Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ!

Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε μια διαφορά 19 πόντων και είχε μεγάλη ψυχή απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη (61-62) και να σηκώσει την κούπα της Ευρωλίγκας στην Κωσταντινούπολη!

Συγκινητική η προσπάθεια της ομάδας του Ντούσαν Ιβκοβιτς, απέναντι στο μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης που ήταν η ΤΣΣΚΑ. Το νικητήριο καλάθι για τον Ολυμπιακό ο Πρίντεζης στο φινάλε. Για δεύτερη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ευρωπης ο Ολυμπιακός!

Ευ. Βενιζέλος: Εντατική προσπάθεια μετά τη δεινή ήττα

Για «δεινή, ιστορική ήττα» του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος. Χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα κακό, τονίζοντας όμως πως πρόκειται για μία πρόκληση «για αγώνα και εντατική προσπάθεια (ώστε) να ξαναφτιάξουμε την παράταξη εξ αρχής, ξαναχτίζοντας την σχέση μας με την κοινωνία».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ξαναγίνει, ένα γνήσιο λαϊκό, πατριωτικό κίνημα, ένα γνήσιο ριζοσπαστικό κοινωνικό ρεύμα, ένα υπεύθυνο θεσμικό κόμμα, δημοκρατικό, συλλογικό, αποκεντρωμένο, σκεπτόμενο», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ο εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι ο καθημερινός αγώνας της κυβέρνησης για την επιβίωση της χώρας, οδήγησε το Κίνημα στο να «αποτύχει στις βασικές λειτουργίες ενός δημοκρατικού, συλλογικού και ανοιχτού κόμματος»,.

«Είχαμε αφήσει σε δεύτερη μοίρα τις λειτουργίες του κόμματος και αυτό στράφηκε εκ των πραγμάτων εναντίον μας, ενώ η εντατική προεκλογική μας προσπάθεια δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί», συμπλήρωσε.

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση έλαβε σκληρές και άδικες αποφάσεις συχνά «υπό την πίεση εκβιαστικών διλημμάτων».

Οι δημοσιογράφοι κάθισαν σε καρέκλες όταν μπήκε ο Μιχαλολιάκος στο Προεδρικό (video)

Με τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο συναντάται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για πρώτη φορά από την περίοδο της Μεταπολίτευσης αρχηγός ακροδεξιού κόμματος γίνεται δεκτός από τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα.

Την ώρα που ο Νίκος Μιχαλολιάκος πέρασε μπροστά από τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο για να εισέλθει στο γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, όλοι παρέμειναν καθιστοί...

Κανένας δημοσιογράφος δεν σηκώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν την Κυριακή των εκλογών με το περίφημο «Εγέρθητι».


Enhanced by Zemanta

Προς νέο γύρο διαβουλεύσεων τη Δευτέρα

Karolos Papoulias, President of Greece
(Photo credit: Wikipedia)
Λύση του αδιεξόδου για σχηματισμό κυβέρνησης και αποφυγή επαναληπτικών εκλογών φαίνεται πως θα αναζητήσει και αύριο Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, μετά από τη σημερινή ανεπιτυχή σύσκεψη με τους προέδρους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Λίγο πριν από την έναρξη της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ο κ. Παπούλιας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους: «Θα είμαστε και αύριο εδώ;» και απάντησε χαμογελώντας: «Δεν νομίζετε ότι πρέπει να είσθε κι αύριο εδώ; Δεν μπορώ να κάνω χωριό χωρίς εσάς».

Σε δήλωσή του το μεσημέρι, ο κ. Καμμένος εξέφρασε ενστάσεις επί της διαδικασίας των συναντήσεων και ζήτησε να υπάρξει συζήτηση «σε κοινό τραπέζι», τη σύνθεση του οποίου θα επιλέξει ο Πρόεδρος, όπου θα αναλυθούν η πραγματική κατάσταση της χώρας, καθώς επίσης ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Ζήτησε επίσης την τήρηση πρακτικών στις κατά μόνας συναντήσεις με τον Πρόεδρο, ώστε να καταγραφούν σαφώς οι θέσεις των αρχηγών και να κοινοποιηθούν με ακρίβεια στους υπολοίπους.

Ματωμένος καυγάς για τις... ρακέτες! ΒΙΝΤΕΟ

Σε άγρια συμπλοκή κατέληξε ένα παιχνίδι με ρακέτες μεταξύ δύο Μαροκινών, οι οποίοι έκαναν μαζί μπάνιο στην παραλία Καλαμάτας... 


Αφήνοντας τις ρακέτες στην θάλασσα και κυνηγώντας ο ένας τον άλλο πέρασαν την παραλιακή Ναυαρίνου και συνέχισαν τον καυγά τους στο βόρειο πεζοδρόμιο...

Τα πραγματα ξεφυγαν και όπως αναφέρει το pelopsnes.gr ο ένας Μαροκινός, περίπου 30 ετών, βρέθηκε με βαθύ τραύμα στον ώμο από σπασμένο ποτήρι, ενώ ο άλλος που κρατούσε και δύο πριόνια χειρός (!), χωρίς όμως και να τα χρησιμοποιήσει, έφερε μικρό τραύμα στο αυτί.

Ο καυγάς αναστάτωσε τους θαμώνες παρακείμενων καταστημάτων, προκάλεσε μικρή κυκλοφοριακή ασφυξία και βρήκε πολλούς παρατηρητές που έκαναν εκείνη την ώρα την βόλτα τους στον παραλιακό πεζόδρομο.

Η Ασφάλεια που περνούσε τυχαία από το σημείο, με «αγροτικό» της υπηρεσίας, έπεσε επάνω στον καυγά των δύο Μαροκινών, περνώντας χειροπέδες στον δεύτερο (το «δράστη» που κατάφερε το βαθύ τραύμα) και μεριμνώντας για τη νοσηλεία του πρώτου.

Τελικά, ο ένας κατέληξε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ ο άλλος συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.

