Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Η Παπαρήγα στη Χαλκίδα

Το δίλημμα των εκλογών είναι λαϊκή αντεπίθεση ή εξαθλίωση του λαού επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη Χαλκίδα.

"Δεν είναι απλώς μία επαναληπτική μαχή, δεν είναι ένα ντέρμπι ποιος θα βγει πρωταθλητής. Γιατί κανένας από τους δύο δεν πρόκειται να σε ανακουφίσει", είπε η γγ του ΚΚΕ απευθυνόμενη τον ελληνικό λαό.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ

ΒΙΝΤΕΟ - Μια Ελληνίδα "θεά" μάγεψε τον Gaultier

Μπορεί η 24χρονη Ισμήνη Παπαβλασσοπούλου να μην έχει κερδίσει κανένα τίτλο σε καλλιστεία ή να μην έχει εμφανιστεί ποτέ σε ελληνική τηλεοπτική εκπομπή, αλλά έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση της βιομηχανίας της μόδας γενικότερα και του Ζαν Πολ Γκοτιέ ειδικότερα.


Το χαμηλό προφίλ που συνειδητά έχει κρατήσει η Ελληνίδα καλλονή -καθώς και το γεγονός ότι δεν έχει κάνει ποτέ σέξι φωτογράφηση ή κοσμική εμφάνιση- έχουν ως αποτέλεσμά της το όνομά της να μην είναι γνωστό στο ευρύ κοινό.

Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι το γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις στον χώρο της μόδας, οι οποίοι δηλώνουν γοητευμένη από την κομψή μεσογειακή της ομορφιά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η 24χρονη να ζει τα τελευταία χρόνια με μια βαλίτσα στο χέρι. Έχοντας ως έδρα τα τελευταία χρόνια την Νέα Υόρκη έχει περπατήσεις στις πασαρέλες και έχει φωτογραφηθεί για τα πιο σημαντικά περιοδικά όλου του πλανήτη, όπως διάφορες εκδόσεις της Vogue και του Elle.

Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Αυστραλία, όπου και θα μείνει για ακόμη ένα μήνα, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψει Νέα Υόρκη για λίγες μέρες, πριν αναχωρήσει και πάλι για Γερμανία.


Enhanced by Zemanta

Εκδήλωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, στις 20/6


Το Τοπικό Τμήμα Χαλκίδος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού θα κλείσει για φέτος την Οδηγική του χρονιά με μια μεγάλη εκδήλωση που θα περιλαμβάνει φαγητό, τραγούδια, λουνα παρκ, κατασκευές, παιχνίδια και μια μεγάλη πυρά.



Σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη 20 Ιουνίου από τις 19:30 - 21:30 στη Σουβάλα(πρώην POLO) εχοντας μαζί σας ψάθα ή οτι αλλο θέλετε για να καθίσετε.

Στο "σφυρί" η μεζονέτα της Νότας Γαβαλά


Στο "σφυρί" βγαίνει η μεζονέτα της Νότας Γαβαλά για τα χρέη του αδερφού της.

 
Το ποσό της απαίτησης ανέρχεται στα 792.609 ευρώ αν και η μεζονέτα είναι αξίας περίπου 1.3 εκατομμυρίων ευρώ.

Το παραπάνω ποσό βαρύνει τη Νότα Γαβαλά λόγω των υποχρεώσεων που έχει ως μέτοχος της εταιρίας του αδελφού της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είναι πράγματι πολυτελές και άνετο καθώς εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια 345.60 τ.μ ενώ είναι χτισμένο σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 1,5 στρεμμάτων.

Είναι χτισμένο σε τέσσερα επίπεδα καθώς διαθέτει δυο υπόγεια, ένα ισόγειο, πρώτο όροφο και μια σοφίτ, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Ψαχνά: Την βρήκαν νεκρή στην αυλη του σπιτιού της

Νεκρή βρέθηκε εχθές το απόγευμα στην αυλή του σπιτιού της στην περιοχή του "Σκληρού" της πόλης των Ψαχνών, ηλικιωμένη γυναίκα περίπου 75 χρονών, γνωστή σε όλη την πόλη λόγω της προσφορά της στην εκκλησία ως νεοκόρος και όχι μόνο. 


Πολλά ακούγονται για τα αίτια του θανάτου της συγκεκριμένης γυναίκας, αλλά ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί τίποτα.

Τα ακριβή αίτια θα γίνουν γνωστά αφού γίνει γνωστό το πόρισμα της νεκροψίας- νεκροτομής.

 messapianews.gr

Στο αυτόφωρο δικάζονται αύριο 8 μέλη της Χρυσής Αυγής

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας θα δικαστούν αύριο οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου μετά από συμπλοκή με άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί.

Οι συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους και ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Πέλλας Ιωάννης Σαχινίδης, οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην εισαγγελέα Βέροιας η οποία τους απήγγειλε κατηγορίες βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, όταν ομάδα αναρχικών συνεπλάκη, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, με μέλη της Χρυσής Αυγής που εκείνη την ώρα διένειμαν έντυπο προεκλογικό υλικό. Οι δύο ομάδες τράπηκαν σε φυγή όταν επενέβη η αστυνομία.

Λίγες ώρες αργότερα, περίπου 15-20 μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν σε καφενείο όπου βρίσκονταν αναρχικοί, τους επιτέθηκαν και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος θαμώνας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Kλιμάκιο της ΔΗΜ.ΑΡ σε Δροσιά, Βαθύ, Φάρο, Παραλία Αυλίδας, και Καλοχώρι- Παντείχι.

Tην Κυριακή 10 Ιουνίου κλιμάκιο στελεχών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή της Δημήτρη Αναγνωστάκη, επισκέφθηκε τη βοιωτική πλευρά του δήμου Χαλκιδέων και επικοινώνησε τις θέσεις της και τον προγραμματικό της λόγο.


Το κλιμάκιο της ΔΗΜ.ΑΡ. ξεκίνησε το οδοιπορικό του από τη Δροσιά και επισκέφθηκε στη συνέχεια το Βαθύ, το Φάρο, την Παραλία Αυλίδας και το Καλοχώρι- Παντείχι.

Σε όλους τους σταθμούς, τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με πολλούς συμπολίτες μας και να απαντήσουν σε ερωτήσεις που τέθηκαν και αφορούσαν είτε ζητήματα των τοπικών κοινωνιών είτε ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχοντας μία συνολική πολιτική πρόταση, δηλώνει μέσω των στελεχών της, σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται, ότι ως Αριστερά της ευθύνης, είναι έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράση και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιούργησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του δικομματισμού.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. τονίζει πως οι πολίτες κρατάνε το κλειδί της λύσης στα χέρια τους.Τους ζητάμε να ενισχύσουν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Ζητάμε να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή και μεταρρυθμιστική αριστερά,την αριστερά του δημοκρατικού σοσιαλισμού,τη μόνη που σήμερα μπορεί να αντισταθεί στον ψευδεπίγραφο δικομματισμό που προσπαθούν να στήσουν.

