Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ποια δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού ακυρώνονται

Tροποποιήσεις και ματαιώσεις στα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου θα σημειωθούν την Τρίτη και την Τετάρτη λόγω της τρίωρης στάσης και της 24ωρης απεργίας αντίστοιχα, που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο. 

Στη γραμμή Αθηνών- Χαλκίδας- Αθηνών ματαιώνονται τα δρομολόγια 1538, 1540, 1542, 2536, 1541, 1543,1545, 1547, 1544 (μεταξύ Αθήνας- Οινόης), 1536 (μεταξύ Οινόης- Χαλκίδας). Το τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί από Πειραιά προς Χαλκίδα θα είναι στις 6:30, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί από Αθήνα προς Χαλκίδα θα είναι στις 6:50.
Το τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Οινόη θα πραγματοποιηθεί στις 7:30. Το τελευταίο δρομολόγιο από Αθήνα προς Οινόη θα πραγματοποιηθεί στις 7:50. Το τελευταίο δρομολόγιο από Χαλκίδα προς Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 7:28.

Συνεχείς συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, χθες 3 Νοεμβρίου το βράδυ και σήμερα Δευτέρα 4 Νοεμβρίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Β’ και Α’ Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 27χρονος, ένας 18χρονος και τρεις 20χρονοι, καθώς και ένας 19χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις ημεδαποί και ο υπήκοος Αλβανίας, κατελήφθησαν να απορρίπτουν στο οδόστρωμα μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (1,1) γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε επιπλέον στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (0,5) γραμμαρίου.

Στην δεύτερη περίπτωση, επίσης χθες το βράδυ συνελήφθη ο 27χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε., βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (0,4) γραμμαρίου.
Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε., βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (0,7) γραμμαρίου.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου: «Ο Ιππότης της Αγάπης» για τα παιδιά

 
Το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου παρουσιάζει τη παιδική θεατρική παράσταση «Ο Ιππότης  της Αγάπης» (Α' Κρατικό Βραβείο Ελλάδας παιδικού θεατρικού έργου)  της Μάγιας Δεληβοριά, σε σκηνοθεσία της Ράνιας Νταλαχάνη Βαλέρη και Βασίλη Βαλέρη.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 18:30 μ.μ.
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 18:30 μ.μ. στο Θέατρο Παπαδημητρίου


Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Τιμή ομαδικού εισιτηρίου (σχολεία-σύλλογοι): 4 ευρώ

Τηλ. Επικοινωνίας: 22210-55-451, 694-954-2343


Παίζουν:
Ιωάννα Κυτίνου: Αστέρι,περιστέρι,κουρουνα
Έβελιν Δημηροπούλου: Φεγγάρι,Μάγγισα,φρουρός
Νικολέτα Μάμα: Ισαβέλλα,περιστέρι,μάγγισα, Κάρλος
Νάνσυ Γιαννούκου: Μικαέλα,κουκουβάγια
Ελίζα Κουράκη: Αχμέτ,φεγγάρι
Βασίλης Δημητράντζος: παπαγάλος
Ελευθερία Πασχαλίδη: Εμπέν,κοράκι,Χασίμ,Βασιλιάς

Φωτογραφίες Δέσποινα Ιωάννου-Πιλάτη

Πετυχημένη κινητοποίηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας


Τη Κυριακή 3 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση της Ένωσης Ιδιωτικών  Υπαλλήλων Χαλκίδας. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τη πλατεία Αγοράς, κατευθύνθηκε προς τον κυριότερο  εμπορικό δρόμο της πόλης, την  Αβάντων και κατέληξε στον συμβολικό αποκλεισμό επιχείρησης που αντιπροσωπεύει το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο στη περιοχή.

Παράλληλα η ΕΙΥΧ καλούσε κάθε εργαζόμενο και επαγγελματία του εμπορίου στη μάχη για να μην καταργηθεί στη πράξη η αργία της Κυριακής, απέναντι στα συμφέροντα των μονοπωλίων και των πολυεθνικών. Καλούσε επίσης τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους που βρέθηκαν στην Αβάντων τη Κυριακή το πρωί να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων του εμπορίου και να τους στηρίξουν για να μην ανοίξει κανένα μαγαζί, καμιά Κυριακή, να υπάρχουν ανθρώπινα ωράρια για όλους, να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι τη δυνατότητα να περνάνε τη Κυριακή με τις οικογένειές τους και όχι να τη βγάζουν δουλεύοντας ατελείωτες ώρες μέσα στα μεγάλα καταστήματα και τις πολυεθνικές για να αυξάνουν αυτές τα κέρδη τους.


Στο τέλος της κινητοποίησης  ανανεώθηκε το ραντεβού στην Πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 6 του  Νοέμβρη και στην απεργιακή κινητοποίηση στου ΠΑΜΕ, στη πλατεία Αγοράς 11πμ.

H Άννα Μπουρμά ξεκινάει τις φθινοπωρινές της παραστάσεις από την Χαλκίδα!

