Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Χαλκίδα: Κουκουλοφόρος λήστεψε ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟΠΟ

Σ' ένα σκοτεινό δρομάκι της Χαλκίδας ένας κουκουλοφόρος πλησίασε 36χρονο ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ και με την απειλή όπλου του πήρε τα χρήματα.

Τον άτυχο ιδιοκτήτη  πρακτορείου αργά χθες το βράδυ και την ώρα που έφευγε από την επιχείρηση του τον πλησίασε ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μαύρη κουκούλα τύπου FULL FACE.

 Με την απειλή πιστολιού του απέσπασε ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 4.500 περίπου ευρώ, τέσσερις κάρτες τραπεζών και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

Ο ληστής διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο  επιχειρηματίας μετέβη και κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Χάρρυ Κλυνν: Η φασιστοπλέμπα της Νέας Δημοκρατίας ίδια σκατά με τη Χρυσή Αυγή

Σκληρή επίθεση  εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σήμερα ο γνωστός κωμικός Χάρρυ Κλυνν από την ιστοσελίδα του με αφορμή μια δήλωση που φέρεται να έκανε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, αποκαλώντας «αδελφό κόμμα» τη Χρυσή Αυγή.
Η ιστορία ξεκινά από μια δήλωση που φέρεται να έκανε ο συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για την Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτης Ψωμιάδης, την προηγούμενη Κυριακή στην Ξάνθη, όπου έλεγε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, πλην ακραίων συμπεριφορών που καταδικάζει.
Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας πιθανή την αύξηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, ο κ. Ψωμιάδης είπε ενέταξε  τη Χρυσή Αυγή στις αδερφές παρατάξεις της ΝΔ: «Το ποσοστό της ΝΔ στην Ξάνθη θα είναι ανεβασμένο και μάλιστα πολύ. Εκτιμώ περισσότερο από 5 με 7 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό το συμπεραίνω από τις πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις προς την δική μας, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή», είχε πει τονίζοντας ότι «Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή, πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζω».
Η απάντηση του Χάρρυ Κλυνν ήρθε σήμερα, με ανάρτησή του στη σελίδα του, όπου αποκαλεί «φασιστοκαμουφλαρισμένη» τη Νέα Δημοκρατία και «φασιστοπλέμπα» τα στελέχη της:
Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Χάρρυ Κλυνν:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ (Υπεύθυνος προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Μακεδονία) : «Δεν με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ – Αδελφό κόμμα η Χρυσή Αυγή»
Ε, βέβαια Παναγιώτη και μπράβο σου που το παραδέχεσαι δημοσίως. «Αδελφό κόμμα η Χρυσή Αυγή!!!»
Τα ίδια σκατά είστε κι εσείς στην φασιστοκαμουφλαρισμένη Νέα Δημοκρατία με τους Βορίδηδες, τους Γεωργιάδηδες, τους Πλεύρηδες, τους Βελόπουλους και τα' άλλα τα παιδιά της φασιστοπλέμπας της Συγγρού.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ζητά την εντολή για λύση.

Κλιμάκιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ βρέθηκε στη λαική αγορά της Χαλκίδας και διένειμε προεκλογικό υλικό.


Οι υποψήφιοι βουλευτές Δ. Αναγνωστάκης, Σπ. Παπαγεωργίου, Άλκης Παύλοβιτς και τα στελέχη Δανέλη Φαίη, Καπράλος Ηλίας και Κουρνιώτης Στάθης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους συμπολίτες μας και να επικοινωνήσουν τις θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της ΔΗΜ.ΑΡ. επισκέφθηκε την Ερέτρια, μοίρασε τα εκλογικά της φυλλάδια και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες της περιοχής, αναλύοντας τις θέσεις του κόμματος για τις Μ.Μ.Ε. και την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ζητά την εντολή για λύση.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, είναι έτοιμη με πρόγραμμα και θέσεις.

Οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους την εντολή, η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη.

Μιχελάκης: Είναι σοκαριστικό o ΣΥΡΙΖΑ να καλεί το κόσμο σε αντάρτικο πόλεων[βίντεο]

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε βίντεο το οποίο διακινείται στο διαδίκτυο και το οποίο εμφανίζει τον Ιφικράτη Αμυρά, τον οποίο ο Γιάννης Μιχελάκης υποστηρίζει ότι είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, να καλεί ομάδες πολιτών σε αντάρτικο πόλεων.
Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιαννης Μιχελάκης κάνει λόγο για σοκαριστική αποκάλυψη και καταγγέλει τον Ιφικράτη Αμυρά ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη ειναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε δημόσια παρέμβασή του, καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα.
Η ανακοίνωση της Ν.Δ
«Σοκ προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη, ότι ο κ. Ιφικράτης Αμυράς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημόσια παρέμβασή του, καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα.
Φαίνεται μάλιστα, ότι ο κ. Ιφικράτης Αμυράς, διατηρεί προνομιακή σχέση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά, άλλωστε, είχε περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, όπως αυτό ανακοινώθηκε με επίσημο δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ (και δημοσιεύτηκε στις 21/4 στην ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας «Αυγή», και σε όλα τα ΜΜΕ) αλλά μετά από το σάλο που προκλήθηκε, αποσύρθηκε διακριτικά, χωρίς όμως να διαγραφεί ποτέ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες απόψεις τις αποσιωπά, αλλά δεν τις καταδικάζει. Τις υποθάλπει και τις ενθαρρύνει. Οι πολίτες όμως έχουν καταλάβει.Το σοκ που προκαλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περιθωριακές συνιστώσες του στους Έλληνες πολίτες, άλλοτε ως οπαδοί του τρομοκράτη Κουφοντίνα, άλλοτε ως καθοδηγητές αντάρτικου πόλεων, άλλοτε ως προστάτες των κουκουλοφόρων, συγκλονίζει τους Έλληνες.
Οι πρακτικές, όμως, αυτές δεν θα περάσουν!»
Ουδεμία σχέση έχει ο Ιφικράτης Αμυράς με το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος, απαντώντας στην ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ κ.Γ.Μιχελάκη.
Συγκεκριμένα, όπως σχολιάζει το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ανακοίνωση του κ.Μιχελάκη, "Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα και βγάζω τα παπούτσια μου να μη βραχεί η ομπρέλα»… Ο Ιφικράτης Αμυράς έχει τόση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όση έχει και η ΝΔ με την πραγματικότητα και την αξιοπιστία. Δηλαδή, καμία απολύτως. Δυστυχώς για τους ίδιους, τα όρια μεταξύ γελοιοποίησης και πανικού είναι πλέον δυσδιάκριτα για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά".

