Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Η ΟΝΝΕΔ, διοργτανώνει Camp Ιδεών στην Αγία Άννα

Στα πλαίσια της προσπάθειας για επιμόρφωση και συνεχή ενημέρωση των νέων ανθρώπων σχετικά με την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, η ΟΝΝΕΔ διοργανώνει 13-15 Ιουλίου το Camp Ιδεών 2012.

Στόχος της συγκεκριμένης διοργάνωσης, είναι μέσα σε ένα ευχάριστο, πλήρως οργανωμένο περιβάλλον, εναρμονισμένο με τη φύση, να αναπτυχθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε οι συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν τις εργασίες ενός πολιτικού τριήμερου με κύρια θεματική ενότητα “Ο ρόλος των εθελοντικών και κοινωνικών κινημάτων στην Ελλάδα της κρίσης”.


Το Camp Ιδεών αποτελεί το φετινό summer school της ΟΝΝΕΔ το οποίο απευθύνεται σε όλα τα μέλη της οργάνωσης, της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, της ΜΑΚΙ αλλά και σε κάθε νέο και νέα που επιθυμεί να συμμετάσχει.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν, φιλοδοξούμε οι συμμετέχοντες να αντιληφθούν τη σημασία της κοινωνικής ενεργοποίησης σήμερα αλλά και να διαμορφωθεί ένας νέος προσανατολισμός για την οργάνωση μας ώστε να μπορέσουμε ως νέοι άνθρωποι να είμαστε άμεσα χρήσιμοι στην ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν καινοτόμες ιδέες και λογικές, οι οποίες σε περίοδο ύφεσης και υψηλής ανεργίας θα μπορούσαν να αποτελέσουν διεξόδους για τους συνομηλίκους μας.

Τα σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 10 ωρών, θα πραγματοποιηθούν στην Αγία Άννα Εύβοιας στις 13, 14, 15 Ιουλίου, στο Camping Αγία Άννα (Δήμος Νηλέως Εύβοιας).
Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και δηλώσεις συμμετοχής, στο http://onned.gr/camp2012/

36 ράμματα από σιδερογροθιές για ένα σκούντημα

«Μοιραίο» αποδείχθηκε το καταλάθος σκούντημα ενός νεαρού σε θαμώνα καταστήματος που μαζί με τον φίλο του δεν τον συγχώρησε...τον άγνωστο και άρχισαν να τον χτυπούν με σιδερογροθιές στο πρόσωπο, σύμφωνα με πληροφορίες του ileiapost.gr.

Το περιστατικό έγινε σε κατάστημα της περιοχής του Πύργο τα ξημερώματα του Σαββάτου και ο ο νεαρός κατέληξε στο νοσοκομείο όπου έκανε 36ράμματα!!!

Κόντευε σχεδόν να ξημερώσει όταν σε ένα κατάστημα του Πύργου ένας από τους πελάτες σηκώθηκε για να πάει προς την τουαλέτα όταν κατά λάθος και λόγω στενότητας του χώρου ακούμπησε λίγο έναν άλλο πελάτη. Επιστρέφοντας στην θέση του για τους ίδιους λόγους τον ακούμπησε και πάλι λίγο. 
 
Ο πελάτης που καθόταν σηκώθηκε από την θέση του και με ύφος άγριο τον ρώτησε «Τι έγινε τώρα ρε φίλε γιατί με σκουντάς». Ο νεαρός του ζήτησε συγνώμη και πήγαινε να καθίσει στην θέση του. Φαίνεται όμως πως αυτό δεν ήταν αρκετό για τον εξαγριωμένο νεαρό που έβγαλε σιδερογροθιά την φόρεσε, κάτι που έκανε και ο φίλος του και άρχισαν να χτυπούν τον νεαρό στο πρόσωπο με απίστευτη μανία.
 
Πήγε και ένας από την παρέα του νεαρού να μπει στην μέση αλλά τον χτύπησαν και αυτόν με αποτέλεσμα να φύγει τρέχοντας. Ο νεαρός που είχε καταλάθος σκουντήξει τον κύριο που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του έτρωγε ξύλο μέχρι που ήρθε το ασθενοφόρο και τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι δράστες έφυγαν από τον Πύργο και επέστρεψαν στο κλεινόν άστυ από όπου είχαν κατέβει ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν η αστυνομία έχει ενημερωθεί για το περιστατικό το οποίο ήταν ιδιαίτερα σοβαρό και που στο ίδιο μαγαζί συμβαίνει για δεύτερη φορά χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι φταίει το κατάστημα ή οι ιδιοκτήτες του που είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στη κοινωνία του Πύργου και δεν έχουν ποτέ δώσει δικαιώματα.

ileiapost.gr

ΕΜΥ: Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ο καύσωνας σε όλη την Επικράτεια

«Κύμα» καύσωνα αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας αυτές τις μέρες. Η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει τους 38 βαθμούς σε αρκετές περιοχές ενώ από την Δευτέρα ο υδράργυρος θα εκτοξευτεί στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, Κυριακή ο καιρός θα είναι...
αίθριος με λίγες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, Κενρικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς στη Βόρεια και Νότια Ελλάδα, τους 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και τους 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας ηθερμοκρασίαθα σημειώσει νέα μικρή άνοδο φτάνοντας τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, βορειοδυτικών διευθύνσεων. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά μετά το μεσημέρι θα έχουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες νότιοι έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Tη Δευτέρα ο καιρός θα αρκετά ζεστός με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά φθάνοντας τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Την Τρίτη η θερμοκρασία θα εκτοξευθεί στα ύψη αγγίζοντας τους 39 βαθμούς στα κεντρικά τμήματα της χώρας ενώ στα νότια θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Κύμης - Αλιβερίου για τα σκουπίδια

"Την Παρασκευή 6 Ιούλη συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου με μοναδικό θέμα Η. Δ. την «Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης και Κινητής Μονάδας Ανάκτησης Ανακυκλώσιμων Κομποστοποίησης διαχειριστικής ενότητας Νότιας Εύβοιας".


Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Κύμης -Αλιβερίου και επισημαίνει:

"Ο εκπρόσωπος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ προσερχόμενος κανονικά στην ώρα συνεδρίασης και στο χώρο που όριζε η πρόσκληση αντιμετώπισε κλειδωμένες πόρτες και αστυνομική δύναμη να τις φρούρει από συγκεντρωμένους κατοίκους του Δήμου, σε ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, όπως έγραφε και η πρόσκληση!!
  Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, γέννημα του λαϊκού κινήματος, ποτέ δεν δίστασε να κοιτάξει τον λαό στα μάτια και να του λέει την αλήθεια, θεώρησε τις συνθήκες τέτοιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου άκρως απαράδεκτες και αποφάσισε την αποχή της από το συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο.
  Διαχωρίζουμε τη θέση μας από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, που αν και στην ουσία συμφωνούν με την φιλοσοφία διαχείρισης απορριμμάτων της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβούλιου τυχοδιωκτικά – δημαγωγικά προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να εκμεταλλευτούν την λαϊκή δυσαρέσκεια.
    Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχοντας σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο καταψηφίσει την απόφαση σε σχέση με την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου εκτιμά :
    Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του. Όχι γιατί το λέει η Ε.Ε, που θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων που θησαυρίζουν από αυτή την δραστηριότητα, αλλά γιατί το έχει ανάγκη ο λαός.
      Φαίνεται ξεκάθαρα πως η συζήτηση που αναπτύσσεται για την λήψη μέτρων που αφορούν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων γίνεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.
      Οδηγούμαστε στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων γεγονός που θα έχει πολύπλευρες επιπτώσεις τόσο στο εισόδημα όσο και στη ζωή του λαού  γενικότερα.
      Προωθούνται συμβάσεις παραχώρησης ( ΣΔΙΤ), που στόχο έχουν να δοθεί ζωτικός χώρος στα συσσωρευμένα κεφαλαία των επιχειρηματικών ομίλων για χρυσοφόρες επενδύσεις στο σύνολο των σύμμεικτων απορριμμάτων.
      Επιλέγονται μονάδες οι οποίες αφενός χρησιμοποιούν τεχνολογίες υψηλού κόστους, αφετέρου έχουν βασική προτεραιότητα την επικίνδυνη για το περιβάλλον και την υγεία, καύση των απορριμμάτων.        
      Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». Είναι συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. ΝΔ και συγκυβερνήσεων, αλλά και των αιρετών δημάρχων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που συναποφάσιζαν προς αυτή την αντιλαϊκή πολιτική στα αρμόδια όργανα της Τοπικής Διοίκησης.
  Για το συγκεκριμένο θέμα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  έχει θέση-πρόταση που είναι σε διαφορετική κατεύθυνση με γνώμονα πάντα τα λαϊκά συμφέροντα και την καταθέτει.
      Ο λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή τη πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, αλλά να παλέψει για την ανατροπή της.
      Το πρόβλημα των απορριμμάτων μπορεί ολοκληρωμένα να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από ένα Εθνικό  Σχέδιο ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων που θα εκπονείται από Ενιαίο Κρατικό Φορέα. Όλα θα αναπτύσσονται με βάση το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των αποβλήτων. Με κεντρικούς δημόσιους πόρους.
      Με προτεραιότητες, που θα παίρνουν υπόψη τους πρώτα και κύρια τις λαϊκές ανάγκες :
1)     την πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων,
2)     την προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή,
3)     την ορθολογική μεταφορά μέσω σταθμών μεταφόρτωσης,
4)     την πλήρη αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών,
5)     την επιλογή κατάλληλου συνδυασμού σύγχρονων μεθόδων επεξεργασίας,
6)     την κατάλληλη χωροθέτηση των σχετικών υποδομών.
       Η ανέγερση των απαραίτητων εγκαταστάσεων να γίνεται από Ενιαίο Κρατικό Φορέα κατασκευών που θα υλοποιεί τα αναγκαία δημόσια έργα υποδομής.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής να μην υποκύψει στην τρομοκρατία και στα διλήμματα που στοχευμένα καλλιεργούν οι διαχειριστές του καπιταλισμού στο δήμο μας, η λύση τόσο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο δήμο μας, όσο και όλης της χώρας μας είναι στην κατεύθυνση της οργανωμένης πάλης για Εργατική Λαϊκή Εξουσία που με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο θα εφαρμόσει τη Λαϊκή Οικονομία.