H Άννα Μπουρμά για πρώτη φορά στην Χαλκίδα. Μετά από ένα επιτυχημένο καλοκαίρι ξεκινάει τις φθινοπωρινές της παραστάσεις από την Χαλκίδα στην “ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ” την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 22:30 ώρα.

Με ανανεωμένη διάθεση και ανανεωμένο πρόγραμμα θα συγκινήσει για άλλη μια φορά το κοινό της που κάθε φορά γίνεται όλο και περισσότερο. Θα έχουμε λοιπόν όσοι βρεθούμε εκεί την ευκαιρία να την απολαύσουμε σε τραγούδια από τον πρώτο προσωπικό της δίσκο Τα Ρόδα Της Αυλής που ήδη έχει μεγάλη απήχηση, (το ντουέτο ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα της Άννας Μπουρμά ήδη έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο αλλά και από πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας και της Κύπρου), αλλά και σε τραγούδια πολλών αγαπημένων συνθετών όπως Χαρούλα Αλεξίου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Δήμο Μούτση κα. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος περιμένει το κοινό μια μεγάλη και διαδραστική έκπληξη! Το μοίρασμα των κρουστών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά όπου το κοινό έχει την δυνατότητα να συνοδέψει την καλλιτέχνιδα σε έντονους ρυθμούς.

Τέλος στο πρόγραμμα συμμετέχει ο τραγουδοποιός Τάκης Μπουρμάς

Μαζί της θα είναι:
Κιθάρα κλασσική και φωνή: Tάκης Μπουρμάς
Κιθάρα ακουστική: Γιάννης Ακτύπης
Μπάσο: Πέτρος Βασιλειάδης
Κρουστά: Βασίλης Κατσαμπέλας
Οδός Ονείρων
Τσιριγώτη 6, Χαλκίδα
Τηλέφωνο :  2221020504, 6978117103
Έναρξη: 22:30
Γενική είσοδος 6 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Χαλκίδα: Αντιφασιστική εκδήλωση την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου

Αντιφασιστική εκδήλωση διοργανώνεται  την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 στις 5:30 μμ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Χαλκίδας (Χαϊνά 93), με θέμα : Η Δημοκρατική  Χαλκίδα απαντά ενωμένη στο φασισμό, τη μισαλλοδοξία, τη ξενοφοβία και το ναζισμό και καταδικάζει τη βία  από οπουδήποτε και αν προέρχεται

 Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

Ομιλία του Κωστή  Παπαϊωάννου, προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Χαιρετισμοί – Παρεμβάσεις

Προβολή δύο σπάνιων  ντοκουμέντων από την κατοχή και  έναν χαιρετισμό του Τσάρλι Τσάπλιν  με αφορμή την ταινία «Ο Δικτάτορας»

Μουσική συναυλία

Διακήρυξη κίνησης πολιτών Δημοκρατική Χαλκίδα


Δημοκρατικοί πολίτες  της Χαλκίδας

Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια  περίοδο σοβαρής και πολυεπίπεδης κρίσης,  πρωτόγνωρης για την  μεταπολιτευτική περίοδο, μιας κρίσης παραγωγικής, πολιτισμικής, κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής, που  ωρίμαζε επί δεκαετίες και παροξύνθηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Η κρίση αυτή  απειλεί  την υπόσταση της χώρας και  την θέση της στο διεθνές περιβάλλον, τα εισοδήματα των Ελλήνων και  δη των φτωχότερων, αλλά απειλεί  να διαλύσει και την συνοχή της  κοινωνίας, καθώς  απειλεί την  Δημοκρατία και μαζί της την λαϊκή κυριαρχία. Η φτώχεια δεν είναι άγνωστη στην Ελλάδα, είχαμε πολύ καιρό όμως να δούμε τόσο μίσος να κυκλοφορεί και να εκδηλώνεται απροκάλυπτα στους δρόμους και σ’ όλη την δημόσια σφαίρα. Είχαμε πολύ καιρό να δούμε ανθρώπους να δέρνουν και να σκοτώνουν άλλους ανθρώπους, επειδή είναι διαφορετικοί ή σκέπτονται διαφορετικά. Είχαμε καιρό να δούμε τέτοια σύμφυση της πολιτικής με το κοινό έγκλημα. Είχαμε καιρό να φοβηθούμε και να οργιστούμε. Γιατί η βία απ’όπου και αν προέρχεται και όποια αιτία κι αν έχει, είναι απερίφραστα καταδικαστέα.

Αυτούς τους δύσκολους  καιρούς, που ο καθένας μας  ξεχωριστά,  η πατρίδα μας και  ο λαός μας  παλεύουν να ξανασταθούν  στα πόδια τους,  πρέπει να βρούμε την δύναμη ν’ αποκρούσουμε ότι  απειλεί να μας διαλύσει. Την δύναμη αυτή θα την βρούμε, και αν αντλήσουμε ηθικά παραδείγματα από φωτεινές σελίδες της Ιστορίας μας. Ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ, της αρχής του αντιφασιστικού αγώνα του Ελληνικού λαού, που ήταν ταυτόχρονα και μια γενναία συμβολή στον αντιφασιστικό αγώνα των λαών της Ευρώπης και του κόσμου, προσφέρονται για μια τέτοια άντληση.