Enhanced by Zemanta

Δολοφονήθηκε Ισπανός οπαδός στην Ουκρανία!

Ο 46χρονος άντρας είχε εξαφανιστεί εδώ και ένα μήνα και η αστυνομία τον βρήκε δολοφονημένο στην πόλη Μακεγιένκα, στα περίχωρα του Ντόνετσκ.


Όπως αναφέρουν Ουκρανικά ΜΜΕ, η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή τριών υπόπτων για τη δολοφονία του Ισπανού οπαδού.

Ο 46χρονος άντρας έκανε διακοπές στην Ουκρανία και θα μετακόμιζε στην Πολωνία για να παρακολουθήσει τους αγώνες της Εθνικής Ισπανίας. Εδώ και περίπου ένα μήνα όμως είχε εξαφανιστεί και δυστυχώς βρέθηκε δολοφονημένος.

Αγγίζουν τους απαγωγείς του 15χρονου

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους απαγωγείς του 15χρονου μαθητή στη Χαλκίδα, καθώς οι διωκτικές αρχές έχουν στα χέρια τους αρκετά στοιχεία που δεν αφήνουν περιθώρια στους δράστες να ξεφύγουν.

Στις 9.00 προχθές το βράδυ, μετά από δεκαοχτώ ολόκληρες ώρες ομηρίας, ο μικρός Βαγγέλης αφέθηκε ελεύθερος από τους απαγωγείς του σε ερημική τοποθεσία στη Δροσιά Ευβοίας και επέστρεψε στην αγκαλιά των γονιών του. Ο εφιάλτης του τελείωσε και μαζί του και η αγωνία της οικογένειάς του, των συμμαθητών του και όλων των κατοίκων της Χαλκίδας.

Ωστόσο για τους αστυνομικούς η εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας μαζί με συναδέλφους του από την Αθήνα έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, που τον άρπαξαν στις 8.00 το πρωί της Πέμπτης λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του για να δώσει εξετάσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», οι απαγωγείς του από την πρώτη στιγμή που τον έπιασαν στα χέρια τους και τον επιβίβασαν σε ένα λευκό βαν μέχρι και τη στιγμή που τον απελευθέρωσαν υπέπεσαν σε αρκετά «μοιραία» λάθη. Αυτά έδωσαν στους αστυνομικούς την άκρη του νήματος που θα ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης και θα τους οδηγήσει στο κατώφλι τους.

Την ώρα που ένας εκ των κουκουλοφόρων άρπαζε τον μαθητή της Α’ Λυκείου και τον έβαζε με δύναμη στο αυτοκίνητο δεν κατάλαβε ότι του είχε πέσει στην άσφαλτο το καπάκι από το κινητό του τηλέφωνο, ενώ δεν είχε φροντίσει να καλύψει και τόσο καλά τα χαρακτηριστικά του.

Το κομμάτι από το κινητό του τηλέφωνο έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών για αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Εξάλλου, αυτόπτες μάρτυρες που είδαν καρέ-καρέ τη στιγμή της απαγωγής έχουν δώσει αρκετά στοιχεία για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τον σωματότυπο των κακοποιών. Ετσι, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.

Ενα ακόμη λάθος στο οποίο υπέπεσαν οι δράστες είναι το γεγονός ότι επί μία ολόκληρη εβδομάδα πριν από την απαγωγή τηλεφωνούσαν στο σπίτι της οικογένειας και απειλούσαν τον πατέρα του 15χρονου και διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Χαλκίδας.

Ο ίδιος θεώρησε ότι επρόκειτο για κακόγουστη φάρσα και έτσι δεν ενημέρωσε τις αρχές. Από τη στιγμή της απαγωγής μέχρι και μία περίπου ώρα πριν ο μικρός αφεθεί ελεύθερος οι κακοποιοί τηλεφώνησαν συνολικά τέσσερις φορές στον πατέρα.

Στο πρώτο τηλεφώνημα ζήτησαν το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ ως λύτρα για να αφήσουν ελεύθερο το παιδί του και έπειτα τηλεφωνούσαν για να διαπραγματευτούν. Τελικά, όπως έγινε γνωστό, άφησαν το παιδί ελεύθερο χωρίς να πάρουν απολύτως τίποτα.

Για τα τηλεφωνήματα ήδη ξεκίνησε και η διαδικασία άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εντοπιστούν οι επικοινωνίες των δραστών και τα σημεία που κινήθηκαν. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως όλες αυτές τις ώρες ομηρίας οι δράστες φαίνεται να κρατήσουν τον 15χρονο μέσα στο κλειστό φορτηγάκι και ότι κινούνταν διαρκώς.

Οταν συνειδητοποίησαν ότι η υπόθεση είχε γίνει γνωστή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις και πως ο αστυνομικός κλοιός έσφιγγε γύρω τους, αποφάσισαν την ελευθέρωση του ομήρου.

Το παιδί, αν και σοκαρισμένο, είναι καλά στην υγεία του. Ετσι, από σήμερα κιόλας οι αστυνομικοί προσπαθούν με ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς να μάθουν και από το ίδιο κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες για τους υπευθύνους της τρομακτικής του περιπέτειας.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Η Όλγα Τρέμη πουλάει 2,7 εκατ. ευρώ, το αρχοντικό της

Με τον τίτλο "Η Όλγα πουλάει το αρχοντικό της" κυκλοφορεί αύριο η Real Life μαζί με τη Real News του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η κυριακάτικη εφημερίδα αναφέρει ότι η Όλγα Τρέμη ζητά 2,7 εκ. ευρώ για το νεοκλασικό της Ρηγίλης που μένει μέχρι σήμερα.

