Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Μειώσεις στις ποινές προβλέπει το νέο φορολογικό

Σημαντικές μειώσεις στις φορολογικές ποινές θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την αλλαγή του φορολογικού κώδικα, που θα καταθέσει η κυβέρνηση εντός του Νοεμβρίου.

Όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη σχετικά με το πρόβλημα επίλυσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, σοβαρές αλλαγές στο ποινολόγιο, ώστε οι προσαυξήσεις από ληξιπρόθεσμες οφειλές να μην φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη και να παρουσιάζεται έτσι αδυναμία καταβολής των δόσεων.

Ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε μέχρι το τέλος το έτους πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες στη προσπάθεια βελτίωσης του φορολογικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «στόχος μας είναι να αλλάξει η ποινή στο φορολογικό δίκαιο. Ν' αλλάξει το σύστημα προσαύξησης, ώστε να μην φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη οι δόσεις και να μην είναι δυνατή η καταβολή τους. Μέχρι τέλος του έτους θα δείτε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στη προσπάθεια βελτίωσης του φορολογικού συστήματος».

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι διαπιστώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία επίλυσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, σημειώνοντας ότι «για τη θεραπεία του προβλήματος ετοιμάσαμε διάταξη που θα περιληφθεί σε επόμενο νομοσχέδιο» και προανήγγειλε την αύξηση των επιτροπών που ασχολούνται με αυτά τα θέματα.

Χαλκίδα: Νόμιζε ότι θα έπαιρνε τα λεφτά και θα περνούσε καλά αλλά βρήκε τον ΔΙΑολό του!

Της έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό και άρχισε να της ζητά χρήματα. Ήταν χθες το βράδυ σε μίνι μάρκετ σε γειτονιά της Χαλκίδας όταν άγνωστος, μπήκε μέσα όχι για να... αγοράσει αλλά για να κλέψει.

Της έδειξε το μαχαίρι και της πήρε 500 ευρώ. Στην συνέχεια το έβαλε στα πόδια.

Την ίδια στιγμή σε διπλανό τετράγωνο περιπολούσαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που αμέσως ενημερώθηκαν για το περιστατικό. Κατάφεραν να τον συλλάβουν και αφού αναγνωρίστηκε και από την παθούσα του έβαλαν χειροπέδες.

ΒΙΝΤΕΟ: Η Unesco τιμά στο Παρίσι τον Γεώργιο Παπανικολάου


Η Unesco, με αφορμή το έτος Παπανικολάου- 2012, τιμά στις 8 Νοεμβρίου τον μεγάλο Έλληνα ιατρό Γεώργιο Παπανικολάου, με ειδική εκδήλωση που διοργανώνει στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της στο Παρίσι.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν η κα Αικ. Τζιτζικώστα πρόεδρος της Ελληνικής επιτροπής της Ουνέσκο, η κα Ελένη Δεληγεώργη – Πολίτη κυτταρολόγος και η ανηψιά του Παπανικολάου, Γιούλη Κόκκορη.

50 χρόνια από το θάνατο του Έλληνα ιατρού, βιολόγου και ερευνητή, που καθιέρωσε το «Τεστ Παπ», το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται παγκοσμίως για την διάγνωση του καρκίνου και έχει σώσει τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών.

Unesco

Enhanced by Zemanta

Το ΠΑΜΕ Εύβοιας για τις συντάξεις των εργατοπατέρων

"Είναι γνωστό ότι οι συντάξεις των εργατοπατέρων είναι δημιούργημα των κομμάτων και των κυβερνήσεων που στηρίζουν τους βιομηχάνους εφοπλιστές-τραπεζίτες. Είναι το μπόνους στους εργατοπατέρες, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που υπερασπίζονται και προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, του κεφαλαίου, της Ε.Ε."

