Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Nτ. Παπαδημητρίου: "Δεν αξίζει να ζεις ένα ξενέρωτο έρωτα"

Η όμορφη ηθοποιός μίλησε για την προβολή των ΜΜΕ, για τον έρωτα αλλά και τα παιδιά της...


Η Ντορέττα Παπαδημητρίου μίλησε στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" για τον έρωτα, για την ιδιωτκή της ζωή και τα ΜΜΕ, για το αν έχει μετανιώσει που παντρεύτηκε νωρίς, αλλά και για τα παιδιά της!

Η γνωστή ηθοποιός για τον έρωτα αποκάλυψε: "Αυτό που δεν χωράει καμία αμφιβολία είναι πως δεν αξίζει να ζεις ένα ξενέρωτο έρωτα. Πρέπει να τον ζεις σε όλο του το μεγαλείο, αλλιώς μην μπεις καν στον κόπο. Το ερωτικό πάθος είνα αυτό που σε οδηγεί να κάνεις πράγματα που ενδεχομένως να μην είχες φανταστεί πως θα έκανες ποτέ, κι' αυτά είναι που αξίζουν. Ο έρωτας είναι από τις βασικότερες αιτίες για τρέλα, με την καλή έννοια πάντα."

Στη συνέχεια η ίδια αποκάλυψε ότι δεν έχει μετανιώσει που παντρεύτηκε νωρίς και έκανε παιδιά: "Δεν μετανιώνω για τίποτε. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, πάλι τα ίδια θα έκανα. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αναγκαστικά έμεινα έξω από τον καλλιτεχνικό χώρο στην καλύτερη ίσως περίοδο για την δουλειά μας. Βλέποντας όμως καθημερινά τα παιδιά μου, δεν θα άλλαζα αυτό που έχω με καμία επιτυχία, προσωπική ή επαγγελματική."

Η Ντορέτα μίλησε για τα ΜΜΕ και είπε ότι στην ιδιωτική της ζωή της έχουν φερθεί καλά: "Νομίζω πως ναι γιατί κι εγώ σέβομαι τους ανθρώπους που δουλεύουν στα ΜΜΕ. Ο καθένας μπορεί να τηρήσει τα όρια που ο ίδιος θέτει για την ιδιωτική του ζωή. Προσπάθησα να μην αφήσω τα πράγματα να ξεφύγουν, οπότε ακόμα και όταν χώρισα νομίζω πως η κατάσταση ήταν πολύ ελεγχόμενη. Απέφυγα να μιλάω δημόσια για την προσωπική μου ζωή, να αναμασάω τα ίδια και τα ίδια. Δεν αντέχω μια τέτοιου είδους προβολή. Θέλω να έχω την ησυχία μου."

Τέλος στην ερώτηση αν έχουν συνειδητοποιήσει τα παιδιά της ότι είναι ηθοποιός, δήλωσε: "Φυσικά και αντιλαμβάνονται την δουλειά που κάνω και μάλιστα τους αρέσει. Άσε που ο μικρότερος γιος μου θέλει να έρχεται στο θέατρο συνέχεια μαζί μου."

Οκτώ μήνες μετά βρήκαν το ληστή!

Τον περασμένο Αύγουστο είχε φτιάξει ολόκληρο σενάριο, για να ληστέψει μια γυναίκα οδηγό.


Συγκεκριμένα, ο 56χρονος άνδρας, φέρεται να λήστεψε τη 49χρονη οδηγό, προσποιούμενος αρχικά ότι είχε πάθε βλάβη το αυτοκίνητό του!

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, η 49χρονη οδηγούσε στον δρόμο Σταυρός - Κουνουπιδιανά του Ακρωτηρίου, όταν ξαφνικά στην περιοχή του Καλαθά ένας άνδρας που ήταν δίπλα σε ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο της έκανε σήμα να σταματήσει προφασιζόμενος πως ήθελε βοήθεια.

Όμως μόλις η 49χρονη κατέβηκε απο το αυτοκίνητό της, ο ληστής έβγαλε ένα όπλο και την υποχρέωσε να καθίσει και πάλι μέσα στην θέση του οδηγού, ενώ αυτός κάθισε στην θέση του συνοδηγού και σημαδεύοντάς την με το όπλο, την ανάγκασε να κινηθεί προς το χωριό Χωραφάκια.

Εκεί και σε ερημική περιοχή, την κατέβασε στον δρόμο, και τότε αυτός πήρε το αυτοκίνητο και επέστρεψε στον Καλαθά όπου και εγκατέλειψε το όχημα αφού πρώτα πήρε απο την τσάντα της 200 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο.

Τελικά, ο 56χρονος έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, όμως δε συνελήφθη γιατί είπε περάσει το διάστημα του αυτοφώρου.

Βολές Φ. Κουβέλη κατά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη διαφθορά

Με νέους επιστήμονες συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Αναφέρθηκε εκτενώς στις προτάσεις του κόμματος για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, τη διαφάνεια, τη διαφθορά. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στον πυρήνα της κρίσης βρίσκεται το πολιτικό σύστημα που δημιούργησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα γέννησε το πελατειακό κράτος και τη διαφθορά. Ευνόησε λίγους και έστειλε και συνεχίζει να στέλνει μεγάλα στρώματα της κοινωνίας στη φτώχεια, στο περιθώριο και στην ανεργία. Αυτό το σύστημα πρέπει να ανατραπεί!»

 Tην Κυριακή η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΗΜΑΡ στην Αθήνα


 Tην Κυριακή στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Κοτζιά θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθήνα με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη.

Stars System: Τι φανερώνει η αριθμολογία για τα καρμικά μαθήματα που πρέπει να πάρετε;

Στο Stars System αυτή την Κυριακή 29 Απριλίου, στις 14:30, η Άση Μπήλιου αναλύει αστρολογικά τον μήνα Μάιο. Ποιοι ευνοούνται και ποιοι θα πρέπει να προσέξουν;


Επίσης, μάθετε πώς θα είναι η γενέθλια χρονιά του Ταύρου.

Τέλος, αναλύουμε τους αριθμούς που λείπουν από το ονοματεπώνυμό σας. Τι φανερώνει η αριθμολογία για τα καρμικά μαθήματα που πρέπει να πάρετε;

Stars System, την Κυριακή 29 Απριλίου, στις 14:30, στον Alpha.

Πύρρος προς επικριτές: Μπαίνω στην πολιτική όταν οι άλλοι φεύγουν

Τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκε την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, μετά και την έντονη κριτική που ασκήθηκε στην επιλογή του, εξηγεί σήμερα ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κλείνουν τα σχολεία λόγω εκλογών

Κλείνουν τα σχολεία στις 4 και 7 Μαΐου 2012 λόγω εκλογών, καθώς τα σχολικά κτίρια θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου.


Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Β. Κουλαϊδή, που εστάλη στις περιφερειακές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να κανονίσουν οι εκπαιδευτικοί τα σχετικά με την μετάβασή τους στο τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, λαμβάνοντας ειδική άδεια.

Συνελήφθη για τέταρτη φορά ο Λάκης Γαβαλάς

Για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε μήνες συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία ο Λάκης Γαβαλάς

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ..