Δείτε το video

Κουβέλης:Πολιτικά ανήθικος ο Τσίπρας

Πυρά κατά του Α. Τσίπρα εξαπέλυσε η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σε ανακοίνωση που έβγαλε τονίζει :

«Ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας. Μέχρι χθες  μας καλούσε να μείνουμε σταθεροί στις θέσεις μας, και σήμερα λέει ότι συμφωνήσαμε σε κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτό είναι πολιτικά ανήθικο».

Νέα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη

Συνεχίζονται στην Κωνσταντινούπολη τα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Αυτή τη φορά, οπαδοί των «πρασίνων» περίμεναν τα πούλμαν των «ερυθρολεύκων»έξω από το «Σινάν Ερντέμ», όπου θα διεξαχθούν οι 2 τελικοί του Final 4 της Ευρωλίγκας, και εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας πολλές υλικές ζημιές και 1 τραυματισμό.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 2 οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Και ο Τσίπρας ζητά δημοσιοποίηση των πρακτικών

Από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούν συμφωνία ούτε ανοχή ζητούν συνενοχή στο έγκλημα και εμείς δεν την παρέχουμε, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της σημερινής συνάντησης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε οι ... πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Αυτοί που μας κυβέρνησαν όχι μόνο δεν έχουν λάβει το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας, αλλά εμφανίζονται και ως τιμητές και εκβιάζουν, επεσήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όμως λαός που δοκιμάζεται δεν εκβιάζεται, παρατήρησε χαρακτηριστικά.

ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ έχουν 168 βουλευτές ας προχωρήσουν, επανέλαβε και χαρακτήρισε παράλογη και πρωτοφανή την απαίτησή τους να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην προγραμματική τους συμφωνία.

Μας ζητούν συναίνεση και νομιμοποίηση στο λάθος, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως όσο διατηρείται η δυσαρμονία ασκούμενης πολιτικής και λαϊκής βούλησης, δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική ηρεμία.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τις Ελληνίδες και τους Ελληνες να καταδικάσουν μια για πάντα στη συνείδησή τους τις δυνάμεις του χθες, τονίζοντας πως ζωντανή έχει απομείνει μόνο η ελπίδα της ενότητας του λαού απέναντι στους εκβιασμούς ώστε να αποτραπεί το έγκλημα, γι αυτό, διεμήνυσε, και «δεν θα σας προδώσουμε ώστε να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Τζήμερος: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα Πρακτικά των συζητήσεων των πολιτικών αρχηγών

"Να δοθούν στη δημοσιότητα τα Πρακτικά των συζητήσεων των πολιτικών αρχηγών, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας" ζητά με δηλώσεις του ο Θάνος Τζημερος της "Δημιουργία Ξανά!".


"Τα πολιτικά κόμματα που είτε με τις ανεύθυνες πράξεις τους, είτε με την ανεύθυνη ανοχή τους, κατέστρεψαν τη χώρα, σήμερα αδυνατούν να συμφωνήσουν στο αυτονόητο: στη συνεργασία τους για τη διακυβέρνηση της χώρας" αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνετα:

"Τα πολιτικά κόμματα, τα οποία διεκδίκησαν την ψήφο του λαού για να κυβερνήσουν, σήμερα συνεχίζουν τη μικροπολιτική, σε βάρος της χώρας.

Από τη διαδικασία των συζητήσεων που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων, η “Δημιουργία, ξανά!” ζητάει το αυτονόητο: να δοθούν τα πρακτικά των συζητήσεων στη δημοσιότητα.
Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει το πώς και με ποιά επιχειρήματα συζητούν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων για το μέλλον του. Δικαιούται να γνωρίζει το πώς αυτοί διαχειρίζονται την ψήφο του. Δικαιούται να μάθει τί απ’ όσα ακούστηκαν αυτές τις μέρες είναι αλήθεια και τί είναι ψέμματα.

Η Δημοκρατία δε θα πρέπει να φοβάται τη διαφάνεια ή τον έλεγχο και οι πολιτικοί αρχηγοί, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο λαός τους παρακολουθεί".

Ενορία Κύμης: Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ...

Τραγικός θάνατος για 82χρονο που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

Δυστυχώς... ακόμη ένας ηλικιωμένος αγρότης έσβησε κάτω από το τρακτέρ του. Το τραγικό συμβάν έγινε χθες το απόγευμα στην Ενορία Κύμης στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, ο ηλικιωμένος, που είχε πάει στα κτήματα για αγροτικές εργασίες, προσπάθησε να ανέβει σε μια πλαγιά και το τρακτέρ αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο επί τόπου.

Οι δικοί του που ανησύχησαν τον αναζήτησαν και τελικά τον εντόπισαν κάτω από το τρακτέρ στις 19:15΄ το απόγευμα.

Τις 327.684 έφτασαν οι δηλώσεις για τα αυθαίρετα - Κατεδαφίσεις στη Μύκονο

Συνεχώς μειούμενο βαίνει το ενδιαφέρον των αυθαιρετούχων για την «τακτοποίηση» των παράνομων ακινήτων τους. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων κυμαίνεται στις 500 - 700 ημερησίως, όταν τέσσερις μήνες νωρίτερα δηλώνονταν 3.500 - 4.000 αυθαίρετα την ημέρα. Αν δεν υπάρξει νέα παράταση, η ρύθμιση ολοκληρώνει την πορεία της στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία (έως τις 6 Μαΐου), μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 327.684 δηλώσεις «τακτοποίησης» αυθαίρετης κατασκευής ή χρήσης. Από αυτές, το 15% (51.860 περιπτώσεις) έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία, εξοφλώντας το σύνολο του προστίμου, ενώ το 38,5% βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας. Μέχρι στιγμής, επίσης, 133.746 αυθαίρετα από όσα έχουν δηλωθεί έχουν μεταβιβαστεί. Ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων έχει πλέον πέσει κάτω από τις 1.000 ημερησίως και μειώνεται συνεχώς.