Η δημοσιογράφος και ο σύζυγός της  Νίκος Νικητέας αποφάσισαν να μετακομίσουν και αναζητούν αγοραστή για το πολυτελές  ακίνητό τους.

Σημειώνεται ότι το ένθετο "Real Life" της Real News, διευθύνει ο Γιώργος Λιάγκας που δουλεύει στο ίδιο κανάλι με την Τρέμη, το MEGA.

Διαγωνισμός Ζωγραφικής και Ποίησης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων για το σχολικό έτος 2011-2012 πραγματοποιούν διαγωνισμό ζωγραφικής και ποίησης.

Η ανάδειξη των νικητών των διαγωνισμών θα γίνει μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν τις ζωγραφιές των μαθητών  στις αντίστοιχες σελίδες του μπλογκ  και να ψηφίσουν αυτές που επιθυμούν στις ψηφοφορίες που βλέπουν οι επισκέπτες του μπλογκ στο δεξί μέρος της οθόνης.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στη σχολική γιορτή λήξης του σχολείου μας στις 13 Ιουνίου 2012 και θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.

Μένει στον Alpha η Βίκυ Χατζηβασιλείου

Αίσιο τέλος είχαν εν τέλει, οι επαφές της Βίκυς Χατζηβασιλείου με τον Alpha, οπότε η παρουσιάστρια θα παραδίδει "Πακέτο", για μια χρονιά ακόμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Εspresso" αν και το κανάλι δεν ήθελε να χάσει το "Πακέτο" από το πρόγραμμά του, αναγκάστηκε λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στο τηλεοπτικό τοπίο και της συνεχούς μείωσης της διαφημιστικής πίτας να κάνει περικοπές στο κοστολόγιο της εκπομπής.

Αυτό υπήρξε και το "αγκάθι" στις συνομιλίες των δύο πλευρών αφού η Βίκυ Χατζηβασιλείου δεν ήθελε, λόγω των περικοπών, να αλλοιωθεί το ύφος της εκπομπής και να "πειραχτούν" οι αμοιβές των συνεργατών της που - όπως και η ίδια άλλωστε- αναγκάστηκαν να εργάζονται διπλά, αφού η εκπομπή από μονόωρη έγινε δίωρη.

Εν τέλει οι διαπραγματεύσεις είχαν αίσιο τέλος, αφού η παρουσιάστρια δέχτηκε να μειώσει τις προσωπικές της απολαβές ώστε να μην πειραχτούν οι αμοιβές των μελών της ομάδας της.

"Κατανοώ τις οικονομικές δυσκολίες που επικρατούν και έτσι δέχτηκα τη μείωση, όπως τόσοι άλλοι εργαζόμενοι στη χώρα μας", δήλωσε στην "Espresso" η Bίκυ Χατζηβασιλείου, τονίζοντας πως "αυτό που μ' ενδιαφέρει ήταν να συνεχίσει η εκπομπή που αγαπώ πολύ και να μην υπάρξουν κι άλλοι άνεργοι".

Αμυγδαλιά: Θρήνος για τον 25χρονο μοτοσικλετιστή

Θανατηφόρο τροχαίο στα Αλαμανέικα. 

 Ένας 25χρονος μοτοσικλετιστής από την Αμυγδαλιά, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που σημειώθηκε σήμερα τις απογευματινές ώρες στη Κάρυστο, σοβαρά τραυματισμένος είναι ο συνεπιβάτης από το Νικάσι


Το περιστατικό έγινε στα Αλαμανέικα, και η πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι, δύο νέοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο που τους ''έκλεισε'' το δρόμο, με αποτέλεσμα το θάνατο του ενός, και τον σοβαρό τραυματισμό του άλλου που νοσηλεύεται προς το παρών στο Νοσοκομείο Καρύστου.

Προανάκριση και ερεύνα για το περιστατικό διεξάγει το Α.Τ Καρύστου
 
 
 

Ο αγώνας της Εθνικής έστειλε στα ύψη την τηλεθέαση της ΕΤ1!

Ονειρεμένα τα νούμερα τηλεθέασης για το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης...


Την έναρξη του EURO 2012 έκανε η Εθνική μας δίνοντας τη μάχη της ενάντια στην Πολωνία. Μετά από ένα απογοητευτικό Α΄ Ημίχρονο, με την Ελλάδα να χάνει 1-0, η ψυχή της Εθνικής κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο και να καταφέρει να ισοφαρίσει με έναν παίκτη λιγότερο. 

Τον αγώνα αυτόν της Ελλάδας με την Πολωνία, φαίνεται πως περίμεναν πως και πως οι τηλεθεατές, οι οποίοι έλαβαν θέσεις στους καναπέδες τους και ξαναθυμήθηκαν ότι στο κοντρόλ της τηλεόρασής τους υπάρχει και το πλήκτρο της ΕΤ1...

Το ξεχασμένο και ταλαίπωρο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης που μετράει σταθερά μονοψήφια νούμερα, -μάλιστα νωρίτερα την ίδια μέρα η τηλεθέαση του είχε φτάσει ακόμα και στο 0,2%!- τρέλανε τα μηχανάκια μέτρησης της Nielsen, τα οποία κατέγραψαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αστρονομικές επιδόσεις. Μέχρι και 62,1% του τηλεοπτικού κοινού είδε τον αγώνα με τον μέσο όρο να αγγίζει το 51%!

Στο νεανικό κοινό η τηλεθέαση δεν έπεσε κάτω από το 50% και εκτοξεύθηκε λίγο πριν το τέλος του αγώνα στο 72,3%!

Βρήκαν χασισοφυτεία μέσα σε δάσος!

Κατασχέθηκαν χθες το μεσημέρι, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών 23 δενδρύλλια κάνναβης. 


Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας αξιοποιώντας κατάλληλη πληροφορία και με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών, εντόπισαν σε δασική έκταση στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, σε διαμορφωμένο χώρο, 23 δενδρύλλια κάνναβης με ύψος από 50 έως1,5 μέτρο το καθένα, τα οποία αφού ξερίζωσαν τα κατέσχεσαν.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr έσα στο χώρο της φυτείας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 8 χάρτινα φακελάκια που περιείχαν συνολικά 44,8 γραμμάρια κάνναβης και διάφορα εργαλεία που προορίζονταν για το πότισμα και την καλλιέργεια των φυτών.

