Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Να σταματήσει η δίωξη των 5 αγωνιστών της Χαλκίδας"

"Να σταματήσει η δίωξη των 5 αγωνιστών της Χαλκίδας" ζητάει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και επισημαίνει:

"Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη των πέντε αγωνιστών της Χαλκίδας που συνέλαβε η αστυνομία στα φετινά Θεοφάνεια για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας», ενώ συμμετείχαν σε πολιτική διαμαρτυρία κατά του Μνημονίου.

Την ώρα που οι ένοχοι της λεηλασίας του δημόσιου και κοινωνικού πλούτου παραμένουν ανέγγιχτοι, οι ένοχοι για εγκλήματα σε βάρος της υγείας και των στοιχειωδών δικαιωμάτων του λαού δε λογοδοτούν αποτελεί κορυφαία αντιδημοκρατική πρόκληση να δικάζονται αγωνιστές. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι προσβολή, είναι τιμή για το λαό!

Η επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινωνίας με διώξεις δε θα περάσει.

Η κοινωνική πάλη της εργαζόμενης πλειοψηφίας ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και για την ανατροπή των Μνημονίων θα συνεχιστεί, μέχρι τη δικαίωση και τη νίκη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους διωκόμενους καλεί σε μαζική παρουσία στη δίκη που θα γίνει την Πέμπτη 28/6, 9πμ στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (πρώην Ευελπίδων), κτίριο 8, αίθουσα 1, στο ισόγειο".

Γυμνός άνδρας πέφτει λιπόθυμος στο Κολωνάκι

Με ένα τραγικό θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι οι περαστικοί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Βουκουρεστίου, όταν αντίκρισαν ένα άντρα, πιθανότατα βορειαφρικανικής καταγωγής να τρέχει ολόγυμνος και να τον κυνηγά μια ομάδα ατόμων, που πιθανόν ήταν τοξικομανείς.

Στην συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Ακαδημίας, ο άνδρας έπεσε εξαντλημένος από το κυνηγητό, ενώ η ομάδα των ατόμων που τον κυνηγούσε διασκορπίστηκε στους γύρω δρόμους.

Αυτόπτης μάρτυρας του σκηνικού ήταν ένας δικηγόρος που εργάζεται στην περιοχή. Συγκλονισμένος κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία κατέφτασε άμεσα μαζί με ασθενοφόρο.

Η υπόθεση, ωστόσο, θα διαλευκανθεί μετά την κατάθεση του θύματος στην Αστυνομία.

Stars System: Τι ιδιαίτερο έχει το ωροσκόπιο της Μίνας Ορφανού;

Στην τελευταία εκπομπή της περιόδου, αυτή την Κυριακή, 1 Ιουλίου στις 14:15, η Άση Μπήλιου μας εύχεται καλό καλοκαίρι με καλεσμένη την ηθοποιό Μίνα Ορφανού. Τι ιδιαίτερο έχει το ωροσκόπιο της βραβευμένης ηθοποιού;

Ακόμη, τι επιφυλάσσουν οι επόμενοι καλοκαιρινοί μήνες για κάθε ζώδιο και πώς θα είναι η γενέθλια χρονιά του Λέοντα;

Τέλος, μάθετε τι σημαίνει να έχετε ανάδρομο Ερμή στο ζώδιό σας.

Stars System, την Κυριακή, 1 Ιουλίου στις 14:15, στον Alpha.

Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς στη Ν. Λάμψακο

Φωτό αρχείου
Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), εντάχθηκε και η εκδήλωση «Παραδοσιακοί Χοροί & Τραγούδια», με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του πολιτιστικού συλλόγου Ν. Λαμψάκου «ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ».

Η εκδήλωσης θα γίνει το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:00, στην κεντρική πλατεία Ν.Λαμψάκου (πλατεία προσφύγων).

Συνελήφθησαν 13 άτομα που έδιναν… πλαστά διπλώματα

Δεκατρία άτομα προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, για την υπόθεση χορήγησης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης, την οποία ερευνά η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία.

Από τους 13 που οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο, οι οκτώ είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης, οι τέσσερις εκπαιδευτές οδήγησης, ενώ ο τελευταίος είναι αυτός που παρουσιαζόταν και εξεταζόταν στα σήματα, στη θέση των υποψήφιων.

Και οι 13 αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Ηρακλείου, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και πλαστοπροσωπία, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απάτη κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.

Οι καταγγελίες για τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών έφτασαν πριν από λίγο καιρό στην Περιφέρεια Κρήτης και, προσωπικά, στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος είχε ζητήσει τη σε βάθος έρευνα και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για την έκδοση πλαστών διπλωμάτων οδήγησης.

ΣΔΟΕ: Εντόπισε αντιδήμαρχο της Στερεάς Ελλάδας με 3 "μαύρα" εκατ. ευρώ

Το ποσό των 3 εκατ. ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς αντιδημάρχου σε πόλη της Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για το πρώτο από τα ευρήματα των σαρωτικών ελέγχων πόθεν έσχες που έχει ξεκινήσει το ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς περισσότερων από 500 πολιτικών προσώπων, πρώην υπουργών, αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ.

Ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος είχε συσσωρεύσει τα ποσά τα τελευταία 7 χρόνια και δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα εισοδήματά του.

Στελέχη του ΣΔΟΕ εκφράζουν την εκτίμηση ότι τα χρήματα προέρχονται από παράνομες συναλλαγές του αντιδημάρχου με προμηθευτές του Δήμου.

Εννέα κακοποιοί πήραν μέρος στη ληστεία και την ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια, η ένοπλη επίθεση που είχαν δεχθεί αστυνομικοί στα τέλη του περασμένου Μαρτίου στο Αργος, από ληστές που είχαν διαρρήξει νωρίτερα κοσμηματοπωλείο και πυροβόλησαν εναντίον τους με Καλάσνικοφ, προκειμένου να διαφύγουν.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εννέα ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση και συγκεκριμένα τριών Αλβανών, δύο ανδρών 28 και 49 ετών και μίας 24χρονης, καθώς και έξι συνεργών τους, οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί και κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, παράνομης κατοχής όπλων και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μέλη της ομάδας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 30 Μαρτίου, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στο Αργος και αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 30.000 ευρώ, ενώ κατά τη διαφυγή τους άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών που τους καταδίωξαν.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τις αστυνομικές έρευνες, τα οχήματα διαφυγής εντοπίστηκαν αργότερα εγκαταλειμμένα και όπως προέκυψε είχαν κλαπεί από περιοχές της Αττικής.

Η Ασφάλεια που εξιχνίασε την υπόθεση συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

28χρονος στην Αγία Άννα είχε φτιάξει κήπο με..κάνναβη! .

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -8- δενδρύλλια. Συνελήφθη, χθες (26-06-2012) το πρωί στην Αγία Άννα Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης με την συνδρομή αστυνομικών της Γ΄ Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 28χρονος, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες το πρωί οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν σε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διενήργησαν αιφνιδιαστική έρευνα, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στην οικία του 28χρονου στην παραλία Αγίας Άννας Ευβοίας.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν (8) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από πέντε εκατοστά έως ένα μέτρο περίπου, τα οποία καλλιεργούσε ο δράστης σε τέσσερις (4) γλάστρες που είχε τοποθετήσει σε ειδικά περιφραγμένο χώρο στην αυλή της οικίας του.