Η «Τασούλα» αποκαλύπτει την... άγρια πλευρά της [βίντεο]

Τα τατουάζ της έδειξε στον φωτογραφικό φακό η Μαρία Διακοπαναγιώτου αποκαλύπτωντας την...άγρια πλευρά της «Τασούλας»...

«Προς το παρόν έχω ένα τατουάζ στο κουτουπιέ και δύο στο χέρι. Το ένα μοιάζει με γοργόνα που έχει μέσα το γράμμα "Ξ", από το όνομα της μαμάς μου, που λέγεται Ξανθίππη. Ήθελα κάτι να τη θυμίζει, το συζήτησα με τον Κυριάκο από το Sake Tattoo και μου έφτιαξε κάτι αληθινά υπέροχο. Το άλλο είναι πολλά πουλιά μαζί, διαφορετικά ειδών, τα οποία για μένα συμβολίζουν την ελευθερία. Πρόκειται για cover up ενός παλιού τατουάζ που είχα "χτυπήσει" πιτσιρίκα, όταν ήμουν δεκαεννέα ετών», αναφέρει στο περιοδικό Ιnked.

Στην ερώτηση αν φοβάται ότι μπορεί να μετανιώσει για κάποιο τατουάζ της στο μάλλον απαντά «Και τότε γιατί να ερωτευτείς, ενώ ξέρεις ότι στην πορεία μπορεί κάποια στιγμή να χωρίσεις;».

Δείτε το βίντεο με την Μαρία Διακοπαναγιώτου και την συνέντευξη που έδωσε έπειτα από φωτογράφιση της στο περιοδικό Inked:

 

Καθηγητές του ΑΠΘ το πρωί διδάσκουν και τα βράδια «ροκάρουν»

ΤΙ κι αν έχουν πατήσει τα «-άντα», κατάφεραν να δημιουργήσουν ενθουσιώδεις οπαδούς, που τους ακολουθούν σε κάθε τους εμφάνιση, για να μοιραστούν μαζί τους το πάθος τους για τη μουσική.
Ο λόγος για μία ομάδα καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  που τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετωπίζουν με περισσή αγάπη τα εφτά μικρά «στίγματα» του πενταγράμμου, τα κλειδιά και τους φθόγγους και "ταξιδεύουν" κάποιες βραδιές το κοινό τους σε παλιά και αγαπημένα μουσικά μονοπάτια jazz, rock και blues, αυτά που χάραξαν τη νεότητά τους και εξακολουθούν να τους γυρίζουν εκεί.

Το συγκρότημα δεν έχει κάποιο όνομα, είναι όμως ξακουστό ανάμεσα στους διαδρόμους, τα γραφεία και τις αίθουσες της πανεπιστημιακής κοινότητας– ενίοτε και έξω από αυτήν- ως «η μπάντα των 52-62» (το ηλικιακό όριο των μελών της) ή απλά ως «η ροκ μπάντα του ΑΠΘ»

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι ιδιοκτήτες πολυτελών ΙΧ

Οι ιδιοκτήτες περίπου 40.000 αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού -άνω των 2700 κ.ε.- μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ προκειμένου να ελεγχθούν οι φορολογικές δηλώσεις τους.Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομιών περίπου 6.000 έως 7.000 εξ αυτών δηλώνουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα που δεν δικαιολογούν την απόκτηση των συγκεκριμένων πανάκριβων οχημάτων, ανάμεσα στα οποία πολυτελή ΙΧ, τζιπ μέχρι Φεράρι και Πόρσε.

Μάλιστα προ μερικών ημερών υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν στην Θήβα μία διθέσια Φεράρι 4664 κυβικών εκατοστών, κόστους άνω των 200.000 ευρώ όπου ιδιοκτήτης φερόταν αγρότης που δήλωνε έσοδα περίπου 30.000 ευρώ. Εκείνο που εντυπωσίασε τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι η διθέσια Φεράρι είχε πινακίδες πολυτέκνου.

Μετά τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες, τις καταθέσεις στο εξωτερικό, το ΣΔΟΕ αναζητεί νέους τρόπους προκειμένου να εντοπίσει κραυγαλέες υποθέσεις φοροδιαφυγής και να αυθηθούν τα δημόσια έσοδα. Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των επιτελών του ΣΔΟΕ, θα αρχίσει ηλεκτρονική αναζήτηση και διασταύρωση των φορολογικών δηλώσεων των ιδιοκτητών ΙΧ κυβισμού άνω των 2700 κ.ε.

Οπως ανέφερε στο «Βήμα» υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ «θα πρόκειται για μία ταχύρυθμη συγκριτική διαδικασία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας θα βρούμε περισσότερα από 6.000 πολυτελή αυτοκίνητα όπου οι ιδιοκτήτες τους έχουν δηλώσει εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, αναντίστοιχα με την κατοχή αυτοκινήτων τέτοιου μεγάλου κυβισμού. Από εκεί και πέρα θα εστιάσουμε τον φορολογικό μας έλεγχο στους συγκεκριμένους κατόχους των ΙΧ, αρχίζοντας με αυτούς που έχουν τα αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού και δηλώνουν αντιστρόφως ανάλογα εισοδήματα».

Πως ο Σαμαράς "έκλεψε" τον γιό του Λαμπράκη από το ΚΚΕ

Σε μια… μη αναμενομένη κίνηση προχώρησε η ΝΔ, αφού τοποθέτησε στην 8η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον οικονομολόγο Θεόδωρο Λαμπράκη, γιο του αγωνιστή της Αριστεράς, Γρηγόρη Λαμπράκη, που δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010, ο Θ. Λαμπράκης ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χαλανδρίου Γιώργου Κουράση, (είχε το «χρίσμα» της Ν.Δ), ενώ επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη είχε διατελέσει σύμβουλος του τότε υπουργού Επικρατείας Μίκη Θεοδωράκη.

Τον Οκτώβριο του 2010, σε μία συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα «Βήμα» τόνισε: «Είμαι ανεξάρτητος, δεν ανήκα ποτέ σε κάποιο κόμμα, είμαι ένας ελεύθερος πολίτης. Αφήστε που σιχαίνομαι τον «ρατσισμό» των χαρακτηρισμών, δεξιός, κομμουνιστής και πασόκος. Και ο πατέρας μου δεν ήταν κομμουνιστής. Συνεργαζόμενος ήταν με την ΕΔΑ. Ελεύθερος άνθρωπος ήταν, δημοκρατικός. Υπάρχουν και κακοί κομμουνιστές και καλοί, υπάρχουν και καλοί δεξιοί και κακοί. Όλα έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο. Αν είναι σωστός, δεν έχει σημασία ποιο κόμμα υποστηρίζεις»
Ο 51χρονος οικονομολόγος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε δεχτεί «κρούση» και από το ΚΚΕ παλιότερα, σχετικά με το «βάρος» του επιθέτου του είχε πει στο παρελθόν: «Ήταν λοιπόν εύκολο να πάρω αέρα, να πάω σε κάποιο κόμμα, να χρησιμοποιώ το όνομά μου. Κάτι που συνηθίζεται. Η οικογενειοκρατία είναι ελληνική ασθένεια. Μου έλεγαν όλοι ‘μα είσαι Λαμπράκης, γιατί δεν το εκμεταλλεύεσαι;’. Μου ήταν εντελώς αδιάφορο το επώνυμό μου».
«Δεν μετανιώνω. Αν το χρησιμοποιούσα, αν έμπλεκα με κάποιο κόμμα, ίσως παρασυρόμουν σε δρόμους που δεν με εξέφραζαν», κατέληξε.

