Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

«ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ»


Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, ιδιοκτησίας του Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως κ. Αγγέλου Πνευματικού, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Χορωδίας «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ» της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», υπό την διεύθυνση του Καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή, με την συμμετοχή και της παιδικής Χορωδίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης, με την ευθύνη της μουσικού Δέσποινας Χαραλάμπους.

Στην ωραιότατη αυτή εκδήλωση κατά το πρώτο μέρος της παρουσιάστηκαν Ύμνοι από την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων, ενώ στο δεύτερο μέρος Παραδοσιακά Κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου από ολόκληρη την Ελλάδα, στα οποία συμμετείχαν και παραδοσιακά όργανα, τα οποία έπαιξαν οι κ. Γιώργος Αντωνίου (κλαρίνο), Γιάννης Μάνος (Κλαρίνο),  Λευτέρης Πνευματικός (λαούτο), Έφη Φουρτούνη (τουμπερλέκι) και Δέσποινα Χαραλάμπους (αρμόνιο).

Όλους τους κοπιάσαντες και συμμετέχοντες στην γιορτή, την οποία παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας, ευχαρίστησε και συνεχάρη με θερμούς λόγους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Συνάντήσεις του Μητροπολίτη με νέους φοιτητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με προσωπική επιστολή που τούς απευθύνει και την οποία ήδη απέστειλε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκαλεί σε συνάντηση όλους τούς νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της πατρίδος μας, οι οποίοι προέρχονται από το σύνολο των σχολείων της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Οι συναντήσεις θα γίνουν ως ακολούθως:

1. Για τα παιδιά τα οποία αποφοίτησαν από τα Λύκεια Αμαρύνθου, Βασιλικού, Ερετρίας, Νέας Αρτάκης, Χαλκίδος και Ψαχνών, την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013, στις 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της οδού Μεσσαπίων 10, ιδιοκτησίας του Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως κ. Αγγέλου Πνευματικού.

2. Για τα παιδιά τα οποία αποφοίτησαν από τα Λύκεια Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννης, την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013, στις 12.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου.

3. Για τα παιδιά τα οποία αποφοίτησαν από τα Λύκεια Ιστιαίας, Λουτρών Αιδηψού και Γουβών, την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013, στις 5.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας.

Η επιστολή του Σεβασμιωτάτου προς τους φοιτητές έχει ως εξής:

«Αγαπητό μου παιδί,

Χαίρομαι ιδιαιτέρως, που η Χάρις του Θεού, μου δίδει τη δυνατότητα της επικοινωνίας μαζί Σου, σε μια χρονική συγκυρία, που ασφαλώς σε βρίσκει ιδιαιτέρως χαρούμενο, αφού έχεις απολαύσει την επιτυχία σου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Γι’ αυτή Σου την επιτυχία θέλω, μεσ’ από την καρδιά μου, να Σε συγχαρώ και να Σου ευχηθώ πάντοτε να απολαμβάνεις τους αγαθούς καρπούς των έργων και των κόπων Σου.

Ως Επίσκοπος και Πνευματικός Σου Πατέρας, θα αισθανόμουν ιδιαίτερη χαρά και θα θεωρούσα μεγάλη την τιμή να Σε συναντήσω, και μάλιστα αυτές τις ημέρες, που γιορτάζουμε τη Γέννηση του Χριστού, το γεγονός δηλαδή ότι ο Θεός μας γίνεται και άνθρωπος, προκειμένου να μας δώσει την δυνατότητα να γίνουμε κι’ εμείς πολίτες της Ουράνιας Βασιλείας Του.

Αγαπητό μου παιδί,

Ο ποιητής γράφει ότι «Άξιζε να υπάρξουμε για να συναντηθούμε» και η Εκκλησία μας συνεχώς μας καλεί σε Σύναξη, δηλαδή μας καλεί να συναντηθούμε. Και ο ενανθρωπήσας Κύριός μας διαβεβαιώνει ότι όπου υπάρχουν δύο η τρεις συναγμένοι στο Όνομά Του, είναι κι’ Αυτός εκεί, ανάμεσά τους.

Αναμένω την πρόθυμη ανταπόκρισή Σου στην πρόσκλησή μου και Σε χαιρετώ, ευχόμενος η Θεία Γέννηση του Ιησού Χριστού να φέρει και στη δική Σου καρδιά χαρά και ευλογία.

Με πατρική αγάπη και στοργή

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος»

Νέο κόμμα από τους ανεξάρτητους των Ανεξάρτητων

Νέο κόμμα ετοιμάζουν οι ανεξάρτητοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θέμα που συζητήθηκε στο χθεσινό μεσημεριανό τους γεύμα στο Μοναστηράκι.