Οσον αφορά τα έσοδα της ρύθμισης, μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί 471,6 εκατ. ευρώ ευρώ, από τα οποία τα 156 εκατ. από την πληρωμή του παράβολου και τα 315,5 εκατ. από την πληρωμή του προστίμου. Εφόσον ολοκληρωθεί η υπαγωγή στη ρύθμιση και των 327.684 δηλώσεων που έχουν μέχρι στιγμής υποβληθεί, τότε το κράτος θα εισπράξει σταδιακά σε βάθος 4 ετών περί το 1,5 δισ. ευρώ.

Κατά τα λοιπά, το υπουργείο Περιβάλλοντος επανήλθε χθες στο θέμα της Μυκόνου. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, οι υπηρεσίες προχωρούν πλέον σε διασταύρωση των στοιχείων που προκύπτουν από τις αεροφωτογραφίες και αποδεικνύουν ότι πολλά από τα αυθαίρετα που δηλώθηκαν στη ρύθμιση ανεγέρθηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011, κάτι που απαγορεύεται από τον ν. 4014/11.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως το υπουργείο υποστηρίζει ότι «ξεκινούν από την αρμόδια υπηρεσία, τους ελεγκτές δόμησης και την ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών στη Μύκονο».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατεδάφισης, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η καταγραφή των αυθαιρέτων από την οικεία πολεοδομία, να ξεκαθαρίσει ποιος φορέας είναι υπεύθυνος για την κατεδάφιση (λ.χ. για δασικά, ρέματα, αρχαιολογικούς χώρους τον πρώτο λόγο έχει η Περιφέρεια, για τον αιγιαλό η Ειδική Υπηρεσία Κατεδάφισης), να εκδοθούν πρωτόκολλα κατεδάφισης, να γίνει ανάθεση της εργολαβίας (αφού καμία υπηρεσία δεν έχει δικά της μέσα) κ.λπ.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων έχει μόλις 3 άτομα προσωπικό, ενώ οι Επιθεωρητές Δόμησης μόλις 2 για όλη την Ελλάδα.

Ένα τεστ αίματος θα προειδοποιεί για τον καρκίνο του μαστού

Ένα τεστ αίματος το οποίο θα «προειδοποιεί»- έως και 10 χρόνια νωρίτερα- όσες γυναίκες παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού αναπτύσσουν επιστήμονες από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Ανάμεσά τους και ο Έλληνας Καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, Δημήτρης Τριχόπουλος, ο οποίος, μαζί με τους συναδέλφους του, εντόπισε συσχέτιση ανάμεσα στον καρκίνο του μαστού και στις μεταβολές που σημειώνονται σε ένα συγκεκριμένο γονίδιο, ως συνέπεια εξωτερικών- κυρίως- παραγόντων…

Το γονίδιο ΑΤΜ, όπως ονομάζεται, και το οποίο βρίσκεται στα λευκοκύτταρα του αίματος, μπορεί να αρχίσει να μεταβάλλεται- ως προκαρκινικός δείκτης- ακόμη και 10 χρόνια πριν την εκδήλωση των πρώτων εμφανών συμπτωμάτων. Ως εκ τούτου, ένα αιματολογικό τεστ που θα ανιχνεύει πιθανές μεταλλάξεις του γονιδίου ΑΤΜ, ίσως αποτελέσει, μελλοντικά, την καλύτερη διαγνωστική αλλά και προληπτική εξέταση.

Το τεστ θα εστιάζει στον τρόπο που το γονίδιο ΑΤΜ αλλάζει υπό την επίδραση παραγόντων του περιβάλλοντος, όπως το αλκοόλ, η ακτινοβολία, το κάπνισμα, η μόλυνση και οι ορμονικές μεταβολές- μία διαδικασία γνωστή στη βιολογία ως «επιγενετική». Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το εν λόγω γονίδιο στα λευκοκύτταρα, το οποίο, υπό την επίδραση του περιβάλλοντος, υφίσταται βιοχημικές τροποποιήσεις (πρόκειται για τη διαδικασία της μεθυλίωσης, η οποία δρα ως γενετικός «διακόπτης» για τα γονίδια) και αυτή η εξέλιξη αποτελεί πιθανό «προμήνυμα» του καρκίνου. Οι γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα μεθυλίωσης του γονιδίου ΑΤΜ έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού σε σχέση με αυτές που έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα μεθυλίωσης του συγκεκριμένου γονιδίου. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι περίπου μία στις πέντε γυναίκες έχουν ένα τέτοιο επιγενετικό «διακόπτη» που διπλασιάζει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.

Στις κλινικοεργαστηριακές δοκιμές που έγιναν με το πειραματικό αιματολογικό τεστ, η πρόβλεψη του καρκίνου έγινε κατά μέσο όρο τρία χρόνια πριν τη διάγνωσή της νόσου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, η μεθυλίωση του γονιδίου συνέβη -και εντοπίστηκε από το τεστ- μέχρι και 11 χρόνια πριν διαγνωστεί για πρώτη φορά ο όγκος στο στήθος.

Η Χαλκίδα της ανεργίας στην τηλεόραση του ALPHA

Τα λουκέτα στα ΑΤΛΑΝΤΙΚ άφησαν πολλούς άνεργους..
Tα λουκέτα στα εργοστάσια και η αυξανόμενη ανεργία στην Εύβοια έφεραν στη Χαλκίδα  συνεργείο του ALPHA που έκανε ρεπορτάζ.

Στην κάμερα του καναλιού μίλησαν απολυμένοι επιχείρησης και περιέγραψαν πόσο δύσκολο είναι να χάνεις την δουλειά σου και στη συνέχεια να αναζητάς  άλλη εργασία.



Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 318.435 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 42,3% ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στην Εύβοια αφού πολλά εργοστάσια έβαλαν λουκέτο.

Η ανεργία ανήλθε στο 21,7%  το Φεβρουάριο του 2012, έναντι 15,2% που ήταν το Φεβρουάριο του 2011.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βάνας Πρέτζα, Γιώργου Κουτσελίνη και Χρήστου Στεφανή, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 336.589 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (μείωση 8,0%) και κατά 19.729 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (μείωση 0,5%) και διαμορφώθηκαν σε 3.872.243 άτομα.

