Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΒΙΝΤΕΟ - Π.Πικραμμένος:"Λόγω ονόματος ήμουν ο κατάλληλος γι' αυτή την θέση"

Γλυκειά γεύση άφησε η πρώτη επαφή του Π.Πικραμμένου με τους δημοσιογράφους. Πιο επικοινωνιακός απ' ότι μπορούσε να φανταστεί κανείς, με χιούμορ, διάθεση αυτοσαρκασμού, αλλά και με την σοβαρότητα που αρμόζει σε αυτές τις στιγμές εμφανίστηκε ο εντολοδόχος υπηρεσιακός πρωθυπουργός.


Αρχικά, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πλεον εντολοδόχος υπηρεσιακός πρωθυπουργός φάνηκε από την γλώσσα του σώματος να έχει τρακ. Όλοι πίστευαν ότι ο καθιερωμένος διάλογος μπροστά στις κάμερες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εξαντλούνταν σε φράσεις : "Είναι μεγάλη μου τιμη", "Ελπίζω να φανώ αντάξιος" κ.τ.λ.

Όμως, στην συνέχεια ο κ. Πικραμμένος έκανε την έκπληξη:

"Να πω και κάτι αστείο κ.Πρόεδρε: Σήμερα διάβασα στην εφημερίδα ότι λόγω ονόματος θα ήμουν ο καταλληλότερος για να είμαι ο τελευταίος πρωθυπουργός της μεταπολιτευσης". Τότε όλοι ξέσπασαν σε γέλια.

Η ατμόσφαιρα ελάφρυνε και όλο αυτό φάνηκε να αρέσει πολύ στον Κ.Παπούλια ο οποίος ήθελε να συνεχίσει το αστείο. Είπε λοιπόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Θα σας πω και εγώ κάτι ευχάριστο. Θα δεχθώ με χαρά να μας προσφέρετε καφέ με πολλή ζάχαρη".

Τη συζήτηση έκλεισε ο κ. Πικραμμένος, λέγοντας, ότι θα ήθελε μετά από εκείνον «να υπάρξει μια περίοδος αναγέννησης για την ωραία μας χώρα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σε δίκη παραπέμπεται ο Άκης

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα δικαστεί για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης "πόθεν έσχες" για το έτος 2010, που αφορά τη χρήση του 2009, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ απαλλάσσεται από την ίδια κατηγορία, για τα έτη 1998- 2005, εξαιτίας παραγραφής του αδικήματος λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Βουλής το οποίο στάλθηκε στη Δικαιοσύνη ,στο «πόθεν έσχες» εμφανίζεται συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογείται ως λήψη δύο δανείων.

Επίσης στον πρώην υπουργό καταλογίζεται ότι δεν έχει δηλώσει το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ότι παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός, απολογούμενος στον αρμόδιο εφέτη, έχει υποστηρίξει πως το σπίτι δηλώθηκε στο "πόθεν έσχες" του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010, και επίσης ότι έστειλε στη Βουλή συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του.

Κοσμοσυρροή πιστών στον Αη Γιάννη τον Ρώσο - Το πρόγραμμα της Πανήγυρης

Κοσμοσυρροή πιστών αναμένεται στην πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου,που  θα γίνει στο Προκόπι Ευβοίας την Κυριακή 27  Μαΐου. Από την Μητρόπολη Χαλκίδας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης:
Σάββατο 26 Μαΐου 2012:

ώρα 7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.
Κυριακή 27 Μαΐου 2012:

ώρα 7.00 π.μ. Έναρξη Όρθρου.
ώρα 7.30 π.μ. Αρχιερατική Χοροστασία.
ώρα 8.15 π.μ. Έναρξη Πολυαρχειρατικής Θείας Λειτουργίας.
ώρα 10.30 π.μ. Λιτανεία του Ιερού Σκη-νώματος του Οσίου, Δέηση στην Πλατεία του Νέου Προκοπίου και Ομιλία.

Στην Πανήγυρη θα λάβουν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Πρώτες εκτιμήσεις για τις φοιτητικές εκλογές

Από το πρωί έχουν ανοίξει οι κάλπες σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας προκειμένου να διεξαχθούν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Όλα δείχνουν πως η συμμετοχή θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα (60%), σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και σε ένα ασταθές πολιτικό σκηνικό λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι νέοι άνθρωποι καλούνται να στείλουν το δικό τους μήνυμα με τις επιλογές τους.

Χτες βράδυ ολοκληρώθηκε η κατάθεση των ψηφοδελτίων και πλέον σχηματίστηκε η πρώτη εικόνα για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης. Πιο συγκεκριμένα, η παραδοσιακά πρώτη ΔΑΠ δείχνει να είναι ενισχυμένη κόντρα στο ρεύμα που εμφάνιζε άνοδο της Αριστεράς το προηγούμενο διάστημα. 
Από την άλλη, η ΠΑΣΠ εμφανίζει διαλυτικές τάσεις και σε συγκεκριμένες Σχολές εμφανίστηκαν ακόμα και προβλήματα συγκρότησης των ψηφοδελτίων. Η ΠΚΣ φαίνεται να πληρώνει την αδιαλλαξία του ΚΚΕ, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για πτωτική τάση. Μικρή ενίσχυση δείχνουν να έχουν τα σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καθώς αποδεικνύεται πως απορροφούν τους δυσαρεστημένους που μέχρι τώρα άνηκαν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αρχιεπίσκοπος στη Σκόπελο, με τους Μητροπολίτες Δημητριάδος, Θηβών και Λεβαδείας και Χαλκίδας

Tην Σκόπελο των Βορείων Σποράδων, η οποία εκκλησιαστικά υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, θα επισκεφθεί από 19 - 21 Μαΐου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με αφορμή επετειακές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 1650 χρόνων από το μαρτύριο του Αγίου Ρηγίνου, πολιούχου Σκοπέλου, 400 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου και 300 ετών από την επανίδρυση της Ιεράς Μονής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ θα φθάσει στη Σκόπελο στις 4.00 μ.μ. του Σαββάτου 19 Μαΐου και το ίδιο βράδυ θα επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Τιμίου Προδρόμου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μετόχιoν της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος) και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκοπέλου.

Την Κυριακή 20 Μαΐου θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου, όπου θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, με την συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του οικείου Ιεράρχου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Το μεσημέρι θα παραβρεθεί στο επίσημο γεύμα που θα παρατεθεί προς τιμήν του από τον Δήμαρχο Σκοπέλου και το απόγευμα θα εγκαινιάσει την Έκθεση Αγιογραφίας και συντηρηθέντων Ι. Κειμηλίων «ΜΙΑ ΔΟΞΑ, ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ (από τις απαρχές της Ορθόδοξης Αγιογραφίας στην συντήρηση των φορητών Εικόνων και ξυλογλύπτων) – 20.5.2012 έως 28.10.2012» στο Πολιτιστικό Κέντρο ΓΕΩΡΓΑΡΑ, στην Χώρα Σκοπέλου.

Την Δευτέρα θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου και το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Γλώσσας για τον Βόλο.

«Αν οι Έλληνες ψηφίσουν Τσίπρα βγαίνουν από το ευρώ. Τέλος»

