Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

51χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με καραμπίνα!

Δεν έχουν τέλος οι αυτοκτονίες στη Στερεά Ελλάδα, με την Βοιωτία και την Εύβοια να καταγράφουν τα περισσότερα περιστατικά, από τους πέντε  νομούς.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr,  το πρωί της Κυριακής στην Αλίαρτο, ένας 51χρονος οικογενειάρχης, βγήκε από το σπίτι του και πήγε σε διπλανό οικόπεδο, εκεί όπου έβαλε τέλος στη ζωή του.

Στις 07:30΄ τον βρήκε η γυναίκα του, που τον αναζητούσε, η οποία ειδοποίησε την αστυνομία. Ο 51χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα προσωπικά προβλήματα τον οδήγησαν στο να βάλει τέλος στη ζωή το

Πανικός με τα μουχλιασμένα γιαούρτια του Carrefour Μαρινόπουλος

Carrefour's trading logo
(Photo credit: Wikipedia)
Σε 207.326 τεμάχια ανέρχεται η ακριβής συνολική ποσότητα ανάκλησης επιδορπίων γιαουρτιού Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, λόγω ανάπτυξης μούχλας, όπως προέκυψε από τους σχετικούς ελέγχους, που διενήργησαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Σε συνέχεια ελέγχων του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η καθυστερημένη ενημέρωση των αρμόδιων αρχών από την επιχείρηση, καθώς και η μη έγκαιρη και άμεση απόσυρση των προϊόντων από το σύνολο των καταστημάτων.

Ο ΕΦΕΤ συνεχίζει την επόπτευση της διαδικασίας ανάκλησης/απόσυρσης, ενώ, ταυτόχρονα, έχει ενημερώσει σχετικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αμέσως μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της απόσυρσης/ανάκλησης, τα εν λόγω προϊόντα θα οδηγηθούν προς καταστροφή και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες για την επιβολή ή μη διοικητικών/ποινικών κυρώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Οι πρώην εργαζόμενοι στη συρματουργία ΔΑΡΙΓΚ αγωνιούν για το οικόπεδο

Τα θυμάστε;
Το σωματείο των πρώην εργαζομένων στη συρματουργία ΔΑΡΙΓΚ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, την Κυριακή 13 Μαΐου, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας με θέμα :

« Ενημέρωση για τον πίνακα κατάταξης από τους νομικούς μας και το Δ.Σ. και ενημέρωση για την εξαγορά του οικοπέδου από Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα».

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί όλοι οι πρώην εργαζόμενοι του εργοστασίου, αλλά μπορούν να παραστούν και όσοι πολίτες ενδιαφέρονται για το μέλλον του οικοπέδου-φιλέτου, που στέγαζε την επιχείρηση.

Κουβέλης: Δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις νέες εκλογές

Προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο βλέπει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μετά την άρνηση επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση.

Μάλιστα ο κ.Κουβέλης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM τόνισε «Δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μετά τις εκλογές».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επέμεινε ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια οικουμενική κυβέρνηση είναι προϋπόθεση, προκειμένου το σχήμα να μην είναι εξαιρετικά εύθραυστο, με τον κίνδυνο να καταρρεύσει την επόμενη μέρα της γέννησής του.

Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακόμη και στην πρότασή του για αριστερή κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την ανοχή της ΝΔ και τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για «επικοινωνιακά τεχνάσματα», στη βάση της συζήτησης για την ενότητα της Αριστεράς.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν του έγινε καμία πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, τύπου Μόντι, με τον ίδιο πρωθυπουργό.

Δημήτρης Αναγνωστάκης: Ποιός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας πριν και μετά...

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Εύβοιας, Δημήτρης Αναγνωστάκης σχολιάζει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα:

Τελικά ποιός είναι πολιτικά συνεπής; Ποιός τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις;
Η Δημοκρατική Αριστερά ότι είπε προεκλογικά το έκανε πράξη!
Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε συνέπεια λόγων και έργων; Ποιός είπε άλλα και έκανε άλλα;
Ποιός πρόταξε το κομματικό συμφέρον έναντι των συμφερόντων της πατρίδας;
Ιδού τι είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στο Ζάππειο ο κ. Αλέξης Τσίπρας:
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κυρία Καββαδία εμείς όχι, δε θα επιστρέψουμε την εντολή τη διερευνητική, διότι αν καταφέρουμε να μας δοθεί η διερευνητική εντολή αυτό θα είναι διότι θα μας τη δώσει ο λαός, δε θα μας τη δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επειδή μας συμπαθεί, αλλά επειδή θα είναι υποχρεωμένος να το κάνει, με βάση το Σύνταγμα και τη ψήφο του λαού.
Αν ο λαός λοιπόν μας δώσει ένα τέτοιο όπλο, εμείς τα όπλα του λαού δε θα τα παραδώσουμε, θα τα αξιοποιήσουμε. Θα τα αξιοποιήσουμε, προκειμένου να ανατραπεί η πορεία προς την καταστροφή, αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη τώρα, πως να απευθυνθούμε την επόμενη μέρα στον εργάτης της Χαλυβουργικής, στον μικρομεσαίο καταστηματάρχη που κλείνει το μαγαζί του και βάζει λουκέτο.
Απευθυνθήκαμε λοιπόν από την πρώτη στιγμή σε όλο το πολιτικό φάσμα, ας το πω σχηματικά στην πολιτική γεωγραφία από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ ως τα αριστερά της Αριστεράς, από τους αγωνιστές που δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους μέσα σε ένα ΠΑΣΟΚ μεταλλαγμένο σε ένα νεοφιλελεύθερο μνημονιακό κόμμα, έως τις δυνάμεις της «εξωκοινοβουλευτικής» αριστεράς. [...]
Εν τούτοις όμως δήλωσα και ξαναδηλώνω ότι τα όπλα μας εμείς δε θα τα καταθέσουμε και αν το βράδυ των εκλογών υπάρχει ένα νέο πολιτικό σκηνικό, η εκλογική αριθμητική θα πάει περίπατο και η πολιτική αριθμητική πολλές φορές όταν έχουμε τέτοιες μεγάλες εξελίξεις δεν αθροίζει με βάση τη συλλογιστική του 1 + 1 κάνουν 2.
Το βράδυ των εκλογών αν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν έχουν 151 στη Βουλή, θα έχουμε ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό τοπίο. Και ακόμα και αν αυτός ο εκλογικός νόμος με την εκλογική αριθμητική στερεί από την Αριστερά τη δυνατότητα πλειοψηφίας στη Βουλή μπορούμε να τη διεκδικήσουμε και να την πετύχουμε. Αυτή είναι η δική μας θέση.

