Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Άγριο έγκλημα έγινε στη Κάρυστο: Δεμένη χειροπόδαρα και με θηλιά στο λαιμό

Άγριο έγκλημα έγινε στη Κάρυστο! Μια ηλικιωμένη βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα, νώ της είχαν περάσει και μια θηλιά στο λαιμό!

Ένας συγχωριανός που πήγε στο αγρόκτημα για να την συναντήσει πάγωσε όταν την είδε νεκρή

Μία φορά την εβδομάδα συνήθιζε να πηγαίνει εκεί και να την βοηθά στις αγροτικές δουλειές μιας και έμενε μόνη της.

Με όση δύναμη μπορούσε να βρει, σήκωσε το τηλέφωνο και ειδοποίησε τους αστυνομικούς και παράλληλα την κόρη της που μένει εκτός της Εύβοιας.

Γύρω στις εννέα και μισή το πρωί, οι αστυνομικοί πήγαν στο αγρόκτημα.

Η άτυχη 77χρονη ήταν πεσμένη στο έδαφος.

Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν φριχτό μιας και τα χέρια και τα πόδια της ήταν δεμένα με σύρμα και στο λαιμό της ήταν περασμένη θηλιά.
 
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δράστες θέλησαν να την ληστέψουν και επειδή η άτυχη γυναίκα αντιστάθηκε, εκείνοι έβγαλαν τον χειρότερο εαυτό τους επάνω της...

Τι έκαναν;

Της έδεσαν με σύρμα τα χέρια και τα πόδια και της έβαλαν θηλιά στον λαιμό. Μάλιστα άρχισαν να την σέρνουν στο έδαφος μέχρι που η άτυχη γυναίκα ξεψύχησε.
Χωρίς να τους δει κάποιος, έφυγαν από το σημείο
Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, μετέβη στο σημείο και εξερεύνησε τον χώρο.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, προκύπτει περίπτωση εγκληματικής ενέργειας και έχει ήδη παραγγελθεί νεκροψία –νεκροτομή της σορού, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και ο χρόνος θανάτου.

Χαλκίδα: Έβαλαν δεκάδες χαράτσια στον τενεκέ και λαμπάδιασε!


Από το να τα βλέπουν στο σπίτι και να νευριάζουν, προτίμησαν να τα εξαφανίσουν. Πολλοί Χαλκιδέοι και μελοι του... Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης μαζεύτηκαν στον πεζόδρομο του πιο εμπορικού δρόμου της πόλης.

Πήραν μαζί τους και το τενεκέ που βλέπετε στην φωτογραφία και έκαψαν όλα τα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ.

"Η διαμαρτυρία του Δικτύου έγινε για τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, για την ακρίβεια στην Αγορά που δεν έχει παταχθεί, για την αύξηση της φορολογίας και για την υψηλή τιμή του πετρελαίου, που έχει μετατρέψει την θέρμανση σε είδος πολυτελείας. " είπαν τα μέλη του στο evianews.

Δύο σεισμοί τα ξημερώματα στην Β. Εύβοια


Με δύο απανωτές σεισμικές δονήσεις μας... "θυμήθηκε" ο Εγκέλαδος.

Η πρώτη, ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:29 μετά τα μεσάνυχτα, στο βόρειο τμήμα της Εύβοιας. 


Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 38χλμ. βορειοδυτικά της Χαλκίδας ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται σύμφωνα με το Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο στα 5χλμ.


Η δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6.27 το πρωί, 40 χιλιόμετρα βόρειοδυτικά της Χαλκίδας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Kέντρο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Εύβοια. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.


Έχεις ταλέντο; Το Θέατρο Χαλκίδας σε περιμένει για τη ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ

Το Θέατρο Χαλκίδας καλεί σε ακρόαση για την κεντρική του σκηνή όσους και όσες επιθυμούν να πάρουν μέρος στην καλοκαιρινή του παραγωγή.

Η ακρόαση  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου  στις 6:00μμ και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 12:00 πμ στο χώρο του θεάτρου Μεσσαπίων 4, 4ος όροφος .

Το έργο που  έχει επιλεγεί για την φετινή χρονιά είναι η ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ του Αριστοφάνη.
Η ακρόαση  θα γίνει από την καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου και  σκηνοθέτη της παράστασης  κα Μαρία Βαρδάκα.

Οι ενδιαφερόμενοι-ες  μπορούν να έχουν προετοιμαστεί  σε ένα μικρό κείμενο και ένα  τραγούδι της αρεσκείας τους(προαιρετικά).

Για άλλες  πληροφορίες μπορούν να τηλεφωνούν στα τηλ: 6984494200 κα Λιβανίου και 6944285519κα Βαρδάκα.