Ο 28χρονος συνελήφθη και τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τις έρευνες και την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι απαγωγείς χρυσοχόων – Είχαν αδυναμία στο χρυσό

Εννέα κακοποιών είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση και απήγαγαν χρυσοχόους. Η σπείρα που αποτελούνταν από Έλληνες, Αλβανούς και Ελληνοπόντιους είχε σκορπίσει τον τρόμο στα δυτικά προάστια της Αθήνας και στον Ασπρόπυργο.

Οι κακοποιοί εισέβαλαν σε χρυσοχοΐα και αντί να ληστεύουν απήγαγαν τον ιδιοκτήτη ή κάποιο συγγενικού του πρόσωπα και στη συνέχεια ζητήσουν λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Οι απαγωγείς είχαν διαμορφώσει έναν χώρο παλιού εργοστασίου σε φυλακή και εκεί κρατούσαν τα θύματά τους. Συνολικά απέσπασαν 300.000 μετρητά, 15 με 20 κιλά χρυσού και μεγάλης αξίας κοσμήματα.

Οι δράστες είχαν απαγάγει τρεις χρυσοχόους, την κόρη ενός τέταρτου, αλλά και τη σύζυγο ενός ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας.

Εργολάβος στα Ψαχνά αυτοκτόνησε με καραμπίνα


Τέλος στη ζωή του με τραγικό τρόπο έβαλε 66χρονος εργολάβος οικοδομών από τα Ψαχνά. Το μεσημέρι βρέθηκε νεκρός σε υπόγειο χώρο στη θέση... «Παλιουρή» πίσω από το συγκρότημα του ΤΕΙ.

Δίπλα στο άψυχο σώμα του βρέθηκε μια καραμπίνα με την οποία αυτοπυροβολήθηκε. Να σημειωθεί ότι ο 66χρονος είχε φύγει από το σπίτι του από χθες το βράδυ και οι δικοί του τον αναζητούσαν.
egnomi.gr

Λογισμικό παρακολούθησης παιδιών

Όταν τα παιδιά της ήταν έτοιμα να αποκτήσουν δικούς τους φορητούς υπολογιστές, η Τζιλ Ρος αγόρασε ειδικό λογισμικό, με σκοπό να παρακολουθεί τις διαδικτυακές κινήσεις τους. Μία ημέρα, η κ. Ρος ανακάλυψε, χάρη στο λογισμικό παρακολούθησης, ότι η 16χρονη κόρη της είχε δημιουργήσει δικό της κανάλι βίντεο, στο οποίο η ίδια και η φίλη της κατέγραφαν εφηβικές συζητήσεις τους, προωθώντας το υλικό σε όποιο χρήστη του YouTube το αναζητούσε.

Οι γονείς μπορούν σήμερα να αξιοποιήσουν μεγάλη ποικιλία εργαλείων, που τους επιτρέπουν να παρακολουθούν τις διαδικτυακές ζωές των παιδιών τους. Αυτό δημιουργεί, όμως, εύλογα ερωτήματα ηθικής τάξης: είναι η παρακολούθηση ο καλύτερος τρόπος επιτήρησης των παιδιών; Ή μήπως οι γονείς θα έπρεπε να επιδεικνύουν εμπιστοσύνη στην κρίση των παιδιών;

Τα γονεϊκά άγχη της σύγχρονης εποχής έχουν ευνοήσει πραγματική βιομηχανία «εργαλείων» παρακολούθησης, ικανών να καταγράφουν τι σελίδες επισκέπτονται τα παιδιά, με ποιον συνομιλούν σε αυτές και τι κάνουν εκεί. Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι τα σύγχρονα παιδιά βρίσκονται διαρκώς κολλημένα στα κινητά τους, επιτρέπει στους γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τη γεωγραφική θέση των τέκνων τους.

Μία εφαρμογή προειδοποιεί τους γονείς αν το παιδί τους στέλνει μηνύματα SMS την ώρα που οδηγεί, άλλη προσφέρει διαδικτυακή υπηρεσία, η οποία διατηρεί αντίγραφο κάθε μηνύματος ή εικόνας, που «περνά» από τη σελίδα Facebook του παιδιού. Οι ανησυχίες των γονιών δεν είναι αδικαιολόγητες. Στις αρχές του μήνα, καταγγελίες χρηστών έκαναν λόγο για συμμετοχή ανηλίκων σε αμερικανική ιστοσελίδα με σκοπό τις ερωτικές γνωριμίες, που οδήγησε σε τρία κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στις ΗΠΑ.

Ερευνες έδειξαν ότι ακόμη και το Facebook, που απαγορεύει τη χρήση της ιστοσελίδας του σε άτομα κάτω των 13 ετών, πέφτει θύμα «εξαπάτησης» από χιλιάδες παιδιά μικρότερης ηλικίας. Πρόσφατη δημοσκόπηση στις ΗΠΑ έδειξε επίσης ότι ποσοστό 20% των Αμερικανών γονέων χρησιμοποιούν κάποιο σύστημα παρακολούθησης της χρήσης του Διαδικτύου από τα παιδιά τους.

Ειδική εφαρμογή για SMS επιτρέπει στην οικογένεια Ριντ από το Κολοράντο να παρακολουθεί όλα τα μηνύματα που στέλνει ο 13χρονος Ντάρεν στη φίλη του. «Νιώθω λίγο άσχημα. Μου μοιάζει λίγο σαν παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής. Αλλά μην ξεχνάτε ότι είναι μόλις 13 ετών. Πρέπει να μπορώ να τον προστατεύσω», λέει ο πατέρας, Κάιλ.

Αντίθετη άποψη εκφράζει η Λιν Σκόφιλντ, που υπογραμμίζει τη σημασία της εμπιστοσύνης μεταξύ γονέα και παιδιού. «Η 11χρονη κόρη μου έχει την εμπιστοσύνη μου και μου εκμυστηρεύεται πολλά. Η παρακολούθηση είναι η εύκολη λύση, ενώ υποσκάπτει σοβαρά την επιρροή μας ως γονέων. Τα παιδιά ερμηνεύουν τη στάση αυτή ως δείγμα έλλειψης εμπιστοσύνης», λέει η κ. Σκόφιλντ.

Ανάρτηση γαλάζιας σημαίας στις Αλυκές Δροσιάς

Στα πλαίσια των περιβαλλοντολογικών του δράσεων, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Δροσιάς, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 και ώρα 19:00, πραγματοποιήθηκε η τελετή ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας, στην πλάζ «ΑΛΥΚΕΣ» Δροσιάς.

 Στην τελετή ανάρτησης παρόντες ήταν η πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Ζλακώνη Λίλιαν και Γεραντώνης Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος Δημ. Ενότητας Ανθηδόνας, Αφράτης Αντώνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κόρδης Δήμος, η Πρόεδρος και ο Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Δροσιάς Ζαλακώστα Ιωάννα και Αφένδρας Νικόλαος.

Τον Π. Κολιοπάνο προτείνει ο Κουβέλης για την ΕΡΤ

Τέσσερα ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι για την θέση του προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ. Ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος Πάνος Κολιοπάνος, που ήταν υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ στην Εύβοια.
 
Κολιοπάνος Πάνος
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έχει προτείνει τον δημοσιογράφο Νίκο Σίμο και τον καθηγητή Μιχάλη Σφακιανάκη της εταιρείας δημοσκοπήσεων Rass.

Ο Ευ. Βενιζέλος έχει προτείνει τον δημοσιογράφο Γιάννη Βλαστάρη και ο Φώτης Κουβέλης τον δημοσιογράφο Πάνο Κολιοπάνο.

