Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΧΑΛΚΙΔΑ: Παρέμβαση του ΠΑΜΕ χθες το πρωί στο κατάστημα της ΔΕΗ στα Δύο Δέντρα.

Παρέμβαση στο κατάστημα της ΔΕΗ ΑΕ στα Δύο Δέντρα πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι δυνάμεις της Γραμματείας Εύβοιας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Ο λόγος ήταν η διακοπή στην ηλεκτροδότηση οικίας όπου διαμένει άτομο με σοβαρό πρόβλημα υγείας και άνεργα τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Η ΔΕΗ ΑΕ όπως και κάθε ανώνυμη εταιρία επιδιώκει το όλο και μεγαλύτερο κέρδος. Παράλληλα λόγο της σύνδεσής της με την κρατική μηχανή και το πολιτικό προσωπικό των βιομηχάνων – εφοπλιστών – τραπεζιτών αξιοποιείται προς όφελος των ισχυρότερων μονοπωλιακών ομίλων.

Ο συνδυασμός των παραπάνω σημαίνει 80€ η κιλοβατώρα για τα σπίτια των εργαζομένων και του λαού και 42€ η κιλοβατώρα για την «Αλουμίνιον», 50€ η κιλοβατώρα για τη ΛΑΡΚΟ κ.τ.λ.. Σημαίνει από τη μία διακοπές ρεύματος σε αρρώστους, ανήμπορους, σε Νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, από την άλλη το ρεύμα παρέχεται απρόσκοπτα π.χ. στην «Αλουμίνιον» που χρωστάει εκατομμύρια ευρώ. Τα προηγούμενα χρόνια χαρίζονταν τεράστια ποσά σε βιομηχανίες όπως στην περιοχή μας π.χ. τα Τσιμέντα επί Κιοσέογλου.

Είναι φανερό ότι σε λίγο η πλειοψηφία του λαού μας θα αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Σήμερα απαιτείται οργάνωση για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να εμποδίσουν να μείνει έστω και ένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να πρωτοστατήσουν τα συνδικάτα όπως και στην υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων που ισοπεδώνονται το ένα μετά το άλλο.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ΑΕ πρέπει να αναλάβουν την δικιά τους ευθύνη από το πόστο που βρίσκονται. Να αρνηθούν να κόψουν το ρεύμα σε σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας, να αρνηθούν να δώσουν εντολή διακοπής.

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στο κέντρο του Αλιβερίου.

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στο κέντρο του Αλιβερίου.

Δύο κουκουλοφόροι ακινητοποίησαν έναν 35χρονο από τους Κήπους Κύμης και του άρπαξαν 9.000 ευρώ.

Οι δράστες φαίνεται ότι παρακολούθησαν το θύμα. Όταν εκείνος βγήκε από κεντρική τράπεζα του Αλιβερίου, τον άφησαν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του και ύστερα από λίγο του έκλεισαν το δρόμο με το δικό τους Ι.Χ..

Με την απειλή όπλων του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ κατορθώνοντας να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Σε αποχή καλεί τα μέλη του το ΤΕΕ Εύβοιας

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, αποφάσισε την εκ νέου συνέχιση των κινητοποιήσεων των Διπλωματούχων Μηχανικών της χώρας μέχρι και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, ενώ, το...
Περιφερειακό Τμήμα Εύβοιας του ΤΕΕ καλεί όλα τα μέλη που εκπροσωπούν το ΤΕΕ σε Επιτροπές διαγωνισμών μελετών και δημοσίων έργων, Συμβούλια και Εκπροσωπήσεις, στους Δήμους, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την ΔΕΥΑΧ και γενικά στους Οργανισμούς του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ν. Εύβοιας να απέχουν.

«Αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα άδικα μέτρα που θα αφανίσουν τον κλάδο και θα διαλύσουν τον ασφαλιστικό μας φορέα» διευκρινίζουν σε ανακοίνωσή τους, υπενθυμίζοντας ότι αιχμή των κινητοποιήσεων αποτελεί η συνέχιση της αναστολής όλων των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των Υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών μέχρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 αλλά και της αποχής όλων των εκπροσώπων και των Μελών του ΤΕΕ (Διπλ. Μηχανικοί Δημοσίου, Εργολήπτες, Μελετητές, Μισθωτοί, Ελ. Επαγγελματίες) από όλες τις Επιτροπές, Συμβούλια, Εκπροσωπήσεις της Χώρας μέχρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012.

