Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

"Πέσαμε θύματα της αχορταγιάς των τραπεζιτών”


Η «Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα που θα προβληθεί την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 23:30 ταξίδεψε στην Κύπρο, παραμονές υπογραφής του κυπριακού μνημονίου με την τρόικα. Μπήκε στα σπίτια απλών ανθρώπων που επλήγησαν από την κρίση, πήγε και από τις δύο πλευρές των οδοφραγμάτων, ερεύνησε τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και συζήτησε με τους πολιτικούς ηγέτες του νησιού, αναζητώντας απάντηση στο ερώτημα: Πώς βρέθηκε η Κύπρος από νησί του οικονομικού θαύματος, στο μνημόνιο; Τι ρόλο έπαιξε η Ελλάδα; Και πως διαγράφεται η επόμενη μέρα; 

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στον Παύλο Τσίμα λέει: “Το 74 πέσαμε θύματα των Τούρκων, των πραξικοπηματιών και της χούντας. Σήμερα πέσαμε θύματα της αχορταγιάς των τραπεζιτών”. Ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει: “Νομίζω δεν υπάρχουν πολλές επιλογές παρά με αίσθημα ευθύνης να διαχειριστούμε, έστω και αν είναι ένα μνημόνιο που το διαπραγματεύτηκε μια άλλη κυβέρνηση. Συνεπώς,  δεν μπορούμε παρά να υλοποιήσουμε κατά γράμμα αυτά που θα συμφωνηθούν”.

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 23:30 στο MEGA

Προκόπης Δούκας: Με χριστουγεννιάτικο κρύο στη Χαλκίδα..


"Με χριστουγεννιάτικο κρύο στη Χαλκίδα.."

Έτσι τιτλοφορεί, στο προσωπικό του blog την εμφάνισή του στη Χαλκίδα ο ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος (αλλά και πολύ καλός DJ) της ΕΡΤ, Προκόπης Δούκας.

Ο καλός δημοσιογράφος επιστρέφει στην πόλη του για μια και μοναδική εμφάνιση. 

Διαβάστε τι γράφει ο ίδιος:

"Η εορταστική περίοδος αρχίζει - και τι πιο ωραίο από ένα dj set στο Κλειδί, στη Χαλκίδα, αυτή την Παρασκευή 14/12. Με jazz, rock, soul, funk (και αρκετό swing), για να αλλάξουμε τη διάθεση.

Σας περιμένω λοιπόν, με χριστουγεννιάτικο κρύο, την Παρασκευή, μετά τις 10μμ"..

O Κουβέλης με τον Αναγνωστάκη με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Συνάντηση με το προεδρείο  και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδα (ΚΕΔΕ), είχε σήμερα 12 Δεκεμβρίου 2012, στη  Βουλή ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης και ο βουλευτής Εύβοιας, Υπεύθυνος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σημείωσε ότι ουσιαστικά λειτουργεί υποκαθιστώντας σε κρίσιμους τομείς την απουσία του κοινωνικού κράτους. Ο ίδιος, τόνισε ότι η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία με δεδομένη την πρωταγωνιστική του θέση στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε και η ανάγκη οικονομικής στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσιονομικές συνθήκες, που βιώνει η χώρα.

Στη συνάντηση εκ μέρους της ΚΕΔΕ παραβρέθηκαν οι: Κώστας Ασκούνης, Γιάννης Κουράκης, Απόστολος Κοιμήσης, Δημήτρης Τσιαντής, Γιάννης Μουράτογλου, Κωνσταντίνος Τζανακούλης, Γιώργος Ιωακειμίδης και Σπύρος Τζόκας.

Χαλκίδα: Ο γείτονας άκουσε τα ουρλιαχτά και φώναξε την αστυνομία!


Ο εφιάλτης της γυναίκας ξεκίνησε όταν άνοιξε την πόρτα...Ήταν χθες το πρωί όταν χτύπησαν την πόρτα στο σπίτι μιας 65χρονης. Στην είσοδο βρίσκονταν τρεις τσιγγάνες.

