Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν τους άφησαν να πάνε στο τάμα!

Tο τάμα τους στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο πήγαιναν να κάνουν τρεις Αθηναίοι στις δύο τα ξημερώματα.

Οι αστυνομικοί όμως στην Χαλκίδα έβαλαν την εμπειρία τους και τσάκωσαν τον έναν από τους τρεις. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όταν είδαν τρεις άντρες στο αυτοκίνητο και μάλιστα ξημερώματα αυτό ήταν που τους έκανε να δράσουν μιας και τους θεώρησαν ύποπτους.

Τους έκαναν σήμα για να σταματήσουν και τους ρώτησαν για που το έβαλαν. Και απάντηση που πήραν ήταν αρκετά ύποπτη μιας και απάντησαν ότι θα πήγαιναν στο Όσιο Γιάννη στο Προκόπι.

Αμέσως οι αστυνομικοί έψαξαν και βρήκαν ότι ο ένας από τους τρεις είχε εντάλματα σύλληψης και τον αναζητούσαν για καιρό. Αποτέλεσμα ήταν να συλλάβουν τον 46 χρονο Ρωσσοπόντιο.
evianews.com

Έπεσε και καρφώθηκε στη σιδερένια περίφραξη!

Το ατύχημα συνέβη το μεσημέρι στα Ψαχνά στην Ευβοια, όταν ένας 33χρονος από την περιοχή, ανέβηκε σε δέντρο για να κόψει τα κλαδιά του

Ο άνδρας σύμφωνα με το evoiaroom.gr έχασε την ισορροπία του, έπεσε και καρφώθηκε στον σιδερένιο φράχτη που ήταν από κάτω.

Τα σίδερα του τρύπησαν το πόδι, όμως δεν ήταν εκεί κανείς για να τον βοηθήσει.

Λίγη ώρα αργότερα τον άκουσε κάποιος περαστικός και ειδοποίησε τις Αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν εθελοντές Δασοπυροσβέστες και αφού έκοψαν τα σίδερα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Η κατάσταση του θεωρείται κρίσιμη και αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του.

Xωρίς κτηνίατρο το δημοτικό κυνοκομειο της Χαλκιδας εδώ και 3 μήνες !

Όπως έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας, το δημοτικό κυνοκομειο Χαλκίδας εδώ και κάποιους μήνες δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενός κυνοκομειου που λειτουργεί σωστά. Από αρχές Ιουνίου όπου έληξε η σύμβαση της κτηνιάτρου μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κτηνίατρος στο κυνοκομειο. Αυτό καθιστά αδύνατο την σωστή περίθαλψη και φροντίδα όχι μόνο των σκυλιών που βρίσκονται στο κυνοκομειο αλλά και όλων των αδέσποτων στη Χαλκίδα και στις γύρω περιοχές. Καθώς η ευθύνη του δημοτικού κυνοκομειου είναι περίθαλψη τραυματισμένων αδέσποτων, οι στειρώσεις, οι αποπαρασιτωσεις και τα εμβόλια και τέλος η επανένταξη τους.

Επίσης, σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να υπάρχει κτηνίατρος στο κυνοκομειο μέσα σε 15 μέρες μετά το τέλος της σύμβασης του προηγούμενου κτηνιάτρου. Ο δήμος έχει ενημερωθεί για την κατάσταση από την νομαρχία από την πρώτη στιγμή.

Εμείς σαν εθελοντές και φιλόζωοι αναρωτιόμαστε πόσα ακόμα αδέσποτα θα τριγυρνούν στους δρόμους χωρίς την απαραίτητη φροντίδα, πόσα από αυτά θα επιβιώσουν, ποσό ακόμα θα αυξηθεί ο αριθμός τους διότι ότι δεν στειρώνονται ,πόσα από εκείνα που βρίσκονται ήδη στο κυνοκομειο έχουν την σωστή περίθαλψη και πότε ο δήμος θα προσλάβει κάποιον κτηνίατρο.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας, Θεόδωρος Γιαννούκος ανακοίνωσε έναν αριθμό επικοινωνίας στον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να εκφράσουν τα παράπονα τους για το κυνοκομειο ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση!!

 Tο τηλέφωνο παραπόνων ή απλά έκφρασης αποριών είναι : 6980552181 

Η ομάδα εθελοντών του κυνοκομείου
----
κυνοκομειο Χαλκιδας
http://straysdokos.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...