Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Nεκρός ο ποδοσφαιριστής Κώστας Κανιτάκης σε τροχαίο

O ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΙΤΑΚΗΣ (Δεξιά) με τον ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΔΟΥΚΑΚΗ του ΕΓΟΗ
 Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κρήτη και κυρίως η οικογένεια της ομάδας του ΕΓΟΗ μετά το τραγικό συμβάν που συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής όπου τέσσερις φοιτητές που είναι παράλληλα και ποδοσφαιριστές βρέθηκαν κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου.

To αυτοκίνητο οδηγούσε ένας 26χρονος και από την τραγική αυτή σύγκρουση υπήρξε ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας.

Ο νεκρός είναι ο 18χρονος ποδοσφαιριστής του ΕΓΟΗ (Α' Ερασιτεχνική κατηγορία) Κώστας Κανιτάκης και τραυματίες είναι οι άλλοι τρεις φοιτητές που παίζουν στην ομάδα των Ασιτών.
Σε πιο σοβαρή κατάσταση από τους τρεις βρίσκεται ο Μανώλης Ζουριδάκης που έχει υποστεί ρήξη σπλήνας και κάταγμα στο κεφάλι, ενώ ο Μανώλης Φάρκωνας νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική προληπτικά και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.

Όσο για τον Γιώργο Ιατράκη δεν έχει κάτι το σοβαρό όμως βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Όσο για τον 26χρονο οδηγό του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε και αυτός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αλλά είναι καλά στην υγεία του.

Μετά από αυτό το τραγικό συμβάν μετά από κοινό αίτημα των τεσσάρων Ενώσεων της Κρήτης προς την ΕΠΟ ζητήθηκε η αναβολή της 24ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος που ήταν να διεξαχθεί αυτή την Κυριακή.

Το αίτημα μετά από κάποιες διαβουλεύσεις έγινε δεκτό από την πλευρά της Επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΠΟ και η 24η αγωνιστική όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την αναβολή όλης της 24ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος αναφέρει τα εξής :

"Από την ΕΠΟ ανακοινώνεται η αναβολή όλων των αγώνων του 10ου ομίλου Δ' Εθνικής, λόγω αυτοκινητιστικού ατυχήματος που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμού τεσσάρων παικτών του σωματείου Ασίτες".

Οδύνη για τον 18χρονο Κώστα Κανιτάκη

Οδύνη επικρατεί στην Κρήτη για τον χαμό του 18χρονου Κώστα Κανιτάκη, ο οποίος έχασε την ζωή του στο τραγικό δυστύχημα.

Ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά, ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Εργοτέλη, μεταπήδησε σε αυτές του Καλτσέτο και την φετινή σεζόν αγωνίστηκε στο ΕΓΟΗ της Α1 Ηρακλείου. Η νεκρώσιμη ακολουθία για γίνει την Κυριακή (13/5).

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ - ΤΟ ΒΗΜΑ: Ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ - Δημοφιλέστερος ο Κουβέλης

Ενισχυμένος εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.

Στο ερώτημα αν γίνουν επαναληπτικές εκλογές ποιό κόμμα θα ψηφίσετε, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 18,1%, ΠΑΣΟΚ 12,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,4%, ΚΚΕ 6,5%, Χρυσή Αυγή 5,8% , ΔΗΜΑΡ 5%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, ΔΗΜΣΥΜ 2,5%, ΛΑΟΣ 2,4%, Δημιουργία Ξανά 2,2% , Δράση 1,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10,9%.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 72% θεωρεί πως τα κόμματα πρέπει να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συνεργαστούν, το 22,9% ζητά εκλογές για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 78,1% ζητά από τη νέα κυβέρνηση να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Στο ερώτημα ποιό από τα κόμματα που μπήκαν στη βουλή θα θέλατε να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 72,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 68% , η ΝΔ το 54,3% το ΠΑΣΟΚ το 52,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 47,7% το ΚΚΕ το 22,5% και η ΧΑ το 8%.

Το 61% των πολιτών θεωρεί λίγο ή καθόλου ρεαλιστική την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 55,3 % θεωρεί απαραίτητη την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Την ίδια ώρα το 53,4% ζητά την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς.

Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει το πιο δημοφιλές πολιτικό πρόσωπο και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παπαδήμος , ο κ. Αβραμόπουλος, ο κ. Καμμένος, ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Δήμας, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Χατζηδάκης.

Τέλος το 65,1% θεωρεί πως στις εκλογές επικράτησε η λογική της τιμωρίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας στη 46η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην 46η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, που πραγματοποιείται το χρονικό διάστημα από 12 έως 20 Μαΐου 2012. Το περίπτερο του Πανεπιστημίου βρίσκεται στο Κτήριο Γ΄ της Έκθεσης.

Έχοντας υπόψη ότι η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας:

- Παρέχονται πληροφορίες για τους κύκλους σπουδών και τις δραστηριότητες των δύο τμημάτων μας, Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική και Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης

IEEE Logo
(Photo credit: Wikipedia)
- Προβάλλονται οι δραστηριότητες των φοιτητικών μας συλλόγων, η συμμετοχή των φοιτητών μας στις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Institute of Electrical and Electronic Engineers - ΙΕΕΕ), καθώς και οι διακρίσεις τους σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο

- Πραγματοποιείται ενημέρωση για τις διακρίσεις και τις συμμετοχές των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου σε επιστημονικά συνέδρια, συμπόσια ή διαλέξεις και γενικότερα για την ερευνητική δραστηριότητα

- Παρέχεται πληροφόρηση για τις δράσεις διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας (δράσεις της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας, των Γραφείων της διασύνδεσης και πρακτικής άσκησης, προγράμματα μονάδας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας κ.λπ.)

- Παρουσιάζονται οι δυνατότητες δικτύωσης του Πανεπιστημίου με φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις στα πλαίσια της απασχόλησης και σταδιοδρομίας των φοιτητών – αποφοίτων και επίσης της συμβολής μας στο παραγωγικό γίγνεσθαι της περιοχής.