Οι έρευνες που ενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη - καλλιεργητή

Έρχεται την Κυριακή η Αλέκα Παπαρήγα

KKE meeting
 (Photo credit: Wikipedia)

Σε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 9 το Βράδυ στην παραλία Χαλκίδας (Μνημείο Εθνικής Αντίστασης).

Enhanced by Zemanta

Ένα βήμα πριν από τα περίπτερα

Στην τελική φάση για την έκδοσή της βρίσκεται η εφημερίδα που ετοιμάζει μία ομάδα δημοσιογράφων της Ελευθεροτυπίας.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα δοκιμαστικά και είναι πολύ πιθανό μετά τις εκλογές να κρεμαστεί στα περίπτερα.

Ο στόχος που έχει τεθεί, προβλέπει πωλήσεις περίπου 10.000 φύλλων.

Η νέα εφημερίδα θα φέρει τον τίτλο: «Η εφημερίδα των συντακτών».

Πηγή: στο Καρφί

O Παν. Ξεφτεράκης Πρόεδρος του Σωματείου Περιπτερούχων και Καπνοπωλών

Tην Κυριακή 3 Ιουνίου 2012, στο Επιμελητήριο Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση και ακολούθησαν εκλογές των μελών του Σωματείου Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Δήμου Χαλκιδέων.

Εξελέγη Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από:

ΞΕΦΤΕΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΠρόεδροςΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  Αντιπρόεδρος
ΠΑΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  Γ.Γραμματέας
ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ Ταμίας
ΚΟΤΣΙΦΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μέλος
Εξελέγη Ελεγκτική Επιτροπή αποτελούμενη από:
ΚΑΠΝΙΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΟΥΡΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ
ΣΚΟΛΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Εξελέγησαν ως εκπρόσωποι Ομοσπονδιών οι:
ΚΟΤΣΙΦΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΞΕΦΤΕΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Όργιο με τις συντάξεις στο Ηράκλειο

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς ολοκληρώνονται οι έλεγχοι του ΙΚΑ για τον εντοπισμό περιπτώσεων δικαιούχων σύνταξης που έχουν φύγει από τη ζωή και οι συγγενείς τους εξακολουθούσαν να λαμβάνουν τις συντάξεις τους, ζημιώνοντας το ίδρυμα κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Ηράκλειο Κρήτης ο σχετικός έλεγχος αποκάλυψε 27 τέτοιες περιπτώσεις, που εκτιμάται ότι προκάλεσαν ζημιά στο ΙΚΑ μεγαλύτερη των 350 χιλιάδων ευρώ.

Κραυγαλέα η περίπτωση συνταξιούχου που απεβίωσε το 2004, ωστόσο οι οικείοι του μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο δεν είχαν δηλώσει το θάνατο του, με αποτέλεσμα να καταβάλεται κανονικά η σύνταξή του ακόμα και οκτώ χρόνια μετά. Μόνο για την περίπτωση αυτή, το ίδρυμα ζημιώθηκε κατά περίπου 95 χιλιάδες ευρώ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπόλοιπες περιπτώσεις αφορούν σε συνταξιούχους που απεβίωσαν το 2009 ή το 2010.

Πηγή: cretalive.gr

Κάνουν μπάνιο παρέα με τις μπουλντόζες! (Bίντεο)

Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και μικρά παιδιά όπως θα δείτε και εσείς, κάνουν μπάνιο δίπλα στις μπουλντόζες και τα μηχανήματα. 

 

Με το θερμόμετρο να έχει χτυπήσει κόκκινο, αρκετοί λουόμενοι βρήκαν καταφύγιο στην παραλία του Ποντικού για μία βουτιά. Η εικόνα όμως που αντίκρισαν είναι αποκρουστική. evianews

Οι Ρώσοι...σώζουν και τον τουρισμό της Κρήτης!

Η...αρκούδα ξύπνησε και είναι πλέον φανερό ότι οι Ρώσοι τουρίστες που θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο είναι οι μόνοι που κάνουν τη διαφορά ακόμη και στα...φαρμακεία!

Όπως γράφει το cretalive,  κάποτε οι Έλληνες ήλπιζαν στον….Τσάρο να κατέβει και να απελευθερώσει την Ελλάδα!Σήμερα οι Ρώσοι τουρίστες…σώζουν τον τουρισμό μας! Το ένα εκατομμύριο Ρώσοι Τουρίστες που αναμένεται να έρθουν συνολικά φέτος και πολλοί εξ αυτών στην Κρήτη κάνουν τη διαφορά σε ένα δύσκολο και γκρίζο τοπίο για την ελληνική οικονομία…
“Εάν δεν ήταν οι Ρώσοι φέτος δεν θα ξέραμε τι να κάναμε! Τίποτα δεν θα υπήρχε…” είπε στο Cretalive ξενοδόχος του Αγίου Νικολάου που τα προηγούμενα χρόνια είχε συνηθίσει να δουλεύει με Γερμανούς και Άγγλους που φέτος τους...κυνηγά με το κιάλι!

Αλλά ακόμη και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκτός ξενοδοχείων σε παρεμφερείς δραστηριότητες επισημαίνουν ότι ‘μόνο οι Ρώσοι κυκλοφορούν και ψωνίζουν κάτι’, ουδείς άλλος! Και αυτό φαίνεται ακόμη και σε δουλειές που παλιότερα στήριζαν ντόπιοι , ο τοπικός πληθυσμός. Οι Ρωσοι δεν ψωνίζουν μόνο....γούνες όπως νομίζουν ακόμη ορισμένοι, αλλά και απλά είδη ένδυσης, ακόμη και τα...φαρμακεία(που αγοράζουν αφειδώς παραφαρμακευτικά είδη) ζούν πια από τους Ρώσους ειδικά στο Βόρειο άξονα της Κρήτης...