Σημειώνεται ότι η θέση του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου θα είναι μονοπρόσωπη στο πλαίσιο των περικοπών.

«ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ»: Χορευτές και κοινό έγιναν ένα στο κλείσιμο της βραδιάς

Ρένος Χαραλαμπίδης
Νίκος Βικέτος
* Με την τρίτη μέρα εκδηλώσεων του συλλόγου παραδοσιακής μουσικής & χορού «ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ» που κεντρικό θέμα της είχε την παρουσίαση του βιβλίου «ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΖΙΚΟΥ» που έγραψε ο Ευβοιώτης συγγραφέας και σκηνοθέτης, Σταμάτης Τσαρουχάς, έκλεισε το πολιτιστικό τριήμερο.

* Παρευρέθησαν : ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, η Λίλιαν Ζλακώνη, ο Γιώργος Γεραντώνης, ο Δήμος Κόρδης, προεδρία αδελφών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ο Δημήτρης Λιανοστάθης και ο συγγραφέας Σταμάτης Τσαρούχας
* Ο Ρένος Χαραλαμπίδης άνοιξε και παρουσίασε το πρόγραμμα, ενώ διάβασε και αποσπάσματα από το βιβλίο, σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν πρόεδρος του συλλόγου «ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ» Δημήτρης Λιανοστάθης, η Λίλιαν Ζλακώνη.  

Χρήστος Τσιαμούλης
* Προβλήθηκαν δυο σπουδαία ντοκιμαντέρ, το ένα αφορούσε την Δόμνα Σαμίου και το άλλο τον ξεριζωμό των προσφύγων της Μικράς Ασίας, ενώ ακούστηκαν συγκινητικά τραγούδια από το συγκρότημα που φρόντισε ο Θωμάς Παναγόπουλος, (ο οποίος έπαιξε και μπουζούκι) με την φιλική συμμετοχή του σπουδαίου και καταξιωμένου τραγουδοποιού Χρήστου Τσιαμούλη, τα οποία χάρηκαν χορεύοντάς τα, τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.


* Συγκίνηση σκόρπισαν τα λόγια του Γραμματέα της ένωσης Σμυρναίων Ελλάδος, κυρίου Νίκου Βικέτου, που μίλησε για το βιβλίο.

* και η βραδιά έκλεισε, με το Καβοντορίτικο χορό, που χόρεψαν οι πάντες.

Το σατανικό σχέδιο Ελλήνων εργατών - Σχεδίαζαν κλοπή 15 τόνων!

Τελείωσαν τη δουλειά τους και ξεκίνησαν με γερανό, για να υλοποιήσουν μια κλοπή... αδιανόητη!

Δύο άνδρες, εργάτες σε κατασκευαστική εταιρία, συνελήφθησαν διότι επιχείρησαν να «ξηλώσουν» και να αφαιρέσουν μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ στο χωριό Μικρό Δάσος του Κιλκίς.

Οι δύο δράστες, ηλικίας 44 και 48 ετών, έφτασαν στο σημείο με γερανό αλλά έγιναν αντιληπτοί και πιάστηκαν στα πράσα. Η γέφυρα είναι διαστάσεων 17x5 μέτρων και βάρους περίπου 15 τόνων. Όπως έγινε γνωστό, η γέφυρα χρησιμοποιείται από τον ΟΣΕ για την κατασκευή σταθερής σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή.

Η παραπάνω περίπτωση δεν είναι η μοναδική, καθώς σε πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδος δρουν οι λεγόμενες «συμμορίες του χαλκού κι του μαντεμιού», που αφαιρούν ό,τι έχει σχέση με σίδερο και χαλκό για να τα πουλήσουν στη συνέχεια.

Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν σε σχάρες και καπάκια από δίκτυα ύδρευσης και υπονόμων, σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ κ.ά. Μόλις πριν από λίγες μέρες άγνωστοι «εξαφάνισαν» σιδερένια γέφυρα κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα πάνω στον Στρυμόνα ποταμό.

Τραυματισμός λουόμενου στην Κύμη

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στη Λιμενική Αρχή Κύμης ύστερα από την είδηση ότι ένας 65χρονος λουόμενος τραυματίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του ναυτικού ομίλου, κοντά στο λιμάνι, ύστερα από πτώση του στο νότιο λιμενοβραχίονα.


Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και λόγω του δύσβατου της περιοχής η μεταφορά του τραυματία στην ακτή έγινε με τη συνδρομή πλωτού περιπολικού. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 65χρονο στο νοσοκομείο της Κύμης όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Λιάγκας στη Σκορδά: "Θα σε απατούσα"! - Σταμάτη: "Ο κερατάς το μαθαίνει τελευταίος"!

Σκορδά: "Έχουμε ακόμα δύο μέρες εκπομπή"! - Σταμάτη: "Εγώ θα μείνω! Εσύ θα παραμείνεις μέχρι την παρασκευή";

"Ντρέπομαι να συνεχίσω, γιατί είναι θέμα σοβαρό και βλέπω και διαζύγιο!", είπε η Σάσα Σταμάτη διστακτικά, προλογίζοντας το επόμενο θέμα. Ποιο ήταν αυτό; Τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Λιάγκας στην εκπομπή του Γιώργου Σατσίδη περί απιστίας...

Όταν η Φαίη Σκορδά ρώτησε περί τίνος πρόκειται, η Σάσα απάντησε: "Εσύ άστο καλύτερα! Ο κερατάς το μαθαίνει τελευταίος"!

"Με είπες κερατά;", ρώτησε έκπληκτη η Φαίη, υπενθυμίζοντας στη συνεργάτιδά της ότι απομένουν δυο-τρεις μέρες μέχρι να τελειώσει η εκπομπή -πέρυσι είχε απομακρυνθεί από την εκπομπή στο τέλος της σεζόν.

Όταν ο Γιώργος Λιάγκας παραδέχτηκε ότι θα απατούσε την Φαίη Σκορδά, η παρουσιάστρια έμεινε άφωνη και η Σάσα Σταμάτη επέστρεψε την παρατήρηση, λέγοντας: "Εγώ θα μείνω, εσύ θα παραμείνεις μέχρι την Παρασκευή";

Ουσιαστικά, ο Γιώργος είπε πως θα απατούσε την Φαίη μόνο με την Σαρλίζ Θέρον -δηλαδή ποτέ- και ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα από το τίποτα. Η Φαίη ωστόσο, είπε ότι το βράδυ θα παρακολουθήσει τη συνέντευξη ολόκληρη.