Η συμμετοχή διοργανώνεται από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Ιδρύματος, η οποία λειτουργεί στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - P.Issue: Άνοδο για ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένο και ΔΗΜΑΡ αναμένουν οι πολίτες

Ενισχυμένο θεωρούν οι πολίτες ότι θα βγει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα σε ενδεχόμενη νέα εκλογική αναμέτρηση. Σε ποσοστό 52% οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει ακόμα καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι πολίτες σε ποσοστό 76% θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορέσει να επαναλάβει το θετικό αποτέλεσμα της Κυριακής 6 Μαίου.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, οι πολίτες σε ποσοστό 46% πιστεύουν ότι η ΝΔ θα αυξήσει το εκλογικό της μερίδιο, σε ποσοστό 42% ότι άνοδο θα σημειώσει η ΔΗΜΑΡ, σε ποσοστό 40% ότι καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και για τους Οικολόγους Πράσινους, ενώ βελτίωση των ποσοστών του ΛΑΟΣ βλέπει το 33%. Για το ΠΑΣΟΚ ελπίζει σε ανάκαμψη μόλις το 28%.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής, αποτυπώνει το κλίμα αβεβαιότητας και σύγχυσης που εξακολουθεί να επικρατεί το εκλογικό σώμα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 56% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα των εκλογών, ωστόσο σε ποσοστό 81% δεν θα ψήφιζαν διαφορετικά σε ενδεχόμενη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση

"Ροζ" κύκλωμα με όμορφα κορίτσια απέσπασαν στρατιωτικά μυστικά απο Τούρκους αξιωματικούς

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία με την εξουδετέρωση ροζ κυκλώματος με όμορφα κορίτσια τα οποία  αποσπούσαν στρατιωτικά μυστικά από τους αξιωματικούς πελάτες τους!

Ηδη η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 29 άτομα ανάμεσα τους 9 εν ενεργεία αξιωματικούς και διενεργεί έρευνες για το μέγεθος του κυκλώματος και τα κρατικά μυστικά δόθηκαν στις κοπέλες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το κύκλωμα λειτουργούσε με τον εξής τρόπο. Τα κορίτσια προσέλκυαν κάποιους από τους αξιωματικούς και βρίσκονταν μαζί τους έναντι κάποιας αμοιβής. Μόνο που τη συνεύρεση την κατέγραφαν σε κάμερες. Αργότερα με το βιντεοσκοπημένο υλικό απειλούσαν το θύμα ζητώντας του ή να τους φέρει σε επαφή με ανώτερο αξιωματικό για να τον παγιδεύσουν ή του ζητούσαν συγκεκριμένες στρατιωτικές πληροφορίες τις οποίες πωλούσαν έναντι αμοιβής σε αγνώστους.

Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των μελών του κυκλώματος βρέθηκαν πολλά στρατιωτικά ντοκουμέντα, διευθύνσεις και τα τηλέφωνα της στρατιωτικής ηγεσίας και άλλα στοιχεία τα οποία δεν ανακοινώνονται.

«Η άλλη Εύα και ο χάρτινος κόσμος της»


Ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Κανήθου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, παρουσιάζει τη Ζωγράφο Μαρία Κοκκίνη και καλεί όλους του φιλότεχνους στα εγκαίνια της έκθεσης, με τον τίτλο «Η άλλη Εύα και ο χάρτινος κόσμος της», που πραγματοποιεί την Τρίτη 22 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. στο Κόκκινο Σπίτι στη Χαλκίδα.

Συμμετέχουν οι μουσικοί : Lillian & Tudor

Η έκθεση θα διαρκέσει από 22 έως και 29 Μαΐου, με ώρες λειτουργίας 10:00 – 13:00 & 17:00 – 20:00 και τελείτε υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.

3 VIDEOS - Επεισόδια στην Αγιά Σοφιά μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Συμπλοκές υπήρξαν κοντά στην Αγία Σοφία μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, χωρίς ωστόσο ξεφύγει η κατάσταση.

 

Η αστυνομία επενέβη περιόριζοντας τη δράση των θερμόαιμων και το επεισόδιο έληξε.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τραυματιστεί ένας οπαδός του Ολυμπιακού.


Επεισόδια στην Τουρκία Παναθηναϊκός-Γαλατασαράι από kouvanos
Επεισόδια στην Τουρκία από kouvanos
Επεισόδια στην Τουρκία Παναθηναϊκός-Γαλατασαράι από kouvanos

Ιδιωτικά ιατρεία: Ουρές από άνδρες που είχαν απροφύλακτοι επαφές

Στον ιδιωτικό τομέα οδηγούνται τις τελευταίες δύο εβδομάδες χιλιάδες άνδρες που ζητούν - μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις με ιερόδουλη - να μάθουν αν έχουν... προσβληθεί από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.

Στα ιδιωτικά εργαστήρια η ζήτηση έχει δεκαπλασιαστεί μετά την αποκάλυψη ότι 36 διαπιστωμένα μέχρι την Παρασκευή και πιθανότατα πολύ περισσότερες ακόμα ιερόδουλες είναι θετικές στον ιό. Από την μία, τα εργαστήρια και οι μονάδες ειδικών λοιμώξεων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ μπορούν να δεχθούν μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων. Από την άλλη, ο κόσμος προτιμά τον ιδιωτικό τομέα, διότι εκεί νιώθει πιο «ανώνυμος» και κατ' επέκταση πιο προστατευμένος.

«Οι μονάδες ειδικών λοιμώξεων των Νοσοκομείων λειτουργούν οριακά και τον τελευταίο χρόνο ασφυκτικά, διότι έχουν αυξηθεί, από το 2011 και μετά, οι οροθετικοί χρήστες, οι οποίοι έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας. Το Νοσοκομείο μας δεν μπορεί να αντέξει όλη αυτή τη ζήτηση. Άλλες μονάδες μπορούν και άλλες όχι», δηλώνει ο διευθυντής της Ε' Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Αθ. Σκουτέλης.

Στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου παρακολουθούνται σε σταθερή βάση 800 οροθετικοί. Επίσης, εφαρμόζεται, δύο φορές την εβδομάδα, σύστημα ανωνύμου ελέγχου. Σε αυτό το σύστημα εντάσσονται οι άνδρες που απευθύνονται τις τελευταίες εβδομάδες στον «Ευαγγελισμό» προκειμένου να υποβληθούν στις ειδικές εξετάσεις για το AIDS. Εκεί εξυπηρετούνταν παλαιότερα 30 άτομα την εβδομάδα και σήμερα 50.

«Κάνουμε προσπάθεια τα τους εξυπηρετήσουμε όλους. Οταν όμως, αυτό δεν είναι εφικτό τους παραπέμπουμε σε άλλες μέρες ή σε άλλες μονάδες», αναφέρει ο κ. Σκουτέλης, σημειώνοντας ότι στην Αττική οι μονάδες ειδικών λοιμώξεων δεν ξεπερνούν τις 12.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» κ.Βασ. Παπαρίζο, τον τελευταίο καιρό υπάρχει πολύ αυξημένη κίνηση στη Μονάδα.