Τα πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σύμφωνα με τον Real Fm, μόλις επιστρέψουν από τις περιφέρειές τους μετά τις γιορτές, θα ξεκινήσουν την αναζήτηση νέων γραφείων όπου θα στεγάσουν το κόμμα τους, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σε δυο μήνες.

Οι παραιτηθέντες από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ρίχνουν τα δίχτυα τους παντού για το κόμμα τους, το όνομα του οποίου συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση. 

Απευθύνονται, σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm, σε βουλευτές και στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στους διαγραφέντες από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και σε εν ενεργεία βουλευτές της κυβέρνησης.

Τέλος στο χαράτσι των Επιμελητηρίων από το 2015 - Και όμως κάποιοι αντιδρούν...


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Και  ένα καλό από την Τρόϊκα. Μετά την έκδοση από την Κυβέρνηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου,   με την οποία «καταργείται από την 1η Ιανουαρίου 2015 η υποχρεωτική εγγραφή στα Επιμελητήρια», τελειώνει το καθεστώς της αναγκαστικής εγγραφής και του χαρατσιού που πλήρωναν ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις για να έχουν επαγγελματίες "συνδικαλιστές" που να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους.

Γιατί εκεί είχαμε φτάσει. Τα Επιμελητήρια να εισπράττουν χαράτσια για να κάνουν συνδικαλισμό της πλάκας και παράλληλα να βάζουν χαράτσια σε κάθε επιχειρηματία που είχε αναγκαστικά πάρε - δώσε μαζί τους.

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων στην συνεδρίαση της Κ.Ε.Ε.Ε εξέφρασαν (φυσικά...) την αντίθεσή τους στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ουσιαστικά καταργούνται τα Επιμελητήρια, που ιδρύθηκαν από το 1914 και διέπονται από το Ν.2081/92, αφού "πλέον είναι αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας τους χωρίς θεσμοθετημένους οικονομικούς πόρους".

Κόβεται το χρήμα , λοιπόν για τα Επιμελητήρια και ΔΕΝ συνεχίζουν οι "συνδικαλιστές" άμα δεν υπάρχουν ευρώ...

"Τέτοιους είδους ενέργειες - τόνισε ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Λαλανίτης - οδηγούν στον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αποδιοργάνωση των φορέων υπεράσπισης τους, όπως είναι τα Επιμελητήρια"  και πρότεινε να γίνει συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να συζητηθεί εκ νέου το όλο θέμα.

Τόσα χρόνια που αφανίζονται οι μικρομεσαίοι τι έκαναν τα Επιμελητήρια. ΤΙΠΟΤΑ! Και τώρα που κόβεται το χαράτσι που πληρώνουμε αναγκαστικά στα Επιμελητήρια μας λένε ότι ο "φορέας της υπεράσπισης των μικρομεσαίων αποδιοργανώνεται". Είναι για γέλια αυτά τα "επιχειρήματα" που ανακαλύπτουν οι καρεκλοκένταυροι των επιμελητηρίων για να μην χάσουν τους τίτλους, τα τραπεζώματα και τα ταξιδάκια τους στις Ευρώπες.

Καιρός ήταν να μπει ένα τέλος....

Ανήλικος Χαλκιδέος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών


Ανήλικος Χαλκιδέος συνελήφθη τα μεσάνυχτα από την Ομάδα «ΔΙΑΣ» για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ο 17χρονος  είχε στην τσέπη τού μπουφάν του δύο αυτοσχέδιος συσκευασίες με χασίς.

Η μία περιείχε 1,15 γραμμάρια χασίς και η άλλη 0,1 γραμμάριο από την ίδια ουσία.

Ο νεαρός  οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Έγκαίνια του Κ.Α.Π.Η Αγ. Ιωάννη Αλιβερίου


Έγιναν τα εγκαίνια του Κ.Α.Π.Η Αγ. Ιωάννη Αλιβερίου, στην κεντρική πλατεία του χωριού σε ένα όμορφο και λειτουργικό ισόγειο χώρο που αποδόθηκε πλέον στους κατοίκους.

Οι εργασίες έγιναν με την επιμέλεια και το αμέριστο ενδιαφέρον του Αντιδημάρχου Αλιβερίου κ. Ν. Κιούση.

