Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Κατάληψη της Νομαρχίας Χαλκίδας από άνεργους και εργαζόμενους...

Σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, έχουν προχωρήσει από νωρίς το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου, εργαζόμενοι και άνεργοι του νομού Ευβοίας. 

Αρχικά έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, από τα Σωματεία Εργαζομένων στα εργοστάσια της Εύβοιας.

Εργαζόμενοι και σωματεία προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου αμέσως μετά. Στην κατάληψη συμμετέχουν το Σωματείο Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, καθώς και τα Σωματεία της Ιντερκέμ, της Νεοσέτ, της Σέλμαν και του πρώην Τσαούσογλου.

Σκοπός τους η διαμαρτυρία για τα λουκέτα που έχουν μπει στα εργοστάσια της Εύβοιας και το καθεστώς ομηρίας στο όποιο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι.

Η κατάληψη θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ όλοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Κείμενο και φωτό από eviaportal.gr

Κατηγορηματικό «όχι» Τσίπρα στα σχέδια συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ

Την κατηγορηματική του άρνηση στα σχέδια συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ «κόμισε» ο Α. Τσίπρας, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων της κρατικής εταιρείας. 


Όπως χαρακτηριστικά, εξήγησε ο Α. Τσίπρας, «πρώτα από όλα ξεπουλιέται σημαντικός εθνικός πλούτος, αφού η επιχείρηση είναι η μόνη στην Ε.Ε. που παράγει νικέλιο αρίστης ποιότητας, εκμεταλλευόμενη δικά της εγχώρια κοιτάσματα συνολικής αξίας περίπου 25 δισ. ευρώ, δηλαδή μεγάλο τμήμα στρατηγικής σημασίας του ορυκτού πλούτου της χώρας μας».

Ταυτοχρόνως, πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική και κοινωνική ζημιά στις τοπικές κοινωνίες έξι νομών της χώρας βάζοντας σε κίνδυνο περίπου 6.000 θέσεις εργασίας σε μία τόσο δύσκολη για το λαό μας περίοδο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για την αποτροπή του μεγάλου εθνικού, οικονομικού και κοινωνικού εγκλήματος συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησής της και θεωρεί ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι οι συντονισμός τους με τους αγώνες των άλλων εργαζομένων για την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονίων τους» υπογράμμισε παράλληλα.

Καταλήγοντας, ο Α. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θεωρεί ότι όχι μόνο πρέπει να διασωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΛΑΡΚΟ, αλλά και να στηριχθεί και αναπτυχθεί γιατί αποτελεί επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και αναγκαίο και βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ίδιας της χώρας μας, που θα προωθήσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς».

VIDEO - Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πέταξαν νερό στον Π. Παυλόπουλο

Με έντονες αποδοκιμασίες και προπηλακισμούς υποδέχθηκε τον Προκόπη Παυλόπουλο ομάδα εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ που διαδήλωναν έξω από τη Βουλή.


Αντιλαμβανόμενοι τον βουλευτή της ΝΔ ο οποίος εκείνη την ώρα αποχωρούσε από το Κοινοβούλιο κινήθηκαν προς το μέρος του φωνάζοντας «κλέφτες, κλέφτες» και «παραιτηθείτε», ενώ κάποιοι του πέταξαν και νερό.

Ο βουλευτής, από την πλευρά του, τελικά κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητό του και αποχώρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο αργότερα ο βουλευτής δήλωσε πως δεν φταίει ο κόσμος.

Δείτε το σχετικό βίντεο


ΛΑΡΚΟ: ΟΡΓΗ κατά Σταϊκούρα - Πέταξαν μπουκάλια οι εργαζόμενοι

Δεν ικανοποίησαν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ οι δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ως προς το μέλλον της επιχείρησης.


Το πλήθος που διαδήλωνε έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αντέδρασε έντονα όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού με αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

«Μας είπε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα και ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ανδρέας Κορετζέλος.

