Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Θετική εξέλιξη για τους Λατόμους της Νότιας Καρυστίας μετά τη συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ.

Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος κλεισίματος των λατομείων


Προβλήματα δεκαετιών που ταλάνιζαν τους λατόμους της Νότιας Καρυστίας αναμένεται τους επόμενους μήνες να επιλυθούν, ενώ απεφεύχθη ο κίνδυνος να βάλουν λουκέτο, γεγονός που θα είχε αρνητικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή και θα οδηγούσε σε αφανισμό ένα σημαντικό πλουτοπαραγωγικό στοιχείο της τοπικής οικονομίας.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013 παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού κ. Σταύρου Καλαφάτη, του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου και του Δημάρχου Καρύστου κ. Μανώλη Νίκου αποφασίστηκε τα λατομεία να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους και να μην τους επιβληθούν νέα πρόστιμα, εφόσον έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοση άδειας εκμετάλλευσης.

Η εν λόγω απόφαση  αποτελεί λύση ζωής για την ευρύτερη περιοχή, καθώς τα λατομεία της Καρύστου, όπως επανειλημμένα έχει επισημάνει ο κ. Κεδίκογλου,  είναι ο «αιμοδότης» της τοπικής οικονομίας για όλη τη Νότια Εύβοια και είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθεί η λειτουργία τους.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις που μέχρι σήμερα παρατηρούνται στη διαδικασία έκδοσης των αδειών  και τη μη έγκαιρη εξέταση των αιτημάτων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο θα καθορίζεται, ότι σε διάστημα πέντε μηνών οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα είναι υποχρεωμένες να έχουν διεκπεραιώσει τις απαιτούμενες από το νόμο ενέργειες -και συγκεκριμένα σε ό, τι αφορά τη γνωμοδότηση για τις περιβαλλοντικές μελέτες - ενώ το Συμβούλιο Ιδιοκτησίας Δασών θα είναι υποχρεωμένο σε διάστημα 20 μηνών να έχει αποφανθεί για την άδεια εκμετάλλευσης των λατομείων.

Αναφορικά με το αντάλλαγμα χρήσης, τις εγγυητικές επιστολές  και το ύψος αυτών, οι λατόμοι της  Εύβοιας έλαβαν τη διαβεβαίωση, ότι η καταβολή του δεν θα είναι εφάπαξ, αλλά θα γίνεται σε 4 δόσεις.

Τέλος, συζητήθηκε και το πρόβλημα που αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, για το οποίο ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Καλαφάτης διαβεβαίωσε, ότι θα εξεταστούν όλες οι άμεσες πιθανές ενέργειες επίλυσής του.

Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς «ROMA» σε περιοχές της Χαλκίδας και της Ιστιαίας

Στο πλαίσιο των αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Αυγούστου το πρωί, στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς «ROMA» σε περιοχές της Χαλκίδας και της Ιστιαίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν πενήντα έξι (56) αστυνομικοί, από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ευβοίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευρυτανίας και διατέθηκαν συνολικά δώδεκα (12) οχήματα και μοτοσικλέτες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέχθησαν: Εκατόν ενενήντα τρία (193) άτομα, εκ των οποίων εκατόν εξήντα ένας (161) ντόπιοι και τριάντα δύο (32) αλλοδαποί, καθώς και πενήντα δύο (52) οχήματα.

Προσήχθησαν: Ογδόντα (80) άτομα, εκ των οποίων εβδομήντα δύο (72) ντόπιοι και οκτώ (8) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.
Ένα άτομο και ένας (1) αλλοδαπός για καταδικαστικές αποφάσεις.
Ένας (1) αλλοδαπός για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.
Ένας (1) αλλοδαπός για παραβίαση της Νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Κατασχέθηκαν: Αριθμός ναρκωτικών δισκίων και κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων καθώς και μία αυτοσχέδια μεταλλική ράβδος.

Βεβαιώθηκαν: Δώδεκα (12) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(2) παραβάσεις περί Ναρκωτικών.
(1) παράβαση περί Όπλων
(6) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)
(3) λοιπές
Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Βελτιώνεται η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Καλύτερη είναι η εικόνα και στα δύο πύρινα μέτωπα, στη Ριτσώνα  και στα Ψαχνά , όπου έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις με πεύκα.

Στη Ριτσώνα, επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο και τέσσερα αεροσκάφη.

Στα Ψαχνά Ευβοίας η πυρκαγιά μαίνεται σε χαράδρα και έτσι το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από το δύσβατο της περιοχής.