«Δυστυχώς, στη μονάδα δεν έχουμε περιθώριο να εξυπηρετήσουμε άλλους ανθρώπους. Το κακό έγινε διότι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει καλά καλά τι έχουν κάνει, προσέρχονται στις μονάδες των Νοσοκομείων για να εξεταστούν. Ένα "κοπάδι" πανικοβλημένοι άνθρωποι…».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της μονάδας του Νοσοκομείου «Ερυθρός» κ. Μαρ. Λαζανάς, συμφωνεί μεν ότι υπάρχει κάποια αύξηση των προσερχόμενων στα Νοσοκομεία, αλλά σημειώνει ότι το σύστημα δεν έχει «κλατάρει», καθώς οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται, στην πλειοψηφία τους, ιδιωτικά εργαστήρια. Όπως εξηγεί, πολύς κόσμος νιώθει καλύτερα όταν επισκέπτεται ένα ιδιωτικό εργαστήριο από μία μονάδα ειδικών λοιμώξεων. Στην τελευταία πάει κάποιος για έναν και μόνο λόγο…

Εκρηκτικό μείγμα…

Το τελευταίο έτος δύο ομάδες πολιτών «high risk», αυτές των τοξικομανών και των εκδιδόμενων γυναικών έχουν κάνει ένα εκρηκτικό μείγμα.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κυρία Μένη Μαλλιώρη, το 2012 αυξάνεται ο αριθμός των οροθετικών χρηστών ναρκωτικών ουσιών. Η πρόβλεψη είναι - σημειώνει - ότι μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός των οροθετικών τοξικομανών θα υπερβεί αυτόν των οροθετικών ομοφυλόφιλων, που μέχρι πρότινος κρατούσε τα σκήπτρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το 2011 δηλώθηκαν 340 οροθετικοί ομοφυλόφιλοι άνδρες και 241 χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών - φορείς του ιού HIV. Η εικόνα αντιστράφηκε το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους. Οι οροθετικοί ομοφυλόφιλοι άνδρες δεν υπερβαίνουν τους 85, ενώ οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών - φορείς του ιού του AIDS έχουν ήδη φθάσει τους 115.
lamiareport.gr

Λήστεψαν ΑΤΜ με εκρηκτικά

Με εκρηκτικό μηχανισμό, άγνωστοι διέλυσαν ΑΤΜ τράπεζας στον Ωρωπό και άρπαξαν τα χρήματα που είχε μέσα.

Οι δράστες τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤΜ που ήταν στην είσοδο σούπερ μάρκετ στην λεωφόρο Ωρωπού- Χαλκουτσίου, στις 4 τα ξημερώματα και τον πυροδότησαν προκαλώντας έκρηξη που άνοιξε το μηχάνημα, ενώ προκάλεσε ζημιές στην είσοδο του καταστήματος.

Στη συνέχεια άρπαξαν τους δίσκους του ΑΤΜ, με άγνωστο ποσό και εξαφανίστηκαν.
nooz.gr

Κόντρες... γυναικών στην εξέδρα! Δείτε τις γυναίκες των παιχτών του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ

Μπορεί για τον Παναθηναϊκό και την ΤΣΣΚΑ να τελείωσε χθες η κόντρα εντός γηπέδου, με νικήτρια την ομάδα της Ρωσίας, ήρθε η ώρα όμως για μια άλλη μεγάλη μάχη… εκτός παρκέ. Μία μάχη μεταξύ γυναικών!


Δείτε ποιες είναι οι γυναίκες που κρύβονται πίσω από τους αθλητές των δύο ομάδων και ποιές έχουν το πάνω χέρι... στις εξέδρες! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

Οι GREEN-ιάρηδες στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων για το θέμα του εξασθενούς χρωμίου

Εχθές το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων επισκέφθηκαν μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του  του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας. Οι επονομαζόμενοι και "GREEN-ιάρηδες του 5ου" και συζήτησαν με τον Δήμαρχο αλλά και με τους αρμόδιου Αντιδημάρχους ζητήματα περιβαλλοντικής φύσεως, που απασχολούν την περιοχή.

Βέβαια η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από το μεγάλο θέμα της ύπαρξης εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό της περιοχής της Μεσσαπίας, ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολύ τους κατοίκους της Κεντρικής Εύβοιας τα τελευταία τέσσερα χρόνια τουλάχιστον και όχι μόνο.

Τέθηκαν πολλές ερωτήσεις στο Δήμαρχο και στους Αντιδημάρχους και ενημερώθηκαν για το ποιες κινήσεις έχουν γίνει και θα γίνουν στο μέλλον για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή.

Κύμα μετανάστευσης Ελλαδιτών στην Κύπρο

Τα τελευταία δύο χρόνια χιλιάδες είναι οι Έλλαδίτες που έχουν πάει στην Κύπρο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ήδη οι άνθρωποι αυτοί απασχολούνται στον τουρισμό, την εστίαση, στην εκπαίδευση, σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες ή στις 1.500 ελληνικές επιχειρήσεις που μετέφεραν την έδρα τους εκεί, τους τελευταίους 20 μήνες.

Η κοινή γλώσσα και κουλτούρα, το καλό κλίμα, η μικρή απόσταση από την Ελλάδα και η χαμηλή εγκληματοκότητα είναι σημαντικοί παράγοντες για όσους αποφασίζουν να μεταναστεύσουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, το κύμα μετανάστευσης εκδηλώθηκε το 2010 και συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς. Στοιχεία της Υπηρεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναφέρουν οτι επι συνόλου 31.000 Ελλήνων κατοίκων, 10.000 ήταν εγγεγραμμένοι στο ταμείο ενώ 2.000 έπαιρναν επίδομα ανεργίας απο το κυπριακό κράτος. Την ίδια εποχή υπηρετούσαν στη δημόσια διοίκηση 1.043 και στην εκπαίδευση 471 Έλληνες.
parapolitika.gr

Καθαρισμός της παραλίας των Πολιτικών από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Μεσσαπίων

Το Σάββατο 12 Μαΐου τα μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Μεσσαπίων θα καθαρίσει την παραλία του Δημοτικού Διαμερίσματος των Πολιτικών βάζοντας και αυτοί ένα λιθαράκι στην καθαριότητα, που πρέπει να επικρατεί στην περιοχή, και στον σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε όλοι μας στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε και αναπνέουμε.


 Ο καθαρισμός της παραλίας θα αρχίσει στις 17:00 και θα τελειώσει στις 20:00 το απόγευμα.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι βαθμοφόροι του 1ου Συστήματος Μεσσαπίων θα βουτήξουν στη θάλασσα και θα καθαρίσουν το βυθό του λιμανιού και της γύρω περιοχής. Σημείο συνάντησης θα είναι το λιμάνι των Πολιτικών.

Διασπάστηκε η ΠΑΣΠ - Δημιουργήθηκε νέα φοιτητική παράταξη: "Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα"

Στην ίδρυση νέας φοιτητικής παράταξης, με την επωνυμία "Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα", προχώρησαν μέλη και στελέχη της ΠΑΣΠ, τα οποία διαφωνούν με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και το Μνημόνιο.

