Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η δεύτερη Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Σεπτεμβρίου 2012 η δεύτερη Πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας. 

Η δεύτερη αυτή Πανήγυρη καθιερώθηκε το έτος 1970, εις Ανάμνησιν των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τέλεσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος (Σελέντης), την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969.

Το Σάββατο το απόγευμα ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και την Κυριακή το πρωί η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών και συμπροσευχομένων πολλών ευσεβών χριστιανών.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, έγινε η καθιερωμένη Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου γύρω από την πλατεία του Ιερού Ναού, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με την παράδοση, το Ιερό Σκήνωμα μεταφέρθηκε από τους ευλαβείς Προσκυνητές, πολλοί από τους οποίους υπεβλήθησαν στον κόπο, λαμβάνοντας όμως και μεγάλη ευλογία, να διανύσουν πεζοί την απόσταση από τη Χαλκίδα, τα Ψαχνά κ.α. προκειμένου να φθάσουν στον Όσιο Ιωάννη.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους συνεργάτες του Ιερείς, τους ιεροψάλτες, τους συνεργάτες του Ιερού Προσκυνήματος και σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές για την παρουσία τους.

Και αυτή η Ιερά Πανήγυρη της Τοπικής μας Εκκλησίας, μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

«ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ» με κεντρικό ήρωα τον ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΗ

Καρφίτσα δεν έπεφτε απόψε στο θέατρο Παπαδημητρίου.


 
Η εκδήλωση «ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ» που είχε την ιδέα και οργάνωσε η ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ήταν η αιτία.

Ένας περίπατος στο παρελθόν, με κεντρικό ήρωα τον συμπολίτη μας αείμνηστο ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΗ, (που το κάδρο του έστεκε περήφανο στη σκηνή) η ποίηση, τα ανέκδοτα, αλλά και τα τραγούδια που ακούστηκαν, από τις μοναδικές φωνές της χορωδίας, έκαναν την βραδιά αξέχαστη.

Έκπληξη ήταν η έκτακτη εμφάνιση του Γιώργου Δρακούλη, που ήρθε από το Αλιβέρι.

Και η βραδιά έκλεισε έξω από το θέατρο, ανάλογα με το θέμα της εκδήλωσης, ΡΕΤΣΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΜΕΖΕΣ δωρεάν για όλους. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Σχέδιο της Χρυσής Αυγής για αποσταθεροποίηση με ομαδική παραίτηση βουλευτών;

Δύο σενάρια, κάτω από άκρα μυστικότητα, φαίνεται ότι εξετάζουν να κάνουν πράξη στη Χρυσή Αυγή, κατά τη διάρκεια ή λίγο πριν την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή. Το ένα εξ' αυτών, θα τους δώσει τη δυνατότητα διεθνούς προβολής, ωστόσο εγκυμονεί κινδύνους για τους ίδιους, ενώ το δεύτερο, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη χώρα, καθότι συνιστά πράξη αποσταθεροποίησης του πολιτικού σκηνικού.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑτοδότη» το πρώτο σενάριο που εξετάζουν στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, είναι να προκαλέσουν ένα «θερμό» επεισόδιο εντός του Κοινοβουλίου. Δηλαδή, κατά την ψήφιση των μέτρων, να αποδοκιμάσουν ή ακόμη και να προπηλακίσουν κάποιον μνημονιακό βουλευτή.

Στα συν αυτής της επιλογής είναι η διεθνής προβολή που θα τους εξασφαλίσει, δεδομένου ότι όταν θα μπουν προς ψήφιση τα μέτρα στη Βουλή, το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας και ειδικά των ευρωπαίων εταίρων της χώρας θα στραφεί εκεί. Ομως, στον αντίποδα, μια τέτοια κίνηση, θα συνιστούσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζουν στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, πάντα σύμφωνα με το «BHMAτοδότη», είναι λιγότερο θεαματική, ωστόσο ενέχει σοβαρούς κινδύνους σε θεσμικό επίπεδο. Συγκεκριμένα αυτό που σκέφτονται στη Χρυσή Αυγή είναι, λίγες ώρες πριν την ψήφιση των μέτρων να παραιτηθούν ομαδικά. Αυτό αυτομάτως θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές στις περιφέρειες που εκλέγονται, οι οποίες σημειωτέον είναι από τις μεγαλύτερες της χώρες.