                                  Για τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
                                         ο Δημοτικός Σύμβουλος
                                          ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ"

Γερμανία: Το 49% των Γερμανών υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

To 49% των Γερμανών πιστεύει ότι οι Έλληνες πρέπει να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα  δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την εταιρεία Enmid για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού Focus.

Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας που προδημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, το 43% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη, ενώ το 8% δεν απαντά στην ερώτηση.

Σε δημοσκόπηση του περασμένου μήνα το 47% είχε ταχθεί υπέρ της διατήρησης του ευρώ από τους Έλληνες, με το 46% να τάσσεται υπέρ της επιστροφής στην δραχμή.

Σχέδιο Σαμαρά για αποπληρωμή των δανείων σε 60 χρόνια

Η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην κατάρτιση σχεδίου για την αποπληρωμή των δανείων σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των δανειοληπτών που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να εντάξει στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης το σχέδιο για τα δάνεια.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα»η ρύθμιση των δανείων αναμένεται να αποτελέσει μία από τις βασικές δράσεις της κυβέρνησης.

Το ευκταίο για τον Σαμαρά είναι να επιτευχθεί συμφωνία με τις τράπεζες και να μη χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση. Από τις πρώτες επαφές που έχουν γίνει εκτιμάται ότι μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα όσον αφορά στη ρύθμιση των δανείων. Πιο αναλυτικά, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαίωσης των τραπεζών (περί τα τέλη Αυγούστου) θα έχει καταρτιστεί και το σχέδιο επιμήκυνσης των δανείων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει καταθέσει το ακόλουθο πρόγραμμα προς τις διοικήσεις των τραπεζών. Βάσει αυτού, λοιπόν, οι δόσεις των δανείων δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 30% του συνολικού εισοδήματος που δηλώνει ο δανειολήπτης.

Ετσι η αποπληρωμή του δανείου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 60 χρόνια. Η ρύθμιση θα ισχύσει και για τα δάνεια που έχουν αναχρηματοδοτηθεί. Αυτή είναι η μία παράμετρος. Υπάρχει και μια δεύτερη, που αφορά τους ανέργους που έχουν συνάψει δάνεια.

Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να παγώσει η αποπληρωμή των δανείων για ένα χρονικό διάστημα, όπως και οι πλειστηριασμοί. «Η λύση των κατασχέσεων επιτείνει την ύφεση και γιγαντώνει το κοινωνικό πρόβλημα», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Για τους άνεργους δανειολήπτες δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μοντέλο «αποπληρωμής στο μέλλον».

Από άνοια πάσχει ο διάσημος συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Ο διάσημος συγγραφέας του «Εκατό χρόνια μοναξιά», ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες εμφάνισε γεροντική άνοια από το 1999, υποστηρίζει ο αδερφός του και γι'αυτό δεν θα ολοκληρώσει ποτέ το δεύτερο μέρος της αυτοβιογράφίας του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αδελφού του, Χάιμε, που δημοσιεύει η μεξικάνικη εφημερίδα, El Universal, ο νομπελίστας συγγραφέας πάσχει από προβλήματα με τη μνήμη του, πράγμα που όπως είπε ταλανίζει πολλά μέλη της οικογένειάς τους, σε μεγάλη ηλικία.

«Αυτό που έχει είναι προβλήματα μνήμης. Στην οικογένειά μας, όλοι καταλήγουμε να έχουμε γεροντική άνοια. Κι εγώ ο ίδιος έχω αρχίσει να έχω μερικά μικρά προβλήματα, αλλά εκείνος έχει σοβαρό πρόβλημα», είπε ο αδελφός του συγγραφέα σε φοιτητές στην Καρθαγένα.

Σύμφωνα με τον Χάιμε Γκαρσία Μάρκες, ο αδελφός του, εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα γεροντικής άνοιας το 1999, όταν είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από καρκίνο. Η χημειοθεραπεία στην οποία υποβλήθηκε «του έσωσε τη ζωή, αλλά (. . .) επιτάχυνε την διαδικασία της απώλειας της μνήμης του».

Όπως είπε ο κ. Μάρκες, ο ίδιος μιλά καθημερινά με τον αδελφό του στο τηλέφωνο καθώς ο "Γκάμπο", όπως είναι γνωστός ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ζει με τη γυναίκα του Μερσέδες σε ένα προάστιο της πόλης του Μεξικού.

Ο Χάιμε είπε ότι προσπάθησε να κρατήσει το πρόβλημα μυστικό, διότι είναι «η δική του ζωή», αλλά αποφάσισε να μιλήσει για να σταματήσουν "οι φήμες".

Ανέφερε πως προσπαθεί συνεχώς να θυμίζει πράγματα στον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, που συνεχίζει να έχει «το χιούμορ, τη χαρά και τον ενθουσιασμό που πάντα είχε», ενώ πρόσθεσε ότι θεωρεί λυπηρό ότι ο διάσημος λατινοαμερικάνος συγγραφέας δεν θα ολοκληρώσει το δεύτερο μέρος της αυτοβιογραφίας του, Ζω για να τη διηγούμαι.

«Δυστυχώς δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να το κάνει, αλλά ελπίζω πως κάνω λάθος», είπε.

Oμπρέλες και αποδυτήρια στην παραλία Πολιτικών

Αναβαθμίζεται η παραλία Πολιτικών και  με πρωτοβουλία του Δήμου έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες, ώστε να μπορεί να κάθεται κάθε λουόμενος αλλά και ντουζιέρες και αποδυτήρια ώστε να μπορεί όποιος επιθυμεί να κάνει το ντουζ του και να αλλάξει ρούχα.

Το γεγονός σχολιάστηκε πολύ θετικά από πάρα πολλούς λουόμενους, που ευελπιστούν στο μέλλον να υπάρξουν και άλλες τέτοιες κινήσεις από την πλευρά του Δήμου ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή.

Ο Δήμος πρέπει να φροντίσει περισσότερο το θέμα της καθαριότητας, αλλά και τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραλία ώστε να γίνει πόλος έλξης περισσότερων τουριστών.

Πηγή:messapianews

Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Κορυφώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Η σημερινή συνεδρίαση άρχισε με ομιλίες βουλευτών, ενώ αναμένεται η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, η οποία χθες αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε από τη Βουλή πριν από την προγραμματισμένη ομιλία της.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με τη διεξαγωγή ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας.
Enhanced by Zemanta

Η ΛΑΡΚΟ 4η στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης.