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί 24ωρη αποχή των διπλωματούχων μηχανικών (ελεύθεροι επαγγελματίες, εργολήπτες, μελετητές κλπ.), 24ωρη απεργία των δημοσίων υπαλλήλων διπλωματούχων μηχανικών και παντεχνική συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομίας στην Πλατεία Συντάγματος.

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 θα συνεδριάσει η κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στην Αθήνα, προκειμένου να πάρει καθοριστικές αποφάσεις και να χαράξει τις κεντρικές κατευθύνσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Εκδήλωση για τη μεσογειακή αναιμία

Επιστημονική εκδήλωση προληπτικής ιατρικής, με θέμα «Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) & Δρεπανοκυτταρική Νόσος: Κλινική εικόνα, Πρόληψη, Θεραπεία», διοργανώνει το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, με τη στήριξη του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα, στην αίθουσα Παπαδημητρίου, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ. Πρόκειται για «εκδήλωση με παρουσία άξιων επιστημόνων και πλήρη θεματολογική κάλυψη», όπως προαναγγέλλει ο υπεύθυνος Τομέα Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, δημοτικός σύμβουλος και γιατρός, Γιώργος Βοσκός, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση. Μια πρωτοβουλία, στην υλοποίηση της οποίας, συνέβαλε κατά πολύ, μια Χαλκιδέα επιστήμονας, η διακεκριμένη αιματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παρασκευή Ρούσσου. Το πλήρες πρόγραμμα των εισηγήσεων, έχει ως εξής:

- «Ερυθροποίηση», από την Παρασκευή Ρούσσου

- «Κλινική εικόνα θαλασσαιμίας», από την Έρση Βοσκαρίδου (αιματολόγος, δ/ντρια του Κέντρου Αναφοράς Θαλασσαιμίας & Δρεπανοκυτταρικής Νόσου του Νοσοκομείου «Λαϊκόν»)

- «Θεραπευτική αντιμετώπιση θαλασσαιμίας», από την Μαρία Δημοπούλου (αιματολόγος)

- «Δρεπανοκυτταρική νόσος: ορισμός, μορφές και θεραπεία», από την Βερονίκη Κομνηνάκα (αιματολόγος)

- «Πρόληψη – Προγεννετικός έλεγχος», από την Αγγελική Μπαλασοπούλου (αιματολόγος)

Σε λυόμενες αίθουσες μετεστεγάζονται 4 νηπιαγωγεία της Αρτάκης

Φωτό αρχείου
Αποφασίστηκε η μεταστέγαση, των 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Νηπιαγωγείων Ν. Αρτάκης, με απόφαση του Δημάρχου Θανάση Ζεμπίλη.

Η μετεστέγαση θα γίνει ως εξής:

- των 1ου Ολοήμερου και 3ου Νηπιαγωγείων, στις λυόμενες αίθουσες που βρίσκονται στην περιοχή του Δημοτικού Καταστήματος Ν. Αρτάκης και

- των 2ου και 4ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείων, στις λυόμενες αίθουσες που βρίσκονται στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Αρτάκης.

Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση - πρόταση της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της προέδρου της, Ελένης Αϊδίνη, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας, αφού τα συγκεκριμένα Νηπιαγωγεία στεγάζονταν σε μισθωμένα κτήρια, παλαιά και ακατάλληλα.

Για τη μεταστέγαση στις υπάρχουσες λυόμενες αίθουσες (δύο χώρων διδασκαλίας, γραφείου νηπιαγωγών και τουαλετών για κάθε Νηπιαγωγείο, με κοινό αύλειο χώρο και περίφραξη ανά ζεύγος), από πλευράς Δήμου: εξασφαλίστηκε άδεια ηλεκτροδότησης, κατασκευάστηκαν εξωτερικές και εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, έγινε σύνδεση με το δίκτυο υδροδότησης, τοποθετήθηκαν νιπτήρες, επισκευάστηκαν οι όποιες φθορές και αντικαταστάθηκαν τα όσα λεηλατηθέντα (κλιματιστικά κ.α.) στην πάροδο του χρόνου και έγινε ελαιοχρωματισμός των αιθουσών.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η μεταστέγαση του πρώτου Νηπιαγωγείου και εντός των επομένων ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση και των υπολοίπων τριών.

