Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.


"Η εσωτερική Τρόικα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα εξωτερικού έχει σκοπό, μέσα από τα Μνημόνια, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την οικονομική εξαθλίωση του λαού και τελικά το ξεπούλημα της χώρας".

Αυτό αναφέρει η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ των "Ανεξ. Ελλήνων" και επισημαίνει:

"Ένα από τα νέα και σκληρότερα μέτρα που ψήφισαν οι βουλευτές του Σαμαρά και του Βενιζέλου (οι εθνοσωτήρες όπως αυτοαποκαλούνται), αφορά τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση το οποίο προβλέπει την απόλυση υπαλλήλων σε όλο το δημόσιο τομέα. Η διαδικασία αυτή, που έχει ξεκινήσει για υπαλλήλους των ΟΤΑ , αποτελεί τη χαριστική βολή για τη λειτουργία των Δήμων, οι οποίοι οδηγούνται άμεσα σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους, καθώς και την αρχή επέκτασης του μέτρου των απολύσεων σε όλο το δημόσιο τομέα.

Η κυβέρνηση με τη γνωστή προπαγάνδα της προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη αλλά και τους εργαζόμενους ότι δεν απολύει, αλλά απλά μετακινεί και εφαρμόζει το μέτρο της διαθεσιμότητας. ΨΕΥΔΕΤΑΙ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ αφού ο Υπουργός Εσωτερικών Ε.Στυλιανίδης έχει υπογράψει 58 Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων σε Δήμους, Περιφέρειες και ΝΠΔΔ υλοποιώντας έτσι τις εντολές της Μέρκελ και του Φούχτελ για μείωση των εργαζόμενων στο δημόσιο και τους δήμους.

Αυτές τις ημέρες με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, εμείς οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” Κεντρικής Εύβοιας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους για την προστασία της δουλειάς τους και για το ψωμί της οικογένειάς τους. Θα είμαστε δίπλα τους και  θα δώσουμε αγώνα για να σταματήσει η υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένας αγώνας υπέρ των δημοτών.

Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” είμαστε ένα κίνημα που προερχόμαστε από τον λαό και μόνο αυτόν υπηρετούμε, το συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας μας είναι πάνω από οποιεσδήποτε έξωθεν τοκογλυφικές απαιτήσεις. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Θα είμαστε στο πεζοδρόμιο…"

Enhanced by Zemanta

Αποστόλου: «Η εκποίηση των λιμανιών αρχίζει από την Εύβοια»

«Η εκποίηση των λιμανιών αρχίζει από την Εύβοια». Αυτό αναφέρει ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και επισημαίνει: 

"Με το Σχέδιο Νόμου για την  ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας  που δόθηκε στη δημοσιότητα μπαίνουν και τα λιμάνια της χώρας μας  στη διαδικασία ξεπουλήματος με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των  δανειστών μας. Και η αρχή \ γίνεται  με τα λιμάνια της Εύβοιας .

Με συγκεκριμένη διάταξη προβλέπεται  η συνένωση όλων των Λιμενικών  Ταμείων της Εύβοιας στο Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας, το οποίο μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας  Α. Ε.» και έδρα το Δήμο Χαλκίδας.

Το ΤΑΙΠΕΔ ( Ταμείο Αξιοποίησης  Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) στο οποίο μεταφέρεται ο νέος οργανισμός θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών, με σκοπό την  ανάληψη μέρους ή όλων των εμπορικών  λιμενικών δραστηριοτήτων των λιμανιών της Εύβοιας.

Όμως στη περίπτωση του Λιμενικού  Ταμείου της Χαλκίδας αναδεικνύεται  και μια άλλη παράμετρος, αυτή της  διαχρονικής ανικανότητας της Δημοτικής  Αρχής της πόλης να διεκδικήσει  και να ασκήσει την ευθύνη λειτουργίας  του .

Κι αυτό όχι μόνο γιατί θα εξασφάλιζε μια καλύτερη ως τώρα αποτελεσματικότητα για τη πόλη αλλά και θα απέκλειε τη τωρινή εξέλιξη, αφού για τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία προβλέπεται άλλη  διαδικασία, αυτή των διαδημοτικών συγχωνεύσεων στις οποίες οι Δημοτικές Αρχές θα εξακολουθήσουν να έχουν ουσιαστικό ρόλο".

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας στην Χαλκίδα

 Όταν στα δεκατέσσερά σου χρόνια πιάνεις στα χέρια σου μια κιθάρα, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν. Είτε να την παρατήσεις λίγο αργότερα σε κάποια γωνιά του σπιτιού σου είτε να μην την αφήσεις ποτέ. 

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας ακολούθησε τον δεύτερο δρόμο. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα μάλιστα ακολουθούσε τον γαμπρό του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς όπου εργαζόταν και τραγουδούσε on air πάνω από τα τραγούδια που έπαιζαν. Πόσοι ακροατές άλλαξαν συχνότητα ακούγοντάς τον, ακόμη ερευνάται... Παράλληλα, έκανε μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας.