Δώστε μας εντολή για λύση. Ακόμα περισσότερο, δώστε μας την τρίτη και καθοριστική εντολή για λύση.
Αναδείξτε τη ΔΗΜ.ΑΡ. σε ισχυρή, ρυθμιστική δύναμη.

«Δεν είναι λύση τα όπλα» έγραψε στο facebook ο 24χρονος από την Παιανία

Ο 24χρονος φοιτητής που τραυμάτισε θανάσιμα με καραμπίνα έναν 42χρονο Αλβανό ληστή με μήνυμα του στο facebook ευχαρίστησε όσους του συμπαραστάθηκαν και παράλληλα τους καλεί να αφήσουν τα όπλα κλειδωμένα, γιατί δεν είναι αυτά η λύση στην εγκληματικότητα.

Ο νεαρός φοιτητής έγραψε χαρακτηριστικά «το μόνο που θέλω να τονίσω είναι ότι τα όπλα δεν είναι η λύση. Το γεγονός το δικό μου ελπίζω να είναι το τελευταίο κακό, δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση... Σας το λέω ειλικρινά, αφήστε κλειδωμένα τα όπλα. Το βάρος είναι τεράστιο και οι τύψεις πολλές!!! Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του... Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας και πάλι...».

Ο πατέρας του μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής υποστήριξε «Να μην ζήσει ποτέ κανείς αυτό που ζει η οικογένεια μας, να έρθουν τα πάνω – κάτω από τη μία στιγμή στην άλλη. Είμαστε συντετριμμένοι, γιατί βλέπουμε το παιδί μας έντρομο και λυπημένο. Ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα έρθουμε σε τόσο δύσκολη θέση. Αυτό που τώρα προέχει είναι να συμπαρασταθούμε στο παιδί μας, να έχει την οικογενειακή και την ψυχολογική στήριξη που χρειάζεται. Ο Νίκος ζήτησε από όλους να μην συνεχίσουν την συζήτηση γύρω από το θέμα. Ο ίδιος, μετανιωμένος από την πρώτη στιγμή, ζει ένα προσωπικό μαρτύριο και χρειάζεται να βρει το κουράγιο να σταθεί ξανά όρθιος και αισιόδοξος».

Η Δούκισσα Νομικού πείθει και ως Μέριλιν Μονρόε [βίντεο]

Η κατά γενική ομολογία ωραιότερη Ελληνίδα αποδεικνύει ότι τολμά να παίξει με την εικόνα της πρωταγωνιστώντας ως -Μέριλιν Μονρόε και βασίλισσα του καρναβαλιού- στα νέα διαφημιστικά σποτ της Q με αφορμή τα δέκα της χρόνια.

Η πρώην Σταρ Ελλάς και νυν παρουσιάστρια κρίνεται -βάση του αποτελέσματος ως η ιδανική guest star για τα διαφημιστικά σποτ της γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Το μόνο που μένει είναι να αποφασίσει κάποιος αν την προτιμά ως βασίλισσα της σάμπα που ετοιμάζει για τα δέκα χρόνια οικονομίας ένα τρελό latin party ή ως Μέριλιν Μονρόε που σβήνει μια τούρτα με ένα κερί με τον αριθμό δέκα πάνω.

Σκηνοθέτης των δυο σποτ ήταν ο Βασίλης Μπουραντάς, ενώ το make up και τα μαλλιά της επιμελήθηκε ο Παντελής Τουτουντζής.

Η Δούκισσα στο party για τα 10 χρόνια Q από wind_hellas

Με την επίθεση Κασιδιάρη σε Κανέλλη - Δούρου επιστρέφει ο Λάκης Λαζόπουλος VIDEO

Το τελευταίο προεκλογικό Αλ Τσαντίρι Νιους δεν θα αφήσει ασχολίαστο το πρωτοφανές γεγονός που συνέβη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει την Τρίτη 12 Ιουνίου για το τελευταίο Τσαντίρι της χρονιάς και όπως ήταν αναμενόμενο, από τη σάτιρά του δεν πρόκειται να λείψει και η φασιστική επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς το φινάλε του Λάκη, ενώ έχει κυκλοφορίσει ήδη τρέιλερ με τη χειροδικία στο Πρωινό ΑΝΤ1!

Μπαρ σέρβιρε... σεξ και κατέγραφε τους πελάτες

"Ντου" σε παράνομο οίκο ανοχής που λειτουργούσε ως μπαρ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης έκαναν οι αστυνομικοί.


Oι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες πως το μπαρ ήταν η "βιτρίνα" μαστροπών, που εξέδιδαν γυναίκες έναντι χρηματικής αμοιβής…

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ αναζητείται η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Όπως αναφέρει το thestival.gr μία 29χρονη αλλοδαπή "πιάστηκε" να ερωτοτροπεί με πελάτη του καταστήματος, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έναντι χρηματικής αμοιβής. Σε βάρος της βεβαιώθηκε παράβαση για το νόμο «περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων» και συνελήφθη για παράβαση του νόμου «κίνδυνος για τη δημόσια τάξη και υγεία».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ένας 43χρονος Έλληνας και μία 38χρονη αλλοδαπή, ήταν οι υπεύθυνοι λειτουργίας του παραπάνω καταστήματος και έδιναν εντολές σε διάφορες γυναίκες να έρχονται σε ερωτική επαφή με διάφορους πελάτες του καταστήματος, αφού προηγουμένως είχαν εισπράξει χρήματα.

Οι δύο συνελήφθησαν για «μαστροπεία» και παράβαση του νόμου «περί προσωπικών δεδομένων», καθώς τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του καταστήματος υπήρχαν κάμερες καταγραφής εικόνας, ενώ βεβαιώθηκαν υγειονομικές και αγορανομικές παραβάσεις και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.180 ευρώ.

Επίσης, ελέγχθηκαν συνολικά 59 άτομα τα οποία βρίσκονταν εντός του καταστήματος. Από αυτούς προσήχθησαν 12 και συνελήφθησαν δύο γιατί όπως προέκυψε σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΑΡ: Επτά προτάσεις για διακυβέρνηση της χώρας

Επτά προτάσεις για την άμεση διακυβέρνηση της χώρας παρουσίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στη διακαναλική συνέντευξη.

Όπως τόνισε ο κ.Κουβέλης, πρόκειται για το σχέδιο που θα απευθύνει στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μετά την διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλης.

