Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Χαλκίδα: Προχωρούσε γυμνός το πρωί μπροστά στην στάση του λεωφορείου!

Ήταν ξημερώματα όταν τον είδαν να τσιτσιδώνεται. Ένας 22χρονος αφού έκανε την ανάγκη του στο κέντρο της πόλης, στην συνέχεια δεν ανέβασε τα παντελόνια του και άρχισε να προχωρά γυμνός σε κατάσταση μέθης.

Εκείνη την ώρα στο σημείο βρίσκονταν περαστικοί και κάποιοι οι οποίοι περίμεναν στην στάση για να πάρουν το πρωινό λεωφορείο.

Κάποιες γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας έκλεισαν τα μάτια τους και παράλληλα άρχισαν να του φωνάζουν.

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε και η αστυνομία η οποία συνέλαβε τον νεαρό και στην συνέχεια το μετέφερε στο τμήμα.
evianews.com

Γαβράκι, σαρδελίτσα…και ο λογαριασμός…σε ένα πρόχειρο χαρτί

Του
ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ,
Στελέχους της ΔΗΜΑΡ

…πήγαμε πριν λίγες μέρες με κάποιους φίλους σε μια ταβερνούλα για κρασάκι…τίποτα το ιδιαίτερο γαβράκι, σαρδελίτσα…ωραία ήταν…έρχεται ο λογαριασμός…150 ευρώ…σε ένα πρόχειρο χαρτί…κάποιοι από μας διστακτικοί…η Κατερίνα δεν του το χάρισε…σε παρακαλώ απόδειξη…

20 ευρώ περίπου το άτομο…ακριβά και γιαυτά που φάγαμε και για την εποχή μας…κάποιοι δεν μαθαίνουν με τίποτα…και το ΦΠΑ δεν αποδίδεται και δις ευρώ δεν φαίνονται σε καμιά δήλωση εισοδήματος… το συζήτησα με ένα φίλο… καλά το ταβερνάκι είναι το πρόβλημα μου λέει… Ναι, και το ταβερνάκι είναι το πρόβλημα, ασφαλώς και τα αφορολόγητα κότερα είναι το πρόβλημα… αλλά και ο γιατρός που δεν κόβει απόδειξη και παίρνει φακελάκι είναι το πρόβλημα, και ο καθηγητής που κάνει ιδιαίτερα είναι το πρόβλημα, και ο υδραυλικός που σε μια επίσκεψη παίρνει 50 ευρώ και δεν σου κόβει απόδειξη…και ο υπάλληλος στην Διεύθυνση συγκοινωνιών που θέλει το κάτι τις του για να επιταχύνει τη διαδικασία για το δίπλωμα…και ο υπάλληλος του ΕΟΤ που σε καθυστερεί επίτηδες με την άδεια για τα δωματιάκια που νοικιάζεις…και ο υπάλληλος της πολεοδομίας που σε ταλαιπωρεί για μια επέκταση της άδειας του σπιτιού σου…και ο υπάλληλος του Δήμου που δεν σου δίνει έγκαιρα την προέγκριση για το κατάστημα που θέλεις να ανοίξεις…και εμείς βέβαια που δεν ζητάμε απόδειξη είμαστε το πρόβλημα…και όταν υποκύπτουμε σ’αυτή τη «μικρή» και ευρύτατη διαφθορά που έχει καταλάβει όλα τα επίπεδα της ελληνικής δημόσιας ζωής και δεν λέει να τελειώσει, είμαστε μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί το βοηθάμε να επιζήσει και να διαιωνίζεται…τα νούμερα είναι τρομακτικά, το 24% του ΑΕΠ, δηλαδή 46,4 δις. είναι η «μαύρη» οικονομία μας…το 37% περίπου των εργαζομένων της χώρας είναι ανασφάλιστοι…τι μπορεί να γίνει ;

Πολύ συνοπτικά θα έλεγα, μεταρρυθμίσεις στο Κράτος που θα εκμηδενίσουν τη φυσική επαφή του πολίτη με τον υπάλληλο για όλες τις συναλλαγές του με το δημόσιο και ένα μαζικό κίνημα της κοινωνίας των πολιτών υπέρ των μεταρρυθμίσεων και κατά της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας…με πρόχειρους υπολογισμούς εάν φορολογηθεί κανονικά η «μαύρη» οικονομία, τότε μπορεί να ελαφρυνθεί η φορολογία όλων όσων φορολογούνται τουλάχιστον κατά 20% …