Δείτε το βίντεο:

" Μόνο το ΠΑΜΕ υπερασπίστηκε την Κυριακή αργία"

Μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (Ταξική Ενότητα) υπερασπίστηκαν την Κυριακή αργία στη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας την Πέμπτη 21 Ιούνη 2012. Η γραμμή όλων των υπολοίπων παρατάξεων ήταν ενιαία. Ψήφισαν υπέρ στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 8 Ιούλη.
Το αίτημα τέθηκε από τον εμπορικό σύλλογο Χαλκίδας ενόψει του εορταστικού δεκαήμερου από 1 έως 11 Ιούλη. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να τονωθεί η αγορά.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (Ταξική Ενότητα) επισήμαναν ότι για την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα μικρομάγαζα δεν φταίει ότι δεν προλαβαίνουμε να πάμε για ψώνια. Φταίει ότι δεν υπάρχει δεκάρα στις τσέπες των εργαζομένων και του λαού από τη μία και από την άλλη η δράση των μεγάλων πολυκαταστημάτων που οδηγούν στο κλείσιμο τα μικρομάγαζα.
Επισημάνθηκε ότι αυτή η απόφαση θα αξιοποιηθεί στην πορεία από τα μεγάλα πολυκαταστήματα και θα λειτουργήσει σε βάρος εργαζομένων και μικρομάγαζων. Οι εργαζόμενοι θα χάσουν και την Κυριακή αργία, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί μαγαζάτορες θα αναγκαστούν να δουλεύουν χωρίς ανάπαυση ούτε την Κυριακή και οι ιδιοκτήτες των μεγάλων πολυκαταστημάτων θα παρακολουθούν από τα σπίτια τους το δείκτη των κερδών τους να ανεβαίνει.
Παρόλη την επιχειρηματολογία πάνω στην οποία δεν εκφράστηκε καμία αντίρρηση, τελικά όλοι οι υπόλοιποι (11) ψήφισαν υπέρ στο άνοιγμα την Κυριακή 8 Ιούλη. Η λογική τους είναι άκρως επικίνδυνη. Η λογική του, «δεν έγινε και τίποτα», είναι η λογική του μικρότερου κακού που με μυριάδες πλέον αποδείξεις οδηγεί στο μεγαλύτερο. Με το λίγο – λίγο έχει αφαιρεθεί το σύνολο των δικαιωμάτων μας.
Άκρως επικίνδυνο είναι ειδικά το επιχείρημα ότι αυτή η απόφαση θα συμβάλει να σωθούν θέσεις εργασίας που έθεσαν οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ-Σ. Στο όνομα του να σωθούν θέσεις εργασίας έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα (πχ ΓΑΛΗΝΟΣ).
Η διέξοδος για τα μικρομάγαζα δεν βρίσκεται στη δουλειά νύχτα με νύχτα. Η διέξοδος είναι κοινή για εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και βρίσκεται στην ενιαία απάντηση που πρέπει να δώσουν στα μεγάλα πολυκαταστήματα που πετσοκόβουν τους μισθούς στους πρώτους και κλείνουν τους δεύτερους.
Η διέξοδος βρίσκεται στην κοινή πάλη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των ωραρίων, την αύξηση του αφορολόγητου στις 40.000€ για την οικογένεια. Η διέξοδος βρίσκεται στη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.
Η Ταξική Ενότητα καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς μαγαζάτορες στις 8 Ιούλη να κάνουν απολογισμό. Ποια θα είναι τα έξοδα και ποια τα έσοδα;

''Θα πληρώσουν και τα μωρά κοπέλια αν γυρίσει ο δολοφόνος''!

Tρεις μέρες μετά το μακελειό με δύο νεκρούς στον Προφήτη Ηλία του Ηρακλείου και οι απειλές των συγγενών των θυμάτων συνεχίζονται - Παραμένουν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο χωριό...


Διάσπαρτες αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που φυλάσουν τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις της οικογένειας Κοκολογιάννη και μια κοινωνία που... άργησε να ξυπνήσει από το λήθαργο της και βρέθηκε να ακουμπάει πάνω στα δύο φέρετρα των νεκρών της, συνθέτουν το σκηνικό στο όμορφο χωριό του πρώην Δήμου Τεμένους, τρεις μέρες μετά τα όσα συνέβησαν στο Κεφαλοχώρι. Οι συγγενείς του δράστη του μακελειού φυγαδεύτηκαν κιόλας από το πρώτο βράδυ κακήν κακώς. Θα ξαναγυρίσουν πίσω και με ποιες συνθήκες;

"Να μην τολμήσουν να το κάνουν γιατί θα την πληρώσουν και τα μωρά κοπέλια" λένε οι πιο θερμόαιμοι που στο πρόσωπο της συγκεκριμένης οικογένειας βλέπουν τους αίτιους για τα δεινά που βρήκαν το χωριό τους. "Κανείς τους δεν έχει θέση στο χωριό" λένε με νόημα συγγενείς των δύο μαυροφορεμένων οικογενειών. Άλλοι πάλι, οι πιο ψύχραιμοι, βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά και παίρνουν αποστάσεις:

"Δεν είναι εύκολο να φύγουν από το χωριό. Σίγουρα η οικογένεια του 52χρονου δράστη δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στον Προφήτη Ηλία, αλλά οι υπόλοιποι μετά από κάποιες μέρες θα γυρίσουν. Εξάλλου, έχουν μεγάλη περιουσία που δεν είναι διατεθειμένη να την αφήσουν να χαθεί" λέει στο cretalive.gr, παράγοντας του χωριού που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους. Πότε θα γίνει αυτό κανείς δεν ξέρει. Όπως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Άλλωστε τίποτα δεν θα είναι ίδιο στον Προφήτη Ηλία μετά το φονικό.

Ένα κεφαλοχώρι που κάποτε φημιζόταν για τα σταφύλια και τις σταφίδες του, για τα γλέντια και τις παρέες του, για τους περήφανους και αγωνιστές στη δημοκρατία και τη ζωή ανθρώπους του, σήμερα ''πνίγεται'' από περισταστικά βίας και τραμπουκισμού, ένα "καπετανηλίκι" που πηγαίνει ασορτί με το περίστροφο στη ζώνη και τη μαγκούρα στο αμάξι. Μια υψηλή δόση βίας που επειδή είναι ανέλεγκτη, βρίσκει μονοπάτια να διαχυθεί και στα γειτονικά χωριά μα και στα στενά του Ηρακλείου. Δυστυχώς είναι κι αυτό ένα είδος που εξάγεται από το χωριό...

«ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» στον χώρο του ΔΑΚ- Μελίνα Μερκούρη

Το Επιμελητήριό μας θα συμμετάσχει στη διοργάνωση του Φεστιβάλ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», το οποίο θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα, στον περιβάλλοντα χώρο του ΔΑΚ- Μελίνα Μερκούρη από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου 2012 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Στόχος της διοργάνωσης είναι να προβάλει και να αναδείξει τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα μέσα από μία σειρά παράλληλων δράσεων που θα λάβουν χώρα το τετραήμερο. 
Το Φεστιβάλ απαρτίζεται από τις εξής θεματικές ενότητες: 
· Νησιά 
· Λίμνες –Λιμνοθάλασσες 
. Ελληνικά Ποτάμια και Καλλιέργειες 
· Αγροτουρισμό 
· Γαστρονομία 
· Παιδικά Εργαστήρια 
· Νέες Καλλιέργειες με 8 θεματικές 
· Προϊόντα από τις 13 περιφέρειες 
Το Επιμελητήριο Εύβοιας στην προσπάθεια του να στηρίξει οικονομικά και να προβάλει τις Ευβοϊκές Επιχειρήσεις έχει καταφέρει να εξασφαλίσει έναν σημαντικό αριθμό περιπτέρων για την ΔΩΡΕΑΝ προβολή των Ευβοϊκών Προϊόντων, δίνοντας προτεραιότητα στις επιχειρήσεις που έγκαιρα θα προσκομίσουν αίτηση συμμετοχής στο ανωτέρω Φεστιβάλ. 

Η σέξι Ελληνίδα που αναστατώνει την Ίμπιζα

Στην Ίμπιζα βρέθηκε από την Νέα Υόρκη η Τουλίσα Κοντοσταύλος, πιο σέξι γυναίκα του πλανήτη σύμφωνα με το περιοδικό FHM. Ένα νησί που της ανέβασε τόσο την διάθεση ώστε δεν σταμάτησε να τουιτάρει φωτό με μπικίνι δίπλα στην πισίνα. 