Τα επτά σημεία της πρότασης της ΔΗΜΑΡ είναι τα εξής:

- Κάθαρση του πολιτικού συστήματος

- Σταδιακή αποδέσμευση στο μνημόνιο

- Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

- Αγροτική ανάπτυξη της υπαίθρου

- Μεταναστευτική πολιτική

- Υπεράσπιση και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους

- Εξωτερική πολιτική

Οι χορωδίες "αντίδοτο" στα καθημερινά μας προβλήματα

Με μεγάλη επιτυχία έληξε το 4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εύβοιας στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Το οργάνωσε η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας και μετείχαν Βάθειας, Αιδηψού, Δυστών, Αλιβερίου και του Συλλόγου Γυναικών Ψαχνών (χτες) και Αρτάκης, Βασιλικού, Αυλωναρίου, Λίμνης και η Ευρίπειος Χορωδία.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη, η συμμετοχή του κοινού μεγάλη και όλοι ελπίζουν ότι ο θεσμός θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αρκεί η Ομοσπονδία να προσέξει περισσότερο τις Δημόσιες Σχέσεις και να δώσει ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα, ειδικά αυτή την εποχή , που όλοι θέλουμε να ξεφύγουμε από τα καθημερινά προβλήματα.

"Οι χορωδίες "αντίδοτο" στα καθημερινά μας προβλήματα" έλεγαν παριστάμενοι και οι υπεύθυνοι πρέπει να το αποδείξουν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο ΚΚΕ

«Ο καθένας αντιλαμβάνεται την ιστορική του ευθύνη όπως νομίζει και πράττει ανάλογα. Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ θα πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα αν της είναι αδιάφορο ποια κυβέρνηση θα υπάρχει την επόμενη των εκλογών, όπως επίσης θα πρέπει να αποφεύγει να υιοθετεί με ευκολία τα επιχειρήματα των κοινών μας αντιπάλων.


Ο λαός είναι εκείνος που μας κρίνει όλους», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το ΚΚΕ, σχετικά με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην «Αυγή της Κυριακής».

Μόνο ξύλο δεν έχει πέσει στα δημοτικά πάρκινγκ της Χαλκίδας

Μόνο ξύλο δεν έχει πέσει στα δημοτικά πάρκινγκ της Χαλκίδας. Οι άδειες ανακλήθηκαν καιο Δήμος δεν λειτουργεί πλέον τα δύο πάρκινγκ ( στην αρχή της Αβάντων και στη λεωφόρο Βενιζέλου, δίπλα στην Εθνική τράπεζα) που έχουν μείνει ανοιχτά.

Παρκάρει, λοιπόν, όποιος θέλει ή μάλλον όποιος προλαβαίνει. Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Κάποιοι κλείνουν άλλους, που έχουν παρκάρει νωρίτερα και τα πνεύματα οξύνονται όταν φτάνει η στιγμή της αναχώρησης.

Οι καβγάδες είναι καθημερινοί και λύση δεν φαίνεται να υπάρχει. Ο Δήμος"σφυρίζει" αδιάφορα και αφήνει τους πολίτες να .. εκδηλώνουν την οργή τους. Μέχρι να γίνει κάποιο σοβαρό περιστατικό και τότε όλοι θα τρέχουν....

Μαχαιρώματα στη μέση του δρόμου

Χτυπήματα από μαχαίρι στο λαιμό και την κοιλιά δέχθηκε, χθες το απόγευμα, ένας 21χρονος στην Αμαλιάδα από ένα 30χρονο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης.

Το περιστατικό έγινε στη συμβολή δύο πολυσύχναστων δρόμων, Δροσίνη και Σισίνη, στις 20.00, μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών και περίοικων, που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στο νεαρό τραυματία, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών φαίνεται πως θύμα και δράστης είχαν προσωπικές διαφορές.


Πηγή: thebest.gr

Κλειστή θα παραμένει τα Σαββατοκύριακα η γέφυρα του Ευρίπου

Κλειστή θα παραμένει τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου η γέφυρα του Ευρίπου και έτσι δεν θα έχουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο τα βράδια..

Η γέφυρα δεν θα ανοιγοκλείνει για τη διέλευση των πλοίων, επειδή γίνονται εργασίες συντήρησης.
Η ταλαιπωρία οδηγών και πεζών θα περιοριστεί, αφού η πόλη δεν θα χωρίζεται στα δύο και η διέλευση οδηγών και πεζών θα γίνεται όλες τις ώρες του Σαββατοκύριακου.

Τις καθημερινές, η γέφυρα για δοκιμαστικούς λόγους θα λειτουργεί, όπως έγινε και την  Πέμπτη και με την ευαιρία πέρασαν κάποια πλοία.

H Μαντόνα δείχνει το στήθος της σε 50.000 Τούρκους

Σοκ και δέος (κυρίως σοκ) υπέστησαν οι Τούρκοι φαν της Μαντόνα, όταν την είδαν να κατεβάζει το σουτιέν της και να τους δείχνει το στήθος στης στα πλαίσια της συναυλίας που έδωσε στην Κωνσταντινούπολη.

Μια μέρα πριν την συναυλία, η Μαντόνα -μαζί με την 200 ατόμων συνοδεία της- έκανε περιοδεία στην Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί. Φορώντας μάλιστα για να μπει στο τελευταίο (παρότι δεν ήταν αναγκαίο) μια μαντήλα, ως ένδειξη σεβασμού στους μουσουλμάνους φαν της.

Ίσως η μαντήλα της έπεσε πολύ βαριά, καθώς η 54χρονη σταρ φρόντισε να θυμίσει σε όλους γιατί παραλίγο να την αφορίσει το Βατικανό. Και μάλιστα σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις.



Έτσι και αλλιώς αυτή δεν είναι πρώτη φορά που η Μαντόνα χρησιμοποιεί το στήθος της ως εργαλείο δημοσιότητας, μετά από τα περίφημα σουτιέν του Γκοτιέ στα 80s ή το σέξι βίντεο του Vogue.

Απλά, στα 54 της, κάποιος πρέπει να της πει να σταματήσει.

Παραδοσιακό πανηγύρι στο Γαβαλά Εύβοιας

Παραδοσιακό πανηγύρι θα γίνει στις 30 Ιουνίου στις 10:30 μ.μ στο Γαβαλά Εύβοιας.


Θα παίξουν οι:ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΩΤΙΑΣ (Βιολί), ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΙΑΣ (Λάουτο), ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΑΚΟΝΑΚΗΣ (ΜπουζούκιΙ), ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΑΓΟΥ (Τύμπανα),  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ (Κιθάρα - Τραγούδι), ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΑΊΌΥ (Τραγούδι), ΗΛΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (Τραγούδι), ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΑΝΟΣ (Τραγούδι).