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 25.930 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 0,8%) και κατά 7.824 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 0,2%).

Κουβέλης: Δεν επιδιώκω τίποτα (video)

Ξεκάθαρος εμφανίστηκε στην εκπομπή MEGA Σαβατοκύριακο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

"Ας βάλουν πρωθυπουργό και Υπ. Οικονομικών από τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ δεν θέλω και δεν επιδιώκω τίποτα" τόνισε σχετικά με τις σημερινές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς.



Enhanced by Zemanta

Ακτίδα ελπίδας για σχηματισμό κυβέρνησης αφήνει ο Καμμένος [βίντεο]

Με δήλωσή του στα γραφεία του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Λεωφόρο Συγγρού ο Πάνος Καμμένος άφησε ακτίδα ελπίδας για τον σχηματισμό κυβέρνησης .

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας να συναντήσει αρχικά τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στην συνέχεια να συναντήσει κατά μόνας τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Ζήτησε μάλιστα να πραγματοποιηθεί κατά μόνας συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και στη συνέχεια να κατατεθούν οι απόψεις σε όλους για να βρεθεί λύση.

Ένα Πρόγραμμα κάνει πιο εύκολη την ζωή των μεταναστών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ένα Πρόγραμμα Διαπολιτισμικής Διαμεσολάβησης που σκοπό έχει να κάνει πιο εύκολη την ζωή των μεταναστών που προσφεύγουν στις υπηρεσίες υγείας,  συμμετέχει το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, τη ΔΙΑΣΤΑΣΗ Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ASANTE υλοποιούν το πρόγραμμα στα πλαίσια του Ετήσιου Προγράμματος 2010 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2011 σε επιλεγμένα νοσοκομεία των Περιφερειών Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Συμμετέχουν 25 δημόσια νοσοκομεία της χώρας και 90 ειδικά εκπαιδευμένοι Διαπολιτισμικοί Μεσολαβητές, των οποίων ο ρόλος έγκειται στα εξής:

1) Στην προσέγγιση των προβλημάτων και στην ερμηνεία των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων των μεταναστών σε θέματα υγείας,

2) Στη διευκόλυνση της επικοινωνίας στις γλώσσες καταγωγής των υπηκόων τρίτων χωρών,

3) Στην καλύτερη επικοινωνία του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού με άτομα που προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικο-πολιτιστικά πλαίσια που συμβάλει στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου για την κατανόηση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζουν,

4) Στην αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας, συνολικά.

Αποχωρήσεις κορυφαίων δημοσιογράφων από το MEGA

Ποιοι δημοσιογράφοι προτίμησαν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους από το να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις;
Aναστάτωση και ανασφάλεια με αφορμή τις νέες ατομικές συμβάσεις και τις κλιμακωτές μειώσεις στους μισθούς επικρατεί εδώ και πολύ καιρό στο MEGA. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από την πιθανότητα να μην δεχτούν αυτό το συμφωνητικό, τα δυνατά χαρτιά του καναλιού, κρατάει από την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς είχαν υπογράψει την πρόταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, με την οποία αντιδρούσαν στους όρους του "συμφωνητικού" που προτείνει το κανάλι.

Το πρόβλημα

Βασικό σημείο-αγκάθι, του συμφωνητικού που προτείνει το MEGA είναι το ότι μηδενίζει τα χρόνια προϋπηρεσίας και τις αποζημιώσεις σε ενδεχόμενες μελλοντικές απολύσεις. Συνεπώς, όταν υπάρχουν εργαζόμενοι που βρίσκονται στο κανάλι της Μεσογείων σχεδόν 20 χρόνια, είναι σαφές ότι θα θέλουν να διασφαλίσουν αυτό τους το δικαίωμα στην αποζημίωση.

Οι εξελίξεις και οι πρώτες αποχωρήσεις

Το ...τελεσίγραφο έληξε με την πάροδο των εκλογών της 6ης Μαΐου, καθώς αυτή ήταν και η καταληκτική ημερομηνία που είχε δοθεί από το κανάλι για να υπογράψουν οι δημοσιογράφοι το "συμφωνητικό". Οι εξελίξεις φαίνεται πως θα είναι καταιγιστικές. Ήδη η Μαρία Καρχιλάκη είχε δηλώσει αποκλειστικά στο ZAPPIT, πριν από τις εκλογές πως δεν σκοπεύει να υπογράψει τη σύμβαση, προετοιμάζοντας το κλίμα για αυτά που θα ακολουθούσαν.

Όπως γράφει δημοσίευμα του koutipandoras.gr, 17 δημοσιογράφοι, το σύνολο του ιστορικού δυναμικού του μεγάλου καναλιού, αποχωρεί από την εταιρία. Δημοσιογράφοι όπως ο Θάνος Πασχάλης, Μαίρη Λαμπαδίτη, Μαρία Ορφανίδου, Κώστας Καζακόπουλος, Αθηνά Κουφοπάνου και άλλοι, προτίμησαν να λάβουν τις αποζημιώσεις τους και να φύγουν από το κανάλι, από το να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις.

Το γεγονός της εξόδου της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων προφανώς προοιωνίζει εξελίξεις και στα άλλα μεγάλα ΜΜΕ.

Απόπειρα αυτοκτονίας γνωστού στυλίστα. Τι έγραψε στο Facebook

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε γνωστός στυλίστας, ο οποίος έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλα τα ονόματα της ελληνικής σόουμπιζ.

Ο νεαρός άνδρας ανακοινώσε την πρόθεσή του μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.

«Αυτό είναι το τελευταίο post που κάνω. Τα τελευταία δυο χρόνια μου συνέβησαν πράγματα που δεν μπορώ να διαχειριστώ! Ελπίζω ο Θεός να με συγχωρέσει! Σας ευχαριστώ όλους για τη φιλία σας, το ενδιαφέρον σας και την αγάπη σας! Να είστε καλά!» έγραψε.

