Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Φθηνή πατάτα και στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου

Ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου σε συνεργασία με τα σωματεία εργαζομένων του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου και την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την Εθελοντική Ομάδα «Μια Στάση», φέρνει φθηνή πατάτα για τους δημότες του.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 24 Μαρτίου θα γίνει διανομή 30 τόνων πατάτας, σε συσκευασίες των 20 κιλών, με τιμή 6 ευρώ η συσκευασία, δηλαδή θα κοστίζει 30 λεπτά το κιλό.

Η διανομή  θα γίνει στους ενδιαφερόμενους με σειρά προτεραιότητας στα εξής σημεία :
του προϊόντος,

ΑΛΙΒΕΡΙ  10:30-12:30  ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΔΗΜΟΥ (Σέρβις Ντούρα) έναντι Παγοποιείου

ΚΡΙΕΖΑ 12:30-13:30  Νέο Δημοτικό Κατάστημα Κριεζών (Νέο Δημαρχείο) 


ΑΥΛΩΝΑΡΙ 13:30-15:30 ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΔΗΜΟΥ στο Αυλωνάρι (πρώην αποθήκες συνεταιρισμού) 

ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ  11:00-13:00 ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ (Νεκροταφείο Αγ. Μαρίνας)

ΚΥΜΗ 13:00-15:00 ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΜΗΣ

Λαυρεντιάδης: Δεν εκβιάζομαι από εκδοτικά, πολιτικά και τραπεζικά συμφέροντα

Μια συνέντευξη που θα προκαλέσει αναταράξεις στο δημόσιο βίο παραχωρεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί αύριο ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος κατηγορείται από τη Δικαιοσύνη για πέντε κακουργήματα που σχετίζονται με τις οικονομικές του δραστηριότητες τα προηγούμενα χρόνια. 

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο Χάρης Καστανίδης στη Λαμία

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Χάρης Καστανίδης θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η «Κοινωνική Συμφωνία» στη Λαμία, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 και ώρα 19.30 στο ξενοδοχείο “Σαμαράς”.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΑΛΟΠ: Στο 24,8% η ΝΔ χωρίς αυτοδυναμία - 18,4% το ΠΑΣΟΚ

Οκτακομματική Βουλή, πρωτιά της ΝΔ αλλά χωρίς αυτοδυναμία και μάχη σώμα με σώμα Βενιζέλου-Σαμαρά σε δημοφιλία και καταλλληλότητα για πρωθυπουργία , προκύπτουν από την δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει αύριο το Έθνος της Κυριακής.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Περλεπέ: Ενισχύονται η διαφάνεια και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με τη τροποποίηση του “πόθεν έσχες”

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, η οποία είχε συνυπογράψει την πρόταση νόμου που συντάχθηκε και κατατέθηκε στη βουλή με πρωτοβουλία του πρώην προέδρου κυρίου Απ. Κακλαμάνη, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της πρότασης αυτής, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της:

«O πολιτικός κόσμος διά της πρωτοβουλίας του Προέδρου, του κ. Κακλαμάνη, βάζει τέλος σε κενά και αδράνειες που υπονόμευσαν το κύρος και της πολιτικής και των πολιτικών στην περίοδο των τριάντα οκτώ ετών που πέρασαν από το 1974.

Με τις ρυθμίσεις που θα ψηφίσουμε, συναινετικά μάλιστα, αυτά τα κενά κλείνουν και δίνουν πλέον τη δυνατότητα να αποδοθούν σε μεγάλο βαθμό ευθύνες εκεί που υπάρχουν, σε όσους και σε όποιους υπάρχουν. Κυρίως, όμως, επιτέλους δεν θα υπάρχουν υπόνοιες για κάλυψη όσων κατείχαν υψηλά αξιώματα και παρανόμησαν…

Οι ρυθμίσεις περί αναδρομικού «πόθεν έσχες» όσων και όποιων προβλέπονται στην πρόταση αυτή και των συγγενών τους, όπως επίσης και η δυνατότητα δήλωσης παραίτησης υπέρ του ελληνικού δημοσίου από εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα για μη δικαιολογημένα περιουσιακά στοιχεία δείχνουν κάτι ακόμα, ότι δηλαδή το βήμα αυτό έπρεπε ήδη να έχει γίνει από καιρό. Έστω και τώρα, όμως, επιδιορθώνουμε αναδρομικά παραλείψεις, η σημασία των οποίων δεν είχε εκτιμηθεί όσο έπρεπε…

Tο πεδίο ελέγχου για πρόσωπα μπορεί να διευρυνθεί και σε άλλα χαμηλότερα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης με την ευρύτερη έννοια. Ο αναδρομικός έλεγχος τέτοιων στελεχών και των συγγενικών τους προσώπων και οι αντίστοιχες δηλώσεις παραίτησης δικαιωμάτων γίνεται αίτημα της ευρύτερης κοινωνίας και ιδιαίτερα όταν προκύπτουν φαινόμενα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών στο ΙΚΑ ή στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Χρειάζεται, επίσης, η ανάληψη της ευθύνης από το πολιτικό σύστημα για το γεγονός ότι δεν είχαν θεσμοθετηθεί μέχρι τώρα αυστηρότερα στεγανά για να αποκλείονταν παρόμοια φαινόμενα και τέτοια πρόσωπα από τη δημόσια ζωή στο χώρο της λειτουργίας του κράτους.

