Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Πολιτικά: Μία γυναίκα έζησε τον τρόμο μέσα στο σπίτι της

Σήμερα τα ξημερώματα στα Πολιτικά  άγνωστοι μπήκαν μέσα στο σπίτι μιας ηλικιωμένης. Με τα όπλα στα χέρια, η άτυχη γυναίκα πάγωσε.

"Δώσε μας τα λεφτά σου και μην βγάλεις άχνα!" της είπαν οι ληστές. Βλέποντας όμως πως δεν υπήρχαν λεφτά προτίμησαν να μην φύγουν με άδεια χέρια και έτσι πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου που βρήκαν στο τραπέζι.

Οι δράστες έφυγαν με το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Δικαστικό "όχι" στη ΔΕΗ για κατάσχεση της περιουσίας της ΛΑΡΚΟ

Τι αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, επί της αίτησης της ΔΕΗ για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της ΛΑΡΚΟ

«Με μια απόφαση που δικαιώνει τη ΛΑΡΚΟ και επιτρέπει στην εθνική βιομηχανία σιδηρονικελίου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, ενόψει μάλιστα και της προωθούμενης αποκρατικοποίησής της, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχε κατατεθεί από τη ΔΕΗ, για συντηρητική κατάσχεση στην περιουσία της ΛΑΡΚΟ μέχρι του ποσού των 39,2 εκατ. ευρώ» σχολίασαν κύκλοι της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ.
Σημειώνεται δε, ότι η ΔΕΗ στο ακροατήριο αύξησε το ποσό της απαίτησης σε 80 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.
Περαιτέρω, όπως έγινε γνωστό από κύκλους της ΛΑΡΚΟ, το δικαστήριο έκανε δεκτό ένα εκ των βασικών επιχειρημάτων που είχαν αναπτύξει κατά τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, στις 20 Νοεμβρίου, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΛΑΡΚΟ, κύριοι Τατιάνα Τσιρακοπούλου και Φίλιππος Φιλιππόπουλος, ότι, δηλαδή, η ΔΕΗ δεν διακινδυνεύει τυχόν απαιτήσεις της έναντι της ΛΑΡΚΟ.
Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση κατάσχεσης, κρίνοντας ότι «από κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν πιθανολογήθηκε ότι η οφειλέτρια πρόκειται να εκποιήσει υφιστάμενα περιουσιακά της στοιχεία.
Συνεπώς, ανεξαρτήτως της υπάρξεως, ή μη, της απαιτήσεως που αναφέρεται στην αίτηση πρέπει αυτή (η αίτηση) να απορριφθεί για έλλειψη επικείμενου κινδύνου η συνδρομή του οποίου αποτελεί τη μία βασική προϋπόθεση για την παροχή της αιτούμενης προσωρινής δικαστικής προστασίας».
Ως εκ τούτου, το δικαστήριο έλαβε την απορριπτική του απόφαση, χωρίς να χρειασθεί να εξετάσει τα προβαλλόμενα από τη ΛΑΡΚΟ επιχειρήματα, βάσει των οποίων αμφισβητούνται οι απαιτήσεις της ΔΕΗ, για καθυστερούμενες -κατά τη ΔΕΗ- οφειλές από καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.
Υπενθυμίζεται ότι η ΛΑΡΚΟ έχει προσφύγει για την υπόθεση αυτή στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, καταγγέλλοντας «υπέρογκες και αυθαίρετες χρεώσεις που της έχει επιβάλει η ΔΕΗ». Μάλιστα, η Αρχή έχει ήδη εκδώσει προσωρινή απόφαση, με την οποία έγιναν δεκτές οι κυριότερες αιτιάσεις της ΛΑΡΚΟ και ορίσθηκε από τη ΡΑΕ προσωρινή τιμή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη ΛΑΡΚΟ 50 ευρώ/MWh, ποσό σημαντικά μικρότερο από αυτό που τη χρέωνε η ΔΕΗ με τα τιμολόγιά της.
Ήδη, η ΔΕΗ και η ΛΑΡΚΟ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του τιμολογίου χρέωσης, όπως επιβάλλει η ΡΑΕ.

Πολιτικά: Φωτιά σε εκκλησία από τα κεριά

Φωτιά από τα κεριά  προκλήθηκε χθες σε εκκλησία στα Πολιτικά. 

Χάρη όμως στην έγκαιρη επέμβαση των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών από τα Ψαχνά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Όπως γράφει το messapianews, τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά αλλά πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από τα κεριά των πιστών.

Neoset: Νέο αίτημα για προστασία από τους πιστωτές


Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, την Παρασκευή θα εκδικαστεί το νέο αίτημα που κατέθεσε η εταιρεία επίπλων Neoset για λήψη μέτρων προστασίας από τους πιστωτές. 

Με αυτό τον τρόπο, η διοίκηση της Neoset επιδιώκει να προστατεύσει την ακίνητη και κινητή περιουσία της εταιρείας έναντι διεκδικήσεων των πιστωτών και των προμηθευτών.

Στα μέσα  Νοεμβρίου, η εταιρεία είχε καταθέσει για πρώτη φορά,αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, το οποίο δεν είχε γίνει δεκτό. Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία κατέθεσε νέο αίτημα για ένταξη στο άρθρο 99, το οποίο θα εκδικαστεί στις 27 Μαρτίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...