Στην ιδρυτική τους διακήρυξη κατηγορούν την ΠΑΣΠ ότι έχει απεμπολήσει τις αρχές και τις αξίες της.
Στην προσωρινή συντονιστική Γραμματεία που συγκρότησαν, συμμετέχουν οι Πέτρος Μεταξιώτης, Δημήτρης Παναγόπουλος, Μουσταφά Μουσταφά, Δημήτρης Μπουζιόπουλος, Κώστας Σκρέτας, Παναγιώτης Μπίτσιος, Τάσος Κρατημένος, οι οποίοι προέρχονται από πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Βόλου, της Λάρισας και της Καρδίτσας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η φοιτητική παράταξη, αναφέρει:

"Δεν παραμένει (η παράταξη) στα στενά όριά της αλλά καλεί και όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις να συμπορευτούν στον κοινό αγώνα των φοιτητών ενάντια στις πολιτικές που θίγουν και προσβάλουν τόσο τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία όσο και την ίδια την κοινωνία".

Ιερές Στιγμές Μνήμης στην περιοχή των Νέων Στύρων

Πράξεις τιμής όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος από το Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών / Διασωστών Στύρων Ευβοίας που τιμά εκείνους που χάθηκαν άδικα στα Νέα Στύρα στην πυρκαγιά του 2007..  Ο Σύλλογός δεν ξεχνά...

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε καθαρισμό και καλλωπισμό του μνημείου των πεσόντων πιλότων του Canadair CL-415. Το Πυροσβεστικό Αεροσκάφος κατέπεσε σε λόφο στην περιοχή των Νέων Στύρων στην μεγάλη πυρκαγιά του 2007. Οι ηρωικοί πιλότοι, Σμηναγός Δ.Στοϊλίδης και Υποσμηναγός Ι.Χατζούδης, επιχειρούσαν μαζί με άλλα αεροσκάφη στα Νέα Στύρα με άνεμο έντασης οκτώ μποφώρ.

Canadair CL-415 operating out of Dryden, Ontar...
Canadair CL-415 operating out of Dryden, Ontario, Canada, on fire dispatch, September 2007. (Photo credit: Wikipedia)
Η μοίρα όμως πολλές φορές δείχνει το σκληρό της πρόσωπο.
Το μοιραίο αεροσκάφος κατέπεσε. Από τότε οι ψυχές τους γυροπετούν στα βουνά των Στύρων.
Οι αεροπόροι μας είναι η αιχμή του δόρατος της πατρίδας μας.
Οι πιλότοι των Canadair CL-415 & CL-215 επιχειρούν σε ακραίες συνθήκες.
Το συναίσθημα της Υπερηφάνειας πλημμυρίζει τις καρδιές μας όταν στα μεγάλα περιστατικά περνούν πάνω απο τα κεφάλια μας, περιφρονούν τον κίνδυνο και πολεμούν την φωτιά. 
Άφησαν στον τόπο μας βαριά κληρονομιά μνήμης.
Έπεσαν υπερασπιζόμενοι τις ζωές και τις περιουσίες του τόπου μας.
Παιδιά δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ.
Η Ομάδα Κρούσης των Στύρων.

Περισσότερα εδώ  http://ethelontes-styron.blogspot.com/
Enhanced by Zemanta

Δύσκολες ώρες για την Άννα Βίσση: Έφυγε ο πατέρας της από τη ζωή!

Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί έφτασε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας η Άννα Βίσση καλύπτοντας πίσω από τα μαύρα γυαλιά της την απόλυτη θλίψη της και τα δάκρυά της για τον χαμό του πατέρα της Νέστορα.

Η Ελληνίδα σταρ ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν από τη μητέρα της Σοφία χθες το βράδυ και με την πρώτη πτήση σήμερα το πρωί έφυγε για την ιδιαίτερη πατρίδα της προκειμένου να βρεθεί κοντά στα αγαπημένα της πρόσωπα και φυσικά να αποχαιρετήσει τον πατέρα της στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του showtime.cy, στο πατρικό σπίτι της Άννας Βίσση πρόκειται να φτάσουν συγγενείς και φίλοι για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.

Άγνωστο παραμένει ακόμα πότε συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον κύριο Νέστορα ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ωρωπός - Ερέτρια: Τραυματίστηκε 53χρονη από πτώση σε καταπέλτη πλοίου

Kατά τη διάρκεια επιβίβασης επιβατών στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΗΣ ΙΙΙ» Ν.Π. 53, το οποίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ωρωπό για Ερέτρια, τραυματίστηκε μια 53χρονη μετά από πτώση της στον καταπέλτη.

Αποτέλεσμα αυτής της πτώσης ήταν ο τραυματισμός της στο δεξί χέρι, ενώ μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, το πλοίο απέπλευσε για λιμένα Ερέτριας.

Μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ερέτριας, η 53χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Ν. Χαλκίδας, από όπου και εξήλθε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ερέτριας.
Πηγή: Zougla.gr

ΓΚΑΛΟΠ: Ο Τσίπρας "καταλληλότερος πρωθυπουργός"

Ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται σε κυρίαρχο πολιτικό πρόσωπο αυτές τις πρώτες μετεκλογικές μέρες. Οι πολίτες του δίνουν, για πρώτη φορά,την πρώτη θέση στην κλίμακα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, ενώ θεωρούν ότι τήρησε και την καλύτερη στάση στις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Ειδικότερα, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό συγκεντρώνει 19% έναντι 14% του Αντώνη Σαμαρά και 11% του Βαγγέλη Βενιζέλου. Από 5% παίρνουν Καμμένος και Κουβέλης, η Παπαρήγα 1%, ενώ το 39% δεν απαντά.
Στην ερώτηση «ποιος πολιτικός αρχηγός κράτησε την καλύτερη στάση τις μέρες των διαβουλεύσεων», ο Τσίπρας φτάνει το 22%, ακολουθεί ο Βενιζέλος με 14% και στην τρίτη θέση ο Σαμαράς με 13%. Ο Κουβέλης είναι στο 6%, ο Καμμένος στο 5% και η Παπαρήγα μόλις στο 1%.
Ενδεικτικό του «μπετοναρίσματος» που υπάρχει στο χώρο του Σύριζα είναι ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του (το 53%) τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές και μόνο το 43% δηλώνει ότι θα δώσει ψήφο για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας!
Υπέρ της αυτοδυναμίας τάσσονται και 7 σους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ, ενώ αντίθετα δυο στους τρεις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ προκρίνουν κυβερνήσεις συνεργασίας.
Σημειώστε ότι τρεις στους δέκα πολίτες διαμηνύουν ότι θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές άλλο κόμμα από εκείνο που ψήφισαν στις 6 Μαΐου! Το ίδιο κόμμα λένε ότι θα ξαναψηφίσουν οι 7 στους 10.
Τα στοιχεία είναι από το γκάλοπ της Μetron Analysis για τον «Επενδυτή».

