Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Αρχίζουν από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, οι εγγραφές των μαθητών στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως υπό τον τίτλο «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», η οποία είναι αναγνωρισμένη επισήμως από το Υπουργείο Πολιτισμού και εντεταγμένη στα Μουσικά Εκπαιδευτήρια της Πατρίδος μας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟ/ΔΙΜ/12332/262/25.7.2006 απόφαση Υπουργού Πολιτισμού, η οποία δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμ. 1205/1.9.2006 Φ.Ε.Κ. (τεύχος Β΄).

Τα μαθήματα θα αρχίσουν από το πρώτο πενθήμερο του ερχομένου μηνός Οκτωβρίου 2013 και θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, αφού τα έξοδα θα καλύπτονται από την Ιερά μας Μητρόπολη και τις Ενορίες.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται, από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, στους εξής υπευθύνους:

οι του νέου διηυρημένου Δήμου Χαλκιδέων, στους Πρεσβύτερο π. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση και Διάκονο π. Νεκτάριο Ευγενικό (κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή κατά τις ώρες 5.00 μ.μ. έως 6.00 μ.μ., στον χώρο της Σχολής: Μεσσαπίων 10 – Χαλκίδα – κτίριο της Οικογενείας Πνευματικού),

οι του Δήμου Μεσσαπίων - Διρφύων, στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Δανέλη (Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ψαχνών),

οι της Πόλεως Αμαρύνθου, στον Πρεσβύτερο π. Κυριάκο Κοκκάλα (Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου)

οι της Πόλεως Ερετρίας, στον Πρεσβύτερο π. Χαράλαμπο Ραμαντανάκη (Ι. Ναό Παναγίας Παραβουνιωτίσσης Ερετρίας),

οι του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Θάνο (Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας),

οι του Δήμου Κηρέως-Νηλέως-Ελυμνίων, στον Πρεσβύτερο π. Νικόλαο Μάρκου (Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Μαντουδίου),

οι της Νήσου Σκιάθου, στον Πρεσβύτερο π. Νικόλαο Σταματά (Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών) και

οι της Νήσου Σκοπέλου, στον Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Παπασταμούλο (Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσης).

Αναβλήθηκε το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ΔΤ

Δεν βγήκε τελικά στον αέρα το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ΔΤ που αναμενόταν για σήμερα την Τέταρτη με παρουσιαστή τον Χαλκιδέο Προκόπη Δούκα.


Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών γίνονται προσπάθειες το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ΔΤ να μεταδοθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή (ή σύμφωνα με άλλες πήγες, την ερχόμενη Τρίτη).

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα ξεκινήσει και η ανάρτηση στη Διαύγεια των ονομάτων όσων προσλαμβάνονται οριστικά στη Δ.Τ. καθώς δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί εκ νέου η λίστα με τους 577 (προσληφθέντες πλέον) παρότι υπάρχουν διαφορές σε σχέση με την αρχική λίστα. Έπειτα από τη διόρθωση λαθών, τον έλεγχο εγγράφων κ.α. υπήρξε σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με όσους αρχικά είχαν ανακοινωθεί.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ίσως και αυτός (μεταξύ άλλων) να είναι ένας από τους λόγους που δε μεταδίδεται δελτίο ειδήσεων αφού ουσιαστικά δεν υπάρχουν ακόμα νομότυπα οι απαραίτητες προσλήψεις.

Έναρξη λειτουργίας της χορωδίας νέων της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας

Αρχίζουν και για φέτος, για 34ο συνεχόμενο έτος στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος οι Πρόβες της Χορωδίας -Ορχήστρας Νέων, η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο 150 - 200 παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Αποφοίτους. Χορωδία νέων της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας

Το τμήμα της χορωδίας λειτουργεί σε δύο τμήματα:

Α. Το Παιδικό Τμήμα, που είναι για παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, και

Β. Το Τμήμα των Εφήβων, που είναι για παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Αποφοίτους.

