Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Τα αίτια του δυστυχήματος του νεκρού στρατιώτη από το Αλιβέρι ζητά ο Παναγιωτόπουλος

Εντολή να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα το πόρισμα για τα αίτια του σημερινού δυστυχήματος με έναν νεκρό στρατιώτη-πεζοναύτη, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ.

«Λόγω της σοβαρότητας του τραγικού συμβάντος που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή του Ωρωπού, και στοίχισε τη ζωή σε ένα στρατιώτη-πεζοναύτη, εντέλλονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ όπως φέρουν σε πέρας το ταχύτερο δυνατό το έργο τους για τα αίτια του δυστυχήματος και να ολοκληρώσουν και παραδώσουν το σχετικό πόρισμα μέσα στα επόμενα 24ωρα», αναφέρει στην εντολή του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο στρατιώτης έχασε τη ζωή του όταν το ερπυστριοφόρο όχημα Μ113 που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανετράπη και έπεσε σε χαράδρα στη Συκάμινο Ωρωπού. Ήταν από το Αλιβέρι και είχε καταταγεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πεζοναυτών τον περασμένο Νοέμβριο.

Το ερπυστριοφόρο όχημα ανήκε σε φάλαγγα οχημάτων του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία εκινείτο προς το λιμάνι του Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων στην εν εξελίξει διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Από το Αλιβέρι είναι ο 20χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε μετά από ανατροπή τεθωρακισμένου οχήματος

ΑΛΙΒΕΡΙ: Το ξέσπασμα της χαροκαμένης μάνας του 20χρονου πεζοναύτη που τον καταπλάκωσε το τανκ

After Earth και The Hangover, Part III στο ΜΑΓΙΑ

After Earth του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν με τους Γουίλ Σμιθ, Τζέιντεν Σμιθ, Ιζαμπέλ Φερμαν, Ζόι Κράβιτζ 

Υπόθεση: Μετά τη συντριβή του διαστημόπλοιου τους, ο Cypher (Will Smith) και ο έφηβος γιος του Kitai (Jaden Smith) βρίσκονται παγιδευμένοι στον πλανήτη Γη, τον οποίο η ανθρωπότητα έχει εγκαταλείψει εδώ και 1000 έτη εξαιτίας κατακλυσμών.

Ο Cypher έχει τραυματιστεί σοβαρά και ο γιος του πρέπει να εξερευνήσει τον αφιλόξενο πλανήτη Γη προς αναζήτηση βοήθειας.

Αχαρτογράφητες περιοχές, εξελιγμένα άγνωστα είδη που κυριαρχούν στον πλανήτη και ένα ανεξέλεγκτο εξωγήινο πλάσμα είναι μερικά από τα εμπόδια που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ο Kitai. Παράλληλα, πατέρας και γιος πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν και να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο για να καταφέρουν να επιστρέψουν ασφαλείς.

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ : 18.10-20.20

The Hangover, Part III του Τοντ Φίλιπς με τους Ζακ Γαλιφιανάκης, Μπράντλεϊ Κουπερ, Εντ Χελμς, Κεν Τζέονγκ, Χέδερ Γκράχαμ, Τζάστιν Μπάρθα, Τζον Γκούντμαν Υπόθεση: Ο Τοντ Φίλιπς συνεχίζει το σερί των επιτυχιών του με το τρίτο μέρος του «The Hangover”.

Αυτή τη φορά δεν υπάρχει γάμος. Ούτε μπάτσελορ πάρτυ. Άρα, όλα καλά θα πάνε, σωστά; Νομίζετε. Όταν η «αγέλη» θα βγει στο δρόμο, όλα είναι πιθανά και όλα ανατρέπονται........