Μπρος στην μηχανή των αποκρατικοποιήσεων βάζει η κυβέρνηση. Η αρμόδια διυπουργική επιτροπή «άναψε» το «πράσινο φως» για την μεταβίβαση στο Ταμείο Περιουσίας των πρώτων πέντε Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που θα διατεθούν σε θεσμικούς επενδυτές.
Πρόκειται για τα ΕΛΠΕ, την ΛΑΡΚΟ, τον ΟΔΙΕ και τις εταιρίες Διεθνής Αερολιμένας Α.Ε και Ελληνικό ΑΕ.
Παράλληλα, στην εταιρία περνούν 35 ακίνητα του Δημοσίου που μέχρι τώρα την διαχείριση ασκούσε η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ).
Ειδικότερα στο Ταμείο Περιουσίας μεταβιβάζονται:
· 9.000.000 μετοχές της εταιρίας ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 30%
· 108.430.304 μετοχές της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 35,477%
· 15.000 μετοχές της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., ήτοι το 100% της εταιρίας
· 7.686.362 μετοχές της εταιρίας ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΡΚΟ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 55,19% επί του μετοχικού της κεφαλαίου
· 4.592.422 μετοχές του ΟΔΙΕ , οι οποίες αντιστοιχούν στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας
· Το δικαίωμα του Δημοσίου επί του τιμήματος για τη χορήγηση στην ΟΠΑΠ άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας 35.000 παιγνιομηχανημάτων.
Όλη η λίστα με τα ακίνητα που θα πουληθούν
1. Λ. Θηβών 196-198, Ρέντης
2. 2 Θεσσαλονίκης και Χανδρή, Μοσχάτο
3. Αθηνών και Αντιγόνης 4-6, Αθήνα
4. Πειραιώς και Επωνιτών, Πειραιάς
5. Φραγγούλη 11, Καλλιθέα
6. Ακαδημίας 3, Αθήνα
7. Ακαδημίας 3, Αθήνα – Κριεξώτου και Ζαλοκώστα,
8. Ακαδημίας 1 και Βασ. Σοφίας, Αθήνα
9. Βασ. Σοφίας 1 και Πανεπιστημίου, Αθήνα
10. Ζαλοκώστα 1, Αθήνα
11. Μοναστηρίου 326, Θεσσαλονίκη
12. Πέτρου Ράλλη 24, Αθήνα
13. Δημοκρατίας 3, Κομοτηνή
14. Νέστου και Πλάτωνος, Ξάνθη
15. Γ. Παπανδρέου και Θεσσαλονίκης, Σέρρες
16. Μεσολογγίου 13, Ξάνθη
17. Αναξαγόρα 6 – 8 , Ομόνοια – Αθήνα
18. Δαμάρεως 175, Αθήνα
19. ΕΟ Αθηνών-Πατρών, Κόρινθος
20. Δημ. Σκούρα, Χαλκίδα
21. Καραολή και Δημητρίου 13-15, Θεσσαλονίκη
22. Αγ. Δημητρίου 2, Αλεξανδρούπολη
23. Πριγκ. Όλγας και Πριγκ. Σοφίας, Αγ. Ανάργυροι
24. Τζανακάκη 3, Χανιά
25. Εθν. Αντιστάσεως και Δερβενεκίων 43, Παλλήνη
26. Ευελπίδων και Λευκάδος, Αθήνα
27. Γούναρη 227, Γλυφάδα
28. Ελ. Βενιζέλου 100, Χολαργός
29. Αχαρνών 43, Κηφισιά
30. Τσακάντζα 8-10 & Χρυσοστόμου, Θεσσαλονίκη
31. Βασ. Σοφίας 15, Αθήνα
32. Αλεξάνδρας και Δημητσάνας
33. Μανωλίδου 5 & χίου 8, Καισαριανή
34. Μεσογείων 96, Αθήνα
35. Κηφισίας 39, Μαρούσι
Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Η Ελλάδα στο σφυρί για να μειωθούν οι φόροι – Πωλούνται 80.000 δημόσια ακίνητα

Πωλητήριο σε όλα τα «φιλέτα» του ελληνικού δημοσίου βάζει η κυβέρνηση Σαμαρά προωθώντας «εδώ και τώρα» ιδιωτικοποιήσεις άνευ προηγουμένου με στόχο να στείλει μήνυμα στους εταίρους και δανειστές μας ότι τηρεί τις δεσμεύσεις και επιδιώκοντας να πάρει ως αντάλλαγμα την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Αυτό προκύπτει τόσο από την ομιλία Σαμαρά την Παρασκευή όσο και από την χτεσινή ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης συνεργασίας. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισαν την επισήμανση της Τρόικα ότι η υλοποίηση του Προγράμματος έπεσε έξω, αν και ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του πήρε αποστάσεις από τον κ. Στουρνάρα ο οποίος είχε πει στους Financial Times ότι πριν η Ελλάδα ζητήσει οτιδήποτε από τους δανειστές της θα πρέπει να επανέλθει στην πιστή εφαρμογή του Μνημονίου.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι απορρίπτει τις μονομερείς ενέργειες και τόνισε ότι θα ζητήσει αναδιαπραγμάτευση σε συμφωνία με τους εταίρους, για την αλλαγή των σημείων εκείνων που επιτείνουν την ύφεση. Και προκειμένου να μην γίνει η Ελλάδα «χώρα αυτοκτονιών» όπως την χαρακτηρίζει ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε περισσότερες δόσεις προς την εφορία, επέκταση του επιδόματος ανεργίας, αποφυγή απολύσεων, και ανακούφιση των δανειοληπτών ώστε τα δάνειά τους να μην ξεπερνούν το 30% των εισοδημάτων τους.

Αποκρατικοποιήσεις και πέραν των υποχρεώσεων μας

Εκεί όμως που η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση, επιδιώκοντας έτσι να δώσει δείγματα των προθέσεών της στους δανειστές, θα είναι στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, όπου όπως είπε ο κ. Σαμαράς θα προχωρήσει και σε επιθετικές αποκρατικοποιήσεις «που δεν αποτελούν άμεσες συμβατικές μας υποχρεώσεις».

Εκτός από τις 22 μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις που θα προχωρήσει η κυβέρνηση, με αιχμή τη ΔΕΗ όπου αναμένονται και οι μεγαλύτερες αντιδράσεις, ο υπουργός Οικονομικών εξήγγειλε ριζικές τομές για τη μείωση του κόστους του Δημοσίου.

Ειδικότερα, στις χτεσινές εξαγγελίες του Γιάννη Στουρνάρα περιλαμβάνονταν:
  • Η παραχώρηση με τη μορφή ενοικίασης των κλειστών νοσοκομείων. Από αυτό το μέτρο το υπουργείο Οικονομικών προσβλέπει τόσο στην ενίσχυση των εσόδων του ΕΣΥ όσο και στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.
  • Η αξιοποίηση 80.000 δημοσίων ακινήτων για τα οποία έχει ολοκληρωθεί ήδη η καταγραφή. Το υπουργείο Οικονομικών θα φροντίσει -όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας- για τον συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων.
Αξιζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή, η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στις εξής ενέργειες:
  • Πώληση του λειτουργικού τμήματος του ΟΣΕ
  • Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με αποκρατικοποίηση παραγωγικών τμημάτων της ΔΕΗ, και δικαιώματα σε ιδιώτες για εκμετάλλευση των ορυχείων.
  • Αποκρατικοποίηση εταιρειών υδάτων
  • Παραχώρηση υποδομών, λιμανιών και αεροδρομίων της περιφέρειας
  • Αξιοποίηση του Ελληνικού
  • Δημιουργία Επενδυτικού Οχήματος Ειδικού Σκοπού (SPV) για τη δημόσια περιουσία που βρίσκεται στο τμήμα από το Φάληρο ως το Σούνιο
  • Ξεμπλοκάρισμα 12,5 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ
  • Λουκέτα και συγχωνεύσεις σε δημόσιους οργανισμούς και φορείς του δημοσίου. Ωστόσο δεν κατονόμασε ποιους.
  • Διευκόλυνσης της επιστροφής καταθέσεων από το εξωτερικό.
  • Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο για όλους
  • Συμφηφισμό οφειλών από και προς το κράτος
  • Σύσταση διυπουργικής επιτροπής για το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων επενδύσεων

Λήστεψαν παντοπωλείο κρατώντας... ρόπαλο

Ολοένα και πιο πρωτότυπους τρόπους βρίσκουν οι ληστές προκειμένου να εισβάλλουν στην ξένη περιουσία και να πάρουν ό,τι βρουν. Αυτήν την φορά, άγνωστοι εισέβαλαν σε παντοπωλείο με... ρόπαλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες γνώριζαν πως η ιδιοκτήτρια του παντοπωλείου είχε χρήματα στο κατάστημά της και έτσι αποφάσισαν να κάνουν την προσπάθειά τους. Τελικά τα κατάφεραν και αφού εισέβαλαν στο παντοπωλείο οπλισμένοι με ρόπαλο, έφυγαν παίρνοντας μαζί τους μία... περιουσία ύψους 35.000 ευρώ.