      Για το Δ.Σ                                                                       Η  Κ. Δ
    Ζωή  Λιβανίου                                                              Μαρία Βαρδάκα

Θέλετε φοιτητές για πρακτική άσκηση στην επιχείρησή σας;

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει σχετικά με τη δημιουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος για όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας. 

Το σύστημα αυτό διασυνδέει τους φορείς (επιχειρήσεις, οργανισμοί κλπ) που παρέχουν θέσεις Πρακτικής Άσκησης με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και απλοποιεί τη διαδικασία της Πρακτικής Άσκησης, καθώς πλέον κάθε θέση καταχωρείται μία φορά για το σύνολο των ιδρυμάτων και τμημάτων που κάθε φορέας επιθυμεί.

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας προτρέπει τους φορείς που επιθυμούν να διαθέσουν θέσεις Πρακτικής Άσκησης να εγγραφούν στο εν λόγω σύστημα, δεδομένων των σημαντικών πλεονεκτημάτων που αυτό τους παρέχει αναφορικά με την προσέλκυση φοιτητών για Πρακτική Άσκηση στο φορέα τους, δίχως να υπάρχει οποιαδήποτε δική τους οικονομική ή άλλη επιβάρυνση. Μπορούν από τώρα να εγγραφούν και να καταχωρίσουν τις θέσεις τους στο σύνδεσμο http://submit-atlas.grnet.gr. Οι φορείς που ενδιαφέρονται για επιστημονικές ειδικότητες σχετικές με το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας δεν θα πρέπει να αμελήσουν να δηλώσουν τα δύο τμήματα του Ιδρύματος στις θέσεις που θα καταχωρίσουν, για να δώσουν τη δυνατότητα στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου να δεσμεύσει τις θέσεις αυτές για τους φοιτητές του Ιδρύματος.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο δικτυακό τόπο (http://atlas.grnet.gr/) της δράσης.

Στις 13 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Βόρ. Εύβοιας

Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναγγέλλεται η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της Βορείου Ευβοίας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, σε συνεργασία με τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας, αφού τακτοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την σωστή λειτουργία του και οι 20 εθελοντές Ιατροί και οι 10 εθελοντές Φαρμακοποιοί της περιοχής προθυμότατα ανέλαβαν την συγκεκριμένη διακονία.

Τα Εγκαίνια, του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της Βορείου Ευβοίας, θα λάβουν χώρα, συν Θεώ, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 5.30 μ.μ., στο Κέντρο Στηρίξεως της Οικογενείας (ΚΕ.Σ.Ο.) της Ιστιαίας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, απ’ εκείνη την ημέρα και μετά, θα λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη από τις 5.00 έως τις 6.00 το απόγευμα και εκεί θα προσέρχονται όσοι έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και δικαιούνται πρόσβαση στις υπηρεσίες του. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
  1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας η Διαβατήριο.
  2. Βεβαίωση μη υπάρξεως εισοδήματος από την Δ.Ο.Υ. η τελευταίο εκκαθαριστικό.
  3. Βεβαίωση μηδενικής ασφάλισης από την Πρόνοια.
  4. Βεβαίωση του Εφημερίου της Ενορίας του αιτούντος, ότι είναι άνεργος και χρήζει ενισχύσεως.
Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσοτέρων ανθρώπων στα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της Βόρειας Εύβοιας, θ’ αποτελέσει πηγή μεγάλης χαράς και ενισχύσεως στην αρχή της νέας αυτής συλλογικής κοινωνικής δραστηριότητος, ενώ και η συνεχής προσφορά φαρμάκων προς το Κοινωνικό Φαρμακείο, θα μας δώσει την δύναμη να συνεχίσουμε το θεάρεστο αυτό έργο προς τους ανασφαλίστους και ανέργους αδελφούς μας.

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΒΓΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Αναγνωστάκης στον Τέρενς Κουίκ: Μαζέψτε τη Ραχήλ Μακρή - "Ο Βούλτεψης ήταν Αριστερός ενώ αυτή είναι χούντα "

Φωτιά πήρε η Βουλή καθώς Βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ κυνηγούσαν την Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνωνη οποία προσέβαλε τη μνήμη του Γιάννη Βούλτεψη,πατέρα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη.

Ολα ξεκίνησαν από έναν καυγά του Τέρενς Κουίκ στην Ολομέλεια διότι ο προεδρεύων Θανάσης Νάκος δεν του έδινε το λόγο. Στο χορό της επίθεσης κατά του κ. Νάκου μπήκε με «τσαμπουκά» η Ραχήλ Μακρή προκαλώντας την αντίδραση της κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη.