Alexis Tsipras in a press conference in Komoti...
 (Photo credit: Wikipedia)
Δριμεία κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ ασκούν οι γερμανικές εφημερίδες τονίζοντας πως οι Έλληνες ψηφοφόροι αν ψηφίσουν τον κ. Τσίπρα αποφασίζουν ουσιαστικά και την έξοδο της χώρας από την ΟΝΕ.
«Απόφαση» είναι ο τίτλος του σχολίου της γερμανικής συντηρητικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία παρατηρεί μεταξύ άλλων: «Έχουμε, λοιπόν, νέες εκλογές και είναι πιθανό να ενισχυθούν πράγματι οι ακραίες δυνάμεις. Όμως, θα πρέπει εκείνοι που έκλεισαν τις συμφωνίες με τις Βρυξέλλες να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τι διακυβεύεται: Όποιος ψηφίσει το κόμμα του νέου λαϊκού ήρωα Τσίπρα, αποφασίζει και για την έξοδο από την ΟΝΕ. Τελεία. Ο ηγέτης της ριζοσπαστικής Αριστεράς θέλει να συνεχίσει την πολιτική εκείνη που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Πιστεύει μάλιστα ότι μπορεί να εκβιάσει τους εταίρους της Αθήνας. Εάν για την πολιτική αυτή εξασφαλίσει τη στήριξη των ψηφοφόρων, τότε η απόφαση θα είναι δική τους. Αλλά το μάρμαρο δεν επιτρέπεται να το πληρώσουν άλλοι. Αυτό το θλιβερό παιγνίδι θα πρέπει να βρει ένα τέλος»
Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι Αριστεροί ριζοσπάστες, είναι Αριστεροί λαϊκιστές, οι οποίοι υπόσχονται στο λαό ό,τι αυτός θα ήθελε, δηλαδή την επιστροφή στην άνετη Ελλάδα του χθες».
Ωστόσο η γερμανική εφημερίδα αφήνει στο απυρόβλητο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Δεν θέλει να δει ο Σόιμπλε ότι εδώ και δύο χρόνια οι Έλληνες κάνουν μεν περικοπές, αλλά η συγκεκριμένη συνταγή οδηγεί τους πολίτες στην απόγνωση; Κάνουν περικοπές χωρίς μεταρρυθμίσεις και προοπτική και βιώνουν την ασφυξία της οικονομίας ως παρενέργεια. Ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών στην Ελλάδα η ΕΕ και το ΔΝΤ θα πρέπει να κάνουν παραχωρήσεις στην Ελλάδα, αλλιώς η νέα κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει. Δεν είναι δυνατόν να ασκείται στο διηνεκές πολιτική ενάντια στην πλειοψηφία του λαού, εκτός εάν είναι κανείς διατεθειμένος να διακυβεύσει τη δημοκρατία», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Στον αντίποδα βρίσκεται η αυστριακή Der Standard η οποία αναφέρει σκωπτικά πως «το Βέλγιο χρειάστηκε 534 ημέρες για να βγάλει κυβέρνηση».
«Οι Έλληνες, που ακόμη είναι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας, χρειάζονται τώρα ένα πράγμα: χρόνο και στήριξη. Θα ήταν ολέθριο να τους αποβάλουμε τώρα επειδή σε κάποιους στην Ευρώπη δεν αρέσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε περιόδους ιστορικών αλλαγών θα πρέπει να βοηθά κανείς τους εταίρους του. Εάν εγκαταλειφθεί αυτή η θεμελιώδης αρχή της αλληλεγγύης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, αυτό θα σημάνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επόμενη χώρα θα είναι η Πορτογαλία» επισημαίνει η εφημερίδα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα στη Χαλκίδα

Απο την πόλη της Χαλκίδας πέρασε η Ολυμπιακή Φλόγα πριν καταλήξει αύριο στο Παναθηναϊκό Στάδιο οπότε και θα παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της Αγγλίας, όπου και θα διεξαχθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.



Η Ολυμπιονίκης Ειρήνη Αϊνδίλη άναψε το βωμό ενώ στη λαμπαδηδρομία έλαβαν μέρος διακεκριμένοι αθλητές της Χαλκίδας σε διάφορα αθλήματα.

Μαθητές σχολείων υποδέχτηκαν μαζί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και τις τοπικές αρχές την Ολυμπιακή Φλόγα που άναψε στο στρογγυλό της παραλίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Σήμα Ιντερπόλ για Ρουμάνα ιερόδουλη με aids που δουλέυει σε μπαρ

Η Ρουμάνα ιερόδουλος σύμφωνα με τα σημερινά ρεπορτάζ του ρουμανικού Τύπου εξαφανίστηκε από τη χώρα της πέρυσι την άνοιξη και εντοπίστηκε στα Ιωάννινα μόλις πριν από μια βδομάδα όταν και επικοινώνησε με την οικογένεια της από κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, η ιερόδουλος ενημέρωσε τα μέλη της οικογένειας της ότι δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω, ενώ την αμέσως επόμενη μέρα κάποιος άλλος έστειλε μήνυμα από το ίδιο κινητό τηλέφωνο ζητώντας από την οικογένεια της να μην την ξαναενοχλήσει, «γιατί έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να την βρουν».«Επικοινωνήσαμε με την αστυνομία στα Ιωάννινα και τους ενημερώσαμε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα καταζητείται από την Ίντερπολ για δυο λόγους» αναφέρει στην σελίδα protothema.gr ο έλληνας δημοσιογράφος που εργάζεται στη Ρουμανία, κ. Νίκος Κουδούνης. « Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι χρειάζεται άμεσα ψυχιατρική υποστήριξη καθότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ο δεύτερος και πιο σημαντικός είναι πως φέρεται να είναι φορέας του Aids».Η 37χρονη ιερόδουλη δούλευε σε γνωστό μπαρ των Ιωαννίνων και φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με δεκάδες Έλληνες πελάτες. Είναι η δεύτερη φορά που εξαφανίζεται από τη χώρα της και εντοπίζεται στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων ερευνούν κάθε πιθανό σημείο που ενδέχεται να βρίσκεται σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν.

Η Ευφροσύνη Κορωναίου στην παγκόσμια μαθητική ολυμπιάδα στην Σιγκαπούρη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Π.Δ. δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Χαλκιδέων στην συνεδρίαση της 15ης Μαΐου 2012 αποφάσισε ομόφωνα να ενισχύει οικονομικά και να αναλάβει όλα τα έξοδα που θα χρειαστούν για την καλύτερη προετοιμασία της μαθήτριας του 2ου Γ.Ε.Λ. Χαλκίδας Κορωναίου Ευφροσύνη, η οποία διακρίθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό βιολογίας και θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην παγκόσμια μαθητική ολυμπιάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Σιγκαπούρη.

Παράλληλα το Δ.Σ. συγχαίρει την μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Χαλκίδας για την τόσο σημαντική διάκρισή της, της εύχεται καλή επιτυχία και το Ν.Π.Δ.Δ. δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι αρωγός στην δύσκολη προσπάθεια της.

VPRC: 32% ΣΥΡΙΖΑ, στο 38% ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - Δημοφιλέστερος όλων ο Κουβέλης

Φθορά του πολιτικού συστήματος και αλλαγές στην προτίμηση των ψηφοφόρων μετά τις πρώτες εκλογές της 6ης Μαΐου, δείχνει νέα δημοσκόπηση του περιοδικού "Επίκαιρα" (16/05/2012), ενώ πλέον ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει με απαξίωση τις επικείμενες εκλογές.

Σύμφωνα με το περιοδικό "Επίκαιρα", ο μεταπο­λιτευτικός δικομματισμός των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ υπέστη δεινή εκλογική ήττα, η οποία, ωστόσο, ήταν απολύτως προβλέψι­μη.

Οι αναγνώστες των "Επικαίρων" είχαν την ευκαιρία τον τελευταίο χρόνο, μέσα από τις έρευνες της VPRC, να παρακολουθήσουν τις τάσεις του ελληνικού εκλογικού σώματος και να διαβλέψουν ότι το δικομμα­τικό άθροισμα δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει το 37% με 38%.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ

Οι παραγωγοί λαικών αγορών για τις "παράνομες εμπορικές δραστηριότητες"

Αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που σχετίζονται με την καταγγελία του Σωματείου Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών «Η Αγία Παρασκευή» για παράνομες εμπορικές δραστηριότητες στους χώρους των λαϊκών αγορών της Εύβοιας σας διευκρινίζουμε ότι η συγκεκριμένη καταγγελία αφορά μόνο τα βιομηχανικά είδη ,οι έμποροι των οποίων εκπροσωπούνται από το ανωτέρω Σωματείο και όχι το σύνολο των λαϊκών αγορών του Νομού Ευβοίας (όπως π.χ τους εμπόρους και παραγωγούς προϊόντων γης και θάλασσας )τους οποίους εκπροσωπούν

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ     
                                        
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΟΝΤΑΡΑΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ


Ο Παναγιώτης Πικραμμένος υπηρεσιακό​ς πρωθυπουργ​ός

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός για την προκήρυξη επαναληπτικών εκλογών.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα (με καταγωγή από Αχαία)  το 1945 και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1963) και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1968).
Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα ναυτικού δικαίου (1969 -1973), εργάσθηκε στο δικηγορικό γραφείο Ince&Co στο Λονδίνο (1972). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II απ' όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο DES de Droit Public (1974).
Το 1976 διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγητής και το 1981 προήχθη στο βαθμό του Παρέδρου.
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του αδείας παρακολούθησε μαθήματα ευρωπαϊκού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II. Το 1993 προήχθη στο βαθμό του Συμβούλου. Έχει διατελέσει μέλος δικαστικών και υπηρεσιακών συμβουλίων, νομοπαρασκευαστικών επιτροπών καθώς και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.
Το 2007 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τον Ιούλιο του 2009 σε πρόεδρο του ιδίου Δικαστηρίου.
Διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε θέματα δημοσίου δικαίου (1991 - 1993) και μέλος της ΚΕΝΕ (1990-1991).
Από τον Οκτώβριο του 2005 άσκησε, παραλλήλως με τα καθήκοντά του ως δικαστικού λειτουργού, καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, θέση από την οποία υπέβαλε παραίτηση μετά την προαγωγή του σε πρόεδρο του Δικαστηρίου.

