Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Στη φυλακή ο 43χρονος για την ηρωίνη

Στον Ανακριτή Χαλκίδας απολογήθηκε χθες Παρασκευή ο 43χρονος από την Αιδηψό που συνελήφθη τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έχοντας... στην κατοχή του 99 γραμμάρια ηρωίνης. Τα ναρκωτικά είχαν βρεθεί επιμελώς κρυμμένα πίσω από την τάπα του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του σε μορφή βράχων.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι προόριζε όλη την ποσότητα για δική του αποκλειστικά χρήση και όχι για εμπορία. Φαίνεται όμως ότι δεν έγινε πιστευτός κι έτσι με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στη φυλακή.
egnomi.gr

Επικίνδυνα χημικά στον Αγιο Γεώργιο Οξυλίθου

Αναστάτωση επικράτησε στην παραλία Αγιος Γεώργιος στον Οξύλιθο Κύμης.

Στη στεριά εντοπίστηκαν κουτιά με χημικά, αγνώστου προέλευσης, τα οποία ξέβρασε η θάλασσα.

Οι αρχές έχουν ειδοποιηθεί, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει και ο Κώστας Τσιμπλής, προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Ευβοίας.

Βράζουν οι Δικαστικοί υπάλληλοι...

Λόγω έλλειψης κλιματισμού στο Δικαστικό Μέγαρο. Διαμαρτυρία από την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων...Την παρέμβαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλήλων Ελλάδας προκάλεσε το συνεχιζόμενο πρόβλημα με τον κλιματισμό του Δικαστικού Μεγάρου Χαλκίδας. Οι δικαστικοί υπάλληλοι και μαζί τους βεβαίως οι δικαστές, οι δικηγόροι και οι πολίτες ... βράζουν καλοκαιριάτικα λόγω έλλειψης κλιματισμού. Το πρόβλημα είναι γνωστό και έχει να κάνει με την τοποθέτηση των εξωτερικών μονάδων των κλιματιστικών, οι οποίες προβλέπεται να τοποθετηθούν στο φαρδύ πεζοδρόμιο πίσω από το δικαστικό μέγαρο, επί της οδού Κριεζώτου. Για να γίνει όμως η τοποθέτηση απαιτείται άδεια από την Πολεοδομία, η οποία με τη σειρά της απαιτεί τροποποίηση του σχεδίου πόλης, η οποία καθυστερεί. Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων έστειλε επιστολή στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα. Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος είχε υποσχεθεί ότι θα επιχειρούσε να θέσει το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Αυγούστου, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, λόγω των αντιρρήσεων της αντιπολίτευσης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε, Πρόεδρε Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων

Με δεδομένη την κατάσταση των συνθηκών εργασίας στο δικαστικό μέγαρο Χαλκίδας, ερχόμαστε με το έγγραφό μας αυτό και σας καλούμε να δείξετε την πρέπουσα προσοχή που απαιτείται για την ανάγκη τοποθέτησης και λειτουργίας της κλιματιστικής μονάδας στο Δικαστικό Μέγαρο.

Το Δικαστικό μέγαρο Χαλκίδας, του οποίου η ανακαίνιση μόλις τελείωσε, με κόστος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από την τσέπη του σκληρά φορολογούμενου Έλληνα, δεν διαθέτει σύστημα κλιματισμού. Οι συνθήκες εργασίας τους θερινούς κύρια, άλλα και τους χειμερινούς μήνες είναι απαράδεκτη.

Η αρμόδια πολεοδομική αρχή, αναμένει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σας, για την τροποποίηση του σχεδίου πόλης, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η τοποθέτηση της κεντρικής μονάδας σε χώρο περιμετρικά του κτιρίου στη βόρεια πλευρά, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει .

Επειδή η ευαισθησία σας στα θέματα συνθηκών εργασίας θεωρούμε ότι είναι δεδομένη, ζητούμε από εσάς ,την έγκριση της σχετικής πρότασης για τροποποίηση του σχεδίου πόλης .

Η απόφασή σας αυτή , μακριά από σκοπιμότητες και η συνδρομή σας με τη ψήφιση της σχετικής πρότασης, στο παραπάνω δίκαιο αίτημα, θεωρούμε ότι θα βοηθήσει γενικότερα την τοπική κοινωνία και τους πολίτες, προς όφελος των οποίων γίνεται το έργο αυτό. Άλλωστε με την ίδρυση του νέου Εφετείου στην Περιφέρειά σας, το Δικαστικό Μέγαρο θα είναι τόπος παρουσίας και πολιτών από τις όμορες περιοχές και θα είναι ένα ακόμη σημείο αναφοράς και προβολής της πόλης σας.