Το Κ.Α.Π.Η του Αγίου Ιωάννη θα είναι μια υπηρεσία φροντίδας που θα προσφέρει,  σε συνεργασία με το «Βοήθεια στο Σπίτι», Ιατρό-κοινωνική μέριμνα τοπικού επιπέδου . Θα παρέχει υπηρεσίες για την πρόληψη–θεραπεία και αποκατάσταση των βιολογικών-ψυχολογικών  καθώς και κοινωνικών αναγκών με κεντρικό στόχο ο ηλικιωμένος  και όχι μόνο, να παραμένει αυτόνομο, ισότιμο και ενεργό μέλος  του κοινωνικού συνόλου.
Όλα αυτά θα επιτευχθούν μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και την ενεργό συμμετοχή των δημοτών του Αγίου Ιωάννη που με περισσή χαρά υποδέχτηκαν την λειτουργία του Κ.Α.Π.Η που όπως αναφέρθηκε και από το Δήμαρχο θα αποτελεί ουσιαστικά και μια λέσχη φιλίας για όλους τους κατοίκους σε μια εποχή που ο κόσμος το έχει τόσο πολύ ανάγκη.

Ο θεσμός των Κ.Α.Π.Η που ο Δήμαρχος κ. Δ. Θωμάς υλοποιεί εδώ και χρόνια σε πολλά Τοπικά Διαμερίσματα έχει αποδώσει καρπούς και προσφέρει σε μεγάλο βαθμό σημαντικές υπηρεσίες σε όλους τους συμπολίτες μας.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημ.Θωμάς, ο Αντιδήμαρχος κ.Νικ Κιούσης, η Πρόεδρος κα Ελένη Στουπή, η Αντιπρόεδρος κα Κατερίνα Κουιμιτζή, οι Δημ. Σύμβουλοι κ. Τάσος Βλάχος, Λούλα Καραγιάννη και κ.Δημήτρης Μάγειρας, το Τ.Σ. του Αγ.Ιωάννη, ο Πρ.του Αγ. Λουκά και ο τοπ.σύμβουλος Πρασίνου κ.Σεφερλής.

Σημαντική η συνδρομή στην όλη προσπάθεια, της δασκάλας κας Μάτζαρη Ευαγγελίας και του τοπ.συμβ. κ. Μπαϊρακτάρη Γιώργου, ο οποίος και χαιρέτισε την εκδήλωση εκ μέρους του Τ.Σ. Αγ.Ιωάννη.

Σίμος Κεδίκογλου: Η Εύβοια να γίνει η «Χαλκιδική» της Αθήνας

"Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για την ένταξη του κεντρικού οδικού άξονα της Εύβοιας, από την Ιστιαία έως την Κάρυστο, στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, καθώς μέχρι σήμερα ούτε ένα χλμ δεν είχε ενταχθεί όσο και αν αυτό είναι παράξενο, και τη χρηματοδότηση της κατασκευής του από κοινοτικούς πόρους θα έχουμε τα μέσα για να μπει η Εύβοια σε τροχιά ανάπτυξης, για να μπορέσει να γίνει η «Χαλκιδική» της Αθήνας".

Αυτό ανέφερε σε ομιλία του στο Επιμελητήριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Εύβοιας,  Σίμος Κεδίκογλου και επεσήμανε:

"Θα υπάρξει ένεση ρευστότητας. Τους επόμενους τρεις μήνες θα εισρεύσουν στην οικονομία 15 δις. Ευρώ Αυτό σημαίνει ότι θα ανάψει το πράσινο φως στο εξωτερικό στέλνοντας το μήνυμα ότι μπορούν να εμπιστευθούν τις επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και να φέρουν πίσω τις καταθέσεις».

Επεσήμανε, επίσης, ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε, πως εκτός από το ποσό της δόσης, θα ενισχυθούν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις με το ποσό των 500 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μεταξύ των οποίων ευελπιστεί να είναι και επιχειρήσεις της Εύβοιας.

Χιονίζει συνεχώς σε μεγάλο τμήμα της Εύβοιας

Η κακοκαιρία σε μεγάλο τμήμα της Εύβοιας δεν λέει να σταματήσει. Τα χιλιοστά της βροχής έχουν ξεπεράσει τα 230 στην τρέχουσα κακοκαιρία σε πολλά τμήματα. 


Λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας σημειώνονται σφοδρές χιονοπτώσεις.

Από τα 600 μέτρα περίπου και πάνω έχουμε και χιονόστρωση. Ετσι καλό θα είναι όσοι χρησιμοποιείτε την επαρχιακή οδό Κύμης-Στενής από το 11ο χλμ και μετά να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.



eviaweather.gr

Συντήρηση-αποκατάσταση γηπέδων Κανήθου , Δροσιάς, Λουκισίων και Αυλίδας


Ο Δημοτικός  Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), από  την Δευτέρα 10 μέχρι και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίοιυ εφάρμοσε  πρόγραμμα  συντήρησης των Δημοτικών  γηπέδων ποδοσφαίρου τα οποία διαθέτουν συνθετικό χλοοτάπητα , λόγω της  επιβάρυνσης  και της   καταπόνησης των αγωνιστικών χώρων, από τις συνεχείς αθλητικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, με ειδικό μηχάνημα έγινε ανασύσταση και  πλήρωση των αγωνιστικών χώρων με ειδικό συνθετικό υλικό (καουτσούκ), ενώ παράλληλα επισκευάστηκαν και συντηρήθηκαν σημεία τα οποία είχαν υποστεί φθορές.