Όσα είπε ο Κανάκης στο γαλλογερμανικό "Arte" για την κρίση στην Ελλάδα!

Ο δημοφιλής έλληνας παρουσιαστής μίλησε στο γαλλογερμανικό κανάλι Arte για την οικονομική κρίση, τον θυμό αλλά και  το πικρό χιούμορ των Ελλήνων, ειδικά αυτήν την δύσκολη περίοδο.

. Το γνωστό τηλεοπτικό κανάλι, που εκπέμπει σε Γαλλία και Γερμανία σε δυο μάλιστα γλώσσες, προέβαλλε ένα ντοκιμαντέρ για την κρίση με τίτλο ''I Love Democracy''.

Στο ντοκιμαντέρ φιλοξενήθηκε ο Αντώνης Κανάκης αλλά και ένα χαρακτηριστικό βίντεο από την αγαπημένη σατιρική εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, η οποία έχει χαρακτηριστεί άλλωστε από τον ξένο Τύπο στο παρελθόν ως μια από τις κορυφαίες στο είδος της στην χώρα μας. Δείτε το απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ:


Συνέντευξη Αντώνη Κανάκη για την ελληνική κρίση... από ebouz

ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΔΥΟ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ της Μητρόπολης

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, μέσα στον Αναστάσιμο κλίμα, έλαβαν χώρα οι Εκκλησιαστικές Πανηγύρεις δύο Ιερών Ιδρυμάτων Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Χαλκίδα.
Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 20 Απριλίου 2012, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής του Ορφανοτροφείου Αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Έξω Παναγίτσα. Την παραμονή της Εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμος. Ανήμερα της Εορτής, στη Θεία Λείτουργία ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης – Ιεροκήρυκας.

Την Κυριακή του Θωμά 22 Απριλίου 2012, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος του Γηροκομείου Χαλκίδος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, σύμφωνα με παλαιά παράδοση που θέλει αυτή την Κυριακή να πανηγυρίζει το Γηροκομείο και να τιμώνται ιδιαιτέρως οι κτήτορές του, οι ευεργέτες και δωρητές του, αλλά και οι εθελοντές και εθελόντριες που βοηθούν καθημερινά στο σημαντικό έργο που το Ίδρυμα αυτό της Εκκλησίας επιτελεί.

Και στις δύο πανηγύρεις, πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ως Πρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων των Ιδρυμάτων της Εκκλησίας, έκανε εκτενή αναφορά στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που αυτά επιτελούν, ενώ παράλληλα δημοσίως εξέφρασε το σεβασμό και την ολοκάρδια ευχαριστία τους, ιδίου προσωπικά, αλλά και ολόκληρης της Τοπικής Εκκλησίας στους κτίτορες των Ιδρυμάτων, σε εκείνους που δώρισαν τις περιουσίες τους, αλλά και σε όσους κατά καιρούς συνέβαλαν στη λειτουργία τους, τα ονόματα των οποίων, όπως είπε, σε κάθε Θεία Λειτουργία μνημονεύει.

Περιοχές Διορισμών Εκπαιδευτικών Π.Ε. και μετατάξεων από την Β/θμια στην Α/θμια Εκπαίδευση.

Ο αιρετός ΚΥΣΠΕ, Βασίλης Παληγιάννης ενημερώνει για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών.

Σας ενημερώνω ότι οι περιοχές που ικανοποιήθηκαν όλες οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα είναι οι παρακάτω:
Ειδικότητα Περιοχή
Δασκάλων Γ΄ Πειραιά, Α΄ Αρκαδίας, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Ζάκυνθος, Β΄ Κεφαλλονιάς, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Κυκλάδες, Α΄ Λέσβου, Β΄ Χίου
Νηπιαγωγών Γ΄ Πειραιά, Εύβοια, Α΄ Αρκαδίας, Β΄ Αρκαδίας, Μεσσηνία, Λακωνία, Φωκίδα, Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία, Ζάκυνθος, Α΄ Κεφαλλονιάς, Β΄ Κεφαλλονιάς, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Α΄ Σάμου, Β΄ Σάμου, Α΄ Λέσβου, Β΄ Λέσβου, Α΄ Χίου, Β΄ Χίου
Αγγλικής Γλώσσας Ηλεία, Λακωνία, Ζάκυνθος, Α΄ Κεφαλλονιάς, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Δωδεκάνησα, Α΄ Σάμου, Β΄ Σάμου, Β΄ Λέσβου, Α΄ Χίου
Φυσικής Αγωγής Γ΄ Πειραιά, Μεσσηνία, Λακωνία, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες
Μουσικής Βοιωτία, Λακωνία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Α΄ Κεφαλλονιάς, Άρτα, Πρέβεζα, Γ΄ Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Γρεβενά, Κοζάνη, Ημαθία, Πέλλα, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Σέρρες, Β΄ Καβάλας, Ροδόπη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Α΄ Σάμου, Α΄ Χίου
Σ’ αυτές τις περιοχές θα πραγματοποιηθούν οι διορισμοί και οι μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2012.

5 Τραυματίες σε σύγκρουση τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα- Αθήνα

Πέντε άτομα - επιβάτες της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα- Αθήνα και ένας μηχανοδηγός τραυματίστηκαν το πρωί της Tρίτης 24 Aπριλίου.


Το δυστύχημα έγινε στο Mενίδι Aττικής, και οφείλεται σε σύγκρουση της αμαξοστοιχίας και μιας ντηζελομηχανής.

Συγκεκριμένα, το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Xαλκίδα - Aθήνα συγκρούστηκε με βοηθητική μηχανή συρμού, στις 8:25 το πρωί, μέσα στον σταθμό του ΟΣΕ στο Μενίδι.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης με το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Εύβοιας

Με το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Εύβοιας συναντήθηκε την Παρασκευή 23/4/2012 ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά και ενημερώθηκε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Στη συνάντηση, τα μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαρία Γιαμά, πρόεδρος, Έφη Ψωίνου, Γραμματέας, Ζαχαρούλα Μάγκου, ταμίας και Γιάννης Αγγελάτος, Οργ. Γραμματέας αναφέρθηκαν στα εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά και συλλογικά δικαιώματα των Δημοσίων Υπαλλήλων που βρίσκονται εδώ και σχεδόν τρία χρόνια στο «εκτελεστικό απόσπασμα» και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιολόγηση που προωθείται και που χρησιμοποιείται ως εργαλείο για απολύσεις χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, στα απαράδεκτα οριζόντια φορολογικά μέτρα που οδηγούν μεγάλα τμήματα εργαζομένων στην εξαθλίωση και στα τεράστια κενά πολλών υπηρεσιών σε προσωπικό, ειδικά στο χώρα της υγείας.

Από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστάκης ανέπτυξε τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, τονίζοντας ότι:

«Είμαστε αντίθετοι στις απολύσεις, όπως αυτές έχουν αποφασιστεί και σχεδιαστεί, αφού χρησιμοποιώντας ως εργαλείο – λαιμητόμο, την έννοια της αξιολόγησης, θα καρατομήσουν χιλιάδες εργαζόμενους.

