Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μπροστά η ΝΔ σε 2 δημοσκοπήσεις


Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στις κυριακάτικες εφημερίδες.

 Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Αlco για το «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 2,4% . Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, Χρυσή Αυγή 9,5%, ΠΑΣΟΚ 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, ΚΚΕ 4,4%, ΔΗΜΑΡ 3,5%, Νέα Ελλάδα (Λοβέρδος) 1,9%, Σχέδιο Β (Αλαβάνος) 1,7%, Οικολόγοι -Πράσινοι 1,4%, άλλο κόμμα 5,2%, ενώ οι το ποσοστό των αναποφάσιστων φτανει το 10%.

Παράλληλα, το 52% έναντι 35% τάσσεται υπέρ ενός νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

 Την ίδια στιγμή, ίδιο προβάδισμα, 2,4%, στη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δίνει και η δημοσκόπηση της RASS που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 24,5% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1%, Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,2% και έπονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΚΚΕ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 3,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5%, η Νέα Έλλάδα με 1,1%. Το 3,8% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα , το ποσοστό για το "άκυρο-λευκό" είναι 4,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 15,2% .

Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες με 53%.

Το 44,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα εμπιστευόταν περισσότερο για το μέλλον της οικογένειάς του μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 25,7% που συγκεντρώνει η επιλογή κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.) θεωρείται από το 46,6% ότι θα μπορούσε καλύτερα να υπηρετήσει το συμφέρον της χώρας από μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά πέρασε στην κορυφή ο Αντώνης Σαμαράς με διαφορά 6,6% από τον Φώτη Κουβέλη που ακολουθεί.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-2013

Οι Κατηχητικές και Νεανικές Συντροφιές των Αρχιερατικών Περιφερειών Χαλκίδος, Μεσσαπίων και Διρφύων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος έχουν προγραμματίσει την Εορτή Λήξης της κατηχητικής χρονιάς 2012 – 2013, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ. στον Πεζόδρομο του Κόκκινου Σπιτιού στην Παραλία Χαλκίδος.

Η Εκδήλωση διοργανώνεται από την Γραμματεία Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και υπό την ευθύνη του Αρχιμανδρίτου Ιωάννου Καραμούζη, Ιεροκήρυκος και είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νεκτάριο.

Η Εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και οι διοργανωτές προσκαλούν όλους τους κατοίκους της Πόλεως και της Μητροπόλεώς μας να συμμετάσχουν και να θαυμάσουν τις δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών της Εκκλησίας.

Στο Μουσείο της Ακρόπλης(!) τα τοπικά προϊόντα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...