Το τελευταία σενάριο συνιστά μια πραγματική πράξη αποσταθεροποίησης και κανείς δεν ξέρει αν τελικά στη Χρυσή Αυγή θα αποφασίσουν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο, ομαδική παραίτηση βουλευτών δηλαδή, είχε συμβεί και το 1992, όταν όλοι οι βουλευτές της Β' Αθηνών από το ΠΑΣΟΚ, υπέβαλαν την παραίτησή τους, προκαλώντας πρόωρες εκλογές στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τις οποίες, μάλιστα, έχασε η ΝΔ, η οποία ήταν τότε κυβέρνηση.

ΑΙΔΗΨΟΣ: Γιατρός δεν πήγαινε στο αγροτικό ιατρείο γιατί ΔΕΝ του...άρεσε!

Το αγροτικό ιατρείο Αιδηψού σταμάτησε να λειτουργεί τους τελευταίους μήνες. Αιτία η άρνηση του νέου αγροτικού ιατρού να πηγαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς, όπως έκρινε ο ίδιος, ο χώρος που είχε παραχωρηθεί δεν πληρούσε τις προδιαγραφές.

Ενημέρωσε για αυτό με επιστολή τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, αλλά, πριν αυτός του απαντήσει, σταμάτησε να πηγαίνει ως μη όφειλε! 
 
Αυτό προκάλεσε την παρέμβασή βουλευτή προς τον Διοικητή, ο οποίος στη συνέχεια ρύθμισε σε επαφή που είχε με τον αγροτικό ιατρό το ζήτημα και διαβεβαίωσε ότι το ιατρείο θα επαναλειτουργήσει κανονικά.

Η «Νόνικα της Ευελπίδων» που ξεσηκώνει τους... δικαστές είναι από τη Χαλκίδα!