Οι συγκεντρωμένοι συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα και πέταξαν μπουκάλια στο κτήριο -προς τον όροφο που βρίσκεται το γραφείο του κ. Σταϊκούρα, πριν ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ / naftemporiki.gr

Ο Αναγνωστάκης στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Λίμνη

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, με αφορμή τον εορτασμό της Πολιούχου του Δημοτικού Διαμερίσματος Δήμου Ελυμνίων και ύστερα από πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβρέθηκε στην Ιερά πανήγυρη και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα εκδηλώσεις τιμής πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο και τους τοπικούς φορείς της Λίμνης, για την ηρωίδα Λέλα Καραγιάννη, αφού ως γνωστό στις 8 Σεπτεμβρίου εκτελέστηκε η γυναίκα σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης και ταυτόχρονα αποχωρούσαν και οι τελευταίες δυνάμεις κατοχής από τη Λίμνη.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο βουλευτής συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, κ. Ανέστη Ψαρρό, καθώς και με αυτοδιοικητικά στελέχη, όπου ενημερώθηκε για τα τοπικά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.        

Η Βίκυ Καγιά αναστατώνει ακόμη και την Εύβοια με τις πιο sexy πόζες της

Δεν λέει να βγάλει το μαγιό της αυτό το κορίτσι…


Μόλις είδε λίγο τον ήλιο να σκάει αμέσως τρέχει στις παραλίες και αναστατώνει όλο το instagram με τις φωτογραφίες, που ποτέ δεν ξεχνά να ανεβάσει.
 

Αυτή τη φορά η ίδια βρέθηκε σε μια λιγότερο κοσμική παραλία, στην Βόρεια Εύβοια, ακριβώς δίπλα από το εξοχικό της σπίτι.




Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας: Παιχνίδια με το φως και την σκιά στον σκοτεινό θάλαμο

Παιχνίδια με το φως και την σκιά στον μαγικό χώρο του σκοτεινού θαλάμου. Ανακαλύψτε τα «φωτογράμματα» (αποτυπώματα σιλουέτας αντικειμένου) αφήνοντας τα δικά σας ίχνη πάνω σε φωτοευαίσθητες επιφάνειες (φωτογραφικό χαρτί), στο εισαγωγικό εργαστήρι φωτογραφίας με την ονομασία «Η σπηλιά του Πλάτωνα», από τον καλλιτέχνη-ομιλητή Γιώργο Ζαφειρίου. 

Ώρες μαθημάτων:

Για παιδιά 7-15 ετών (2 ώρες)

Παρασκευή 27/09/2013 18.00-20.00
Σάββατο 28/09/2013 πρωί 09.30-11.30 και 12.00-14.00
Σάββατο 28/09/2013 απόγευμα 16.00-18.00 και 18.30-20.30
Συμμετοχή 10€.

Για ενήλικες (3 ώρες)

Παρασκευή 4/10/2013 19.00-22.00
Σάββατο 5/10/2013 11.00-14.00
Σάββατο 5/10/2013 18.00-21.00
Κυριακή 6/10/2013 18.00-21.00
Συμμετοχή 15€.

Τα υλικά σκοτεινού θαλάμου και εκτύπωσης που θα χρησιμοποιηθούν από τους συμμετέχοντες παρέχονται δωρεάν από το εργαστήρι.

Τα υλικά σκοτεινού θαλάμου και εκτύπωσης που θα χρησιμοποιηθούν από τους συμμετέχοντες παρέχονται δωρεάν από το εργαστήρι. Οι εγγραφές γίνονται στο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, Αντωνίου 24, από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00-19:00.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Εργαστηρίου Τέχνης 2221081811 και στο τηλέφωνο του Γιώργου Ζαφειρίου 6977245273.

«Μουσικές πενιές της αγάπης και της ελπίδας» στις 15 Σεπτεμβρίου


«Μουσικές πενιές της αγάπης και  της ελπίδας» ήταν το θέμα της συνέντευξης  τύπου, που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο σύλλογος «Άνθρωπος Ελπίδα Πολιτισμός, παρουσία της εκλεκτής τραγουδίστριας Κατερίνας Κούκα. 