«Προσδεθείτε, θα είναι μια ανώμαλη πτήση» ήταν το σχόλιο της Ελληνοβρετανίδας τραγουδίστριας δίπλα στην φωτό που την δείχνει στο πιλοτήριο του ιδιωτικού jet που την έφερε από την Νέα Υόρκη στην Ίμπιζα.

Εκεί που η 23χρονη κάνει ότι μπορεί για να δικαιώσει τον τίτλο της πιο σέξι γυναίκας του πλανήτη, τουιτάροντας φωτό της με μπικίνι και ποζάροντας αγκαλιά με Άγγλους παραθεριστές.

Εξηγώντας μάλιστα ότι «Αυτή η φωτό είναι για τα αγόρια γύρω από την πισίνα που ήθελαν να βγάλουν μια φωτό μαζί μου αλλά δεν είχαν πάνω τους κινητό».

Αυλωνάρι: Άρπαξαν υπολογιστές από το σχολείο...

Τις διακοπές των σχολείων επωφελήθηκαν οι άγνωστοι δράστες που παραβίασαν το Δημοτικό Σχολείο Αυλωναρίου. 


Διέρρηξαν παράθυρο και αφαίρεσαν δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Η κλοπή διαπιστώθηκε χθες Δευτέρα 25 Ιουνίου

Η επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς τους ευρωπαίους ηγέτες

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους 26 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέταξε ο πρωθυπουργός, κος Αντώνης Σαμαράς, την οποία θα μεταφέρει στη Σύνοδο Κορυφής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Στην...
επιστολή ο έλληνας πρωθυπουργός θα απευθύνεται σε κάθε έναν ευρωπαίο ηγέτη ξεχωριστά, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στο κείμενο θα σημειώνει ότι οι Έλληνες αποφάσισαν να μείνουν στο ευρώ, απόφαση που έδειξαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και θα ζητεί την προώθηση πολιτικών ανάπτυξης.

Στην επιστολή ο πρωθυπουργός θα υπενθυμίζει ακόμα ότι οι Έλληνες υποβάλλονται ήδη σε μεγάλες θυσίες και θα ζητήσει από τους εταίρους να προσθέσουν πολιτικές ανάπτυξης, προκειμένου η χώρα να βγει από την ύφεση.

Παράλληλα στην επιστολή θα ζητήσει να γίνει αναθεώρηση του μνημονίου σε συγκεκριμένους τομείς, οι οποίοι δεν έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τεθεί επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και θα αναχωρήσει αύριο Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, για τις Βρυξέλλες.

Κάρυστος: Φυτεία με χασισόδεντρα

Φυτεία με χασισόδεντρα ανακάλυψαν, μετά από πληροφορίες αστυνομικοί σε δασική έκταση στους Καλλιανούς Καρύστου.

Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να εντοπισθούν οι καλλιεργητές της φυτείας.

Τελικά, οι αστυνομικοί ξερίζωσαν 16 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης τα οποία και κατασχέθηκαν.
Για τη σύλληψη των δραστών γίνονται έρευνες από το Α.Τ.Καρύστου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Βερνίκο, θέλει να «φάει» και τον Στουρνάρα-Πρώτο χτύπημα από την «Αυγή»

Καταπέλτης για τον νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο: «Υπουργός υφέσεως και εκποιήσεως». Μέσω της εφημερίδας η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το πρώτο μήνυμα στο νέο «τσάρο» τον οποίο αποκαλεί εκπρόσωπο της Τρόικα και των βιομηχάνων και υπέρμαχο του Μνημονίου και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ουσιαστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε στο νέο υπουργό Οικονομικών ούτε μια ημέρα περίοδο χάριτος και μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας που εκφράζει πλήρως τις απόψεις της Κουμουνδούρου ,δίνει δείγμα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευθεί απέναντί του, αλλά και απέναντι στην κυβέρνηση.

«Αυτοπροσώπως η Τρόικα στην κυβέρνηση με την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Γιάννη Στουρνάρα» γράφει η εφημερίδα και τον αξιολογεί αρνητικά ως «Μνημονιακό» και έτοιμο να προχωρήσει σε εκποίηση της δημόσιας περιουσίας:

«Τον πατενταρισμένο μνημονιακό Γιάννη Στουρνάρα επέλεξαν τελικώς οι τρεις συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης για τη θέση του υπουργού Οικονομικών μετά την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου. Ο Γιάννης Στουρνάρας, μέχρι πρότινος διευθυντής του ΙΟΒΕ, Ινστιτούτου του ΣΕΒ, πρόσωπο με θητεία στον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, αναλαμβάνει με κεντρική επιδίωξη την εκποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας» τονίζει η εφημερίδα, προδιαγράφοντας ουσιαστικά και τους τομείς στους οποίους θα αντιπολιτευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ -ίσως και με το άνοιγμα της βουλής, με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Η Αυγή αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη παρουσιάσει το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας, σε ανύποπτο χρόνο, πριν γίνει υπουργός:

«Για την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας είχε παρουσιάσει, προ μηνών, μαζί με τον Στέφανο Μάνο, το περιβόητο «Σχέδιο Αρχιμήδης». Σύμφωνα με το σχέδιο επρόκειτο να μεταβιβαστούν αεροδρόμια, λιμάνια και άλλα κρατικά ακίνητα σε εταιρία με αντάλλαγμα 125 δισ. ευρώ έναντι εκτιμώμενης αξίας περίπου 300 δις ευρώ» αναφέρει.

Μετά την παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Βερνίκου την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί προσωπική του «επιτυχία» αφού έγινε μετά από δική του ανακοίνωση-καταγγελία για συμμετοχή σε offshore εταιρία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει τώρα στο στόχαστρο τον Γιάννη Στουρνάρα. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποδυναμώσει τα ισχυρά χαρτιά της κυβέρνησης προκαλώντας ταυτόχρονα τραύματα στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.

10η Ανάβαση Κύμης στις 7 και 8 Ιουλίου

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου και η StartLine διοργανώνουν άλλη μία ανάβαση στην Κύμη, ενταγμένη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στις 7 και 8 Ιουλίου 2012! 

Η «Ανάβαση Κύμης έχει χαρακτηριστεί μία από τις πιο τεχνικές αναβάσεις, κατέχοντας και τον τίτλο της ανάβασης με τις π σσότερες στροφές! 
Άλλη μια φορά, στόχος είναι η επιτυχία της διοργάνωσης και για το σκοπό αυτό ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με τους εθελοντές και τους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι και φέτος θα συμβάλουν καθοριστικά σε όλους τους τομείς. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο, το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού, η Δημ.Κοινότητα Κύμης και ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, προσκαλούν τους φίλους –και όχι μόνο- του μηχανοκίνητου αθλητισμού, να ζήσουν ένα ακόμη συναρπαστικό διήμερο και παράλληλα να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά του τόπου και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.

Κουκουλοφόροι έκαψαν την Microsoft - Πολλα ερωτηματικά..

Το κουβάρι μιας άκρως περίεργης υπόθεσης καλούνται να ξετυλίξουν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., καθώς λίγες ώρες μετά το «χτύπημα» στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Microsoft στο Μαρούσι τα ερωτήματα είναι πολλά.