Η Βασιλική Θάνου
Ο φακός τη «λάτρεψε» με την πρώτη ματιά. Ο λόγος αυτονόητος. Οπως και η ίδια η αρεοπαγίτης και πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου παραδεχόταν on camera, «ασφαλώς δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο ούτε στην Ελλάδα και υποθέτω ούτε στα άλλα κράτη οι δικαστές να προβαίνουν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας». Ο Τύπος στα άλλα κράτη πάντως γοητεύτηκε από αυτό το σπάνιο θέαμα: την εικόνα της επαναστατημένης δικαστού, μιας πασιονάριας με τήβεννο. Η σημειολογία ήταν προφανής. Στην Ελλάδα οι δικαστές ξεσηκώνονται κατά της κυβέρνησης. Το κράτος παλεύει με το κράτος. Η Βασιλική Θάνου που έχει αναλάβει να καθοδηγήσει αυτή τη σύγκρουση, γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1950 και στις 29 Απριλίου 1975 διορίστηκε Πρόεδρος και ξεκίνησε η καριέρα της.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Η 62χρονη πρόεδρος εμφανίστηκε στην πανδικαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σχεδιαζόμενων περικοπών στις 5 Σεπτεμβρίου φορώντας τήβεννο. Η φωτογραφία όπου εκφωνεί τον λόγο της ντυμένη στα μαύρα, με μοναδική πινελιά θηλυκότητας τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια της, έκανε τον γύρο του κόσμου. Το ίδιο συνέβη και τις προάλλες, στις 17 Σεπτεμβρίου. Μόνο που τότε επιχείρησε να ανέβει με το μπεζ κοστούμι της στην έδρα. Κάποιοι συνάδελφοί της όμως την έπεισαν να φορέσει ξανά την τήβεννο. Το αυστηρό λουκ έσπαγε το μικρό τσαντάκι που κρατούσε στο χέρι της. Τα θεσμικά «άμφια» ήταν απαραίτητα, έλεγαν. Για να δοθεί έμφαση στην ισοτιμία των δικαστών με τους βουλευτές. Για να δείχνουμε ότι έχουμε εξουσία. Και προς μεγάλη τέρψη των φωτορεπόρτερ (όχι όμως και μερικών δικαστών που φρονούν ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, ούτε η τήβεννος τον δικαστή) την έπεισαν.
Εξω από τον Αρειο Πάγο τον αγώνα, ο οποίος στα μάτια άλλων εργαζομένων φαντάζει ως επανάσταση των προνομιούχων, στήριζαν ο Μανώλης Γλέζος και βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μόλις πριν από πέντε χρόνια βέβαια ένας άλλος συριζίτης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατακεραύνωνε την κυβέρνηση στην Ολομέλεια της Βουλής που «με προκλητικό τρόπο δίνει τόσο πολλά στους δικαστές και αυξήσεις πείνας στους δημοσίους υπαλλήλους». Ηταν το 2007 όταν 6.000 δικαστές σχεδόν διπλασίασαν τον μισθό τους και επιδίκασαν στον εαυτό τους αναδρομικά ύψους 900 εκατ. ευρώ. Και ύστερα ήρθε η τρόικα.
Η Βασιλική Θάνου δεν δέχτηκε ούτε καν να συναντήσει τους εκπροσώπους των δανειστών. Οταν οι τροϊκανοί ζήτησαν συνάντηση εργασίας, αρχικά απάντησε ότι «η ανεξαρτησία των δικαστών κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα» και ζήτησε να μάθει την «ατζέντα». Οταν την ενημέρωσαν ότι σκοπός είναι η επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, ειδικά στις υποθέσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, προτίμησε να τηρήσει σιγή ιχθύος και να παραπέμψει την απόφαση στο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης. Η στάση της ερμηνεύτηκε ως αντιμνημονιακό τόλμημα. Η «Νόνικα της Ευελπίδων» - όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά οι παροικούντες τα δικαστήρια λόγω της ομοιότητάς της με την ηθοποιό Νόνικα Γαληνέα - ύψωσε το ανάστημά της.
Οσοι τη γνωρίζουν προσωπικά διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι μόνη της σε αυτόν τον οριακό θεσμικά αγώνα. Εχει, λένε, τη στήριξη όλων των δικαστικών ενώσεων. Εχει στο πλευρό της τον «απλό πρωτοδίκη», ήτοι τους ανθρώπους που βρίσκονται στα πρώτα σκαλιά της ιεραρχίας και ήδη δυσκολεύονται με τις περικοπές, οι οποίες έχουν αγγίξει το 38,5% των αποδοχών. Αλλωστε έχει ήδη περγαμηνές στον μακρύ συνδικαλιστικό της βίο, αφού προτού γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΕΔΕ είχε κερδίσει τον τίτλο της πρώτης γυναίκας που εξελέγη στη διοίκηση του Εφετείου Αθηνών. Συνάδελφοί της που βρέθηκαν στον Αρειο Πάγο τη Δευτέρα επισημαίνουν ότι κατόρθωσε να επηρεάσει έως και συναδέλφους της που ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στις κινητοποιήσεις.
Ακόμη και όσοι βρίσκουν ανοίκειο για το δικαστικό σώμα το συνδικαλιστικό της ύφος, της αναγνωρίζουν δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Τους ενοχλεί βέβαια η διαρκής έκθεσή της στα φώτα της δημοσιότητας. «Κανένας προκάτοχός της δεν έχει βγει ποτέ τόσο μπροστά. Η θέση της επιβάλλει την τήρηση του μέτρου», σημειώνουν καταλογίζοντάς της «υπερβάλλοντα ζήλο» που θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ ενάντια στα συμφέροντα του κλάδου.
Αλλωστε υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί που δηλώνουν αποφασισμένοι να ανέβουν στην έδρα, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα λάβει η ΕΔΕ.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΙΕΣ. Παρά τις ενστάσεις ότι οι στάσεις εργασίας κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, η κ. Θάνου πιστεύει απόλυτα όσα κάνει. Γι' αυτό και δεν δίστασε να επιπλήξει τον - συνταγματολόγο - πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επισήμανε ότι οι διακοπές των συνεδριάσεων συνιστούν μορφή απεργίας. Η απάντησή της στον Βαγγέλη Βενιζέλο κατέληγε: «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι εκείνη δικαιούται κατά περίπτωση και κατά τρόπο αυθαίρετο να παραβιάζει το Σύνταγμα, καθώς και ότι ουδείς δικαιούται να αντιδρά». Αυτό είναι και ένα από τα βασικά επιχειρήματα σε κάποια δικαστικά πηγαδάκια. Η κυβέρνηση, διατείνονται, ήταν η πρώτη που παραβίασε το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα άλλωστε επέβαλε τις αυξήσεις και τα αναδρομικά του 2007. Το Σύνταγμα απαγορεύει τις περικοπές στους δικαστές. Το Σύνταγμα οφείλει πάλι να διασταλεί για να χωρέσει τη λευκή απεργία των επιφορτισμένων με τον έλεγχο της τήρησής του.