Τα αποτελέσματα των εκλογών και η μεγάλη ευκαιρία της αριστεράς

Του Κώστα Χαϊνά
 
Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαίου είναι γνωστά. Ο δικομματισμός ουσιαστικά κατέρρευσε και εάν δεν υπήρχε ο εκλογικός νόμος, τα αποτελέσματα σε επίπεδο εδρών γι αυτόν θα ήταν ακόμη χειρότερα. Με βάση τα ποσοστά που έλαβαν οι πολιτικές δυνάμεις που ζήτησαν την ψήφο των πολιτών κάνουμε τις εξής επισημάνσεις.
 
Οι δυνάμεις που έχασε το ΠΑΣΟΚ κατέφυγαν κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως προς τη ΔΗΜΑΡ. Οι δυνάμεις που έχασε η ΝΔ κατέφυγαν κυρίως προς το κόμμα του κ. Καμμένου και δευτερευόντως προς άλλα μικρότερα κόμματα που δεν εκπροσωπήθηκαν στη βουλή. Αξιοσημείωτη είναι η σημαντική άνοδος της «Χρυσής Αυγής», η οποία βρήκε γόνιμο έδαφος στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία από τις διαχρονικές πολιτικές ατιμωρησίας και αδιεξόδων των δύο κομμάτων του δικομματισμού, αλλά και από την πολιτική αυτό-εξουδετέρωση του ΛΑΟΣ.
 
Οι μεγάλοι νικητές βέβαια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του κ. Καμμένου και δευτερευόντως η Δημοκρατική Αριστερά του κου Κουβέλη. Το θέμα στο σημείωμα μας αυτό, είναι να εξετάσουμε ποιες συγκεκριμένες δυνατότητες και ευκαιρίες για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, δημιούργησαν τα αποτελέσματα των εκλογών και κατά πόσο αξιοποιήθηκαν από τις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς που αναδείχθηκαν οι πιο κερδισμένοι αυτών των εκλογών.
 
Enhanced by Zemanta

ΤΡΙΤΗ δημοσκόπηση: ΣΥΡΙΖΑ 20,5%, ΝΔ 18,1% - Στο 12,2% το ΠΑΣΟΚ

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η τρίτη κατά σειρά δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από την Καπα Research φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με ποσοστό 20,5%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία θα δημοσιευτεί στο Βήμα της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ανοδική πορεία με την πρόθεση ψήφου σε αυτόν να αγγίζει το 20,5%.

Η Νέα Δημοκρατία έχει 18,1% ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,2% και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου με 8,4%.

Το ΚΚΕ υποχωρεί στο 6,5% και η Χρυσή Αυγή στο 5,8%. Τέλος, η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 5%.

Αυτοκτόνησε μέσα στο κρατητήριο…

Σοκ έπαθαν οι αστυνομικοί όταν στις 8.30΄το πρωί άνοιξαν την τουαλέτα του κελιού, όπου κρατούνταν ο 39χρονος Λαμιώτης μαζί με άλλους 3 κρατουμένους.


Ο 39χρονος είχε κρεμαστεί από τα κάγκελα του παραθύρου της τουαλέτας χρησιμοποιώντας κομμάτι από σεντόνι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, ο 39χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος για ληστεία και κλοπές, ενώ είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Μέσα στο κρατητήριο του τμήματος μεταγωγών, στο υπόγειο του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, ο 39χρονος ήταν μαζί με 2 Έλληνες και 1 Αλβανό.

Όπως όλα δείχνουν την ώρα που οι άλλοι κοιμούνταν, πήγε στην τουαλέτα και κρεμάστηκε. Ωστόσο η Αστυνομική Διεύθυνση διέταξε ΕΔΕ και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

«Ασφυκτική» η κατάσταση της οικονομίας διαμηνύει ο Παπαδήμος

Το δραματικό και ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η ελληνική οικονομία περιέγραψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια  ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Ο κίνδυνος ραγδαίων αρνητικών εξελίξεων, ακόμη και πριν από τις ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, είναι πλέον ορατός, ενώ το οικονομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις πολιτικοοικονομικού χαρακτήρα, η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα. 
Όπως αναφέρει το Έθνος, ο κ. Παπαδήμος είχε χθες εκ νέου σφαιρική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, για τις σαφείς επισημάνσεις των εταίρων μας, για το ζήτημα του ξένου ομολόγου των 450 εκατ. ευρώ που λήγει την Τρίτη, για τα ταμειακά διαθέσιμα και βεβαίως την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
Οι καλά γνωρίζοντες τα της οικονομικής τροχιάς προβλέπουν ότι εάν υπάρξει και υπέρβαση δαπανών, τότε αργά ή γρήγορα, θα επέλθει κατάρρευση. 
Για τις 15 Μαΐου, η κυβέρνηση πρέπει να έχει λύση για το ζήτημα της αποπληρωμής ή μη και των συνεπειών της.
Πληροφορίες δεν αποκλείουν να ζητηθεί ενυπόγραφη εγγύηση από τους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων κατά σειρά εκλογής - κάτι που απαιτείται ως φαίνεται, για να δράσει σχετικά ο Φ. Σαχινίδης. 
Ένα εξίσου τεράστιο ζήτημα είναι ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου θα συζητηθεί το θέμα των Σκοπίων αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας: Η μοναδική μετεκλογική (και πρώτη προεκλογική;) συγκέντρωση

Μετεκλογική συγκέντρωση είχε αναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ και προεκλογική έκανε! Την Παρασκευή το βράδυ οι πολίτες που θέλησαν να ακούσουν την πολιτική που θα  ακολουθήσει στη Βουλή, άκουσαν και πάλι τα γνωστά προεκλογικά συνθήματα.

Οι παρουσίες πολλές και σημαντικές από όλο το πολιτικό φάσμα της Χαλκίδας, γεγονός που επιβεβαιώνει το "ρεύμα" που έχει το κόμμα αυτή τη στιγμή.

Ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου, ο Θοδωρής Ρουμελιωτάκης αλλά  και στελέχη του κόμματος από την Αθήνα αναφέρθηκαν στις θέσεις του κόμματος για το σχηματισμό Κυβέρνησης και μίλησαν για την συσπείρωση των αριστερών δυνάμεων.

Παρόντες και όλοι οι υποψήφιοι της Εύβοιας, που σύμφωνα με όλες τις πολιτικές ενδείξεις, θα χρειαστούν να μπουν και πάλι στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης.