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εύβοιας και επισημαίνεται:
Το ταξικό εργατικό κίνημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ποτέ δεν είχαν συμφωνήσει σε προνόμια που εξαργύρωναν τη συνδικαλιστική δράση. Πάλευε και ζητούσε να καταργηθούν. Άλλωστε το ταξικό εργατικό κίνημα έχει να αναδείξει θυσίες στελεχών του που έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Όποιος συνδικαλιστής μας επιχείρησε να τα χρησιμοποιήσει βρέθηκε αμέσως εκτός γραμμών του ταξικού κινήματος.

Η εργατική τάξη να μην αποπροσανατολιστεί, να επιμείνει στην οργάνωση της πάλης ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-Ε.Ε.. Με συζήτηση και συλλογικές αποφάσεις μέσα από γενικές συνελεύσεις βήμα το βήμα να δημιουργεί τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν όχι απλά να μην περάσουν τα μέτρα αλλά τη συνολική ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Με αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται να δώσουμε και τη μάχη για την 48ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη.

Όλοι στην απεργία, όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
την Τρίτη 11πμ Πλατεία Αγοράς και την Τετάρτη 7μμ Πλατεία Αγοράς.

Η δίαιτα του 40άρη


Εκτός από ωριμότητα, τα δεύτερα -άντα στη ζωή ενός ανθρώπου φέρνουν και περισσότερους περιορισμούς σε ό,τι αφορά τις διατροφικές συνήθειες.

Η μείωση του βασικού μεταβολισμού, που συνεπάγεται αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά και οι αυξημένες πλέον πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών και όχι μόνο νόσων, αποτελούν έναν άκρως επικίνδυνο συνδυασμό για την υγεία.

Ωστόσο τα καλά νέα είναι ότι με την ένταξη των παρακάτω τροφών στη διατροφή, το φαινόμενο μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ 40άρη

Αυτοκτόνησε με ... καλώδιο μπαλαντέζας


Κρεμασμένος από ξύλινο δοκάρι στην αποθήκη του σπιτιού του, στην Αλίαρτο Βοιωτίας, βρέθηκε νωρίς το πρωί από τους δικούς του, ένας... 62χρονος.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, ο αυτόχειρας τα ξημερώματα χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς, πήρε μια μπαλαντέζα και χρησιμοποιώντας το καλώδιο της, κατάφερε να κρεμαστεί.

Ο 62χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους, που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή, ενώ η αστυνομία μετά την αυτοψία που έκανε στο χώρο, απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια.

Ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος με έδρα τα Ψαχνά

Για το θέμα της ίδρυσης Αστυνομικού Τμήματος με έδρα τα Ψαχνά, πραγματοποίησαν συνάντηση ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Ευβοίας με τον Δήμαρχο Διρφύων - Μεσσαπίων Γ. Μπουροδήμο και τους Αντιδημάρχους Λάμπρου και Λαφαζάνη.

Κατά την συνάντηση αναλύθηκε η διαχρονική πρότασή τους για την δημιουργία αστυνομικού τμήματος στα Ψαχνά, η οποία βρήκε απολύτως σύμφωνους κατά την συζήτηση και τους τρεις εκπροσώπους του Δήμου. 

Επίσης, έγινε εκτενής ενημέρωση και παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις των Αστυνομικών Ευβοίας. Την Τρίτη εστάλη από το Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων έγγραφο προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη με το οποίο ζητά την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στην έδρα του Δήμου που είναι τα Ψαχνά.

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ

Πανηγύρισε με λαμπρότητα η Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στην Βόρεια Εύβοια, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, με την συμμετοχή πλήθους λαού, πρωτοστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου, που με την πάντοτε φιλόξενη διάθεσή του υπεδέχθη, μαζί με τον άγιο καθηγούμενο π. Γαβριήλ και την αδελφότητα της Ιεράς Μονής, του αγίους Αρχιερείς, τους συνοδούς τους και το πλήθος των ευλαβών προσκυνητών, που κατέκλυσε την Ιερά Μονή.

Την Τετάρτη το βράδυ, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, την Παράκληση του Οσίου και την Λιτανεία που ακολούθησε, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Σιατίστης κ. Παύλος, συγχοροστατούντων των δύο άλλων Μητροπολιτών Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου.

