Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Αναγνωστάκης: Απαιτείται άμεση παρέμβαση για τη διάσωση των βιομηχανιών

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, απαντάει στην ερώτηση 6338 με ημερομηνία 17-02-2014, του βουλευτή Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με τις παρεμβάσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η πολιτεία για την ομαλή λειτουργία, τόσο της Χαλυβουργικής, όσο και όλων των μεγάλων ενεργοβόρων βιομηχανιών της χώρας μας.


Αρχικά το Υπουργείο, δηλώνει ότι αρμόδιο για την απάντηση της ερώτησης, είναι το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ενημερώνει για διυπουργική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη βιομηχανική πολιτική.

Με 41,5% η παράταξη του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο Κύμης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Βήμα για την αλλαγή των συσχετισμών προς ταξική κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Μαρτίου στις εκλογές του σωματείου των εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κύμης Γ. Παπανικολάου. 

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους Μικρομεσαίους

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΒΕ - ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Τις προγγραματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσουν οι: 

  • Ευκλείδης Τσακαλώτος βουλευτής 

Θεολογική Ημερίδα στη Χαλκίδα

Η Μητρόπολη Χαλκίδας με πρόταση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου και την συνεργασία της Περιφερειακής Διευθύνσεως Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας και του Σχολικού Συμβούλου Θεολόγων κ. Αγγέλου Βαλλιανάτου, πραγματοποίησε Θεολογική Ημερίδα, με θέμα: «ΠΤΥΧΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ», στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στη Χαλκίδα.

Αποχή δικηγόρων Χαλκίδας στις 19 και 20 Μαρτίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, στις 17 Μαρτίου, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων-μελών του από τα καθήκοντά τους στις 19 και 20 Μαρτίου. 


Η αποχή των δικηγόρων γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για:

Συνελήφθη 32χρονος για ναρκωτικά στη Χαλκίδα

Συνελήφθη, χθες (17-03-2014) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. 


Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 32χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης, μεικτού βάρους (0,95) του γραμμαρίου. 

Συνάντηση Αναγνωστάκη με αντιπροσωπεία εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, που αποτελούνταν από τους Θεοδώρου Γεώργιο (Αντιπρόεδρο), Γκατζιώνη Βενετία (Γεν. Γραμματέα) και Μπαρδάκη Τριάδα (Μέλος).


Στη συνάντηση εκτιμήθηκαν τα δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί και οι προσπάθειες που απαιτούνται έτσι ώστε πρώτα και κύρια να καταβληθούν τα δεδουλευμένα 14 μηνών στους απλήρωτους εργαζομένους, αλλά και η διερεύνηση πιθανών σεναρίων στη συνέχεια λειτουργίας του εργοστασίου.

KINHTOΠOIHΣH ο συνδυασμός του Κώστα Κουλουρίδη

Πλαίσιο αρχών και θέσεων του συνδυασμού "KINHTOΠOIHΣH" για το Δήμο Χαλκιδέων παρουσίασε  ο Κώστας Κουλουρίδης.


Πρώτη τον λόγο πήρε η γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδος Μαρία Σμυρναίου, η οποία παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού και το καταστατικό του λέγοντας: "Η χώρα μας βιώνει μία βαθιά πολυεπίπεδη κρίση. Κρίση οικονομική, πολιτική και ηθική. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που πληρώνουν το κόστος χωρίς να έχουν καμία ευθύνη για τη δημιουργία του.

«Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» - Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ο Φάνης Σπανός

« Αλλάζουμε πρακτικές, αλλάζουμε νοοτροπία, αλλάζουμε ιδέες… Είναι η αρχή μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας. Μιας προσπάθειας να αλλάξουμε τον τόπο μας» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης παρουσιάζοντας στη Λαμία ,το όνομα και το σήμα του συνδυασμού του : 


« Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας»  ανέφερε μπροστά σε ένα νεανικό και ενθουσιώδες κοινό και από τους πέντε νομούς ο υποψήφιος Περιφερειάρχης. 

π. Χρυσόστομος: Ηγέτες θέλουμε την περίοδο αυτή!

Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στις 18.00 το απόγευμα στην πάντοτε φιλόξενη Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, έλαβε χώρα η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, σε συνεργασία με το τμήμα «Μουσικής Παιδείας» της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, αφιερωμένη στο γεγονός της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...