Η υπενθύμιση έχει να κάνει με όσα περί αξιοπιστίας ακούστηκαν τα τελευταία 24ωρα!
Η απλή παράθεση της δήλωσης, χωρίς σχολιασμό, σας δίνει τη δυνατότητα να κρίνετε και να αξιολογήσετε τις πολιτικές συμπεριφορές και στάσεις των κομμάτων της Αριστεράς στο σύνολό τους.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Και τι θα πάθουμε δηλαδή αν πληρώνουμε με δραχμές;»

Η βουλευτής Κεφαλλονιάς του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου προκάλεσε σύγχυση με τη δήλωσε που έκανε «και τι θα πάθουμε δηλαδή αν πληρώνουμε με δραχμές; Αυτό είναι το ζητούμενο;»
Η ίδια μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM υποστήριξε:

«Και τι θα πάθουμε δηλαδή αν πληρώνουμε με δραχμές; Αυτό είναι το ζητούμενο; Και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας συζητούσαν ότι πιο πολύ τους κοστίζει να μας βγάλουν από την Ευρωζώνη, παρά να μείνουμε. Δηλαδή είναι μεγαλύτερο το κόστος από το χρέος αν θα βγούμε από το ευρώ παρά να μείνουμε. Σε μερικούς μήνες αλλάζουν και τα δεδομένα στην Ευρώπη.

Δε νομίζω ότι κανένας Έλληνας θα είχε πρόβλημα να συνεισφέρει από το υστέρημά του για να σώσει την Πατρίδα! Εμείς μέχρι τώρα πληρώνουμε και δεν βλέπουμε χαΐρι»

Τέλος τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στις κάλπες αντί του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Χαλκίδα: Πέθανε ο γνωστός Χαλκιδέος δικηγόρος Σπύρος Ξαρχάς

Στα 89 του χρόνια, πέθανε ο γνωστός Χαλκιδέος δικηγόρος (συνταξιούχος τα τελευταία χρόνια) Σπύρος Ξαρχάς. 

 

Η κηδεία του έγινε  στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας.

Η σύζυγός του Χριστίνα, τα παιδιά του Κωνσταντίνος, Ελένη-Μαρία, η εγγονή του Χριστίνα-Ελένη, τα αδέλφια του και οι υπόλοιποι συγγενείς τον αποχαιρέτησαν και τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

 

Δημοσκόπηση RASS: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,5% - ΝΔ 19,4%

Σε πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, καθώς αποσπά το 20,5% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου, έναντι 19,4% της Νέας Δημοκρατίας.


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας RASS, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να συνεχίζει την ανοδική του πορεία, αυξάνοντας τη δύναμή του κατά 4 σχεδόν μόναδες, και να είναι πρώτο κόμμα, πολύ μακρυά ωστόσο ακόμα από την αυτοδυναμία.

Μικρή άνοδο εμφανίζει και η Νέα Δημοκρατία, που ανεβαίνει στο 19,4%, ενώ το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου συνεχίζει την κάθετη πτώση του προσγειωνόμενο στο 11,8%. Σταθερή παραμένει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη στο 6,2%.

Χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης της RASS, είναι η μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΚΚΕ (4,8%) και της Χρυσής Αυγής που δείχνει να προσγειώνεται ανώμαλα στο 3,8%. Εκτός Βουλής παραμένουν η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Μεταξύ άλλων, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 81,4% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Μάλιστα και το 80,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ και μόνο το 17,95 κατά, ενώ και το 505 των ψηφοφόρων του ΚΚΕ θέλουν παραμονή στο ευρώ.

Τέλος, το 66,1% δηλώνει ότι θέλει να σχηματιστεί κυβέρνηση και το 32,4% ζητάει νέες εκλογές.
Η έρευνα της RASS διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή (10 και 11 Μαΐου) ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
  • ΣΥΡΙΖΑ: 20,5%
  • ΝΔ: 19,4%
  • ΠΑΣΟΚ: 11,8%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,8%
  • Δημοκρατική Αριστερά: 6,2%
  • ΚΚΕ: 4,8%
  • Χρυσή Αυγή: 3,8%
  • Δημοκρατική Συμμαχία: 2,4%
  • ΛΑΟΣ: 2%

Ήρθαν στα χέρια Π. Τατσόπουλος και Σ. Σταυρίδης

Στα χέρια πιάστηκαν ο Πέτρος Τατσόπουλος και Στέλιος Σταυρίδης, οι οποίοι ήταν καλεσμένοι στο στούντιο της Focus Web TV.

Σε κάποιο σημείο της συζήτησης, τα πνεύματα άναψαν με μια πρωτοφανή αντιπαράθεση του Πέτρου Τατσόπουλου με τον Στέλιο Σταυρίδη. Ακούστηκαν έντονοι χαρακτηρισμοί και ύβρεις, ενώ λίγο έλειψε οι δύο καλεσμένοι να αρπάξουν ο ένας τον άλλον.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος αποχώρησε ωρυώμενος.