Αντίθετοι είμαστε και στην εργασιακή εφεδρεία, γιατί εκτός του ότι οδηγεί κόσμο στον προθάλαμο της ανεργίας δεν έχει και κανένα δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Ο Δ. Αναγνωστάκης επεσήμανε την άμεση ανάγκη σοβαρών μεταρρυθμίσεων και εξορθολογισμού στο Δημόσιο τομέα αλλά όχι με τον οριζόντιο τρόπο που αποφάσισαν οι τελευταίες κυβερνήσεις και τάχθηκε υπέρ των μετατάξεων και μίας ρύθμισης συνταξιοδοτικής ωρίμανσης. Στήριξε την άποψη για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα διασφαλίζει την κοινωνική υπόσταση του κράτους και θα διακρίνεται από τις αρχές της ισονομίας και της ισότητας.

Τέλος κάλεσε τους Δημόσιους Υπάλληλους να «τιμωρήσουν» όλους εκείνους, που με γενικεύσεις, αφορισμούς και τις πολιτικές τους, κατασυκοφάντησαν το Δημόσιο, προσπαθώντας να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Να μη μειωθούν οι εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας

Το θέμα της μείωσης των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, έθιξε εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση που έγινε την Παρασκευή 20 Απριλίου ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Περπατάρης.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι «είχαμε συζητήσει τα ζητήματα περίθαλψης στην περιοχή μας και τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας. Σοβαρότερο ζήτημα όλων είναι αυτό της περικοπής εφημεριών το οποίο δεν πήρε την πρέπουσα έκταση που έπρεπε να πάρει. Σήμερα με βάση εγκύκλιο που εκδόθηκε στις 12/4 κατόπιν αποφάσεως που πάρθηκε από τη Διοίκηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων προβλέπεται μείωση και εξάλειψη των εφημεριών στα Κέντα Υγείας.
Στην Ιστιαία προβλέπονται δύο εφημερίες καθημερινά από έναν παθολόγο ή γενικής ιατρικής και έναν αγροτικό, δηλαδή έχουμε μείωση κατά δύο γιατρούς στις εφημερίες. Στα εργαστήρια εξαλείφονται εντελώς οι ενεργές εφημερίες και αντικαθίστανται με εφημερίες ετοιμότητας. Καταλαβαίνετε σε τι είδους υποβάθμιση οδηγούμαστε, πρέπει να μπούμε μπροστάρηδες στο αίτημα του λαού για αναβαθμισμένη υγειονομική περίθαλψη. Να κάνουμε ρητή και κατηγορηματική αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας, ότι δεν δεχόμαστε αυτή την εξέλιξη».
Ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Ηλίας Πετσής ο οποίος είναι και αναπληρωτής Διοικητής στο Συμβούλιο των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων δήλωσε ότι «μας δόθηκαν από το Υπουργείο 192.000 ευρώ μηνιαίως για τα Κέντρα Υγείας. Η απόφαση για μείωση των εφημεριών πάρθηκε από την ιατρική υπηρεσία και το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου. Αναγκαστικά διαχειριζόμαστε τη φτώχεια, αν οι εφημερίες υπερβούν το πλαφόν των 192.000 δεν θα πληρωθούν».
Η Επικεφαλής της Ήσσονος αντιπολίτευσης Αναστασία Τσαρούχα δήλωσε «πίστευα πως στη θέση που βρίσκεται ο κ. Πετσής δεν βρίσκεται για να διαχειρίζεται τη φτώχεια. Θα έπρεπε όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας να διαχωρίσει τη θέση του. Δεν μιλάμε για το πώς θα διαχειριστούμε 192.00 ευρω. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές! Όλοι πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές και τις πληρώνουμε για να έχουμε δωρεάν περίθαλψη. Πρέπει να αντιδράσουμε και μάλιστα δυναμικά για το Κέντρο Υγείας γιατί από αυτό κρέμονται οι ζωές μας».
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Αναστασίου τόνισε ότι «η ανθρώπινη ζωή δεν είναι λογιστική πράξη. Η αξία της είναι ανυπολόγιστη».
Ο Δήμαρχος Ζάχος Χριστοφής πρότεινε ψήφισμα και κατάληψη του Κέντρου Υγείας. Συγκεκριμένα επισήμανε «την Τετάρτη να κάνουμε κατάληψη του Κέντρου Υγείας, χωρίς φυσικά να εμποδίζουμε τον κόσμο να εξυπηρετηθεί και να καλέσουμε τα ΜΜΕ για να δουν την κατάσταση. Επίσης να πάρουμε ένα ομόφωνο ψήφισμα και να το στείλουμε στον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Υγείας να ζητάμε να διπλασιαστούν οι εφημερίες στο Κέντρο Υγείας».
Εκτός από την πρόταση του Δημάρχου ο Δημήτρης Περπατάρης πρότεινε και μπλοκάρισμα του ταμείου ώστε να μην πληρώνουν οι ασθενείς το πεντάευρο.
Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζάχαρης δήλωσε «δεν είναι λύση αυτά τα πράγματα, συμφωνώ με τον κ. Πετσή, αυτά έχουμε πρέπει να δούμε πως θα τα διαχειριστούμε για να επιβιώσουμε».
Οι προτάσεις του Δημάρχου και του Δημήτρη Περπατάρη έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από το Σώμα του Συμβουλίου.


Γιάννης Δραπανιώτης/ eleutherifoni

Σύσκεψη Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Εύβοια

Συναντήθηκαν χτες οι υποψήφιοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Εύβοια. Η συνάντηση έγινε στη Χαλκίδα στο πολιτικό γραφείο του υποψηφίου βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλου.

Τα θέματα φυσικά που απασχόλησαν τους συνυποψήφιους δεν ήταν άλλα απο τις περιοδείες, τον σχεδιασμό ως τις εκλογές και η τακτική που θα ακολουθηθεί αυτές τις 2 εβδομάδες που απομένουν.

H Περλεπέ στο Αργυρό, στα Κόσκινα και στους Αγίους Αποστόλους


Την Τρίτη 24 Απριλίου, η Υποψήφια Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, συνεχίζοντας  τις προεκλογικές της περιοδείες μετέβη στο Αργυρό, στα Κόσκινα και στους Αγίους Αποστόλους, όπου και συζήτησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και για τη σημασία των εκλογών της 6ης Μαΐου τόσο για τη χώρα, όσο και για το Νομό μας.

Η θερμή υποδοχή της Ελένης στον Γρηγόρη μετά από 11 χρόνια!

Οι δύο παρουσιαστές και παλιοί τηλεοπτικοί αντίπαλοι, βρέθηκαν μετά από πολύ καιρό στην ίδια εκπομπή! BINTEO

"Πέρασαν τόσα και τόσα χρόνια για να μας τα φέρει έτσι η ζωή και να καταφέρουμε να ξανασυναντηθούμε.

