Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Εντατικοποίηση ελέγχων για το κάπνισμα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, με τον οποίο επιβάλλεται η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους για την προστασία της δημόσιας υγείας, πρόκειται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των αρμόδιων υγειονομικών οργάνων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Ενδεικτικά, ως παραβάσεις που ελέγχονται από την αντικαπνιστική νομοθεσία θεωρούνται:

ΣΟΚ στην Εύβοια: Οδηγός σχολικού κατέβασε 6χρονο από το λεωφορείο και έφυγε αφήνοντάς τον μόνο στο δρόμο!

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Εύβοιας η απόφαση επαγγελματία οδηγού, ... να κατεβάσει εξάχρονο παιδί  από σχολικό λεωφορείο το οποίο έφτασε 30 λεπτά νωρίτερα από την συμφωνημένη ώρα και να το αφήσει μόνο του στην ερημιά.


Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Δευτέρα ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου του δημόσιου δημοτικού σχολείου, παρέλαβε τα παιδιά το μεσημέρι και ξεκίνησε το δρομολόγιο της παράδοσής τους στο σπίτι τους.

Συνελήφθη 25χρονος για διακεκριμένες κλοπές στη Χαλκίδα

Ο δράστης κατά τη διάρρηξη αυτοκινήτου, έγινε αντιληπτός από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, ο οποίος τον συνέλαβε μετά από πεζή καταδίωξη


Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε διαπράξει πρόσφατα κλοπή - διάρρηξη σε αυτοκίνητο στην ίδια περιοχή

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και δύο κινητά τηλέφωνα

Καμμένος στη Χαλκίδα: Κάποιοι φροντίζουν να παραμένει στην Τουρκία ο Αγγ. Φιλιππίδης

Τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι κάποιοι φροντίζουν να παραμείνει στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης.


«Ο κ. Φιλιππίδης είναι ελεύθερος στην Τουρκία να τρώει μπακλαβάδες. Μετά από τα δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κάποιοι φροντίζουν ο κ. Φιλιππίδης να παραμείνει στην Τουρκία ουσιαστικά προστατευόμενος», ανέφερε ο κ. Καμμένος μιλώντας σε ημερίδα του κόμματος στη Χαλκίδα για να προσθέσει:

ΔΗΜ.ΑΡ: Να ενταχθεί στο εξαγγελθέν επενδυτικό σχέδιο της SIEMENS και η ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ

Ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας SIEMENS, ζητεί με επίκαιρη επερώτησή της η ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας πως δύο μέχρι στιγμής επίκαιρες ερωτήσεις της από τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους, δεν έχουν απαντηθεί απ' το υπουργείο Οικονομικών. 


Η ΔΗΜΑΡ ζητά από την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση της Συμφωνίας Συμβιβασμού, αν έχουν καταρτισθεί τα σχέδια προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά προγράμματα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από την SIEMENS AG, πόσες υποτροφίες δόθηκαν από το ΙΚΥ, σε ποια δημόσια νοσοκομεία παρασχέθηκε ιατρικός εξοπλισμός και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα που προβλέπεται από την Συμφωνία.

Νέος γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ο Αναγνωστάκης


Νέος γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ο βουλευτής Εύβοιας, Δημήτρης Αναγνωστάκης. 


Την απόφαση έλαβαν ομόφωνα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας μετά από εισήγηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Μια Χαλκιδέα και η γιαγιά της από το Αλιβέρι μιλούν στους "Πρωταγωνιστές" του Στ. Θεοδωράκη

Μια μεγάλη έρευνα που διήρκεσε τρεις μήνες, για τον φυσιολογικό τοκετό και τις καισαρικές τομές παρουσιάζουν ο «Πρωταγωνιστές» την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014, στις 23.30, στο MEGA.


Αφορμή στάθηκε η αυστηρή σύσταση πέρυσι την Άνοιξη της Επιτροπής Εξάλειψης των Διακρίσεων κατά των Γυναικών του ΟΗΕ που βλέποντας ότι η Ελλάδα είναι πλέον η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε καισαρικές τομές, μας συνέστησε να μειώσουμε τον αριθμό των καισαρικών επιβάλλοντας ελέγχους για να διαπιστώσουμε αν οι καισαρικές επιβάλλονται όντως από ιατρικούς λόγους. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ ένα επιτρεπτό ποσοστό καισαρικών είναι 15%, όταν στην Ελλάδα στα ιδιωτικά κέντρα έχουμε 65% καισαρικών και 40% καισαρικών στα δημόσια νοσοκομεία.

Συνάντηση Αναγνωστάκη με σχολικούς φύλακες Χαλκίδας

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία των Σχολικών Φυλάκων Χαλκίδας. 


Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν το βουλευτή για το μείζoν θέμα της διαθεσιμότητας, στην οποία βρίσκονται από τις 22-7-2013 και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, απόρροια αυτής της αρνητικής εξέλιξης.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας έκοψε πίτα και βράβευσε επιχειρηματίες - μέλη του

Το Επιμελητήριο Εύβοιας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εύβοιας και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας σε κοινή εκδήλωση έκοψαν την πατροπαράδοτη πίτα, στο Ξενοδοχείο "Lucy" στην παραλία Χαλκίδας, την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 

Τον έπιασαν στη Νέα Λάμψακο με λαθραία πακέτα τσιγάρων

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας οδηγήθηκε ένας 34χρονος Πακιστανός, που συνελήφθη στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε.


Ο 34χρονος είχε στην κατοχή του 20 λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...