Ο ένας από τους εισβολείς έχει αναγνωριστεί από την γυναίκα η οποία κλήθηκε να δει φωτογραφίες σεσημασμένων και από αυτές αναγνώρισε έναν Αλβανό που αναζητείται εδώ και καιρό με ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδώσει σε βάρος του η ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Χίου. Παρά τις έρευνες, όμως, δεν έχουν βρεθεί τα ίχνη του.

Τι ήθελε ο Κώστας Σόμμερ στην Παραλία Πολιτικών;

O Κώστας Σόμμερ βρέθηκε στην Παραλία των Πολιτικών και απόλαυσε την μαγευτική θάλασσα του τοπικού διαμερίσματος.

Οι γυναίκες που βρίσκονταν στην παραλία θαύμαζαν το σώμα του γνωστού ηθοποιού και σεξαπίλ του, ενώ οι άνδρες... τη μηχανή του γνωστού ζεν πρεμιέ μάρκας BMW., γράφει το mesapianews.

Ο γνωστός ηθοποιός θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι λάτρης των θαλάσσιων σπορ και όχι μόνο.

350 απόπειρες αυτοκτονίας μέσα στον Ιούνιο - Στοιχεία-σοκ από το ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το σωματείο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, τα κρούσματα αυτοκτονιών κυρίως στην περιοχή της Αττικής αυξάνονται ραγδαία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιάννη Χούσο, μόνο για τον μήνα Ιούνιο κατεγράφησαν 350 κλήσεις για απόπειρες αυτοκτονίας στην Αττική από τις οποίες οι 50 κατέληξαν. Αλλά δυστυχώς και οι πρώτες μέρες του μήνα που διανύουμε δεν είναι ενθαρρυντικές καθώς έχουν καταγραφεί έξι κλήσεις από τις οποίες οι πέντε κατέληξαν.

Ο κ. Χούσος σημειώνει ωστόσο ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα περιστατικά αφορούσαν άτομα με ψυχικές διαταραχές.

Χαλκίδα: Δωρεάν πρόγραμμα θεραπείας για παχύσαρκα παιδιά και ενήλικε

Διάλεξη αλλά και δωρεάν πρόγραμμα θεραπείας για παχύσαρκα παιδιά και ενήλικες από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τετάρτη, 18 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας (στην οδό Ηπείρου 4, στις Παλαιές Εργατικές Κατοικίες στην περιοχή Καμάρες) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από ειδικό διαιτολόγο – διατροφολόγο, με θέμα «Παχυσαρκία Παίδων και Ενηλίκων».

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, επιπρόσθετα, θα προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα θεραπείας για παχύσαρκα παιδιά και ενήλικες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων δημοτικό σύμβουλο και γιατρό, Γιώργο Βοσκό στα τηλέφωνα 2221085008 & 6977296005.

Ο «κόκκινος Πάνος» της Γιάννας Αγγελοπούλου πήρε πτυχίο

Το δίπλωμα του από την Σχολή Οικονομικών Σπουδών του Χάρβαρντ πήρε ο γιος της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο για τις μαρξιστικών τάσεων θέσεις που ανέπτυξε προεκλογικά σε διάφορα εγχώρια έντυπα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ή «κόκκινος Πάνος» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του πήρε το πτυχίο του από το Χάρβαρντ σε πανηγυρική εκδήλωση στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο, παρουσία της μητέρας του Γιάννας και του πατέρα Θόδωρου.

Στη διάρκεια των σπουδών του, ο ζάμπλουτος πρωτότοκος γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου πρόλαβε να αναπτύξει τον πολιτικό του λόγο, επηρεασμένος από τη μελέτη των μεγάλων θεωρητικών του Μαρξισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των Αγανακτισμένων της Βοστώνης, το Occupy Boston, ενώ μαζί με τους συμφοιτητές του κατέλαβε -για πρώτη φορά στα χρονικά- το προαύλιο του φημισμένου πανεπιστημίου στήνοντας το αντίσκηνό του μπροστά στο άγαλμα του ιδρυτή του.

Παράλληλα, δημοσίευσε αρκετά κείμενα σε ελληνικά και ξένα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ όπου έδωσε το στίγμα της πολιτικής φιλοσοφίας του. Και παρότι τους τελευταίους μήνες ήταν απορροφημένος στη μελέτη για τις τελικές εξετάσεις του ως τελειόφοιτος της Σχολής Οικονομικών Σπουδών του Χάρβαρντ, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έκανε ένα διάλειμμα για να ψηφίσει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, συμμετέχοντας και στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια, όπως έγινε γνωστό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο γιος της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα ασχοληθεί ενεργά με την φιλανθρωπική δράση της οργάνωσης «Habitat for Humanity» η οποία κατασκευάζει σπίτια σε φτωχές περιοχές του πλανήτη.

Τριπλασιασμός των ανασφάλιστων Ελλήνων πολιτών

Τριπλασιασμός των ανασφάλιστων Ελλήνων πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα από άκρο σε άκρο σε όλη τη χώρα. Δημιουργία Κοινωνικών Φαρμακείων και Ιατρείων με γοργούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα με τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Αυτά ήταν τα πορίσματα από το 8ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) με θέμα "Η πρόληψη και η Κοινωνική Μέριμνα στην Τοπική Κοινωνία και ο Ρόλος του Ενιαίου Φορέα Υγείας" που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη 6-7 Ιουλίου2012, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Η θεματολογία του συνεδρίου αφορούσε το πλαίσιο δομών και πόρων που χρειάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση για την αναβάθμιση ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας που θα ξεκινάει με κεντρική στόχευση τη διατήρηση της υγείας των πολιτών και όχι τη θεραπεία των ασθενών. Επίσης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναπτύχθηκαν διεξοδικά δράσεις και προγράμματα πρόληψης που έλαβαν χώρα σε δήμους μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ καθώς και επιστημονικά θέματα προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης πολιτών (π.χ. εμβολιασμοί, καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, ακράτεια κλπ).

Τα συμπεράσματα του συνεδρίου συνόψισε ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των ΟΤΑ για τη συμμετοχή τους στις τραπεζες εργασιών, τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σήμερα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, το ΕΔΔΥΠΠΥ, ως πυλώνας δικτύωσης όλων των δήμων μελών όχι μόνο σε επίπεδο εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό.

"Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίζει βασικό ρόλο στη λειτουργία του κράτους. Γι αυτό, πρέπει να αποκτήσει δυνατότητες πόρων άμεσα από τους πολίτες, προκειμένου να μπορέσει να επιτελέσει το σπουδαίο έργο της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας στις τοπικές κοινωνίες", δήλωσε ο κος Πατούλης ο οποίος τόνισε το διττό ρόλο που διαδραματίζει σήμερα το ΕΔΔΥΠΠΥ σε συνεργασία με τους ΟΤΑ: τόσο στην προαγωγή της υγείας και την κοινωνική μέριμνα, όσο και στην προαγωγή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μέσα από την ενσωμάτωση επιστημονικών δομών για ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες στους ΟΤΑ. "Πρωταρχικός άξονας", ανέφερε χαρακτηριστικά, "πρέπει να ειναι η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους ιατρικούς συλλόγους και τοπικούς φορείς, ώστε να επανδρωθουν και να εξοπλισθούν άμεσα δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης και κοινωνικά φαρμακεία σε κάθε Δήμο. Μπορούμε όλοι μαζί, σε κάθε τοπική κοινωνία να ενώσουμε τις δυνάμεις και να προασπίσουμε τους πολίτες μας στην κοινωνική μέριμνα και φροντίδα"

Στα πλαίσια του συνεδρίου ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ κος Πατούλης και ο Γεν Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ κος Παπασπυρόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Αλεξανδρούπολης κο Ζητάκη επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο οποίο δώρησαν φαρμακευτικό, υγειονομικό υλικό και βρεφικά γάλατα γα τη στήριξη των ανασφάλιστων και άπορων πολιτών.

Τις εργασίες του 8ου Πανελλήνιου συνεδρίου του ΕΔΔΥΠΠΥ παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολη κος Ευάγγελος Λαμπάκης, δήμαρχοι και αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συντονιστές των δήμων μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ και πολλοί πολίτες.