Εγώ είχα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για εκπομπή και ο Γρηγόρης είχε έρθει να με βρει. Για πρώτη φορά συναντηθήκαμε σε ένα περίπτερο της Θεσσαλονίκης που έβγαινε η εκπομπή.", είπε η Ελένη Μενεγάκη προλογίζοντας τον καλεσμένο της και συνέχισε: "Ήρθε στην Αθήνα, πέρασε κάποιες δυσκολίες τηλεοπτικές, βρήκε το δρόμο του. Είναι ο άνθρωπος που έχετε αγαπήσει πολύ, είναι και ο άνθρωπος που μας έχει μπερδέψει πάρα πολύ κατά καιρούς με αυτά που μας αφήνει να καταλάβουμε, με αυτά που δεν μας αφήνει να καταλάβουμε. Αυτό το παιδί τα έζησε όλα και πάρα πολύ νωρίς. Ένιωσα κάποια στιγμή ότι δεν είναι ευτυχισμένος... Εγώ θέλω να δω το φιλαράκι μου, θέλω να δω τον Γρηγόρη που γνώρισα. Τέλος"!

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου μπήκε στο στούντιο και μετά από ένα παιχνίδισμα μεταξύ τους, οι δύο παρουσιαστές έπεσαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου!

"Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αν και δεν άκουγα τι έλεγες...", είπε ο Γρηγόρης με χιούμορ και πρόσθεσε: "Έχουμε να βρεθούμε τηλεοπτικά 11 χρόνια, αλλά εσύ δεν έχεις αλλάξει. Έχω ξεχάσει λίγο και το στούντιο του πρωινού... Πάνε πολλά χρόνια".

Δείτε τη συνάντησή τους:

Αεροπλάνο έπεσε στην ΕΑΒ - Όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο [video]

Το πιο δύσκολο σενάριο έφερε εις πέρας η Π.Υ Οινοφύτων με την ομάδα πυρασφάλειας της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Τανάγρα, που προέβλεπε πτώση, συντριβή και πυρκαγιά σε Μιράζ F16 και απεγκλωβισμό τραυματία.

Η επικινδυνότητα της επιχείρησης, οφειλόταν κυρίως στην επέκταση της πυρκαγιάς σε δεξαμενή υγρών καυσίμων.


Το πιο επικίνδυνο σενάριο στην ΕΑΒ... από LAMIASTARGR

B. Μπάρμπα: Ποιος την αποκάλεσε... "βλαχάρα";

Μετά τη Βίκυ Σταμάτη, τώρα και η Βάνα Μπάρμπα τα άκουσε για τα καλά και μάλιστα με τον ίδιο χαρακτηρισμό.

Μιλώντας για την εμπλοκή της με την πολιτική στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη "ΟΛΑ 12", η Βάνα ξεκαθάρισε ότι είναι άνθρωπος που ταιριάζει στις λαϊκές γειτονιές και όχι"...στα Ζάππεια" όπως πολύ χαρακτηριστικά δήλωσε.

Πάντως, αποκάλυψε ότι δεν απέφυγε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς παρά το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνει σε βουλευτικές εκλογές.

Μια μέρα λοιπόν, όπως περιγράφει η υποψήφια με το ΛΑ.Ο.Σ., πήγε να πάρει καφέδες για εκείνη και τις συνεργάτιδές της και άκουσε στο δρόμο κάποιον να φωνάζει 'Άντε να χαθείς βλαχάρα"! Στην αρχή δεν αντιλήφθηκε ότι τα... γαλλικά στόλιζαν εκείνη μέχρι που ο άντρας επέμενε και το ξανάπε.

Εκείνη τη στιγμή, η Βάνα... τα χρειάστηκε και άλλαξε φοβισμένη πεζοδρόμιο μέχρι που της "γύρισε το μυαλό ανάποδα" και απλά πήγε προς το μέρος του δυναμικά αλλά αγνοώντας τον.
Β.Μπάρμπα:Ποιος την αποκάλεσε... "βλαχάρα";

Εντοπίστηκαν πάνω από 200.000 συντάξεις "μαϊμού"

Πάνω από 200.000 περιπτώσεις παράνομων παροχών έχει εντοπίσει τα τελευταία δυο χρόνια το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ χιλιάδες υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας οι παροχές αυτές κόστισαν στο ασφαλιστικό σύστημα 700 έως 750 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ η λύση είναι η εξυγίανση του συστήματος παροχών και θα επιτευχθεί με την ενοποίηση όλων των επιδομάτων σε ένα ενιαίο φορέα που θα μπορούσε να προκύψει από τη συγχώνευση των Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας τόνιζαν επίσης ότι το κλειδί για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος είναι η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές δεν θα πρέπει να χάσει χρόνο, εφόσον η επιβίωση του συστήματος εξακολουθεί να εξαρτάται από τον δανεισμό.

Η συνολικές δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος ανέρχονται στα 3 δις ευρώ ανά μήνα από τα οποία 1,5 δις καταβάλλονται για συντάξεις και επιδόματα και τα υπόλοιπα για παροχές υγείας και εξόφληση οφειλών των Ταμείων.

Η Μοναχική Κουρά ενός νέου Διάκονου στην ιστορική Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ

Έναν νέο Διάκονο ενέταξε στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Πρόκειται για τον ονομασθέντα π. Νεκτάριο (κατά κόσμον Δημήτριο) Ευγενικό, γόνο ευσεβούς οικογενείας, πτυχιούχο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών , ο οποίος γεννήθηκε στην Ιστιαία και ανδρώθηκε πνευματικά στην Ενορία του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιστιαίας, πλησίον του εκλεκτού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Δεληγιάννη και με την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιστιαίας, Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου Καπνίση.

Ο π. Νεκτάριος εκάρη μοναχός από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 στην ιστορική Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, στην οποία είχε ενταχθεί ως δόκιμος προ χρόνου ικανού, ενώ την επομένη ημέρα Σάββατο 21 Απριλίου 2012 στον κατάμεστο από κατοίκους της Ιστιαίας, αλλά και της Χαλκίδος, όπως και από πολλά παιδιά των Κατασκηνώσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στις οποίες ο π. Νεκτάριος διακονεί από το 2003 ως Υπαρχηγός, σε δύο μάλιστα περιόδους.

Στην ομιλία του κατά την μοναχική Κουρά του π. Νεκταρίου, ο Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος περιέγραψε την «στενή και τεθλιμμενη ασκητική οδό» της μοναχικής ζωής, την οποία καλείται ν’ ακολουθήσει δια βίου ο π. Νεκτάριος, τονίζοντας ότι μάρτυς των υποσχέσεων τις οποίες έδωσε, στάθηκε ο ίδιος ο Χριστός.

Ο π. Νεκτάριος, κατά την χειροτονία του, ευχαρίστησε όλους εκείνους, οι οποίοι τον ευεργέτησαν, ενώ ο Σεβασμιώτατος προσφωνόντας τον νέο Διάκονο και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, τον κάλεσε να ακολουθήσει το πρότυπο του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού, το όνομα του οποίου έλαβε, αφού ανήκει ο Άγιος στην χορεία των Ευβοέων Αγίων, και να αγωνιστεί για την εφαρμογή του θελήματος του Θεού στη ζωή του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι από την Ιερά μας Μητρόπολη και άλλες Ιερές Μητροπόλεις, καθώς και οι Καθηγητές του π. Νεκταρίου στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία κ. Κοσμάς Γεωργίου και κ. Θανάσης Παπαθανασίου, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιστιαίας εύφημο μνεία και ένα επιστήθιο Σταυρό στον Εφημέριό του π. Νικόλαο Δεληγιάννη, για την υπερτεσσαρακονταετή προσφορά του στον Αμπελώνα του Χριστού.
Ο νέος Διάκονος π. Νεκτάριος, με έγκριση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ θα διακονήσει στη Χαλκίδα, πλησίον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.