«Αυτοί που έρχονται εδώ είναι και υψηλών εισοδημάτων ή τέλος πάντων έχουν καλύτερο οικονομικό επίπεδο» τονίζει πράκτορας που ξέρει καλά τη ρωσική αγορά και ελπίζει ότι η αύξηση το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η φετινή αύξηση αναμένεται κατά 30%-40% σε σχέση με πέρυσι να σημειώσει ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθεί φέτος την Ελλάδα, ενώ τα στοιχεία από την πρεσβεία της Μόσχας, τον ΕΟΤ και τα Visa Centers δείχνουν ότι έχουν εκδοθεί 19% περισσότερες βίζες σε σχέση με πέρυσι.

Το 2011 ήταν 650.000

«Εκατό εκατομμύρια Ρώσοι είναι έτοιμοι να επισκεφθούν την Ελλάδα», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αγίας Πετρούπολης κ. Σεργκέι Φεντόροβ. Η Ελλάδα το 2011 υποδέχθηκε περίπου 650.000 Ρώσους τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση κατά 50% σε σχέση με το 2010… Εντός μιας πενταετίας στην Ελλάδα έφτασαν 2 εκατομμύρια Ρώσοι, όταν στη γειτονική Τουρκία, που δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα εισόδου στη χώρα οι αφίξεις Ρώσων τουριστών έφτασαν τα 14 εκατομμύρια. 

Βεντέτα με την «Δημοκρατία» άνοιξε η Στάη

Βεντέτα με την «Δημοκρατία» άνοιξε η Έλλη Στάη, όταν από το δελτίο της κρατικής τηλεόρασης αμφισβήτησε το κύρος της εφημερίδας που απάντησε με άρθρο που περιείχε χαρακτηρισμούς του είδους «η παιδούλα της ΝΕΤ με τα ακριβά αξεσουάρ».

Η κόντρα ξεκίνησε από τον Πέτρο Τατσόπουλο που η Έλλη Στάη είχε καλεσμένο και του ζήτησε να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας, που έφερε τον κ. Λαλιώτη να στηρίζει τον Τσίπρα.

Ο Τατσόπουλος είπε ότι «αυτό το έγραψε μία εφημερίδα της λαϊκής Δεξιάς, δεν το έγραψε η Le Monde» αμφισβητώντας την αξιοπιστία της Δημοκρατίας, για να συμφωνήσει η Στάη μαζί του στον ίδιο τόνο: «Σας διαβεβαιώ κύριε Τατσόπουλε, δεν θεωρώ τη Δημοκρατία, Le Monde. Σας διαβεβαιώ».

Καραβάτου - Κατσούλης βαφτίζουν τη κορούλα τους

Η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης εδώ και εννιά μήνες, βιώνουν μια μεγάλη ευτυχία - είναι γονείς ενός υπέροχου κοριτσιού.

Λίγο πριν συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο της ζωής της, η μικρή θα  πάρει και επίσημα το όνομά της, αφού θα γίνει η βάφτισή της, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Espresso", η μικρή δεν θα πάρει - όπως συνηθίζεται - το όνομα κάποιας γιαγιάς ή κάποιου παππού, αλλά ένα όνομα που δημιούργησαν οι γονείς της και πιστεύουν πως ταιριάζει απόλυτα στην κορούλα τους. Βέβαια, το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό...

Η βάφτιση θα γίνει στην Αθήνα - μάλιστα, η Κατερίνα και ο Κρατερός έχουν αρχίσει ήδη τις προετοιμασίες..

Νεκρός ο πατέρας του Γιάννη Καραπαζβάντη

O πατέρας του γνωστού έμπορου ειδών υγιεινής Γιάννη Καραπαζβάντη άφησε σήμερα το πρωί τη τελευταία του πνοή.

Ο εκλιπών αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και σήμερα η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, αλλά ο βεβαρημένος οργανισμός του δεν κατάφερε να αντέξει."Έφυγε" σε ηλικία 79 ετών από πνευμονικό οίδημα.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στην Αρτάκη από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων.

Ασύρματο δίκτυο σε 7 σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την εγκατάσταση και δωρεάν διάθεση ασύρματου ίντερνετ (wi-fi) από την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, σε επτά μεγάλους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ.


Συγκεκριμένα, δωρεάν wi-fi για το κοινό θα διαθέτουν οι σταθμοί Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια, Πειραιάς, Ακρόπολη, Νερατζιώτισσα, Δουκίσσης Πλακεντίας.

Να σημειωθεί ότι σχετική εξαγγελία από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών είχε γίνει πριν από περίπου ένα χρόνο (Ιούλιο 2011).

Περιφέρεια Στερεάς: Η ΛΑΡΚΟ είναι βιομηχανία στρατηγικής σημασίας

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ θέλουμε να τονίσουμε τα εξής :

- Ζητήσαμε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσάλτα Γρηγόριο να υπογράψει άμεσα την παράταση των σχετικών αδειοδοτήσεων, οι οποίες λήγουν 30/6/2012 έτσι ώστε να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου.

--- Υπενθυμίζουμε ότι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) δεν έχει αρμοδιότητα για την έκδοση των αδειοδοτήσεων, η οποία ανήκει αποκλειστικά στον Υπουργό Περιβάλλοντος.

-  Τονίζουμε ότι η ΛΑΡΚΟ είναι βιομηχανία στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και ιδιαίτερης σημασίας για την οικονομία της Περιφέρειάς μας. Συνεπώς θα εξαντλήσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης σε ότι αφορά την λειτουργία της εταιρείας.

- Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητο να υπάρξει διάλογος στον οποίο θα συμμετέχουν : η νέα Κυβέρνηση, οι Φορείς της Αυτοδιοίκησης, η Διοίκηση της Εταιρείας , οι Βουλευτές της Περιφέρειας, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ καθώς επίσης και κάθε άλλος αρμόδιος Φορέας , με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον , την προστασία του περιβάλλοντος και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Πανελλαδικές:Δωρεάν αλλαγή εισιτηρίων

Απαλλάσσονται από την επιπλέον επιβάρυνση για τυχόν αλλαγή ημερομηνίας αεροπορικών εισιτηρίων, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τη μεταφορά των υποψηφίων μαθητών στα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα για την απαλλαγή από τυχόν οικονομική επιβάρυνση στα εισιτήρια που θα χρειασθεί να αλλαχθούν λόγω των εθνικών εκλογών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις σχολικές μονάδες τους για να ενημερωθούν. Υπενθυμίζεται ότι λόγω των εθνικών εκλογών οι πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων αρχίζουν στις 15 , αντί στις 16 Ιουνίου.