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ : 22.30
Enhanced by Zemanta

Πήγαν να κλέψουν κάγκελα από τη... γέφυρα Χαλκίδας

Επ' αυτοφώρω συνελήφθησαν 6 άτομα το απόγευμα της Τρίτης στην Υψηλή γέφυρα Χαλκίδας, οι οποίοι έβαφαν τα εσωτερικά κιγκλιδώματα της γέφυρας με κόκκινο χρώμα. Μαζί τους είχαν 5,75 κιλά μπογιά και 6 πινέλα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν σκοπό να επανέλθουν οι ίδιοι ή συνεργοί τους κάποια ώρα αργότερα και να αφαιρέσουν τα κάγκελα της γέφυρας που είχαν σημαδέψει με κόκκινο χρώμα.

Οι δράστες ήταν ηλικίας 56, 32, 31, 29, 24 και 18 χρονών και κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και απόπειρα κλοπής. Οι Αρχές ερευνούν εάν οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες παράνομες πράξεις.

ΑΛΙΒΕΡΙ: Το ξέσπασμα της χαροκαμένης μάνας του 20χρονου πεζοναύτη που τον καταπλάκωσε το τανκ

Πολλά τα ερωτήματα για τον τραγικό χαμό του 20χρονου στρατιώτη. Οι μαρτυρίες των συναδέλφων του περιγράφουν τη στιγμή του δυστυχήματος, λέγοντας ότι το M 113 “έφυγε προς τα αριστερά” και χτύπησε στο τσιμεντένιο κράσπεδο, πρόσκρουση που το “οδήγησε” στην δεξιά πλευρά του δρόμου και τελικά στην θανάσιμη ανατροπή.

Τα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την συντήρηση των Μ 113 έχουν τεθεί . Όπως πρέπει να τεθεί και το ερώτημα για το επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχουμε στα νέα παιδιά που καλούνται να καταταγούν. Η επίκληση της “κακιάς ώρας” δεν μπορεί πάντα να βάζει τα αίτια κάθε τραγωδίας στο αρχείο.

Οι γονείς του άτυχου στρατιώτη που έχασε τη ζωή του όταν το M 113 που οδηγούσε ανατράπηκε, ξεσπούν και δεν μπορούν να πιστέψουν πως έχασαν το παιδί τους που τον ερχόμενο Αύγουστο θα έπαιρνε απολυτήριο.

Όλη η Ελλάδα κλαίει για τον νεαρό φαντάρο που βρήκε τραγικό θάνατο στις 5.50 τα ξημερώματα ενώ οδηγούσε το άρμα μάχης Μ 113 στο δρόμο απο Συκάμινο προς Ωρωπό. Το άρμα που οδηγούσε ο Στάθης Κρόκος ανατράπηκε, έπεσε σε χαράδρα 2 μέτρων και τον καταπλάκωσε. 



Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 20χρονου Στάθη, ο πατέρας του Κυριάκος και η μητέρα του Νάνσυ. Ενημερώθηκαν από τον διοικητή του νεαρού φαντάρου για το γεγονός που βυθισε στη θλίψη τις Ένοπλες Δυνάμεις και κλήθηκαν στο 401 για να παραλάβουν τη σορό του παιδιού τους.

Όπως δήλωσε στο Newsit η χαροκαμένη μάνα του άτυχου πεζοναύτη, Νάνσυ Κρόκου "από το Υπουργείο δε μας έχουν ενημερώσει. Μόνο ο διοικητής του παιδιού μας ενημέρωσε ότι έγινε ατύχημα. Οδηγούσε το άρμα, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε ένα χαντάκι. Το παιδί μου ήταν φαντάρος και είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβριο, τώρα τον Αυγουστο θα απολυόταν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Από το Αλιβέρι είναι ο 20χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε μετά από ανατροπή τεθωρακισμένου οχήματος



Προφυλακιστέος ο δολοφόνος του Αλιβερίου που έλιωσε το γυναικολόγο και τη γυναίκα του



Προφυλακιστέος κρίθηκε ο τελικά 23χρονος Πακιστανός που σκότωσε, όπως o ίδιος ομολόγησε, το ζευγάρι στο Αλιβέρι, μετά την απολογία του στον Ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας.


Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει αμετανόητος και επαναλαμβάνει στους αστυνομικούς πως ήθελε χρήματα για να φύγει από την Ελλάδα και να γυρίσει στην πατρίδα του

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους υπόλοιπους έξι ομοεθνείς του, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία και πέρασαν την πόρτα του ανακριτή,  μόνο ο ένας καταδικάστηκε και πήρε τον δρόμο προς τις φυλακές.

Από τους υπόλοιπους, οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού είναι νόμιμοι, ενώ στον έναν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης ορίστηκε δικηγόρος μιας και κανείς δεν αναλάμβανε την υπεράσπισή του.

Είχε σχεδιάσει το έγκλημα

Όπως αναλυτικά γράψαμε και χθες στο star.gr, ο νεαρός κηπουρός φέρεται  να είχε σχεδιάσει τη διπλή ανθρωποκτονία καθώς λίγες μέρες πριν είχε εκμυστηρευτεί σε στενούς του φίλους το διπλό έγκλημα που επρόκειτο να διαπράξει.

Μάλιστα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, τους φώναζε μαμά και μπαμπά, αλλά ο στόχος του ήταν να κλέψει τα χρήματα τους.

«Είχα σχεδιάσει να τους καθαρίσω εδώ και καιρό. Ήθελα να πάρω τις πιστωτικές κάρτες, να κάνω ανάληψη τα χρήματα που υπήρχαν στους λογαριασμούς και να φύγω στην πατρίδα» παραδέχτηκε ο δολοφόνος.

«Ο δολοφόνος με το….  παγωμένο βλέμμα»

Την ίδια ώρα, ανώτατο στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας χαρακτήρισε το δολοφόνο άτομο με «παγωμένο βλέμμα»  που καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, δεν έδειξε το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας και δεν έσκυψε το κεφάλι ούτε μια φορά.

«Ήταν πολύ ήρεμος , δεν έδειξε να μετανιώνει ούτε στιγμή για την πράξη του, την οποία ομολόγησε»

«Τους έλιωσα….»

«Έλιωσα με μια πέτρα το κεφάλι της γυναίκας και κάρφωσα ένα ξύλινο κοντάρι στο λαιμό του γιατρού» είπε στους άνδρες της Ασφάλειας ο 23χρονος αλλοδαπός με απόλυτη ψυχραιμία και  κυνικότητα.

«Είχα πάει στο σπίτι για να λύσουμε την οικονομική διαφορά που είχαμε για τα δεδουλευμένα μου. Όταν και πάλι αρνήθηκαν, επιτέθηκα και προσπάθησα να πνίξω τον γιατρό. Αυτός όμως αντιστάθηκε.Άρπαξα ένα ξύλινο κοντάρι και το κάρφωσα στο λαιμό του. Τη γυναίκα τη χτύπησα πολλές φορές στο κεφάλι με πέτρα»  είπε δείχνοντας αμετανόητος που έκοψε το νήμα της ζωής των ανθρώπων που τον είχαν στη δούλεψή τους και του πρόσφεραν μεροκάματο.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το αποτρόπαιο έγκλημα αποκαλύφθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν μετά από απεγνωσμένες προσπάθειες της κόρης του ζευγαριού να επικοινωνήσει με τους γονείς της, ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι και, αρχικά, βρήκαν πεσμένη στην πισίνα στην πίσω αυλή την 54χρονη. Ήταν σε πρόσθια θέση με τραύματα στο κεφάλι. Ο δράστης της είχε σχεδόν πολτοποιήσει το κεφάλι με μια μεγάλη τσιμεντόπλακα. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του σπιτιού οι αστυνομικοί εντόπισαν δολοφονημένο και τον 56χρονο γυναικολόγο. Ήταν πεσμένος μπρούμυτα και όπως διαπιστώθηκε ο δολοφόνος τον είχε χτυπήσει αρκετές φορές στο κεφάλι με την ίδια πλάκα και τον αποτέλειωσε καρφώνοντας ένα ξύλινο κοντάρι στο λαιμό, κόβοντας την καρωτίδα του θύματος.

