Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Άρχισαν τα παρατράγουδα από την συγχώνευση των ΤΕΙ. Απλήρωτοι εργαζόμενοι και ασκούμενοι φοιτητές

Πολλά τα παρατράγουδα με την συγχώνευση των ΤΕΙ Λαμίας και Χαλκίδας, αφού η κατάργηση του ΑΦΜ άφησε απλήρωτους ασκούμενους φοιτητές και καθηγητές-ερευνητές.

Παρά τις πιέσεις που ασκούνται από τους Διοικούντες του ΤΕΙ Στερεάς, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ντίνο Αναστασίου, δυστυχώς όπως λέει, δεν είναι ο μόνος πονοκέφαλος της συγχώνευσης, που εκ των υστέρων αποδεικνύεται πρόχειρη και βιαστική και δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα, για το πότε θα πληρωθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Ο Αναγνωστάκης της ΔΗΜΑΡ για την ΕΡΤ (Video)


Ο βουλευτής της Εύβοιας, Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε επί του Νομοσχεδίου για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, ως ειδικός  αγορητής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Αρχικά, για την ομαλή εξέλιξη  της συζήτησης του νομοσχεδίου, πρότεινε προς το  προεδρείο της επιτροπής να κληθούν φορείς όπως η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ, το ΕΣΡ, η ΕΕΤΤ και ο Πρόεδρος του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών που θα συμβάλλουν με τις γνώσεις τους θετικά, στην κατανόηση του νομοσχεδίου. Επίσης ζήτησε να παρίσταται και ο κος Αλιβιζάτος, με την θεσμική του ιδιότητα, αυτή του Προέδρου της Επιτροπής που συνέταξε το αρχικό σχέδιο νόμου, το οποίο παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με το παρόν νομοσχέδιο.

Συνέχισε την τοποθέτηση του, δηλώνοντας τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς, για ριζική αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, με την παράμετρο της συνεχούς παροχής ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών εκπομπών. 

Σχολιάζοντας γενικά το νομοσχέδιο, τόνισε, πως κινείται σε σωστή κατεύθυνση, αλλά η ψήφισή του, δεν αίρει ούτε τις νομικές, ούτε τις πρακτικές συνέπειες που δημιούργησε η θεσμική εκτροπή της 11ης Ιουνίου 2013.

Επιφυλάχθηκε να σχολιάσει τις  επιμέρους διατάξεις στη συνέχεια της συζήτησης και στάθηκε  ιδιαίτερα σε παρατηρήσεις που αφορούν  το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο  εισάγεται προς ψήφιση το νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε μία  σειρά πολιτικών ενεργειών που  αναφέρουμε επιγραμματικά:
  • Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης Ιουνίου 2013 και της Κ.Υ.Α 02/02.11.2013 που ακολούθησε, όπου ψευδώς παρουσιάστηκαν αναγκαία νομοθετικά μέτρα για την αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
  • Την έλλειψη εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού σήματος, που αποτελεί θεσμική εκτροπή καθώς και την πάροδο ενός μήνα από την σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, για αναστολή της διακοπής των εκπομπών της ΕΡΤ.
  • Το σχέδιο νόμου εισάγεται για να διορθώσει τις συνέπειες του θεσμικού ολισθήματος της 11ης Ιουνίου, όχι για να τις άρει ή για να διορθώσει επί της ουσίας την κατάσταση στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Για αυτό άλλωστε και έγινε η κλήση Αλιβιζάτου στην ακρόαση φορέων.
  • Με την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου, μόνο διορισμοί εποπτών και διοικητών ενός ανύπαρκτου οργανισμού θα γίνουν.  Ούτε η διακοπή του ραδιοτηλεοπτικού σήματος θα αρθεί, ούτε οι συχνότητες της ΕΡΤ θα γίνουν από ανενεργές, ενεργές.
  • Για τη λειτουργία ενός Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα, χρειάζεται το ανθρώπινο δυναμικό, η τεχνογνωσία, η οργανωτική διάρθρωση που διαθέτει σήμερα η ΕΡΤ, γεγονός που δεν υποδηλώνεται πουθενά στο παρόν νομοσχέδιο και αφορά δημόσιο χρήμα, που έχει δαπανήσει ο Ελληνικός Λαός για να αποκτηθεί αυτή η εμπειρία.
  • Με το νομοσχέδιο, γίνεται προσπάθεια νομιμοποίησης των ομαδικών απολύσεων στην ΕΡΤ καθώς ιδρύεται ένα καθόλα διάδοχο εταιρικό σχήμα, αλλά ο ιδρυτικός νόμος προσπαθεί να παρουσιάσει τη διαδοχή της μιας εταιρείας στη θέση της άλλης, ως, δήθεν , δημιουργία νέας εταιρείας.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, συνέχισε συνδέοντας το θέμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με την παρουσία θεσμικού κενού που επικρατεί στην ιδιωτική τηλεόραση. Αναφέρθηκε στην απόφαση  καταπέλτη του ΣτΕ, 3578/2010 , σύμφωνα με την οποία η λειτουργία μη αδειοδοτημένου σταθμού δεν είναι επιτρεπτή. 