Κατά την διάρκεια της νύχτας έγινε Αγρυπνία,  ενώ το πρωί της  Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, προεξήρχε στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, συλλειτουργούντων των δύο ετέρων Αρχιερέων Σιατίστης κ. Παύλου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πολλών Ιερέων και πλήθους ευσεβών πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, με παράδειγμα την ζωή και το ήθος του Οσίου Δαυΐδ, αναφέρθηκε στον αγώνα της άσκησης των αρετών, τον οποίον καλούνται όλα τα μέλη της Εκκλησίας να διεξάγουν στην καθημερινή τους ζωή, ώστε να καλλιεργούν συνεχώς την σχέση τους με τον Χριστό και να ελκύουν την Θεία Χάρη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, ενώ ευχήθηκε και στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Γαβριήλ και τους άλλους πατέρες, να συνεχίσουν τον αγώνα της μοναχικής βιοτής, πιστοί στο ήθος και τη ζωή του Οσίου Δαυΐδ, αλλά και των οσίων γερόντων Ιακώβου (Τσαλίκη) και Κυρίλλου (Γεραντώνη).

Με την ευκαιρία της μεταβάσεώς του στην Βόρειο Εύβοια για την πανήγυρη της Ιεράς Μονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, το πρωί της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου πήγε στην Ιστιαία, όπου  τέλεσε τον Αγιασμό των νέων γραφείων της τοπικής Εφημερίδος «Ο Παλμός της Βόρειας Εύβοιας» και στην συνέχεια επισκέφθηκε το Βησσαριώνειο Γηροκομείο Ιστιαίας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει προσωπικά με καθένα από τους 10 Γέροντες που φιλοξενούνται εκεί και να συνεργασθεί με τον Διευθυντή του, τον παλιό Αρχιμανδρίτη π. Ιγνάτιο Καπνίση, Αρχιερατικό Επίτροπο Ιστιαίας, για ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

Τρεις μέρες ΔΕΝ θα μαζεύουν σκουπίδια και στη Χαλκίδα

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χαλκιδέων ενημερώνει ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν θα γίνεται από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, εξ αιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων των ΟΤΑ στο πρόγραμμα κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας τους.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι:

- τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου έχουν προγραμματίσει την έναρξη κατάληψης Δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων

- Τρίτη & Τετάρτη, 6-7 Νοεμβρίου θα συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.


Ο Δήμος Χαλκιδέων ζητά την κατανόηση και τη συνδρομή των πολιτών ώστε α) να κρατηθούν στα σπίτια –τουλάχιστον- τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα και να τοποθετηθούν στους μπλε κάδους την Πέμπτη ,8 Νοεμβρίου β) να περιορισθούν τα υπόλοιπα απορρίμματα, όσο γίνεται περισσότερο και να τοποθετούνται μέσα στους μεταλλικούς ή πλαστικούς κάδους απορριμμάτων και όχι έξω από αυτούς.

Σημείωση: Το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες για θέματα καθαριότητας είναι το 22210-24444.
Enhanced by Zemanta

Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ: Πως το κράτος χάνει έσοδα

Την αγωνία του για τη μεγαλύτερη δυνατή είσπραξη εσόδων από φορολογικά δίκαια μέσα, κατέθεσε ο Βουλευτής Εύβοιας, της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα την απόδοση της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών.
Τόνισε τη δυσκολία και το ατελέσφορο της εν λόγω επιτροπής, να χειριστεί το πλήθος των υποθέσεων που έχουν συσσωρευτεί, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει έσοδα από μια πηγή εσόδων, που βεβαιωμένα μπορεί να αποδώσει.

Ο βουλευτής πρότεινε στο Υπουργό Οικονομικών να συστήσει μεγαλύτερο αριθμό αντίστοιχων επιτροπών ανά περιφέρεια, ώστε να επέλθει αποσυμφόρηση και να υπάρξουν άμεσα έσοδα στη χειμαζόμενη οικονομία μας.