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν.

Η Χορωδία - Ορχήστρα εντάσσεται στον Τομέα Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολεώς μας, έχει ενεργό συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, χάρη στην πατρική φροντίδα και πρόνοια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσόστομου, αλλά και χάρη στην ακούραστη εργασία των μουσικών της: Παύλου Κουρμπέτη - μαέστρου, Κωνσταντίνου Κουρμπέτη - υπευθύνου διδασκαλίας Τμήματος Εφήβων,  Αλεξάνδρας  Αραβίδου - Κουρμπέτη - υπευθύνου διδασκαλίας του Παιδικού Τμήματος, Βασιλικής Κουρμπέτη - υπευθύνου της μουσικής επιμέλειας και ενορχήστρωσης κάθε Εκδήλωσης, καθώς και της ιδιωτικής υπαλλήλου, Άννας Ροδά - διοικητικά υπευθύνου του Παιδικού Τμήματος.
Τέλος, βασικός και εξαίρετος είναι ο ρόλος της κ. Μαγδαληνής Αργυράκη - Υπευθύνου της Χορωδίας και της βοηθού της κ. Χρυσούλας Καλαφάτη για την οργάνωση κάθε Εκδήλωσης.

Η χορωδία πλαισιώνεται και από άλλα ικανά στελέχη: Κληρικούς, Κατηχητές, γονείς παιδιών.

Οι πρόβες και οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 με Αγιασμό και θα γίνονται κάθε Κυριακή, στην Αίθουσα Διαλέξεων επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα (ύστερα από φιλότιμη παραχώρηση της Οικογένειας του κ. Άγγελου Πνευματικού -  Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως), κατά τις ώρες που λειτουργεί η Χορωδία: 11:00 π.μ. – 12:00 μ. (παιδικό τμήμα) και 12:00 μ. - 1:00 μ.μ. (τμήμα εφήβων).

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22210-27735 (οικία Υπευθύνου Χορωδίας).

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΞΗΡΟΒΡΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔAΣ

Την 17η Σεπτεμβρίου πανηγυρίζει το Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο τιμάται στο όνομα της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως – Ελπίδος και Αγάπης και ευρίσκεται στην περιοχή Ξηρόβρυση Χαλκίδας.

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων για την Πανήγυρη του Ι. Ναού:

· Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ. θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, η οποία θα περατωθεί περί ώραν 12.30 π.μ.

· Την παραμονή της Εορτής Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ. θα λάβει χώρα ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον Αρχιμανδρίτη π. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδας, ενώ αμέσως μετά θα λάβει χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος ανά τας οδούς του συνοικισμού. Μετά το τέλος της Ιεράς Λιτανείας θα προσφερθεί σε όλους τους προσκυνητές ευλογημένο φαγητό.

· Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013 καί ώρα 7.00 π.μ. θα λάβει χώρα ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα προεξάρχει και θα κηρύξει το θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου – Προϊστάμενος του Ι. Ν. Ευβοέων Αγίων Χαλκίδας.

Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί μας να προσέλθουν και να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Σοφίας.

Με μεγάλη επιτυχία έληξε η λειτουργία των Κατασκηνώσεων της Μητρόπολης

 
Με μεγάλη επιτυχία έληξε και για το φετινό καλοκαίρι η λειτουργία των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, οι οποίες λειτούργησαν για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά και βρίσκονται στην πανέμορφη παραλιακή τοποθεσία «Ταξιάρχης» Ηλίων της Βορείου Ευβοίας και σε έκταση 45 περίπου στρεμμάτων, η οποία υπήρξε δωρεά προς τη Μητρόπολη για το σκοπό της κατασκευής Κατασκηνώσεων, της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων.