Σε ηλικία 18 ετών πρωτοεμφανίστηκε στον «Σταυρό του Νότου» και στη συνέχεια στην «Απανεμιά» στην Πλάκα. Πέντε χρόνια αργότερα εμφανίζεται στο «Ονομα του Ρόδου» και στην «Αρχιτεκτονική». Την περίοδο 2005-2006 τα βήματά του τον οδηγούν στο «Αll Star Fame» του ΑΝΤ1, όπου καταλαμβάνει την πρώτη θέση, και το 2006 συμμετέχει στο «Fame Story 4», όπου και πάλι αναδεικνύεται νικητής. Οπως έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «Βήμα», «ακόμη αισθάνομαι το βάρος της συμμετοχής μου.Καταλαβαίνω ότι όλοι εμείς πρέπει να αποδείξουμε κάποια πράγματα δύο και τρεις φορές». 

O Λεωνίδας Μπαλάφας, φέτος το χειμώνα έρχεται για πρώτη φορά στην Χαλκίδα και στην Οδό Ονείρων - Τσιριγώτη 6, Χαλκίδα, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου.

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, θα βρίσκεται εκεί σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο «Ας ρίχνει και χαλάζι», αλλά και αγαπημένα μας τραγούδια από τους δύο προηγούμενους «Ανοιξιάτικη μέρα» και «Ταξίδι για να σε βρω».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και διασκευές σε τραγούδια που ο ίδιος έχει επιλέξει, χωρίς να λείπουν οι αυτοσχεδιαστικές στιγμές ακόμα και σε δικά του τραγούδια.

Ώρα Εισόδου: 22.00μμ
Τιμη εισόδου: 12 ευρω με μπύρα / κρασί


Το «Πνεύμα των Χριστουγέννων» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας υποδέχεται το «Πνεύμα των Χριστουγέννων» με δράσεις για τους μικρούς της φίλους!

Σήμερα Σάββατο παρουσιάστηκε  το λαϊκό παραμύθι: «Η Κάλλω & οι καλικάντζαροι», σε συνεργασία με το Ωδείο «Μαρσύας».

Την Δευτέρα 17/12/2012, την Τρίτη 18/12/2012 6μμ και το Σάββατο 22/12/2012 11πμ, στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας, η ομάδα εκπαιδευτικών «ΜιΦοΡακΑιΕναΚα» διαβάζει τη Μάγισσα Φρικαντέλα του Ευγένιου Τριβιζά σε παιδιά 4-8 ετών (με προεγγραφή/ όριο παιδιών ανά ομάδα:25)

Και ... για όσους από τους μικρούς μας φίλους δεν πρόλαβαν να έρθουν με το σχολείο τους στα χριστουγεννιάτικα προγράμματα της βιβλιοθήκης, το… «βιβλιοπαιχνίδι» συνεχίζεται μέσα στις γιορτές:

Πέμπτη 27/12/2012, 10.30πμ:
«Ο Αϊ Βασίλης απεργεί – τι θα κάνεις γι’ αυτό;» [για παιδιά 10-12 ετών (Ε΄ & Στ΄δημοτικού) – με προεγγραφή/όριο παιδιών ανά ομάδα 25]

Παρασκευή 28/12/2012, 10.30πμ: 
Κουκλοθέατρο: «Η αρπαγή της Περσεφόνης», με την εμψυχώτρια Αλεξάνδρα Πιρπιρή για παιδιά 4-9 ετών– με προεγγραφή/όριο παιδιών ανά ομάδα 25]

Σάββατο 29/12/2012, 10.30 πμ:«Είμαι καλικάντζαρος γιατί…» [για παιδιά 7-9 ετών
(Β΄, Γ΄, Δ΄ δημοτικού) – με προεγγραφή/όριο παιδιών ανά ομάδα 25

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Μ. Κακαρά 2.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22210-22031, ημέρες & ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

Ερέτρια: Του έκλεψαν το... κλιματιστικό!

Αν μη τι άλλο πρωτότυπη η λεία των ληστών που "χτύπησαν" εξοχικό στην Ερέτρια...

Ένας άνδρας επισκέφτηκε το εξοχικό του στην Ερέτρια για να περάσει ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο και να ξεκουραστεί αλλά τελικά "πάγωσε" όταν πήγε να ανάψει το aircondition...

Έκανε κρύο, είχε 3 βαθμούς κελσίου και αφού δεν είχε καλοριφέρ πήγε να ανάψει το κλιματιστικό.

Περίμενε να ζεσταθεί αλλά τίποτα, και ενώ το κλιματιστικό έδειχνε να λειτουργεί δεν έβγαζε ζεστό αέρα και πήγε στο μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει με την εξωτερική μονάδα.

Βγαίνοντας στο μπαλκόνι όμως δεν πίστευε στα μάτια του με αυτό που αντίκρισε. Όλη η μονάδα ακόμα και οι σωληνώσεις είχαν κάνει φτερά.

Έτσι το βράδυ το πέρασε με κουβέρτες και σήμερα το πρωί πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Ερέτριας όπου κατήγγειλε το γεγονός...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...