 Ο Παναγιώτης Πικραμμένος γίνεται ο 16ος Έλληνας πρωθυπουργός που κατάγεται από την Αχαϊα.

Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στη Λαμία

Στις 28-31 Μαΐου 2012 θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, το «7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης» (ΣΕΤΝ 2012). Η ιστοσελίδα του συνεδρίου είναι http://setn2012.ucg.gr/

Το ΣΕΤΝ 2012 συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ). Πρόκειται για  το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός στον Ελληνικό χώρο σχετικά με τα επιτεύγματα της Τεχνητής Νοημοσύνης, πολλά από τα οποία αξιοποιούνται σε πρακτικές εφαρμογές, όπως η βιοϊατρική τεχνολογία (biomedical technology), η εξόρυξη γνώσης από δεδομένα (data mining), η μηχανική όραση (machine vision), η ρομποτική, η μηχανική μετάφραση (machine translation), οι μηχανές αναζήτησης πληροφορίας στο διαδίκτυο, τα συστήματα προφορικών διαλόγων, τα συστήματα διαχείρισης εγγράφων, κ.ά.

«Φοβάμαι ότι θα διώξουν εμένα και τα παιδιά μου από την Ελλάδα», δηλώνει η Άννα Ντιμιτρίεβιτς

Μετά από πέντε χρόνια καλεσμένη της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκε η σύζυγος του Θανάση Ευθυμιάδη. Εκεί που εξέφρασε το φόβο της ότι θα την αναγκάσουν -λόγω Σερβικής καταγωγής- να φύγει από την χώρα.
«Ανοίγω τηλεόραση και αγχώνομαι. Σκέφτομαι ότι μπορεί σε δυο χρόνια να έρθουν να μου πουν "κυρία μου εσείς με τα παιδιά σας, γεια σας, δεν είστε Ελληνίδα"» ήταν η δήλωση της Σερβικής καταγωγής supermodel. Συμπληρώνοντας ότι ναι μεν τα παιδιά της είναι «Ελληνάκια», αλλά δεν έχουν τρεις γενιές πίσω αίμα ελληνικό.
Και αναγκάζοντας την Μενεγάκη και τους συνεργάτες της εκπομπής να την διαβεβαιώσουν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι η σύγκριση που έκανε με το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Σερβία. Εκεί που αυτή την στιγμή είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική ότι θα μπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρούν ότι θα μπουν και θα «πλημμυρίσουν στα ευρώ».
Και επειδή η Άννα είναι μια γυναίκα που, λόγω μόντελινγκ, έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, θυμάται την εποχή που είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα από το Μιλάνο «Τότε μου φαινόταν ότι τα πάντα στην Ελλάδα είναι πολύ φτηνά. Ενώ τώρα, τα πράγματα έχουν αντιστραφεί. Μου φαίνεται πολύ φτηνό το Μιλάνο».
Με τα γυρίσματα του Με λένε Βαγγέλη να έχουν τελειώσει, η Ντιμιτρίεβιτς και ο Ευθυμιάδης εξετάζουν σοβαρά την προοπτική να φύγουν για επαρχία «Δεν με φοβίζουν τα οικονομικά. Αν φτάσουν τα πράγματα στα άκρα, θα πάμε στο χωριό του Θανάση που είναι έξω από την Καβάλα».

Καθαρίζονται τα άλση και το Κάστρο Κανήθου

Aπό την Πέμπτη 17/05/2012  Συνεργεία  Πρασίνου θα  εκτελούν καθαρισμούς (κλαδέματα – αγριόχορτα) εντός  του Κάστρου Κανήθου καθώς και στα αστικά  άλση (Αγίας Μαρίνας- Αγίου Κωνσταντίνου  – Κανήθου) του Δήμου Χαλκιδέων.

  Ενημερώνουμε επίσης τους Δημότες  για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού  από τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός της πόλης σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην περ.26/άρθρου 94  του Ν. 3852/10.

Βουτιά 40% στις κρατήσεις

Πτώση των τουριστικών κρατήσεων που αγγίζει το 30% ή ακόμη και το 40% σε ορισμένες περιοχές της χώρας, διαπιστώνει η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) εξαιτίας της πολιτικής ρευστότητας που διαδέχθηκε τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

«Ο τουρισμός της Ελλάδας αργοσβήνει», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΠΟΕΤ, ζητώντας από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών.

«Η τουριστική Ελλάδα σήμερα έχει εγκαταλειφθεί από τους πολιτικούς και τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο για τη φετινή τουριστική περίοδο», τονίζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας κυρίως την αρνητική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο εξωτερικό, με αναφορές στα επεισόδια στην Αθήνα, στις απεργίες και στα κλειστά μουσεία μετά τις 2.30 το μεσημέρι.

Μέσα σε όλα τα αρνητικά έρχεται να προστεθεί και η ακυβερνησία, για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον φόβο τού εν δυνάμει επισκέπτη, λέει η ΓΕΠΟΕΤ και αναρωτιέται: «Ποιος τουρίστας θα έρθει σε μια χώρα όπου δεν ξέρει τι θα βρει... Πόσω μάλλον τώρα που η χώρα δεν έχει ακόμη κυβέρνηση και αυτός που σκέφτεται να μας επισκεφθεί φοβάται».

Οι κρατήσεις έχουν «παγώσει», υπογραμμίζει από την πλευρά του και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), κάνοντας έκκληση στην ελληνική Πολιτεία και στα κόμματα της Βουλής να διαβεβαιώσουν τη διεθνή κοινή γνώμη ότι «η Ελλάδα έχει απόλυτη ηρεμία, ασφάλεια και είναι σε θέση να υποδεχθεί τουρίστες από όλον τον κόσμο». Παράλληλα, καλεί όλους τους φορείς του τουρισμού να απευθύνουν κοινό μήνυμα στις διεθνείς τουριστικές αγορές, ζητώντας τους να αποδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στη χώρα.

Εύβοια: Βρήκε τον άντρα της νεκρό, στον κήπο που εργαζόταν!

Ένας 54χρονος άντρας έσβησε την ώρα που δούλευε σε κήπο θεραπευτηρίου έξω από την Χαλκίδα.


Ήταν χθες (15-05-2012) όταν κατά την διάρκεια εργασιών, δεν αισθάνθηκε καλά και σωριάστηκε στο έδαφος.

 Ο άτυχος άντρας δούλευε ως κηπουρός. Γύρω στις τρεις το μεσημέρι, όταν πήγε να τον βρει η γυναίκα του δεν πίστευε στα μάτια της μιας και ήταν η πρώτη που αντίκρισε τον άντρα της νεκρό.

Αμέσως ο άτυχος κηπουρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας αλλά ήταν αργά μιας και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους αλλά και όσους τον γνώριζαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.

Σουηδία: Η Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος του δρόμου - H κατάσταση είναι πολύ σοβαρή

Η Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος του δρόμου, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας Anders Borg, αναφερόμενος... στην παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

"Είμαστε πολύ κοντά στο τέλος του δρόμου" ανέφερε ο κ. Βorg μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών οικονομικών της Ε.Ε. "Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή" πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο κ. Borg σημείωσε ότι οι Έλληνες "πρέπει να αναλογιστούν πολύ σοβαρά" την συμμετοχή τους στην ευρωζώνη.

"Είτε οι Έλληνες θα αποφασίσουν να κάνουν αυτό που είναι υπεύθυνο και θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, είτε θα πρέπει να αναλογιστούν πολύ σοβαρά αν θα είναι μέλος της ευρωζώνης" υπογράμμισε ο κ. Borg.

Σημειώνεται ότι η Σουηδία είναι μέλος της Ε.Ε., αλλά όχι και της ευρωζώνης. 
euro2day.gr

Ακόμα ανάβουν τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στη Χαλκίδα

Φτάσαμε 15 Μαΐου και τα λαμπάκια από τα Χριστουγεννα  ακόμα  να κατέβουν  από το χριστουγενιατικο δεντρο του δημου Χαλκιδεων που βρισκεται στην πλατεια Αγ. Νικολαου! 