 

Τη διοργάνωση έχει ο Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Γαβαλέων Αθήνας και Πειραιά "Ο Άγιος Δημήτριος".

Στον Π.Καμμένο, τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ

Στη σύσκεψη των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ παρέστησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Εύβοιας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος, τόνισε ότι αυτό που πρέπει πρωτίστως να κάνουν, είναι να ζητήσουν μία δέσμευση: Την παράταση του ενοικιαστηρίου της Λάρυμνας, αφού αυτό φαινομενικά κλείνει την εταιρία.

Επιπλέον, ο Κ.Μαρκόπουλος γνωστοποίησε πως μέσα στην εβδομάδα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο του Κινήματος, Πάνο Καμμένο.
«Είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

1 εκ. ευρώ και μια βίλα ζητάει από τον Παρασκευά Άντζα η σύζυγός του

Την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του φαίνεται να διανύει ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού που, σύμφωνα με την Real News, έχει πάρει κιλά και τα βουνά (κάνοντας εκδρομές με άλογα). Αιτία το διαζύγιό του, με την εν διαστάσει σύζυγό του -και μητέρα των τριών παιδιών του- Χρύσα.

Πάνω από 1.000.000 ευρώ (συν γενναία μηνιαία διατροφή) διεκδικεί σύμφωνα με πληροφορίες της Real News η Χρύσα Άντζα από τον Παρασκευά, σε μια ακόμη πράξη του εν εξελίξει διαζυγίου τους που έχει αφήσει τον ποδοσφαιριστή σκιά του εαυτού του.

Το κεντρικό περιουσιακό στοιχείο είναι η διώροφη βίλα -έκτασης 350 τ.μ.- που είχε χτίσει ο Άντζας στην περιοχή Αρκαδικό Δράμας την εποχή που ήταν παίκτης του Ολυμπιακού. Αυτή την στιγμή στην οικία διαμένει οι σύζυγος και τα τρια παιδιά του ζεύγους, ενώ ο Άντζας ζει μόνος στο χωριό Μοναστηράκι, βρίσκοντας ως διέξοδο εκδρομές με άλογα που εκτρέφουν φίλοι του στα βουνά της Δράμας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τα προβλήματα στην σχέση του ζεύγους είχαν ξεκινήσει ήδη από την εποχή που ο πρώην διεθνής αμυντικός αγωνιζόταν στο μεγάλο λιμάνι.

Την Δευτέρα ο φιλανθρωπικός αγώνας για τον Γιώργο Σταύρου



Την Δευτέρα 11 Ιουνίου και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου " Μαραθώνιος Αγάπης Πολύχρωμος Κουμπαράς" μεταξύ των Παλαίμαχων ΑΟ Χαλκίς-Διρφύων-Μεσσαπίων-Π.Σ.Α.Π. Θα συμμετέχουν επίσης και οι Αβαντίδες-Άλκιμος. Η τιμή εισόδου είναι 3 ευρώ ενώ για ανηλίκους κάτω των 15 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αρωγός του συγκεκριμένου φιλανθρωπικού αγώνα είναι η ΔΟΑΠΠΕΧ, ενώ διοργανωτές είναι η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας και οι Αετοί Διρφύων.

Χορηγός είναι οι σχολές οδήγησης Μυωτέρης Παντελής.

Τα έσοδα θα δοθούν στον Γιώργο Σταύρου, όπου στις 15 Ιουνίου, αναχωρεί για την Ρωσία ώστε να κάνει την εγχείρηση που χρειάζεται για να μπορέσει να ξανά σταθεί στα πόδια του όπως πριν, αφού πάνω από ένα χρόνο, μετά από ατύχημα που είχε, βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Εμείς του ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα ακμαίος, όπως πριν.

Παπαρίζου: "Φοβάμαι να εμπιστευτώ άντρα"

Σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις, στο "Βράδυ" η 'Ελενα Παπαρίζου μίλησε ανοιχτά για τη ζωή της μετά τον χωρισμό της από τον Τόνι Μαυρίδη...


«Δεν θέλω ποτέ να πω άσχημα λόγια για τον Τόνι - ήταν ο σύντροφός μου.Η αλήθεια πάντως είναι ότι στεναχωριέμαι πάρα πολύ που είχαμε αυτή την κατάληξη. Να είμαι στο εξωτερικό και να στέλνουμε εξώδικα… Να βλέπω τον δικηγόρο του να βγαίνει στα κανάλια… Δεν περίμενα ποτέ ότι αυτή σχέση με τόση αγάπη θα κατέληγε έτσι, να φτάνουμε με διαιτητές στα δικαστήρια. Πέρυσι τον Σεπτέμβρη -Οκτώβρη είχα καλέσει τον δικηγόρο να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να δούμε τι θα γίνει. Δεν τα βρήκαμε τελικά. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ», είπε. "Όποτε ερχόταν ο Σουηδός δικηγόρος, δεν ήθελε ποτέ να βρεθούμε.Μου έστελναν ένα σωρό εξώδικα, και μάλιστα γνωρίζοντας ότι εγώ ήμουν στη Σουηδία και δεν μπορούσα να πάω να τον δω - δηλαδή τι θα έκανα, θα έχανα την εκπομπή;"

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε αν μετά από όλα αυτά, έχει αλλάξει γνώμη για τον πρώην σύντροφό της, η 'Ελενα εξομολογήθηκε πως ο χωρισμός της άφησε ένα "κουσούρι" : "Φοβάμαι πάρα πολύ να εμπιστευτώ έναν άντρα πλέον. Πάρα πολύ.Αλλά είναι ενάμιση χρόνος που έχω χωρίσει. Κάποια στιγμή θα ξαναέρθει πίσω..."!

Σε ποιά φάση βρίσκεται στα προσωπικά της ; «Έχω βγει ραντεβού. Πηγα κι έφαγα. Απλά δεν ήταν κάτι σημαντικό. Τη συγκεκριμένη στιγμή είμαι μόνη μου και είμαι πάρα πολύ καλά» ξεκαθάρισε η Έλενα ενώ τόνισε πως δεν την ενοχλεί καθόλου που ο πρώην σύντροφός της έχει γυρίσει σελίδα στην προσωπική του ζωή: «Δεν με πειράζει καθόλου. Καθόλου! Γιατί όταν κάτι τελειώνει μέσα σου, τελειώνει. Έχει τύχει να πάω στο σπίτι και να είναι εκεί η κοπέλα. Ήθελα να πάρω κάτι χαρτιά και ήταν κι εκείνη εκεί, αλλά απέφυγε να με δει. Μακάρι η κοπέλα να βρει σε αυτή τη σχέση ό,τι δεν βρήκα εγώ. Είναι και ένα πάρα πολύ όμορφο κορίτσι και εύχομαι να είναι καλά μαζί».

