αποφάσεις ελήφθησαν για το όλο θέμα της διακίνησης των επικίνδυνων αποβλήτων ;"

Τρείς νεκροί από σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο

Tραγωδία στις ράγες το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη. Από σύγκρουση τρένου με ΙΧ αυτοκίνητο βρήκαν τραγικό θάνατο τρείς ηλικιωμένοι. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Οριό: Άφησε την τελευταία του πνοή στον δρόμο

Έπεσε με το μηχανάκι του βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους στο Οριό.


Ήταν χθες το απόγευμα όταν ένας 75χρονος άντρας έπεσε στο... οδόστρωμα με το μηχανάκι του.

Κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου, το δίκυκλο εξετράπη στα δεξιά.

Περαστικοί πήγαν να βοηθήσουν τον ηλικιωμένο άντρα ο οποίος ήταν βαριά χτυπημένος. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Αλιβερίου και στην συνέχεια στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.

Ανεξάρτητη και η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Άρια Αγάτσα

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, απέστειλε η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Άρια Αγάτσα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνει ότι αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ξεσηκώνονται οι εκπαιδευτικοί και στην Εύβοια

Ξεσηκώνονται οι εκπαιδευτικοί και στην Εύβοια και διαμαρτύρονται για μια απόφαση – οδηγία που την χαρακτηρίζουν "αυθαίρετη και παράνομη" και απαιτούν την ανάκλησή της.

 Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Εύβοιας καί των άλλων ΕΛΜΕ της Στερελας Ελλάδας έχει ως εξής:

Ζούμε καθημερινά τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Μείωσαν μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ,  πάγωσαν τις ωριμάνσεις, διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, αύξησαν την ανεργία (πάνω από ένα εκατομμύριο  η επίσημη), φόρτωσαν με χαράτσια και νέους φόρους το λαό, καταστρέφουν και εμπορευματοποιούν την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και διαλύουν ότι έχει μείνει όρθιο από το λεγόμενο «κοινωνικό κράτος». Ταυτόχρονα ασκούν βία σε κάθε αγωνιζόμενη κοινωνική ομάδα, τρομοκρατούν και εκφοβίζουν ώστε να συνεχίσουν, χωρίς αντιστάσεις, την πλήρη κατεδάφιση της χώρας και την εξαθλίωση του λαού.
Από  τον  κυκεώνα  που  δημιουργεί  αυτή η πολιτική  δεν λείπει  και  η Παιδεία. Η λεγόμενη δημόσια παιδεία βαίνει προς κατάργηση. 1050 σχολεία έκλεισαν πέρσι, κατάργησαν όλες σχεδόν τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης, αύξησαν τους μαθητές ανά τμήμα, μείωσαν πάνω απ’ το μισό την επιχορήγηση για τη λειτουργία  των σχολείων, κλείνουν την πόρτα στη μόρφωση χιλιάδων παιδιών των λαϊκών στρωμάτων και οδηγούν σε κλείσιμο ή στην αγκαλιά της αγοράς την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η επίσημα πλέον δηλωμένη πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας για υποχρεωτική και καθολική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών από την επόμενη σχολική χρονιά έχει έναν και μοναδικό στόχο, την επιλογή των σχολείων που πρόκειται να κλείσουν και των εκπαιδευτικών που θα απολυθούν.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά έρχεται ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης με το υπ. αρ. Φ 12.1/2348/ 20-3-2012 έγγραφό του που υιοθετούν και υποστηρίζουν άκριτα οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να «νομοθετήσει»  τα παρακάτω:
«…¨για κανονική άδεια πρέπει να υποβάλλονται τουλάχιστον 10 ημέρες πριν, έτσι ώστε η κάθε Διεύθυνση να έχει τον εύλογο χρόνο να καλύψει το κενό που δημιουργείται, αν αυτό είναι δυνατό.»
 «…¨για άδεια άνευ αποδοχών πρέπει να υποβάλλονται τουλάχιστον 20 ημέρες πριν, καθώς η διαδικασία είναι χρονοβόρα.»
Παράλληλα απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να περιμένουν την απόφαση χορήγησης χωρίς να απουσιάσουν (!!!) ενώ επιβάλλει στους διευθυντές να το θεωρήσουν πάγια διαδικασία!
Η ισχύουσα νομοθεσία (Βασική εγκύκλιος αδειών: Δ2/74275/10-07-2007 ΥΠ.Ε.Π.Θ. και νομολογία του ΥΠ.ΕΣ.: ΔΙΔΑΔ/Φ51/590/οικ.14346/29-05-2008) δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο υπάλληλος έχει την υποχρέωση να τεκμηριώνει με τα απαραίτητα δικαιολογητικά την αίτησή του αυτή ούτε προβλέπει 10 ή 20 ημέρες πριν να την αιτηθεί αλλά μόνο τους σοβαρούς λόγους ανάγκης. Ουσιαστικά η «κανονική» άδεια που ζητά ο εκπαιδευτικός ενέχει τη σοβαρότητα και το έκτακτο της περίπτωσης γι αυτό και του δίνεται αυτό το δικαίωμα. Επίσης είναι προφανές, ότι υπάρχουν λόγοι που μπορεί ένας συνάδελφος να επικαλεστεί και να είναι αυστηρά προσωπικοί, οι οποίοι υπόκεινται στην προστασία προσωπικών δεδομένων όπως και λόγοι υγείας που υπόκεινται στην προστασία ιατρικού απορρήτου. 
            Τις δε άδειες άνευ αποδοχών τις ζητάνε κυρίως συνάδελφοι με προβλήματα που υπερβαίνουν τις ανάγκες που καλύπτει ο ισχνός πλέον μισθός τους (υγείας, απόστασης και κόστους κάλυψής της, οικογένειες με θέσεις εργασίας σε διαφορετικές περιοχές, ανάγκες και στήριξης οικογένειας κτλ). Ποιος μπορεί να τους επιβάλλει να μετακινούνται για όσο χρόνο η δυσκίνητη γραφειοκρατική μηχανή τους έχει στην αναμονή;
            Ποιος επίσης μπορεί να προστατέψει ένα συνάδελφο από ορισμένους διευθυντές που θα επιχειρήσουν  την εφαρμογή της παραπάνω οδηγίας με μεγάλη αυστηρότητα, υπερβαίνοντας έτσι τη δικαιοδοσία τους;
Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση – οδηγία είναι αυθαίρετη και παράνομη και απαιτούμε την ανάκλησή της.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές να μη την υλοποιήσουν και να ζητάνε άδεια όπως ο νόμος σαφώς ορίζει. Σε περίπτωση αυθαιρεσίας να την καταγγείλουν στο σωματείο τους.