Κατ’ αρχάς το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία. Πρόκειται για εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στις 03.45 τα ξημερώματα στο κτήριο της Microsoft.

Το «χτύπημα»

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τη μαρτυρία του φύλακα της εταιρείας, ένα βανάκι πλησίασε στο κτήριο. Ξαφνικά και πριν προλάβει να αντιδράσει ο φύλακας, τρία άτομα κατέβηκαν, τον απείλησαν και τον διέταξαν να απομακρυνθεί.

Οι άγνωστοι, αφού έσπασαν με τη βοήθεια ενός μικρού βαν τον κεντρικό υαλοπίνακα του κτηρίου επί της Λ. Κηφισίας 216, έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό του οχήματος, το οποίο ήταν γεμάτο μπιτόνια με βενζίνη και γκαζάκια, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε μικρής ισχύος έκρηξη, με τις φλόγες να προκαλούν καταστροφές στον ισόγειο χώρο και στον α' όροφο.

Το «χτύπημα» θεωρείται σοβαρό, τόσο λόγω του στόχου που επέλεξαν οι δράστες όσο και εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έδρασαν.

Σημειώνεται ότι στο σημείο κλήθηκαν, από την πρώτη στιγμή, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, χωρίς να γίνει γνωστό αρχικά ότι επρόκειτο για εμπρηστική επίθεση.

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική

Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία που ενδεχομένως να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το βαν που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της επίθεσης αναμένεται να μεταφερθεί σε ειδικά εργαστήρια, για να εξεταστεί από εμπειρογνώμονες. Στο κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο βρίσκονται μέλη της Αντιτρομοκρατικής και δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να συλλέξουν τυχόν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

zougla.gr

Επικάθιση σκάφους στη Χαλκίδα

Ενημερώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας από τον κυβερνήτη του MV «ΒΟΚΑ 2», σημαίας Σλοβενίας, ότι το υπό τη διακυβέρνησή του σκάφος, με δύο επιβαίνοντες, επικάθισε σε βραχώδη αβαθή της θαλάσσιας περιοχής βόρειου λιμένα Χαλκίδας κατά τον πλου προς Ευβοϊκό κόλπο, προερχόμενο από λιμένα Λαυρίου με προορισμό τη Σκιάθο.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Γιατί οι γυναίκες βάζουν νωρίτερα γυαλιά πρεσβυωπίας

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια επιχειρεί να μάθει γιατί οι γυναίκες συνήθως φορούν γυαλιά πρεσβυωπίας νωρίτερα από τους άντρες. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι... συνήθως κρατούν τα βιβλία πιο κοντά στα μάτια τους σε σχέση με τους άντρες και ίσως γι' αυτό το λόγο να χρειάζονται τα γυαλιά πρεσβυωπίας νωρίτερα.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Investigative Ophthalmology and Visual Science, οι ερευνητές συγκρίνοντας εστίασης σε κοντινή απόσταση μεταξύ των δυο φύλων δεν εντόπισαν διαφορές.

Έτσι, υποστηρίζουν ότι ο λόγος που οι γυναίκες χρειάζονται νωρίτερα γυαλιά εξαρτάται από άλλους παράγοντες όπως ότι έχουν πιο κοντά χέρια, οπότε κρατούν τα χαρτιά πιο κοντά. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα να έχουν θολή όραση μεγαλώνοντας.

Οι ερευνητές σημειώνουν: «Αυτά τα ευρήματα έχουν αντίκτυπο στην όραση με πολλούς τρόπους. Τα συμπεράσματα της έρευνας μπορούν να ενισχύσουν τις επεμβάσεις για διόρθωση της πρεσβυωπίας στις γυναίκες».

Κάρυστος: Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου

Η Enel Green Power Hellas (EGPH) και το Global Kiter Foundation (GKF) γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου στις 9 & 10 Ιουνίου στη Νότιο Εύβοια, στις περιοχές των Νέων Στύρων και της Καρύστου.

Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου Σαββατοκύριακου, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά δραστηριοτήτων, οι οποίες είχαν ως στόχο να διδάξουν τα 70 παιδιά, ηλικίας δημοτικού σχολείου, σχετικά με την αιολική ενέργεια. Μετά από μια σύντομη εισαγωγή, ο κ. Ιωάννης Παραβάντης, Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, παρουσίασε πιο αναλυτικά την αιολική ενέργεια, αιχμαλωτίζοντας ταυτόχρονα τη φαντασία και το ενδιαφέρον των παιδιών. Στο πλαίσιο των δημιουργικών εργαστηρίων που ακολούθησαν, ο κάθε μικρός συμμετέχων σχεδίασε και δημιούργησε το δικό του ανεμόμυλο χρησιμοποιώντας ειδικό πηλό, αλλά και χαρτί. Η μέρα έκλεισε στην παραλία, όπου τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα του kite με τη βοήθεια των εκπαιδευτών του GKF, εφαρμόζοντας στην πράξη όσα είχαν διδαχτεί το πρωί και κατανοώντας ακόμα περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο ο άνεμος δημιουργεί κίνηση κι ενέργεια.

Οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Ανέμου έδωσαν την ευκαιρία σε 5 αυτιστικά παιδιά του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Καρύστου, «Χέρι-Χέρι», να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες, φτιάχνοντας ένα καράβι, γνωρίζοντας από κοντά την αίσθηση του kite και διασκεδάζοντας πετώντας το στην παραλία.

Το Σαββατοκύριακο αυτό αποτέλεσε μια πραγματική γιορτή του ανέμου και της θετικής ενέργειας που μεταφέρει, κινητοποιώντας τη φαντασία όλων των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα θυμούνται σίγουρα για πολύ καιρό όλες τις εκδηλώσεις.

Απολύθηκε παιδίατρος απο το ΕΣΥ για το θάνατο επτάχρονου αγοριού

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας απολύθηκε διευθύντρια παιδιατρικής κλινικής νοσοκομείου Αιγαίου, η οποία κατηγορείται ότι χορήγησε δεκαπλάσια από την προβλεπόμενη δόση αντιδότου σε επτάχρονο αγόρι που είχε πιει ένα μπουκάλι Depon, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλικό οίδημα και πεθάνει.

Σύμφωνα με το protothema.gr, το Σεπτέμβριο του 2000 το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς είχε πιει το περιεχόμενο ενός φιαλιδίου Depon. Η γιατρός του χορήγησε ενδοφλεβίως ως αντίδοτο το φάρμακο Parvolex χωρίς όμως να υπολογίσει σωστά το βάρος του παιδιού ούτε τις δόσεις του αντιδότου οι οποίες, όπως αποδείχθηκε, ήταν δεκαπλάσιες των προβλεπομένων.

Το αγόρι παρουσίασε γενικευμένους σπασμούς και οίδημα στον εγκέφαλο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου και κατέληξε μετά από τρεις ημέρες.

Το πειθαρχικό συμβούλιο των γιατρών του ΕΣΥ, έκρινε, αρχικά, τη συγκεκριμένη γιατρό αθώα.

Η υπόθεση, όμως, όπως ήταν φυσικό, απασχόλησε και την ποινική δικαιοσύνη με το Τριμελές Εφετείο Αιγαίου, το 2006, να κρίνει ένοχη τη γιατρό για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Με την απόφαση της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Το 2009 μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης ο υπουργός Υγείας έβγαλε από το αρχείο τον πειθαρχικό φάκελό της και ζήτησε την επανάληψη της πειθαρχικής διαδικασίας.