Ο απαντών υπουργός συμφώνησε για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο έργο της επιτροπής, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί άμεσα σε σύσταση περισσοτέρων επιτροπών και αναγνώρισε την ανάγκη για επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των υποθέσεων που εξετάζει η συγκεκριμένη επιτροπή.

Δεσμεύτηκε δε ότι στο πλαίσιο βελτίωσης του Φορολογικού κώδικα, θα κατατεθούν άμεσα οι αλλαγές που θα αφορούν στον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Φορολογίας και την απλούστευση του, ενώ έκανε λόγο και για αλλαγές στο ποινολόγιο των φορολογικών παραβάσεων ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση βεβαιωμένων χρεών.
Enhanced by Zemanta

Θα καταλάβουν τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλκιδέων την Δευτέρα!

Σε κατάληψη των Δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Χαλκίδας, θα προχωρήσουν  οι παιδαγωγοί, την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012, διαμαρτυρόμενοι για "τα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης και τις μειώσεις στους μισθούς".

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί της Χαλκίδας, θα παραμείνουν κλειστοί την Τρίτη και την Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου αντίστοιχα, λόγω της συμμετοχής των παιδαγωγών στην Γενική Απεργία.

Τρεις μέρες χωρίς ΤΑΞΙ και η Χαλκίδα

Χωρίς ταξί θα είναι η Χαλκίδα το τριήμερο από Δευτέρα 5/11 έως και την Τετάρτη 7/11, λόγω των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ταξί.
Οι ταξιτζήδες σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
"Πρέπει να φωνάξουμε, να δείξουμε την αντίστασή μας, να το ακούσουν όλοι. Κυβέρνηση Δανειστές , Ευρωπαίοι Εταίροι, Τρόικα , όλος ο πολιτικός κόσμος που ο μισός σφυρίζει αδιάφορα και κάθε αρμόδιος. Από το ένα αδιέξοδο πηγαίνουμε στο άλλο και πουθενά δεν φαίνεται ο πάτος του βαρελιού . Από την ανάπτυξη και την ελπίδα πάμε στο βυθό και στο γκρεμό κάθε μέρα όλο και περισσότερο .Η ψήφιση των μέτρων που έρχονται , φορολογικό , περικοπές μισθών , χαράτσια , βάζουν ταφόπλακα σε ότι έχει απομείνει.

Πέρα από αυτή τη γενική λαίλαπα που ισοπεδώνει τη ζωή όλων μας, καινούρια μέτρα έρχονται ξαφνικά .

Ο Υπουργός Μεταφορών και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με την τακτική του αιφνιδιασμού και κάτω από την πίεση του ΣΕΤΕ (αυτοί οι άνθρωποι σχεδιάζουν με την Τρόικα παρακάμπτοντας την Κυβέρνηση ) , μας ενημέρωσε ότι άμεσα αφαιρείται μέρος από το ελάχιστο μεταφορικό μας έργο , και δίνεται η δυνατότητα στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα να μεταφέρουν τους πελάτες τους χωρίς κόμιστρο καθώς και στις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων να μισθώνουν αυτά τα οχήματα και με οδηγό.

Ο κλάδος βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Οι ασφαλιστικές εισφορές σε ΟΑΕΕ και ΙΚΑ οφείλονται από όλους μας και συνεχώς διογκώνονται. Ζητήσαμε μείωση με προαιρετική επιλογή χαμηλής κλάσης από τον καθένα, μείωση εισφορών ΙΚΑ αλλά δεν απαντάει κανείς.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες συνεχώς ανεβάζουν τα ασφάλιστρα με αποτέλεσμα να έχουμε τα αυτοκίνητά μας ανασφάλιστα με όποιους κινδύνους εμπεριέχει αυτή η κίνηση. Αδυνατούμε να πληρώσουμε 2000 ευρώ το χρόνο για ασφάλιση του αυτοκινήτου. Τα πάντα στα ύψη . Το καλάθι της νοικοκυράς δεν υπάρχει και αντί για μειώσεις έχουμε συνεχώς και νέες ανατιμήσεις και νέα χαράτσια.