Η εκλογική βραδιά στο Σκάι με Κοσιώνη και Ευαγγελάτο

«Εκλογές 2012». Οι πιο κρίσιμες εκλογές από την πιο ισχυρή δημοσιογραφική ομάδα  μόνο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Από τις 6 το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς παρακολουθεί την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Στις 10 τη σκυτάλη παραλαμβάνουν ο Σπύρος Μάλλης και η Λίδα Μπόλα με συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα και τη ψηφοφορία σε όλη την Ελλάδα. Από τις 12.30 έως τις 15.30 ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου συνεχίζουν τον εκλογικό μαραθώνιο. Μαζί τους η Εύα Αντωνοπούλου.
Αμέσως μετά η Πόπη Τσαπανίδου με τους προσκεκλημένους της κάνουν  την πρώτη αποτίμηση της ημέρας. Στις 18.30 αρχίζει η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Στο στούντιο ο εκλογικός αναλυτής Γιάννης Μαυρής θα δώσει και πάλι όπως το 2009 τα πρώτα έγκυρα αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών.
Ζωντανές συνδέσεις με όλη την Ελλάδα, έγκυρα ρεπορτάζ από τα επιτελεία των κομμάτων.
Τα αποτελέσματα, οι εκτιμήσεις, οι αναλύσεις, οι πληροφορίες μόνο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Στο στούντιο σχολιάζουν: Αλέξης Παπαχελάς,
Μπάμπης Παπαδημητρίου, Άρης Πορτοσάλτε, Κατερίνα Ακριβοπούλου.
Όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο, στην 24ωρη «μάχη» της ενημέρωσης.
Εκλογές 2012, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Κατερίνα Μουτσάτσου: "Είμαι Ελληνίδα": Το βίντεο για την Ελλάδα που συγκλονίζει! Δείτε το!

Η πανέμορφη ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου, σε αγγλική γλώσσα, εξηγεί τι είναι Ελλάδα σε όσους επικρίνουν τη χώρα μας και τους Έλληνες!

 


Ταχύτατα τα αποτελέσματα την βραδιά των εκλογών

Περίπου δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή μεταξύ 21:00-21:30, θα έχει διαμορφωθεί η τελική εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση.

Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το ΥΠΕΣ και η SingularLogic συμφώνησαν να λειτουργήσει το βράδυ των εκλογών το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων (SRT).

«Το σύστημα αυτό διασφαλίζει υψηλή εγκυρότητα γιατί βασίζεται σε πραγματικά αποτελέσματα» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της SingularLogic Μ.Λάμπρου.

Το Σύστημα είχε λειτουργήσει και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (Ευρωεκλογές 2009, Βουλευτικές 2009, Δημοτικές 2010).

Περίπου 5.000 δικαστικοί αντιπρόσωποι, που θα επιβλέπουν την εκλογική διαδικασία σε ισάριθμα εκλογικά τμήματα (από τα περίπου 20.000 συνολικά), θα έχουν εφοδιαστεί με ένα κινητό τηλέφωνο.

Στο τηλέφωνο έχει περαστεί ένα ειδικό λογιστικό το οποίο επιτρέπει την αναγραφή και μετάδοση στο κέντρο του υπουργείου Εσωτερικών του εκλογικού αποτελέσματος μετά την καταμέτρηση των ψήφων.

Το συνολικό κόστος, πάντως, της έκδοσης των αποτελεσμάτων των εκλογών, όπως αναφέρεται στη σχετική σύμβαση, ανέρχεται στο ποσό των 3.013.500 ευρώ και είναι μειωμένο κατά 20% συγκριτικά με την εκλογική αναμέτρηση του 2009.
prismanews.gr

Τι πρέπει να κάνουν όσοι από λάθος δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους

Το θέμα των εκλογέων που δεν θα είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ρυθμίζει, με σχετική διάταξη, το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα... όπως προκύπτει, οι εκλογείς που, χωρίς να έχουν στερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος, δεν περιλαμβάνονται, για οποιαδήποτε άλλη αιτία, στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμαμέχρι το τέλος της ψηφοφορίας σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του δήμου στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων του οποίου είναι γραμμένοι. Όσοι λοιπόν, είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια των δήμων αλλά όχι στους εκλογικούς καταλόγους, θα έχουν τη δυνατότητα μέχρι και το κλείσιμο των καλπών, στις 6 Μαΐου να απευθυνθούν στους δήμους όπου είναι εγγεγραμμένοι, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Οι εγγεγραμμένοι μόνο στα μητρώα αρρένων και όχι στα δημοτολόγια του δήμου της χώρας μπορούν να εφοδιαστούν με πιστοποιητικό που βεβαιώνει την εν λόγω εγγραφή τους.

Επισημαίνεται πως δεν θα χορηγούνται πιστοποιητικά εγγραφής στα δημοτολόγια ή τα μητρώα αρένων στους εγγραφέντες σε αυτά μετά την 29η Φεβρουαρίου 2012. Σε περίπτωση που εκ παραδρομής δεν έχουν συμπεριληφθεί οι νέοι εκλογείς, δηλαδή οι γεννηθέντες το έτος 1994, σε αυτούς θα χορηγείται πιστοποιητικό παραλειφθέντος. Με το εν λόγω πιστοποιητικό οι εκλογείς θα προσέρχονται στην εφορευτική επιτροπή προκειμένου να ψηφίσουν.

Πανελλαδικές: αύξηση 10% στους εισακτέους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Αύξηση 10%, σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται ότι θα έχει τελικά εφέτος ο αριθμός των εισακτέων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που ανακοινώνεται πιθανότατα αύριο Τετάρτη ή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς απορρίφθηκε τελικά η πρόταση που είχε «κυκλοφορήσει» τις τελευταίες ημέρες για ανακοίνωση των στοιχείων αυτών μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου.

Τελικά όμως και με δεδομένη τη ρευστή πολιτική περίοδο που διανύουμε, αποφασίστηκε ο αριθμός των εισακτέων να ανακοινωθεί άμεσα. Μάλιστα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, ενώ διέρρεαν τις προηγούμενες ημέρες ότι ο αριθμός των εισακτέων θα ανακοινωθεί από την νέα κυβέρνηση, τελικά παραδέχονταν ότι διαψεύστηκαν. Μάλιστα σήμερα σχολίαζαν χαριτολογώντας ότι «μπορεί να φτάσουμε και στην ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, χωρίς κυβέρνηση και υπουργό Παιδείας...».

Έτσι, με αύξηση 10% ανακοινώνονται οι εφετινοί εισακτέοι σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Περίπου 45.000 θα είναι οι εισακτέοι στα Πανεπιστήμια και περίπου 30.000 οι εισακτέοι στα ΤΕΙ (από όλες τις κατηγορίες, αλλά χωρίς στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές κλπ).