Αυτή τη φορά το πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε στην διευθύντρια, κατά πλειοψηφία, την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης ενός έτους.

Η υπόθεση, όμως, έφτασε και στο ΣτΕ, καθώς ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είχε αντίθετη άποψη. Υποστήριξε ότι έπρεπε να της επιβληθεί η ποινή της οριστικής παύσης και όχι της προσωρινής παύσης ενός έτους.

Το ΣτΕ με απόφασή του (329/2012) της έδειξε τελικά το δρόμο για την οριστική απόλυσή της κρίνοντας ότι διέπραξε το πειθαρχικό παράπτωμα της ατελούς εκπλήρωσης των καθηκόντων της.

Μποφίλου, αστυνομία & Χρυσή Αυγή

Οι αντιδράσεις από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, σε ένα tweet που έγραψε η Νατάσσα Μποφίλου, την ανάγκασαν να φωνάζει αστυνομία στα live της.

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, το “εγέρθητω” των χρυσαυγιτών κατά την είσοδο του Νίκου Μιχαλολιάκου στη συνέντευξη Τύπου, εξόργισε τη Νατάσσα Μποφίλιου, που δεν το άφησε να περάσει έτσι. Για αυτό και έγραψε την άποψή της στο twitter, λέγοντας “κτήνη, αλήτες, σας δόθηκε και σημασία. Να πεθάνετε φασίστες, μέλη και ψηφοφόροι, προς ένδειξη σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια”. Αυτό ήταν αρκετό, για να προκαλέσει την αντίδραση εκατοντάδων ατόμων, σε βαθμό να της στέλνουν απειλητικά μηνύματα και να αναγκάσουν τη γνωστή τραγουδίστρια να καλεί στις συναυλίες αστυνομία – περισσότερο επειδή φοβόταν για τους θεατές, όπως λέει.

“Μιλούσα για πολιτικό και ιδεολογικό θάνατο και όχι για βιολογικό. Ε, κι έπεσαν να με φάνε, είχα πάρα πολλές απειλές. Μου έστελναν μέιλ που έγραφαν ‘μωρή καρ…λα θα σε κρεμάσουμε από τα έντερά σου στο Σύνταγμα’ και διάφορες τέτοιες χυδαιότητες” λέει σήμερα για αυτό το περιστατικό και συμπληρώνει: “Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα και στις εμφανίσεις μου τότε καλούσα πάντα προληπτικά την αστυνομία. Κυρίως φοβόμουν για τους ανθρώπους που είχαν έρθει να με δουν”.


pkool.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Ποιος Αμερικανός ηθοποιός ευχαρίστησε τους Αγιορείτες μοναχούς στα βραβεία Emmy;

 Πριν απο μερικές ημέρες κατά την απονομή των Emmy Awards- των Όσκαρ της αμερικανικής τηλεόρασης-, ο ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον από το General Hospital... έκανε το σταυρό του ακολουθώντας το ορθόδοξο τυπικό ενώ ευχαρίστησε δημόσια τους μοναχούς στο Άγιο Όρος.

Ποιοι δικαιούνται φοιτητικό και μαθητικό επίδομα

Λιγότερα και... κουρεμένα θα είναι δέτος τα επιδόματα του κοινωνικού κράτους στο πλαίσιο της μείωσηςτων δαπανών που προβλέπει το Μνημόνιο.
Το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε τον οδηγό με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τους υποψήφιους παραλήπτες. Συγκεκριμένα οι κατηγορίες των δικαιούχων και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
Για οικογένειες με παιδιά υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Δικαιούχοι είναι οικογένειες, που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ. Απαιτείται:
1)Αίτηση του δικαιούχου.
2)Βεβαίωση του διευθυντή του σχολείου για την εγγραφή του μαθητή και την κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων κατά το σχολικό έτος που έληξε.
3)Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ή φορολογικής δήλωσης,
 Φοιτητικό επίδομα
 Δικαιούχοι του φοιτητικού επιδόματος είναι όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές της οικογένειας, εφόσον διαμένουν σε άλλη πόλη εκτός της κύριας κατοικίας τους. Απαιτείται:
 1)Το οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί
 2)Μισθωτήριο συμβόλαιο
 3)Πιστοποιητικό σπουδών π όπου θα αναφέρονται τα μισά τουλάχιστον μαθήματα στα οποία ο φοιτητής είχε επιτυχία.
 4)Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριος ή επικαρπωτής κατοικιών που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ.
 Eνίσχυση νοικοκυριών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών Δικαιούχοι είναι οικογένειες, που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 4.700 ευρώ. Απαιτείται:
1)Βεβαίωση του Δήμου ή Κοινότητας από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον διαμονή του σε ορεινή και μειονεκτική περιοχή.
2)Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ή φορολογικής δήλωσης

Θανατηφόρος μεταδοτικός ιός ύποπτος για το θάνατο 13χρονου στην Κύπρο

Τρομακτική διάσταση δίνει η ιατροδικαστική εξέταση για τα ακριβή αίτια θανάτου του 13χρονου Χρίστου Γιαννακού από την Καλαβασό, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού, μετά από συμπτώματα γρίπης και δύσπνοιας.

Δύο εκ των τριών ιατροδικαστών, ο Μάριος Ματσάκης και η Ελένη Αντωνίου, που διενήργησαν το απόγευμα νεκροτομή στη σωρό του άτυχου μαθητή, έκαναν λόγο για θανατηφόρο μεταδοτικό μικρόβιο το οποίο προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα και την καρδιά.

«Οπωσδήποτε δείχνει και αρκετά επικίνδυνος, ο οποίος επιφέρει μέχρι και θάνατο. Παράλληλα, προχωρούμε και στις ιστολογικές και στις τοξικολογικές εξετάσεις και πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε ένα αίσιο πέρας, μια σωστή διάγνωση», δήλωσε η Ελένη Αντωνίου.

Ο έτερος ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης δήλωσε ότι «Έχουμε να κάνουμε με, μάλλον φαίνεται, έναν ιό ο οποίος μεταδίδεται μέσω του αναπνευστικού συστήματος και παρουσιάζει συμπτώματα γρίπης, συμπτώματα κρυολογήματος και ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε μια θανατηφόρο κατάσταση έχουμε σοβαρή υπόνοια ότι πρόκειται για έναν τέτοιον ιό, του αναπνευστικού, ο οποίος εξελίχθηκε ραγδαία σε θανατηφόρο».

Πανικό στον ιατρικό κόσμο φαίνεται να προκαλεί ο εντοπισμός του συγκεκριμένου ιού, ο οποίος πιθανόν να συνδέεται και με το θάνατο δεύτερου νεαρού πριν από τρεις περίπου εβδομάδες στη Λάρνακα. Συμπτωματολογία η οποία ακόμη διερευνάται. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές του κράτους για την λήψη προληπτικών μέτρων.

Σύμφωνα με την Ελένη Αντωνίου «όντως έχει ανησυχήσει ο ιατρικός κόσμος για το φαινόμενο ότι έχουμε χάσει με παρόμοια συμπτώματα και άλλου παιδί προ μερικών εβδομάδων»

«Στην αρχή παρουσιάζονται σαν κοινοί ιοί, σαν μια κοινή γρίπη, γι αυτό είναι που έχουμε δώσει ένα στίγμα προειδοποίησης και προς τους συγγενείς αλλά και προς τις αρμόδιες αρχές του κράτους, για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, προληπτικά, έστω και αν ακόμη δεν έχουμε την επιβεβαίωση, μέσω των εξειδικευμένων εξετάσεων», εξήγησε ο Μάριος Ματσάκης.