 

Κατα τα αλλα καλα δουλευει ο δημος! 

 

Ποσο θα καινε τα ρημαδια τα φωτακια;

Αναγνώστης

Διεθνή ΜΜΕ: “Η Ελλάδα ξανά σε εκλογές μετά την αποτυχία των πολιτικών αρχηγών”

Μέσα σε λίγα λεπτά μετά το ναυάγιο στο προεδρικό Μέγαρο όλα τα ξένα δίκτυα μετέδωσαν την είδηση για νέες εκλογές στην Ελλάδα. Όπως αναφέρουν... οι πολιτικοί αρχηγοί δεν τα βρήκαν μεταξύ τους και έτσι “σέρνουν” για άλλη μια φορά την χώρα σε εκλογές. Μάλιστα γερμανικές εφημερίδες έχουν ως τίτλο ότι η αποτυχία των Ελλήνων αρχηγών ρίχνει το χρηματιστήριο στην Φρανκφούρτη.

Ο νέες εκλογές έχουν γίνει πρώτο θέμα σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία και φυσικά στην Γερμανία.
parapolitika.gr

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: Σημαντική βοήθεια σε οικογένειες

Σημαντική βοήθεια σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, παρέχει η Ομάδα Έμπρακτης Αλληλεγγύης Χαλκίδας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και καλεί όσους μπορούν να βοηθήσουν, να το κάνουν άμεσα.


Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε 14 οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη από ρούχα και κυρίως τρόφιμα! Κάνουμε έκκληση, όποιος μπορεί να συνεισφέρει έστω και στο ελάχιστο! Η ανάγκη μας ιδιαίτερα για τρόφιμα είναι μεγάλη! Ευχαριστούμε!

Επικοινωνία:
Στο Facebook "Ομάδα Έμπρακτης Αλληλεγγύης Χαλκίδας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"
Email: omada.oloimazi@gmail.com
6973361817
6973605729

Απάτες σε 25 δήμους νησιών ανακάλυψε ο ΣΔΟΕ

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρέθηκαν τουλάχιστον 25 δήμοι, κυρίως σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, για «κομπίνες» με εικονικά τιμολόγια και παράνομες χρηματοδοτήσεις κοινοτικών έργων!

Κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν ακόμη και περίπτωση δήμου που φέρεται να κατέβαλε περίπου 100.000 ευρώ για καθάρισμα... χόρτων από ένα μικρό περιφερειακό νεκροταφείο ή να χρηματοδοτεί ανύπαρκτα έργα. Ακόμη στελέχη δημοτικών επιχειρήσεων φέρεται να πραγματοποιούσαν διάφορες επισκευές στα σπίτια τους ή σε επαγγελματικούς χώρους τους με συνεργεία που πληρώνονταν προκειμένου να εκτελούν διάφορα δημοτικά έργα.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες πολιτών αλλά και ύστερα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις που ανελάμβαναν την έκδοση χιλιάδων εικονικών τιμολογίων, προς διάφορες κατευθύνσεις για ανύπαρκτα έργα και υπηρεσίες, με κύριο στόχο την είσπραξη ΦΠΑ.

Η έρευνα αυτή για το περιβόητο «καρουσέλ» διανομής εικονικών τιμολογίων κατέδειξε ότι παραλήπτες και χρήστες τέτοιου είδους πλαστών παραστατικών ήταν δεκάδες δήμοι κυρίως σε νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι δήμοι αυτοί φέρεται να κατέβαλαν πολλά εκατομμύρια ευρώ για υπηρεσίες που ποτέ δεν είχαν παρασχεθεί ή είχαν υπερκοστολογηθεί. Στελέχη των δήμων αυτών και υπεύθυνοι των πραγματικών ή μη εταιρειών μοιράζονταν τα χρήματα....

Οπως ανέφερε στο «Βήμα» υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ «η διαφθορά στους δήμους φαίνεται ότι είναι ατελείωτη και αποτελεί έναν από τους νέους μεγάλους μας στόχους. Η δυνατότητα κρατικής εποπτείας και ελέγχου στους δήμους της χώρας μειώνονται με αποτέλεσμα πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι ή στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης να αποθρασύνονται.

Το παράδειγμα με το... ξεχορτάριασμα ενός νεκροταφείου έκτασης μερικών δεκάδων μέτρων έναντι 100.000 ευρώ και παρόμοια έργα μικρού βεληνεκούς που αντί να πληρώνονται 500-1000 ευρώ, χρηματοδοτούνται με εκατοντάδες χιλιάδες και τα χρήματα μοιράζονται μεταξύ δήμων και ιδιωτών, είναι χαρακτηριστικά. Οι μεγαλύτερες ατασθαλίες σημειώνονται με εταιρείες που υποτίθεται ότι προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες όπως εκπόνηση μελετών, διεξαγωγή διαγωνισμών κλπ. που πληρώνονται αδρά χωρίς να προσφέρουν το αντίστοιχο έργο.

Ολα γίνονται με συμφωνίες τοπικών παραγόντων και ανθρώπων του προσωπικού περιβάλλοντός τους. Η έρευνα που πραγματοποιούμε, κυρίως σε ελληνικά νησιά, μας αποκαλύπτει νέες κομπίνες ενώ υπάρχουν προσπάθειες εξαφάνισης παραστατικών για να μην επιβεβαιώνονται οι απάτες»...
 

Ο στυλίστας που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας αποκαλύπτει τι τον οδήγησε εκεί

Λίγες μέρες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, ο Κυριάκος Παρουτιάδης, ο γνωστός στυλίστας από τα Γιάννενα, που έχει ντύσει πολλούς ανθρώπους της showbiz και συνεργάζεται... στενά με τη Ρούλα Κορομηλά εδώ και χρόνια, μίλησε σε συνέντευξή του για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την παραλίγο μοιραία απόφαση. «Προσπάθησα να βάλω τέλος στη ζωή μου. Ναι, είχα αυτήν τη “φαεινή ιδέα” που μόνο φαεινή δεν ήταν. Αλλά δυστυχώς, πολλές φορές πράγματα και καταστάσεις μας κάνουν να χάνουμε τον έλεγχο» δήλωσε αρχικά στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso» ο γνωστός στυλίστας και σχεδιαστής ρούχων, ενώ αποκάλυψε ότι ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ήταν αυτό που τον έκανε να χάσει την ελπίδα του και να καταφύγει σε μια τόσο απερίσκεπτη πράξη: «Επηρεάστηκα πάρα πολύ από ένα αυτοάνοσο νόσημα που έχω εδώ και δυο χρόνια το οποίο προκαλεί κατάθλιψη».Τέλος, τόνισε πως έχει μετανιώσει για ό,τι έκανε, εξηγώντας πως δεν θα ήθελε κανένας γονιός να περάσει την αγωνία που ο ίδιος προκάλεσε στους δικούς του. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη και τα μηνύματα αγάπης, αλλά και τη Ρούλα Κορομηλά που, όπως δήλωσε ο ίδιος, τηλεφωνούσε κάθε μια ώρα για να μάθει αν είναι καλά.Παράλληλα, αμέσως μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου νοσηλεύτηκε μετά την απόπειρα (βρισκόταν στα Γιάννενα, τόπο καταγωγής του, τις τελευταίες μέρες), έγραψε στη σελίδα του στο facebook: «Καλησπέρα! Πριν από λίγη ώρα βγήκα από το νοσοκομείο και είμαι καλά! Ζητώ συγγνώμη από όλους σας. Συγγνώμη που σας αναστάτωσα και σας στεναχώρησα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα τα μηνύματα, την αγάπη σας και το ενδιαφέρον σας».Η απόπειρα αυτοκτονίας του Κυριάκου Παρουτιάδη έφερε αναστάτωση στον χώρο της showbiz.«Ξαφνιάστηκα με τον χαμό που έγινε! Αυτό που με τρομάζει ιδιαίτερα και με ανησυχεί είναι ότι δέχτηκα πάρα πολλά μηνύματα από ανθρώπους που είτε έχουν περάσει την ίδια φάση με εμένα κάνοντας απόπειρα αυτοκτονίας είτε είναι στα πρόθυρα να το κάνουν. Μάλιστα είναι άνθρωποι νέοι, και ξαφνικά έχω βρεθεί στη θέση να πρέπει να υποστηρίξω ανθρώπους που είναι ένα βήμα προτού το κάνουν».Κάθε νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Το ίδιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. «Κάποιοι είπαν ότι το κάνω επίτηδες για να πάρω δημοσιότητα. Οσοι με γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά ότι πάντα μου άρεσε απλώς να κάνω τη δουλειά μου χωρίς να απασχολώ τα μέσα ενημέρωσης».Το θέμα είναι ότι ο Κυριάκος Παρουτιάδης έχει μετανιώσει για την πράξη του… «Ασφαλώς και έχω μετανιώσει, γιατί αυτό που πέρασαν οι δικοί μου δεν θα ήθελα να το περάσει κανένας γονιός».Τώρα ο Κυριάκος είναι καλά και παίρνει κάποια αγωγή στο σπίτι του στα Γιάννενα.
epirusgate.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜ.ΑΡ ΣΤΗΝ ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ

 
Στο εργοστάσιο της ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ βρέθηκε διμελές κλιμάκιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ αποτελούμενο από τον βουλευτή της, Δημήτρη Αναγνωστάκη και το μέλος της εκλογικής επιτροπής Στάθη Κουρνιώτη και συμπαραστάθηκε στους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις ( 3ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας).