Από την έρευνα που διεξήχθη διαπιστώθηκε ότι το σπίτι ήταν αναστατωμένο. Ο δράστης φεύγοντας κλείδωσε τα πτώματα στο σπίτι και πήρε μαζί του τα κλειδιά. Όπως ισχυρίστηκε φεύγοντας αφαίρεσε πιστωτικές κάρτες και κάρτες ανάληψης χρημάτων καθώς και λιγοστά μετρητά που υπήρχαν στο σπίτι.

Από το Αλιβέρι είναι ο 20χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε μετά από ανατροπή τεθωρακισμένου οχήματος


Στο πένθος έχει βυθιστεί το Αλιβέρι Ευβοίας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Μετά το διπλό φονικό του γυναικολόγου και της συζύγου του, τραγικό θάνατο βρήκε ένας 20χρονος στρατιώτης, που καταγόταν από την περιοχή.  


Η τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το πρωί (05.50) όταν ερπυστριοφόρο όχημα Μ113 εξετράπη της πορείας του, έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος  της περιοχής Συκάμινο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ερπυστριοφόρο συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων.

Σημειώνεται πως η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό διεξάγεται κανονικά.

Το περιστατικό διερευνάται.

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκε ότι σήμερα στις 05:50 περίπου, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του, έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ. Το ερπυστριοφόρο όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.

Πέντε απλές προτάσεις για το Δήμο της Χαλκίδας με την ευκαιρία της ημέρας του περιβάλλοντος

