Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Περγαντά με Χρυσοχοΐδη για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας


Στο Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο οι δρόμοι της Εύβοιας. Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς την Πέμπτη 11 Ιουλίου στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Σίμος Κεδίκογλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς, ενώ τη Φωκίδα εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης του νομού Παναγιώτα Γαζή.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να μπει στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το πολυταλαιπωρημένο έργο "Παράκαμψη Χαλκίδας/ τμήμα Λάμψακος - Ψαχνά", για το οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες.

Επίσης, στη συνάντηση διανεμήθηκε και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενταχθεί ο βόρειος και ο νότιος οδικός άξονας της Εύβοιας στο Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο. Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί τον Οκτώβριο του 2013 και δίνει πράσινο φως για τη χρηματοδότηση σημαντικών οδικών έργων, όπως η παράκαμψη Βασιλικού, Αμαρύνθου κ.α.

Στη φωτό, στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση των δύο αντρών.



egnomi.gr

Χαλκίδα: Σκοτώθηκε 22χρονος με μηχανάκι τα ξημερώματα

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε μέσα στην πόλη, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο...

Ένα ακόμη παλικάρι άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.
Η μετωπική σύγκρουση που στοίχισε τη ζωή στον 22χρονο δικυκλιστή έγινε στις 2:00΄ τα ξημερώματα μέσα στη Χαλκίδα.

Το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες μετωπικά με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 55χρονος συμπολίτης του.

Τα ακριβή αίτια του τροχαίου εξετάζει το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας.

LamiaReport.gr

«Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» σε GAZ και MIST στη Χαλκίδα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) με παρουσία των εθελοντών του διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 σε 2 μεγάλα clubs της Χαλκίδας (GAZ και MIST), την εκδήλωση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», με τη συνεργασία των Σαμαρειτών Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Ελλήνων Προσκόπων.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των νέων και η παρακίνησή τους για την καθιέρωση του «Οδηγού της παρέας» που δε θα πιει, ώστε να οδηγήσει με ασφάλεια τους φίλους του πίσω μετά τη νυχτερινή τους διασκέδαση, αυξάνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού και παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί:

20 Ιουλίου 2013 - Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα

«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουμε τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι εθελοντές θα βρίσκονται έξω από τα νυχτερινά κέντρα για να ενθαρρύνουν τους νέους που θα προσέρχονται για διασκέδαση να επιλέξουν από την παρέα τους τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ.

Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές θα του ζητήσουν να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το nightclub θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ για να μπορέσουμε να δούμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας θα συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Η εκδήλωση, με τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας και της Τροχαίας Χαλκίδας, που φέτος υποστηρίζεται από την εταιρεία GOODYEAR, θα διεξαχθεί για 6η φορά από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στη Χαλκίδα, όπου έπειτα από μετρήσεις που διεξήχθησαν επί των βεβαιωμένων συμβάντων, οι κινητοποιήσεις του Ινστιτούτου σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας βοήθησαν στη μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων για την περιοχή Γλύφα της Χαλκίδας σε ποσοστό που ανέρχεται στο 70%.

Η εν λόγω ενέργεια θα πραγματοποιηθεί και το 3ο Σάββατο του Οκτωβρίου σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας μας όπως κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Xαλκίδα: Πέταξαν κροτίδες στο γραφείο του Κεδίκογλου

Ολοκληρώθηκε η πορεία που διοργάνωσαν σήμερα το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και η ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι των Τσιμέντων, της ΣΕΛΜΑΝ, του ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ, ξενοδοχοϋπάλληλοι, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές, εργαζόμενοι του Δήμου Χαλκιδέων κ.λπ..

Στην πορεία συμμετείχε και ο δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης και δημοτικοί σύμβουλοι. Κατά την διάρκεια της πορείας οι συγκεντρωμένοι έκαναν στάση στην πολυκατοικία που στεγάζεται το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και αφού ακούστηκαν συνθήματα για το κλείσιμο της ΕΡΤ, κάποιοι έριξαν κροτίδες στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Πηγή: eviatop.blogspot.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...