Τα γήπεδα με συνθετικό  χλοοτάπητα που έγιναν οι παραπάνω εργασίες είναι τα εξής:
Κανήθου , Δροσιάς,  Λουκισίων και  Αυλίδας

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, κ. Γιώργος Γεραντώνης που είχε και την επίβλεψη των  εργασιών, τόνισε ότι   εργασίες συντήρησης και  αποκατάστασης των παραπάνω αγωνιστικών χώρων ήταν επιβεβλημένη λόγω της παλαιότητας ορισμένων γηπέδων, αλλά και για τη διατήρηση σε άριστη κατάσταση όσων κατασκευάστηκαν πρόσφατα.

Αυτό  θα έχει ως αποτέλεσμα τόσο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητικών σωματείων, την ασφάλεια των αθλητών και  την ποιοτική  αναβάθμιση  της  διεξαγωγής κάθε αθλητικής δραστηριότητας που πραγματοποιείτε στα Δημοτικά Γήπεδα Ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα.

BINTEO - H Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης στο 5ο Διεθνές Μουσικολογικό Συνέδριο


Εξαιρετική τιμή απετέλεσε για την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ» η συμμετοχή του 25μελούς Βυζαντινού Χορού των καθηγητών και μαθητών της, στην Ψαλτική Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Μουσικολογικού Συνεδρίου, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Βυζαντινής Μουσικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με γενικό θέμα «ΕΡΩΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΣ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ», από 13 έως 15 Δεκεμβρίου 2012.

Η Ψαλτική Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 το βράδυ και εκτός από την Σχολή μας, συμμετείχε και η Χορωδία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, υπό την διεύθυνση του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, ενώ παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο σεπτός  Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αρκετοί Κληρικοί, ο Ομότιμος Καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόριος Στάθης, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μουσικολόγοι και πλήθος μουσικοφίλων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Χαλκιδείς.

Ο Χορός της Σχολής μας, υπό την διεύθυνση του κ. Δήμου Τσίμπου, Λαμπαδαρίου του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, απέδωσε Ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου από την βυζαντινή μουσική παράδοση του 17ου, 18ου, 19ου και 20ου αιώνος και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από όλους τους παρισταμένους.         

Στον Βυζαντινό Χορό συμμετείχαν οι Ιερείς π. Φιλόθεος Θεοχάρης, π. Αργύριος Στουραΐτης, π. Ιωάννης Κετσετζής, π. Ιωάννης Φαφούτης, π. Εμμανουήλ Νταλλαρής, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής κ. Γρηγόριος Αναστασίου, οι Καθηγητές Γεώργιος Αντωνίου, Γεώργιος Καραγκούνης, Θεοδόσιος Στεργιόπουλος, Θεόδωρος Κοκκορίκος και Στυλιανός Μπενής και οι μαθητές Αντώνιος Ακριώτης, Βασίλειος Μαρινάκης, Ελευθέριος Πνευματικός, Ιάκωβος Κεσετζής, Ιωάννης Ακριώτης, Ιωάννης Μάνος, Ιωάννης Μπατζάκης, Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, Νικόλαος Δημητρίου, Νικόλαος Μιχελής, Χαράλαμπος Τσάκαλος και Χρήστος Βενιζέλος.
            Τους Ύμνους, μπορούν να ακούσουν διαδικτυακά, όσοι επιθυμούν, από τον εξής σύνδεσμο:
http://www.youtube.com/watch?v=6Llk1OhUMTU&feature=youtu.be

Η Παραμυθού Βάσω Φωτιάδου στο BOOKBARCAFE


Αν  είστε ή αν νοιώθετε μικρά παιδιά και αγαπάτε τα παραμύθια...........                                       
η Παραμυθού Βάσω Φωτιάδου, σας περιμένει την Πέμπτη 27 Δεκεμβριου                               
και ώρα 6:00 το απόγευμα στο BOOKBARCAFE,                                                                                                        να ταξιδέψετε μαζί στη Μαγική Χώρα των Παραμυθιων......

Δώστου κλώτσο να γυρίσει…… Παραμύθι ν’αρχινήσει……                                                      
                 
ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ευρώ με πορτοκαλάδα και λιχουδιές…….

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...