Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΧΑΛΚΙΔΑ 5 - 10 Οκτωβρίου 2010

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – DocfestΧαλκίδα 2010 θα διεξαχθεί για τέταρτη φορά φέτος στη φιλόξενη πόλη της Χαλκίδας, από τις 5 έως και τις 10 Οκτωβρίου 2010. Την ευθύνη της διοργάνωσης του φεστιβάλ έχουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας και η εταιρία “Πορθμός”.
Στις 20 Ιουλίου έληξε η προθεσμία κατάθεσης των ταινιών. Φέτος κατατέθηκαν 61 ταινίες ντοκιμαντέρ - σχεδόν όλες οι ταινίες ντοκιμαντέρ της ελληνικής παραγωγής 2009 – 2010, μικρού και μεγάλου μήκους.
Ένας μεγάλος αριθμός ταινιών θα κάνουν την πρώτη τους δημόσια προβολή τους στο Φεστιβάλ Χαλκίδας. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία συμμετέχουν νέοι δημιουργοί ντοκιμαντέρ αλλά και έμπειροι και καταξιωμένοι οπως :Φλέσσα Κλεώνη, Παπαγιαννίδης Τάκης, Τσακίρης Κίμων, Σκλάβος Πωλ, Ρικάκη Λουκία, Οικονόμου Μαριάννα, Μαραγκός Θεόδωρος, Λεωνίδα Μαρία, Λεγάκη Καλλιόπη, Κουλμάσης Τίμων, Κεραμιδιώτης Γιώργος, Ιωσιφίδης Ηλίας, Ζέρβας Γιώργος και Αλευράς Νίκος.

Συστάθηκε η προκριματική επιτροπή, που αποτελείται από τους Σταύρο Ιωάννου, Στάθη Βαλούκο και Γιάννη Σολδάτο, που θα επιλέξει τις ταινίες που θα προβληθούν στο Διαγωνιστικό τμήμα και αντίστοιχα στο τμήμα Πανόραμα.
Στα πλαίσια του φετινού Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ θα λάβουν χώρα οι εξής παράλληλες εκδηλώσεις:

1. Το “Μονοπλάνο”,μία πρωτότυπη ιδέα που απευθύνεται σε όλους όσους θα ήθελαν να μοιρασθούν μαζί μας κάτι σημαντικό σε διάρκεια ενός λεπτού και σε ένα συνεχές πλάνο, κάτι που θα μπορεί να σταθεί αυτόνομα σαν μια ολόκληρη ταινία. Είναι μία χειρονομία του φεστιβάλ που πιστεύουμε ότι μπορεί να δημιουργήσει έναν τόπο συνάντησης όλων των ανθρώπων κάθε ηλικίας, κάθε επαγγέλματος, κάθε τάξης, έναν τόπο συνάντησης των ποιητών της εικόνας

2. Αφιερώματα στους :
• Γιάννη Σμαραγδή προβάλλοντας 4 ταινίες ντοκιμαντέρ
• Τάσο Ψαρά προβάλλοντας 4 ταινίες ντοκιμαντέρ

3. Όπως κάθε χρόνο, θα γίνει και το αφιέρωμα με ταινιες ντοκιμαντέρ για την Εύβοια, στα πλαίσια του οποίου θα προβληθούν 4 ταινίες.

4. Έκθεση Αρχειακού Υλικού για τον Κινηματογράφο και το Θέατρο

5. Παρουσίαση βιβλίων

6. Μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες

7. Αφιέρωμα στη μνήμη του Αντρέα Παγουλάτου, ποιητή, συγγραφέα και στενού συνεργάτη του Φεστιβάλ

8. Σε συνεργασία με το θέατρο Χαλκίδας θα παρουσιαστούν στην παραλία θεατρικά δρώμενα.

Οι προβολές και τα αφιερώματα θα γίνονται στο Θέατρο «Παπαδημητρίου» και στη νέα Αίθουσα Εκδηλώσεων του Νομαρχιακού Μεγάρου.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να συνεισφέρει με το δικό του τρόπο στη σοβαρή προσπάθεια των ανεξάρτητων Ελλήνων ντοκιμαντεριστών προβάλλοντας δημιουργικούς καλλιτέχνες και πρωτοπόρες δουλειές. Φιλοδοξεί να γίνει μοχλός προώθησης και διακίνησης των ντοκιμαντέρ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Το Φεστιβάλ υποστηρίζει την ανεξάρτητη παραγωγή ντοκιμαντέρ, καθώς και τις συμπαραγωγές με Δημόσιους, διεθνείς και άλλους φορείς.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...