Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Διακινούσε ηρωίνη, χασίς και χάπια στην Ιστιαία.

Ο 39χρονος είχε στο πορτοφόλι του 2.030 ευρώ και μία κάρτα μεταφοράς χρημάτων

Μικρές ποσότητες ναρκωτικών, αλλά πλούσια… κέρδη από τη διακίνηση  που έκανε σε περιοχές της Ευβοίας είχε στην κατοχή του ένας 39χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. οι οποίοι έκαναν έρευνα στο σπίτι όπου κατοικεί προσωρινά στην Ιστιαία.

Ο 39χρονος είχε στο πορτοφόλι του 2.030 ευρώ και μία κάρτα μεταφοράς χρημάτων που το αστυνομικό τμήμα Ιστιαίας ερευνά αν και αυτά προέρχονταν από τη διάθεση ναρκωτικών σε χρήστες της περιοχής, αλλά και ποιος ήταν ο παραλήπτης.

Συνολικά κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες (φιξάκια) με ηρωίνη βάρους 0,56 γραμμαρίου, μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7,73 γραμμαρίων, ένα χάρτινο κουτί υποδημάτων με σπόρους και υπολείμματα κάνναβης βάρους 13,96 γραμμαρίων, 67 ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή, τέσσερα κινητά και τρεις κάρτες sim, καθώς και ένα μοτοποδήλατο. Ο διακινητής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ο Αναγνωστάκης για την ολοκλήρωση του προγράμματος ¨Εθνικού Ληξιαρχείου

Μετά το τραγικό συμβάν, εντοπισμού μικρού κοριτσιού σε καταυλισμό Ρομά με ληξιαρχική πράξη γέννησης εκδοθείσας από το Δήμο Αθηναίων, ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης, συνυπέγραψε μαζί με βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ερώτηση για τη γνωστοποίηση των εξελίξεων σχετικά με την υλοποίηση του έργου ¨Εθνικό Ληξιαρχείο¨.

Η επικαιρότητα δυστυχώς για άλλη μια φορά υπέδειξε την ανάγκη υλοποίησης έργων που δεν θα βοηθήσουν μόνο τις δημόσιες υπηρεσίες να εκτελούν σωστά και γρήγορα τις υπηρεσίες τους αλλά θα προλαμβάνουν και εγκληματικές ενέργειες.

Για την αποφυγή αντίστοιχων περιστατικών, το Υπουργείο Εσωτερικών ερωτάται στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ποιες άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις προτίθεται να κάνει μέχρι να ολοκληρωθεί η διασύνδεση και η λειτουργία του ¨Εθνικού Ληξιαρχείου¨.

Αποστόλου: Παράνομες παραχωρήσεις δημόσιας γης για στεγαστική αποκατάσταση πολιτών

Παράνομες παραχωρήσεις δημόσιας γης για στεγαστική αποκατάσταση πολιτών, καταγγέλει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου.


Η ερώτηση:

Με το Π.Δ. της 24/5/1985 (ΦΕΚ Δ239) ορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις παραχώρησης οικοπέδων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για στεγαστική αποκατάσταση πολιτών .

Οι δικαιούχοι δεσμεύονταν, με ποινή έκπτωσης από τα δικαιώματα κυριότητας επί του οικοπέδου:

Α) να κτίσουν σπίτι μέσα σε μια πενταετία,

Β) να μην εγκαταλείψουν τον συνοικισμό της αποκατάστασής τους μέσα στη πρώτη δεκαετία και

Γ) να μη διαθέσουν –εκποιήσουν το οικόπεδο πριν περάσει μια δεκαετία, εκτός αν υπάρξουν σοβαροί λόγοι υγείας και πάντα με προϋπόθεση την έγκριση της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων.

Με το Ν. 3147/2003 η πενταετής αυτή προθεσμία για την ανέγερση κατοικίας αυξήθηκε σε δεκαετία ,που βέβαια ισχύει για τις μετά το νόμο αυτό παραχωρήσεις. Ήδη με το Ν. 4061/2012 καταργήθηκε το Π.Δ. της 24-4-1985 , οι παραχωρήσεις όμως που έχουν γίνει διέπονται από τις δεσμεύσεις και τους όρους με τους οποίους έγιναν.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φαίνεται να βρήκε μεγάλη εφαρμογή, αφού από το 1985 μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι περισσότερα από 25.000 οικόπεδα έχουν ήδη παραχωρηθεί κατά κυριότητα και έχουν μεταγραφεί.

Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση για τη χρησιμότητα αυτής της παρέμβασης γιατί ερχόταν να καλύψει ένα πραγματικό πρόβλημα, αρκεί να έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι, κατά πόσον έχουν τηρηθεί και τηρούνται οι παραπάνω δεσμεύσεις.

Επειδή:

1) Έπρεπε με τη λήξη κάθε πενταετίας να γίνει έλεγχος, κατά περίπτωση, της τήρησης των όρων της παραχώρησης.

2) Υπάρχουν περιπτώσεις δικαιούχων που δεν είχαν πραγματική ανάγκη οικοπέδου και δεν έχτισαν σπίτι μέσα στην προθεσμία του νόμου ή τα μεταβίβασαν παράνομα σε τρίτους ή έχουν εγκαταλείψει τον συνοικισμό της αποκατάστασής τους μέσα στην πρώτη δεκαετία.

