Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Χωρίς εκπαιδευτικό πληροφορικής το 1ο ΕΠΑ.Λ Μαντουδίου

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ως Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, την έγγραφη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Μαντουδίου, για την έλλειψη Εκπαιδευτικού ΠΕ Ειδικότητας πληροφορικής πλήρους ωραρίου, από την έναρξη σχεδόν της σχολικής χρονιάς (19.10.2010), στο εν λόγω Λύκειο.

Η έλλειψη εκπαιδευτικού της ειδικότητας αυτής, έχει ως αποτέλεσμα να μην διδάσκονται βασικά μαθήματα στον τομέα της πληροφορικής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πρόοδο των μαθητών.

Η βουλευτής και με αυτή της την παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την κάλυψη του κενού, ζητά παράλληλα να μην υπάρξουν περαιτέρω επιπτώσεις για τους μαθητές οι οποίοι πρέπει να έχουν την εκπαίδευση που δικαιούνται, όπως όλοι οι υπόλοιποι και στα άλλα σχολεία».
Enhanced by Zemanta

Ο Ελληνας που ζει δίπλα στο «ηφαίστειο» της Φουκουσίμα

Η φυγή δεν είναι λύση». Η φωνή έρχεται διά τηλεφώνου από τη μακρινή πόλη Μικότο της Ιαπωνίας, μόλις 130 χλμ. μακριά από τη μαρτυρική Φουκουσίμα. Ο κ. Θανάσης Φραγκής, από την Κύμη της Εύβοιας, είναι ένας από τους ελάχιστους Ελληνες που αποφάσισαν συνειδητά να παραμείνουν στην Ιαπωνία, πόσω μάλλον στην ευρύτερη περιοχή του πυρηνικού ολέθρου. Ο ίδιος αισθάνεται αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα παρά τον διάχυτο φόβο για την έκλυση ραδιενέργειας, ίσως επειδή με τα χρόνια απέκτησε λίγη από τη στωικότητα που διακρίνει τους Γιαπωνέζους. Αλλωστε, θεωρεί ότι πλέον η ζωή του είναι ταυτισμένη με τη μοίρα των συνανθρώπων του.

Ο Ελληνας από την Κύμη έχει ριζώσει στο Μικότο και προσπαθεί να μεταφέρει στους Ιάπωνες γεύση από την Ελλάδα. Ενώ οι εν Ελλάδι συμπατριώτες του συρρέουν στα νεόκοπα σούσι-ρεστοράν, ο κ. Φραγκής μαθαίνει στους γιαπωνέζους το παρθένο ελαιόλαδο, τη γεύση της φέτας, τις ελιές και το γιαούρτι μέσω της επιχείρησής του Nostimia.com.
«Υπάρχει φόβος, αβεβαιότητα, αλλά οι άνθρωποι εδώ δεν είναι εκδηλωτικοί, δεν δείχνουν τα συναισθήματά τους. Η ζωή συνεχίζεται», λέει ο Ελληνας επιχειρηματίας που ζει 10 χρόνια τώρα στην Ιαπωνία.
Ρομαντικός
«Ολοι μας έχουμε υποχρεώσεις, ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν, που μας έχουν στηρίξει στο παρελθόν. Δεν μπορείς να φύγεις για να γλιτώσεις το τομάρι σου, είναι απάνθρωπο. Πώς θα κοιτάς στον καθρέφτη μετά; Ισως είμαι ρομαντικός, ίσως της παλιάς σχολής... Η ζωή αξίζει επειδή σε εκτιμούν άνθρωποι γύρω σου. Αν το χάσεις, δεν αξίζει να ζεις».
Η πόλη του Μικότο απέχει 130 χλμ. από τους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα και άλλα τόσα από το Τόκιο. Εκεί ζει ο κ. Φραγκής με τη σύζυγο και την κόρη τους. Το δικό του ταξίδι άρχισε από την Κύμη και επόμενος σταθμός ήταν η Αγγλία, όπου γνώρισε τη γυναίκα του και μετά από πολλά χρόνια διαμονής στον δυτικό κόσμο αποφάσισαν να μεταφερθούν στην Απω Ανατολή.
«Τώρα η κατάσταση είναι σχετικά ήρεμη και όλα κυλούν σχεδόν ομαλά. Δεν υπάρχουν ούτε ελλείψεις προϊόντων, τα ράφια είναι γεμάτα. Το μόνο πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι με τη βενζίνη, καθώς υπάρχει μικρή έλλειψη. Στο Μικότο η ένταση της δόνησης που έφτασε ήταν 7,5 Ρίχτερ. Ομως τα σπίτια είναι αντισεισμικά και δεν υπήρξαν ζημιές.
Εκανα βόλτες, γύρισα στην πόλη και είδα ότι απλώς είχαν πέσει μερικά κεραμίδια χωρίς να πληγεί κανένα κτίριο. Μονάχα μερικές μάντρες και μια μισογκρεμισμένη αποθήκη. Οι σεισμοί εδώ είναι καθημερινό φαινόμενο.
Ολα τα σπίτια είναι ξύλινα και με αρμούς. Δεν υπάρχουν καρφιά, δεν υπάρχει μέταλλο, ούτε βίδα ούτε κόλλα. Στους σεισμούς τα κτίρια μπορεί να ταρακουνιούνται, να πηγαινοέρχονται, αλλά δεν πέφτουν. Τα υλικά είναι θηλυκωμένα το ένα μέσα στο άλλο» εξηγεί ο κ. Φραγκής.

ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Τους μαθαίνει τη φέτα και το γιαούρτι

Διατηρώ εδώ και δέκα χρόνια επιχείρηση εισαγωγής ελληνικών προϊόντων διατροφής. Κυρίως εισάγω εδώ παραδοσιακά τρόφιμα από την πατρίδα, όπως λάδι, ελιές, φέτα, γιαούρτι και ελληνικά κρασιά», λέει ο κ. Φραγκής που αποφάσισε να γνωρίσει στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου τις ελληνικές γεύσεις με προϊόντα από την Πελοπόννησο, την Αττική ή την Εύβοια.
«Η Ελλάδα, δυστυχώς, ως χώρα είναι ουσιαστικά άγνωστη στους Ιάπωνες, όπως και τα ελληνικά προϊόντα. Το καλό είναι ότι όπου κάνουμε τοποθετήσεις προϊόντων έχουμε σε ποσοστό 95% επανάληψη της ζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα μας αρέσουν στους Ιάπωνες, οι οποίοι όμως δεν τα γνωρίζουν και πρέπει να τα δοκιμάσουν. Ο,τι κάνουμε μόνοι μας. Δεν εχει γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια απο την Ελλάδα για την προώθηση των προϊόντων», λέει ο κ. Φραγκής.
Ο ίδιος δηλώνει πολίτης του κόσμου, χωρίς να παραλείπει μια-δυο επισκέψεις τον χρόνο στην πατρίδα για να δει συγγενείς και φίλους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ/ethnos.gr

To "βαποράκι" πιάστηκε στα Ψαχνά...

Συνελήφθη εχθές (04-04-2011) και ώρα 15.30 στην περιοχή Ψαχνών-Ευβοίας, 32 χρονος ημεδαπός για κατοχή με σκοπό την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε γενόμενο έλεγχο, κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 32 χρονο, να μεταφέρει με δίκυκλη μοτ/τα ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, βάρους 497 gr. την οποία προόριζε για πώληση σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής Χαλκίδας και Μεσσαπίων Ευβοίας.

Στην κατοχή του, βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρήματα και προσωπικά του αντικείμενα.

Ο 32 χρονος, θα προσαχθεί σήμερα (05-04-2011), στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Tρόμος στο Αλιβέρι

Moύρη με μούρη ήρθε με τον ληστή ένας Αλιβεριώτης ξημερώματα Κυριακής στο μαγαζί του

Είχε ξεχάσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του στο κατάστημα του και όταν πήγε να τα πάρει δεν πίστευε σε αυτό που έβλεπε. Ο δράστης που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι Αλβανός είχε μπει μέσα με σκοπό να τον γδύσει ενώ στα χέρια του κρατούσε και τα κλειδιά του αυτοκινήτου.
"Τι κάνεις εδώ;" του φωνάζει το θύμα και πριν καλά καλά προλάβει να τελειώσει την φράση του, ο δράστης είχε γίνει καπνός.
Kατάφερε να τον πιάσει αλλά ο Αλβανός έβαλε τα δυνατά του και με όση δύναμη είχε, γλίστρησε από τα χέρια.
Ο νεαρός έτρεξε να τον πιάσει αλλά ο Αλβανός μάλλον ήταν πιο fit και εξαφανίστηκε στα στενά της πόλης.

evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...