Ο πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ενημέρωσαν για τα αιτήματα του αγώνα τους και ζήτησαν την στήριξη με κάθε πρόσφορο τρόπο, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η αυταρχική και αντεργατική στάση της συγκεκριμένης εργοδοσίας.

Η ΔΗΜ.ΑΡ μέσω των στελεχών του κλιμακίου της δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων. Αξίζει να σημειωθεί οτι πρώτοι εκείνοι και με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης αποφάσισαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, προτείνοντας πάγωμα του εισοδήματός τους για δύο ολόκληρα χρόνια.

Η Διοίκηση του εργοστασίου όχι μόνο δεν εκτίμησε την υπεύθυνη στάση των εργαζόμενων αλλά αντίθετα και κόντρα σε κάθε λογική πρότεινε νέες μειώσεις μισθών-ημερομισθίων, που οδηγούν τους εργαζόμενους στα όρια της εξαθλίωσης, όταν μάλιστα είναι σε όλους γνωστή η κερδοφορία της επιχείρησης κατά την περασμένη χρονιά.

Τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. συνομίλησαν με τους απεργούς και εξέφρασαν την πεποίθησή τους για τη θετική έκβαση του αγώνα τους και δεσμεύτηκαν για διαρκή παρουσία και στήριξη στους αγώνες του Σωματείου.

Η SIEMENS και τα στελέχη της ας καταλάβουν οτι τα κέρδη τους δεν πρέπει να κατευθύνονται πουθενά αλλού, παρά μόνο στους εργαζόμενους που τα παράγουν και σε επενδύσεις που τόσο χρειάζεται η τοπική οικονομία και έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

«Βεντέτα» Αλαβάνου - ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ

«Βεντέτα» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην προέδρου του Συνασπισμού, Αλέκου Αλαβάνου, έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες, με τις δηλώσεις του κ. Αλαβάνου για... ασυμβατότητα της ανατροπής του μνημονίου και ταυτόχρονης παραμονής στο ευρώ. Τα νέα επεισόδια της κόνρας, παίχτηκαν σήμερα, Τρίτη, όταν ο κ. Αλαβάνος επανήλθε στο θέμα με νέες δηλώσεις, οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, επανήλθε στο θέμα με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9». Στις δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος, τάχθηκε υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ και συμπλήρωσε ότι αυτό αποτελεί μονόδρομο εάν καταγγελθεί το μνημόνιο.

«Το να αποκοπούμε από ένα ισχυρό νόμισμα και να έχουμε ένα εθνικό νόμισμα θα μας δώσει δυνατότητες ανάκαμψης», είπε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για το τι θα φέρει μια τέτοια εξέλιξη. «Εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχει εύκολος δρόμος», είπε. Παράλληλα, παραδέχτηκε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σαφώς μπορεί να υπάρξει λιτότητα, έκτακτα μέτρα και ελλείψεις, αλλά για ένα μικρό διάστημα μερικών μηνών.

Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή», αλλά «ευρώ με το μνημόνιο ή ‘όχι’ στο μνημόνιο με ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη».

Παπαδημούλης: «Ούτε οι Μέρκελ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τόσο εκβιαστικά»

Σκληρή ήταν η απάντηση που έδωσε στον κ. Αλαβάνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος με δηλώσεις που έκανε στο Σκάι, είπε: «Ο κ. Αλαβάνος εσχάτως έχει γίνει υποστηρικτής της δραχμής. Αυτή είναι μια θέση διαφορετική και αντίθετη με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης, επιτέθηκε στον κ. Αλαβάνο, αναφέροντας ότι «ούτε η κ. Μέρκελ, ούτε οι συνέταιροι του μνημονίου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν υιοθετούν τόσο εκβιαστικά αυτό το πλαστό και παραπλανητικό δίλημμα»!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ακόμη ότι «ο κ. Αλαβάνος όχι μόνο δεν μετείχε στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές αλλά δεν έκανε καν μια δήλωση υποστήριξης. Στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την επιλογή δραχμή, υιοθετεί το εκβιαστικό δίλημμα: ‘ή μνημόνιο ή δραχμή’, με τρόπο πιο ανελαστικό ακόμη και από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του μνημονίου».
eklogika.gr

Χωρίς λεφτά μένουν οι φαρμακοποιοί

Με άδεια χέρια έφυγαν οι φαρμακοποιοί από τα γραφεία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).


Οι εκπρόσωποι του Ταμείου είπαν στους φαρμακοποιούς ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, επειδή το υπουργείο Οικονομικών, το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ είναι ασυνεπή απέναντί του.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο οφείλει στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ για τον μήνα Μάρτιο.

Την Τετάρτη, στις 2 μ.μ. συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Πολιτικός σεισμός από το ημερολόγιο του κ. Τσοχατζόπουλου

«Κάθε σελίδα και ένα έγκλημα», ανέφερε στο «Βήμα» ανώτερη εισαγγελική πηγή περιγράφοντας το ημερολόγιο του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου. Στον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή παραδόθηκε πριν από δύο ημέρες το ημερολόγιο του πρώην υπουργού, το οποίο φέρεται να φωτίζει ακόμη περισσότερο το πλέγμα των υπεράκτιων εταιρειών της διαδρομής του μαύρου χρήματος αλλά και της πορείας των μιζών που περιέχονται στην πολυσέλιδη δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ημερολόγιο καταγράφονται συναντήσεις, αλλαγές νομικού καθεστώτος εταιρειών και άγνωστα πρόσωπα που συμμετέχουν σε μετοχικά κεφάλαια των υπεράκτιων που εμπλέκονται στην υπόθεση, φωτίζουν ακόμη περισσότερο τον τρόπο που διακινήθηκε το πολιτικό χρήμα την δεκαετία μετά το 2000 στη χώρα μας. Πληροφορίες, οι οποίες ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, επιμένουν ότι εμπλέκονται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, τουλάχιστον δύο κομμάτων, για τα οποία πάντως καταγράφονται συναντήσεις με τον πρώην υπουργό. Δεν λείπουν ραντεβού και με δημοσιογράφους ενώ στο μικροσκόπιο του ανακριτή βρίσκονται και συναντήσεις με στέλεχος άλλου κόμματος που φέρεται να ήταν εκ των εμπίστων προσώπων του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, από τον Κορυδαλλό, κάνει λόγο για συναντήσεις και ραντεβού με πολιτικά πρόσωπα όπως αυτές δικαιολογούνταν από την ιδιότητά του. Οσοι πάντως έχουν δει αυτό το ημερολόγιο επιμένουν ότι θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό όχι μόνο στο κόμμα που ανήκε ο κ. Τσοχατζόπουλος αλλά και σε άλλο κόμμα, το οποίο κατεξοχήν έχει υπηρετήσει την ιδέα της κάθαρσης και της αποκάλυψης των πολιτικών προσώπων που διακίνησαν το μαύρο χρήμα την περίοδο των προμηθειών των TOR - M1 και των γερμανικών υποβρυχίων.