Από την σωρό του νεαρού έχουν ληφθεί διάφορα δείγματα τα οποία έχουν σταλεί για εξειδικευμένες επιστημονικές εξετάσεις.

Η κηδεία του 13χρονου μαθητή θα τελεστεί αύριο στις τέσσερεις το απόγευμα στη Καλαβασό.

Η 24χρονη δεν άντεχε. Πήδηξε στη θάλασσα

Σήμερα τα ξημερώματα ο καπετάνιος του πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο σήμανε συναγερμό καθώς επιβάτης ενημέρωσε το πλήρωμα του πλοίου ότι γυναίκα είχε πηδήξει από το κατάστρωμα στη θάλασσα.

Το πλοίο έπλεε περίπου 7 μίλια από τη Μήλο.

Αμέσως το Λιμεναρχείο της Μήλου εφάρμοσε σχέδιο έκτακτης ανάγκης ενώ στο σημείο έσπευσε ναυαγοσωστικό σκάφος.

Λίγο αργότερα η επιβάτης εντοπίστηκε από το πλήρωμα στη δεξιά πλευρά του πλοίου.

Την περισυνέλεξε το ναυαγοσωστικό και στην συνέχεια μετεπιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής, όπου γιατρός της παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Η 24χρονη διασωθείσα είναι καλά στην υγεία της και δήλωσε στο πλήρωμα του πλοίου ότι έπεσε στη θάλασσα από μόνη της.

Πίσω από το περιστατικό, συγκλονίζει η ιστορία αγάπης:

Μια τραγική ιστορία αγάπης κρύβει η απόφαση της 24χρονης να πέσει από το πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Ηράκλειο.

Η νεαρή κοπέλα ήταν ο έρωτας του άτυχου Νίκου Παπουτσιδάκη από την Αυλή Πεδιάδος που εκτελέστηκε από αλλοδαπούς στην Αθήνα.

Η νεαρή κοπέλα ερχόταν στην Κρήτη για να επισκεφτεί τον τάφο του Νίκου, του δικού της Νίκου που χάθηκε τόσο άδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα, καθόταν πότε στο σαλόνι και πότε στο κατάστρωμα. Κάποια στιγμή, παίρνοντας μια απόφαση τρέλας, "βούτηξε" στη θάλασσα, ενώ το πλοίο ήταν μεσοπέλαγα.

Ευτυχώς για την ίδια, η κινητοποίηση ήταν άμεση και την περισυνέλεξαν σώα και αβλαβή.



ΠΗΓΗ: creteplus.gr

Τουρκία: Οι αρχές επιστρέφουν στην ελληνική κοινότητα της Kωνσταντινούπολης έκταση μεγάλης αξίας

en: Karaköy (the old Galata) crowned by the Ga...
 (Photo credit: Wikipedia)
Έκταση 98 στρεμμάτων επέστρεψε η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων στο ίδρυμα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που ανήκει στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κωνσταντινούπολης.

Η έκταση 98 στρεμμάτων βρίσκεται στην περιοχή του Καντιλί, στην ασιατική πλευρά του βορείου Βοσπόρου, είχε κατασχεθεί αυθαίρετα με παλαιότερες αποφάσεις, που μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει δυνατόν να ανατραπούν δικαστικώς.

Πρόκειται για έκταση ανεκτίμητης αξίας, αφού η περιοχή στην όποια βρίσκεται είναι σε μία από τις ακριβότερες, πλέον, της Κωνσταντινούπολης.

Αποτελεί δε το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο που επεστράφη στη ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, με τη εφαρμογή των νόμων που εισήγαγε η σημερινή τουρκική κυβέρνηση για την απόδοση των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων.

«Τον τελευταίο καιρό η Διεύθυνση των Βακουφίων παίρνει σημαντικότατες αποφάσεις, που δείχνουν με σαφήνεια την πρόθεση της κυβέρνησης, να κάνει πράξη όλα όσα έχει υποσχεθεί για τις ελευθερίες και τη ισονομία των μειονοτήτων», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Παντελής Βίνγκας, εκπρόσωπος των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στο διοικητικό συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Ευαγών Ιδρυμάτων (βακουφιών) και ενεργό μέλος της ρωμαίικης κοινότητας.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση που νοιώθουμε ως ρωμαίικη κοινότητα για την κίνηση αυτήν και εύχομαι οι εξελίξεις αυτές να συνεχιστούν σε κάθε τομέα», προσέθεσε.

«Πρωταγωνιστές»: Η τελευταία εκπομπή για τον Τελευταίο Λαϊκό

Θεοδωράκης - Λεοντής
Στον Δημήτρη Μητροπάνο είναι αφιερωμένοι οι τελευταίοι -γι’ αυτή την χρονιά- «Πρωταγωνιστές», οι οποίοι θα μεταδοθούν εκτάκτως την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012, στις 23.15, στο MEGA.
Για πρώτη φορά, μετά τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, η οικογένειά του ανοίγει το σπίτι της και το αρχείο του μεγάλου ερμηνευτή στον Σταύρο Θεοδωράκη. Φωτογραφίες, βίντεο, ανέκδοτα τραγούδια, στιγμιότυπα από την ζωή του, ανέκδοτες συζητήσεις συνθέτουν την εκπομπή.
Με τον Δ. Μπάση
Στον Σταύρο Θεοδωράκη μιλούν:
Ο Βασίλης Γιαννιός, παιδικός φίλος του Δημήτρη Μητροπάνου από τα Τρίκαλα.
Ο Γιάννης Γιατράς, προσωπικός φίλος του και ο γιατρός που ήταν δίπλα του μέχρι το τέλος.
Η τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα.
Ο Δημήτρης Ευαγγελάτος, ηχολήπτης και κουμπάρος του.
Ο τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας.
Ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Λεοντής.
Ο συνθέτης Μίνως Μάτσας.
Ο τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης.
Ο μουσικός παραγωγός Ηλίας Μπενέτος.
Η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ραδιοφωνική παραγωγός και δημοσιογράφος.
Ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης, διευθυντής ορχήστρας και ενορχηστρωτής του.
Ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης.
Ο  Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ.
Ο μουσικός Γιάννης Σινάνης, «το μπουζούκι» του Δημήτρη Μητροπάνου.
Ο μουσικός Σωτήρης Σκορδαλός που ήταν μαζί από τον στρατό.
Ο ερμηνευτής Μπάμπης Στόκας.
 
Με τον Γιάννη Κότσιρα
«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012, στις 23.15 στο MEGA.

Ατυπη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα τον Ιούλιο

Υπο συζήτηση βρίσκεται σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο η ιδέα της πραγματοποίησης μιας άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα μέσα Ιουλίου η οποία εκτός των άλλων θα έχει ως θέμα και τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσαν στο «Βήμα» την πληροφορία προσθέτοντας ωστόσο ότι «προς το παρόν δεν πρόκειται για κάτι επίσημο».

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή ή Δευτέρα οι επικεφαλής της τρόικας τρόικας -Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ)- θα βρεθούν στην Αθήνα ώστε να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, τον νέο υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και ενδεχομένως τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η τρόικα θα υποβάλει αμέσως μετά ενημερωτικές εκθέσεις στο Eurogroup και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για τη δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...