Οδηγίες για τις ημέρες του καύσωνα από τον Δήμο Ερέτριας

Ο Δήμος Ερέτριας σε οδηγίες που δίδει προς τους δημότες για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων, τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το Καλοκαίρι, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης θερμοπληξίας τις ημέρες του καύσωνα. Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες – συμβουλές για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι πολίτες κατά τη διάρκεια του καύσωνα. 
 
Συγκεκριμένα: 
• Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός. 
• Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο. 
• Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού. 
• Προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά. Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης, συνιστάται να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά. 
• Συνιστώνται πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας. Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό, σαν προστατευτικά μέτρα. 
Επίσης, συστήνεται η χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών, που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου. 
• Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση. Ιδιαίτερα, όσοι παίρνουν φάρμακα, πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, επειδή μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος. 
• Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης. 
Ειδικές οδηγίες προφύλαξης για τα νεογνά και βρέφη 
• Τα νεογνά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Προτιμότερο είναι τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. 
• Όταν κάνει ζέστη να τους προσφέρονται συχνά, εκτός από γάλα (μητρικό ή άλλο) και άλλα υγρά όπως χαμομήλι, νερό, κλπ. 
• Τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη. 
• Καλό είναι τα παιδιά να μην παραμένουν πολύ ώρα στον ήλιο μετά το μπάνιο και να φορούν πάντα καπέλο. 
Ειδικές οδηγίες προφύλαξης για τους ηλικιωμένους: 
• Το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον είναι επικίνδυνο για τους ηλικιωμένους και για το λόγω αυτό αν ο δροσισμός του διαμερίσματος στην μεγάλη ζέστη είναι δύσκολος, προτιμότερη είναι η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε δροσερότερες περιοχές της χώρας, όταν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα. 
• Αν η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε παραθαλάσσια περιοχή ή σε βουνό δεν είναι εύκολη, τότε η παραμονή τους στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών είναι μια σχετικά εύκολη λύση. 
• Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά, κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό, αφού όμως έχει δροσιστεί και μείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα. 
• Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, καλό θα είναι να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα. 
Αν πρόκειται να μετακινηθείτε: 
• Ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και λάβετε υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισμό σας, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσετε. 
• Προγραμματίστε τη µμετακίνηση σας έτσι, ώστε να µη συµπέσει µε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. 
• Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και αποφεύγοντας τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους. Επιπλέον, ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που προτίθεστε να ακολουθήσετε. 
• ΜΗΝ αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της ΕΜΥ και τις υποδείξεις των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία, το Λιµενικό, η Πυροσβεστική, κ.λ.π. 
• Ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας, προτού επιχειρήσετε οποιαδήποτε μετακίνηση. 
• Εξοπλίστε το αυτοκίνητό σας µε όλα τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών συνθηκών. 
• Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε πεζοί, φορέστε τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια. 
• Προτιμείστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις σας. 
• Παραμείνετε ήρεμοι και υπομονετικοί. O πανικός δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Αντίθετα, επιβαρύνει την κατάσταση.

Οι γοητευτικοί Τούρκοι πρωταγωνιστές των "Asi" και "Sila"

Αυτοί είναι ο λόγος που οι περισσότερες γυναίκες καθηλώνονται κάθε βράδυ μπροστά από τις τηλεοράσεις τους!


Οι γοητευτικοί πρωταγωνιστές των σειρών «Asi» και «Sila» διαθέτουν γοητεία, ταλέντο και σεξαπίλ, όπως άλλωστε και οι συμπρωταγωνίστριές τους! Και αν ο Μουράτ Γιλντιρίμ του «Asi» είναι πλέον οικείος στην ελληνική TV, η ευχάριστη έκπληξη έρχεται από τον γοητευτικό Μεχμέτ Ακίφ Αλακούρτ, τον «Μποράν» από το «Sila»!

Αλακούρτ: Από την πασαρέλα στην TV
Με τόσο εντυπωσιακό παρουσιαστικό έμοιαζε μοιραίο για τον Μεχμέτ Ακίφ Αλακούρτ να ασχοληθεί με το μόντελινγκ. Ο 33χρονος Τούρκος με τους κοιλιακούς «φέτες» έκανε σημαντική καριέρα ως μοντέλο κερδίζοντας αρκετές διακρίσεις, ενώ το πρόσωπό του έγινε αφίσα σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Διαφημίζοντας από ρούχα και ρολόγια έως παπούτσια και αναψυκτικά, ο Μεχμέτ έγινε από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα και σύντομα απέκτησε το δικό του γυναικείο fan club στην Τουρκία αλλά και σε πολλές αραβικές χώρες.

Σημαντικό ρόλο στην πορεία του είχε η μητέρα του, η οποία τον παρότρυνε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ και στη συνέχεια με την υποκριτική. Το 2001 συμμετείχε για πρώτη φορά στην τηλεόραση, στη σειρά «Kirik Ayna», και έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές άλλες με μεγάλη απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό.

Σίγουρα ο Αλακούρτ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την εμφάνισή του, αν και σιγά-σιγά απέδειξε την αξία του στον χώρο, σε αντίθεση με τον Μουράτ Γιλντιρίμ που λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους και πιο ταλαντούχους Τούρκους ηθοποιούς της γενιάς του. 
Στα πρόθυρα του γάμου
Ο 33χρονος Μεχμέτ Αλίφ Αλακούρτ είναι αρραβωνιασμένος και στο παρελθόν απασχόλησε τα τουρκικά μίντια με τις σχέσεις του. Ο γόης του «Sila» διατηρούσε δεσμό με την ηθοποιό και μοντέλο Σελίν Ντεμιράταρ, γνωστή από τη σειρά «Το αγιάζι του έρωτα».

Εχοντας κοινά σημεία το μόντελινγκ και την υποκριτική, γρήγορα έγιναν ζευγάρι αλλά χώρισαν το 2010. Τότε ίσως ήταν ανώριμος και φοβόταν να δεσμευτεί, κάτι που ίσως συμβεί τώρα στη ζωή του, καθότι είναι αρραβωνιασμένος με την ηθοποιό Λέιλα Μπασάκ, η οποία στη σειρά «Sila» υποδύεται την πρώην σύζυγο του «Μποράν», τη «Γεζντά».

Μοιάζει περιττό να αναφέρουμε πως η ζωή του ζευγαριού έχει γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο στα τουρκικά μέσα, ενώ πολλές γυναίκες θα ήθελαν να είναι στη θέση της σαγηνευτικής Λέιλα.

Γιλντιρίμ: Ο μηχανολόγος που έπαιζε ντραμς
Ο επίσης 33χρονος Μουράτ Γιλντιρίμ ήθελε από μικρός να γίνει ηθοποιός και κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Από τα σχολικά χρόνια του έδειξε ενδιαφέρον για το θέατρο και τη μουσική, επηρεασμένος κυρίως από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη θεατρική ομάδα του γυμνασίου του.

Παράλληλα με την ενασχόλησή του με την υποκριτική, ο Γιλντιρίμ υπήρξε πολύ καλός μαθητής. Απέκτησε το πτυχίο μηχανολόγου-μηχανικού από το πανεπιστήμιο Γιλντίζ της Κωνσταντινούπολης και κατά τη διάρκεια των σπουδών του έπαιζε ντραμς σε μια μπάντα, ίσα για να βγάζει το χαρτζιλίκι του.

Ο πολυπράγμων Μουράτ έκανε τελικά αυτό που ήθελε πάντα το 2003, με τη συμμετοχή στη σειρά «Firtina. Το συγκεκριμένο σίριαλ άλλαξε τη ζωή του γιατί όχι μόνο ήταν η πρώτη συμμετοχή του, αλλά και επειδή γνώρισε τον έρωτα της ζωής του, τη σύζυγό του Μπουρτσίν.

Αργότερα, συμμετείχε στο «Asi», ενώ στη χώρα μας έγινε γνωστός μέσω της σειράς «Ερωτας και τιμωρία», στον ρόλο του «Σαβάς». Το χαρακτηριστικό βλέμμα του σε συνδυασμό με τη μπάσα φωνή του τον καθιέρωσε στην ελίτ των Τούρκων ηθοποιών και πριν από δύο χρόνια ο Γιλντιρίμ ανακηρύχθηκε ο «Καλύτερος άνδρας της χρονιάς» από το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας. 
Ηρεμος οικογενειάρχης
Σε αντίθεση με τον αρραβωνιασμένο Μεχμέτ Αλίφ Αλακούρτ, ο Μουράτ Γιλντιρίμ είναι ήδη παντρεμένος. Μπορεί να έχει πολλές θαυμάστριες, αλλά την καρδιά του έχει καταφέρει να κλέψει η Μπουρτσίν Τερζίογλου, την οποία και γνωρίσαμε ως «Αζάντ» στο «Ezel».

