Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η πίτα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητρόπολης Χαλκίδας (97,7 fm)


Μέσα σε ευχάριστο κλίμα, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της  Μητρόπολης Χαλκίδας (97,7 fm) έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, για την είσοδο στο νέο έτος 2013.

Η εκδήλωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδας, όπου στεγάζεται και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός και κατά την διάρκειά της ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους παραγωγούς και συνεργάτες για την προσφορά τους και τις αφιλοκερδείς τους υπηρεσίες στον σκοπό της διάδοσης του Ευαγγελίου, τον οποίον υπηρετεί ο Ραδιοφωνικός Σταθμός. Τόνισε ακόμη τη σημαντικότητα της ύπαρξης και λειτουργίας του Σταθμού και αναφέρθηκε σε πτυχές της ωφέλειας προς τους πιστούς.

Οι παραγωγοί και συνεργάτες του Ραδιοφωνικού Σταθμού, με αφορμή αυτή τη συνάντηση ανανέωσαν την επικοινωνία τους και αντάλλαξαν απόψεις για τη λειτουργία του Σταθμού και ευρύτερα.

Το φλουρί πέτυχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, προς τον οποίο ο Μητροπολίτης προσέφερε μια αναμνηστική ευλογία.

Η κόρη της Έλενας Ναθαναήλ και ο Τάσος Μητρόπουλος στα μαχαίρια για το κτήμα στην Εύβοια


Η κόρη της Έλενας Ναθαναήλ, Ίνκα και ο επί πολλά χρόνια σύντροφος της ηθοποιού, Τάσος Μητρόπουλος αντιμέτωποι για την περιουσία στην Εύβοια. 

Πέντε χρόνια μετά το θάνατο της αγαπημένης της μητέρα, η Ίνκα που στο παρελθόν δήλωνε ότι ο Τάσος ήταν σαν πατέρα της, σήμερα λέει: «Ναι, ισχύει. Το είχα πει. Ο Τάσος ήταν σαν πατέρας μου. ΗΤΑΝ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως μετά που έφυγε η Έλενα αναθεώρησα πολλά πράγματα που πίστευα για αρκετό κόσμο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «News» όσον αφορά τη διαμάχη σχετικά με το σπίτι στην Εύβοια, η Ίνκα έδειξε να ενοχλείται στο άκουσμα και μόνο του ονόματος του Τάσου.

«Τι να ισχύει; Δεν καταλαβαίνω! Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω; Το σπίτι και γενικότερα το κτήμα στην Εύβοια αφού ήταν της Έλενας και είμαι η μοναδική της κληρονόμος, κατ' επέκταση είναι δικό μου. Οπότε ισχύει αυτό που ήξερες πάντα, "το κτήμα της Έλενας", δήλωσε θέλοντας να σταματήσει κάθε συζήτηση.

Σώζονται το διατηρητέο 3ο Δημ. Σχολείο Χαλκίδας και το “Κύμα” στα Λουτρά Αιδηψού


Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά οι νέες αποφάσεις ένταξης για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013» των έργων: «Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου 3ου Δ.Σ. Χαλκίδας» και «Αναστήλωση κτιρίου “Κύμα” στα Λουτρά Αιδηψού», συνολικού προϋπολογισμού 2.880.000 €.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο «Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου 3ου Δ.Σ. Χαλκίδας» έχει προϋπολογισμό 2.000.000 € και θα υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας είναι ένα νεοκλασικό κτίριο, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης. Η διάσωση του κτιρίου θεωρείται αναγκαία, καθώς αποτελεί ένα από τα αξιόλογα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης της Χαλκίδας. Με την εκτέλεση του έργου θα γίνει ανάδειξη και αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου, το οποίο βρίσκεται σε νευραλγικό σημείο του παραλιακού μετώπου της Χαλκίδας.

