Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής υπόθεση ληστείας σε τράπεζα στην Εύβοια

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας υπόθεση ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά Ευβοίας με λεία 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δράστες είναι δυο άντρες 27 και 28 ετών και μια 35χρονη, άτομα που ανήκουν στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι δυο άντρες μετά την απολογία τους στον ανακριτή προφυλακίστηκαν, ενώ η 35χρονη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα δυο άτομα.

Ο 28χρονος είχε συλληφθεί το 2003 κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Σύνοδο Κορυφής στη Θεσσαλονίκη και στις 24 Σεπτεμβρίου επρόκειτο να δικαστεί στο Εφετείο.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν δυο βασικά ενδεχόμενα. Το ένα είναι τα χρήματα -που δεν έχουν βρεθεί- να κατέληξαν στο «κοινό εγκληματικό ταμείο» και το άλλο να τα χρησιμοποιούσε ο 28χρονος για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η ληστεία έγινε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, όταν τέσσερις ένοπλοι φορώντας κουκούλες εισέβαλαν στην τράπεζα και με την απειλή των όπλων ανάγκασαν υπαλλήλους και πελάτες να γονατίσουν. Στη συνέχεια αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και ακολούθως διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες στη θέση «Πανόραμα» της Εθνικής Οδού Χαλκίδας-Αιδηψού.

Σύμφωνα με αστυνομικούς οι δύο άνδρες αναγνωρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες ως οι δύο εκ των τεσσάρων ενόπλων ενώ για την 35χρονη, προέκυψε από την έρευνα συμμετοχή της στη διευκόλυνση διαφυγής των δραστών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κουκούλες, σιδερογροθιά, τέσσερις σφαίρες των 9 χιλιοστών καθώς και άλλα αντικείμενα.

Στην Ελβετία η έκθεση για την Ερέτρια


Η αρχαιολογική έκθεση «Ερέτρια: Ματιές στην αρχαία πόλη» ταξιδεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας Τα εγκαίνια έγιναν από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, το Antikenmuseum Basel und Sammlung Ludwig της Βασιλείας σε συνεργασία με την ΙΑ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ευβοίας και τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού Ελλάδας και Ελβετίας.

Πρόκειται για μια αρχαιολογική, ιστορική και θεματική έκθεση όπου οι επισκέπτες θα συναντήσουν την αρχαία Ερέτρια από τις απαρχές έως την ύστερη αρχαιότητα μέσα από τα ευρήματα των ανασκαφών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, της Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής και της Αρχαιολογικής Εταιρίας.

Η έκθεση, θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2011 και θα παρουσιαστεί σε εκθεσιακό χώρο 900 τ.μ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...