Η σημερινή πρόταση νόμου είναι παρέμβαση ουσίας και όχι εντυπώσεων…

Με τη νομοθέτηση της πρότασης αυτής αντιστεκόμαστε στις λογικές της ισοπέδωσης των πάντων και της διάχυσης της προσωπικής ευθύνης πέρα και έξω από κάθε πολιτικό, αλλά και νομικό πολιτισμό.

Έχοντας υπογράψει και εγώ και άλλες προτάσεις για τον έλεγχο και τη διαφάνεια των πολιτικών κατά το παρελθόν, σήμερα ως επίσης συνυπογράφουσα αυτήν την πρόταση αισθάνομαι δικαίωση και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Απόστολο Κακλαμάνη για την πρωτοβουλία του αυτή. Όσοι έχουμε επιλέξει ως στάση ζωής το δύσκολο δρόμο της ενασχόλησης με τα κοινά, νιώθουμε σήμερα ότι. και διά της ψήφου μας σε αυτήν την πρόταση νόμου, εκτελούμε ένα καθήκον και μία υποχρέωση για εμάς, για τους προηγούμενους, αλλά και για όσους ακολουθούν, για όλους όσους πιστεύουν στην ανιδιοτελή προσφορά στους συνανθρώπους και στον τόπο μας…».

Ο Στρος Καν έκανε σεξ με ιερόδουλη και πέντε άνδρες τον κοιτούσαν

Δεν έχουν τελειωμό τα σκάνδαλα που σχετίζονται με τον Ντομινίκ Στρος Καν. Αυτή τη φορά δύο ιδιοκτήτες οίκου ανοχής, τον εμπλέκουν σε όργια, τα οποία έλαβαν χώρα στο υπόγειο εστιατορίου, στο Παρίσι.  

 Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΔΩ

Δύο Εκκλησιαστικές - Ψαλτικές Εκδηλώσεις για την Μεγάλη Εβδομάδα

Η Μεγάλη Εβδομάδας έρχεται και  η Μητρόπολη Χαλκίδας διοργανώνει δύο Εκκλησιαστικές - Ψαλτικές Εκδηλώσεις, προκειμένου οι πιστοί να προετοιμασθούν, και μ' αυτόν τον τρόπο να συμμετάσχουν στα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού.

Την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 και ώρα 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Αντιπεριφερείας Ευβοίας, επί της Λεωφόρου Χαϊνά 93 στη Χαλκίδα, θα λάβει χώρα Εκδήλωση με τίτλο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», την οποία διοργανώνει η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ».

Η Χορωδία της Σχολής «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ», υπό την διεύθυνση του Καθηγητή κ. Στυλιανού Μπενή, θα αποδώσει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας και Πασχαλινούς Θρήνους από την Δημοτική Μουσική μας Παράδοση, με τη συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων.

Την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό της Πολιούχου Χαλκίδας Αγίας Παρασκευής, θα γίνει η καθιερωμένη Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση της Μητρόπολης  για την Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την διάρκεια της οποίας θα μιλήσει επίκαιρα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Γεωργιάδης, Ιεροκήρυξ της Μητρόπολης.

Ο Βυζαντινός Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών του Νομού μας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ», με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Γερογιάννη, θα ψάλλει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Παραιτήθηκε όλο το δ.σ. του Παναθηναϊκού

Ολοκληρώθηκε το ΔΣ του Παναθηναϊκού με παραίτηση όλων των μελών του. Για διάλυση έκανε λόγο ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Τι είπε σε τηλεφωνική παρέμβαση ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Έκτακτη ΓΣ στις 18 Απριλίου.

Καταστροφικό αποδείχθηκε το ΔΣ του Παναθηναϊκού, καθώς έληξε με παραιτήσεις όλων των μελών του, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του, Δημήτρη Γόντικα

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσκόπηση Kapa Research: ΝΔ 18,1%, ΠΑΣΟΚ 14,3% - Στο 7,2% ο Καμμένος

Μια νέα δημοσκόπηση που αναδεικνύει τον κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού, την πτώση της ΝΔ, την άνοδο του ΠΑΣΟΚ άλλα κι ένα στοιχείο έκπληξη στο ερώτημα για το πρόσωπο που είναι καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

"Εμφύλιος Πόλεμος" ξέσπασε στη ΔΗΜΑΡ λογω...ΠΑΣΟΚ!