3)Η αγοραία αξία των παραχωρηθέντων με τη συγκεκριμένη διαδικασία οικοπέδων ξεπερνά τα 500 εκατ. Ευρώ

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Α) Πόσα είναι τα οικόπεδα που έχουν μέχρι σήμερα παραχωρηθεί με την υλοποίηση του Π.Δ. της 24/5/1985 (ΦΕΚ Δ239) ;

Β) Αν έχουν ελεγχθεί στο σύνολό τους οι παραχωρήσεις της συγκεκριμένης περιόδου;

Γ) Γιατί παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για παράνομες παραχωρήσεις δεν προχώρησαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες στον έλεγχο των οικοπέδων αυτών και στις σχετικές ανακλήσεις;

Δ) Πως θα αντιμετωπίσουν τις περιπτώσεις παράνομης παραχώρησης και διαχείρισης των οικοπέδων αυτών που ουσιαστικά ανήκουν πλέον στο Δημόσιο και αποτελούν δημόσια περιουσία;

Ε) Πως θα αντιμετωπίσουν τις περιπτώσεις των παράνομων παραχωρήσεων οικοπέδων της τελευταίας πενταετίας (2007-2012), δεδομένου ότι η δυνατότητα της ανάκλησης όλων των παράνομων παραχωρήσεων που παρείχε υπέρ του Δημοσίου το άρθρο 80 του Αγροτικού Κώδικα καταργήθηκε και μάλιστα χωρίς μεταβατική διάταξη με το ν.4061/2012, ενώ παράλληλα ενδέχεται να προκύψει πρόβλημα προθεσμιών;

Ο ερωτών βουλευτής

Αποστόλου Βαγγέλης

Ο Αναγνωστάκης της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, για την περίπτωση των Αιολικών πάρκων Σκύρου

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, προκάλεσε η καίρια τοποθέτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη κατά τη διάρκεια της ψήφισης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τίτλο ¨Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις¨. 

Αρχικά ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί θετικά την εφαρμογή εναλλακτικών πηγών ενέργειας, παρουσιάζοντας σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση των Αιολικών πάρκων Σκύρου, όπου σύσσωμη η κοινωνία, με ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύρου αλλά και με αντίστοιχες αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων όλων των φορέων του νησιού έχουν τοποθετηθεί κατά της συγκεκριμένης επένδυσης.

Ο Ίκαρος Χαλκίδας κατά του προέδρου του Οργανισμού Άθλησης του Δήμου Χαλκίδας


Ο Ίκαρος Χαλκίδας εξέδωσε ανακοίνωση (με το δίκιο του) κατά του προέδρου του Οργανισμού Άθλησης του Δήμου Χαλκίδας, ο οποίος (άκουσον άκουσον), είπε «όχι» σε προπόνηση της ομάδας, λόγω της 28ης Οκτωβρίου.

Ο συγκεκριμένος κύριος, μάλιστα, έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους ανθρώπους του Ικάρου, οι οποίοι έτρεχαν και δεν έφθαναν για να έχουν έτοιμο το γήπεδο στην πρεμιέρα της Α1 απέναντι στον Απόλλωνα. Μάλιστα οι πληροφορίες από την Χαλκίδα αναφέρουν πως δεν είναι και μεγάλος λάτρης του μπάσκετ και η αγάπη του για το ποδόσφαιρο του έχει δημιουργήσει ένα πρόβλημα.

Δεν πειράζει θα καταλάβει σύντομα κι αυτός ότι το άθλημα των επιτυχιών στην Ελλάδα έχει χρώμα πορτοκαλί. Αν και ήδη πήρε μια γεύση από την εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου της Χαλκίδας στο πρώτο ματς της σεζόν.

 superbasket.gr

Υπ. Εξωτερικών σε Δημ. Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ): «Κανένα εμπόδιο για την κινητικότητα Ευρωπαίων πολιτών εντός της Ένωσης ».

Καθησυχαστικό είναι το Υπουργείο  Εξωτερικών στην απάντηση της ερώτησης 2229 με ημερομηνία 01/10/2013 του βουλευτή Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ, σχετικά με το δικαίωμα διαμονής και εργασίας Ευρωπαίων πολιτών σε κράτη μέλη της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εξωτερικών δίνει πληροφόρηση σχετικά με τις εξελίξεις, που αφορούν την πρόταση τεσσάρων Υπουργών Εσωτερικών κρατών μελών για τον περιορισμό του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών της Ένωσης. Διαπιστώθηκε, πως οι αιτιάσεις των τεσσάρων Υπουργών δεν στηρίζονταν σε στοιχεία, ώστε να δύναται να συνταχθεί οποιαδήποτε μορφή συστηματικής κατάχρησης των δικαιωμάτων ελεύθερης κυκλοφορίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών στην απάντηση του, τονίζει πως η χώρα μας  τάσσεται με την πλειοψηφία των κρατών μελών, που δεν συμφωνεί με την υπονόμευση του δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας και σημειώνει, πως κατά τη διάρκεια συμβουλίου Υπουργών στις 8 Οκτωβρίου διατυπώθηκε η άποψη ότι οι επιβαρύνσεις στα εθνικά συστήματα ασφάλισης, που μπορεί να προκύψουν από την κινητικότητα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και υπό το πνεύμα της αλληλεγγύης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...