Τα δεκατέσσερα αυτά χρόνια λειτουργίας των Κατασκηνώσεων έχουν φιλοξενηθεί σ’ αυτές περίπου 6500 παιδιά, ενώ ενδεικτικό της σωστής εργασίας που γίνεται εκεί είναι η έντονη και συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση που υπάρχει για συμμετοχή όλο και περισσοτέρων παιδιών.

Φέτος, λειτούργησαν έξι (6) συνολικά Κατασκηνωτικές Περίοδοι, όπου φιλοξενήθηκαν περίπου εξακόσια (650) παιδιά από το σύνολο της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, τα οποία είχαν τη δυνατότητα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, να συνδυάσουν το «τερπνό» με το «ωφέλιμο», δηλαδή την σωματική ξεκούραση και χαλάρωση, την ψυχαγωγία, την καλή παρέα και την ευχάριστη διάθεση, σε συνδυασμό με την πνευματική εμπειρία, τη συμμετοχή στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και την αναφορά στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Οι Κατασκηνωτικές Περίοδοι και οι Αρχηγοί ήταν οι εξής:

Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από 27 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου, οπότε φιλοξενήθηκαν 107 αγόρια που είχαν τελειώσει την Α΄ και Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, με Αρχηγό τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.

Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από 8 Ιουλίου έως και 17 Ιουλίου, οπότε φιλοξενήθηκαν 110 κορίτσια που είχαν τελειώσει την Α΄ και Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, με Αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη – Καθηγήτρια Θεολόγο.

Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από 19 Ιουλίου έως και 28 Ιουλίου, οπότε φιλοξενήθηκαν 110 κορίτσια που είχαν τελειώσει την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και το ΛΥΚΕΙΟ, με Αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη – Καθηγήτρια Θεολόγο.

Δ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από 30 Ιουλίου έως και 6 Αυγούστου, οπότε φιλοξενήθηκαν 110 κορίτσια που είχαν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, με Αρχηγό την κ. Ματίνα Κουβαρά - Εκπαιδευτικό.

Ε΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από 7 Αυγούστου έως και 14 Αυγούστου, οπότε φιλοξενήθηκαν 107 αγόρια που είχαν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, με Αρχηγό τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη – Προϊστάμενο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος.

ΣΤ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από 17 Αυγούστου έως και 25 Αυγούστου, οπότε φιλοξενήθηκαν 103 αγόρια που είχαν τελειώσει την Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και το ΛΥΚΕΙΟ, με Αρχηγό τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, Ιεροκήρυκα και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και συναρχηγούς τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου – Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και τον Αρχιμ. Ιωάννη Βουτσιλάκο, Εφημέριο - Ιεροκήρυκα της Βορείου Ευβοίας.

Στη Διοίκηση των Κατασκηνωτικών περιόδων υπηρέτησαν και 180 εθελοντικά στελέχη, νέοι και νέες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι Εθελοντές Ιατροί κ. Μιχαήλ Μόσχος, κ. Γεώργιος Μόσχος, κ. Γλυκερία Νέζη, κ. Αλέξανδρος Αποστολάκης και κ. Αλέξανδρος Μακαρώνας, οι εθελόντριες Νοσοκόμες πού πρόθυμα παραχώρησε και φέτος η Διοίκηση του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και το έμμισθο προσωπικό της Κατασκήνωσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κύριος Χρυσόστομος βρέθηκε αρκετές φορές μαζί με τα παιδιά, παρέστη στις Εορτές Λήξεως της κάθε Περιόδου και με ιδιαίτερο ζήλο φρόντισε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Κατασκηνώσεων, για την άψογη λειτουργία τους.