Οι Πρόσκοποι καθάρισαν την Παραλία των Πολιτικών



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές ο καθαρισμός της Παραλίας των Πολιτικών από Προσκόπους του 1ου Συστήματος Προσκόπων Μεσσαπίων δίνοντας ένα σαφές μήνυμα για αγάπη και προστασία των παραλιών και των ακτών αλλά και γενικότερα του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και αναπνέουμε. Το μήνυμα είναι, όπως έλεγε πριν από λίγα χρόνια και η γνωστή διαφήμιση "όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές".
Φάνηκε εχθές με πόση αγάπη οι Πρόσκοποι μάζεψαν όλων των ειδών τα σκουπίδια που βρίσκονταν κατά το μήκος της ακτής της Παραλίας των Πολιτικών. Ακόμη και τα μικρά Λυκόπουλα του Συστήματος, έδωσαν όλο τον εαυτό τους για τον καθαρισμό των ακτών. Επίσης μάζεψαν και κοχύλια για να φτιάξουν πανέμορφα δώρα για την γιορτή της μητέρας υπό την καθοδήγηση της Γιώτας Παπακυριακού.
θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πέραν από τον καθαρισμό των ακτών, βαθμοφόροι του συστήματος μεταξύ των οποίων ο Διονύσης και ο Σπύρος φορώντας εξοπλισμό, ο οποίος είχε δοθεί ως ευγενής χορηγία από το καταδυτικό κέντρο ThalassaDivingSchool του Γιώργου Μοναστήρογλου, βούτηξαν στη θάλασσα και καθάρισαν όσο μπορούσαν το βυθό της. Σε συζήτηση που είχαμε με τους συγκεκριμένους βαθμοφόρους, ευχαρίστησαν τον κο Μοναστήρογλου για την ευγενή αυτή χορηγία και για ακόμη μία φορά αναφέρθηκαν στο σεβασμό που πρέπει όλοι μας να έχουμε προς το περιβάλλον. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Γιώργο, το Διονύση, το Σπύρο, τη Γιώτα, σε όλους τους βαθμοφόρους, στους ανιχνευτές, στις "Γάτες", στα "Λιοντάρια", στα "Λυκόπουλα" αλλά και στο Δ.Σ. της Επιτροπής για αυτή την πολύ όμορφη πρωτοβουλία που πήραν και πραγματοποίησαν εχθές. Συγχαρητήρια είχαν και από μέλη του Συλλόγου Γυναικών Πολιτικών "Η Αύρα" αλλά και από τους φίλους της Μονής Περιβλέπτου, όπου βρέθηκαν στην Παραλία εχθές το απόγευμα.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Από messapianews

ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι υποδέχτηκαν τον "Θρύλο"



Μαλέλης: Δεν είχα την πολυτέλεια να κρατήσω τη Ράλλη

Για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ελληνικών ΜΜΕ, το δυσοίωνο μέλλον της τηλεόρασης αλλά και το κόψιμο της εκπομπής της Νικολέττας Ράλλη, μίλησε σε συνέντευξή του ο Σταμάτης Μαλέλης.
Σε συνέντευξή του στη «Real Life», ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Star είπε αναφερόμενος στο κόψιμο της εκπομπής της Νικολέττας Ράλλη: «Δεν ήταν μόνο περικοπή το θέμα της Ράλλη. Η εκπομπή δεν πήγαινε όπως περιμέναμε, παρά τις προσπάθειες που κάναμε κι εγώ και οι συνεργάτες μου. Μερικές κινήσεις είναι θέμα επιβίωσης. Δεν είχα την πολυτέλεια να την κρατήσω».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σεζόν που κλείνει και σε αυτή που έρχεται, είπε: «Δεν μπορώ να κάνω σχέδια. Δεν ξέρω ποια κανάλια θα υπάρχουν, δεν ξέρω αν υπάρχουμε και εμείς. Πήγαμε να μιλήσουμε για το συμβόλαιό μου με τον πρόεδρο του σταθμού και σταματήσαμε να μιλάμε. Χωρίς να έχουμε καμία διαφωνία. Κοιταχτήκαμε και είπαμε, μα θα υπάρχουμε του χρόνου; Θα υπάρχει το Mega; Θα υπάρχει ο ANT1; Τα πράγματα είναι τραγικά αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι όλα τα κανάλια ήταν χαμένα αυτή τη σεζόν, γιατί υπάρχει τεράστια οικονομική κρίση. Ειλικρινά το λέω και με το χέρι στην καρδιά, δεν ξέρω πια πόσα κανάλια μπορούν να αντέξουν. Η διαφήμιση είναι πλέον σε ελεύθερη πτώση. Ζούμε έναν απίστευτο εφιάλτη. Ούτε μπορούν να κοπούν άλλο οι μισθοί, ούτε μπορούν να γίνουν άλλες περικοπές».

Τέλος, αναφερόμενος στα τηλεοπτικά προγράμματα που φέτος ο ίδιος θεωρεί ότι στέφθηκαν με επιτυχία, είπε: «Οι Ράδιο Αρβύλα, ο Λάκης Λαζόπουλος, το δίδυμο Λιάγκας-Σκορδά, ανέβηκε το δελτίο Αντ1 και θεωρώ επιτυχία και τη δυναμική που δείχνει η Μελέτη απέναντι στη Μενεγάκη».

Βοιωτία: Εφιαλτική νύχτα για ζευγάρι

Άλλο ένα ηλικιωμένο ζευγάρι έγινε, χθες το βράδυ, στόχος αδίστακτων ληστών.

Πιο συγκεκριμένα, τα ξημερώματα, πέντε κουκουλοφόροι παραβίασαν με λοστό παράθυρο μονοκατοικίας στον Αγ. Ιωάννη Θίσβης και αφού ακινητοποίησαν τον 77χρονο άνδρα και την 66χρονη σύζυγό του με τη χρήση σωματικής βίας, τους έδεσαν στο κρεβάτι και έψαξαν όλο το σπίτι για χρήματα και χρυσαφικά.

Οι δράστες, που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, πήραν κοσμήματα, χρυσαφικά, 900 ευρώ και έφυγαν με το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη, το οποίο βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα σε αγροτικό δρόμο κοντά στον οικισμό.


Πηγή: lamiareport.gr

Έκτακτο δελτίο! - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

 Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας. 


Χειροτερεύει από το απόγευμα της Δευτέρας ο καιρός.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ, από το απόγευμα προβλέπονται κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, το βορειοδυτικό Αιγαίο, τη Θεσσαλία, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Την Τρίτη σταδιακά τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Διέξοδος: Ώρα μηδέν για την Ελλάδα

Ώρα μηδέν για την Ελλάδα: Το παρασκήνιο των προσπαθειών για σχηματισμό κυβέρνησης. Οι επιπτώσεις στην οικονομία. Η επιστολή του Λουκά Παπαδήμου. Τα μηνύματα από Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο στούντιο της εκπομπής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, το μέλος της εκλογικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Μπίστης και ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Χαριτάκης, συζητούν με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και σχολιάζουν τις εξελίξεις. Στη συζήτηση παρεμβαίνει ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος.