Φαίνεται πως οι σχέσεις μεταξύ των ηθοποιών είναι must στη γειτονική χώρα και ο Γιλντιρίμ δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2003 κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους για την τηλεοπτική σειρά «Firtina», σύντομα έγιναν ζευγάρι και το 2008 αποφάσισαν να παντρευτούν.

Ο γάμος τους ήταν φαντασμαγορικός και, μάλιστα, η Μπουρτσίν φόρεσε δύο νυφικά, ένα κατά τη διάρκεια του μυστηρίου και ένα στη δεξίωση που ακολούθησε.

«Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα. Μπορεί να φύγει το πρωί και να γυρίσει το επόμενο πρωί, ξέρω όμως ότι έτσι είναι οι συνθήκες της δουλειάς του, όπως και εκείνος της δικής μου» είχε δηλώσει η Τερζίογλου, δείχνοντας πως καταλαβαίνει απόλυτα τις ανάγκες του συζύγου της, γιατί απλούστατα ασκεί το ίδιο επάγγελμα.

Οσο τους το επιτρέπει η δουλειά τους, προσπαθούν να αποφεύγουν τις κάμερες και τα φλας, ενώ στο μέλλον σχεδιάζουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους αποκτώντας ένα παιδί. Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Μουράτ είχε αποκαλύψει πως θα ήθελε να αποκτήσει δύο παιδιά και τα να ονομάσει Αλί και Ζεϊνέτι. 
Νικητής στα social media
Στη μάχη των social media, μοιράζονται τους θαυμαστές τους ανάμεσα σε Facebook και Twitter. Δεν είναι φανατικοί των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, αν και διαθέτουν λογαριασμούς και στις δύο δημοφιλείς σελίδες. Νικητής στη μάχη του Facebook βγαίνει με διαφορά ο Μουράτ Γιλντιρίμ, με 135.803 φίλους ενώ ο Αλακούρτ απέχει κατά πολύ, με 39.300. Και στα δύο γκρουπ υπάρχει άφθονο φωτογραφικό υλικό των πρωταγωνιστών καθώς και αρκετά βίντεο.

Στο Twitter, πάλι ο Γιλντιρίμ υπερέχει του «αντιπάλου» του, καθότι έχει 26.200 άτομα αν τον «ακολουθούν» και ξεπερνά άνετα τον Αλακούρτ των 3.466 πιστών «followers». Πάντως ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είναι φίλος του συγκεκριμένου… σπορ, αφού έχουν να «ποστάρουν» κάποιο tweet πάνω από έναν μήνα!

Ο πιλότος και ο πεισματάρης
Στην προσωπική ζωή τους αμφότεροι είναι ήρεμοι χαρακτήρες, με τον Αλακούρτ να είσαι σαφώς πιο αθλητικός τύπος από τον Γιλντιρίμ. Παλαιότερα είχε ασχοληθεί με το κικ μπόξινγκ, ενώ ακόμη και σήμερα παίζει μπάσκετ, λόγω και τους ύψους του (1.90μ.).

Μικρός ήθελε να γίνει πιλότος αλλά… προσγειώθηκε στο μόντελινγκ και στην υποκριτική. Του αρέσουν πολύ τα ταξίδια και όποτε μπορεί επισκέπτεται την αγαπημένη του Βαρκελώνη αλλά και την Ιταλία.

Από την άλλη, ο Μουράτ Γιλντιρίμ αρέσκεται στο να διαβάζει βιβλία και να ακούει μουσική. Πίνει έναν εσπρέσο κάθε πρωί και βγάζει βόλτα τη σκυλίτσα του Σούσι. Δηλώνει πεισματάρης ως χαρακτήρας και θαυμαστής του Τζόνι Ντεπ, του Σον Πεν και του Χαβιέ Μπαρδέμ.
Κειμενάκι στον αριστερό))
Νικητής στις τηλεθεάσεις
Από την πρώτη μέρα προβολής τους, το «Sila» του MEGA έχει καταφέρει να κερδίσει τη μάχη της τηλεθέασης. Αντίθετα, το «Asi» του ΑΝΤ1 έχει μείνει πίσω, και αυτό ίσως οφείλεται στον πρωταγωνιστή του, τον Μουράτ Γιλντιρίμ, γνωστό στο ελληνικό κοινό από το ιδιαίτερα πετυχημένο «Ezel» που τα πήγε θαυμάσια από άποψη τηλεθέασης.

Φαίνεται πως ο «νέος» Αλακούρτ είναι πιο… ωραίος και κατάφερε να κερδίσει αυτήν την άτυπη μάχη με τον «παλιό» Γιλντιρίμ, και μάλιστα με διαφορά. Το «Sila» χτυπάει 30άρια κάθε μέρα, κερδίζοντας άνετα το «Asi», το οποίο κινείται λίγο πιο πάνω από το 20%.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΑΚΗΣ/espresso

Τελευταία ευκαιρία σήμερα Κυριακή για την έκθεση "Οι Ρίζες" στα Ψαχνά

Τελευταία ευκαιρία σήμερα Κυριακή για να επισκεφθείτε στην αίθουσα του ισογείου του πολιτιστικού κέντρου στα Ψαχνά έκθεση ζωγραφικής παιδιών-ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου "Οι Ρίζες".

Μία έκθεση όπου όλοι οι συμμετέχοντες βάζοντας τη φαντασία τους και το ταλέντο τους έχουν δημιουργεί ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Στην είσοδο της έκθεση υπάρχουν διάφορες χειροτεχνίες οι οποίες έγιναν από την Ιωάννα αλλά και από άλλα άτομα με ειδικές ικανότητες αλλά και φωτογραφικό υλικό από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

 messapianews.gr

Απατεώνες παριστάνοντας τους εισαγγελείς εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες

Ανυποψίαστους συμπολίτες μας επιχειρούν να εξαπατήσουν απατεώνες που παριστάνοντας τους εισαγγελείς προσπαθούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά για δήθεν φιλανθρωπικούς σκοπόυς ή για άλλους λόγους που επινοούν.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή της η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης καλεί τους πολίτες να μη δίνουν βάση σε τέτοιες ψευδείς παραστάσεις και να καταγγέλλουν τα περιστατικά .

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης:

«Επειδή κατά καιρούς και τελευταία επιτήδειοι απατεώνες εμφανίζονται ως εισαγγελείς, κάνουν χρήση των ονομάτων εισαγγελέων της περιφέρειάς μας ή άλλων εισαγγελέων και επιχειρούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες ή άλλους πολίτες για δήθεν φιλανθρωπικούς σκοπούς ή για άλλους λόγους που επινοούν, παρακαλούμε τους πολίτες να μη δίνουν βάση σε τέτοιες ψευδείς παραστάσεις και να καταγγέλλουν σε μας ή στις αστυνομικές Αρχές τα σχετικά περιστατικά».




flashnews.gr

«Μια Πόλη Μαγική» με τη «Χορωδία Χρωμάτων»

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, ώρα 21:00, Θέατρο Κωτσόπουλου, στην Μέσα Παναγίτσα θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Μια Πόλη Μαγική».

Όπου παρουσιάζουν νέοι και νέες (σόλο και ντουέτα) της «Χορωδίας Χρωμάτων» - Παιδική και Χορωδία Νέων Χαλκίδας του ΔΟΑΠΠΕΧ.
 
Υπεύθυνη χορωδίας & Καλ/κη Δ/νση: Δέσποινα Γερογιάννη

Έψαχναν για χρυσό - Πέθαναν από εκροή αερίου

Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση με την ανεύρεση σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στην αγροτική περιοχή Διαβατών Θεσσαλονίκης, δύο πτωμάτων ομογενών ηλικίας... 41 και 42 ετών.

Συνελήφθησαν ένας 36χρονος ομογενής και ένας 60χρονος ημεδαπός

Σύμφωνα με την αστυνομία οι τέσσερις άνδρες πραγματοποιούσαν παράνομες ανασκαφές στα Υψώματα Δερβενίου για την ανεύρεση χρυσού

Οι δύο άτυχοι άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί από την τάφρο που έσκαβαν, ενώ ο 36χρονος που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου μετέφερε με το ΙΧ του 60χρονου τα πτώματα στην περιοχή όπου και εβρέθησαν τελικώς.

Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δύο άνδρες να πέθαναν από εκροή δηλητηριώδους αερίου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 36χρονος ομογενής και 60χρονος ημεδαπός σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής», «Περιύβρισης νεκρών» και Νομοθεσίας Περί «Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Ξημερώματα της 06-07-2012 σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού – αγροτική περιοχή Διαβατών Θεσσαλονίκης βρέθηκαν τα πτώματα δύο ανδρών - ομογενών ηλικίας 41 και 42 ετών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την προαναφερθείσα Υπηρεσία οι δύο θανόντες ανασύρθηκαν νεκροί από τάφρο σε αγροτική περιοχή πλησίον των Υψωμάτων Δερβενίου Θεσσαλονίκης στην οποία πραγματοποιούσαν ανασκαφή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 36χρονος επιτηρούσε εξωτερικά το χώρο.

Μετά την ανάσυρσή τους, με τη συνδρομή δύο ατόμων τα οποία αναζητούνται, μεταφέρθηκαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 60χρονου, στο σημείο ανεύρεσης τους.

Επίσης προέκυψε ότι, οι θανόντες μαζί με τους δύο συλληφθέντες μετέβαιναν στη συγκεκριμένη περιοχή των Υψωμάτων Δερβενίου κατά τον τελευταίο μήνα όπου και πραγματοποιούσαν ανασκαφή για ανεύρεση χρυσού.

Στο σημείο ανεύρεσης των πτωμάτων κλήθηκε και προσήλθε κ. Ιατροδικαστής και ειδικό συνεργείο της Υ.Ε.Ε.Β.Ε., ενώ στο χώρο της ανασκαφής προσήλθαν ειδικά συνεργεία της Υ.Ε.Ε.Β.Ε., Τ.Ε.Ε.Μ., Ε.Μ.Α.Κ. και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

SPIDER-MAN σε 3D προβολή στο REX

Από την Παρασκευή το βράδυ, άνοιξε τις πόρτες του και ξεκίνησε τις προβολές ταινιών για το κοινό της Χαλκίδας, ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «REX».

Οι ταινίες που πρόκειται να προβληθούν, τροποποιούνται ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ REX



Κυριακή 8 Ιουλίου

«ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» (War Horse), του Στίβεν Σπίλμπεργκ, παραγωγή 2011.

Έναρξη προβολής: 21:30 (Μια προβολή) - διάρκεια 2,5 ώρες

Λίγο μετά το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Άλμπερτ, ένας έφηβος που ζει σε μια φάρμα στη βρετανική ύπαιθρο, πληροφορείται πως ο πατέρας του αποφάσισε να πουλήσει τον Τζόι, το αγαπημένο του άλογο, στο βρετανικό ιππικό. Πολύ σύντομα, ο Τζόι καταλήγει στην πρώτη γραμμή του γαλλικού μετώπου, όπου ως δια μαγείας αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Πίσω στην Αγγλία, ωστόσο, ο Άλμπερτ, νιώθοντας πως έχει χάσει έναν πολύ καλό φίλο, αποφασίζει να αψηφήσει τις επιταγές της μοίρας και να καταταγεί στον στρατό, με την ελπίδα να τον ξαναβρεί...

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ ΣΕΝΑΡΙΟ:Ρίτσαρντ Κέρτις Λι Χολ

Ηθοποιοί: Τζέρεμι Ιρβάιν Εμιλι Γουότσον Τομ Χίντλστον Πίτερ Μάλαν ….

Δευτέρα 9 έως Τετάρτη 11 Ιουλίου


«ΤΕΝ ΤΕΝ» - Παιδικό με υπότιτλους - παραγωγή 2011
Έναρξη προβολών: 21:10 & 23:00 (2 προβολές)

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ανέλαβε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τις περιπέτειες του πολυαγαπημένου Τεν Τεν, τον οποίο ενσαρκώνει ο «Μπίλι Έλιοτ» Τζέιμι Μπελ. Στο καστ συμμετέχουν οι Ντάνιελ Κρεγκ, Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ. Στην παραγωγή, εκτός του Σπίλμπεργκ συναντάμε το όνομα του Πίτερ Τζάκσον («Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών»), με τη μουσική να επιμελείται ο μόνιμος συνεργάτης του πρώτου, Τζον Γουίλιαμς.

Πέμπτη 12 έως Τετάρτη 18 Ιουλίου


THE AMAZING SPIDER-MAN 3D - Περιπέτεια φαντασίας
Ταινία Α Προβολής για την πόλη της Χαλκίδας, σε τρισδιάστατη, ψηφιακή προβολή, με την τεχνολογία DOLBY 3D DIGITAL CINEMA!
Έναρξη προβολών: 21:10 & 23:00 (2 προβολές)

Ηθοποιοί: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμα Στόουν, Ρις Ίφανς, Ντένις Λίρι, Κάμπελ Σκοτ, Ίρφαν Καν, Μάρτιν Σιν, Σάλι Φιλν

Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουέμπ
Μουσική: Τζέιμς Χόρνερ
Παραγωγή: Λόρα Ζίσκιν, Έιβι Αράντ, Ματ Τόλμαχ
Σενάριο: Τζέιμς Βάντερμπιλτ, Άλβιν Σέιρτζεντ, Στιβ Κλόουβς
Είδος ταινίας: Περιπέτεια φαντασίας
Είδος προβολής: 3D

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου…

Ο Πίτερ Πάρκερ είναι ένας συνεσταλμένος έφηβος με σοβαρά προβλήματα προσαρμογής στη σχολική του καθημερινότητα, αφού καθημερινά, αποτελεί το αντικείμενο χλευασμού ενός γεροδεμένου συμμαθητή του. Κρυφά ερωτευμένος με τη συμμαθήτριά του, Γκουέν Στέισι, κόρη του αρχηγού της αστυνομίας, ο Πίτερ θα βρεθεί προ εκπλήξεως, όταν κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής εκδρομής στο μουσείο φυσικής ιστορίας, θα δεχτεί το δάγκωμα μιας ραδιενεργής αράχνης, η οποία σε χρόνο ρεκόρ θα μεταλλάξει το DNA του. Και, κάπου εδώ, ο διστακτικός Πίτερ θα παραχωρήσει τη θέση του στον... απίθανο Spider-Μan!

Σε αυτό το νέο, πλέον, προφίλ του ήρωα της Marvel, τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο πολλά υποσχόμενος Αμερικανός σκηνοθέτης Μαρκ Γουέμπ, ενώ το κοστούμι του «ανθρώπου- αράχνη» φοράει ο εξαιρετικά ταλαντούχος Άντριου Γκάρφιλντ.
Enhanced by Zemanta

Καταγράφουν , «τσεκάρουν» και αποχωρούν οι Τροικανοί- Θα ζητήσουν νέα μέτρα

Σε όλες τς επισκέψεις του κλιμακίου της Τρόικα στα υπουργεία παρατηρείται η ίδια εικόνα. Ακούνε προσεκτικά τα επιτελεία των υπουργείων , καταγράφουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται και αποχωρούν χωρίς να βγάζουν λέξη.

Αυτό όμως που φαίνεται είναι τα στοιχεία που συλλέγουν δείχνουν εκτροχιασμό από τους στόχους του μνημονίου και πάνω σ αυτά τα στοιχεία θα σταθούν προκειμένου να συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει στα έσοδα μια μαύρη τρύπα ύψους 2,6 δισ ευρώ και οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ετοιμάζονται να ζητήσουν νέα επιπρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα

Η ύφεση η οποία ολοένα και μεγαλώνει και η οποία πλήττει όχι μόνο την χώρα μας αλλά ολόκληρη την Ευρώπη φαίνεται μπορεί να την αναγνωρίζει η Τρόικα αλλά θεωρεί πως δεν αποτελεί δικαιολογία για την μη επίτευξη των στόχων.

Το 31% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει... Σαμαρά!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Σύμφωνα με την μέτρηση της Metron Anaylisis που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Επενδυτής 1 στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται θετικά διακείμενος στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν είναι θετική εξέλιξη το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνεργασίας το 31% όσως ψήφισαν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου απαντά καταφατικά!

Αρνητικά απαντά το 61%. Που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός έχει θετική απήχηση και στους ψηφοφόρους της Αριστεράς, κάτι που οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου θα πρέπει να αξιοποιήσουν...

Ντροπή! Δηλητηρίασαν 20 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο

"Ανθρωποι" έριξαν φόλες και έστειλαν στο θάνατο ανυπεράσπιστα ζώα που φιλοξενούνταν σε καταφύγιο, στα Χανιά

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η πράξη αγνώστων να ρίξουν φόλες και να σκοτώσουν τουλάχιστον είκοσι αδέσποτα ζώα, που φιλοξενούνταν μέσα στο καταφύγιο στην Κάινα.