Το έργο «Αναστήλωση κτιρίου “Κύμα” στα Λουτρά Αιδηψού», το οποίο θα έχει τον ίδιο δικαιούχο, την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας έχει προϋπολογισμό 880.000 €. Το «Κύμα» είναι ένα ξύλινο κτίριο οκταγωνικού περιγράμματος, το οποίο κατασκευάστηκε το 1933 πάνω σε εξέδρα μέσα στη θάλασσα. Οι εργασίες αναστήλωσης περιλαμβάνουν την ανακατασκευή και επέκταση της υπάρχουσας εξέδρας επί της οποίας θα εδράζεται η ξύλινη κατασκευή του αναψυκτηρίου, που θα διαμορφωθεί σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη από το Υπ. Πολιτισμού. Ο σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση του κτιρίου, που έχει χαρακτηρισθεί «διατηρητέο μνημείο». Η υλοποίησή του έργου κρίνεται αναγκαία, καθώς ήδη στο κτίριο παρατηρούνται εκτεταμένες βλάβες, με υπαρκτό τον κίνδυνο κατάρρευσης.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Προχωρούμε στη χρηματοδότηση  με το ποσό των 2.880.000 €, προκειμένου να υλοποιηθούν δύο παρεμβάσεις υψηλής πολιτιστικής αξίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας», ενώ τόνισε: «Τόσο η αποκατάσταση του 3ου Δ.Σ. Χαλκίδας όσο και η αναστήλωση του Κύματος στα Λουτρά Αιδηψού αποτελούν  βασικές προτεραιότητες για την Περιφέρειά μας στον τομέα του πολιτισμού και η αξιοποίησή τους αναμένεται να προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στην πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα της Εύβοιας αλλά και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας, καθιστώντας τις πιο ελκυστικούς προορισμούς για τους επισκέπτες. Η εξασφάλιση των κονδυλίων για την υλοποίησή τους αποτέλεσε μια από τις κυριότερες επιδιώξεις μας και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, που πετύχαμε το στόχο μας».

Ο Αναγνωστάκης υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ

Ύστερα από πρόταση του προέδρου του κόμματος κ. Φώτη Κουβέλη και ομόφωνη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, ανέλαβε καθήκοντα υπευθύνου, για τον Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μπήκε να κλέψει και έπιασε... κουβέντα: "Δε θέλω τίποτα, μάστορα. Κοιμήσου!"


Ήταν ξημερώματα όταν το Δέλτα της Χαλκίδας σηκώθηκε στο πόδι. Ο επίδοξος ληστής μπήκε μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες και στο σπίτι μιας γυναίκας με σκοπό να κλέψει...

Αν και έψαξε όλα τα δωμάτια, τελικά δεν πήρε κάτι, ωστόσο πήγε και στο δωμάτιο που κοιμόταν η γυναίκα και την κλείδωσε.

Η άτυχη γυναίκα άκουσε θόρυβο και έτρεξε προς το σαλόνι αλλά η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Έτσι, βγήκε με το νυχτικό στο μπαλκόνι και άρχισε να καλεί σε βοήθεια...

Ο 31χρονος, που λίγο αργότερα συνελήφθη από τους αστυνομικούς, αρχικά προσπάθησε να κάνει διάρρηξη σε ένα αυτοκίνητο, δεν τα κατάφερε και αποφάσισε να μπει στα σπίτια.

Όπως γράφει το evianews, ο δράστης πήγε σε διπλανό σπίτι και αφού άνοιξε το παντζούρι, έσπασε το παράθυρο και μπήκε μέσα. Ο θόρυβος ξύπνησε τον 55χρονο ιδιοκτήτη που σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει.

Τον είδε στην κουζίνα. "Τι θέλεις φίλε εδώ;" τον ρώτησε ψύχραιμα. "Τίποτα μάστορα, κοιμήσου" είπε ο ληστής και το έβαλε στα πόδια.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, που περιπολούσαν στη περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, έφτασαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη.

Βαγγέλης Αποστόλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους αγρότες και στη Βουλή και στα μπλόκα


Αντιπροσωπεία από το Βαγγέλη Αποστόλου, συντονιστή του τομέα αγροτικής ανάπτυξης  και τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, το Γιάννη Σταθά, βουλευτή Βοιωτίας και  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκα  τους αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στο κόμβο Ορχομενού στη Βοιωτία και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα τους και τα αιτήματα της κινητοποίησής τους.

Με αφορμή την επίσκεψη ο Β.Αποστόλου έκανε τη δήλωση που ακολουθεί:

«Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των αγροτών γιατί θεωρούμε τα αιτήματά τους όχι μόνο δίκαια αλλά και αναγκαία για την επιβίωση του αγροτικού χώρου. Πολύ περισσότερο που η μεγάλη πλειοψηφία των αιτημάτων έχει σχέση με τη μείωση του κόστους παραγωγής που θα διασφαλίσει όχι μόνο τη δική τους επιβίωση αλλά και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Αυτό με τη σειρά του, και μαζί με την κατάλληλη  πολιτική μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις και για την ανταγωνιστικότητα  του διατροφικού τομέα, την υποκατάσταση εισαγωγών, τη βελτίωση του εμπορικού  ισοζυγίου και τελικά για το καταναλωτή.