Φουρέιρα: Φορούσε ρούχα από την εκκλησία...(VIDEO)

Η αγαπημένη τραγουδίστρια της νεολαίας, Ελενη Φουρέιρα, ήταν προσκεκλημένη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Σε ένα ειλικρινές ξέσπασμα, η Ελένη μίλησε για τα φτωχά παιδικά της χρόνια, αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει τώρα η οικογένειά της.

Δήλωσε: " Ο πατέρας μου είναι άνεργος 3 χρόνια. Πως να ζήσεις με 800 ευρώ τέσσερα παιδιά";

Και συνέχισε την εξομολόγησή της, λέγοντας: " Όταν ήμουν μικρή, μας έδινε ρούχα η εκκλησία...Δεν ήθελα να ξέρουν οι φίλοι μου, ότι έπαιρνα ρούχα απο την εκκλησία".

Ακόμα, αποκάλυψε ότι η οικογένειά της, ζούσε σε ένα υπόγειο στην Καλλιθέα, αλλά δεν είχε πάει ποτέ τους φίλους της εκεί.
Στο τέλος, είπε"Δεν θέλω να με λυπούνται...".

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή...

Συνέλαβαν Γερμανό δημοσιογράφο που μπήκε μαζί με μετανάστες παράνομα στην Ελλάδα

Ο δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ για την λαθρομετανάστευση όμως συνελήφθη από αστυνομικούς γιατί ήταν μαζί με τους μετανάστες που μπήκαν παράνομα με βάρκα από την Τουρκία στη χώρα μας.


Ο 25χρονος Γερμανός δημοσιογράφος, που έκανε ρεπορτάζ για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, συνελήφθη από αστυνομικούς στην περιοχή της Ορεστιάδας, γιατί μαζί με 13 μη νόμιμους μετανάστες, μπήκαν παράνομα με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην χώρα μας.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 25χρονος, αρχικά είχε μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για την διακίνηση λαθρομεταναστών.

Εκεί, αφού κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε άγνωστο διακινητή, ενσωματώθηκε σε μία ομάδα με δεκατρείς μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων (4 υπήκοοι Ακτής Ελεφαντοστού, 3 Μπαγκλαντές, 2 Ερυθραίας, 2 Νιγηρίας και 2 Σομαλίας, προκειμένου να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα. Ακολούθως, ο διακινητής μετέφερε την ομάδα, στην Τούρκικη όχθη του ποταμού Έβρου, όπου τους επιβίβασε σε πλαστική βάρκα και στη συνέχεια μόνοι τους, έφθασαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στην χώρα και σε Ζώνη Αμυντικής Περιοχής. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Mιχαλολιάκος, ο Φύρερ της Ελλάδας θέλει πίσω την Κωνσταντινούπολη»

Έντονα αντέδρασε η τουρκική κοινή γνώμη στις δηλώσεις του προέδρου της «Χρυσής Αυγής» Νίκου Μιχαλολιάκου για την Κωνσταντινούπολη και τις χαμένες πατρίδες στη Μικρά Ασία.

Η είδηση μεταδόθηκε από το ιδιωτικό κανάλι NTV και ανέφερε πως ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Ελλάδας, Χρυσή Αυγή δήλωσε σε συνέντευξη του πως «θα μπορούσαμε να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη σε λίγα χρόνια».

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Χουριέτ επικαλείται το ερώτημα που έθεσε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στον Νίκο Μιχαλολιάκο εάν δηλαδή είναι εφικτό ένα τέτοιο εγχείρημα, από τη στιγμή που εκεί ζουν πια 15 εκ Τούρκοι και μόνο 3.000 Ελληνορθόδοξοι;

Όπως επεσήμανε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής «οι Εβραίοι ίδρυσαν το κράτος τους σε εδάφη των προγόνων τους, το 1948, μετά από αιώνες. Δεν λέω ότι θα πρέπει να πολεμήσουμε τους Τούρκους με όπλα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Ελληνισμός υπήρξε στην Ανατολία, τον Πόντο και την Θράκη για αιώνες» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μιχαλολιάκος συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «οι καρδιές μας είναι με την Βασσιλίδα Πόλη. Ζήτω ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος!».

«Το προσωνύμιο του Μιχαλολιάκου είναι Φύρερ... και παραπέμπει στον Χίτλερ, αλλά ο ίδιος λέει πως δεν τον ενοχλεί», καταλήγει σχολιάζοντας η Χουριέτ.

Στην αγκαλιά των γονιών του ο 15χρονος Βαγγέλης που απήχθη χθες στη Χαλκίδα - ΒΙΝΤΕΟ

Το 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από το σπίτι του 15χρονου

"Το παιδί είναι καλά, το είδε ψυχολόγος επέστρεψε σπίτι. Είμαστε όλοι ανακουφισμένοι" δήλωσε o θείος του 15χρονου που απήχθη έξω από το σπίτι του στη Χαλκίδα την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του. Οι απαγωγείς ελευθέρωσαν τον νεαρό Βαγγέλη δίχως να τους καταβληθούν λύτρα.


Με τον καλύτερο τρόπο έληξε η υπόθεση της απαγωγής του 15χρονου γιου του διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Χαλκίδας μετά από 14 ώρες ομηρίας.

Είχε προηγηθεί η δραματική έκκληση του θείου του παιδιού προς τους απαγωγείς και τελικά όλα πήγαν καλά.

Ο 15χρονος Βαγγέλης είχε απαχθεί χθες (07-06-2012) στις 8.00 το πρωί λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του, το 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, για να δώσει εξετάσεις.


Δύο άγνωστοι, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, βγήκαν από ένα λευκό κλειστό φορτηγάκι, άρπαξαν τον 15χρονο τον έβαλαν με την βία στο αυτοκίνητο και ανέπτυξαν ταχύτητα.
Ακολούθησε επικοινωνία των απαγωγέων με τους γονείς απαιτώντας περίπου 3.000.000 ευρώ για την ελευθέρωσή του. Συνολικά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι απαγωγείς έκαναν 4 επικοινωνίες, με την τελευταία μετά τις 21:30 χθες το βράδυ.