24ωρη απεργία σε ΟΛΑ τα ιδιωτικά κανάλια την Πέμπτη

Χωρίς ζωντανές εκπομπές και ειδήσεις θα μείνουν αύριο ΟΛΑ τα ιδιωτικά κανάλια, μετά την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τους τεχνικούς. Ήδη ο ΑΝΤ1 έσπευσε να αναγγείλει ότι δεν θα μεταδοθεί το πρωινό πρόγραμμα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: «Προτίμησα ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια».

Συγκλόνισε το πανελλήνιο. Προκάλεσε θλίψη και οργή. Ο 77χρονος συνταξιούχος, έβαλε το πρωίτ έλος στη ζωή του, στο Σύνταγμα, αφήνοντας στην τσέπη του την αστυνομική του ταυτότητα και ένα ιδιόχειρο σημείωμα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αφιέρωμα στη λαϊκή τραγουδίστρια Μαρίκα Νίνου

Μια ξεχωριστή εκδήλωση – αφιέρωμα στη λαϊκή τραγουδίστρια Μαρίκα Νίνου οργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) με το Καλλιτεχνικό του εργαστήρι που λειτουργεί στο Βασιλικό.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που έγινε στο θέατρο Παπαδημητρίου, ο  ραδιοφωνικός παραγωγός, συλλέκτης και ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού Γιάννης Ντούνας, ταξίδεψε το κοινό στη μαγική εποχή του ρεμπέτικου και ξεφύλλισε σελίδες από τη ζωή της «μούσας» του Βασίλη Τσιτσάνη.

Η λαϊκή ορχήστρα, με τη συμμετοχή μουσικών του εργαστηρίου και μουσικών από γνωστά ρεμπέτικα σχήματα και την παιδική χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού, θύμισαν αξέχαστες επιτυχίες των Τσιτσάνη, Χιώτη, Μητσάκη, Καλδάρα κ.λ.π..

Το χορευτικό τμήμα του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Ληλαντίων με χορογραφίες της Χρύσας Τσάλλα και σε σκηνικά του Θοδωρή Κεμίδη, επένδυσε με κίνηση και εικόνες την μουσική αυτή βραδιά, της οποίας την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη διεύθυνση της ορχήστρας είχε ο Θωμάς Παναγόπουλος.