Διέξοδος, την Τρίτη, 15 Μαΐου στις 24:00, στον Alpha.

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Πλήθος ανασφάλιστων σε γνωστή επιχείρηση

φωτο αρχείου
Το ΙΚΑ έκανε έλεγχο σε γνωστή επιχείρηση της Χαλκίδας και εντόπισε πλήθος ανασφάλιστων εργαζομένων.

Επίσης  έγινε έλεγχος της Κοινωνικής και Τεχνικής Επιθεώρησης σε Εταιρία ασφαλτικών. Από την εταιρεία αυτή ζητήθηκε εντός 5 ημερών  όλα τα απαραίτητα έγγραφα να προσκομισθούν στην υπηρεσία.

Αυτό ανακοινώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας χωρίς να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονοματα των επιχιερήσεων.

"Το ΙΚΑ Χαλκίδας έχει μείνει με ελάχιστους υπαλλήλους, οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις για ανασφάλιστη εργασία εργαζομένων συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς", επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας σε ανακοίνωσή του.


Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στην ανακοίνωσή του τονίζει:

" Παρόλο που η μείωση προσωπικού και οικονομικών πόρων στους  Ελεγκτικούς Μηχανισμούς , υπάρχει καλή συνεργασία και γίνονται τεράστιες    προσπάθειες, για την προάσπιση της νομιμότητας και την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας."

Έφυγε από τη ζωή ο πτέραρχος Ηλίας Ψωμάς!

Έφυγε από τη ζωή ο πτέραρχος Ηλίας Ψωμάς σε ηλικία 74 ετών, μετά από πολύμηνη ασθένεια. Το πρωί της Δευτέρας εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας, ενώ η κηδεία του θα γίνει στη γενέτειρά του, στον Δομοκό.

Ήταν ικανότατος αξιωματικός, άριστος χειριστής «Φάντομ» με πολλές αερομαχίες στο Αιγαίο στο ενεργητικό του, απέσπασε δεκάδες διακρίσεις από το ΝΑΤΟ και ήταν από τους πλέον αγαπητούς αξιωματικός ανάμεσα στους χειριστές των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Χρημάτισε Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, σε μια κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στην πραγματικότητα ο πτέραρχος Ψωμάς δεν τοποθετήθηκε ποτέ Αρχηγός ΓΕΑ, αλλά Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), αντικατέστησε όμως στην αρχηγία τον τότε Αρχηγό Ν. Στάππα, που λόγω υγείας βρισκόταν στις ΗΠΑ.

Ήταν σημαντικός ο ρόλος του στην κρίση του Μαρτίου 1987, η οποία έφερε την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου και η κρίση αυτή ήταν καθοριστική τόσο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και για τις σχέσεις της χώρας μας με την αμερικανική κυβέρνηση, αλλά και το ΝΑΤΟ.

Ήταν τότε που η Τουρκία επιχειρούσε να αμφισβητήσει ευθέως ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, απειλώντας ότι στις 27 Μαρτίου θα έβγαζε το «Σισμίκ» στο Αιγαίο με συνέπεια να ξεκινήσει επιλεκτική επιστράτευση εφέδρων του Στρατού Ξηράς. Με εντολή του Α/ΓΕΑ Ηλ. Ψωμά προωθήθηκαν μαχητικά αεροσκάφη στα αεροδρόμια της διασποράς. Τον Μάρτιο του 1987 υπήρχε σαφής ποιοτική (σε έμψυχο δυναμικό) υπεροχή της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έναντι της τουρκικής κάτι που αξιοποίησε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για να αποτρέψει τα σχέδια των Τούρκων Την ίδια ώρα ελήφθη απόφαση για προσωρινή διακοπή της αμερικανικής βάσης της Νέας Μάκρης.

Ο πτέραρχος Ηλίας Ψωμάς τιμήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία η οποία του απένειμε τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού Αεροπορίας.

Ανακαλούνται αυτοκίνητα της CITROEN

Citroën C3 Picasso
Citroën C3 Picasso (Photo credit: Wikipedia)

Δείτε ποια μοντέλα αφορά η προληπτική ανάκληση λόγω προβλήματος στο καλώδιο γείωσης της μπαταρίας.


Σε ανάκληση αυτοκινήτων CITROEN μοντέλα C3 (A51) και C3 Picasso, για προληπτική αντικατάσταση του καλωδίου γείωσης της μπαταρίας, έχει προχωρήσει η εταιρεία CITROEN ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση αφορά 303 οχήματα, στα οποία το μήκος του καλωδίου γείωσης μπαταρίας μπορεί μακροπρόθεσμα να επέλθει ρήξη. Πιθανή διακοπή αυτής της ηλεκτρικής σύνδεσης θα έχει ως αποτέλεσμα το σβήσιμο του κινητήρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση συμβάντος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων CITROEN σε όλη την Ελλάδα, για να αντικατασταθεί προληπτικά το καλώδιο γείωσης της μπαταρίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας CITROEN ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ στο τηλέφωνο 210 6700364.

Πατάτες Νευροκοπίου στο Πάρκο του Λαού

Το Σάββατο 19/5/2012, από τις 8.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι θα διατεθούν στο Πάρκο του Λαού πατάτες Νευροκοπίου αρίστης ποιότητας ποικιλία ΑGRIA του παραγωγού Νικηφόρου Τορουνίδη από το Βαθύτοπο Δράμας.


Καλούμε όλους τους καταναλωτές να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια διάθεσης της πατάτας του παραπάνω παραγωγού , ο οποίος λόγω του ότι ήταν από τους πρωτεργάτες διάθεσης της πατάτας μέσω του κινήματος χωρίς μεσάζοντες , έχει μπει στη «μαύρη λίστα» των εμπόρων, οι οποίοι αγόρασαν τις αδιάθετες ποσότητες από άλλους παραγωγούς εκτός από τις πατάτες του συγκεκριμένου παραγωγού.

Πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι και να περιφρουρήσουμε αυτό για το οποίο αγωνιστήκαμε όλοι, καταναλωτές, παραγωγοί και εθελοντές, δηλαδή της «Μίας… Στάσης» από το παραγωγό στο καταναλωτή και να δώσουμε το μήνυμα πως ο σωστός παραγωγός δεν είναι μόνος του. Υπάρχουν και οι καταναλωτές που τον στηρίζουν, όταν οι μεσάζοντες τους εκβιάζουν, για να συμμορφωθεί με τας «υποδείξεις»!!!

Ζητάμε από τα μέλη και τους φίλους μας, να δηλώσουν όποια ποσότητα επιθυμούν στα γραφεία της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ ή μέσω της Ιστοσελίδας μας, είτε αυτοπροσώπως το Σάββατο 19 Μάη στο πάρκο του Λαού.
Η τιμή διάθεσης της πατάτας θα είναι μόνο, 5 ευρώ το 20άκιλο σακί.
Όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε τα κοινωνικά κεκτημένα υπέρ του εισοδήματος μας και του «δίκαιου εμπορίου».

Στα υπόγεια της Kodak βρέθηκε πυρηνικός αντιδραστήρας!

ROCHESTER, NY - NOVEMBER 3: The Eastman Kodak ...
R. (Image credit: Getty Images via @daylife)
Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς να βρει στα υπόγεια μιας εταιρίας που ειδικεύεται στα φωτογραφικά είδη, είναι ένα μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας. Κι όμως, αυτό ακριβώς βρέθηκε κάτω από τα κεντρικά γραφεία της χρεοκοπημένης πλέον Kodak.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πολλά αμερικανικά μίντια, στα κεντρικά της εταιρίας στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, μόλις 100 χλμ. από το Τορόντο του Καναδά, υπάρχει ακόμη και σήμερα ένας μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας που αγοράστηκε το 1974, και η ύπαρξή του ήταν άγνωστη. Μάλιστα, τα καύσιμά του, περίπου 2 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου, χαρακτηρίζονται «πολεμικού τύπου», καθώς χρησιμοποιούνται σε πυρηνικές κεφαλές.

Όπως αναφέρουν πολλά δημοσιεύματα, κανείς δεν γνωρίζει πώς δόθηκε άδεια για κάτι τέτοιο, ενώ Δήμος, υπηρεσίες ασφαλείας αλλά και η η ίδια η κυβέρνηση της Πολιτείας, δηλώνουν έκπληκτοι για την ύπαρξη του αντιδραστήρα στα υπόγεια της εταιρίας.

Από την πλευρά της, η εταιρία υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούσε τον αντιδραστήρα για έλεγχο ατελειών στα υλικά της, καθώς και για διάφορα πειράματα ραδιογραφίας, ενώ τονίζει ότι είναι τοποθετημένος σε ένα αυστηρά φυλασσόμενο υπόγειο καταφύγιο, με τοίχους μισού μέτρου σκυροδέματος.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο χειρισμός του αντιδραστήρα θεωρητικά γινόταν με υδραυλικά συστήματα και χωρίς παρουσία ανθρώπων, κάτι που δεν φαίνεται πάντως να πείθει τα αμερικανικά ΜΜΕ που σχολιάζουν ειρωνικά ότι τον χειρίζονταν ατομικές πεταλούδες και μονόκεροι.

Ερέτρια: Ένας διαρρήκτης βιαστικός και ανόητος...

Ήταν μεσάνυχτα όταν μπήκε σε ένα σπίτι στην περιοχή για να κλέψει.

Αφού πήρε τρία κουτιά με συλλεκτικά κέρματα διαφόρων χωρών πάνω στον πανικό του να φύγει γρήγορα μιας και ξύπνησε τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, του έπεσε το κινητό.

Το θύμα της κλοπής αμέσως επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα της πόλης και ψάχνοντας λίγο καλύτερα το σπίτι βρήκε την συσκευή του δράστη. Ύστερα από έρευνες, βρήκαν το σταθερό τηλέφωνο του 32χρονου Ερετριανού.

Σύμφωνα με το evianews.com, τον πήραν τηλέφωνο αλλά ο ίδιος τους είπε πως το κινητό του το έκλεψαν.

Μάλιστα έφερε και μάρτυρα που είπε ότι το βράδυ ήταν μαζί του. Οι αστυνομικοί όμως είχαν μυριστεί την δουλειά και ύστερα από λίγο, ο ίδιος ο δράστης ομολόγησε. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 32χρονο αλλά και τον μάρτυρα που έφερε για άλλοθι ο δράστης.

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Φ Κουβέλης για την πρόταση Γλέζου περί δανείου

Ακούστε τι είπε ο Φώτης Κουβέλης για την πρόταση του Μανώλη Γλέζου περι δανείου των 100 ευρώ για εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ (υποχρεωτικά) και προαιρετικά κάτω από τις 20.000 ευρώ.

Σπονδή στον Πάνο ...αλά Γεραμάνη

Είχε τη μοναδική ικανότητα να οσμίζεται τα καλύτερα κουτούκια, τα καλύτερα ουζερί. Μα το αγαπημένο του στέκι ήταν στη γειτονιά του, στο Χαλάνδρι. Το ουζερί του Μήτσου, κάτω από τα σκαλιά του Αϊ-Νικόλα, στην πλατεία.

Του Πάνου του Γεραμάνη του άρεσε ν' ανταμώνουμε στη ζεστή και συντροφική ατμόσφαιρα του μαγαζιού.

Οπως τότε, έτσι και τώρα, φίλοι και σύντροφοί του σμίξαμε εκεί, για 7η συνεχή χρονιά. Να πιούμε ένα τσίπουρο, ένα ποτηράκι κρασί. Σπονδή στον φίλο μας.

Τον τρυφερό, τον άκακο, τον γλυκό άνθρωπο. Τον ανιδιοτελή κομμουνιστή, τον «γαύρο» μέχρι τα μπούνια. Μέσω των αμέτρητων εκπομπών του στο κρατικό ραδιόφωνο για το λαϊκό τραγούδι, τον αγάπησαν απλοί άνθρωποι, που δεν είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά.