"Καλημέρα κυρία τι κάνεις;" της είπε η μία από τις τρεις, ενώ οι άλλες δύο με τα μάτια τους προσπαθούσαν να την γδύσουν.

Η 65χρονη όμως ήταν γάτα και όταν είδε ότι πάνε να της αρπάξουν πράγματα από την οικία της, έβαλε τις φωνές.

Ο γείτονας άκουσε και αμέσως επικοινώνησε με την αστυνομία.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι αστυνομικοί συνέλαβαν τις δύο από τις τρεις που έτρεχαν να κρυφτούν στα στενά της Έξω Παναγίτσας.
evianews.com

Η πολυαναμενόμενη ταινία «The Hobbit» στο ΜΑΓΙΑ

Η ταινία «The Hobbit» έρχεται από αύριο Πέμπτη 13/12 στην Χαλκίδα. 

Την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου υπογράφει ο Πίτερ Τζάκσον, ο δημιουργός του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, ενώ το κινηματογραφικό “Χόμπιτ”,θα ολοκληρωθεί σε τρία μέρη.

Η πολυαναμενόμενη ταινία "The Hobbit: An unexpected journey", του Peter Jackson, έλαβε μικτές κριτικές, αφού ορισμένοι από τους κριτικούς του κινηματογράφου το περιέγραψαν ως «ανιαρό και υπερβολικά λεπτομερές», ενώ άλλοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από την τεχνολογία 3D που χρησιμοποιήθηκε.


Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι Elijah Wood, Martin Freeman, Andy Serkis, Richard Armitage, Ian McKellen, Cate Blanchett, Christopher Lee. Στην πρώτη ταινία της τριλογίας, το hobbit Bilbo Baggins ξεκινάει μια αποστολή, για να σώσει το χαμένο βασίλειο Erebor των νάνων από τον φοβερό δράκο Smaug. 

Στη διάρκεια του φοβερού ταξιδιού του, ο Bilbo Baggins θα συναντήσει το Gollum, και θα αποκτήσει το αγαπημένο του δαχτυλίδι, που φέρει ορισμένες χρήσιμες ιδιότητες.

Ώρες προβολής: 18.30 μ.μ. και 21.45 μ.μ.

Κινηματογράφος ΜΑ.ΓΙΑ
Αβάντων 83 - Χαλκίδα
Τηλ: 2221025625

Enhanced by Zemanta

Αναγνωστάκης: Συνάντηση Εργαζομένων ΣΕΛΜΑΝ με Υπουργό Εργασίας


Στα πλαίσια  των ενεργειών που συναποφασίστηκαν την Παρασκευή 6/12/2012,  μεταξύ του βουλευτή  της  ΔΗΜ.ΑΡ.  Δημήτρη Αναγνωστάκη και του  Δ/Σ του Σωματείου των Εργαζομένων ΣΕΛΜΑΝ Βασιλικού, έγινε σήμερα Τετάρτη 12/12/2012 στις 13:00 συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τον αρμόδιο Υπουργό  κ. Βρούτση.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρη  Αναγνωστάκης, ο Πρόεδρος του Δ/Σ του Σωματείου κ. Καπενής Αθανάσιος,   ο Αντιπρόεδρος κ. Χαραλάμπους  Σωτήριος, το  μέλος του  Ε.Κ.Α  Ευβοίας κ. Δεμερούτης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιομηχανικών -Εργοστασιακών Σωματείων κ. Τρακανιάρης Ζήσης και η Νομική Σύμβουλος του Σωματείου κα Καίσαρη Αγγελική.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και έδωσε τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των εργαζομένων να εκφράσουν, μεταξύ των άλλων, την αγωνία τους για τη λειτουργία του εργοστασίου και να πληροφορήσουν τον κ. Υπουργό για τις 500 και πλέον απολύσεις που έγιναν. Απολύσεις σε μια περιοχή που έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στη πατρίδα μας.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε, στα  πλαίσια των θεσμικών του δυνατοτήτων, να παρέμβει για επίλυση των προβλημάτων, που απασχολούν τους εργαζόμενους και το εργοστάσιο.

Enhanced by Zemanta

Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB.  