Η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η μοναδική μετεκλογική (και πρώτη προεκλογική;) που γίνεται στην Εύβοια.
Enhanced by Zemanta

Πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από τη νόσο Αλτσχάιμερ;

Διαστάσεις πανδημίας τείνει να πάρει η νόσος Αλτσχάιμερ, η οποία πλήττει το 10% των ατόμων ηλικίας άνω των 70 ετών στις αναπτυγμένες χώρες ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο (6%). Η συχνότητα της νόσου αυξάνεται τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες και υπολογίζεται ότι το 2050 ο αριθμός των πασχόντων από Αλτσχάιμερ σε όλο τον κόσμο θα ανέλθει στα 100 εκατομμύρια.
«Καινούρια δεδομένα αποκαλύπτουν ότι προ της εμφάνισης της άνοιας σε μεγάλο ποσοστό, που ανέρχεται στο 80%, είχε υπάρξει ένα έντονα στρεσογόνο περιστατικό, όπως για παράδειγμα το διαζύγιο ενός παιδιού, ο θάνατος ενός παιδιού ή εγγονού ή μία σοβαρή αρρώστια η οποία απειλεί τη ζωή», επισημαίνει η καθηγήτρια του ΑΠΘ, νευρολόγος και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών, Μάγδα Τσολάκη σε ανακοίνωσή της στη διημερίδα με θέμα «Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Πώς όμως μπορούμε να προφυλαχθούνε από τη νόσο; 

Με την αντιμετώπιση των αγγειακών παραγόντων, την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους, με τη μεσογειακή διατροφή με την υιοθέτηση χόμπι και δραστηριοτήτων και με την εκρίζωση του ελικοβακτηρίου του πυλωρού το οποίο ευθύνεται για το έλκος του στομάχου, είναι η απάντηση που δίνει στο ερώτημα αυτό η κ Τσολάκη.
«Υπάρχουν παράγοντες που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε, όπως είναι η ηλικία και τα γονίδιά μας. Υπάρχουν όμως και παράγοντες που μπορούμε να επηρεάσουμε με τις επιλογές μας όπως: Η αντιμετώπιση των αγγειακών παραγόντων, δηλαδή το κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή πίεση, η χοληστερίνη, η αυξημένη ομοκυστεϊνη και η παχυσαρκία» αναφέρει η κ Τσολάκη.
Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους η κ Τσολάκη λέει: «Η καθημερινότητά μας έχει γίνει μία δύσκολη αρένα με πολύ μεγάλες προκλήσεις, τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Αρκετές φορές όμως όλες αυτές οι δυσκολίες που εμφανίζονται καθημερινά στη ζωή μας, μας καταβάλουν με άγχος και μας αποδυναμώνουν. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις; Πώς μπορούμε να βρούμε το ψυχικό σθένος και να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας; Επειδή τα στρεσογόνα ερεθίσματα δεν μπορούμε συνήθως να τα ξεπεράσουμε όταν βρισκόμαστε σε μεγάλες ηλικίες, πρέπει να βρούμε τρόπους με τους οποίους να μένουμε απαθείς για να διατηρήσουμε τον εγκέφαλό μας σε άριστη κατάσταση».
Παράλληλα τονίζει ότι η μεσογειακή δίαιτα, με κατανάλωση ψαριών, ελαιολάδου, οσπρίων, φρούτων και λαχανικών μαζί με τη σωματική και νοητική άσκηση παίζει προστατευτικό ρόλο. «Πρόσφατα ενημερώθηκα ότι υπάρχουν χωριά στην Κρήτη, όπως είναι τα Μεσκλά Χανίων, όπου υπάρχει υπερβολικά μεγάλο ποσοστό κατοίκων που ξεπερνούν τα 100 χρόνια. Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο ότι η διατροφή τους αποτελείται κυρίως από χόρτα, λάδι, όσπρια, φρούτα, ψάρια και όχι πολύ κρέας, στη σωματική τους άσκηση, στις γεωργικές δουλειές και στην καλή κοινωνική αλληλεπίδραση, δηλαδή την αγάπη που έχουν μεταξύ τους» προσθέτει η κ Τσολάκη.
Τέλος επισημαίνει ότι το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, του οποίου η εκρίζωση είναι σήμερα εφικτή, έχει ενοχοποιηθεί και ως παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση άνοιας.
Πολλές επιδημιολογικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η απώλεια δοντιών είναι παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη νόσου Αλτσχάιμερ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της στη διημερίδα η πρόεδρος του Πανελλήνιου Ινστιτούτου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, οδοντίατρος Ευγενία Γκαβοπούλου.
«Υπάρχουν αρκετές θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν τις στατιστικές αυτές συσχετίσεις, αλλά αυτό χρειάζεται και άλλη διερεύνηση. Οι επικρατέστερες θεωρίες είναι οι εξής:
Περιοδοντική νόσος-φλεγμονή - αλλά σε πολλές μελέτες δεν ήταν στατιστικώς σημαντικός ο ρόλος της περιοδοντικής νόσου.
Οδοντογενείς και περιοδοντικές λοιμώξεις στην παιδική και νεαρή ενήλικη ζωή που επηρεάζουν τον εγκέφαλο.
Η απώλεια δοντιών μπορεί να αντανακλά άλλους κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες ή χρόνιες ασθένειες» προσθέτει η κ Γκαβοπούλου επισημαίνοντας ότι η οδοντιατρική περίθαλψη, δεν μπορεί να θεραπεύσει την άνοια, συμβάλει όμως στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους.

Σε χαντάκι 5 μέτρων στην Ε.Ο. Θερμοπυλών-Ιτέας κατέληξε Ι.Χ.




Έχασε τον έλεγχο, βρέθηκε στο κενό και σταμάτησε την τρελή πορεία του σε βάθος περίπου πέντε μέτρων ΙΧ αυτοκίνητο.


Η οδηγός του αυτοκινήτου που κινούνταν στον δρόμο του  Μπράλου στο ρεύμα προς Λαμία, έχασε τον έλεγχο περίπου στο 5ο
χιλιόμετρο.


Το αυτοκίνητο ακυβέρνητο βγήκε εκτός δρόμου. Ευτυχώς η
γυναίκα δεν τραυματίστηκε αλλά εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα και
χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών της 7ης ΕΜΑΚ για να
απεγκλωβιστεί.Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας,
ευτυχώς χωρίς να έχει τραυματιστεί σοβαρά.


Τροχαίο ατον Μπράλο από LAMIASTARGR

«Η εκπαίδευση είναι δύναμη που γιατρεύει την ψυχή.» - Ημερίδα Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που οργάνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας την Τετάρτη 9 Μαίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

Η ενδυνάμωση των παιδιών απέναντι στην κρίση ήταν ο άξονας πάνω στον οποίο έγιναν οι εισηγήσεις από την ψυχολόγο Βάγια Αργυρώ και από την Σύμβουλο Ψυχικής υγείας Σφέτκου Μαρία.