«Μνημειώδεις» οι συνεντεύξεις του με τους μεγάλους βάρδους, με τους βετεράνους άσους των ποδοσφαιρικών γηπέδων. Στο στέκι του Μήτσου, η Ναυσικά, η αγαπημένη σύντροφός του, τα είχε φροντίσει όλα. Τα ποτά, τους μεζέδες, τα κόκκινα τριαντάφυλλα στα τραπεζάκια. Παρών και ο Χρήστος Κουτσαυτης, από τους φίλους του Πάνου και εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων του Στέλιου Καζαντζιδη (που λάτρευε ο Πάνος), στη Χαλκίδα.


Να παίζουν και να τραγουδούν μέχρι τα ξημερώματα τα σουξέ που αγαπούσε κι έπαιζε στις εκπομπές του ο Πάνος. Λιτό κι απέριττο το ζεϊμπέικικο, όπως αρμόζει στην περίσταση. Από κοντά κι ο Πρόδρομος, με τους στίχους που έγραψε για τον Πάνο. Με το ανεπανάληπτο «τετραγωνισμός του πενταγώνου». Το φως του ήλιου και του φεγγαριού, μόνον για μας είναι γλυκό, για μας τους μυημένους.
Χαίρε Πάνο... Και τούτο μόνο να ξέρεις: «Ο,τι έσωσες μέσα στην αστραπή, ζωντανό στον αιώνα θα μένει...».

Φωτό ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Όταν η Αυγή ξεκαθαρίζει πολιτικές διαφορές μέσω Photoshop

Την τεχνική του ρετουσάρισματος φαίνεται πως επιστράτευσαν οι υπεύθυνοι της εφημερίδας «Αυγή» την προηγούμενη Δευτέρα, την επομένη των εκλογών, για να «σβήσουν» από μια φωτογραφία μια ανεπιθύμητη (;) λέξη. Ποια ήταν η λέξη αυτή; ΚΟΕ.

Όπως δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» της προηγούμενης Δευτέρας εμφανίζεται φωτογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα να πανηγυρίζει μπροστά στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια. Πίσω από τον κ. Τσίπρα ανεμίζει μια κατακόκκινη σημαία. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Στην αρχική φωτογραφία, όμως, που δημοσιεύει επίσης ο Μικροπολιτικός (δείτε τη φωτό αριστερά), στην εν λόγω σημαία υπάρχουν τα αρχικά της ΚΟΕ, της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας, μιας από τις 12 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το γνωστό σφυροδρέπανο.

Για λόγους που έχουν πιθανώς να κάνουν με τις πολιτικές διαφορές και τους συσχετισμούς δυνάμεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (αν είναι φυσικά πραγματική η αριστερή φωτογραφία), η διεύθυνση της «Αυγής» που πρόσκειται στον Συνασπισμό (της μεγαλύτερης εκ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ) θεώρησε καλό να «σβήσει» ολοσχερώς τα αρχικά και το σύμβολο της ΚΟΕ, χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας όπως το Photoshop...

Από το Βέλος Αλιβερίου η καθηγήτρια που θα δώσει ζωή σε χιλιάδες ασθενείς

Ξεκίνησε από το Αλιβέρι για να κατακτήσει την κορυφή της ιατρικής και με τις έρευνές της σε λίγα χρόνια θα δώσει ζωή σε χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από την καρδιά τους.

Η Μαρία Μοιρώτσου η οποία κατάγεται από το Βέλος Αλιβερίου είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Καρδιαγγειακής Ερευνας του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Βόρειας Καρολίνας και ασχολείται με μια νέα μέθοδος άμεσου επαναπρογραμματισμού ενηλίκων κυττάρων υπόσχεται αναστροφή των καρδιακών βλαβών.

Η νέα τεχνική καταργεί την ανάγκη χρήσης βλαστικών κυττάρων αλλά και γονιδίων τα οποία μελετώνται τα τελευταία χρόνια για την αποκατάσταση των βλαβών του μυοκαρδίου αλλά συνδέονται και με προβλήματα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Θέτει έτσι εντός της ερευνητικής αρένας έναν νέο, ισχυρό παίκτη ο οποίος δίνει ελπίδα σε εκατομμύρια καρδιοπαθείς (και όχι μόνο) ότι θα βγουν κάποια ημέρα νικητές στο σημαντικότερο «παιχνίδι», αυτό της ζωής.

 Η μέθοδος επαναπρογραμματισμού ενηλίκων κυττάρων με χρήση microRNA συνδέεται με σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες αντίστοιχες μεθόδους, όπως η χρήση γονιδίων, σύμφωνα με την κυρία Μοιρώτσου.

Σκληρή επίθεση Τσίπρα στα ΜΜΕ μέσω facebook

«Θα μπορούσε η εβδομάδα 6-13 Μαϊου να γιορτάζεται κάθε χρόνο ως εβδομάδα ανεξάρτητης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας…»

Με αυτό το σχόλιο στο facebook, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στην κριτική που δέχεται από μεγάλη μερίδα του τύπου για την άρνησή του να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Η σημερινή επίθεση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση που είχε απευθύνει από την Ξάνθη όπου είχε πει πως «δε με νοιάζει τι λέτε για εμάς στα κανάλια σας. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δε σας πιστεύει πλέον. Τον έχετε συκοφαντήσει, τον έχετε προσβάλλει, τον έχετε εκβιάσει».

Συμφωνία Μπακογιάννη- Μάνου για νέο κόμμα

Η επί ημέρες συζήτηση φαίνεται πως έχει καταλήξει και όχι μόνο οι δύο πλευρές “τα βρήκαν”, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν και το όνομα του νέου κόμματος 


Το όνομα που έχει διαρρεύσει είναι “Συμμαχία για την Ελλάδα” και οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο νέο σχήμα ίσως υπάρξει και συνεργασία με το κόμμα “Δημιουργία Ξανά” του κ. Τζήμερου.

Η των δύο πλευρών φαίνεται πως είναι τα κόμματα να κρατήσουν την αυτονομία τους, αλλά να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές.

Προτάθηκε, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, για επικεφαλής του συνδυασμού το όνομα του Αλέκου Παπαδόπουλου

Στις τελευταίες εκλογές τα δύο κόμματα Δημοκρατική Συμμαχία και Δράση είχαν ποσοστά 2,55% και 1,8% αντίστοιχα.