Το κυνηγητό της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας ανελέητο.

Τα νέα μέτρα είναι το τέλος της κοινωνίας και ισοπεδώνουν ότι έχει απομένει αν φυσικά υπάρχει κάτι ακόμα".

Αναγνωστάκης: «Συνέχιση λειτουργίας ΙΚΑ Αλιβερίου»

Την συνέχιση λειτουργίας του ΙΚΑ Αλιβερίου, ζητά με ερώτησή του ο Βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ , Δημ. Αναγνωστάκης.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

"Κύριε Υπουργέ, η πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ για τη μεταφορά του ΙΚΑ Αλιβερίου και τη μετεγκατάσταση και συγχώνευση του με το ΙΚΑ Χαλκίδας, δημιουργεί πλείστα προβλήματα στους κάτοικους τόσο του Δήμου Αλιβερίου, όσο και περιοχών των Δήμων Καρύστου και Ερέτριας που εξυπηρετούνται από το εν λόγω κατάστημα.

Ενημερωτικά σημειώνουμε, ότι σύμφωνα με αναφορά οικείων σωματείων και συλλόγων, από το υποκατάστημα εξυπηρετούνται περίπου 6000 εργαζόμενοι και 2000 συνταξιούχοι, ενώ στην περιοχή δραστηριοποιούνται πλήθος βιομηχανιών, βιοτεχνιών, εμπορικών καταστημάτων, μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών καθώς και αρκετά λατομεία μαρμάρου.

Η μεταφορά του υποκαταστήματος στην Χαλκίδα, θα αποδυναμώσει την ικανότητα του ΙΚΑ να εποπτεύει ορθά την δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην περιοχή γεγονός που μπορεί να επιφέρει μειωμένα έσοδα λόγω εισφοροδιαφυγής. Ενώ παράλληλα θα εξαναγκάσει τον κάθε πολίτη της περιοχής να επωμιστεί ένα δυσβάσταχτο μεταφορικό κόστος για την εξυπηρέτηση του από το υποκατάστημα της Χαλκίδας . Το κόστος για τον πολίτη πολλαπλασιάζεται αν υπολογίσει κανείς και τις εργατοώρες που θα χαθούν για την μετάβαση στο υποκατάστημα της Χαλκίδας λαμβάνοντας υπ’ όψη το ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής.

Κρίνοντας ότι πρωταρχικός στόχος θα όφειλε να είναι, αφενός, η περιφερειακή ανάπτυξη η οποία δεν διασφαλίζεται με την μεταφορά του Υποκαταστήματος στην Χαλκίδα και αφετέρου η μεγιστοποίηση απόδοσης των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ

Α. Τι μέτρα πρόκειται να λάβετε ώστε να μην υποβαθμιστεί ο ρόλος του ΙΚΑ στην ευρύτερη περιοχή δεδομένης και της έλλειψης προσωπικού στο ΙΚΑ Χαλκίδας;

Β. Τι μέτρα πρόκειται να λάβετε ώστε να συνεχίσουν οι πολίτες της περιοχής να απολαμβάνουν δημόσιες υπηρεσίες χωρίς κόστος;

Ο ερωτών Βουλευτής
Αναγνωστάκης Δημήτρης

ΣΥΡΙΖΑ: «Παράτυπες και αμφίβολης αποτελεσματικότητας διάθεση 1,3 εκατ. Ευρώ για τη τουριστική προβολή της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»