Πολιτική Δήλωση Ιωάννη Δ. Μιχελογιαννάκη βουλευτή Δημοκρατικής Αριστεράς

Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα δεν σεβάστηκε την εντολή του Ελληνικού λαού. Δηλαδή, δεν σεβάστηκε,
       το μεγάλο όχι στο δικομματισμό
       το μεγάλο όχι σε κυβέρνηση πολιτικών που ηττήθηκαν
       την αντιμνημονιακή ψήφο
       τον 1 στους 3 που είναι φτωχός
       το 33% των ανασφάλιστων
       τον κάθε ένα από το 1.500.000 νέους επιστήμονες που θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα
       τον εν δυνάμει απολυμένο ή εν δυνάμει έτοιμο να αυτοκτονήσει
       τον αμειβόμενο με 292 € που εργάζεται με μερική απασχόληση και αντιστοιχεί στο 53%
       το 35% της αποχής
       την εντολή του 19% με ψήφο σε κόμματα εκτός βουλής.   
Η Δημοκρατική Αριστερά κατέθεσε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη πρόταση,  με άξονες :
1.       Τροποποίηση μνημονίου.
2.       Ανατροπή πολιτικού συστήματος.
3.       Απάλυνση κοινωνικού πόνου. 
4.       Δημιουργία νέου αναπτυξιακού μοντέλου.
5.       Επιστροφή κλεμμένου πλούτου.
6.       Διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων.
7.       Χειροπέδες σε όσους έκλεψαν.
Πρότεινε, οικουμενική κυβέρνηση με γραπτές δεσμεύσεις και συμμετοχή όλων των κομμάτων, ώστε να υπάρξει νομιμοποίηση. Δυστυχώς, δεν εισακούστηκε.
Εν αντιθέσει είδαμε, έναν αγώνα δρόμου του κ. Σαμαρά για να επιβιώσει ο ίδιος, με ένα φιλοευρωπαϊκό κουστούμι, μετά τις ήττες των κ.κ Μέρκελ, Σαρκοζί.  
Έναν αγώνα δρόμου του κ. Βενιζέλου, μέχρι τον επόμενο τριαντάρη διάδοχο, ομολογώντας τον παρασιτισμό, τον παραγοντισμό, τον κρατισμό και το σάπιο ΠΑΣΟΚ.
Έναν αγώνα δρόμου του κ. Τσίπρα, σε θολό περιβάλλον, μόνο και μόνο για να κερδίσει το μπόνους.
Έναν αγώνα δρόμου του κ. Καμμένου, μόνο και μόνο για να κυβερνήσει ο ίδιος.
Έναν αγώνα δρόμου του ΚΚΕ, για το άπιαστο.
Ελληνίδες, Έλληνες, εμείς δεν παίζουμε. Για εμάς αρχίζει ένας αγώνας δρόμου, για την Ελλάδα, την Δημοκρατία, την Αριστερά.

500 εκατ. ευρώ προκαταβολικά στην Κυπριακή Δημοκρατία για τα κοιτάσματα

Έμπρακτα αποδεικνύουν οι διεθνείς ενεργειακές εταιρείες το ενδιαφέρον τους για τα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μία κοινοπραξία που έχει υποβάλει πρόταση για απόκτηση δικαιωμάτων διεξαγωγής ερευνών σε συγκεκριμένο οικόπεδο με στόχο τον εντοπισμό υδογονανθράκων υποστηρίζει την πρότασή της με προκαταβολή που ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύψος των εφάπαξ προκαταβολών που περιέχονται στις προσφορές της περασμένης Παρασκευής κυμαίνεται από 60 έως και 120 εκατ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος της προκαταβολής είναι ένα από τα κριτήρια της τελικής επιλογής.

Η πραγματικότητα που διαμορφώθηκε την τελευταία ημέρα της υποβολής προσφορών οδήγησε τον διευθυντή Ενέργειας στο υπουργείο Εμπορίου της Κύπρου να δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό «Λόγος» ότι, δεδομένου ότι ενδέχεται να ανατεθούν στον δεύτερο γύρο αδειοδότησης τέσσερα ή και πέντε οικόπεδα, η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί σε έναν περίπου χρόνο να εισπράξει 500 εκατ. ευρώ προκαταβολικά.

"Η Γερμανία θα επιβαρυνθεί με τουλάχιστον 80 δις ευρώ, εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ"

IW-Festakademie
(Photo credit: IW Köln)
Ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ενιαίο νομισματικό σύστημα θα κόστιζε στη Γερμανία δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά και η συνέχιση της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη θα στοίχιζε κατά πάσα πιθανότητα, ακόμα πιο ακριβά επισημαίνεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ifo-Institut του Μονάχου, Hans-Werner Sinn, αλλά και ο οικονομολόγος Thomas Mayer, επικεφαλής της Deutsche Bank, προβαίνουν στην εκτίμηση, ότι η Γερμανία θα επιβαρυνθεί με τουλάχιστον 80 δις ευρώ, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα, λόγω διαγραφών των ενισχύσεων διάσωσης, αλλά και ζημιών στο σύστημα του ευρώ, με την πρόκληση ανισορροπιών στο λογιστικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τις διασυνοριακές πληρωμές.

Πέθανε ο Μεξικανός συγγραφέας Κάρλος Φουέντες

Το θάνατο του παγκοσμίως καταξιωμένου Μεξικανού συγγραφέα Κάρλος Φουέντες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας.

Ο συγγραφέας άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 83.


Ο Κάρλος Φουέντες γεννήθηκε στον Παναμά, όπου ο πατέρας του υπηρετούσε ως μέλος του μεξικανικού διπλωματικού σώματος. Στη δεκαετία του '30, ο πατέρας του διορίστηκε πρέσβης του Μεξικού στις Ηνωμένες Πολιτείες, με έδρα την Ουάσινγκτον. Στην Πόλη του Παναμά ο νεαρός Φουέντες σπούδασε ιστορία και γεωγραφία του Μεξικού. Θα περνούσαν αρκετά χρόνια για να γνωρίσει το Μεξικό από κοντά. Στο μεταξύ έζησε στο Σαντιάγκο τη Χιλής, το Μπουένος Άιρες, όπου δέχθηκε την επιρροή σημαντικών προσωπικοτήτων των λατινοαμερικάνικων γραμμάτων, όπως ο Πάμπλο Νερούδα και ο Νταβίδ Αλφάρο Σικέιρος.

Στο Μεξικό, ο Φουέντες πήγε στα 16 του χρόνια και εισήχθη στην προπαρασκευαστική τάξη για το Κολλέγιο. Ξεκίνησε να εργάζεται ως συνεργαζόμενος δημοσιογράφος με το περιοδικό "Hoy" και κέρδισε την πρώτη θέση στο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Κολλεγίου Φρανσές Μορέλος. Αργότερα πήρε τον πτυχίο της Νομικής από το Πανεπιστήμιο UNAM. Το 1950 ταξίδεψε στην Ευρώπη, όπου έκανε σπουδές Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Το 1954 δημοσίευσε τα πρώτα του διηγήματα με τίτλο Οι μασκαρεμένες μέρες. Μαζί με τον Εμανουέλ Καρμπάγιο διηύθυνε την "Revista Mexicana de Literatura" (Μεξικανική Επιθεώρηση Λογοτεχνίας), ενώ μαζί με τους Βίκτορ Γκονσάλες Ολέα και Ενρίκε Γκονσάλες Πεδρέρο διηύθυνε το περιοδικό "El Espectador" (Ο Θεατής).

Ο Κάρλος Φουέντες περιέγραψε στο μυθιστόρημά του Η πιο διαυγής περιοχή το Μεξικό των δεκαετιών του '40 και του '50. Επέστρεψε στην περιγραφή του Μεξικού, αυτή τη φορά των δεκαετιών του '80 και του '90, στο μυθιστόρημα Κριστόμπαλ Νονάτο.

Στη δεκαετία του '60, έζησε στο [Παρίσι], στη Βενετία, το Λονδίνο και στην Πόλη του Μεξικού. Το 2001, το μυθιστόρημά του Αύρα, το οποίο είχε γράψει το 1962, βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου στην Πόλη του Μεξικού. Μία καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η Χεορχίνα Ράβαγο, απολύθηκε διότι πρότεινε την ανάγνωση του εν λόγω έργου στους μαθητές του Ινστιτούτου "Félix Félix de Jesús Rougier", όπου φοιτούσε και η κόρη του τότε Υπουργού Εργασίας, Κάρλος Αβασκάλ Καράνσα.

Στη δεκαετία του '70, ο Φουέντες εργάστηκε στο Ινστιτούτο Γούντροου Ουΐλσον της Ουάσινγκτον. Ο Φουέντες υπήρξε πρέσβης του Μεξικού στη Γαλλία κατά την περίοδο 1972 - 1978, αλλά παραιτήθηκε όταν ο πρώην πρόεδρους του Μεξικού, Γουστάβο Ντίας Ορντάς, γνωστός ως ηθικός αυτουργός της σφαγής των φοιτητών έξω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968, διορίστηκε πρέσβης του Μεξικού στην Ισπανία.