ΑΛΙΒΕΡΙ: Οι Πόντιοι, ο Χάρης Σώζος και οι... άλλοι!

Πόντιοι και.. μη κατάφεραν να γεμίσουν ασφυκτικά την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου η προγραμματισμένη από το Τοπικό Τμήμα της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών εκδήλωση με τον συμβολικό τίτλο «ΚΕΡΙΝ ΑΡΟΘΥΜΙΑΣ», αφιερωμένη στη μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων (1914-1922).
 Ήταν μια οφειλόμενη αναφορά τιμής στο Ποντιακό Ελληνισμό , ένα κερί νοσταλγίας στη θύμηση , που σκόρπισε περίσσεια συγκίνηση στο κοινό, αφού παρόμοια εκδήλωση έγινε για πρώτη φορά στην περιοχή μας.
 Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος του Τ.Τ. Αλιβερίου της Ε.Ε.Σ. Γιώργος Τζάνης, τόνισε την σημασία και την αναγκαιότητα παρόμοιων δράσεων, που έχουν σαν άξονα τις ιστορικές μνήμες και την αναζήτηση του πολιτισμού στις ρίζες του, αφού αυτό αποτελεί την εγγύηση για την επιβίωση μας.
 Βασικός ομιλητής ήταν ο ηθοποιός Λάζος Τερζάς , που με παραστατικό τρόπο αναφέρθηκε στο ξεριζωμό του ποντιακού ελληνισμού μεταφέροντας μνήμες που άντεξαν στη φθορά του χρόνου αναλλοίωτες.

 Στη συνέχεια, ο γνωστός αλιβεριώτης ηθοποιός Χάρης Σώζος φόρτισε συγκινησιακά το κλίμα απαγγέλλοντας το ποίημα του Φωκά Κανονίδη με τον τίτλο: «Ξεριζωμός»..
 Προβλήθηκε επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με πρωτογενές υλικό ,καθώς και μικρής διάρκειας video με τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη.
 Εντυπωσιακή παρουσία έδωσε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Χαλκίδας «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ » με Ποντιακούς χορούς συνοδεία λίρας και νταουλιού.
 Για την ποντιακή διάλεκτο και την ιστορία της έκανε σύντομη αναφορά η Ειρήνη Κανονίδη η οποία παρουσίασε και τους συντελεστές της εκδήλωσης.
 Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και ο κ. Πέτρος Μάστορης τέως ύπατος κυβερνήτης των ΑΧΕΠΑΝΣ.

Συλλήψεις ηθοποιών για προσβολή των Θείων

Τρεις Έλληνες ηθοποιοί συνελήφθησαν μετά από μήνυση για προσβολή των Θείων...


Συγκεκριμένα, οι τρεις ηθοποιοί συμμετέχουν σε παράσταση του θεάτρου Χυτήριο και συνελήφθησαν το Σάββατο το απόγευμα από αστυνομικούς του τμήματος Ομονοίας.

Η παράσταση με τίτλο Corpus Cristi είχε καταγγελθεί από την Ιερά Σύνοδο, γιατί παρουσιάζει τον Χριστό και τους μαθητές του ως ομοφυλόφιλους.

Τελικά και οι 3 ηθοποιοί αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι.

«Να αποφεύγουμε να καταδικάζουμε κάτι εάν δεν έχουμε προσωπική γνώμη γιατί κάτι τέτοιο είναι ρατσισμός» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο σκηνοθέτης της παράστασης Λαέρτης Βασιλείου.

«Τα Χορικά» του Αριστοφάνη και « Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ

Η Ομάδα Θεατρικής Δημιουργίας του Πανευβοϊκού Συλλόγου «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός» ανεβάζει την Δευτέρα 18 Ιουνίου, στις 8:30 το απόγευμα, θεατρική παράσταση στο Θέατρο Παπαδημητρίου, στη Χαλκίδα.


Συγκεκριμένα παρουσιάζει τα έργα «Τα Χορικά» του Αριστοφάνη και « Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη και συνδιδασκαλία Ελένης Καρακάση.


Οικονομική ομορφιά!

Το να είσαι όμορφη και να φροντίζεις τον εαυτό σου ισοδυναμεί, τις περισσότερες φορές, με ξόδεμα πολλών χρημάτων και –δυστυχώς- οι καιροί δεν είναι κατάλληλοι για σπατάλες.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να γλιτώσεις αρκετά χρήματα χωρίς να θυσιάσεις ούτε ένα χιλιοστό από την ομορφιά σου. Ας δούμε μερικούς τρόπους που θα διατηρήσουν και την ομορφιά και τα ευρώ στο πορτοφόλι σου.

Βάψε μόνη σου τις ρίζες

Η βαφή σε ένα κομμωτήριο κοστίζει οπωσδήποτε πολλά περισσότερα από μια βαφή για να τα βάψεις μόνη σου. Μπορείς λοιπόν να παραλείπεις τις ενδιάμεσες επισκέψεις στο κομμωτήριο, βάφοντας τις ρίζες. Αν δεν το έχεις ξανακάνει και φοβάσαι ότι δεν θα τα καταφέρεις, ζήτησε από μια φίλη να σε βοηθήσει.

Διάλεξε ένα εύκολο κούρεμα

Όσο πιο κοντό είναι το κούρεμα, τόσο συχνότερες θα είναι οι επισκέψεις στο κομμωτήριο. Από την άλλη με ένα κούρεμα σε μέτριο μήκος μπορείς να αραιώσεις αρκετά τις επισκέψεις στο κομμωτήριο.

Επιπλέον διάλεξε, με τη βοήθεια του κομμωτή σου, ένα κούρεμα που να μπορείς να το στεγνώσεις και να το χτενίσεις μόνη σου.

Επισκέψου σχολές αισθητικής και κομμωτικής

Παρ’ όλο που το να αισθάνεσαι «πειραματόζωο» στα χέρια άπειρων κομμωτριών και αισθητικών δεν είναι ό,τι καλύτερο, σκέψου τα οφέλη.

Θα έχεις πολύ φτηνά ή δωρεάν, κούρεμα, βαφή, καθαρισμό, μάσκες ομορφιάς και πολλά άλλα. Δοκίμασέ το λοιπόν, ίσως δεν θα χάσεις.

Μεγάλες συσκευασίες

Στα περισσότερα καταστήματα καλλυντικών, θα βρεις τα αγαπημένα σου προϊόντα σε μεγάλες συσκευασίες ή σε προσφορές του στιλ «στα 2, το ένα δώρο». Μην χάνεις τέτοιες ευκαιρίες για να αγοράζεις τα προϊόντα ομορφιάς που σου χρειάζονται. Πρόσεξε μόνο να μην το παρακάνεις, λήξουν και τα πετάξεις, σπαταλώντας έτσι περισσότερα χρήματα.

