Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Δεκάδες κιλά χρυσού κλάπηκαν στην Παιανία, από Μετόχι Μονής της Ανω Βάθειας Ευβοίας

The Gold Souk, Dubai Gold on display in a wind...Image via WikipediaΔεκάδες κιλά χρυσού και ασημιού από τάματα πιστών υπολογίζεται ότι έκλεψαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας από το μετόχι της Μονής Μυρελαίου στην Παιανία! Οι δράστες έκλεψαν έξι ιερές εικόνες - ανάμεσα σε αυτές και εκείνη της Παναγιάς της Μυρελαίου - που ήταν έμφορτες με τάματα πιστών ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Η διάρρηξη στο μετόχι σημειώθηκε στις τρεις το πρωί. Οι άγνωστοι δράστες άνοιξαν με τη χρήση εργαλείων το παράθυρο της κουζίνας και μετά εισήλθαν στον χώρο όπου βρίσκονταν οι εικόνες. Στο μετόχι εκείνη την ώρα βρίσκονταν τρεις μοναχοί οι οποίοι δεν φαίνεται να αντιλήφθηκαν οτιδήποτε.

Σε εκείνο το σημείο υπήρχαν πολλές ιερές εικόνες παλαιότερες και μεγαλύτερης ιστορικής αξίας όμως οι δράστες στόχευσαν τις έξι που είχαν τις μεγαλύτερες ποσότητες χρυσού και ασημιού από εκατοντάδες τάματα πιστών. 

Οπως ανέφερε ένας εκ των μοναχών ανάμεσα στα τάματα βρίσκονταν και κοσμήματα γνωστών πνευματικών ανθρώπων και ηθοποιών. Οι δράστες έφυγαν από το μετόχι ξεκλειδώνοντας μία από τις πόρτες προς άγνωστη κατεύθυνση.

Εκτεταμένη έρευνα για την υπόθεση πραγματοποιεί η ΕΛΑΣ με τη συνεργασία του ιδιωτικού αστυνομικού κ. Γιώργου Τσούκαλη ύστερα από υπόδειξη των υπευθύνων της Μονής που έχει έδρα στην Ανω Βάθεια Ευβοίας. 

Οι μοναχοί απευθύνουν έκκληση στους ληστές «για την επιστροφή των ιερών εικόνων και μόνον αυτών, οι οποίες έχουν ανεκτίμητη αξία για το μοναστήρι»
Enhanced by Zemanta

ΧΑΛΚΙΔΑ: Δύο τραυματίες από τροχαίο στην Ορέστη Μακρή.

Δύο νέοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα σε τροχαίο ατύχημα στην Ορέστη Μακρή. Κάτω από συνθήκες που εξετάζει η τροχαία Χαλκίδας το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.
Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ο οδηγός της μηχανής και η συνεπιβάτης ηλικίας 32 και 31 ετών αντίστοιχα. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας δεν είναι ανησυχητική.
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...