ΤΑ ΝΕΑ

ΑΡΤΑΚΗ: 26χρονος "καρφώθηκε" με μοτό σε ταμπέλα βενζινάδικου

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο, σε θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα..

Ένα 26χρονο παλικάρι έχασε σήμερα τα ξημερώματα την ζωή του, ύστερα από τροχαίο δυστύχημα έξω από την Αρτάκη

Ήταν 5 και μισή τα ξημερώματα όταν  κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα της Αρτάκης, το μηχανάκι του άτυχου παιδιού εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε μία ταμπέλα βενζινάδικου.

Περαστικοί μαζεύτηκαν στο σημείο και κάλεσαν ασθενοφόρο αλλά δυστυχώς ήταν αργά μιας και η σύγκρουση ήταν σφοδρή και δυστυχώς ο 26χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Με... Ζαμπέτα και Βιολάρη "μάγεψε" τους πάντες η “Μαντολινάτα” από το Παραλίμνι

ΕΙΚΟΣΙ σπουδαία Ελληνικά τραγούδια, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν απόψε στο Θέατρο Παπαδημητρίου.

ΕΙΚΟΣΙ σπουδαία Ελληνικά τραγούδια από την μαντολινάτα του Δήμου Παραλιμνίου της Κύπρου. Ξεκίνησαν με το τραγούδι ποιος ΠΟΙΟΣ ΕΙΝ΄ ΑΥΤΟΣ, του Γιώργου Ζαμπέτα και τελείωσαν με το ΟΥΛΛΑ ΧΑΛΑΛΙΝ ΣΟΥ του Μιχάλη Βιολάρη.

Φωτό Χρήστος Κουτσαύτης
Ακολούθησαν τα καθιερωμένα αναμνηστικά και από τις δύο πλευρές και η βραδιά πέρασε στην ανάμνηση όλων των παρευρισκομένων.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου .

Η Μαντολινάτα του Δήμου Παραλιμνίου ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1998, έχοντας σαν σκοπό την ανάπτυξη των πολιτιστικών δρώμενων του Δήμου και την ευρύτερη αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των δημοτών του.

Διοργάνωσε εκδηλώσεις και αφιερώματα σε συνθέτες, στα πλαίσια των διαφόρων φεστιβάλ του Δήμου, ενώ έλαβε μέρος σε πολλές άλλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τη Χορωδία και την Παιδική Χορωδία του Δήμου Παραλιμνίου, καθώς και με διακεκριμένους σολίστες. Εμφανίστηκε επίσης σε διάφορα μέρη της Κύπρου, καθώς και στην Κέρκυρα, την Καστοριά και το Μπορντό της Γαλλίας.

Η Μαντολινάτα αριθμεί σήμερα γύρω στα 30 ενεργά μέλη. Το ρεπερτόριό της αποτελείται από κυπριακά τραγούδια, καντάδες, παλιά ελληνικά τραγούδια καθώς και επιλογές από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Μαέστρος της, από την ίδρυσή της, είναι ο δάσκαλος - μουσικός Μάριος Πογιατζής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...