Όμως, για να λειτουργήσει και να συντηρηθεί ένα τουριστικό συγκρότημα, όπως είναι οι Κατασκηνώσεις, χρειάζονται κάθε καλοκαίρι πολλά χρήματα (ο ετήσιος Απολογισμός των Κατασκηνώσεων είναι περίπου στα 150.000 €), τα οποία προέρχονται κυρίως από τις φιλότιμες προσφορές των πιστών, ενώ σημαντική υλική βοήθεια, χρηματική και κυρίως σε είδη διατροφής για τη λειτουργία των Κατασκηνώσεων προσέφεραν το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, οι Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως με την ευθύνη των κατά τόπους Εφημερίων και των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, όπως και οι περισσότερες Ιερές Μονές μας, με προεξάρχουσα την Ι. Μονή του Οσίου Δαβίδ.

Όλα τα στελέχη και τα παιδιά πού συμμετείχαν στην Κατασκηνωτική ζωή, ανανέωσαν το ραντεβού τους όχι μόνο για το επόμενο καλοκαίρι του 2014, αλλά και για τον ερχόμενο χειμώνα, μέσα στην Κατηχητική, αλλά και ευρύτερη Νεανική Κίνηση της Μητροπόλεώς μας, στην οποία ΟΛΟΙ καλούνται να συμμετάσχουν.

Με τον Χαλκιδέο Προκόπη Δούκα βγαίνει στον αέρα το πρώτο δελτίο ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης


Μια κρίσιμη πρεμιέρα θα έχει σήμερα η νεοσύστατη Δημόσια Τηλεόραση αφού για πρώτη φορά μετά το πρωτοφανές μαύρο στις οθόνες το βράδυ της 11ης Ιουνίου, θα βγει στον αέρα δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρώτο «επίσημο» πρόσωπο της ΔΤ με την ιδιότητα του παρουσιαστή θα είναι ο γνωστός μας από την ΕΡΤ δημοσιογράφος-παρουσιαστής Προκόπης Δούκας, που κατάγεται από τη Χαλκίδα.

Το δελτίο αναμένεται να εκπέμψει στις 6 το απόγευμα από τις εγκαταστάσεις της πρώτης ΕΡΤ στην Κατεχάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

O Προκόπης Δούκας εξηγεί γιατί έκανε αίτηση στη Δημόσια Τηλεόραση

Στουρνάρας: Πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ

Τη «μάχη» που δίνεται για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, παραδεχόμενος ότι η σχετική διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι «πολύ δύσκολη».

«Θα πρέπει να τους αποδείξουμε ότι η εκκαθάριση σε λειτουργία αφήνει στο δημόσιο μεγαλύτερη περιουσία από ό,τι θα έκανε η πτώχευση», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ.

Τόνισε πάντως ότι ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ είναι «μη βιώσιμες», προσθέτοντας ότι στο φορολογούμενο γύρω στα 150 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Όπως έκανε χθες γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, η τρόικα απέρριψε, με email προς το ΥΠΟΙΚ, την ελληνική πρόταση για εκκαθάριση εν λειτουργία και αντιπροτείνει λουκέτο, χωρίς την αποζημίωση των εργαζομένων.

Πολιτική λύση θέλει ο Πρωθυπουργός

Μετά από το βετό της τρόικας στα σχέδια για τις τρεις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες στην κυβέρνηση αναζητούν το μίτο της Αριάδνης. Το μόνο σίγουρο είναι το σχέδιο αναδιάρθωσης των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ που είναι προγραμματισμένο να διατεθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο κ. Σαμαράς ζητεί «πολιτική» λύση στο θέμα και όχι τεχνοοικονομικές συζητήσεις και αναλύσεις που θα τραβήξουν σε βάθος.

Τι ακριβώς όμως εννοεί ο Πρωθυπουργός;

Σύμφωνα με συνεργάτη του, μια τεχνοοικονομική συζήτηση και ανάλυση που θα τραβήξει σε βάθος με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξει σε μια τεχνοκρατικού τύπου λύση που δεν θα απέχει και πολύ από την απαίτηση της τρόικας για οριστικό κλείσιμο.