Αμέσως οι φίλοι του που είδαν το μήνυμα προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του αλλά μάταια.
Ειδοποίησαν την οικογένειά του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο νεαρός άνδρας το βράδυ παρέμεινε στην εντατική, ενώ σήμερα μεταφέρθηκε στο παθολογικό τμήμα και σύντομα αναμένεται να πάρει εξιτήριο.
Mediagate.gr

Ποια είναι η ιδανική ημερομηνία για να κάνεις δίαιτα; Το ζώδιό σου δίνει την απάντηση

Astrological clock at Venice
Astrological clock at Venice (Photo credit: Wikipedia)
Η δίαιτα διαφέρει από ζώδιο σε ζώδιο. Οι γαστριμαργικές επιλογές των ζωδίων και οι διαφορετικές συνήθειες μάς δείχνουν τους τρόπους που κάθε ζώδιο συμπεριφέρεται στο τραπέζι! Μαθαίνοντας τι «προκαλεί» τους σιελογόνους αδένες μας και «τρελαίνει» τον ουρανίσκο σου, μαθαίνεις και πώς να αντιστέκεσαι στις «σειρήνες» της βουλιμίας!

Πότε πρέπει να αρχίσεις δίαιτα με βάση την αστρολογία. Ποιά είναι η κατάλληλη περίοδος για κάθε ζώδιο, ώστε να επιτύχει η δίαιτα. Ποιές είναι οι διατροφικές συνήθειες των ζωδίων. Δες τα πάντα εδώ

ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός μπορεί να μη φημίζεται για τις γαστριμαργικές του αδυναμίες, όπως ο γειτονικός του Ταύρος, αφού το πρώτο ζώδιο του κύκλου έχει άλλες προτεραιότητες. Πολύ συχνά θα τον δείτε να τρώει «στο πόδι», καθώς η ενεργητικότητά του τον σπρώχνει σε μια συνεχή μάχη στον επαγγελματικό στίβο.

Tα πιάτα του Κριού πρέπει να έχουν αρκετές πρωτεΐνες, που σίγουρα το κριάρι έχει ανάγκη. Τα ψητά κρέατα και οι σαλάτες, αποτελούν το φετίχ του ζωδίου.

Η κατάλληλη περίοδος για να αρχίσετε δίαιτα: Ένα θαυμάσιο διάστημα για το ξεκίνημα δίαιτας είναι μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιουνίου, ωστόσο από τις 11 Ιουνίου με τον επεκτατικό Δία στους Διδύμους, σε καλή όψη, οι Κριοί θα πρέπει να αποφύγουν τα τσιμπολογήματα. Πάντως ακόμη και μέχρι τον Οκτώβρη με τον Κρόνο «απέναντι» τους θα μπορούν να χάνουν κιλά με σχετική ευκολία.

ΤΑΥΡΟΣ
Ο έρωτας περνάει από το στομάχι και αυτό ισχύει για όλα τα ζώδια. Ισχύει όμως λίγο περισσότερο για τον Ταύρο, που ξεχωρίζει για τις γαστριμαργικές αδυναμίες του. Ένα γεύμα προετοιμασμένο με αγάπη και μεράκι, αποτελεί το καλύτερο εφόδιο για να κερδίσετε την καρδιά του για πάντα!

Μια τεράστια ποικιλία από πιάτα με ιδιαίτερες γεύσεις είναι η αχίλλειος πτέρνα του ζωδίου, που αποτελεί τον τακτικό θαμώνα των πιο ακριβών εστιατορίων.

Η περίοδος από τις Αρχές Απριλίου μέχρι τις αρχές Ιουνίου δεν είναι κατάλληλη για την «απελευθέρωση» των περιττών κιλών χωρίς να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια, καθώς ο Δίας της επέκτασης σου «χαρίζει» παραπανίσια γραμμάρια! Μετά τις 11 Ιουνίου θα μπορείς να αδυνατίσεις ευκολότερα, δίχως να στερηθεί ο ουρανίσκος σου την… ηδονή της μαγειρικής τέχνης!

ΔΙΔΥΜΟΙ
Αποτελούν τους καλύτερους πελάτες των «ταχυφαγείων», αφού συνηθίζουν να «τρώνε στο πόδι». Καθώς ασχολούνται με πολλά πράγματα συγχρόνως, μπαίνουν στην κουζίνα για να «τσιμπήσουν» κάτι έτοιμο και πολύ σπάνια για να μαγειρέψουν.

Μια νόστιμη, παραδοσιακή σαλάτα, απλή στην παρασκευή της και με λίγες θερμίδες, δεν θα απειλήσει τη σιλουέτα των αεικίνητων φίλων μας, από τη άλλη πλευρά όμως δεν θα αντισταθούν σε καμία version των burgers και σίγουρα δεν θα πουν όχι σε ένα ελληνικότατο σουβλάκι, που θα «ξεχειλίζει» από θερμίδες.

Με την Αφροδίτη στους Διδύμους (3 Απριλίου – 7 Αυγούστου) μια ελαφρά δίαιτα θα φέρει θαυμάσια αποτελέσματα. Ωστόσο, το πέρασμα του Δία από τις 11 Ιουνίου μέχρι τον Ιούνιο στου 2013, θα σε κάνει πιο επιρρεπή σε τσιμπολογήματα!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το κατ’ εξοχήν ζώδιο του σπιτιού και της οικογένειας, δεν μπορεί παρά να συνδέεται γαστριμαργικά με γεύσεις και αρώματα που θυμίζουν τις ρίζες, τις συνταγές της γιαγιάς, την ενασχόληση με τη μαγειρική τέχνη. Για τον Καρκίνο η κουζίνα είναι το μικρό του βασίλειο. Η προετοιμασία και το σερβίρισμα αποτελούν διαδικασίες ερωτικές.