H Julia Roberts αγόρασε σπίτι στην Πάτμο

Julia Roberts attending the premiere of Jesus ...
Julia Roberts  (Photo credit: Wikipedia)
Την αγάπη της για τη χώρα μας έδειξε έμπρακτα πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλιγουντ, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της, και κάτοχος Όσκαρ, η οποία αποφάσισε να αγοράσει ένα εξοχικό στην Πάτμο.

Ο λόγος για τη Julia Roberts, η οποία μετά το μήνα του μέλιτος στη Σαντορίνη, πέρυσι επισκέφτηκε την Πάτμο, έπειτα την προτροπή του καλού της φίλου Ρίτσαρντ Γκιρ και εντυπωσιάστηκε από τις ομορφιές του νησιού. Έτσι, όταν επέστρεψε στην Αμερική ζήτησε από έναν φίλο της Ελληνοαμερικανό να την βοηθήσει να βρει ένα σπίτι στο νησί της Αποκάλυψης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η Τζούλια Ρόμπερτς, έπειτα από αρκετό ψάξιμο βρήκε το σπίτι των ονείρων της στο νησί που της «έκλεψε» την καρδιά, και έδωσε 900.000 ευρώ προκειμένου να το αποκτήσει.

 Πρόκειται για ένα διώροφο πετρόκτιστο οίκημα 200 τ.μ όπου από τη μια πλευρά βλέπει στο μοναστήρι και από την άλλη στη θάλασσα. Διαθέτει τρία μεγάλα υπνοδωμάτια, ένα μεγάλο σαλόνι, δυο μπάνια και τζάκι.

Όσοι πίνουν καφέ κάνουν λιγότερα λάθη στη δουλειά

Όσοι πίνουν καφέ κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποπέσουν σε λάθη, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας...που πραγματοποίησε το London School of Tropical Medicine.

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, αυτοί που δουλεύουν σε βάρδιες διαταράσσουν το βιολογικό τους ρολόι και κουράζονται πιο εύκολα στη δουλειά, με αποτέλεσμα να κάνουν όλο και περισσότερα λάθη.

Προσπαθώντας να βρουν τρόπους για το πώς να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, οι επιστήμονες συνέκριναν την επίδραση της καφεΐνης με τις βιταμίνες με τους ολιγόλεπτους «υπνάκους» κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Η έρευνα απέδειξε πως όσοι έπιναν καφέ έκαναν λιγότερα λάθη και είχαν πιο οξυμένη μνήμη, προσοχή, αντίληψη και λογική στο να αντιμετωπίσουν τον αυξημένο όγκο εργασίας.

"Δεν έχω πληρωθεί ακόμα από το 50-50"

Ο γνωστός ηθοποιός, που δραστηριοποιείται πλέον και στην πολιτική σκηνή του τόπου, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του για τις δύσκολες μέρες που περνάνε οι συνάδελφοί του ηθοποιοί.

“Έχουμε φτάσει να παίρνουμε χρήματα στους 9 μήνες. Εγώ το ‘50-50’ δεν το έχω πληρωθεί από πέρυσι, υπάρχει οικονομική στενότητα”, δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης στο περιοδικό TVBOX.

Στη συνέχεια τόνισε τη σημασία που έχουν οι guest ρόλοι στις τηλεοπτικές σειρές, δηλώνοντας πως δεν έχει να κάνει με την αμοιβή.

"Το κάνεις για την αγάπη των συναδέλφων, για να βοηθήσεις μια σειρά στην οποία δεν πρωταγωνιστείς, γιατί είμαστε μια κλειστή κοινωνία στην οποία ο ένας βοηθάει τον άλλο. Αν δεν συμβαίνει κάτι απ' όλα αυτά, δεν νομίζω πως αξίζει να κάνεις ένα guest ρόλο μόνο και μόνο για να πάρεις κάποια χρήματα”, είπε χαρακτηριστικά.

H Λουκά την..."πέφτει" ζωντανά στη ρεπόρτερ Μ. Σπυράκη [video]

Σκηνές "ροκ" έκαναν τη Τρέμη να....τρέμει πριν λίγο, αφού για άλλη μια φορά έκανε ένα live πέρασμα η γνωστή σε όλους μας Μαρία Λουκά. 

Δείτε το σπαρταριστό βίντεο...

Φτιάξτε σπιτικά αντηλιακά

Και αποφύγετε το έξτρα κόστος
Ήρθε η ώρα να βγείτε στις παραλίες, εάν δεν ανήκετε στις πιο τολμηρές που φυσικά έχουν ήδη αρχίσει τα μπάνια τους...

Όμως, για να κάτσετε κάτω από τον καυτό ήλιο, χρειάζεται να προστατεύσετε το δέρμα σας. Και βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να ξοδευτείτε για να αγοράσετε αντηλιακό. Μπορείτε πολύ απλά να φτιάξετε σπιτικό με φυσικό υλικά.
Ιδού, λοιπόν, πώς μπορείτε να τα δημιουργήσετε

Για σπιτικό αντηλιακό
Βάζετε ένα φλιτζάνι σησαμέλαιο και το ανακατεύετε με μισό φλιτζάνι ξύδι και ένα κουταλάκι του καφέ βάμμα ιωδίου. Για να μην σας ενοχλήσει η μυρωδιά του ξυδιού, μπορείτε να την καλύψετε προσθέτοντας μερικές σταγόνες αποστάγματος λεβάντας.
Μπορείτε επίσης (άλλη συνταγή) να ανακατέψετε μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας με 15 σταγόνες εσάνς περγαμόντο αλλά πρέπει να προσέξετε γιατί αυτό αφήνει λεκέδες στο δέρμα.

Πώς θα αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα
Για την αποφυγή εγκαυμάτων, διαλύετε δύο κουτάλια σόδα σε ένα λίτρο νερό.
Με ένα κομμάτι γάζας κάνετε κομπρέσες διαδοχικά στα μέρη του σώματός σας που υπάρχουν εγκαύματα.

Για να μην ξεφλουδίσετε
Μπορείτε να κάνετε εντριβές με απόσταγμα φλούδας περγαμόντου. Στη συνέχεια μπορείτε να αλείψετε το δέρμα σας με λάδι γλυκών αμυγδάλων.

femail

Πάγκαλος: Ο Τσίπρας θέλει να μιμηθεί τον Τσάβες!