Για την κατάσβεσή της φωτιάς επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε καμία περίπτωση δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ξέσπασε ΝΕΑ πυρκαγιά στο Μακρυμάλλη κοντά στα Ψαχνά

Πριν μερικά λεπτά ξέσπασε πυρκαγιά στο Μακρυμάλλη, στην περιοχή Άγιος Ιερεμίας, κοντά στα Ψαχνά 

H φωτιά έχει φτάσει πάνω από τα Ψαχνά...

Ήδη ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστική βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες που καίνε σε πεύκα και υψηλή βλάστηση

Αεροσκάφη επιχειρούν να περιορίσουν την μεγάλη πυρκαγιά!

Παράλληλα η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί. Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες και επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα καθώς και έξι άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη.

Πυρκαγιά στη Ριτσώνα

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στη Ριτσώνα του δήμου Οινοφύτων στη Βοιωτία.


Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και πεύκα και εξελίσσεται δεξιά της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι. Για την κατάσβεση επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη.

Εύβοια: Χαμός σε οικογενειακό δείπνο - Πλάκωσε στο ξύλο τον πατέρα και τη μητριά του

Ο γιος ετοιμαζόταν να καθίσει στο τραπέζι με τον πατέρα και την μητριά του, όταν ξαφνικά τα πράγματα πήραν απρόβλεπτη τροπή …


Σήκωσε το χέρι του, στον πατέρα και την μητριά του ένας 25χρονος σε απομακρυσμένο χωριό της Εύβοιας. Ήταν βραδινές ώρες όταν ήταν και οι τρεις μαζεμένοι στο σαλόνι για να δειπνήσουν.

Ξαφνικά η έντονη λογομαχία πήρε απρόβλεπτη τροπή. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πατέρας στους αστυνομικούς, ο 25χρονος γιος του, έγινε έξω φρενών και όρμησε προς το μέρος του. Τον άρπαξε και άρχισε να τον χτυπά με δύναμη.

Όταν επενέβη η μητριά, τα πράγματα ''αγρίεψαν'' ακόμα περισσότερο, κάνοντας μία ολόκληρη γειτονιά να "σηκωθεί" στο πόδι! Σύμφωνα με το evianews.com, αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία όπου βρέθηκε στο σπίτι.

Παράλληλα οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τον 25χρονο αλλά δεν τα κατάφεραν μιας και ήταν κλειδωμένος στο σπίτι και είχε σβήσει και τα φώτα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατάφεραν να τον συλλάβουν τα ξημερώματα …

Κεδίκογλου: Οι εκλογές δεν θα έκαναν καλό σε κανέναν

"Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι εκλογές" σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στην εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1".

"Οι εκλογές δεν θα έκαναν καλό σε κανέναν", σημείωσε.



Δείτε το βίντεο:

Συνελήφθη μέλος σπείρας που «χτυπούσε» σπίτια στην περιοχή της Αυλίδας

Εξιχνιάστηκαν μετά από πολύμηνη συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εννέα περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών - διαρρήξεων σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αυλίδας Χαλκίδας.

Δράστης των κλοπών - διαρρήξεων είναι ένας 34χρονος Ρομά, η σύλληψη του οποίου σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, κατηγορούμενος για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών και περί Όπλων.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια νομότυπης έρευνας που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή καθώς και 19 κυνηγετικά φυσίγγια.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του, επίσης ημεδαπούς Ρομά , ηλικίας 33, 23 και 19 ετών, κατά το χρονικό διάστημα από 31-01-2013 έως και 18-08-2013, παραβιάζοντας εισόδους οικιών αλλά και με την μέθοδο της απασχόλησης, διέπραξαν εννέα κλοπές σε οικίες στην περιοχή της Αυλίδας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις δράστες, κατά τη διάρκεια του τελευταίου επταμήνου, μετέβαιναν με ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 34χρονου, από τον καταυλισμό του Πυρίου Θηβών όπου διέμεναν, στην περιοχή της Αυλίδας, έχοντας σκοπό τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κοσμημάτων.

Σε βάρος των τεσσάρων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ επιπλέον για τον 34χρονο συλληφθέντα περιλαμβάνονται οι παραβάσεις των Νόμων περί Ναρκωτικών και περί Όπλων.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Αλιβέρι: Ιερόσυλος διαρρήκτης συνελήφθη μέσα σε εκκλησία

Αστυνομικοί της Δ΄ΟΠΚΕ Ευβοίας που περιπολούσαν την περιοχή, ενημερώθηκαν για το περιστατικό εντοπίζοντας τον δράστη στην εκκλησία και συνελήφθη μετά από δυναμική επέμβαση.