Η συγκυβέρνηση ταλαντεύεται μεταξύ «μαστίγιου και  καρότου». Σήμερα στις Ε.Ο Πατρών-Πύργου και Πατρών-Τρίπολης αποφάσισαν να κόψουν κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στα παραταγμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου τρακτέρ των αγροτών, που δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Προειδοποιούμε  τη κυβέρνηση ότι, και για το παραπάνω ζήτημα αλλά και αν επιχειρήσει με επικοινωνιακά τεχνάσματα να προσεγγίσει τα προβλήματα των αγροτών θα μας βρει αντιμέτωπους. Πέρασε πια ο καιρός που οι κυβερνήσεις του δικομματισμού εξαπατούσαν τους αγρότες και τη κοινωνία με «φιλοδωρήματα».

Η κλιμάκωση  και η τακτική του αγώνα  των αγροτών είναι ζήτημα που  αφορά και καθορίζεται από  τους ίδιους τους αγρότες.

Σε κάθε περίπτωση  ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους αλλά και την ετοιμότητά του να είναι μαζί με τους αγωνιζόμενους αγρότες και στη Βουλή και ατα μπλόκα»

Χαλκίδα: Νόμιζαν ότι η νεαρή κοπέλα ήταν νεκρή!

Πανικός επικράτησε στη Χαλκίδα όταν μία 35χρονη γυναίκα που προχωρούσε στον δρόμο έπεσε κάτω στο πεζοδρόμιο.

Όλοι έτρεξαν για να την βοηθήσουν. Η άτυχη γυναίκα έτρεμε και λίγο αργότερα έμεινε ακίνητη. Πάγωσε το αίμα των περαστικών που αμέσως επικοινώνησαν με την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

«Είναι ζωντανή;» ρωτούσε ο ένας τον άλλο και κανένας δεν μπορούσε να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση.

Σε πέντε λεπτά έφτασε τοπ ασθενοφόρο.Όταν την έβαλαν στο φορείο και η κοπέλα άρχισε να κινείται, τα αγχωμένα πρόσωπα των περαστικών άρχισαν να χαμογελούν.

«Ευτυχώς είναι ζωντανή η κοπέλα» είπαν.

Όπως αναφέρει το evianews μία ηλικιωμένη που περνούσε από τον δρόμο κοίταξε την κοπέλα που την έβαζαν στο ασθενοφόρο και στην συνέχεια είπε: «Χαίρομαι γιατί υπάρχει ακόμα ανθρωπιά». Ξαφνικά σκούπισε με ένα μαντήλι τα δάκρυα της και συνέχισε στον προορισμό της.

Αποστόλου: Ανάγκη παράτασης του χρόνου πληρωμής του εργοσήμου

Την ανάγκη παράτασης του χρόνου πληρωμής του εργοσήμου για το έτος 2012, επισημαίνουν με ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και ανάμεσά τους ο βουλευτής Εύβοιας και υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του κόμματος, Βαγγέλης Αποστόλου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Οι εργάτες γης, Έλληνες και αλλοδαποί, σύμφωνα με το νόμο 3863/2010 από 1/1/2012 ασφαλίζονται με εργόσημα. Με την εγκύκλιο 9/2011 του ΟΓΑ καθορίζεται ο υπολογισμός των εισφορών και του χρόνου ασφάλισης των εργατών αυτών. Ο υπολογισμός αυτός πρέπει να γίνει στις αρχές του 2013 για να θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας των ημεδαπών και για να ανανεωθούν οι κάρτες παραμονής των πολιτών από τρίτες χώρες.

Ο νόμος είναι καινούργιος και οι ενδιαφερόμενοι κυρίως εργάτες γης, είτε δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα είτε δεν κατανόησαν το συγκεκριμένο μέτρο είτε δεν το κατάλαβαν με αποτέλεσμα να μην έχουν προχωρήσει στην αγορά των απαραίτητων εργοσήμων. Έχει συνεπώς προκύψει μεγάλο πρόβλημα με την ασφαλιστική κάλυψη των ημεδαπών καθώς και με τις άδειες παραμονής των νομίμων μέχρι τώρα αλλοδαπών. Για το λόγο αυτό πρέπει να δοθεί οπωσδήποτε παράταση κάποιων μηνών για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα εργόσημα (150 ημέρες εργασίας). Έτσι οι μεν ημεδαποί θα μπορούν να έχουν ασφάλιση ΟΓΑ για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τους οι δε αλλοδαποί να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους και την ασφάλιση τους στον ΟΓΑ και φυσικά ο ΟΓΑ θα εισπράξει τα αντίστοιχα ποσά που τόσο έχει ανάγκη.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:
Προτίθενται να προχωρήσουν στην απαραίτητη ρύθμιση δίνοντας παράταση μερικών μηνών για να λυθεί το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει;"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...