Οι εικόνες που κρατάμε από την παιδική μας ηλικία με τις σπιτικές χρωματιστές μαρμελάδες στα βάζα, τις λευκές δαντέλες στα ράφια και στο τραπέζι και τις μυρωδιές να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα, σχετίζονται άμεσα με τη φύση του ζωδίου του Καρκίνου.

Η καλύτερη περίοδος για μια δίαιτα είναι πάντα αμέσως μετά από κάθε Πανσέληνο, στο «χάσιμο» του φεγγαριού, που είναι και ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Καρκίνου.

ΛΕΩΝ
Το number one ζώδιο της καλοπέρασης και της ροπής για τη διασκέδαση, δεν αρκείται ποτέ σε γαστριμαργικές απολαύσεις που δεν διαθέτουν το στοιχείο της πολυτέλειας. Η αισθητική αντίληψη και η κομψότητα βρίσκουν στον αστερισμό του Λέοντα τον ιδανικό χώρο για να εκφραστούν με τον καλύτερο τρόπο. Ένα γνήσιο λιοντάρι αποτελεί τον καλύτερο πελάτη των ακριβών εστιατορίων και τον χειρότερο των «ταχυφαγείων».

Τα εντυπωσιακά, επιτηδευμένα και μεγαλοπρεπή πιάτα είναι το «μέσο» για την κατάκτηση της καρδιάς ενός Λέοντα.

Μια καλή περίοδος για δίαιτα έχει ξεκινήσει από τις αρχές της χρονιάς και επεκτείνεται μέχρι τις 11 Ιουνίου του 2012. Ιούλιος και Αύγουστος με την Αφροδίτη και τον Δία σε «πληθωρική» γωνία μπορούν να σε «φιλοδωρήσουν» με κιλά και πόντους, που θα μπορέσεις να χάσεις από τον Οκτώβριο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Απλή, λιτή και απέριττη η Παρθένος, δεν αρέσκεται σε εντυπωσιασμούς και αυτό είναι κάτι που φαίνεται σε όλες τις εκφράσεις της ζωής της. Το στοιχείο της γης που τη χαρακτηρίζει, δεν λείπει από πουθενά, ούτε φυσικά από το τραπέζι της. Τα αγαπημένα της πιάτα αποτελούνται από καρπούς που προέρχονται από την μεγάλη, γήινη αγκαλιά.

Τα μικρά, οικιακά ζωάκια «ανήκουν» στη δικαιοδοσία του ζωδίου. Ίσως αυτό δικαιολογεί τον οικολογικό προσανατολισμό των γνήσιων εκπροσώπων του αστερισμού, που αποστρέφονται ως επί το πλείστον την κρεοφαγία.

Με τον Δία στον Ταύρο μέχρι τον Ιούνιο, οι Παρθένοι μπορούν να χάσουν κιλά με σχετική δυσκολία και αρκετή προσπάθεια. Πιο αποτελεσματικές θα είναι οι δίαιτες από τον Ιούνιο και μετά.

ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός διακρίνεται για τη φινέτσα του. Ίσως μάλιστα, εκείνος που ανακάλυψε και θέσπισε τους νόμους της καλής συμπεριφοράς στο τραπέζι να ανήκει σε αυτό το ζώδιο. Η πολυτέλεια και η χλιδή στο τραπέζι που αποτελούν χαρακτηριστικά του Λέοντα, εδώ, προσλαμβάνουν πιο λεπτές και εξελιγμένες διαστάσεις, αφού πρέπει να συνδυάζονται με την αίσθηση της αρμονίας, της διατήρησης των ισορροπιών, του φίνου, του εκλεκτού.

Το κατ’ εξοχήν ζώδιο της συντροφικότητας φυσικά και θα προτιμήσει ένα μενού για δύο και πολύ σπάνια θα συναντήσουμε ένα Ζυγό να απολαμβάνει μόνος του ένα γεύμα σε εστιατόριο.

tlife.gr

Χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» στους δρόμους της Μαδρίτης

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη για να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι την πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, ένα χρόνο μετά τη γέννηση του κινήματος των «Αγανακτισμένων» που γιορτάζει την πρώτη του επέτειο.

Με τα συνθήματα «Βγείτε στο δρόμο», «Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών», διαδηλωτές από διαφορετικές περιοχές της Μαδρίτης κατευθύνθηκαν προς την πλατεία, όπου στις 15 Μαΐου 2011 γεννήθηκε το κίνημα των «Αγανακτισμένων».

Οι διαδηλωτές σκοπεύουν να διατηρήσουν επί τέσσερις ημέρες μια «μόνιμη συνέλευση», αγνοώντας την επίσημη απαγόρευση, σύμφωνα με την οποία οι διαδηλώσεις πρέπει να ολοκληρώνονται καθημερινά στις 22:00.

«Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι είμαστε ακόμη εδώ, ότι χιλιάδες άνθρωποι θέλουν αλλαγή», δήλωσε η Μαρίνα Σάντος, 23 ετών ιδιωτική υπάλληλος που πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις. Η Σάντος φορούσε μια κονκάρδα που έγραφε «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».

Ένα από τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές έγραφε «Δικό σας το χρέος, δεν το πληρώνουμε», ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «δεν μας εκπροσωπούν» και «δεν είναι κρίση, είναι απάτη».

«Είμαστε εδώ γιατί εξακολουθούμε να είμαστε αγανακτισμένοι από τις πολιτικές λιτότητας που μας επιβάλλει η οικονομική ελίτ», δήλωσε ο Βίκτορ Βάλντες, ένας φοιτητής φιλοσοφίας 21 ετών. «Το κίνημα συνεχίζεται με την ίδια ορμή», υπογράμμισε.

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων», το οποίο πυροδότησε η αυξανόμενη ανεργία και οι υπερβολές του φιλελευθερισμού, αιφνιδίασε πέρυσι την Ισπανία, όπου παρά την οικονομική κρίση δεν ήταν έντονη η έκφραση της δυσαρέσκειας.

Νέο e-ποδήλατο από την Audi:"Audi e-bike Wörthersee".Ιδανικό για...σούζες

H Audi με στόχο πάντα την πρωτοπορία δημιούργησε το "e-ποδήλατο" Wörthersee ιδανικό για extreme σούζες.