Ο Αναγνωστάκης για τα Υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Στο πλαίσιο συζήτησης του Νόμου ¨Πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο Νόμο 3869/10¨, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε εκφράζοντας προβληματισμό, ως προς τον τρόπο λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις κοινωνικές ανάγκες, που προέτρεψαν τη Δημοκρατική Αριστερά να διαμορφώσει τις οκτώ τροπολογίες, που τελικώς δεν έγιναν αποδεκτές και παράλληλα υπενθύμισε τις δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, για επέκταση των ρυθμίσεων σε μικρές και ατομικές επιχειρήσεις. Συνέχισε τονίζοντας τον βελτιωτικό χαρακτήρα των τροπολογιών, που είχαν κατατεθεί από τη Δημοκρατική Αριστερά, σημειώνοντας ως πιο σημαντικές αυτή για την παράταση των πλειστηριασμών μέχρι το 2015, την τροπολογία για ένταξη των ελευθέρων επαγγελματιών στη ρύθμιση και το κούρεμα επιτοκίων κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Έκλεισε την τοποθέτηση του, τονίζοντας ότι η νομοθετική πρωτοβουλία θα πρέπει να έχει συνέχεια, έτσι ώστε να αναπτυχθεί ένα πλήρες κοινωνικό δίκτυ, για όλους όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με δανεισμό από τις τράπεζες.

Χαλκίδα: Για να αποφύγει τη μετωπική κατέληξε σε πινακίδα

Οι οδηγοί στάθηκαν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους - Οι φωνές που ακούστηκαν ξεσήκωσαν τον κόσμο στη γειτονιά της Χαλκίδας...

Το τροχαίο έγινε το πρωί στην Χαλκίδα επί της οδού Ληλαντίων. 

Η  45χρονη οδηγός με το μπλε αυτοκίνητο είδε να έρχεται κατά πάνω της το κόκκινο ΙΧΕ ford και η μετωπική σύγκρουση αποτράπηκε την τελευταία στιγμή, όταν προτίμησε να αλλάξει πορεία παίρνοντας σβάρνα την πινακίδα με το STOP.


Νεοχώρι Αλιβερίου: Λίγο πριν το φαγητό "ξύπνησε" ο εφιάλτης

Ήταν λίγο πριν το φαγητό όταν είδαν οι κάτοικοι στο Νεοχώρι Αλιβερίου,  σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους, μεγάλη φωτιά. Όταν την αντίκρισαν, ξύπνησαν οι μνήμες του περσινού καλοκαιριού που... τα σπίτια τους είχαν παραδοθεί στις φλόγες.

Σήμανε συναγερμός, και στο σημείο έφτασαν τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Αλιβερίου.

Μπορεί να έκαιγε σε χαμηλή βλάστηση αλλά ο αέρας δυσκόλευε και άλλο την πύρινη λαίλαπα.

Κάτοικοι και πυροσβέστες έπεσαν στην μάχη για να την σβήσουν κουβαλώντας νερό με τρακτέρ.

Κατάφεραν αργά το απόγευμα να την περιορίσουν και να μην την αφήσουν να κάψει πάνω από τριάντα στρέμματα.

"Είναι αρχές του καλοκαιριού και ξεκίνησαν οι πυρκαγιές. Ακόμα μια φορά, φάνηκε πόσο ανοργάνωτοι είμαστε αφού δεν υπήρχε νερό" μας κατήγγειλε κάτοικος.

O Αναγνωστάκης για το υπόκαταστήμα ΙΚΑ Καρύστου

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σε σχέση με διαμαρτυρία, που υπέβαλλε ο Δήμος Καρύστου, για την κατάργηση του οικείου υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ. 

Η αναφορά περιλαμβάνει τους λόγους, για την αναθεώρηση της απόφασης κατάργησης του υποκαταστήματος, που είναι ο αριθμός των εξυπηρετούμενων επαγγελματιών και πολιτών καθώς και η ιδιαίτερη γεωμορφολογία της περιοχής.

"Τύμπανο , τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα " από το 26ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας

Η θεατρική ομάδα του 26ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας παρουσιάζει στο θέατρο Παπαδημητρίου την Κυριακή 16-6-2013 και ώρα 7:00 μ.μ. τη θεατρική παράσταση - μιούζικαλ : "Τύμπανο , τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα " του Γιάννη Ξανθούλη και σε μουσική του Πάνου Στέλιου διευθυντή του δημοτικού ωδείου.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει η κα Ράνια Νταλαχάνη, τη σκηνογραφία ο κος Βασίλης Βαλέρης. Στην παράσταση πιάνο θα παίξει η Σοφία Βαλέρη.

Οι ηθοποιοί της παράστασης είναι οι μαθήτριες : Αντωνίου Τζίνα , Αντωνίου Μαριλέτα , Ρέντζη Φραντζέσκα , Καπενή Μαρία , Μπόζου Μελίνα , Κουλογιάννη Ευαγγελία , Κουλογιάννη Ζωή , Κουλογιάννη Παναγιώτα , Γουρνή Ιωάννα , Ξύδη Γιώτα , Παπασωτηρίου Μαρία , Θεοδώρου Αθηνά , Θεοδώρου Γιάννα , Παράκατη Βασιλική.

Στην πραγματοποίηση της παράστασης σημαντική βοήθεια πρόσφερε η δασκάλα κα Χαίδω Κυριακού , και η μητέρα κα Βούλα Μπαρσάκη.

Προαιρετικά οι θεατές της παράστασης μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές της παράστασης από το Δ.Σ του συλλόγου γονέων - κηδεμόνων του σχολείου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...