Το ρόλο της παιδικής λογοτεχνίας στην ενδυνάμωση των παιδιών παρουσίασαν πολύ εύστοχα και οι συγγραφείς παιδικών βιβλίων Μπουλντούμη Ιωάννα και Δικαίου Ελένη.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση αναστοχαστικών εμπειριών από την ομάδα Play Back Ψ, μια πραγματικά μοναδική εμπειρία για όσους το παρακολούθησαν.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν 90 και πλέον εκπαιδευτικοί και τίμησε με την παρουσία του και ο Προιστάμενος Πρ/θμιας Εκπ/σης κ.Συρίμης .

Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν την δική τους απάντηση στην κρίση.

«Η εκπαίδευση είναι δύναμη που γιατρεύει την ψυχή.»
Πλάτων

Με το ποδήλατο στο Καντήλι!

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας πρωτοπορεί, πεζοπορεί αλλά και κάνει ποδηλατάδα!

Στο καταπράσινο Καντήλι έγινε η πρόσφατη εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας. Με συντονιστές τον Βαγγέλη Κάτρη και Γιάννη Σταματίου 40 μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν στην δράση, και τους συνόδευαν  80 κάτοικοι της περιοχής.

Ορειβάτες και κάτοικοι ξεκίνησαν από το χωριό Δαφνούσα (υψόμετρο 270 μέτρα),διέσχισαν δασωμένα μονοπάτια συνολικού μήκους 13 χιλιομέτρων (τα οποία είχαν καθαριστεί και σηματοδοτηθεί με μέριμνα του Συλλόγου),έφθασαν στην κορυφή Κούρβελο (στα 1225 μέτρα) και απόλαυσαν την μαγευτική θέα.

Η ποδηλατική ομάδα του Συλλόγου με 20 ποδηλάτες ξεκίνησε από τον Άγιο διήνυσε 20 χιλιόμετρα δασικών δρόμων και μονοπατιών, μέσα σε φανταστική ανοιξιάτικη φύση και κατέληξε μετά 4 ώρες στη Δαφνούσα.Οι ορειβάτες μετά από 7ωρη πορεία ανάμεσα στα δάση από έλατα ,μαυρόπευκα και πλατάνια επέστρεψαν και αυτοί στη Δαφνούσα, όπου ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού είχε ετοιμάσει καζάνι με νόστιμο φαγητό, προσέφερε άφθονο κρασί και όλοι μαζί χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, τιμώντας την παγκόσμια ημέρα χορού.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι ανάβαση στην Όχι και διάσχιση του ονομαστού φαραγγιού "Δημοσάρι" το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22 ( Τρίτη και Πέμπτη 6-9 το απόγευμα,τηλ. 2221025230).

Η Ελένη Γλύκατζη -Αρβελέρ ύμνησε την Μάνα και γέμισε το θεάτρο στη Χαλκίδα

Μια έξυπνη κίνηση, μια σωστή ομιλήτρια και μια πολύ καλή οργάνωση ήταν αρκετά για να γεμίσει ένα θέατρο ο Πανευβοικός Σύλλογος Κακοποιημένου Παιδιού - Κακοποιημένης Γυναίκας 'Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ'.

Στο "Συνεδριακό Κέντρο" της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας η κ.Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, μίλησε στο κατάμεστο θέατρο με θέμα 'Η Γυναίκα- Μάνα και οι δυσκολίες της εποχής'.

Το πάνελ  συμπλήρωνε ο πρόεδρος του συλλόγου π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, το μέλος Ντέπυ Σεπετή και ο πρόεδρος της Τράπεζας Εύβοιας Δημήτρης Παπαγρηγορίου.

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελάρ εξύμνησε το ρόλο της μητέρας-γυναίκας στη σημερινή κοινωνία. Σημείωσε ότι είναι ο αφανής ήρωας κάθε οικογένειας και πρότεινε να ανταμοίβεται για τα χρόνια που μεγαλώνει παιδιά.

Η εκδήλωση έκλεισε μελωδικά. Το Ευβοϊκό Ωδείο της Γιώτας Σιάνου με την Ευρώπη Παπανικολάτου και τον Γιώργο Γκολέ στο πιάνο, καθώς και με την Μαρία Λατσίνου στα φωνητικά, έπαιξαν τραγούδια για τη γυναίκα.

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ είναι Ελληνίδα βυζαντινολόγος ιστορικός. Αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης το 1967 και την πρώτη γυναίκα πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόνης στην 700 χρόνων ιστορία του, το 1976, καθώς επίσης και πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης.

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ θεωρείται σήμερα από τις πλέον εξέχουσες πανεπιστημιακές προσωπικότητες, ιδιαίτερα στη Βυζαντινολογία, με πολύ μεγάλο αριθμό σχετικών διαλέξεων και ομιλιών εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι πρύτανης των Πανεπιστημίων της Σορβόνης από το 1976, καγκελάριος των Πανεπιστημίων του Παρισιού, διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Στην πολύχρονη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία έχει αναλάβει τα ανώτερα αξιώματα και έχει τιμηθεί με πλήθος διεθνών διακρίσεων. Στα βιβλία της περιλαμβάνονται, επίσης, "Η Σμύρνη ανάμεσα σε δύο τουρκικές κατοχές" (1975), "Η διασπορά στο Βυζάντιο" (1995), "The Making of Europe" (2000), "Γιατί το Βυζάντιο" (2010) κ.ά.

Κάηκαν ζωντανά πέντε αδερφάκια στην Αγγλία

 Κάηκαν ζωντανά πέντε αδερφάκια στην Αγγλία
  Πέντε αδερφάκια από 5 έως 10 ετών κάηκαν ζωντανά μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν, στο Ντέρμπι της κεντρικής Αγγλίας, ενώ άλλο ένα αδελφάκι τους νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Η αστυνομία του Ντέρμπι συνέλαβε μια γυναίκα που θεωρείται ύποπτη για το θάνατο των πέντε παιδιών.

Σύμφωνα πάντα με έναν εκπρόσωπο των αστυνομικών αρχών, ένα παιδί ηλικίας 13 ετών έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ δύο ενήλικοι, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες, έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Η γυναίκα που έχει συλληφθεί είναι 28 ετών αλλά η αστυνομία δεν διευκρίνισε τι σχέση είχε με την οικογένεια. Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο για το πώς ξεκίνησε η φωτιά.

Ο πατέρας της οικογένειας, ο Μικ Φίλποτ, προσπάθησε να βοηθήσει τα παιδιά του που είχαν παγιδευτεί στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Ο Φίλποτ είχε γίνει γνωστός το 2007 μέσω του λαϊκού Τύπου επειδή είχε αρνηθεί να πιάσει δουλειά μολονότι λάμβανε οικογενειακά επιδόματα για 17 παιδιά. Ο ίδιος ζητούσε από τις αρχές να του παραχωρήσουν ένα μεγαλύτερο σπίτι για να ζήσει εκεί πιο άνετα με τη σύζυγό του, τη φίλη του και οκτώ από τα παιδιά τους.