Οι ακριβές φίρμες

Είναι μερικά πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις συμβιβασμούς. Στην κρέμα ημέρας ή το άρωμά σου δεν μπορείς να κάνεις οικονομία.

Υπάρχουν όμως ένα σωρό άλλα προϊόντα ομορφιάς που δεν χρειάζεται να είναι τα πιο ακριβά ή τα πιο επώνυμα. Επιλέγοντας πιο οικονομικές εταιρίες θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα (για να αγοράζεις χωρίς τύψεις το άρωμά σου).

Σκιές και μανό σε προσφορά

Η αγορά καλλυντικών που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής σε προσφορά είναι η ασφαλέστερη λύση για να γλιτώσεις χρήματα. Αν λοιπόν πέσει στην αντίληψή σου μια προσφορά στο αγαπημένο σου μανό, σε σκιές, κόμπακτ πούδρες μην την αφήσεις να πάει χαμένη.

Φροντίδα αντί για pedicure

Μπορείς να παραλείπεις το pedicure τους χειμερινούς μήνες, γλιτώνοντας αρκετά χρήματα υπό έναν όρο: ότι θα φροντίζεις τα πόδια σου.

Τακτικό τρίψιμο με ελαφρόπετρα μία κρέμα ποδιών (που δεν κοστίζει δα μια περιουσία) και προσεκτικό κόψιμο των νυχιών θα κρατήσει τα πόδια σου όμορφα μέχρι το καλοκαίρι που θα είναι πιο εκτεθειμένα.

Αρώματα χωρίς αλκοόλ

Τα αρώματα που περιέχουν αλκοόλ χάνουν το άρωμά τους γρηγορότερα από αυτά που έχουν σαν βάση τα έλαια. Προτίμησε λοιπόν αρώματα χωρίς αλκοόλ, που θα κρατούν περισσότερο χρόνο, άρα θα τα ψεκάζεις λιγότερο, άρα θα τα αγοράζεις πιο αραιά, άρα θα μένουν περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι σου.

Πηγή: fe-mail.gr

Συλλήψεις οκτώ μελών της Χρυσής Αυγής

Στη σύλληψη οκτώ μελών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ενός υποψηφίου βουλευτή, προχώρησε η αστυνομία στη Βέροια.

Προηγήθηκαν επεισόδια σε κατάστημα της πόλης, που οδήγησαν στον τραυματισμό 53χρονου και φθορές στον εξοπλισμό του καταστήματος.

Ο 53χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγη ώρα μετά από συμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής με νεαρούς του αντιεξουσιαστικού χώρου, που σταμάτησε όταν εμφανίστηκε αστυνομική δύναμη και οι συμπλεκόμενοι αποχώρησαν.

Λίγη ώρα μετά επανεμφανίστηκε ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής  και πραγματοποίησαν την επίθεση σε καφετέρια της πόλης.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.

ΕΟΦ: "Όχι και τόσο αθώο το ηλεκτρονικό τσιγάρο"

Όχι και τόσο αθώο, όπως έχει περάσει σε μεγάλη μερίδα του κόσμου, αποδεικνύεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ενώ δεν αποτελεί ενδεδειγμένη μέθοδο διακοπής του καπνίσματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στο ygeianews.gr «Το ηλεκτρονικό τσιγάρο επειδή κυκλοφορεί λίγα μόνο χρόνια, δεν έχει ερευνηθεί πλήρως ως προς τους κινδύνους που ενέχει για την υγεία.


Τόσο η τοξική δράση της νικοτίνης, όσο και τα αρωματικά έλαια και ορισμένα άλλα έκδοχα που περιέχει, αποτελούν απειλή για την υγεία σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων σχετικών μελετών.

Είναι γι’ αυτό ανάγκη η πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ρυθμίσεις που θα εξασφαλίζουν τον έλεγχο παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων αυτών».

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος ο ΕΟΦ εισηγείται στην ηγεσία και στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο τα ακόλουθα :

-Το ηλεκτρονικό τσιγάρο (νικοτινούχο ή μη), με προτεινόμενη ένδειξη «για τη διακοπή ή μείωση του καπνίσματος» να χαρακτηρισθεί ως φαρμακευτικό προϊόν, για την κυκλοφορία του οποίου απαιτείται χορήγηση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ, μετά την υποβολή στοιχείων τεκμηρίωσης της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας από τη χρήση του.
-Το νικοτινούχο ηλεκτρονικό τσιγάρο (χωρίς την προαναφερόμενη ένδειξη) να συμπεριληφθεί στην ισχύουσα νομοθεσία περί καπνίσματος, δηλαδή στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής - Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής - Προϊόντα Καπνού).
-Το μη νικοτινούχο ηλεκτρονικό τσιγάρο (χωρίς την προαναφερόμενη ένδειξη) να υπαχθεί στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.
-Να συσταθεί επιτροπή με εκπροσώπους από τους εμπλεκόμενους φορείς: ΕΟΦ, Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, Γενικό Χημείο του Κράτους και Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να εξετασθεί το νομικό καθεστώς για την κυκλοφορία των ηλεκτρονικών τσιγάρων, να καθορισθούν οι προδιαγραφές για την κυκλοφορία τους, καθώς και των αναγκαίων υποδομών για τον εργαστηριακό έλεγχο τους (είτε στο Γενικό Χημείο του Κράτους, είτε στο Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας).

Ο κ. Τούντας, επίσης, τόνισε ότι η χρήση βοηθημάτων ή υποκατάστατων όπως είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη μέθοδο διακοπής καπνίσματος, διότι όπως αναφέρει αναλυτικά στο πρόσφατο βιβλίο του «Ζήσε χωρίς τσιγάρο», οι περισσότεροι καπνιστές που δυσκολεύονται να διακόψουν το κάπνισμα έχουν πρωτίστως την ανάγκη συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών που παρέχονται από τα οργανωμένα κέντρα διακοπής του καπνίσματος.