"Εμφύλιος Πόλεμος" ξέσπασε στη ΔΗΜΑΡ λογω...ΠΑΣΟΚ

Παραιτήσεις, διαμαρτυρίες και δημόσιες καταγγελίες βρίσκονται στο "μενού" την επομένη της προσχώρησης των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Κόμμα.

Η Αλατά - Καραγιάννη   στην Εύβοια

Στην Εύβοια η Ελένη Αλατά - Καραγιάννη, ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Κ.Ε. του κόμματος παραιτήθηκε από υποψήφια για προσωπικούς λόγους που σχετίζονται άμεσα  με την "εισβολή" ΠΑΣΟΚογενών  στo...

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Μεγάλο κανόνι στην αγορά από αλυσίδα super market

Μεγάλο κανόνι είναι έτοιμο να σκάσει στην αγορά, μεγάλη αλυσίδα super market αφού άρχισαν να σφραγίζονται δεκάδες επιταγές που έχει δώσει σε προμηθευτές.

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Άγριο ξύλο σε σχολείο - 16χρονος μαθητής στο νοσοκομείο!

Συγκλονισμένοι οι συμμαθητές, ο σύλλογος γονέων και οι καθηγητές από το νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας...

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στο 6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων. Πέντε ενήλικοι μαθητές, πλησίασαν έναν 16χρονο συμμαθητή τους και άρχισαν να τσακώνονται.

 Κουβέντα στην κουβέντα ήρθαν στα χέρια και το ανήλικο παιδί ξυλοκοπήθηκε άγρια.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Στον Εισαγγελέα ο 66χρονος που έγινε εμπρηστής κατά λάθος...

July 2008- Rhodes big fire in process. Total o...
 (Photo credit: Wikipedia)
Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο 66χρονος που έγινε εμπρηστής κατά λάθος...

Από αμέλεια του οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Βίταλο Κύμης.

Οι φλόγες έκαψαν εφτά στρέμματα γεωργικής και δασικής έκτασης από θάμνους, σχοίνα και πεύκα.

Στα πλαίσια του αυτοφώρου συνελήφθη από πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας ένας 66χρονος κάτοικος Βιτάλου, ο οποίος προκάλεσε άθελά του τη φωτιά. 
 

Enhanced by Zemanta

Δικαίωση: Στους δημότες η καταπατημένη δημοτική έκταση στο Κυμασι


Kireas.org

Χθες το βράδυ 21/3/12 το Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδιου Λίμνης και Αγίας Άννας αποφάσισε την απομάκρυνση της παράνομης περίφραξης και διάλυση της μιας δεξαμενής της εταιρείας ΒΙΟΜΑΓΝ που αυθαίρετα βρίσκεται στο χώρο της δημοτικής έκτασης. Από ότι έγινε κατανοητό τα έξοδα απομάκρυνσης δεν θα επιβαρύνουν τον καταπατητή αλλά τον προϋπολογισμό του υπερχρεωμένου δήμο. Ο δήμος ισχυρίζεται ότι θα καλύψει τα κόστη από την πώληση μέταλλου της διαλυμένης δεξαμενής. Το θέμα δεν συμπεριλαμβανόταν στην τακτική ημερησία διάταξη του Δ.Σ. Μπήκε σαν έκτατο θέμα προ ημερησίας διάταξης αν και η δημοτική αρχή είχε δαπανήσει αρκετό χρόνο προεργασίας για την παρουσίαση του.

Χρειάστηκαν 3 χρόνια αγώνα και μια «εξώδικη όχληση για παράβαση καθήκοντος» από τον Kireas.org για να φτάσουμε εδώ. Η απόφαση είμαι μια στροφή 180 μοιρών από αυτά που διεκήρυττε για το θέμα ο κ. Ψαρρός στην εκρηκτική συνεδρίαση του Δ.Σ. τις 24/1/12. Ο Kireas.org νοιώθει εν μέρει δικαιωμένος αν και κάποια από τα θέματα όπως η επιβολή τελών στην ΒΙΟΜΑΓΝ για παράνομη χρήση παραλιακής δημοτικής έκτασης 5 στρεμμάτων για 5 χρόνια εκκρεμούν. Το ποσό αυτό μαζί με τις νόμιμες προσαυξήσεις μπορεί να φτάσει και τα 200.000 Ευρώ και θα φέρει μια μικρή ανακούφιση στα οικονομικά του δήμου. Ο Kireas.org έχει ήδη με επίσημη αίτηση του ζητήσει συζήτηση του θέματος από το δημοτικό συμβούλιο και ελπίζει ότι θα το προωθήσει η αντιπολίτευση

Σύμφωνο ανάπτυξης για την Ευρώπη ζητούν οι Ευρωπαίοι συνδικαλιστές

Confederation of German Trade Unions
(Photo credit: Wikipedia)

Συνδικαλιστές από εννέα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν σήμερα μετά τη συνάντησή τους με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Συμφώνου Ανάπτυξης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους.


«Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Δημοσιονομικής Πειθαρχίας δεν θα λύσει τα προβλήματα, θα τα επιδεινώσει. Είναι πλέον καιρός να αλλάξει η πολιτική της Ευρώπης. Η Ευρώπη έχει άμεση ανάγκη από ένα ταμείο κοινωνικής διάσωσης», δήλωσε ο Μίχαελ Ζόμερ πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικαλιστών (DGB).

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

To απίστευτο «ρουσφέτι» που ζήτησε βουλευτίνα από μητροπολίτη

Καθώς η χώρα μπαίνει σιγά- σιγά σε προεκλογική περίοδο οι υποψήφιοι βουλευτές προσεγγίζουν ακόμα και την εκκλησία προκειμένου να εξασφαλίσουν ψήφους από τους πιστούς αλλά και προβολή από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των λειτουργιών, ενώ κάποια.... ρουσφέτια που ζητούν από μητροπολίτες είναι απίστευτα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση γυναίκας πολιτικού, που δραστηριοποιείται σε αστική εκλογική περιφέρεια, η οποία πριν καταρτίσει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των εμφανίσεών της, ενημερώνεται από τις τοπικές μητροπόλεις για τις δραστηριότητες των μητροπολιτών και τις σημαντικές θρησκευτικές εορτές.
 
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τέσσερις αγωνιστικές και αφαίρεση βαθμών σε Παναθηναϊκό

Με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και δυο από εκείνο της επόμενης σεζόν τιμώρησε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιβλαβής Οργανισμός στα Εσπεριδοειδή


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής , ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με έγγραφο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντοπίστηκε ο επιβλαβής οργανισμός Citrus Tristeza Virus (ιός της Τριστέτσα) σε φυτά μανταρινιάς, της ποικιλίας Κλημεντίνης, στην Κόρινθο, σε φυτώριο με την επωνυμία Σαλλής Σωτ. του Κ. και με αριθμ. εγγραφής στο Φυτοϋγειονομικό Μητρώο150-09-023.

Για τον λόγο αυτό όποιο Κατάστημα μεταπώλησης ή παραγωγός έχει προμηθευτεί δενδρύλλια από το πιο πάνω φυτώριο, να ενημερώσει άμεσα το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.
H Ίωση της Τριστέτσας των εσπεριδοειδών προκαλεί παρακμή και νέκρωση του προσβεβλημένου δένδρου και είναι πολύ δύσκολη η καταστολή και η θεραπεία της. Μεταδίδεται από το προσβεβλημένο φυτό με τις αφίδες και με εμβολιασμό.

Επισημαίνουμε ακόμη τη μεγάλη σημασία που έχει για τον ίδιο τον παραγωγό και την περιοχή μας, κατά την ίδρυση νέου εσπεριδοειδώνα και όχι μόνο, η επιλογή των φυτών τα οποία πρέπει να συνοδεύονται από Φυτοϋγειονομικό Διαβατήριο.

Κανένας παραγωγός της Περιφέρειας μας δεν πρέπει να αγοράζει δενδρύλλια αν αυτά δεν συνοδεύονται από Φυτοϋγειονομικό Διαβατήριο.

Η ύπαρξη του Φυτοϋγειονομικού Διαβατηρίου σημαίνει ότι το φυτώριο που το έχει εκδώσει έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές και είναι πιο σίγουρη η καθαρότητα των δενδρυλλίων. Το Φ. Δ. είναι μια ετικέτα λευκού χρώματος στο οποίο αναγράφονται όλα τα στοιχεία όπως είναι η βοτανική ονομασία του φυτού, ο αριθμός εγγραφής του φυτωρίου στο μητρώο, ο αριθμός παρτίδας και η ποσότητα του υλικού που διακινήθηκε.

Στους παραβάτες παραγωγούς που προβαίνουν σε φυτεύσεις εσπεριδοειδών που δεν φέρουν Φ.Δ. και δεν ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες (Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου) επιβάλλονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με τη Φυτοϋγειονομική Νομοθεσία.

Η Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη, έκτο κόμμα της Βουλής

Tο έκτο κόμμα της Βουλής των Ελλήνων αποτελεί επισήμως από σήμερα η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Με την προσχώρηση των 6 διαγραμμένων από το ΠΑΣΟΚ βουλευτών η κοινοβουλευτική της δύναμη ανέρχεται πλέον στους 10 βουλευτές και άρα αναγνωρίζεται από το Κανονισμό ως κόμμα με πλήρη δικαιώματα. 

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...