ΜΑΤ έξω από την Νομική-Συνελήφθησαν 12 άτομα, ανάμεσα τους και φοιτητές

Άγνωστοι, μεταξύ των οποίων και φοιτητές, εισέβαλαν νωρίς το απόγευμα και παραμένουν στη Νομική Σχολή, στην οδό Σόλωνος, σπάζοντας το λουκέτο. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο η Ειρήνη-Φανή Πετζετάκι

Η Ειρήνη - Φανή Πετζετάκι, 59 χρόνων, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας Ελληνική Βιομηχανία Πλαστικών, συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Αιγάλεω

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Επιμελητήριο: Προγραμματισμός δράσης χωρίς την αντιπολίτευση

Προγραμματισμό δράσης για το 2012 χωρίς την αντιπολίτευση κάνει η Διοίκηση του Επιμελητήριου.

Τα καυτά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του νομού συζητήθηκαν μονοπαραταξιακά από τον Παναγιώτη Σίμωση και τους.. συμβούλους του!

Ο Xρήστος Kούτας από την αντιπολίτευση, απουσίαζε και ΔΕΝ ειπώθηκε ο λόγος της απουσίας του από την κρίσιμη συνεδρίαση της Δευτέρας. Το ίδιο και ο σύμβουλος του Bασίλης Tαρνανάς.

O Γιάννης Λιονάκης δεν είχε προσκληθεί καν και διαμαρτυρήθηκε (έστειλε επιστολή), γιατί "μια τόσο σημαντική διαδικασία, έγινε πρόχειρα, χωρίς κάποια προεργασία".

Οι βασικές προτεραιότητες του Επιμελητηρίου είναι η ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων, η τουριστική προβολή του νομού, προβολή τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές κ.α

Με τον Μπιλ Κλίντον συναντήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου
(Photo credit: Wikipedia)

Αρκετά ζητήματα που αφορούν την ελληνική και παγκόσμια οικονομική κρίση, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευρωζώνη, συζήτησε ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, σε συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη.


Κατά τη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις "προοδευτικές απαντήσεις" σε αυτή την κρίση και οι δύο άνδρες έδωσαν έμφαση στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μητροπολίτης: Η Εκκλησία απευθύνεται σε όλους - Τα μέλη Της «ανοίγουν» την καρδιά τους σε όλους

Την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των Σεμιναρίων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος και για το φετινό έτος 2011-2012, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος.

Κατά την έναρξη της Τελετής, ο υπεύθυνος της ποιμαντικής αυτής προσπάθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Ιωάννης Καραμούζης - Ιεροκήρυκας, αναφέρθηκε στα Σεμινάρια της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, τα οποία εδώ και 10 χρόνια η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος διοργανώνει, τον σκοπό τους και την εργασία που επιτελείται.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η διδασκαλία της γλώσσας των Κωφών στους ακούοντες, η εκμάθηση στοιχείων του πολιτισμού των Κωφών και η ισότιμη αντιμετώπισή τους από την κοινωνία των ακουόντων.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η γιορτή, την οποία παρουσίασε η κωφή κ. Ειρήνη Νικολάντζου και περιελάμβανε Ύμνους της Κυριακής των Βαίων εσπέρας, που αποδόθηκαν από τους σπουδαστές των Σεμιναρίων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενώ ταυτόχρονα η κ. Μαρία Καψάλη, δασκάλα, σπουδάστρια της Βυζαντινής Μουσικής και υπεύθυνη της παιδικής Βυζαντινής Χορωδίας των κατηχητικών του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγιου Δημητρίου Χαλκίδος, έψαλλε τους Ύμνους. Αμέσως μετά, ο κωφός κ. Δημήτριος Μπουλέρος παρουσίασε στη νοηματική γλώσσα το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδος, το οποίο μετέφραζε ο π. Ιωάννης. 

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έλαβε το λόγο και εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για τη λειτουργία αυτών των σεμιναρίων, που δείχνουν ότι η Εκκλησία απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις και τα μέλη Της «ανοίγουν» την καρδιά τους σε όλους. Γι’ αυτό και η μητρόπολη Χαλκίδος, όπως τόνισε, δείχνει ιδιαίτερη μέριμνα για τους αδελφούς μας κωφούς, έχοντας αναθέσει στον π. Ιωάννη, που γνωρίζει την γλώσσα τους, να τους κατηχεί, να τους βοηθά, να επιμελείται την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην νοηματική γλώσσα σε τακτά χρονικά διαστήματα και γενικώς.