Πηγή: www.ygeianews.gr

Πρωτιά για τη ΝΔ και εκλογική άνοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ «δείχνουν» τα στοιχήματα

Εκλογικό θρίλερ με πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και μεγάλη άνοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα ηλεκτρονικά γραφεία στοιχημάτων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Ποιος θα λάβει υψηλότερο ποσοστό ψήφων» η εταιρεία Unibet δίνει τις εξής αποδόσεις:
  • Νέα Δημοκρατία 1,62
  • Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) 1,95
  • ΠΑΣΟΚ 25,00
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) 75,00
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 50,00
  • Δημοκρατική Αριστερά 100,00
Ακόμα, με βάση τις αποδόσεις της ίδιας ιστοσελίδας, οι χρήστες φαίνεται να θεωρούν πως το ποσοστό συμμετοχής σε αυτές τις εκλογές θα ξεπεράσει το 66,5% ενώ η επόμενη Βουλή θα είναι επτακομματική.
Σε ότι αφορά τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων, οι αποδόσεις δείχνουν κλίμα πόλωσης αφού εκτιμάται ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβουν πάνω από 26%.
Το ίδιο κλίμα επικρατεί και σε άλλες ιστοσελίδες ηλεκτρονικού στοιχήματος, με την bwin και την betoto να παίζουν οριακά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τις αποδόσεις να βρίσκονται στο 1,75 και στο 1,95 αντίστοιχα.
H Stan James δίνει φαβορί τη ΝΔ για νικήτρια της εκλογικής μάχης με απόδοση 1.67, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παίζεται στο 2.10. Το ΠΑΣΟΚ πλέον έχει βρεθεί στην τρίτη θέση και παίζεται από την εταιρεία για νίκη σε απόδοση 51.00.

Παρέσυρε και εγκατέλειψε τρίχρονο αγόράκι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνέβη λίγο πριν τις 4.00 το απόγευμα στη Ροδίτσα Λαμίας 


Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport.gr, το τροχαίο έγινε όταν ο μικρός αθίγγανος ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και προσπάθησε να διασχίσει το οδόστρωμα.

Ο μικρούλης ρομά παρασύρθηκε από μηχανάκι που οδηγούσε νεαρός, ο οποίος αφού χτύπησε το παιδί, ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Το 3χρονο αγοράκι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του. Ωστόσο επειδή έχει τραυματιστεί στο πόδι και δεν υπάρχει παιδοχειρουργός στο νοσοκομείο της Λαμίας, θα διακομισθεί στην Αθήνα στο νοσοκομείο Παίδων.

Η τροχαία Λαμίας αναζητά τον οδηγό του δικύκλου και ερευνά τα ακριβή αίτια του τροχαίου.

Το debate του θυμού και του φόβου

Το πολυσυζητημένο debate Σαμαρά – Τσίπρα ματαιώθηκε. Ωστόσο, ένα εκλογικό debate διεξάγεται, καθημερινά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε οικογένεια και φέρνει αντιμέτωπα τα δύο κυρίαρχα προεκλογικά αισθήματα: τον θυμό εναντίον του πολιτικού κατεστημένου και τον φόβο της άτακτης χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ. 
Η Έρευνα με τον Παύλο Τσίμα την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 23:15 επιχειρεί να φωτίσει τους όρους αυτού του διαλόγου. Τριγυρίζει στην Αθήνα και κρυφακούει τις συζητήσεις των πολιτών, συζητά με τους ειδικούς της πολιτικής επικοινωνίας, ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για να σφυγμομετρήσει την ευρωπαϊκή αγωνία για τις ελληνικές εκλογές και φέρνει σε αντιπαράθεση τα δύο κόμματα που διεκδικούν την πρώτη θέση στις κάλπες.
«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 23:15 στο MEGA

Παγίδες για ανέργους στη δήλωση εισοδήματος

Σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι έρχονται τώρα αντιμέτωποι και με τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2011, που κρύβουν ορισμένες «παγίδες». Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει ειδικές οδηγίες για να αποφύγουν οι άνεργοι την επιβάρυνση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και για να αμφισβητήσουν, αν χρειασθεί, τους «φουσκωμένους» φόρους λόγω τεκμηρίων.
    
Οι άνεργοι έχουν εξαιρεθεί βάσει του νόμου από την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, που επιβάλλεται με συντελεστές από 1% έως 4% σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Δεν αρκεί, όμως, να είναι κανείς άνεργος για να αποφύγει την εισφορά, αλλά θα πρέπει να εκπληρώνει δύο προϋποθέσεις, που πρέπει να πληρούνται αθροιστικά, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών:

1. Ο άνεργος θα πρέπει είτε να λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των ανέργων του εν λόγω οργανισμού για τουλάχιστον δώδεκα συνεχόμενους μήνες, ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται μακροχρόνια άνεργος. Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπό του κατά την 30/04/2012, για να υπάρχει και για το τρέχον οικονομικό έτος ένα σημείο αναφοράς κοινό για όλους τους φορολογούμενους. Συνεπώς, μακροχρόνια άνεργος, για την εφαρμογή του νόμου κατά το οικονομικό έτος 2012, νοείται αυτός που είναι συνεχόμενα εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ πριν και κατά την 30/04/2011.

2. Να μην έχει κατά τη χρήση 2012 πραγματικά εισοδήματα άλλης πηγής, εκτός από μισθωτές υπηρεσίες, γεγονός που το δηλώνει υπεύθυνα ο φορολογούμενος μαζί με την αίτηση απαλλαγής του από την εισφορά που θα υποβάλει στη ΔΟΥ (μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος) και θα ελεγχθεί κατά την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης κατά το επόμενο οικονομικό έτος. Στην έννοια του πραγματικού εισοδήματος περιλαμβάνονται όλα τα εισοδήματα που δηλώνονται στη φορολογική δήλωση και φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις, όπως ενοίκια ακινήτων, γεωργικά εισοδήματα κ.λπ., ακόμη κι αυτά που υπολογίζονται με τεκμαρτό τρόπο. Δεν υπολογίζονται τα αντικειμενικά εισοδήματα που προσδιορίζονται με βάση τη συνολική ετήσια δαπάνη διαβίωσης και την ετήσια δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Τα τεκμήρια εισοδήματος «νέας γενιάς», που πλέον ονομάζονται «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης», μπορεί να «φουσκώσουν» απρόβλεπτα την επιβάρυνση ενός ανέργου που τυχαίνει να έχει στην κατοχή του, για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο Ι.Χ. Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι οι άνεργοι μπορούν να αμφισβητήσουν το συνολικό ποσό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για κατοικίες, Ι.Χ. και άλλα περιουσιακά στοιχεία εάν αποδείξουν ότι η πραγματική δαπάνη του φορολογουμένου και των μελών που τον βαρύνουν είναι μικρότερη από την αντικειμενική δαπάνη.

Οι άνεργοι θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να αποδείξουν την αλήθεια των ισχυρισμών τους ενώπιον του εφόρου με βάση πραγματικά περιστατικά ή στοιχεία. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει την υποχρέωση να κρίνει αν τα στοιχεία αυτά γίνονται δεκτά ή απορρίπτονται, αιτιολογώντας την απόφασή του.