Χαλκίδα-Χωρίς εξέδρες επισήμων η παρέλαση


ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΔΡΑ ΕΠΙΣΗΜΩΝ;
Τα σημαιάκια έχουν μπει εδώ και μέρες στην παραλία της Χαλκίδας όπου θα γίνει η παρέλαση. 

Ωστόσο, οι μέρες πλησιάζουν και σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να μην χρησιμοποιηθεί εξέδρα των επισήμων.

Ήταν η πρώτη φορά στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου όπου οι αρμόδιοι δεν τοποθέτησαν εξέδρα και από ότι φαίνεται το ίδιο θα γίνει και στην παρέλαση της Κυριακής.

Υπουργειο προς Αναγνωστάκη: Επιβάλαμε πρόστιμα - έγιναν μηνύσεις κατά της ΣΕΛΜΑΝ...

Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στη ΣΕΛΜΑΝ και τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί απαριθμεί το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Αναγνωστάκη Δημήτρη με θέμα τα προβλήματα των εργαζομένων της βιομηχανίας του Βασιλικού.

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας γνωστοποίησε όλες τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρμόδια Κοινωνική Επιθεώρηση Εύβοιας, οι οποίες περιλαμβάνουν την υπ'αριθμ. 3808/5.10.2012 μήνυση κατά των υπευθύνων της επιχείρησης για μη καταβολή δόσεων αποζημιώσεων σε ενενήντα τρεις (93) εργαζόμενους καθώς και τη μήνυση υπ'αριθμ 3928/12.10.2012 επίσης για τη μη καταβολή δόσεων αποζημιώσεων που αφορούσε επιπλέον δεκατέσσερις (14) εργαζόμενους.

Επιπλέον το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ενημερώνει πως η Κοινωνική Επιθεώρηση Εύβοιας κατά το έτος 2012 έχει επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 99,000.00 που αφορούν στη μη καταβολή δεδουλευμένων κατά τους μήνες Ιανουάριο Φεβρουάριο και Αύγουστο του 2012 και 30,000.00 για τη μη καταβολή των κουπονιών του Πάσχα του 2012.

Επίσης μεγάλος αριθμός μηνύσεων έχει κατατεθεί κατά των υπευθύνων της εταιρείας από την Κοινωνική Επιθεώρηση Εύβοιας για μη καταβολή δεδουλευμένων και για μη κατάθεση προγράμματος εργασίας. Ενώ μηνυτήριες αναφορές έχουν κατατεθεί στον Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν περιπτώσεις παραβίασης και παρακώλυσης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των μελών του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων.

Καταγγελία για επικίνδυνες ρυθμίσεις στο Στόμιο Κύμης

Πριν λίγες μέρες στο τμήμα κατολισθήσεων του δρόμου Στομίου – Παραλία Κύμης εφαρμόστηκε μια άκρως επικίνδυνη ρύθμιση.

α) Καταργήθηκαν οι ηλεκτρικοί σηματοδότες.
β) Τοποθετήθηκε απαγορευτικό σήμα κυκλοφορίας από την πλευρά
της Παραλίας Κύμης προς Στόμιο.
γ) Δόθηκε σε κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου πλάι στο πρανές που στο παρελθόν έχει παρουσιάσει επανειλημμένες κατολισθήσεις με αποτέλεσμα το πρόσφατο τραυματισμό – ακρωτηριασμό οδηγού Ι.Χ.


Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τέτοιες ενέργειες του τύπου «και η πίτα ολάκερη και το σκυλί χορτάτο» και ο δρόμος σε κυκλοφορία και οι διοικητικές αρχές τοποθετώντας το απαγορευτικό σήμα καλυμμένες αφού τοποθέτησαν το πάρα πάνω σήμα! τις θεωρούμε άκρως δημαγωγικές και επικίνδυνες.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγέλλει τόσο την Περιφέρεια όσο και τον Δήμο που σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα του δήμου μας δεν έχει δοθεί λύση!

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ την μη λύση στο δρόμο του Στομίου όσο και των άλλων προβλημάτων υποδομής του Δήμου μας την θεωρεί αποτέλεσμα της ταξικής πολιτικής της αστικής κρατικής εξουσίας.
Πως οι όποιες υποδομές γίνονται, γίνονται εκεί που εξυπηρετείται ο σχεδιασμός των κεφαλαιοκρατών και όχι εκεί που χρειάζεται ο λαός.