Η αφορμή για την συνέντευξη τύπου που δόθηκε, είναι για την μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο «ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ», με την αφιλοκερδή συμμετοχή του Χρήστου Νικολόπουλου, του Γιάννη Σπανού, του Λάκη Χαλκιά, της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Γιάννη Νικολάου, της Πένης Ξενάκη, της Λένας Αλκαίου, του Γεράσιμου Ανδρεάτου και φυσικά της Κατερίνας Κούκα.

Μεταξύ των άλλων η Κατερίνα Κούκα είπε, πως την συγκλόνισε η φράση της προέδρου που είπε, πως όσο έχουν ζωή οι γονείς των παιδιών έχει καλώς, όταν όμως φύγουν από τη ζωή τι γίνεται ; με αυτή τη φράση καλεί τον κόσμο  της Χαλκίδας και των γύρω περιοχών να συνδράμει στο μεγάλο κοινωνικό  έργο που επιτελεί ο σύλλογος.


ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


Αναγνωστάκης: Δυσκολίες στη λειτουργία των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Κοινή ερώτηση κατέθεσαν, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης και Ασημίνα Ξηροτύρη- Αικατερινάρη, με θέμα την αναστολή λειτουργίας εφοριών στα νησιά της χώρας.

Η κατάργηση 14 εφοριών στη νησιωτική  χώρα, αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερα  προβλήματα από αυτά που επιλύει, καθώς μετά τη λειτουργία των πρώτων δύο Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων, σε Θάσο και Λέρο, παρατηρείται ότι η λειτουργία τους αφορά μόνο συγκεκριμένες συναλλαγές. Η πραγματικότητα αυτή έχει ως αποτέλεσμα, την επικοινωνία των φορολογούμενων με τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ μέσω επιστολών ή ακόμα και την αναγκαστική μετάβασή τους σε αυτές.

Με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις  μεταξύ νησιών, να βαίνουν μειούμενες κατά τους χειμερινούς μήνες και το κόστος μετακίνησης να είναι δυσβάσταχτο για τους πολίτες, το Υπουργείο Οικονομικών ερωτάται, από τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, αν σκοπεύει να βελτιώσει τη λειτουργία των Γ.Ε.Φ, για να καλυφθεί μεγαλύτερο εύρος συναλλαγών και να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Παράλληλα το Υπουργείο ερωτάται, αν θα θέσει κριτήρια για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων των εφοριών, ώστε να μην πλήττεται κατά αυτόν τον τρόπο ο οικογενειακός ιστός και προγραμματισμός.

Οι ΑΝ.ΕΛΛ. Φθιώτιδας και Εύβοιας στηρίζουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Οι Συντονιστικές Επιτροπές Φθιώτιδας και Εύβοιας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»  εκφράζουν την αλληλεγγύη τους  και στηρίζουν το δίκαιο αγώνα των   εργαζομένων της Μεταλλευτικής ΛΑΡΚΟ, που αγωνίζονται διεκδικώντας όχι μόνο την επιβίωση αλλά και την αξιοπρέπειά τους.

Ο στόχος της συγκυβέρνησης Ν.Δ  – ΠΑΣΟΚ είναι προφανής.  Η  διασφάλιση των  συμφερόντων  των  δανειστών ακόμη και αν χρειασθεί  να απολυθούν χιλιάδες άνθρωποι ή  να καταστρέψουν ολόκληρους κλάδους.  Η παρέμβαση της Τρόικα σκληρή και ωμή. Διατάζει εκκαθάριση  της επιχείρησης χωρίς καν να αποζημιωθούν  οι εργαζόμενοι.  

Το ξεπούλημα  της  ΛΑΡΚΟ, τη στιγμή που η επιχείρηση είναι όχι μόνο λειτουργική και  βιώσιμη αλλά και κερδοφόρα, ισοδυναμεί για τους Ανεξάρτητους Έλληνες με «εσχάτη προδοσία». Δεν θα ανεχθούμε πλέον περαιτέρω απώλεια εθνικής κυριαρχίας και ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση της Ελλάδας από υπερεθνικά κέντρα εξουσίας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ αλλά και κάθε εργαζομένου πολίτη αυτής της χώρας που  προασπίζεται το δικαίωμά του  στην αξιοπρεπή διαβίωση. Ενωμένοι θα νικήσουμε και θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...