Αποζημίωση και επίδομα
Οι φοροτεχνικοί υποδεικνύουν δύο τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν όσους έχουν λάβει μέσα στο 2011 επίδομα ανεργίας ή αποζημίωση απόλυσης:

- Τα ποσά που έχουν λάβει ως επιδότηση ανεργίας θα πρέπει να τα αναγράψουν στον κωδικό 661-662 του εντύπου της δήλωσης, ώστε να καλύψουν την αντικειμενική δαπάνη για περιουσιακά στοιχεία. Σε περίπτωση που ένας άνεργος έχει εισόδημα από άλλες πηγές, το οποίο ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, τότε τα ποσά από επιδότηση ανεργίας φορολογούνται.

- Οσοι έχουν λάβει αποζημίωση απόλυσης πρέπει να προσέξουν να εγγράψουν το ποσό στον κωδικό 657-658 της δήλωσης, ώστε να αποφύγουν να υπολογισθεί και η αποζημίωση στο εισόδημα που επιβαρύνεται με την εισφορά αλληλεγγύης.

Τι να κάνουν οι απλήρωτοι
Για τους -όχι λίγους πλέον- μισθωτούς που έχουν απλήρωτες οφειλές από τους εργοδότες τους για το 2011 διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών ότι έχουν δικαίωμα να μην τις δηλώσουν στα εισοδήματα του προηγούμενου έτους, ώστε να μη φορολογηθούν για ποσά που δεν έχουν εισπραχθεί πραγματικά. Ομως για να έχουν αυτό το δικαίωμα οι απλήρωτοι μισθωτοί θα πρέπει η βεβαίωση αποδοχών που τους έχουν χορηγήσει οι εργοδότες να αναγράφει τις ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές σε διακεκριμένη σειρά, ώστε να ξεχωρίζουν από τις αποδοχές που εισπράχθηκαν.

Βάσει της βεβαίωσης αυτής ο εργαζόμενος θα υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 (χρήση 2011) δηλώνοντας στους αντίστοιχους κωδικούς μόνο τις εισπραχθείσες αποδοχές της χρήσης αυτής καθώς και τον αναλογούντα και παρακρατηθέντα φόρο που αντιστοιχεί σε αυτές.


ΝΩΝΤΑΣ ΧΑΛΔΟΥΠΗΣ/espresso

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ: Το κάλεσμά της ενάντια στη Χρυσή Αυγή

Μπορεί η Ελευθερία Αρβανιτάκη να μη μας έχει συνηθίσει σε παρεμβάσεις τέτοιου τύπου, αυτή τη φορά όμως, ξέσπασε. 

Με αφορμή την επίθεση του Κασιδιάρη εναντίον των δύο γυναικών στο στούντιο του ΑΝΤ1 η Ελευθερία Αρβανιτάκη έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω twitter λέγοντας:
 "Αντισταθείτε.
Μιλήστε.
Καταγγείλετε.
Βοηθήστε.
Η "Χρυσή Αυγή" αποθρασύνεται.
Το επεισόδιο στον ΑΝΤ 1 απογυμνώνει τη διαστροφή της βίας και του Φασισμού".


radar.gr

Διέξοδος: Τα διλήμματα και οι κρυφοί άσσοι των κομμάτων

Η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης. Τα διλήμματα και οι κρυφοί άσσοι των κομμάτων λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και η θύελλα αντιδράσεων. Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας. Τα σχέδια, οι παρεμβάσεις και τα τελεσίγραφα της Ευρώπης.


Στο στούντιο της εκπομπής, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και αναλυτές συζητούν με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και καταθέτουν την άποψή τους.

Διέξοδος, την Τρίτη, 12 Ιουνίου στις 24:00, στον Alpha.

«Ανατροπή»: Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα;

Τελευταία ευκαιρία για κυβέρνηση; Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα; Μια μεγάλη συζήτηση στην εκπομπή «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, στις 23.15 στο MEGA. Ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα στις 18 Ιουνίου; Η κρίσιμη ψήφος και τα κριτήρια. Ευρώ ή δραχμή;  
Καλεσμένοι της εκπομπής: από τη Νέα Δημοκρατία η Ντόρα Μπακογιάννη, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Καλύβης, από το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά, από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής, από τη «Δημοκρατική Αριστερά» η Μαρία Ρεπούση.
Παρεμβαίνουν: ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, οι νεοεκλεγέντες βουλευτές και νυν υποψήφιοι Ανδρέας Ψυχάρης από τη Νέα Δημοκρατία και Ειρήνη Αγαθοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ανατροπή», τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 στις 23.15 με τον Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.

Economist: Σκληρό πόκερ Μέρκελ-Τσίπρα και ίσως «διαζύγιο αλά ελληνικά»

Το ενδεχόμενο να δούμε «διαζύγιο αλά ελληνικά» ανάμεσα σε Αθήνα και Ευρωζώνη προβάλλει το περιοδικό Economist, παραπέμποντας στον τίτλο της γνωστής κινηματογραφικής ταινίας «Γάμος αλά ελληνικά».

Το περιοδικό πάντως εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια και ενδεχόμενα. Θεωρεί αβέβαιη τη ... σχέση της Ελλάδας με το ευρώ κι επισημαίνει πως τίποτε δεν θα είναι στη χώρα όπως πριν, ακόμη κι αν σχηματίσει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό γιατί, όπως τονίζει, το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι αγορές ανησυχούν πως εάν επικρατήσει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα τελικά θα «αποχωριστεί» το κοινό νόμισμα, με συνέπειες ολέθριες για την υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Παρατηρεί πάντως ο Economist πως δεν υπάρχουν αυτόματες διαδικασίες για μια ελληνική αποχώρηση από την Ευρωζώνη, καθώς και ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί επακριβώς η χρονική στιγμή του «διαζυγίου», εάν κι εφ' όσον τελικά αυτό επέλθει.

«Ο Τσίπρας θα κάνει ένα βήμα πίσω, εάν...»


Ταχύτερη θα είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημειώνει το περιοδικό, εάν ο Αλέξης Τσίπρας «παγώσει» την αποπληρωμή του χρέους. Τότε, αναφέρει ο Economist, όλοι οι όροι του μνημονίου θα καταργηθούν και μαζί τους θα τερματιστεί και η παροχή χρημάτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Κατά τον Economist, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η Ανγκελα Μέρκελ δεν επιθυμεί να χρεωθεί το οικονομικό χάος, το οποίο θα επιφέρει ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ακόμη κι αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύσεις θα γίνουν, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουν αίσια έκβαση, τονίζει.

Όπως επισημαίνει το περιοδικό, εάν τεθεί ως όρος για τη περαιτέρω στήριξη των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ η εφαρμογή των όρων του μνημονίου, τότε «ο Τσίπρας είναι αυτό αυτός που στο τέλος θα κάνει ένα βήμα πίσω, ειδάλλως η Ελλάδα θα μπορούσε πράγματι να βγει εκτός ευρώ αμέσως μετά τις εκλογές».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...