VIDEO - Ράδιο Αρβύλα: Εγέρθητι

Η σημερινή έναρξη των Ράδιο Αρβύλα είχε άρωμα εκλογικού αποτελέσματος.

Οι παρουσιαστές με αφορμή τα όσα έγιναν στην συνέντευξη Τύπου της Χρυσής Αυγής θέλησαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο, φυσικά με τον δικό τους χιουμοριστικό τρόπο.

Δείτε το video:

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Της ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΑΤΑ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Στελέχους της ΔΗΜΑΡ 

Οι εκλογές της 6ης του Μάη έφεραν τη μεγαλύτερη ανατροπή στο νησί μας. Η Αριστερά, για πρώτη φορά στην ιστορία της, έχει τρεις βουλευτές  και μια δύναμη πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα.

Η εκλογή του Βαγγέλη Αποστόλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, η επανεκλογή του Γιώργου Μαρίνου με το ΚΚΕ και η εκπροσώπηση της ΔΗΜΑΡ από τον Δημήτρη Αναγνωστάκη, συνθέτουν ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό και δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στην Αριστερά.

Πέρα από τις όποιες ιδεολογικές διαφορές των κομμάτων της Αριστεράς ο λαός της Εύβοιας με τη ψήφο του, δίνει την ευκαιρία στα τρία πολιτικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ) να αποδείξουν έμπρακτα ότι είναι στο πλευρό του.

Σε αυτή την κατεύθυνση δεν χρειάζονται λόγια αλλά καθημερινές πράξεις, δεν απαιτούνται διακηρύξεις (τις βαρέθηκε ο κόσμος) αλλά συγκεκριμένα έργα.

Οι τρεις βουλευτές της Αριστεράς πρέπει να δώσουν απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της ανεργίας και της ανάπτυξης. Να συνεργαστούν για να αναδείξουν τα προβλήματα της Εύβοιας και να προτείνουν λύσεις όχι με "ΘΑ"  ούτε με "ΠΡΕΠΕΙ" αλλά με "ΜΠΟΡΕΙ".

Η Αριστερά μπορεί να αλλάξει την εικόνα της Εύβοιας, Να δώσει λύσεις στην ανεργία. Να εγγυηθεί την ανάπτυξη και να επιστρέψει τη δύναμη της ψήφου στον απλό πολίτη. Να σταματήσει τα ρουσφέτια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, να κόψει το χαμόγελο των"Χρυσαυγιτών" που ψαρεύουν στα θολά νερά της ανεργίας και να βρεθεί μπροστά σε πραγματικούς ΜΑΖΙΚΟΥΣ   αγώνες με ενωτική διάθεση και όχι με σπασμωδικές κινήσεις.

Ο Λαός της Εύβοιας εμπιστεύτηκε την Αριστερά. Έδωσε τη ψήφο του στα τρία κόμματα που την εκπροσωπούν αλλά θέλει από αυτή λύσεις ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Και αν αυτό το σύνθημα , όπως πολλά άλλα της Αριστεράς, το είχε καπηλευθεί το ΠΑΣΟΚ καιρός να πάρει σήμερα το πραγματικό του νόημα.

Ο Λαός τιμώρησε τη Ν.Δ. και ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ Βουλευτή στην Εύβοια. Χλεύασε το ΠΑΣΟΚ που είδε τη δύναμή του να μειώνεται κατακόρυφα. έδωσε όμως, δυστυχώς, δύναμη, στους φασίστες της "Χρυσής Αυγής".

Όπως αφαίρεσε τη δύναμη από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έτσι μπορεί να κάνει και με τα κόμματα της Αριστεράς αν μέχρι τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν δεν δώσουν λύσεις στα προβλήματα που μαστίζουν την Εύβοια, γιατί ο Λαός όπως επιβραβεύει έτσι και τιμωρεί.

Παρθένης - Θάνου "έπιασαν" στα πράσα τους ληστές

Πως το διάσημο ζευγάρι οδήγησε στη σύλληψη τη συμμορία των νοτίων προαστίων που είχε ρημάξει 91 αποθήκες σπιτιών.


Οταν την περασμένη Τρίτη, 8 Μαίου 2012, οι 3 Γεωργιανοί διαρρήκτες έμπαιναν στην πολυκατοικία επί της οδού Αρκαδίας στη Γλυφάδα δεν ήξεραν τι τους περιμένει.


Οπως δήλωσε η κυρια Θέκλα Βενιέρη που μένει στην πολυκατοικία και οι ληστές μπήκαν και στη δική της αποθήκη "οι διαρρήκτες μπήκαν στο κτίριο από την κεντρική είσοδο στις 6.00 τα ξημερώματα και κατευθύνθηκαν στο υπόγειο με σκοπό να λεηλατήσουν τις αποθήκες. Ομως ο Αλέξανδρος Παρθένης είχε συνδέσει τον συναγερμό του σπιτιού και με την αποθήκη και ευτυχώς ήρθε η αστυνομία και τους έπιασε. Ηταν το 5ο κρούσμα διαρρηξης στην πολυκατοικία μας".

Ετσι όταν άρχισε να χτυπάει η σειρήνα του συναγερμού το διάσημο ζευγάρι ξύπνησε και ο Αλέξανδρος Παρθένης τηλεφώνησε στο Α.Τ Γλυφάδας. Οι άνδρες της αστυνομίας έφτασαν άμεσα στο σημείο και έπιασαν στα πράσα τους ληστές με το πλούσιο βιογραφικό.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας προέκυψε ότι οι 3 Γεωργιανοί, μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις αποθηκών πολυκατοικιών, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ρούχα και παπούτσια, ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία, ακόμη και...ποτά.

Η λεία της συμμορία των νοτίων προαστίων υπερβαίνει τα 125.000 ευρώ και μόνο τους 3 τελευταίους μήνες είχε ρημάξει 91 αποθήκες σπιτιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας:

- 51 στην περιοχή της Γλυφάδας.

- 13 στην περιοχή της Βούλας.

- 3 στην περιοχή της Βουλιαγμένης.

- 3 στην περιοχή της Βάρης.

- 4 στην περιοχή του Ελληνικού.

- 10 στην περιοχή του Αλίμου.

- 4 στην περιοχή της Αργυρούπολης.

- 1 στην περιοχή της Ηλιούπολης.

- 2 στην περιοχή του Ψυχικού.

Αμέσως μετά τη σύλληψή τους οι 3 Γεωργιανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...