Το λέμε ξεκάθαρα, αυτή η ταξική πολιτική σε βάρος του λαού, φταίει και για το Στόμιο και για την εγκατάλειψη του οδικού δικτύου της Εύβοιας, αλλά και για την καπιταλιστική οικονομική κρίση που σήμερα ζει ο λαός μας.

Η στάση του πόντιου Πιλάτου δεν μπορεί να συγκαλύψει την ταύτιση της Δημοτικής και Περιφερειακής Διοίκησης με την κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Με αυτό το σκεπτικό, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τον λαό να δυναμώσει τους αγώνες του, να διεκδικήσει μια άλλη εξουσία.

Να διεκδικήσει και να οικοδομήσει την εξουσία που πρώτα από όλα θα προστατεύει τον εργαζόμενο άνθρωπο από τους εκμεταλλευτές του. Από τα μονοπώλια και την πλουτοκρατία και φυσικά από τα κόμματα και τους πολιτικούς παράγοντες που τους υπηρετούν χρόνια τώρα.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ο Δημοτικός Σύμβουλος
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), θα λειτουργήσει και εφέτος (σχολική χρονιά 2012 – 2013) τμήματα θεατρικής αγωγής για παιδιά & ενήλικες, στα πλαίσια πολιτιστικών δράσεων του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Ν.Αρτάκης.

Πληροφορίες για εγγραφή και συμμετοχή καθώς και για το ωράριο μαθημάτων των τμημάτων για παιδιά και ενήλικες, στο τηλέφωνο: 6977650585 κα. Μαίρη Τσομπανίκου.

ΕΠΑΜ: Να βγούμε στους δρόμους, να γιορτάσουμε όλοι μαζί το ηρωικό «ΟΧΙ»

"Τα μέλη του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Χαλκίδας, καλούν τους συμπολίτες  σε μαζική συμμετοχή στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου" αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΠΑΜ και τονίζεται:

α βγούμε στους δρόμους, να γιορτάσουμε όλοι μαζί το ηρωικό «ΟΧΙ» των προγόνων μας στα πάνοπλα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα, καταδεικνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε έτοιμοι για νέους Αγώνες.

Η ΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΗ ΜΑΣ!
Χωρίς την προκλητική παρουσία των ντόπιων υποτακτικών εκπροσώπων των διεθνών τοκογλύφων και προδοτών του ελληνικού λαού ως «τιμώμενα πρόσωπα».
Σύσσωμος ο Λαός να βροντοφωνάξει τα δικά του, σύγχρονα και μεγάλα "ΟΧΙ"!
  • ΟΧΙ στη  μετατροπή της πατρίδας μας σε προτεκτοράτο
  • ΟΧΙ στη νέα κατοχή 
  • ΟΧΙ στο νέο οικονομικό φασισμό
  • ΟΧΙ  στην εξαθλίωση
Διεκδικούμε Αξιοπρέπεια και Ελευθερία με:
  • Μονομερή διαγραφή του χρέους
  • Ακύρωση όλων των δεσμεύσεων και μέτρων των μνημονίων
  • Τιμωρία των ενόχων
  • Συντακτική εθνοσυνέλευση - Νέο σύνταγμα
  • Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα
Όλοι μαζί για μια πατρίδα ελεύθερη, χωρίς δυνάστες και επικυρίαρχους, χωρίς κοινωνική αδικία.

Οι θυσίες των προγόνων μας απαιτούν ο αγώνας να είναι διαρκής".

Τι απαντά το υπουργείο στον Δημ. Αναγνωστάκη για την "Αριάδνη"

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ισχυρίζεται πως εξετάζει κάθε πρόσφορο και εναλλακτικό μέσο ώστε να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση των φορέων Κοινωνικής ασφάλισης για κάθε δημογραφική μεταβολή (Θανάτους, γεννήσεις, γάμους κτλ), ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας.

Την απάντηση αυτή έδωσε ο υπουργός εργασίας σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την επιβάρυνση πολιτών από το πρόγραμμα "Αριάδνη" και ανάγκασε τον  Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρη Αναγνωστάκη να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...