Οι πρωτοφανείς διάλογοι που ακούστηκαν μέσα στη Ολομέλεια είναι οι ακόλουθοι:
  • Σοφία Βούλτεψη: «Βρε Τέρενς είμαστε κι εμείς εδώ. Πως κάνετε έτσι;»
  • Ραχήλ Μακρή: «Τι λες μωρή που είστε κι εσείς εδώ.»
  • Σοφία Βούλτεψη: «Εγώ εδώ είμαι και με ξέρουν ολοι Εσύ που μεγάλωσες;»
  • Ραχήλ Μακρή: «Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε που και πως μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου;»
  • Βούλτεψη: «Ποιος ήταν ο πατέρας μου;»
  • Ραχήλ Μακρή: «Αμα δεν τον ξέρεις θα στον μάθω εγώ ποιος ήταν.»
  • Σοφία Βούλτεψη: «Αει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο»
Η Ραχήλ Μακρή που προκάλεσε τους πάντες με τη στάση της
Ακούγοντας την κυρία Μακρή να λέει αυτά για τον Γιάννη Βούλτεψη η βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη και Δημήτρης Αναγνωστάκης της κινήθηκαν απειλητικά προς το έδρανο της φωνάζοντάς «ντροπή σου, ο Βούλτεψης ήταν Αριστερός ενώ εσύ είσαι χούντα».
Η κυρία Μακρή διέφυγε σχεδόν τρέχοντας από την Ολομέλεια συνεχίζοντας πάντως να φωνάζει, ενώ πίσω της με φωνές την κυνηγούσαν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Αναγνωστάκης έξαλλος φώναζε στην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι είναι απαράδεκτη και στον Τέρενς Κουίκ ότι θα πρέπει επιτέλους κάποιος να την μαζέψει.
Μάλιστα βουλευτές της ΝΔ φώναζαν ότι για μερικούς από το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα πρέπει να επέμβει ψυχίατρος.
Ενδεικτικό της φορτισμένης ατμόσφαιρας είναι και το γεγονός ότι η Σοφία Βούλτεψη λίγο αργότερα ξέσπασε σε κλάματα στο καφενείο τη Βουλής
Λίγη ώρα αργότερα πάντως ο Τέρενς Κουίκ άδειασε την Μακρή καθώς τηλεφώνησε στην Βούλτεψη για να της ζητήσει συγγνώμη και εκ μέρους του Πάνου Καμμένου χαρακτηρίζοντας ιεροσυλία όσα ακούστηκαν στην Βουλή για τον Γιάννη Βούλτεψη.

Πάμε Πακέτο: Η Μύκονος θα... λύσει το μυστήριο!

Την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, το Πάμε Πακέτο επιφυλάσσει γέλιο, συγκίνηση και πολλές εκπλήξεις με «άρωμα γυναίκας».

Για το άνοιγμα του πρώτου πακέτου θα χρειαστούν οι… πρώτες βοήθειες! Έξι νοσηλεύτριες επισκέπτονται το πλατό της εκπομπής, φορώντας τις στολές τους, και προκαλούν… αρρυθμίες! Οι έξι φίλες θέλουν να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να συναντήσουν έναν άνθρωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή τους και του οποίου τα ίχνη έχουν χάσει εδώ και πολλά χρόνια. Ποιο σημαντικό ρόλο έπαιξε η Μύκονος στη σχέση αποστολέων και παραλήπτη;

Η αποστολέας του δεύτερου πακέτου έρχεται από την Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών με μια ελπίδα: να συναντήσει, για πρώτη φορά, τη βιολογική μητέρα της. Η Βίβιαν είχε μάθει και είχε αποδεχτεί από πολύ μικρή το γεγονός της υιοθεσίας της. Δυστυχώς, στην ηλικία των δώδεκα, η θετή της μητέρα έφυγε από τη ζωή κι αυτό την συγκλόνισε καθώς ένιωσε ότι έχασε τη μητέρα της για δεύτερη φορά. Όταν η ίδια βίωσε τη χαρά της μητρότητας, άρχισε να αισθάνεται πιο έντονα την ανάγκη να συναντήσει τη γυναίκα που την έφερε στον κόσμο. Η Βίβιαν ξεκίνησε τις έρευνες αλλά παρά τις προσπάθειές της δεν κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη της. Πώς θα νιώσει η Βίβιαν όταν αντικρύσει για πρώτη φορά τη βιολογική μητέρα της; Τι παράξενο συνέβη κατά τη διάρκεια της έρευνας; Για ποιους λόγους η παραλήπτρια αναγκάστηκε να δώσει την κόρη της για υιοθεσία και ποιο ήταν το τίμημα αυτής της απόφασης; Πώς ο ερχομός της Βίβιαν θα αλλάξει τη ζωή της και θα σβήσει από τη μνήμη της όλα τα δυσάρεστα γεγονότα των τελευταίων χρόνων;

Το Πάμε Πακέτο συνεχίζει για όγδοη σεζόν, δυνατότερο από ποτέ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...