Η Χαλκίδα διαθέτει δίκτυο φυσικού αερίου και όλες οι νέες κατοικίες διαθέτουν προεγκατάσταση φυσικού αερίου. Ωστόσο, επειδή δεν υπάρχει ακόμη Επιχείρηση Παροχής Αερίου, δεν είναι δυνατό οι κάτοικοι αυτής της πόλης να επωφεληθούν από ένα καύσιμο που είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο και πολύ πιο φιλικό στο περιβάλλον τόσο σε σχέση με το πετρέλαιο όσο και με τον ηλεκτρισμό. Η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας, έτσι ώστε από το επόμενο φθινόπωρο να γίνει δυνατή η χρήση του φυσικού αερίου στην πόλη.
Στο νέο Καλλικρατικό Δήμο της Χαλκίδας , μια τομή στην οργάνωση των χρήσεων γης θα ήταν η αναμόρφωση και η ενοποίηση των επιμέρους Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων που ισχύουν για τη Χαλκίδα, την Αρτάκη, τη Δροσιά, το Βασιλικό και το Βαθύ. Η χωροταξική και πολεοδομική οργάνωση του Δήμου σε ένα ενιαίο σύνολο μπορεί να είναι μια σπουδαία κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Ταυτόχρονα θα πρέπει να προωθηθεί ο απόλυτος περιορισμός της εκτός σχεδίου δόμησης, έως την οριστική κατάργησή της και η καταπολέμηση του παρακμιακού φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης. Η αυθαίρετη δόμηση δεν είναι ανάπτυξη αλλά καταστροφή του περιβάλλοντος. Η αναθεώρηση του Χωροταξικού σχεδιασμού της Περιφέρειας είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να προωθηθεί μια νέα χωροταξική και πολεοδομική οργάνωση του Δήμου.
Η στήριξη της μικρής αγροτικής παραγωγής στις περιοχές γύρω από το αστικό κέντρο της Χαλκίδας, θα μπορούσε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και εισόδημα. Η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι τοπικοί παραγωγικοί φορείς θα μπορούσαν να (α) ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν τους αγρότες για τις βιολογικές καλλιέργειες και τη σύγχρονη οργάνωση της γεωργίας και κτηνοτροφίας, (β) να παρέχουν εξειδικευμένη τεχνογνωσία με την δημιουργία δομών όπως ηύπαρξη γεωπόνων/κτηνιάτρων που θα παρέχουν δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες στους αγρότες, (γ) η διείσδυση σε νέες αγορές μέσω στοχευμένων εκστρατειών marketing και διακρατικών συμφωνιών προώθησης των ελληνικών προϊόντων, (δ) η προώθηση νέων προϊόντων υψηλής ποιότητας, διατροφικής αξίας και αισθητικής, (ε) η χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων μικρομεσαίων μεταποιητικών μονάδων, και (στ) ηστήριξη της αγροτικής τραπεζικής πίστης  είναι βήματα που μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή της περιοχής μας και να προστατεύσουν το δικαίωμα των καταναλωτών σε καλής ποιότητας και φθηνά τρόφιμα.
Σε εποχές που η οικονομική και κοινωνική κρίση μαστίζει την κοινωνία, ο εθελοντισμός μπορεί να είναι ένα ανάχωμα. Η Χαλκίδα διαθέτει πολλές παραλίες και σημαντικούς περιαστικούς βιότοπους που πρέπει να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε. Ο καθαρισμός δημόσιων χώρων και οι δεντροφυτεύσεις περιαστικών περιοχών με πρωτοβουλία του Δήμου ή/και της Περιφέρειας και με εθελοντική συμμετοχή των πολιτώνθα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να γνωρίσουμε και να προστατεύσουμε το κοντινό μας περιβάλλον αλλά και για να στηρίξουμε  την κοινωνική συνοχή.
Στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας παράγεται μια σημαντική ποσότητα πράσινων αποριμμάτων. Δηλαδή απορρίμματα που προέρχονται από το κλάδεμα δέντρων και την περιποίηση κήπων. Τα περισσότερα από αυτά είτε καίγονται σε ανοικτούς χώρους είτε οδηγούνται στο ΧΥΤΑ της πόλης. Τα πράσινα απορρίμματα δεν είναι σκουπίδια. Μπορούν με μικρό κόστος να μετατραπούν σε πελλέτες και να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο σε σχολεία και άλλα δημοτικά και δημόσια κτίρια. Ο Δήμος της πόλης θα μπορούσε να αναπτύξει ένα σχετικό πρόγραμμα και να επιδιώξει την χρηματοδότησή του από κοινοτικούς πόρους. Μια τέτοια κίνηση θα μείωνε σημαντικά τη χρήση ορυκτών καυσίμων, τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αλλά και το κόστος θέρμανσης των κτιρίων.

Στην πρώτη Ελληνική αποικία που δημιουργήθηκε στη δύση από τους Κυμαίους.

Στην Cuma θα βρεθεί ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, στο πλαίσιο «αναζωπύρωσης» των επαφών με την πρώτη Ελληνική αποικία που δημιουργήθηκε στη δύση από τους Κυμαίους.

Cuma, η πρώτη Ελληνική αποικία (770 π.χ. περίπου) που δημιουργήθηκε στη δύση από τους Κυμαίους, περιοχή που ανήκει στο σημερινό BACCOLI της Ιταλίας.

1983 ήταν η χρονιά που οι δύο πόλεις Κύμη- Baccoli συναισθανόμενες την ευθύνη της πολιτιστικής τους και ιστορικής τους διαδρομής, πραγματοποίησαν την μεταξύ τους αδελφοποίηση.

Έκτοτε οι ανταλλαγές επισκέψεων και συνεργασιών ατόνησαν.

Σήμερα 30 χρόνια μετά οι επαφές αναζωπυρώθηκαν. Ο Δήμαρχος Κύμης –Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς, με επιτελείο συνεργατών θα μεταβεί την Πέμπτη 6/6/2013 στο BACCOLI.

Στόχος της επίσκεψης, η άμεση ανταλλαγή πολιτιστικών δρώμενων και συνεργασιών, ώστε να μεταλαμπαδεύθεί στην επόμενη γενιά η ιστορική κληρονομιά του τόπου μας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...