Με ποσοστό 22,1% το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έρχεται πρώτο, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 20,1%. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ ΕΔΩ

Ιστιαία: Το συνεργείο έγινε κάρβουνο!

Το ρολόι έδειχνε 4 τα ξημερώματα όταν άρχισε να ξεπροβάλλει πυκνός καπνός από συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων στην Ιστιαία

Γείτονες που αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά ειδοποίησαν τον ιδιοκτήτη του συνεργείου και την πυροσβεστική.

Η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα χωρίς τον φόβο να επεκταθεί σε γειτονικές επιχειρήσεις και οικίες, αφήνοντας όλα μαύρα πίσω της και τον ιδιοκτήτη του συνεργείου σε απόγνωση.

Δύο τρακτέρ πελατών του συνεργείου, όπως διαβάζουμε στο istiaianews.blogspot.gr, παραδόθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Μεγάλες είναι και οι υλικές ζημιές στον τεχνικό εξοπλισμό του συνεργείου, σε ανταλλακτικά - αναλώσιμα, και στις κτιριακές υποδομές.

Συμπαράσταση από το ΠΑΜΕ Αλιβερίου στους απεργούς της ΒΙΟΜΕΚ

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ περιοχής Αλιβερίου, με ανακοίνωσή της, δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του προς τους απεργούς της ΒΙΟΜΕΚ.

Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕΚ συμπληρώνουν σήμερα 10 ημέρες απεργιακής κινητοποίησης, αντιπαλεύοντας την απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει 5 συναδέλφους τους

Θεώρει την απόφαση τους να αγωνιστούν, για επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους, σαν τη σωστή απόφαση απέναντι στις απολύσεις της εργοδοσίας, που είναι μέρος της καταιγίδας αντεργατικών μέτρων κεφαλαίου-κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας.
Τους καλεί να μην υποκύψουν στις συστάσεις – εκβιασμούς παραγόντων της περιοχής για να συμβιβαστούν με εκ περιτροπής εργασία ή με μείωση των αποδοχών τους, όπως προτείνει η εργοδοσία.

Αν κοιτάξουν γύρω τους θα δουν πως, όπου οι εργαζόμενοι συμβιβάστηκαν, αυτόματα μπήκαν στον ατέρμονα κατήφορο αλλεπάλληλων απολύσεων και συμβιβασμών.

Θεωρεί την απόφαση τους ΟΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ή ΟΛΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ χωρίς καμιά αλλαγή στις εργασιακές μας σχέσεις, σαν πράξη ταξικής αλληλεγγύης που πρέπει να εφαρμόζουν όλα τα εργατικά σωματεία.

Καλούμε όλα τα σωματεία και φορείς της περιοχής μας, να στηρίξουν με όποιο τρόπο τους ζητηθεί, τους αγωνιστές απεργούς της ΒΙΟΜΕΚ.

Η ανεργία, η ακρίβεια, τα προβλήματα σε υγεία και παιδεία, η φορολογία, τα χαράτσια επιβάλουν σε όλους τους εργαζόμενους και στο λαό γενικά της περιοχής μας, να βγάλει συμπεράσματα και να σταθεί αποφασιστικά δίπλα στους.

Την κρίση που βιώνουμε δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και δεν πρέπει να δεχτούν να την πληρώσουν αυτοί.

Έκαναν "έφοδο" στα μαγαζιά της Αβάντων και έκλεβαν ρούχα 3 ανήλικοι

"Έφοδο" στα μαγαζιά της Αβάντων, στη Χαλκίδα έκαναν τρία τσιγγανόπουλα  και έκλεβαν ρούχα.

Τα τρία ανήλικα αναστάτωσαν χτες τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Χαλκίδας.

Με μοναδικό θράσος έμπαιναν σε καταστήματα και έκλεβαν ρούχα, μέχρι που έγιναν αντιληπτά και συνελήφθησαν από την ομάδα ΔΙΑΣ.


Θύματά τους έπεσαν γνωστοί έμποροι της Αβάντων οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.


Τα ανήλικα είναι δύο 15χρονα κορίτσια κι ένα 14χρονο αγόρι, τα οποία με εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθερα.


Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...