Τα ανθρακονήματα και ο ισχυρός κινητήρας 2.3kW ο πιο ισχυρός ποτέ σε ένα ποδήλατο όπως λέει η Audi,το χαρακτηρίζουν.

Μπορείτε να ελαφρύνετε το Wörthersee εάν τεθεί σε λειτουργία το wheelie και μετατοπίσει το βάρος σας ή να το αφήσετε πλήρως στο αυτόματο, ανάλογα με τις δεξιότητές σας.

 Όχι ότι δεν θα είναι ιδανικό για κανονική απλή βόλτα αν προτιμάτε να κρατήσετε και τους δύο τροχούς στο έδαφος,αφού ένα μοτέρ με τη βοήθεια των πεντάλ λειτουργίας θα σας μεταφέρει μέχρι 50mph, και θα μπορέσετε ακόμα να οδηγήσετε σε 31MPH αν δεν είστε πρόθυμοι να χρησιμοποιήσετε τα πόδια σας.

Ανακοίνωση Γλέζου για τα δάνεια πολιτών στο κράτος

Manolis Glezos
 (Photo credit: Wikipedia)
Να υπεραμυνθεί της πρότασής του για υποχρεωτικά δάνεια από πολίτες επιχειρεί με ανακοίνωσή του το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.
Από το γραφείο του Μανώλη Γλέζου γίνεται λόγος περί προσπάθειας διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημειώνουν ότι αυτό οφείλεται στον τρόμο των δυνάμεων του Μνημονίου μπροστά στη διαρκή συρρίκνωσή τους.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
"Προκαλεί εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να ερμηνευθούν οι ενδεικτικές προτάσεις του Μ. Γλέζου για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας.
Βασική λογική στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναδιανομή του πλούτου , δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό το οποίο εφαρμόζονταν διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού.
Συγκεκριμένα η πρόταση του Μ. Γλέζου για έναν εσωτερικό δανεισμό για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, υποχρεωτική για τα υψηλά εισοδήματα και προαιρετική για τους οικονομικά αδύνατους, αποτελεί ένα μόνο μέτρο, σε αντικατάσταση το χαρατσιών και των άλλων δυσβάστακτων αντικοινωνικών μέτρων, ενταγμένο σε μια δέσμη μέτρων κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης.
Δεν μας προκαλεί εντύπωση τα όσα με εντελώς στρεβλό και ανακριβή τρόπο χρεώνονται στο Μ. Γλέζο. Αποτελούν μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που ζούμε όλο το τελευταίο διάστημα, αποκαλύπτουν δε τον τρόμο των δυνάμεων του μνημονίου μπροστά στη διαρκή συρρίκνωση τους."

Χαμηλόμισθος ιδιωτικός υπάλληλος είχε καταθέσεις 41,5 εκ. ευρώ!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες του ΣΔΟΕ όταν άρχισαν να ελέγχουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός χαμηλόμισθου ιδιωτικού υπαλλήλου για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι φοροδιαφεύγει. Ούτε λίγο ούτε πολύ είχε στον τραπεζικό του λογαριασμό 41,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία κατατέθηκαν σε τρία χρόνια και φυσικά δεν τα είχε δηλώσει ποτέ.

Στο λογαριασμός ενός γιατρού του ΕΣΥ βρέθηκαν 1,4 εκ. ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται και σύμφωνα με το ΣΔΟΕ προέρχονται από φακελάκια ενώ ενδεικτικό είναι και το παράδειγμα ενός δικηγόρου, στο λογαριασμό του οποίου βρέθηκε 1,5 εκ. ευρώ, που ουδέποτε είχε δηλώσει στην εφορία.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται φοροτεχνικοί και μηχανικοί των οποίων η κινητή και ακίνητη περιουσία και τα πραγματικά τους εισοδήματα δεν συνάδουν με όσα δηλώνουν στην εφορία.

Στο μικροσκόπιο είναι και οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει υποθέσεις απαλλοτριώσεων σε εκτάσεις όπου πέρασαν μεγάλα οδικά δίκτυα. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι το 80% των δικηγόρων δεν κόβουν αποδείξεις στην εκδίκαση των υποθέσεων στο δεύτερο βαθμό, όπου οι αποζημιώσεις είναι μεγάλες.

Τραγωδία για γνωστό ζευγάρι ηθοποιών: Έχασαν την κόρη τους σε τροχαίο!

Τραγωδία για γνωστή θεατρική οικογένεια. Τραγικό θάνατο βρήκε την περασμένη εβδομάδα η 28χρονη ηθοποιός Ελενα Μαρτίνου σε τροχαίο δυστύχημα, αφήνοντας ορφανό το τριάμισι χρόνων παιδί της. Η Ελενα Μαρτίνου ήταν κόρη της Τούλας Ζαχαριουδάκη -από τον γάμο της με τον ηθοποιό Σώτο Μαρτίνο- η οποία χρόνια τώρα ασχολείται με το παιδικό θέατρο στεγάζοντας τον θίασό της με την επωνυμία «Νέα Ονειροπόληση» στο «Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη».

Η μητέρα της Ελενας και ο ετεροθαλής αδελφός της Παντελής Μαρτίνος -από τον δεύτερο γάμο του πατέρα της που απέκτησε δύο ακόμα γιους- πληροφορήθηκαν πρώτοι το κακό μαντάτο. Η 28χρονη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή αναπάντεχα όταν οδηγώντας το αυτοκίνητό της τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο.

Η είδηση του θανάτου της νέας κοπέλας βύθισε στο πένθος τον σύζυγό της, τη μητέρα της, τον πατέρα της, αλλά και τα ετεροθαλή αδέλφια της, με τα οποία διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις.

«Τι να σας πω τέτοιες ώρες; Οτι είμαι απαρηγόρητη…» ήταν η μόνη κουβέντα που κατάφερε να αρθρώσει η μητέρα της αδικοχαμένης ηθοποιού στην «Espresso».