Ευχαρίστησε ακόμη τον υπεύθυνο των σεμιναρίων π. Ιωάννη για τον αγώνα του για τους Κωφούς, τους δύο Κωφούς αδελφούς μας κ. Ειρήνη Νικολέντζου και κ. Δημήτριο Μπουλέρο για τα μαθήματα που παρέδωσαν κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος προ οκταετίας χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Μπουλέρο, με απώτερο στόχο, Χάριτι Θεού, να χειροτονηθεί κάποια στιγμή και Κληρικός για την εξυπηρέτηση των κωφών αδελφών μας.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Μάνια και τους συνεργάτες του για την φιλοξενία των Σεμιναρίων στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού, όπως και τους Ιερείς και τους συνεργάτες του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, για την φιλοξενία, κάθε Κυριακή απόγευμα, της κατηχητικής συνάντησης των κωφών αδελφών μας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος απένειμε τις Βεβαιώσεις παρακολουθήσεως στους 35 σπουδαστές των φετινών Σεμιναρίων και τους συνεχάρη που διέθεσαν πολύτιμο χρόνο και έκαναν κόπο για να μάθουν τη γλώσσα των Κωφών.

Έπιασαν δημοτικό υπάλληλο με "φακελάκι" 15.000 ευρώ

Εκκαθαριστής δημοτικής επιχείρησης του δήμου Ερμιόνιδος συνελήφθη από τους αστυνομικούς για παθητική δωροδοκία και εκβίαση.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΚΥΜΗ: Σημαντική συναυλία θρησκευτικής μουσικής

Δημήτρης Γ.Θωμάς
Δήμαρχος
Μια πολύ σημαντική συναυλία θρησκευτικής μουσικής «ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ-ΙΔΟΥ», θα παρουσιαστεί ΣΗΜΕΡΑ 4 Απριλίου στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κύμης.

Η εν λόγω συναυλία αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος η μικτή χορωδία του Δήμου Περάματος θα παρουσιάσει το πασχαλινό αναλόγιο με τίτλο «ΙΔΟΥ» που περιλαμβάνει 9 από τα πλέον σημαντικά τροπάρια-έργα της Μ.Εβδομάδας, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με μοναδικά πεζά κείμενα και όλα μαζί αποτελούν ένα ολοκληρωμένο θρησκευτικό έργο.

Στο δεύτερο μέρος η ιστορική χορωδία Νίκαιας θα παρουσιάσει το περίφημο ΔΟΞΑΣΤΙΚΟ του Όρθρου της Μ. Τετάρτης, γνωστό ως ΤΡΟΠΑΡΙΟ της ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ του Νίκ. Μάντζαρου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο μαέστρος Μιχάλης Κοκκίνης ενώ την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Περάματος κ. Παντ.Ζουμπούλης.

Η εκδήλωση αναμένεται να είναι εξαιρετική και όλοι οι συντελεστές υπόσχονται μια κατανυκτική προετοιμασία για τις άγιες ημέρες του Πάσχα

Απάτη με πωλήσεις αυτοκινήτων στο internet - Τρεις συλλήψεις

Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη σχηματίστηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε βάρος δύο ανδρών ηλικίας 36 και 40 ετών και μιας 32χρονης.

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κακοποιοί γάζωσαν αστυνομικούς με καλάσνικοφ – Βροχή οι σφαίρες

Λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα ένα πολυτελές τζιπ σταμάτησε μπροστά από ΑΤΜ τράπεζας στο Κράθιο Αχαϊας, στην παλαιά Εθνική οδό ανάμεσα σε Ακράτα και Αιγείρα. 

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΣΗΜΕΡΑ ο Μπάμπης Στόκας των "Πυξ Λαξ" στην "Οδό Ονείρων"

Ο Μπάμπης Στόκας των "Πυξ Λαξ" έρχεται για μια και μοναδική εμφάνιση την Τετάρτη 4 Απριλίου στην "Οδό Ονείρων".

Ο Μπάμπης Στόκας είναι τραγουδοποιός και ερμηνευτής. Ήταν τραγουδιστής, αλλά και στιχουργός - συνθέτης αρκετών τραγουδιών των Πυξ Λαξ (1989-2004), ενός από τα πιο δημοφιλή ελληνικά συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, του οποίου αποτελούσε και ιδρυτικό μέλος μαζί με τον Μάνο Ξυδού και τον Φίλιππο Πλιάτσικα.