Η πρόεδρος του φιλοζωϊκού συλλόγου, Αναστασία Μπομπολάκη, όπως αναφέρει το cretalive.gr εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό και την εικόνα που παρουσίαζε σήμερα το καταφύγιο των αδεσπότων, διερωτώμενη τους λόγους που οδήγησαν τους δράστες σε αυτή την πράξη.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει έντονες αντιδράσεις για την ύπαρξη του χώρου φιλοξενίας των αδεσπότων στην περιοχή, ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Μπομπολάκη, ουδείς περίμενε ότι κάποιοι θα φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Βουλευτής έβγαλε όπλο σε τηλεοπτικό καυγά! BINTEO

Πρωταγωνιστής είναι ένας Ιορδανός Βουλευτής ο οποίος αρχικά διαφώνησε με το συνομιλητή του on air αλλά... τα αίματα άναψαν επικίνδυνα.

Μπορεί στη χώρα μας να προκλήθηκε σάλος από τον τηλεοπτικό καυγά Κασιδιάρη - Κανέλλη - Δούρου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρώτος χτύπησε τη δεύτερη και πεταξε νερό στην τρίτη, ωστόσο όπως φαίνεται, αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά σε όσα συμβαίνουν στην τηλεόραση, σε άλλες γωνιές του πλανήτη.

Όπως διαβάζουμε λοιπόν στην Ηuffingtonpost , το μέλος της Ιορδανικής βουλής Mohammed Shawabka τράβηξε όπλο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού καυγά και μάλιστα, σε απευθείας σύνδεση!

Ο παρουσιαστής προσπαθούσε να τους χωρίσει on air.  Σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ, η συζήτηση ήταν για την πολιτική της Ιορδανίας σχετικά με τη Συρία.

Δημοσκόπηση: Το 57% «ναι» στην συγκυβέρνηση -48% υπέρ καταγγελίας του μνημονίου

Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς, συγκεντρώνει υψηλό ποσοστό αποδοχής από τους πολίτες σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης, μετά τις εκλογές.

Την δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην η εφημερίδα «Επενδυτής», πραγματοποίησε η εταιρεία METRON ANALYSIS το διήμερο 3-4 Ιουλίου με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να συγκεντρώνει ποσοστό αποδοχής, που φτάνει στο 57% των πολιτών, οι οποίοι έχουν θετική γνώμη για τον σχηματισμό της.

Θετική εκτίμηση για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά εκφράζει το 55% των πολιτών, ενώ σε άνοδο βρίσκεται και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού. Πρώτος στη λίστα δημοτικότητας, ο Φώτης Κουβέλης

Σε ότι αφορά στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, το 48% των ερωτηθέντων, τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημονίου και το ίδιο ακριβώς ποσοστό τάσσεται υπέρ της τήρησης και μελλοντικής βελτίωσής του.

Τα τρία crash test του Γιάννη Στουρνάρα το επόμενο 48ωρο

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ο «τσάρος» της Ελληνικής Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας καλείται να αντιμετωπίσει τρία μέτωπα. Τα «βέλη» της αξιωματικής αντιπολίτευση στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, τους δανειστές στο ραντεβού της Κυριακής και τους Ευρωπαίους Υπουργούς Οικονομικών στο Eurogroup της Δευτέρας.

Αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει είναι όχι μόνο να παρουσιάσει αλλά και να πείσει στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό ,πως θα εξοικονομηθούν χρήματα για να μην κληθούν και πάλι να πληρώσουν τη νύφη μισθωτοί και συνταξιούχοι

Σε όλα τα μέτωπα Γιάννης Στουρνάρας θα απαντήσει με την ίδια συνταγή. Μια συνταγή που περιλαμβάνει πέντε βασικές θέσεις.

Πρώτα απ όλα θα τονίσει ότι από Ελληνικής πλευράς ισχύει η δέσμευση προς τον Ελληνικό λαό για επαναδιαπραγμάτευση . Αυτό ενδεχόμενος να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και εφόσον πρώτα η χώρα καταφέρει να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της, δείχνοντας τουλάχιστον προσπάθεια να προσεγγίσει τους στόχους της.

Το επόμενο είναι να τεθεί άμεσα μια «ρήτρα ύφεσης» στο Μνημόνιο. Θα τονίσει δηλαδή πως η ύφεση ήταν διπλάσια από όσο προέβλεπε η Τρόικα, άρα ακόμα και αν η κυβέρνηση πιάσει τους στόχους για έσοδα και δαπάνες, το έλλειμμα θα είναι και πάλι μεγαλύτερο ως ποσοστό του ΑΕΠ. Έτσι δεν θα πρέπει μετά να ληφθούν και πρόσθετα νέα μέτρα που θα βαθύνουν και άλλο την ύφεση.

Οι αποκρατικοποιήσεις είναι στην κορυφή της ατζέντας. Θα είναι ευρείας κλίμακας σε κρατικές επιχειρήσεις και στο Real Estate με... «πιλότο» το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Αυτά θα είναι κάποια από τα «ισοδύναμα μέτρα» για να μην κοπούν πλέον μισθοί και συντάξεις.

Επίσης θα αναφερθεί σε σαρωτική κατάργηση φορέων και υπηρεσιών μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και σε νέα ρύθμιση για επαναπατρισμό καταθέσεων που έχουν βγει στο εξωτερικό.

Θα είναι μικρής διάρκειας και ελέγχεται αν τα έσοδα που «φυγαδεύτηκαν» είχαν δηλωθεί στην εφορία ή όχι. Αν δικαιολογούνται από τις δηλώσεις εισοδήματος περασμένων ετών, τότε θα επιστρέφουν χωρίς καμία επίπτωση στη χώρα μας.

Αν όχι, ο πολίτης θα πληρώνει ένα πρόστιμο (ίσως 3%-6% του κεφαλαίου) και θα εισάγει νόμιμα τα χρήματα στη χώρα μας, «εξαγοράζοντας» έτσι την φορολογική του ασυλία. Στην κυβέρνηση θεωρούν άδικο μεν ένα τέτοιο σύστημα, αλλά οι έκτακτες συνθήκες υπαγορεύουν να ληφθεί το μέτρο -που εφάρμοσε παλαιότερα για μικρό χρονικό διάστημα και η Ιταλία.

Έστηναν καρτέρι σε ανυποψίαστους οδηγούς και τους «έγδυναν»

Δυο νεαροί Αλβανοί, ηλικίας 23 και 20 ετών, είχαν σκορπίσει τον τρόμο σε Αγία Παρασκευή και Πικέρμι.


Εντόπιζαν σε ερημικές τοποθεσίες σταθμευμένα αυτοκίνητα, ακινητοποιούσαν τους επιβαίνοντες με την απειλή όπλου, τους έπαιρναν χρήματα, κινητά και φυσικά τα αυτοκίνητα.

Τα οποία χρησιμοποιούσαν για να μεταβούν σε σπίτια, όπου εισέβαλλαν και με την απειλή όπλου ακινητοποιούσαν τους ιδιοκτήτες και έπαιρναν χρήματα, κοσμήματα και τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους.

Το βράδυ της Παρασκευής, όμως, το πάρτι τελείωσε, αφού οι δυο μακρυχέρηδες συνελήφθησαν στο Μαρούσι. Τον τελευταίο μήνα είχαν ληστέψει δυο οδηγούς αυτοκινήτων στην Αγία Παρασκευή και ένα σπίτι στο Πικέρμι.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
· Ένα φυσίγγιο.
· 290 ευρώ.
· Δύο κινητά τηλέφωνα
·
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες.

Η πεζοπορία των αστυνομικών έβγαλε... λαβράκι!

φωτό από cretalive.gr

Φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Χανίων


Έναν 45χρονο άνδρα συνέλαβαν, χθες το απόγευμα, στα Χανιά, άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Χανίων, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι αστυνομικοί, όπως γράφει το cretalive.gr στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της χασισοκαλλιέργειας, και κατά τη διάρκεια εξερευνητικής πεζοπορίας εντόπισαν, στη θέση Νταμάρι στην Άνω Αγία Μαρίνα φυτεία με 120 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους ως 1.60 μ., τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η φυτεία είχε αναπτυχθεί σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.


Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος Έλληνας καλλιεργούσε τα δενδρύλλια. Ο άνδρας εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...