Η πόλη μας, η Χαλκίδα, έχει μάλιστα να επιδείξει  την περίοδο  του πολέμου και της Κατοχής  φωτεινά παραδείγματα δράσεων των  Χαλκιδέων, αφανών κι επιφανών, δράσεων  που ακτινοβολούν το ηθικό και πατριωτικό τους παράδειγμα μέχρι σήμερα.

Ανάμεσα στους επιφανείς Χαλκιδέους, της εποχής εκείνης, είναι και  οι μορφές του τότε μητροπολίτη Γρηγορίου και αυτή του συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή. Ο συνταγματάρχης Μαρδοχαίος Φριζής, Εβραίος στο θρήσκευμα, έπεσε μαχόμενος από τους πρώτους στ’ Αλβανικά βουνά στον πόλεμο του 40. Κι όταν επικράτησαν οι Γερμανοί Ναζί και ήρθε η Κατοχή, αυτοί που στοχοποίησαν και εξόντωσαν μαζικά τους ομόθρησκους του, εξόντωση που εξυμνούν οι σημερινοί πολιτικοί τους συνεχιστές, ο τότε μητροπολίτης Γρηγόριος συμπαραστάθηκε σε πολλούς Εβραίους συμπολίτες μας, αλλά και έσωσε στη μητρόπολη Χαλκίδας τα ιερά σκεύη τους. Η πόλη μας έχει κατ’ επανάληψη τιμήσει αυτούς τους δυο άνδρες, που βέβαια η προσφορά τους και η ιστορία τους δεν εξαντλείται στα όσα προαναφέρθηκαν. Στις σημερινές συνθήκες, δεν αρκεί να τιμούμε καταθέτοντας μόνο στεφάνια στις προτομές των ηρώων. Θα πρέπει να τους κάνουμε να ξαναμιλήσουν στους σημερινούς Χαλκιδέους, και να φωτίσουν με το ηθικό και πατριωτικό τους παράδειγμα το ζοφερό μας παρόν. Να μας μιλήσουν για την φρίκη του φασισμού και του ναζισμού, για την αλληλεγγύη πέρα από θρησκευτικούς ή άλλους διαχωρισμούς, για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, και να μας κάνουν να σκεφτούμε , να αποφασίσουμε και να πράξουμε. Η Χαλκίδα δεν υπέκυψε, ούτε θα υποκύψει ποτέ στην κτηνώδη ιδεολογία και βία του φασισμού, της κάθε είδους και χρώματος τρομοκρατίας  και του ναζισμού.

Η κίνηση πολιτών Δημοκρατική Χαλκίδα, πέρα και πάνω από κομματικές και πολιτικές περιχαρακώσεις σας καλεί, στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 5:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Χαλκίδας (Χαϊνά 93), όχι μόνο για να τιμήσουμε τους αγώνες και τις παραδόσεις της πόλης μας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, αλλά και για να δώσουμε το σημερινό παρών στον αγώνα κατά της βίας, για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Η Δημοκρατική  Χαλκίδα απαντά ενωμένη
στο φασισμό, τη ξενοφοβία και το ναζισμό
και καταδικάζει  τη βία από οπουδήποτε και αν προέρχεται


Επιτροπή Πρωτοβουλίας                                                     Νοέμβρης 2013

dimokratikichalkida@gmail.com

www.dikokratikichalkida.blogspot.gr


Η Μελίνα Ασλανίδου στη Χαλκίδα για τις κακοποιημένες Γυναίκες και παιδιά



Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Κακοποιημένης Γυναίκας -Κακοποιημένου Παιδιού «Ο Καλός Σαμαρείτης», με τη συμπαράσταση του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), στα πλαίσια των εκδηλώσεων του με σκοπό την αγορά μονάδας τεχνητού νεφρού για το Γ.Ν.Χ, σας προσκαλεί στη Φιλανθρωπική Εκδήλωση – Συνεστίαση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ώρα 20:30, στο κτήμα «'Αμπελις».

Την εκδήλωση πλαισιώνουν, η ορχήστρα των Μουσικών Συνόλων του ΔΟΑΠΠΕΧ, υπό την Διεύθυνση του μαέστρου Πέτρου Ν. Πρόκου, ενώ θα συμμετέχει φιλικά η Μελίνα Ασλανίδου, η οποία θα χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά με το υπέροχο ρεπερτόριο της.

Παράλληλα δε θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στην κα. Μαρί Κυριακού, η οποία μέσα από την εκπομπή της «Με αγάπη», έχει επιδείξει μια κοινωνική συμβολή και συνεισφορά πολύ μεγάλη.

Σημείο διάθεσης προσκλήσεων: Κατάστημα Γερμανός στη Χαλκίδα.

Τιμή συμμετοχής: 15€

Τηλ επικοινωνίας 6932 654519

Χορηγός επικοινωνίας: ΣΟΚ FM 104,8

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...