Γεννήθηκε στην Γερμανία, ήρθε πολύ μικρός στην Ελλάδα, όπου έζησε στην Καλαμάτα μέχρι τα 11 χρόνια του. Μεγάλωσε στο Μενίδι.

 Μαζί με το Φίλιππο, αλλά και τον Μάνο στην συνέχεια, έρχεται μια περίοδος αναγνωρισιμότητας για τον Μπάμπη, με την είσοδό τους στην δισκογραφία, με το άλμπουμ "Τι άλλο να πεις πιο απλά" και κατακτούν σχεδόν αμέσως το ελληνικό κοινό. Ακολουθεί μια δεκαετία μεγάλων επιτυχιών, στις οποίες συγκαταλέγονται τραγούδια που ερμήνευσε και ο ίδιος όπως: "Ακόμα προσπαθώ", "Δε θα δακρύσω πια για σένα", "Τι είναι αυτό που μας ενώνει", "Φωτιά", "Πούλα με", "Μια βραδυά στο Λεβερκούζεν". Το 2004, με μια συναυλία στο Λυκαβηττό, κλείνει για αυτόν το κεφάλαιο της συνεργασίας του με το σχήμα των Πυξ Λαξ

Τον Μάρτιο του 2001, ενώ ακόμη οι Πυξ Λαξ συνεχίζουν την κοινή τους πορεία, ο Μπάμπης Στόκας κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Πουλιά της νύχτας". Στα 13 τραγούδια, υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, συν ένα ορχηστικό θέμα που έδωσε και το όνομα στο άλμπουμ.

 Ο Μπάμπης Στόκας έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, οι αδελφοί Κατσιμίχα, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Παντελής Θαλασσινός, η Μελίνα Ασλανίδου, τα Υπόγεια Ρεύματα, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Μιχάλης Τζουγανάκης και άλλους πολλούς

Χαλκίδα: Ποιά καταστήματα θέλουν να παρουν άδεια - Συζήτηση στον Δήμο

Συζήτηση για άδειες σε καταστήματα και εισήγηση για τα έργα οδοποιίας είναι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Συμβουλίου Δημ.Κοινότητας Χαλκίδας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη ,5 Απριλίου 2012 και ώρα 20:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου [Δημαρχιακό μέγαρο– Φαρμακίδου 15,Χαλκίδα]:

  1. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας METODIEVA ANAHIT  Ταβέρνα Ληλαντίων 120  (αρ.πρωτ.αιτ.20044/23-3-2012) (εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος )
  2. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΜΠΟΤΖΑΚΑΚΗ Βασιλικής- Κομμωτήριο Περ.Σταύρου 34 (αρ.πρωτ.αιτ.19220/21-3-2012) (εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος )
  3. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΓΚΟΥΝΗ Στασινού  Σνακ μπαρ ουζερί ψαροταβέρνα Λεωφ.Μακαρίου 15 (αρ.πρωτ.αιτ.21223/29-3-2012 σχετ. η από 28/3/2012 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σύμφωνα με την οποία ακυρώθηκε η αριθμ.11/2006 άδεια λειτουργίας καταστήματος Ψαροταβέρνας στην ανωτέρω διεύθυνση της εταιρίας «ΑΝΤΩΝΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.»(εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος )
  4. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΠΑΝΤΑΖΗ Γεώργιου  Οβελιστήριο -Ψησταριά Λεωφ.Χαινά 2 ( αρ.πρωτ.αιτ.21462/29-3-2012) (εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος)
  5. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΖΑΡΓΚΛΗ Σοφίας Κομμωτήριο  Μπαλαλαίων  10 (αρ.πρωτ.αιτ. 21512/29-3-2012) (εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος)
  6. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΚΑΤΡΗ Αθανασίου Καφετέρια επί της οδού Βρυσακίων 18 & Παπαθανασίου (αρίθμ.πρωτ.αίτησης 19899/22-3-2012 με συμπληρωματικά δικαιολογητικά για προέγκριση ίδρυσης καταστήματος σύμφωνα με την αριθμ.26/2012 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας-εξ αναβολής) (εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος)
  7. Περί ανανέωσης  άδειας μουσικής σε κατάστημα   υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΜΠΑΣΟΥΚΟΥ Χρυσούλας -Καφετέρια «ΡΟΔΟΝ» οδός Ρό
  8. δων (αρ.πρωτ.αιτ.17361/14-3-2012) (εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος)
  9. Περί ανανέωσης  άδειας μουσικής σε κατάστημα   υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΑΡΒΑΝΙΤΗ Κων/νας- Μαρίας Αναψυκτήριο-Καφετέρια Λεωφ.Παπαστρατή 22 ( αρ.πρωτ.αιτ.16201/8-3-2012) (εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος)
  10. Περί ανανέωσης  άδειας μουσικής σε κατάστημα   υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΣΑΛΕΜΗ Σπύρου- Ταβέρνα «ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑΣ»οδός Δημάρχου Σκούρα (αρ.πρωτ.αιτ.17363/14-3-2012) (εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος)
  11. Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας κατάληψης κοινοχρήστου χώρου  για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων  σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΣΙΜΙΤΖΗ ΙΩΑΝΝΗ  του Σταύρου –Καφετέρια Σνακ Μπαρ –Μπυραρία στην οδό Ελ.Βενιζέλου 10 (εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος)
  12. Περί εισήγησης της Επιτροπής  έργων- οδοποιίας (εισηγητής κος Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος)