Ο 57χρονος άνδρας πιάστηκε επ’ αυτοφώρω σήμερα στις 5.00 τα ξημερώματα, στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Αλιβέρι. Βρέθηκαν πάνω του πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων ενώ κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Συνελήφθη σήμερα στις 5.00 τα ξημερώματα στο Αλιβέρι, ένας 57χρονος, ο οποίος προσπάθησε να διαρρήξει την κεντρική είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου και εισήλθε στον εσωτερικό χώρο του Ναού, σπάζοντας με μεταλλικό λοστό το λουκέτο ασφάλειας της πόρτας.

Αστυνομικοί της Δ΄ΟΠΚΕ Ευβοίας που περιπολούσαν την περιοχή, ενημερώθηκαν για το περιστατικό εντοπίζοντας τον δράστη στην εκκλησία και συνελήφθη μετά από δυναμική επέμβαση. Ακολούθως σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένα σε παρτέρι, αλλά και μέσα στο αυτοκίνητο του που ήταν σταθμευμένο έξω από το προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού:

Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και ένα ζευγάρι γάντια
Μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο
Επίσης από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ΙΧ του 57χρονου δράστη.

Ερευνάται η συμμετοχή του δράστη στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

πηγή: eviazoom

Κοσμοσυρροή στην Παναγία Φανερωμένη της Αρτάκης


 Πανηγυρικά γιορτάστηκαν τα εννιάμερα της Πανάγιας στον ομώνυμο ιερό ναό στην Νέα Αρτάκη Χαλκίδος, το δεύτερο μεγαλύτερο προσκύνημα στην Εύβοια μετά την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου μιας και προσελκύει χιλιάδες πιστών που ευλαβικά περιμένουν να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας καθώς και τον τόπο όπου γονατιστή η παναγία μας προσευχόταν στον Κύριο.


Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος και από άλλους ιερείς της Εύβοιας


.Στο τέλος του αρχιερατικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας σε όλη την κωμόπολη της Αρτάκης.


Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Τρεις δεκαετίες μετά το βίαιο αποχωρισμό των Αρτακινών από τη μάνα Μικρασιατική γη και τη Μητέρα τους Παναγία τη Φανερωμένη, τη μεσημβρία της 29ης Απριλίου 1951, Κυριακής του Πάσχα, συνέβη, στη νέα τους πατρίδα, τη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, ένα θαυμαστό γεγονός, το οποίο επρόκειτο να σημαδέψει την εκκλησιαστική ζωή τους.


Οκτώ κορίτσια, ηλίκίας 10 – 12 ετών, βρίσκονταν σε παραλιακή τοποθεσία και μέσα στο αναστάσιμο κλίμα της ημέρας έπαιζαν και τραγουδούσαν.Ξαφνικά, σε μικρή απόσταση από τον τόπο που βρίσκονταν πρόσεξαν μία μαυροφορεμένη, εξαιρετικά όμορφη γυναίκα, γονατιστή και σε στάση προσευχής.Στα χέρια Της φορούσε χρυσά επιμανίκια και στο κεφάλι Της είχε μαύρη καλύπτρα και φωτοστέφανο.Τα μικρά κορίτσια, μπροστά σ’ αυτό το θέαμα ταράχτηκαν και γεμάτα φόβο έφυγαν από τον τόπο για να ειδοποιήσουν τους γονείς τους.


Όμως, όταν εκείνοι κατέφθασαν στον τόπο, η μαυροφορεμένη γυναίκα είχε εξαφανισθεί.Όχι όμως και τα ίχνη της παρουσίας της. Τα αποτυπώματα των γονάτων της βρίσκονταν ακόμη στο χώμα.Τα μικρά κορίτσια ανέφεραν τα γεγονότα στον Εφημέριο του χωριού, τον μακαριστό π. Σπυρίδωνα Αθανασίου και εκείνος στον επίσης μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγόριο (Πλειαθό) (1922 – 1968), ο οποίος κάλεσε τα κορίτσια που του επιβεβαίωσαν το θαύμα, λέγοντάς του μάλιστα ότι η γυναίκα εμφανίσθηκε και στον ύπνο τους, λέγοντάς τους ότι είναι η Παναγία και ότι στον τόπο της εμφανίσεώς


Της έπρεπε να χτίσουν Εκκλησία.Μετά από αυτά τα γεγονότα, ο Μητροπολίτης έδωσε την κανονική ευλογία του για να ανεγερθεί Ιερός Ναός προς τιμήν της Παναγίας, ο οποίος αργότερα έλαβε τη νομική μορφή του Ιερού Προσκυνήματος.


ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...