Η κηδεία της Ελενας έγινε στο νεκροταφείο των Γλυκών Νερών. Συντετριμμένοι οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι συνόδευσαν την Ελενα στην τελευταία της κατοικία.

«Τους τελευταίους δύο μήνες είχαμε χάσει την επαφή, παρ’ ότι είμαστε δεμένα αδέλφια. Η Ελενα από τότε που χώρισαν οι γονείς της, πάνε πολλά χρόνια βέβαια, ζούσε με τη μητέρα της και εμείς με τον πατέρα μας. Ηταν καλλιτεχνική και ευαίσθητη φύση, αλλά έγραφε και πολύ καλούς στίχους» λέει στην «Espresso» ο αδελφός της Νίκος Μαρτίνος.

Η Ελενα Μαρτίνου ήταν ένα κορίτσι χαμηλών τόνων, γεμάτο ζωή. Αγαπούσε πολύ το θέατρο και τη μουσική και τα υπηρετούσε με αγάπη. Τελευταία της εμφάνιση ήταν στην παράσταση της μητέρας της Τούλας Ζαχαριουδάκη, η οποία διασκεύασε και σκηνοθέτησε την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη» για παιδιά. Στη διανομή της παράσταση έπαιρνε μέρος και η Ελενα Μαρτίνου και ο ετεροθαλής αδελφός της Παντελής που επίσης ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα τους.


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ/espresso

Σεισμός στην Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός στην Θεσσαλονίκη ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού 6 χιλ νότια της πόλης.

 Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί , μέχρι αυτή τη στιγμή.

Έξι χιλιάδες γιατροί βρήκαν εργασία στη Γερμανία

Η Ελλάδα αιμοδοτεί γενναία τα τελευταία χρόνια με ιατρικό δυναμικό τη Γερμανία, αφού η αποχώρηση επιστημόνων από τη χώρα μας εκτινάχθηκε, ως απότοκο φαινόμενο της κρίσης.

Το 2007 εργάζονταν στη Γερμανία 1.500 έλληνες γιατροί, σήμερα υπάρχουν 6.000. Μάλιστα, γραφεία αναζήτησης που συνεργάζονται με γερμανικά θεραπευτήρια, εξασφαλίζουν για κάθε πρόσληψη προμήθεια χιλιάδων ευρώ.

Πολλοί, ωστόσο, αντιμετωπίζουν εκεί είτε συνθήκες των κατώτερες των προσδοκιών είτε ασφυκτικούς εργασιακούς όρους, αντιμετωπίζοντας το δίλημμα: Γερμανία ή επιστροφή στην πατρίδα;

«Θέλω να μείνω άνθρωπος»

Ένας νεαρός γιατρός, με αρκετά καλή γνώση γερμανικών, ο οποίος ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της ειδικότητάς του στην καρδιολογία σε γερμανικό πανεπιστήμιο είχε πει: «Θέλω να μείνω άνθρωπος. Πώς μπορώ να το καταφέρω, όταν περνώ όλη τη ζωή μου στο νοσοκομείο και δεν έχω χρόνο ούτε καν να ξεκουραστώ. Δεν έχω χρόνο να διαβάσω ούτε ένα λογοτεχνικό βιβλίο, πόσω μάλλον να βελτιώσω τα γερμανικά. Απλώς δεν μπορώ να τα καταφέρω». Μετά δώδεκα μήνες επέστρεψε στην Ελλάδα.

Μ. Γλέζος: Υποχρεωτικά δάνεια στο κράτος από τους πολίτες

Manolis Glezos
(Photo credit: Wikipedia)
Για σύναψη υποχρεωτικών δανείων από τους πολίτες με στόχο να αντλήσει ρευστότητα το δημόσιο έκανε λόγο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Mega.

Όσοι πολίτες έχουν εισόδημα κάτω από ένα όριο, το οποίο έθεσε στις 20.000 ευρώ ετησίως, θα καταβάλουν προαιρετικά 100 ευρώ μηνιαίως σαν δάνειο προς το κράτος, ενώ όσοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, θα καταβάλουν το ίδιο ποσό υποχρεωτικά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γλέζος παλαιότερα είχε κάνει πρόταση για κατάσχεση των καταθέσεων από 20.000 ευρώ και πάνω. Πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης είχε αναφέρει ότι πρόκειται για γνώμη του κ. Γλέζου.

Ο ίδιος ο κ. Στρατούλης είχε δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να εγγυηθεί και να χρησιμοποιήσει τις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη, για να διευκρινίσει μετά στο ΣΚΑΪ ότι το κόμμα όταν έρθει στην εξουσία θα πάρει τα λεφτά των καταθετών για ανάπτυξη, αλλά δεν θα  δεσμεύσει τις καταθέσεις.

 skai.gr

Σοκ! Η Ηλιάδη χώρισε λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας

Η είδηση ότι η Αγγελική Ηλιάδη και ο Κώστας Μηλιωτάκης χώρισαν, έπεσαν σαν βόμβα στον καλλιτεχνικό χώρο.

Το ζευγάρι ετοιμαζόταν ν' ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Μάλιστα, η πρώτη ημερομηνία είχε οριστεί για τις αρχές του καλοκαιριού, αλλά λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων το ανέβαλαν, χωρίς να ορίσουν μια καινούργια ημερομηνία.

Αυτό, έκανε αρκετούς να παραξενευτούν, αφού τόσο η τραγουδίστρια, όσο και ο συνθέτης ήθελαν πάρα πολύ να δεσμευτούν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Άλλωστε συζούσαν αρκετό καιρό, ενώ ο ένας είχε «χτυπήσει» τα αρχικά του άλλου στο σώμα του

Μάλιστα, η Αγγελική είχε ξεκινήσει και τις πρόβες νυφικού, κάτι που φανέρωνε ότι όλα ήταν σχεδόν έτοιμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα real, η Αγγελική και ο Κώστας αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην σχέση τους , λίγο πριν το μυστήριο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...