2 ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ: 77χρονος αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος

Tέλος στη ζωή του έβαλε πριν λίγο ένας ηλικιωμένος άνδρας μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων περαστικών πάνω στην πλατεία Συντάγματος.

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Άνεργος 54χρονος ο δράστης της ληστείας στη Millenium

Την εξιχνίαση ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε υποκατάστημα της τράπεζας Millenium στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η αστυνομία. 


Ως δράστης ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη 54χρονος Έλληνας, ο οποίος οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης είχε κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για υπόθεση απάτης, ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απεργία στις Ιδιωτικές Κλινικές και σε "Ωνασείο" -«Ερρίκος Ντυνάν»

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν την Τετάρτη, 4 Μαίου, τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας των εργαζομένων σε αυτά. Ανάμεσά τους, οι εργαζόμενοι του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Συνελήφθη επ'αυτοφόρω να βάζει βόμβα

Συνελήφθη τελικά ο «εμπρηστής των Τρικάλων» που είχε αναστατώσει το τελευταίο διάστημα την τοπική κοινωνία, βάζοντας εμπρηστικούς μηχανισμούς σε σταθμευμένα οχήματα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τουρκία: Μετά την 1η Ιουλίου θα διχοτομήσουμε την Κύπρο

Την διχοτόμηση της Κύπρου προωθούν και επίσημα πλέον του Τούρκοι, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα «οδηγηθούν σε αυτήν την λύση», εάν δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη στο Κυπριακό μέχρι την 1η Ιουλίου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αγόρασε πίνακα του Γουόρχολ αξίας 2 εκατ. για μόλις 5 δολάρια!

Σε καζίνο του Λας Βέγκας έψαχνε την τύχη του ένας Βρετανός επιχειρηματίας, στο πιο απίθανο μέρος τη βρήκε τελικά, καθώς ενώ επισκεπτόταν τη Μέκκα του τζόγου για δουλειές και διασκέδαση, σταμάτησε τυχαία σε μια αποθήκη όπου ένας ιδιώτης ξεπουλούσε τα υπάρχοντά του και ανακάλυψε έναν πραγματικό θησαυρό. 

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΕΥΧΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤH ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ Μ.Μ.Ε. ΠΑΣΧΑ 2012

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, εύχεται σ’ όλα του τα πνευματικά παιδιά, το πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας και τα εν τη ξένη παρεπιδημούντα, να μη λησμονούν ποτέ ότι αληθινός Θησαυρός μας είναι ο Αναστάς Χριστός! Να Τον αγαπήσουν, όπως μας το ζήτησε, εξ όλης καρδίας και να τηρήσουν τις εντολές Του. Ας μην εντραπούμε, όλοι μας, την έντιμη κατά Θεόν πτωχεία!

Ποιμαντική επίσκεψη στη Βόρειο Εύβοια του Μητροπολίτη Χαλκίδας

Από την Παρασκευή 30 Μαρτίου έως την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του Ιερείς, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στη Βόρειο Εύβοια για να συναντήσει και να ενισχύσει τους εκεί χριστιανούς.
Την Παρασκευή το απόγευμα και αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, όπου μετέβη πλησίον του εν τω μεταξύ κοιμηθέντος Γέροντος Κυρίλλου Γεραντώνη, Ηγουμένου της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, μετέβη και χοροστάτησε και ομίλησε κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Προκοπίου, με συμμετοχή πολλών ευλαβών προσκυνητών.