Η αύξηση εισακτέων έχει να κάνει κυρίως με τα τμήματα των ΤΕΙ, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος» μπορεί να ξεπεράσει το 14%. Αντιθέτως, στα Πανεπιστήμια η αύξηση των εισακτέων θα είναι πολύ μικρότερη, ενώ στις Σχολές υψηλής ζήτησης ελάχιστη.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι εφέτος, για κοινωνικούς λόγους και αναγνωρίζοντας τις δυσμενείς συνθήκες στις οποίες διέρχεται η κοινωνία, κάποια Πανεπιστήμια όπως π. χ. το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, παρότι έχουν μειωμένο κατά 50% προϋπολογισμό σε σχέση με πέρυσι, δεν ζήτησαν μείωση εισακτέων, αλλά τον ίδιο αριθμό με την περυσινή χρονιά.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες και έχει ήδη γράψει το «Βήμα», επιστρέφει στα μηχανογραφικά των υποψηφίων το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που πέρυσι είχε «κοπεί» από το υπουργείο Παιδείας λόγω κρουσμάτων οικογενειοκρατίας στο εσωτερικό του. Με την απόφαση αυτή του υπουργείου είχε ωστόσο διαφωνήσει η Σύγκλητος του Ιδρύματος.

Επιστρέφουν όμως στα μηχανογραφικά και περίπου 10 τμήματα των ΤΕΙ από τα 25 που είχαν κοπεί πέρυσι λόγω του χαμηλού αριθμού εισακτέων που είχαν.

Πρόκειται για τμήματα εμπορίου, ζωικής η φυτικής παραγωγής κλπ. Τα στοιχεία αυτά και αναμένεται να ανακοινωθούν αναλυτικά από το υπουργείο Παιδείας τις επόμενες ημέρες

Κατάληψη σε ράδιο στο Ρέθυμνο λόγω παρουσίας εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής

KJSL Radio Studio
Radio Studio (Photo credit: Wikipedia)

Κατάληψη σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ρεθύμνου πραγματοποίησε μια ομάδα που αυτοαποκαλέστηκε «Αντιφασίστες», αντιδρώντας στην προαναγγελθείσα παρουσία μέλους της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή.


H κατάληψη έγινε στον Alpha FM 104,7 ενώ βρίσκονταν στον αέρα η εκπομπή «Καλημέρα Κρήτη» και η οποία θα φιλοξενούσε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο των παρουσιάσεων των πολιτικών ομιλιών όλων των κομμάτων που κατέρχονται στις εκλογές στο Ρέθυμνο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

"Παραμονή στην ευρωζώνη αλλά και απεγκλωβισμός από το Μνημόνιο 2"

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε ότι η παραμονή στην ευρωζώνη αλλά και ο απεγκλωβισμός από το Μνημόνιο 2, είναι η βασική προγραμματική πρόταση του κόμματος.

«Η δανειακή σύμβαση διαμορφώνει μεν ένα δεσμευτικό πλαίσιο αλλά δε μας στερεί τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την απαγκίστρωση και απεγκλωβισμό από βασικές ρυθμίσεις και διατάξεις. Το πρώτο που πρέπει να γίνει για παράδειγμα είναι η άρση της νομοθεσίας που αφορά στο γκρέμισμα των κατώτατων μισθών και των συντάξεων» είπε ο κ. Κουβέλης.

«Υπάρχουν ΔΕΚΟ χωρίς λόγο ύπαρξης, αλλά οι υπάλληλοι δε θα απολυθούν» είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν τομείς της δημόσιας διοίκησης που «στενάζουν» από έλλειψη προσωπικού.

Πυροβόλησε με καραμπίνα τον γιο του!

Ένα απίστευτο περιστατικό συγκλονίζει αυτή την ώρα την τοπική κοινωνία της Κέρκυρας στο χωριό του Αγίου Ματθαίου, καθώς πατέρας τράβηξε τη σκανδάλη προς το γιό του, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.  

Πιο αναλυτικά, ο 63χρονος πατέρας πυροβόλησε τον γιο του με κυνηγετική καραμπίνα στις εννέα και μισή το βράδυ και από εκείνη την ώρα έχει κλειστεί μαζί με το όπλο και τη γυναίκα του στο σπίτι και αρνείται να παραδοθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έπειτα από διαμάχη για περιουσιακά ζητήματα δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσά τους με αποτέλεσμα ο πατέρας να πάρει το όπλο και να βγει στην αυλή που ήταν ο γιος του, πυροβολώντας τον από πίσω.  Οι δυο τους μένουν σε διπλανά σπίτια και κτηματικές διαφορές φαίνεται πως ήταν η αιτία που ήρθαν σε σύγκρουση. 

Ευτυχώς, ο τραυματίας, που βρίσκεται περίπου στην ηλικία των 40 χρόνων, αυτή την ώρα νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κερκύρας και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, αφού τα σκάγια τον βρήκαν στα οπίσθια. Για προληπτικούς λόγους το παιδί και η σύζυγός του μεταφέρθηκαν από την αστυνομία σε ασφαλές μέρος, καθώς ο 63χρονος αρνείται να παραδοθεί και βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι με τη γυναίκα του και την καραμπίνα.

Για το λόγο αυτό έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση από την αστυνομία, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος μαζί του και να τον πείσουν να παραδοθεί, ώστε να ξεκινήσει προανακριτική εξέταση.

Νοσοκομείο Λαμίας: Λείπουν ακόμη και γάζες [video]

Βασικές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό το Νοσοκομείο Λαμίας. Οι ανάγκες μάλιστα είναι τόσο μεγάλες, που πολλές φορές οι νοσηλευτές ψάχνουν για...
γάζες και χανζαπλάστ. Έχουμε φτάσει σε τέτοιες δυσκολίες, λόγω ότι οι ίδιοι οι προμηθευτές μας δεν έχουν υλικά για να μας στείλουν, απαντά ο διοικητής του Νοσοκομείου, Βασίλης Αγγουράς.

Λείπουν ακόμη και γάζες από LAMIASTARGR

Αυτοψία στη γραφειοκρατία μαζί με τους πολιτικούς...

Στη νέα εκπομπή του Alpha, Αυτοψία, για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση οι πολιτικοί γίνονται αυτόπτες μάρτυρες φλεγόντων κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων. Κάθε εβδομάδα, πολιτικοί, τεχνοκράτες αλλά και άνθρωποι της τέχνης και του θεάματος θα συνοδεύουν τον Αντώνη Σρόιτερ σε ρεπορτάζ που θα διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα και θα έρχονται αντιμέτωποι οι ίδιοι με προβλήματα που αναζητούν λύση, ενώ η κάμερα της εκπομπής θα καταγράφει τις αντιδράσεις τους. Η εκπομπή θα ολοκληρώνεται στο στούντιο όπου θα ακολουθεί συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους.