Βαγγέλης Αποστόλου
«Παράτυπες και αμφίβολης αποτελεσματικότητας διάθεση 1,3 εκατ. Ευρώ για τη τουριστική προβολή της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» καταγγέλουν με ερώτησεις τους στη Βουλή , βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνουν:
"Σύμφωνα με το σχέδιο προκήρυξης διαγωνισμού που εγκρίθηκε  στις 22/10/12 από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα διατεθούν 1,3 εκ. ευρώ, από τα οποία πάνω από 600 χιλ € στο διαδίκτυο για: «σχεδιασμό, οργάνωση και υλοποίηση, διαδικτυακής καμπάνιας σε κατάλληλα sites με πλήρη χρήση social media» και «δημιουργία σελίδων τουριστικής προβολής στον ιστότοπο της Περιφέρειας - Δημιουργία λογαριασμών/σελίδων κοινωνικής δικτύωσης».
Με ένα και μοναδικό φιλμάκι απροσδιορίστου διάρκειας  με θέμα την Στερεά Ελλάδα, από το οποίο στη συνέχεια θα γίνει μοντάζ για 2 τηλεοπτικά σποτ που θα παίζουν κυρίως σε κανάλια του youtube και αναπαραγωγή σε 100 dvd, θα «διαφημιστεί» η Στερεά Ελλάδα. Δεν προβλέπεται κανένα μετρήσιμο αποτέλεσμα (δείκτες εισροών, εκροών, αποτελέσματος και επιπτώσεων). Προβλέπεται όμως ψηφιακό αρχείο μόνο για τα παραδοτέα.. ενώ θα διατεθούν και άλλα χρήματα για να πάρουν ειδικό σύμβουλο. Εκτός αυτού απουσιάζουν οι αγορές-στόχος που να συμβαδίζουν με τη γενική στρατηγική του Υπουργείου για τον εξωτερικό τουρισμό και να λαμβάνουν υπόψη τους τη κατάσταση που επικρατεί για το θέμα στη περιφέρεια.
Σαν μέτρο σύγκρισης για  λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης  αναφέρουμε τον ΕΟΤ, ο οποίος διαθέτει στην συμφωνία και με τη Yahoo για την προβολή της χώρας στην Ινδία το ποσό των 86.500 ευρώ, για την Κίνα 81.000 ευρώ και για το δημιουργικό 23.000 ευρώ.
Εκτός αυτών, η Περιφέρεια Στερεάς θα συμμετέχει σε δύο χρόνια μόνο σε 3 εκθέσεις εξωτερικού και διαθέτει 130.000 €, για εκθέσεις εσωτερικού- εξωτερικού και ημερίδες. Παράλληλα θα διαθέσει για δύο χρόνια άλλες 200 χιλ. ευρώ (με το ΦΠΑ), σε ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο για διαφημίσεις, και 150.000 € για αφιερώματα εντύπων. 

Ερωτάται  η κ. Υπουργός Τουρισμού:
  1. Έχει εγκριθεί το επιχειρησιακό σχέδιο τουριστικής προβολής της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Υπουργείο Τουρισμού όπως προβλέπεται;
  2. Υπάρχουν εκθέσεις αξιολόγησης (αποτελεσματικότητας, επιπτώσεων) για αντίστοιχες ενέργειες προηγούμενων ετών στη Περιφέρεια;
  3. Προτίθεται το Υπουργείο να ελέγξει την αποτελεσματικότητα των διαγωνισμών τουριστικής προβολής και άλλων περιφερειών, όπως η Θεσσαλία;
  4. Με ποιο τρόπο και τι διαδικασίες σκοπεύει το Υπουργείο να προλαμβάνει και να διορθώνει ασυμβατότητες, παρατυπίες και υπερβολές στα σχετικά θέματα;
Ερωτάται  ο κ. Υπουργός Εσωτερικών:
  1. Με ποιο τρόπο και διαδικασίες η Γ.Γ της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας εποπτεύει και ελέγχει σχετικές διαδικασίες που είναι αναντίστοιχες με τις ορθές πρακτικές της δημόσιας διοίκησης και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον;
  2. Τι μέτρα θα λάβει το Υπουργείο ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια θέματα
Οι  ερωτώντες  βουλευτές