Το Σάββατο του Ακαθίστου 31 Μαρτίου το πρωί λειτούργησε στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, ενώπιον του λειψάνου του κοιμηθέντος π. Κυρίλλου, συλλειτουργούντων αρκετών Ιερέων της Τοπικής μας Εκκλησίας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων και ομίλησε περί του μακαριστού Καθηγουμένου.
Στη συνέχεια και περί ώρα 12 μ. τέλεσε, μαζί με τους αγίους Αρχιερείς Βεροίας κ. Παντελεήμονα, Αυλώνος κ. Χριστόδουλο, Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, Μεσογαίας κ. Νικόλαο, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Ρεντίνης κ. Σεραφείμ και Τανάγρας κ. Πολύκαρπο, πολλούς Ιερείς και πλήθος ευσεβών χριστιανών (φωτο Χρήστου Βασιλείου από την eleutherifoni ), την εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού π. Κυρίλλου.
Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας μίλησε με συγκινητικούς λόγους για τον μακαριστό Γέροντα, μετέφερε δε σε όλους τις θερμές συλλυπητήριες ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Το απόγευμα του Σαββάτου και μετά την εξόδιο Ακολουθία του Γέροντος Κυρίλλου επισκέφθηκε την Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης.
Το βράδυ υποδέχθηκε στην Λίμνη τον προσκληθέντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο και τον συνοδό του Διάκονο Δωρόθεο.
Την Κυριακή Ε΄ Νηστειών 1 Απριλίου το πρωί συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης, με αφορμή Τοπική Εορτή της Παναγίας, της «Δεήσεως» όπως ονομάζεται, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Παροναξίας και με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, εξήγησε το ταπείνωσης και της υπακοής στο θέλημα του Θεού.
Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Λιμνιάς», ανά τας οδούς της γραφικής Πόλεως της Λίμνης, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί και εκπρόσωποι των Αρχών του Τόπου μας.

Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ερέτρια

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Ερέτριας, εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Στερεάς Ελλάδας του ΕΣΠΑ

Η έγκριση της χρηματοδότησης του ΣΜΑ, με το ποσό των 968.157 ευρώ από την Ενιαία Διαχειριστική Αρχή (Ε.Δ.Α) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έγινε με υπογραφή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά. Το ποσό αυτό θα πληρωθεί εξ΄ ολοκλήρου από το ΠΕΠ - ΕΣΠΑ, μέσω της ΕΔΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Ερέτριας δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου. 
Το έργο εκτιμάται ότι θα έχει αποπερατωθεί μέχρι το τέλος του 2012. Ο σχεδιασμός και η ολοκλήρωσή του αποτελεί προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα και έγινε με τις συντονισμένες ενέργειες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. 

Oι υποδομές του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) θα δημιουργηθούν σε αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 11.286,045m2 στην περιοχή Άγιος Δημήτριος στην Αμάρυνθο και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του Δήμου Ερέτριας. Για την δε λειτουργία του ΣΜΑ θα γίνει προμήθεια δύο ρυμουλκούμενων κιβωτάμαξων με ενσωματωμένο συμπιεστή απορριμμάτων και ενός τράκτορα. 

Πώς όμως θα λειτουργεί ο ΣΜΑ; Καταρχήν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αμαρύνθου δεν θα λειτουργεί χώρος απόθεσης σκουπιδιών. Η συμπίεση των απορριμμάτων θα γίνεται μέσα στις δύο κιβωτάμαξες οι οποίες στη συνέχεια θα μεταφέρονται με τον τράκτορα στον ΧΥΤΑ Χαλκίδος. 

Έτσι, σε κάθε δρομολόγιο προς τον ΧΥΤΑ Χαλκίδας θα μεταφέρονται όσο το δυνατόν περισσότερα απορρίμματα. Με τη δημιουργία του νέου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων αναμένεται να εξοικονομηθούν αφενός χρήματα καθώς θα μειωθούν τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων προς το ΧΥΤΑ και αφετέρου ώρες εργασίας των υπαλλήλων στην καθαριότητα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες Καθαριότητας των μόνιμων κατοίκων που ανέρχονται σε 13160 (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) ενώ την τουριστική περίοδο από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός αγγίζει τα 25.000 άτομα. 