Λίγο μετά τις 22:00 το παιδί αφέθηκε ελεύθερο στη Δροσιά Ευβοίας, όπου επικοινώνησε με τους γονείς του.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΗΛΩΣΕ O ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ

Οπως δήλωσε στο Newsit o θείος του 15χρονου,  Χρήστος Παγώνης "θέλουμε να ευχαριστήσουμε σαν οικογένεια τα Μέσα Ενημέρωσης και όλους όσους συνέβαλαν στη αίσια έκβαση αυτού του γεγονότος που συντάραξε την οικογένειά μας. Πρωτίστως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις υπερεσίες της ασφάλειας και όλους εκείνους που από χθες το πρωί έκαναν ότι ήταν δυνατόν ώστε τόσο γρήγορα να τερματιστεί αίσια αυτή η ταλαιπωρία. Το παιδί είναι πάρα πολύ καλά, όλοι μας είμαστε καλά και ευχόμαστε αυτό που περασε η δική μας οικογένεια, πρωτόγνορο για την κοινωνία της Χαλκίδας, να μην επαναληφθεί. Οφείλω να τονίσω πάλι το ενδιαφέρον όλων όσων ενεπλάκησαν στην ιστορία, με ψυχολογους, με ειδικούς διαπραγματευτές και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους. Το παιδί το είδε ψυχολογος το βραδυ που γύρισε. Ευτυχώς η αγωνία μας τέλειωσε νωρίς, στις 12.00 το βράδυ τέλειωσαν όλα".

Ήδη ξεκίνησε και η διαδικασία άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εντοπιστούν οι επικοινωνίες των δραστών και τα σημεία που κινήθηκαν. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως όλες αυτές τις ώρες ομηρίας, οι δράστες κράτησαν τον 15χρονο μέσα στο κλειστό φορτηγάκι και κινούνταν διαρκώς.

Πιθανότατα, αντελήφθησαν ότι ο αστυνομικός κλοιός έσφιγγε γύρω τους και αποφάσισαν την ελευθέρωση του ομήρου χωρίς την καταβολή λύτρων, υπό τον φόβο της σύλληψης.

Κραουνάκης: "Λάδωσα" για να πάρω επιχορήγηση"

Σε μία καταγγελία για το τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν τις επιχορηγήσεις οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προχώρησε ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Love Radio 97.5. O γνωστός καλλιτέχνης παραδέχθηκε ότι έπρεπε να δώσει «μίζα» στον υπάλληλο του υπουργείου που υπέγραφε για αυτά τα κονδύλια προκειμένου να λάβει επιχορήγηση η ομάδα του «Σπείρα – Σπείρα».

«Πήρε η Σπείρα Σπείρα ένα κονδύλι γύρω στις 150.000 ευρώ και το οποίο ήταν απολύτως νόμιμο απολύτως φυσικό συν ότι μπορώ να το πω πια άφοβα στον αέρα ότι εν γνώσει μας ο άνθρωπος που υπέγραφε γι’ αυτά τα κονδύλια έπαιρνε μίζα. Τον είχαμε πληρώσει. Και ήταν ΠΑΣΟΚ επί ΝΔ. Και η γυναίκα η οποία έκανε αυτή τη δουλειά μέσα στο υπουργείο Εργασίας και η οποία πια έχει πάθει εγκεφαλικό γιατί και άλλοι έχουν πεθάνει δεν είναι όλοι καλά αυτοί που φάγανε. Διότι έρχεται κάποια στιγμή και η τιμωρία δεν έχει όνομα» είπε μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Τα βρήκε σκούρα ο τροϊκανός - ΒΙΝΤΕΟ

Για τα καλά στρίμωξε τον επικεφαλής της Τρόικας για την Ε.Κ.Τ., Κλάους Μαζούχ, ένας Ιρλανδός δημοσιογράφος. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της επιθεώρησης του κλιμακίου της τρόικας στη χώρα, ο δημοσιογράφος του βαλε τα "γυαλιά" φέρνοντας τον τροϊκανό σε πολύ δύσκολη θέση.
Ο Κλάους Μαζούχ έκανε το λάθος να αναφερθεί στους οδηγούς ταξί της Ιρλανδίας λέγοντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: "Όταν έρχομαι από το αεροδρόμιο συναντάω κάποιον οδηγό ταξί. Βλέπω ότι είναι ιδιαίτερα ενημερωμένοι και νομίζω ότι είναι ένα καλό σημάδι".
Ο δημοσιογράφος που θα δείτε στο βίντεο πήρε τον λόγο και με αφορμή αυτή τη φράση του τον ρώτησε: "O οδηγός σας είπε ότι οι Ιρλανδοί αναγκάζονται να πληρώνουν δισ. ευρώ σε μη εγγυημένους ομολογιούχους για χρέη που οι Ιρλανδοί δεν έχουν καμία σχέση κυρίως για να διασφαλίσουν τη φερεγγυότητα των ευρωπαικών τραπεζών. Και αν σας ρωτούσε τι θα απαντούσατε";
Η συντονίστρια της συνέντευξης Τύπου του είπε να συνδυάσει αυτό το ερώτημα με το δεύτερο που έχει δικαίωμα να κάνει, για να απαντήσει ο Κλάους Μαζούχ συνολικά, όμως ο δημοσιογράφος αντέδρασε: "Έχουμε παράδοση στην ιρλανδική δημοσιογραφία να καταδιώκουμε το θέμα και όταν δεν απαντάει κάποιος να συνεχίζουμε. Άρα μπορείτε να απαντήσετε", είπε.
Ο επικεφαλής της Τρόικας για την Ε.Κ.Τ. απάντησε -όπως ήταν αναμενόμενο- γενικόλογα, προκαλώντας νέα αντίδραση από τον δημοσιογράφο, ο οποίος του είπε ότι η απάντησή του δεν καλύπτει το ζήτημα.
Ο Κλάους Μαζούχ βρέθηκε σε δύσκολη θέση και αναγκάστηκε να παρέμβει η συντονίστρια και πάλι η οποία τόνισε ότι "δεν έχει κάτι άλλο να προσθέσει ο κ. Μαζούχ".
Ο δημοσιογράφος επαναλαμβάνοντας όσα είπε πριν κατηγόρησε την τρόικα ότι έχουν διεισδύσει στην κοινωνία της Ιρλανδίας προκαλώντας μεγάλο πόνο και τον κάλεσε να απαντήσει.
Απάντηση δεν πήρε ποτέ. "Εχω καλύψει το ζήτημα", απάντησε ο Μαζούχ.
"Δεν υπάρχει απάντηση ε;", κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο Ερντογάν

Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Ντενιζλί της Τουρκίας.
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην αφορμή της δήλωσης που είχε κάνει για τη χώρα μας πριν από δύο ημέρες.
«Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε πει ότι η οικονομία της Ελλάδας είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν της Τουρκίας», εξήγησε ο Ερντογάν χαρακτηρίζοντας τη δήλωση Κιλιτσντάρογλου «αδικία».
Πρόσθεσε ότι «η ΕΕ χρηματοδότησε την Ελλάδα με 100 δισ. ευρώ για να ορθοποδήσει αλλά δεν μπορεί. Τώρα προσφεύγει εκ νέου σε εκλογές. Εμείς γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γειτονική μας Ελλάδα και δεν είμαστε αδιάφοροι προς τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει. Ο πολιτισμός μας ορίζει ότι δεν μπορούμε να κοιμόμαστε χορτάτοι όταν πεινά ο γείτονας. Είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα».
Πριν από δύο ημέρες ο Τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση της Συνέλευσης Εξαγωγέων Τουρκίας, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πώς μπορεί να είναι παράδειγμα για την Τουρκία η Ελλάδα, η οποία ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων».

Εκλογές 17 Ιουνίου 2012 στον Alpha

Έχοντας καλύψει με άμεσο, ουσιαστικό και έγκυρο τρόπο την εκλογική διαδικασία της 6ης Μαΐου, ο Alpha θα βρίσκεται και πάλι με όλο το δυναμικό του σε ετοιμότητα για την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης, στις 17 Ιουνίου. 
Με απευθείας συνδέσεις και ρεπορτάζ από εκλογικές περιφέρειες ανά την Ελλάδα, τα στρατηγεία και τους χώρους συνάθροισης των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, σύσσωμη η δημοσιογραφική ομάδα του Alpha θα μεταφέρει άμεσα και έγκυρα στους τηλεθεατές τις εξελίξεις και το κλίμα στις παρατάξεις και τους ψηφοφόρους.
Ο Αντώνης Σρόιτερ μαζί με τους Δήμο Βερύκιο, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Γιάννα Παπαδάκου και τους παρουσιαστές Νίκο Μάνεση, Μαρία Νικόλτσιου και Έφη Αλεβίζου, θα βρίσκονται από τις 18:00 στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του Alpha για να μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών, να παρουσιάσουν και να αναλύσουν την επικαιρότητα, τα εκλογικά αποτελέσματα και τα σενάρια της επόμενης ημέρας με τον πιο εύληπτο και ουσιαστικό τρόπο με τη βοήθεια των πλέον προηγμένων τεχνολογικών μέσων.
Μαζί τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της marc, Θωμάς Γεράκης, ο οποίος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll και θα σχολιάσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς το εκλογικό αποτέλεσμα και τη μορφή που αποκτά ο νέος εκλογικός χάρτης.  
Επιπλέον, προσωπικότητες από τον πολιτικό, τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο, θα καταθέσουν την άποψή τους και θα αναλύσουν τις πολιτικές εξελίξεις της ημέρας.
Η κάλυψη της εκλογικής αναμέτρησης θα είναι διαθέσιμη και μέσω live streaming την Κυριακή 17 Ιουνίου, στις 18:00, στην ιστοσελίδα: www.alphatv.gr/eklogeslive, ενώ όλη η πολιτική επικαιρότητα καλύπτεται και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.alphatv.gr/Ekloges.
 
Εκλογές 17 Ιουνίου 2012, στις 18:00, στον Alpha.

81χρονη μέλος σπείρας που πλαστογραφούσε έγγραφα κι έκανε αναλήψεις από λογαριασμούς τρίτων

Μεταξύ των μελών της σπείρας ήταν και μία 36χρονη τραπεζική υπάλληλος η οποία παρείχε στους συνεργούς της τα στοιχεία των πελατών της τράπεζας για να πλαστογραφήσουν τα έγγραφα.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία εγκληματική ομάδα 10 ατόμων, εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις γυναίκες 81, 59 και 36 ετών ενώ αναζητούνται ακόμη οι υπόλοιποι επτά. Το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τα θύματά τους ανέρχεται στα 74.500 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν άλλα 67.500 ευρώ.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε όταν την περασμένη Τρίτη η 81χρονη από κοινού με την 53χρονη συνεργό της που αναζητείται ακόμα, έκανε ανάληψη από έναν λογαριασμό 1.500 ευρώ φέροντας πλαστό δελτίο ταυτότητας. Στη συνέχεια, οι δύο γυναίκες αποπειράθηκαν να προχωρήσουν σε ανάληψη του υπόλοιπου χρηματικού ποσού του τραπεζικού λογαριασμού, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 9.000 ευρώ, σε άλλο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας, αλλά κίνησαν τις υποψίες των υπαλλήλων και αποχώρησαν αφήνοντας πίσω τα πλαστά έγγραφα και το βιβλιάριο καταθέσεων. Οι υπάλληλοι της τράπεζας ειδοποίησαν την αστυνομία και όταν η 81χρονη επέστρεψε στην τράπεζα να τα παραλάβει, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε περίπου τους τελευταίους 3 μήνες, είχαν διακριτούς ρόλους και σκοπό την πραγματοποίηση αναλήψεων από λογαριασμούς ηλικιωμένων ή αποβιωσάντων πελατών τράπεζας με τη χρήση πλαστών ταυτοτήτων ή εξουσιοδοτήσεων. Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κατείχε η 36χρονη συλληφθείσα, η οποία ήταν στέλεχος της εν λόγω τράπεζας και παρείχε στους συνεργούς της τα στοιχεία των πελατών για τη δημιουργία των πλαστών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...