Το 1979, ο Φουέντες έλαβε το Διεθνές Βραβεία Αλφόνσο Ρέγιες, το 1984 το Εθνικό Βραβείο Επιστημών και το 1987 το Βραβείο Θερβάντες. Το 1992 του απονεμήθηκε το ΣΤ' Βραβείο Ιβηροαμερικανικής Λογοτεχνίας. Το 1994 τιμήθηκε με το Βραβείο Πρίγκιπας των Αστούριας.

Αυτές οι Ρωσίδες θεές ήρθαν στην Εύβοια

Οι θεές που "προσγειώθηκαν" στην Ερέτρια και αναστάτωσαν όλη την Εύβοια (και όχι μόνο) έχουν βάλει φωτιές και στο... facebook, διαφημιζοντας με τον καλύτερο τρόπο την περιοχή.

Ο  φωτογράφος του ρωσικού Playboy Vitaly Kislov στο προσωπικό του προφίλ στο facebook δημοσίευσε μερικές "καυτές"  φωτογραφίες που τράβηξε στην Ερέτρια και η σελίδα του γνωρίζει μεγάλες πιένες!.

Ο Vitaly είναι  γνωστός στην Ρωσία αλλά και στην χώρα μας από μια εξαιρετική φωτογράφιση του Αγίου Όρους.


Και με... τη "θεία φώτιση" που πήρε ήρθε στην Εύβοια και έκανε μια μοναδική φωτογράφηση με τα μοντέλα του Playboy.




Τώρα πόσοι Ρώσοι θα μας επισκεφτούν "παρασυρμένοι" από τα κουνελάκια του Playboy δεν έχει γίνει γνωστό. Είναι σίγουρο ότι αν γίνει μια, ακόμη , τέτοια φωτογράφηση θα αρχίσουν να καταφτάνουν καραβάνια ανδρών από πολλές χώρες.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες, που ανακάλυψε το evianews, που ανάρτησε ο φωτογράφος  στο kislov.com....

Το Πειρατικό κίνημα εδραιώνεται στην Ευρώπη.

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά, το Κόμμα Πειρατών της Γερμανίας εξασφάλισε την είσοδό του σε τοπικό κοινοβούλιο αποσπώντας ποσοστό 7,8% με 608.957 ψήφους και 20 έδρες.

Μετά το Βερολίνο, το Saarland και το Schleswig-Holstein, σειρά είχε η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της χώρας, με 18 εκ.κατοίκους περίπου.

Στις πανεθνικές εκλογές που θα γίνουν μέσα στο 2013 οι Γερμανοί Πειρατές αναμένεται να εισέλθουν και στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο με ποσοστά που μετρώνται από 8-12% δείχνοντας το δρόμο και στα υπόλοιπα Πειρατικά κόμματα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Σήμερα υπάρχουν εκλεγμένοι 2 Ευρωβουλευτές, 45 Βουλευτές και 201 Δημοτικοί Σύμβουλοι σε Σουηδία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Τσεχία, Αυστρία, Ουγγαρία και Ισπανία (Καταλωνία).

Παρ' όλα αυτά η είδηση πέρασε στα ψιλά των ελληνικών ΜΜΕ, που αρκέστηκαν σε απλή αναφορά των ποσοστών και αναλώθηκαν στην πτώση της Μέρκελ. Γιατί άραγε;

Γιατί το πειρατικό κίνημα, που έχει διεθνή χαρακτήρα και στηρίζεται στην εδραίωση της διαφάνειας και τη συνεργασία στα κοινά προβλήματα των λαών, αποτελεί ένα σοβαρό κίνδυνο προς τις πρακτικές και τα συμφέροντα που προσπαθούν να εμποδίσουν τη διάδοση της συμμετοχικής δημοκρατίας και στην Ελλάδα.

Οι νέες, ανατρεπτικές και απόλυτα δημοκρατικές ιδέες των πειρατών συνεχίζουν να κερδίζουν όλο και περισσότερους πολίτες, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα στις εκλογές της 6ης Μαΐου, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας απέσπασε 32.487 ψήφους μέσα σε τρεις μόλις μήνες από την ίδρυση του, έχοντας στο πλευρό του κατά κύριο λόγο ενεργούς πολίτες που ψήφισαν συνειδητά.

Οι Πειρατές έρχονται από παντού! :-)



Από το http://www.pirateparty.gr/2012/05/nrw/

«Εμπόλεμη Ζώνη»: «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ»

Το βράδυ της 14ης Ιανουαρίου 2012 ο Φραντσέσκο Σκετίνο έβαλε πλώρη για το νησί Τζίλιο. Ήθελε να βρεθεί όσο πιο κοντά στην ακτή για να πραγματοποιήσει «inchino» (υπόκλιση), το παραδοσιακό πέρασμα με το οποίο οι ναυτικοί χαιρετούν τη στεριά. Για τον Ιταλό καπετάνιο και το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia αυτή θα ήταν η τελευταία και πιο εφιαλτική «υπόκλιση».

Τι συμβαίνει στη γέφυρα ενός υπερσύγχρονου πλοίου και κανείς, μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν αντιλαμβάνεται την επικείμενη καταστροφή; Ποια είναι η ευθύνη του καπετάνιου και πώς αντιδρά όταν μια πλωτή πολιτεία με 4.229 ψυχές αρχίζει να βυθίζεται;

Την Τετάρτη 16 Μαϊου 2012 στις 23.10 στο MEGA, το νέο ντοκιμαντέρ της «Εμπόλεμης Ζώνης» του Σωτήρη Δανέζη, με τίτλο «Τελευταία Υπόκλιση», παρουσιάζει τη ναυτική τραγωδία του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που «ζήλεψε» την ιστορία του Τιτανικού, εκατό χρόνια μετά το θρυλικό ναυάγιο.

Αυτοψία: Ο Αλέκος Αλαβάνος κρίνει τον Αλέξη Τσίπρα

Αυτή την Τετάρτη, η εκπομπή Αυτοψία βάζει στο επίκεντρο τις μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις.

Κρίσιμες ώρες για το μέλλον της χώρας. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα; Οι δραματικές διαβουλεύσεις στο Προεδρικό Μέγαρο. Όλα όσα έγιναν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.

Ο Αλέκος Αλαβάνος σε μία αποκλειστική συνέντευξη με πολλές αιχμές. Πώς σχoλιάζει τις κρίσιμες εξελίξεις; Πώς απαντάει σε αυτούς που συγκρίνουν τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου;

Στο στούντιο της εκπομπής ο Γιάννης Μιχελάκης, Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Πρωτόπαππας από το ΠΑΣΟΚ, o Κώστας Μαρκόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Σταμάτης Μαλέλης από τη Δημοκρατική Αριστερά και Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του STAR και η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, συζητούν με τον Αντώνη Σρόιτερ και σχολιάζουν.

Αυτοψία, την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 24:00, στον Alpha.

Και Χαλκιδέοι στο πετυχημένο αφιέρωμα στον Μιχάλη Σογιούλ

"Να ευχαριστήσουμε όλους  τους καλλιτέχνες και όλους όσους  συνέβαλαν σ΄ αυτή την ωραία βραδιά αφιερωμένη στον πατέρα μας, σε όλον αυτόν τον υπέροχο κόσμο που ήρθε να τραγουδήσει και να τιμήσει τον πατέρα μας, μέσα στη καρδιά μου ριζώνει ακόμα ποιο πολύ αυτό και μόνο, το ότι τα τραγούδια του τραγουδιούνται, υπάρχουν, αλλά και θα υπάρχουν ως την αιωνιότητα, σας ευχαριστούμε πολύ". 

Ήταν τα λόγια που είπε στο τέλος της βραδιάς, η μία  από τις κόρες του Μιχάλη Σογιούλ, χθές το βράδυ στο θέατρο BADMINTON, όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σογιούλ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί Χαλκιδέοι με επικεφαλής τον Χρήστο Κουτσαύτη.
Οι καλλιτέχνες που  κλήθηκαν να αποδώσουν τα τραγούδια  του, ήταν: ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Καλλιόπη Βέττα, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Δέσποινα Ολυμπίου, η Ειρήνη Τουμπάκη και ο Μπάμπης Τσέρτος.

Η βραδιά εντάσσεται στον κύκλο συναυλιών : Πρόσωπα του Ελληνικού τραγουδιού. Μια ιδέα που είχε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου, Μιχάλης Κουμπιός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Ευβοιώτες ψάχνουν για φαντάσματα-Δείτε το βίντεο...