Αυτή την Τετάρτη, 25 Απριλίου, η εκπομπή βάζει στο επίκεντρο την πολεοδομία και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου όπου η γραφειοκρατία και οι σωροί χαρτιών κυριαρχούν, ταλαιπωρώντας τους πολίτες. Ο Αντώνης Σροίτερ κάνει Αυτοψία μαζί με τους Εύα Καϊλή, Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Βελόπουλο, Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. και Έλενα Κουντουρά, Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι καλούνται οι ίδιοι να βρουν άκρη μέσα στο χάος των δημόσιων υπηρεσιών αναζητώντας φακέλους και προσπαθώντας να διεκπεραιώσουν υποθέσεις ως απλοί πολίτες. Πώς αντιδρούν στην κατάσταση μπροστά στην οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι;

Στη συζήτηση στο στούντιο, εκτός των τεσσάρων βουλευτών, συμμετέχουν και οι Μάκης Βορίδης, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Πάρις Κουκουλόπουλος, Υφυπουργός Εσωτερικών και Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ παρεμβαίνουν γνωστοί δημοσιογράφοι.

Αυτοψία, την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 24:00, στον Alpha.

" Η Μεξικάνα σταρ από την Εύβοια"

" Η Μεξικάνα σταρ από την Εύβοια"  είναι ο τίτλος του "καυτού" ρεπορτάζ που παρουσιάζει η Κυριακάτικη εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", στο φύλλο της Κυριακής 22 Απριλίου.

Και δεν είναι άλλη από τη Σοφία- Λάμα Σταματιάδη (φωτό), η οποία α, έχει ξετρελάνει τους Μεξικανούς. 


Η σέξι Ελληνίδα 25 ετών, «μαγεύει» τους Μεξικάνους κάνει λαμπρή καριέρα ως ηθοποιός!

Η Σοφία έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές της χώρας, αλλά και σόου των ΗΠΑ, όπως τα «Pecados Ajenos», «Eva Luna» και «La Casa de al Ladο».

Γεννημένη το 1987 στο Μεξικό, η σέξι μελαχρινή χρωστά τις ελληνικές ρίζες στον παππού της, ο οποίος κάποια στιγμή εγκαταστάθηκε στη χώρα.
Από την ηλικία των 11, η Σοφία κατάλαβε την κλίση της στην υποκριτική, με την γιαγιά της να την παροτρύνει να κυνηγήσει το όνειρό της. Μάλιστα, παρουσίασε παιδικά σόου, ενώ στα 16 της πήρε μέρος για πρώτη φορά σε τηλεοπτική σειρά.

Ελληνικά δεν γνωρίζει, όμως, τονίζει ότι νιώθει Ελληνίδα και στο σπίτι της τηρούν τα έθιμα της χώρας μας.

«Λυπάμαι που δεν μιλάω ελληνικά, αλλά ελπίζω να τα μάθω σύντομα. Επίσης, σχεδιάζω να επισκεφθώ την Ελλάδα ξανά», αναφέρει.

Πάντως, το ελληνικό της ταπεραμέντο στα ερωτικά δεν είναι… διαθέσιμο. Βλέπεις, οι φήμες την θέλουν ζευγάρι με τον επίσης ηθοποιό Julian Gil.

Η 25χρονη καλλονή μπορεί να έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μεξικό αλλά ο παππούς της έχει ελληνική καταγωγή και μάλιστα από την Εύβοια, όπως αποκαλύπτει 

Σε συνέντευξή της,  αναφέρει: " Εκείνος που μετοίκησε πρώτος από την Εύβοια στο Μεξικό ήταν ο παππούς μου, ενώ αργότερα τον ακολούθησε ολόκληρη η οικογένεια.

Μπορεί να μην μιλάω ελληνικά, αγαπώ όμως τον τόπο καταγωγής μου. Λατρεύω τη σπανακόπιτα που έφτιαχνε η γιαγιά μου και θυμάμαι ακόμη τη μυρωδιά από το ούζο, που έπινε τις Κυριακές ο παππούς μου."

Ο Στάθης Λειβαδίτης υποψήφιος στην Εύβοια του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα όλων των υποψηφίων του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο 36 νομούς.


Ο Δημοσιογράφος  Λειβαδίτης Ευστάθιος του Ιωάννη, κατεβαίνει υποψήφιος στην Εύβοια.

Όπως μεταδίδει το attacktv.gr καταρτίστηκαν συνδυασμοί στο 67% των εκλογικών περιφερειών, που καλύπτουν το 80% του πληθυσμού της χώρας.

Δείτε όλα τα ψηφοδέλτια εδώ

Σε ποιόν "στέλνει πακέτο" η Μελίνα Ασλανίδου;

Το Πάμε Πακέτο, η εκπομπή των μεγάλων συναισθημάτων και μία από τις μακροβιότερες στην ελληνική τηλεόραση επιστρέφει, ανανεωμένο και ακόμα πιο δυναμικό για την έβδομη σεζόν του. Και αυτή τη χρονιά, η Βίκυ Χατζηβασιλείου ανοίγει πακέτα γεμάτα έρωτα, αγάπη, ευγνωμοσύνη, μεταμέλεια, αναμνήσεις, ελπίδα αλλά και πικρία και απογοήτευση.

Την Πέμπτη, 26 Απριλίου, στο Πάμε Πακέτο με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, ανοίγουμε δύο πακέτα που θα συγκινήσουν.

Αποστολέας του πρώτου πακέτου είναι η γνωστή τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου. Η ευγνωμοσύνη και η αγάπη ήταν τα κινητήρια συναισθήματα για να στείλει αυτό το πακέτο στον παραλήπτη, τον οποίο έχει να δει πάνω από 15 χρόνια και ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην παιδική και εφηβική περίοδο της ζωής της. Η ενδεχόμενη συνάντηση μαζί του τη συγκινεί και η ίδια την παρομοιάζει με θεόσταλτο δώρο.

Το δεύτερο πακέτο στέλνει ο 23χρονος Κωνσταντίνος, ο οποίος έρχεται στην εκπομπή με ένα και μόνο αίτημα: Να πάρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τον στοιχειώνουν από την παιδική του ηλικία. Ο Κωνσταντίνος, στην ηλικία των έξι τοποθετήθηκε από τους Έλληνες γονείς του στην παιδική στέγη Πάφου, ενώ στην ηλικία των οκτώ δόθηκε για υιοθεσία. Η απόρριψη και η εγκατάλειψη από τους ανθρώπους που τον έφεραν στον κόσμο και τον μεγάλωσαν μέχρι τα έξι του χρόνια, τον συντρόφευε πάντα. Σήμερα, συνειδητοποιημένος και ώριμος για την απόφασή του να αντιμετωπίσει, τους βιολογικούς του γονείς αλλά και τους εφιάλτες των παιδικών του χρόνων, στέκεται απέναντί τους και δίνει τις δικές του απαντήσεις. Ποια θα είναι η εξέλιξη της ιστορίας;

Το Πάμε Πακέτο επιστρέφει, δυνατότερο από ποτέ. Κάθε Πέμπτη, στις 21:00.

Εκδίδεται στην Ελλάδα στις 30 Απριλίου ο Μ. Ψωμιάδης

Στις 2 μετά το μεσημέρι, της ερχόμενης Δευτέρας, 30 Απριλίου 2012, το κλιμάκιο της Interpol στη ΠΓΔΜ θα παραδώσει στα σύνορα (Εύζωνες) τον Μάκη Ψωμιάδη, στο ελληνικό κλιμάκιο της Interpol.


Το υπουργείο Δικαιοσύνης της γείτονος έκανε τελικά δεκτό το αίτημα έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη, που είχε υποβάλλει το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2011 ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...