Αποστόλου Βαγγέλης
Κυριακάκης  Βασίλης
Σταθάς  Γιάννης
Κριτσωτάκης Μιχάλης


 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Σύμφωνα με το σχέδιο προκήρυξης διαγωνισμού που εγκρίθηκε  στις 22/10/12 από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα διατεθούν 1,3 εκ. ευρώ, από τα οποία πάνω από 600 χιλ € στο διαδίκτυο για: «σχεδιασμό, οργάνωση και υλοποίηση, διαδικτυακής καμπάνιας σε κατάλληλα sites με πλήρη χρήση social media» και «δημιουργία σελίδων τουριστικής προβολής στον ιστότοπο της Περιφέρειας - Δημιουργία λογαριασμών/σελίδων κοινωνικής δικτύωσης».
Με ένα και μοναδικό φιλμάκι απροσδιορίστου διάρκειας  με θέμα την Στερεά Ελλάδα, από το οποίο στη συνέχεια θα γίνει μοντάζ για 2 τηλεοπτικά σποτ που θα παίζουν κυρίως σε κανάλια του youtube και αναπαραγωγή σε 100 dvd, θα «διαφημιστεί» η Στερεά Ελλάδα. Δεν προβλέπεται κανένα μετρήσιμο αποτέλεσμα (δείκτες εισροών, εκροών, αποτελέσματος και επιπτώσεων). Προβλέπεται όμως ψηφιακό αρχείο μόνο για τα παραδοτέα.. ενώ θα διατεθούν και άλλα χρήματα για να πάρουν ειδικό σύμβουλο. Εκτός αυτού απουσιάζουν οι αγορές-στόχος που να συμβαδίζουν με τη γενική στρατηγική του Υπουργείου για τον εξωτερικό τουρισμό και να λαμβάνουν υπόψη τους τη κατάσταση που επικρατεί για το θέμα στη περιφέρεια.
Σαν μέτρο σύγκρισης για  λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης  αναφέρουμε τον ΕΟΤ, ο οποίος διαθέτει στην συμφωνία και με τη Yahoo για την προβολή της χώρας στην Ινδία το ποσό των 86.500 ευρώ, για την Κίνα 81.000 ευρώ και για το δημιουργικό 23.000 ευρώ.

Εκτός αυτών, η Περιφέρεια Στερεάς θα συμμετέχει σε δύο χρόνια μόνο σε 3 εκθέσεις εξωτερικού και διαθέτει 130.000 €, για εκθέσεις εσωτερικού- εξωτερικού και ημερίδες. Παράλληλα θα διαθέσει για δύο χρόνια άλλες 200 χιλ. ευρώ (με το ΦΠΑ), σε ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο για διαφημίσεις, και 150.000 € για αφιερώματα εντύπων. 

Ερωτάται  η κ. Υπουργός Τουρισμού:
  1. Έχει εγκριθεί το επιχειρησιακό σχέδιο τουριστικής προβολής της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Υπουργείο Τουρισμού όπως προβλέπεται;
  2. Υπάρχουν εκθέσεις αξιολόγησης (αποτελεσματικότητας, επιπτώσεων) για αντίστοιχες ενέργειες προηγούμενων ετών στη Περιφέρεια;
  3. Προτίθεται το Υπουργείο να ελέγξει την αποτελεσματικότητα των διαγωνισμών τουριστικής προβολής και άλλων περιφερειών, όπως η Θεσσαλία;
  4. Με ποιο τρόπο και τι διαδικασίες σκοπεύει το Υπουργείο να προλαμβάνει και να διορθώνει ασυμβατότητες, παρατυπίες και υπερβολές στα σχετικά θέματα;
Ερωτάται  ο κ. Υπουργός Εσωτερικών:
  1. Με ποιο τρόπο και διαδικασίες η Γ.Γ της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας εποπτεύει και ελέγχει σχετικές διαδικασίες που είναι αναντίστοιχες με τις ορθές πρακτικές της δημόσιας διοίκησης και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον;
  2. Τι μέτρα θα λάβει το Υπουργείο ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια θέματα

Οι  ερωτώντες  βουλευτές

Αποστόλου Βαγγέλης
Κυριακάκης  Βασίλης
Σταθάς  Γιάννης
Κριτσωτάκης Μιχάλης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...