Θεωρούμε ότι έχετε υποχρέωση απέναντι στους δημότες σας, τους δικαστικούς υπαλλήλους, τους δικαστικούς λειτουργούς και τους δικηγόρους της περιοχής σας να βοηθήσετε από την πλευρά σας στην επίτευξη αυτής της προσπάθειας, οι μικρο-πολιτικές αντιδράσεις ή διαφωνίες δεν έχουν θέση σ΄αυτή την τόσο σημαντική και ουσιαστική απαίτηση.

Κύριε Δήμαρχε με λύπη διαπιστώσαμε σήμερα, ότι παρά την επαφή κλιμακίου της Ο.Δ.Υ.Ε μαζί σας και παρά τη δήλωσή σας ότι θα προσπαθούσατε να θέσετε, εκτός ημερησίας διάταξης, (λόγω του κατεπείγοντος), στο χθεσινό (2.8.2011) Δημοτικό Συμβούλιο το παραπάνω θέμα, αυτό δεν έγινε.

Οι όποιες διαφωνίες ή ενστάσεις της μειοψηφίας , σχετικά με την εξεύρεση λύσης στο παραπάνω θέμα, δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τη λήψη απόφασης, άλλωστε ο νομοθέτης για να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα, έδωσε στους Δημάρχους ισχυρή πλειοψηφία στα Δημοτικά Συμβούλια.

Δώστε λύση στο πρόβλημα, δώστε ανθρώπινες συνθήκες παραμονής και εργασίας σε εκατοντάδες συνδημότες σας."
http://www.egnomi.gr

Oι μισοί Eυβοείς μένουν στη Xαλκίδα

Όλα τα στοιχεία της Aπογραφής 2011 για την Xαλκίδα, την Eύβοια και την Περιφέρεια, κοινοποιήθηκαν επίσημα πλέον από την Eλληνική Στατιστική Aρχή. Τα στοιχεία δείχνουν πολλά και ενδιαφέρονται, μεταξύ άλλων και ότι μισοί Eυβοείς μένουν στη Xαλκίδα!Συγκεκριμένα:

Η Απογραφή 2011 κατέγραψε 102.420 κατοίκους στη Χαλκίδα, εκ των οποίων οι 52.010 είναι άντρες και οι 50.410 γυναίκες. Με αυτά τα δεδομένα ο Δήμος Χαλκιδέων κατατάσσεται:
• 1ος σε πληθυσμό στη Στερεά Ελλάδα, με δεύτερη τη Λαμία (74.720 κατ.).
• 14ος μεγαλύτερος δήμος πανελλαδικά και έτσι θα λαμβάνει πλέον μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις από το Κράτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Απογραφής 2011»:
• Η Ελλάδα έχει 10.787.690 κατοίκους, εκ των οποίων το 49,2% είναι άντρες και το 50,8 γυναίκες.
• Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει 546.870 κατοίκους (278.160 άντρες-268.710 γυναίκες) και σχετικά μικρή πυκνότητα πληθυσμού (35,17 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο). Κατατάσσεται όγδοη στις 13 Περιφέρειες της χώρας.
• Η Εύβοια έχει 210.210 κατοίκους (106.870 άντρες-103.340 γυναίκες) και 50,44 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος νομός της Περιφέρειας.Τα στοιχεία με μια πρώτη ανάγνωση δείχνουν μείωση του πληθυσμού της Eύβοιας σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή πληθυσμού, που έγινε το 2001. H σύγκριση, όμως, είναι εσφαλμένη γιατί έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η απογραφή πληθυσμού, όπως τονίζει η Eλληνική Στατιστική Aρχή.

«Tηρώντας τον Κανονισμό 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -τονίζει συγκεκριμένα η EΛ.ΣTAT.- η Απογραφή του 2011 εστίασε στην καταγραφή του Μόνιμου Πληθυσμού της Χώρας σε αντίθεση με τις προηγούμενες Απογραφές, οι οποίες είχαν σκοπό τη καταγραφή του de facto πληθυσμού, δηλαδή των ατόμων που βρέθηκαν παρόντα στον τόπο Απογραφής.» Γενικότερα, η μεθοδολογία της Απογραφής του 2011 διαφέρει σημαντικά σε αρκετά σημεία από αυτή προηγούμενων Απογραφών, όπως στη διάρκεια της Απογραφής, στην απογραφή ατόμων στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους κλπ. Συνεπώς, τα αποτελέσματα της Απογραφής του 2011 και αυτά των προηγούμενων Απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...