Μία ομάδα νέων παιδιών με καταγωγή από την Εύβοια ψάχνουν να βρουν τα ανεξήγητα φαινόμενα.

Το crew των "Παραφυσικών ζητημάτων" έτσι λέγεται η εκπομπή που μεταδίδεται στο διαδίκτυο— Θανάσης Αυγίκος, Αντώνης Σκαραμαγκάς & Παύλος Δεσποτίδης — είναι εδώ για να διερευνήσει τους πιο διάσημους, ανατριχιαστικούς και στοιχειωμένους χώρους που παίρνουν την ανάσα σε όλη την Ελλάδα.

Αυτοί οι τρεις θα παίρνουν μαρτυρίες απο αυτόπτες μάρτυρες που έχουν βιώσει κάτι παράξενο στο εκάστοτε μέρος, αλλα και θα προβάλλουν το ιστορικό του χώρου.

Έχοντας εξοπλισμό ghost hunting τελευταίας τεχνολογίας, θα ξοδέψουν μία ολόκληρη νύχτα σε κάθε μέρος (χωρίς να είναι πάντα ασφαλείς), προσπαθώντας να καταγράψουν παραφυσικά φαινόμενα.

Τέλος, θα αναλύουν το υλικό κάθε έρευνας, κρίνοντας αν υπάρχει παραφυσική δραστηριότητα σε κάθε μέρος. Μαζί με το crew των Παραφυσικών ζητημάτων, guest investigators, ο Τάσος Κροκόδειλος και η Αλεξάνδρα Δεσποτίδου!

Δείτε το βίντεο από το strangefiles.net...


 evianews.com
Enhanced by Zemanta

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ "ΠΑΡΡΗΣΙΑ"

Η Ευδοξία Βασιλείου και ο Στέλιος Πουρνής εκπροσώπησαν την "Παρρησία" στην τελετή και παρέλαβαν το βραβείο.
Η Τελετή Απονομής Βραβείων του 19ου Διαγωνισμού Μαθητικών Εντύπων, που διοργάνωσε η εφημερίδα "Τα Νέα" υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12-5-2012 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το περιοδικό "Παρρησία" του Γυμνασίου Ψαχνών ήταν και πάλι παρόν, αφού κέρδισε το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο για τον Πολιτισμό με το περσινό του τεύχος και είναι η 3η φορά που βραβεύτηκε στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, κατέχοντας ένα μοναδικό ρεκόρ πανελλαδικά.

Ο δημοσιογράφος των "Νέων" Μανώλης Πιμπλής απένειμε το βραβείο στον Στέλιο Πουρνή και την Ευδοξία Βασιλείου.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, με την παρουσία πολλών σημαντικών εκπροσώπων των γραμμάτων και τεχνών, ο δημοσιογράφος των "Νέων" Μανώλης Πιμπλής απένειμε το Βραβείο στο μαθητή Στέλιο Πουρνή και τη μαθήτρια Ευδοξία Βασιλείου, που εκπροσώπησαν την "Παρρησία" στην τελετή.

Ο Στέλιος Πουρνής ευχαρίστησε την εφημερίδα για τη νεότερη αλλά και τις δύο προηγούμενες βραβεύσεις και ανακοίνωσε, εκ μέρους της συντακτικής επιτροπής και του συντονιστή καθηγητή, κ. Δημ. Μπαρσάκη, ότι η έκδοση του περιοδικού "διακόπτεται λόγω τοξικής ρύπανσης της περιοχής (Μεσσαπίας), κυριολεκτικά και μεταφορικά". 

Ο δημοσιογράφος των "Νέων" και παρουσιαστής της εκδήλωσης, Μηνάς Βιντιάδης (αριστερά), δεσμεύτηκε ακολούθως για την αποστολή δημοσιογραφικού κλιμακίου και τη διερεύνηση του ζητήματος από την εφημερίδα.

Ανάμεσα στις πολλές προσωπικότητες που παρευρέθηκαν στην τελετή και συμμετείχαν στη διαδικασία, ήταν ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής, η ποιήτρια Κική Δημουλά, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ο ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης, ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος, ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Άγγελος Δεληβορριάς, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Θεάτρου Τέχνης», Διαγόρας Χρονόπουλος, ο ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας, ο εικαστικός Σωτήρης Σόρογκας, ο συνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο σκηνοθέτης Τάσος Ψαράς, η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, ο λογοτέχνης Θανάσης Νιάρχος, ο διευθυντής των «ΝΕΩΝ», Χρήστος Μεμής και αρκετοί δημοσιογράφοι της εφημερίδας.

Enhanced by Zemanta

"Εδώ Λιλιπούπολη" από το Ωδείο Μαρσύας στη Χαλκίδα

Οι σπουδαστές και οι καθηγητές του Ωδείου Μαρσύας στη Χαλκίδα, αφηγούνται μουσικά... το "Εδώ Λιλιπούπολη" σε μία εκδήλωση που θα σας μείνει αξέχαστη.


Το Ωδείο Μαρσύας οργανώνει εκδήλωση γεμάτη μουσική σε συνεργασία με τους μαθητές και σπουδαστές αυτού και με υπεύθυνη τη καθηγήτρια και υπεύθυνη του Ωδείου Δέσποινα Λαθούρα.
Η Ρόζα η Ροζαλία με μια ακρούδα καφέ χορεύουν την μπόσα νόβα του ζαχαροπλαστείου και ο δράκος με το χρυσαλιφούρφουρο χορεύουν το πριγκιπικό βάλς.

Όχι δεν είμαστε ζουλού...είμαστε οι σπουδαστές και οι καθηγητές του Ωδείου Μαρσύας και σας προσκαλούμε το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 και ώρα 8:00 μμ να θυμηθούμε τη θρυλική εκπομπή, τραγουδώντας στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας (Νομαρχία)

Φοιτητής ετών 85

Ήταν αγρότης αλλά η μέσα του έκαιγε πάντα η φλόγα της μάθησης

Ο 85χρονος σήμερα Μ. Φανουράκης μπορεί σε όλη του τη ζωή να υπήρξε αγρότης, όμως μέσα του πάντοτε έκαιγε η φλόγα της μάθησης. Επιθυμία του ήταν να σπουδάσει κι επειδή στα νεανικά του χρόνια στερήθηκε αυτή τη δυνατότητα, αποφάσισε να ασχοληθεί τώρα με το αντικείμενο του ενδιαφέροντός του.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, παρά τα 85 χρόνια του, ο κ. Φανουράκης είναι ένας ενεργός δημότης της Δημοτικής Ενότητας Επισκοπής του Δήμου Χερσονήσου και φοιτά στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο πρόγραμμα «Αναζητώντας τις Χαμένες Ηθικές μας Αξίες».

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζ. Δοξαστάκης απένειμε στον κ. Φανουράκη το Δίπλωμα Τιμής του Δήμου Χερσονήσου για τις προσπάθειές του και δήλωσε ότι: «ενεργοί δημότες όπως ο κύριος Φανουράκης αποτελούν παράδειγμα έμπνευσης και ενθάρρυνσης της τοπικής κοινωνίας για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες του Δήμου και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα της Δια Βίου Μάθησης.

Ο Δήμος Χερσονήσου επιβραβεύει και στηρίζει όλους τους Δημότες, ανεξαρτήτου ηλικίας που επιχειρούν να βελτιώσουν τη μόρφωση και την κατάρτισή τους»

panoramalife.gr

Παρέμβαση: Το ναυάγιο των πολιτικών αρχηγών και ένα πρόσωπο που θα συζητηθεί.

Τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα γύρω μας αλλάζουν. Μία καινούργια περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, με νέους κανόνες και νέους πρωταγωνιστές. Η Παρέμβαση αποτελεί μία ενημερωτική εκπομπή για τη νέα αυτή εποχή.


Μια Βουλή που συγκροτήθηκε για να διαλυθεί σε λίγες ώρες, μια Κυβέρνηση που ορκίστηκε για να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, μια κοινωνία στα όριά της και η οικονομία στο χείλος της καταστροφής.

Αυτή την Πέμπτη, στο επίκεντρο της εκπομπής Παρέμβαση με τη Γιάννα Παπαδάκου, το σκηνικό των πολιτικών εξελίξεων όπως διαμορφώνεται μετά το ναυάγιο των πολιτικών αρχηγών για τον σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης, καθώς και ένα πρόσωπο που θα συζητηθεί.

Παρέμβαση, την Πέμπτη, 17 Μαΐου στις 24:00, στον Alpha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...