Ελληνικά: Θεόδωρος Πάγκαλος, Αντιπρόεδρος της ...
 (Photo credit: Wikipedia)
Η Ελλάδα θα γίνει σαν τη Βενεζουέλα, αλλά χωρίς το πετρέλαιο και χωρίς στρατό, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Πάγκαλος συγκρίνει τον κ. Τσίπρα (τον "χαρισματικό ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ", όπως χαρακτηρίζεται από τον Βρετανό δημοσιογράφο Άντριου Γκίλιγκαν) με τον πρόεδρο της Βενεζουέλα Ούγκο Τσάβες.
"Είναι διατεθειμένοι οι Γερμανοί να πληρώνουν για κάποιον που θέλει να μιμείται τον Τσάβες", είναι το ερώτημα που θέτει ο κ. Πάγκαλος στο δημοσιογράφο της Telegraph.
"Με τη διαφορά ότι ο Τσάβες έχει πετρέλαιο και στρατό", προσθέτει ο κ. Πάγκαλος.
Είναι προφανές ότι η αναφορά αυτή του αντιπροέδρου της απερχόμενης κυβέρνησης θα αναζωπυρώσει τη συζήτηση. Πρώτ' απ' όλα αν η Βενεζουέλα και ο Ούγκο Τσάβες είναι το πρότυπο της χώρας που θέλει να ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας αν δεν επιτευχθεί η συγκρότηση κυβέρνησης και στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα.
Επίσης θα πρέπει να αναμένεται η απάντηση του Συνασπισμού στην άποψη του κ. Πάγκαλου ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει την Ελλάδα... Βενεζουέλα, αλλά χωρίς το πετρέλαιο.
Επίσης δεν είναι δυνατό να διαλάθει της προσοχής ότι με έμμεσο τρόπο ο κ. Πάγκαλος επαναλαμβάνει παλαιότερη δήλωσή του (την εποχή που ήταν υπουργός των Εξωτερικών) στην οποία επέκρινε το επίπεδο ετοιμότητας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Οταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει την Ελλάδα Βενεζουέλα, "με τη διαφορά ότι ο Τσάβες έχει πετρέλαιο και στρατό τι να εννοεί άραγε ο κ. Πάγκαλος για τον ελληνικό στρατό;

Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε επίσης πως η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα σε μόλις 6 εβδομάδες αν δεν τηρήσει τις συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει η χώρα με τους Ευρωπαίους εταίρους της. 

Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως  το εκλογικό σώμα προσήλθε στις κάλπες υπό καθεστώς σύγχυσης και έδωσε μεγάλα ποσοστά σε ακραία κόμματα, καθώς οι Έλληνες δείχνουν πως θέλουν την παραμονή στο ευρώ αλλά χωρίς να εφαρμόσουν τα μέτρα που απαιτούνται για αυτόν τον σκοπό. 

«Υπάρχει μια σχολή σκέψης που υποστηρίζει πως οι Γερμανοί μπλοφάρουν και πως θα μας κρατήσουν στο ευρώ επειδή μας χρειάζονται. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από τη στιγμή που πάψουν να μας δανείζουν. Και τότε θα επέλθει η πτώχευση υπό ένα καθεστώς άγριο και ανεξέλεγκτο» υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Π. Καμμένος: Υπάρχει ανάγκη για διακυβέρνηση της χώρας

«Συμφωνήσαμε στο ότι υπάρχει ανάγκη για διακυβέρνηση της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος αναφερόμενος στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

Παράλληλα, έθεσε επτά προϋποθέσεις προκειμένου το κόμμα να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών είανι η ανακήρυξη της ΑΟΖ, η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, η συγκρότηση επιτροπής λογιστικής ελέγχου των δανείων που συνήφθησαν από το 1974, ομόφωνη δέσμευση των κομμάτων για αλλαγή της νομοθεσίας περί ευθύνης υπουργών και διεκδίκηση γερμανικών επανορθώσεων.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια να δημοσιοποιηθεί η επιστολή του Λουκά Παπαδήμου που επιδόθηκε στη σημερινή τριμερή σύσκεψη και ότι η απάντηση ήταν αρνητική.

«Ζητούμε την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την πραγματική κατάσταση στη χώρα» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η επίστολή του Πρωθυπουργού ήταν ανυπόγραφη.

Και μέσα σ΄όλα το Αγιο Όρος ΔΕΝ θέλει να πληρώνει φόρους! -ΝΤΡΟΠΗ

Simonopetra monastery in Agio Oros, Athos, Gre...
Η Μονή Σίμωνος Πέτρας στο Άγιο Όρος (Photo credit: Wikipedia)

Τη Δευτέρα συνεδριάζει για ακόμη μία φορά η Διπλή Σύναξη του Αγίου Όρους, προκειμένου να συζητηθεί το μείζον θέμα της φορολόγησης των εκτός της χερσονήσου ακινήτων των Ιερών Μονών. 


Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των είκοσι μονών, είχε αποφασίσει να δοθεί στην ελληνική Πολιτεία διορία μέχρι τις 15 Μαϊου για να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Πληροφορίες του εκκλησιαστικού site Romfea.gr αναφέρουν ότι το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής κοινότητας, ωστόσο είναι αποφασισμένο να φτάσει την υπόθεση "στα άκρα"...

Όπως αναφέρει το proinoslogos.gr πολλοί είναι εκείνοι που τονίζουν πως η φορολόγηση της περιουσίας αντίκειται σε μία σειρά συμφωνιών που προβλέπονται ειδικά για την Αθωνική Πολιτεία και κυρίως προσκρούουν στο άρθρο 105 του Συντάγματος που αναφέρει ρητά τα φορολογικά και τελωνειακά πλεονεκτήματα που απολαμβάνει το Άγιον Όρος.

Η Μέρκελ δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της για την ΕΕ, λένε οι Γάλλοι Σοσιαλιστές

Ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Μπενουά Αμόν επιτέθηκε την Κυριακή στην Γερμανίδα καγκελάριο ’γκελα Μέρκελ καλώντας την να "καταλάβει ότι δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της τις τύχες της Ευρώπης", σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 3.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...