Στον αντίποδα μια πολιτική λύση δεν μπορεί να παραγνωρίζει το γενικότερο κλίμα μέσα στο οποίο λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν. Επιπτώσεις που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ακόμη και κυβερνητική κρίση που στην παρούσα φάση απεύχονται οι δανειστές μας. Εν όψει μάλιστα και του σκληρού Σεπτέμβρη με όλα τα μέτωπα ανοιχτά θα ήταν ολέθριο σφάλμα είτε για την κυβέρνηση είτε για την τρόικα να ρίξουν λάδι στη φωτιά.

Γι' αυτό ο κ. Σαμαράς ζητά μια πολιτική λύση. Το σίγουρο είναι ότι η εμμονή της τρόικας αυτή τη φορά προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός με όπλο του τις όποιες θετικές ενδείξεις εμφανίζονται στον στόχο της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος για φέτος προγραμμάτιζε την ομιλία του στη ΔΕΘ με ραχοκοκαλιά το γεγονός ότι για πρώτη ίσως φορά υπάρχει ένα αμυδρό φως στη άκρη του τούνελ. Το θέμα με τη ΛΑΡΚΟ ρίχνει βαριά τη σκιά του στα σχέδια του Μαξίμου.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται στη Χαλκίδα με τον.. Αίσωπο


Η αγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται στη Χαλκίδα,  για να  παρουσιάσει στους μικρούς της φίλους την θεατρική παράσταση «Αίσωπος κάτι θέλει να μας πει…..», την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ,  στο Θέατρο  «Ορέστης  Μακρής» (Πάρκο του Λαού)

Είναι μια  παράσταση ειδικά προσαρμοσμένη για τα παιδιά , αλλά απευθύνεται  και στους γονείς τους, καθώς και σε όσους αγαπούν τους μύθους που εκπέμπουν χρήσιμα και διαχρονικά μηνύματα.

Από το σύνολο των 584 σωζόμενων  μύθων  επιλέχτηκαν  εκείνοι  που  κάτι έχουν να πουν περισσότερο  στα παιδιά. Γι’ αυτό άλλωστε και ο τίτλος «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει…».

Κάθε μύθος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και είναι δοσμένος με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι απόλυτα κατανοητός και στο πιο μικρό παιδί. Τα κοστούμια της παράστασης πολύχρωμα και παραμυθένια.

Οι μάσκες των ζώων  επιτρέπουν να φαίνονται οι εκφράσεις των ηθοποιών. Τα σκηνικά και οι φωτισμοί ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μύθου  διαμορφώνονται μπροστά στα μάτια των μικρών  θεατών.

Η μουσική είναι  ηχογραφημένη με φυσικά όργανα και  συνοδεύει τα τραγούδια της παράστασης που  βέβαια  τραγουδούν ζωντανά και  χορεύουν σε ελληνικούς ρυθμούς οι ηθοποιοί, ενώ ένας πλανόδιος ακορντεονίστας  συνδέει και  «σχολιάζει» τους μύθους.

Παίζουν οι ηθοποιοί Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας,  Θοδωρής Ευστρατιάδης, Γιώργος Γερωνυμάκης, Κοραλία Τσόγκα , Μαριαλένα Ροζάκη. Την σκηνοθεσία του έργου έχει κάνει η Κάρμεν Ρουγγέρη

Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ, ενώ μέρος των εσόδων από την Παράσταση θα παραχωρηθούν  υπέρ των σκοπών του  Πανευβοϊκού   Συλλόγου  Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α «Άνθρωπος – Ελπίδα –Πολιτισμός»  

Η εκδήλωση γίνεται με τη συμπαράσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ

Προπώληση εισιτηρίων : 
Βιβλιοπωλείο « ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ »
Δημοτικός Κινηματογράφος REX
Κατάστημα Παιχνιδιών «ΑΜΠΑΡΙΖΑ
Καφέ – Μεζεδοπωλείο « ΡΑΝΤΕΒΟΥ στο ΠΑΓΚΑΚΙ » Ερμού 14

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...