Ειδικότερα, τα πλεονεκτήματα δημιουργίας και λειτουργίας του ΣΜΑ είναι: 

- Το συνολικό κόστος μεταφοράς των συμπιεσμένων απορριμμάτων (ανά τόνο -χιλιόμετρο) είναι μικρότερο από το αντίστοιχο κόστος των δρομολογίων που κάνουν τα απορριμματοφόρα τα οποία διενεργούν τη συλλογή και στη συνέχεια τη μεταφορά τους. 

- Απαιτούνται λιγότερα απορριμματοφόρα οχήματα για τη συλλογή των απορριμμάτων καθώς τα δρομολόγια θα έχουν μικρότερη διάρκεια οπότε θα μπορούν να εκτελούνται περισσότερα δρομολόγια ανά βάρδια. 

- Γίνεται ελάφρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου στη διαδρομή μέχρι το χώρο απόθεσης. 

- Μειώνεται το μέτωπο εργασίας στο ΧΥΤΑ καθώς μειώνεται ο ρυθμός άφιξης των προς εκκένωση οχημάτων καθώς και ο όγκος των απορριμμάτων.

Θεολόγος: Φωτιά σε θαλαμηγό με δύο επιβάτες

Πυρκαγιά σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε θαλαμηγό νηολογίου Ελευσίνας, ενώ έπλεε δύο ναυτικά μίλια, βόρεια της περιοχής Θεολόγου στην Εύβοια. 

Η φωτιά προκλήθηκε πιθανόν από βραχυκύκλωμα και οι δύο επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το σκάφος και μεταφέρθηκαν με πλωτό του λιμενικού στον Θεολόγο.

Ο Πάλιουρας αποχαιρετά τον καθηγητή Γεώργιο Π. Μαντά

Ο Πάλιουρας αποχαιρετά τον καθηγητή Γεώργιο Π. Μαντά, που άφησε χθες, Δευτέρα, την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα Τρίτη 3 Απριλίου, στις 4 το απόγευμα, στην εκκλησία ναό Αγίου Νικολάου Πάλιουρα.

Η γυναίκα του Ελισάβετ, τα παιδιά του Κατερίνα ( και ο σύζυγός της Άκης), Βασιλική και Παναγιώτης, ο εγγονός του, συγγενείς και φίλοι θα τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία, μαζί με πολλούς φίλους και μαθητές του αείμνηστου καθηγητή.

Νέα διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Την Παρασκευή 6 Απριλίου θα επαναληφθεί η διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.


Πριν λίγο έληξε η δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε από 10 μέχρι 12 το πρωί, στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, την μη καταβολή δεδουλευμένων νυχτερινής εργασίας και άλλα αιτήματα.

Στη φωτό στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία τους στην οδό Αβάντων.

Ξεκίνησε η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, ξεκίνησε τη λειτουργία του εκπαιδευτικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο Πάρκο του Λαού. Στόχος μας η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, με απώτερο σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά από μικρή ηλικία να αναγνωρίζουν τους οδικούς κινδύνους και να μαθαίνουν πώς να τους αποφεύγουν.

Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία τα παιδιά θα είναι σε θέση :

Να γνωρίσουν τα είδη σήμανσης και τις κατηγορίες πινακίδων και να μάθουν να κυκλοφορούν σωστά.

Να έρθουν σε επαφή με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφάλειας, που απορρέουν από τα μηνύματα που στέλνουν οι πινακίδες.

Κατά την επάνοδό τους στο σχολείο, να εξετάσουν, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν γνωστές τους πινακίδες από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Κατά τις πρωινές ώρες και κατόπιν προσυνεννόησης, τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, το Πάρκο θα λειτουργεί με εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην κυκλοφοριακή αγωγή, συμβάλλοντας στην εξασφάλιση παροχής στα παιδιά οδηγιών για την ασφάλεια της κυκλοφορίας στους δρόμους, με μορφή ώστε να μπορούν να αφομοιωθούν από αυτά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο αρμόδιο τμήμα του ΔΟΑΠΠΕΧ στα τηλέφωνα 2221351916 & 933, fax: 2221351928 e-mail:doappex@gmail.com .

Επιπλέον, ενημερώνουμε τους γονείς ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα είναι ανοικτό τις καθημερινές από ώρα 1700 έως 2100 και τα Σάββατα από 0900 έως 1300, δίνοντας την δυνατότητα στους γονείς να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους με ίδια μέσα (ποδήλατα, ηλεκτρικά αυτοκινητάκια κλπ) στην κυκλοφοριακή αγωγή.
eviagate

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...