Έκλεισε την τοποθέτηση του, καλώντας τις δυνάμεις του συνταγματικού  τόξου, να άρουν το αδιέξοδο της Ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας, μέσω προσθήκης, στο άρθρο 16 του νομοσχεδίου, όπου σε γενικές γραμμές, η ΝΕΡΙΤ διαδέχεται την ΕΡΤ στο σύνολο των έννομων σχέσεων της, συμπεριλαμβανομένων και των εργασιακών σχέσεων. Επιπροσθέτως θα πρέπει να καταργηθεί και η Κ.Υ.Α 02/11.06.2013.

Κεδίκογλου: «Ο Τσίπρας υπόσχεται σοβιέτ στα εργοστάσια»

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «βρίσκεται εντός συνεδρίου, αλλά εκτός τόπου και χρόνου»

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις του από το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, εξαπέλυσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «βρίσκεται εντός συνεδρίου, αλλά εκτός τόπου και χρόνου».

«Κατανοούμε ότι ενόψει συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Τσίπρας πρέπει να κανακέψει τις ακραίες συνιστώσες του, δεν περιμέναμε όμως να υπόσχεται ακόμα και σοβιέτ στα εργοστάσια», πρόσθεσε.

Επιστημονικό Συνέδριο για την αρχαιολογική έρευνα στην Εύβοια

Το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο θα λάβει χώρα στην Ερέτρια στις 12-14 Ιουλίου.


Η ΙΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ανταποκρινόμενη θετικά στην πρωτοβουλία του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών διοργανώνει από κοινού με αυτό και την 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων το πρώτο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Εύβοια με τίτλο «Ένα νησί μεταξύ δύο κόσμων: η αρχαιολογική έρευνα στην Εύβοια. Προϊστορικοί έως και Βυζαντινοί χρόνοι».

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Eretria Village Resort στην Ερέτρια από τις 12-14 Ιουλίου 2013.

Μέσα από το ερευνητικό έργο της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και Ινστιτούτων που δραστηριοποιούνται στο νησί, αποκαλύπτεται η σημασία που η Εύβοια διαδραμάτισε σε όλες τις χρονικές περιόδους, από την προϊστορία έως τους νεώτερους χρόνους. Παρουσιάζοντας ταυτόχρονα στοιχεία νησιωτικού και ηπειρωτικού χαρακτήρα, η Εύβοια ανέπτυξε διαφορετικές πολιτιστικές ενότητες ανάμεσα στο βόρειο και στο νότιο τμήμα της, ενώ η κομβική της θέση στους θαλάσσιους δρόμους τη βοήθησε από πολύ νωρίς να καταστεί κέντρο ανταλλαγής όχι μόνο υλικών αγαθών αλλά και πολιτιστικών ιδεών.
Το πρώτο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με επίκεντρο την Εύβοια φιλοδοξεί να αποτελέσει βήμα για την παρουσίαση των νέων ερευνητικών συμπερασμάτων, για την εκ νέου ανάγνωση παλαιότερων δεδομένων και εν γένει για την ανταλλαγή απόψεων στη βάση μίας νέας επιστημονικής συζήτησης για την Εύβοια.

Αλέξης Τσίπρας από Χαλκίδα: Η ετοιμόρροπη μνημονιακή κυβέρνηση δε θα αντέξει

«Ξέρουμε ότι θα μας απειλήσουν. Ξέρουμε ότι θα μας πουν ότι θα σας κόψουμε τη χρηματοδότηση. Θα πυροβολήσετε τα πόδια σας», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

«Η χρηματοδότηση πηγαίνει κατευθείαν για να πληρώνει τους τόκους και τα χρεολύσια. Και κυρίως το λέμε στην κ. Μέρκελ που έχει εκλογές. Και βεβαίως εκεί δεν έχει αντίπαλο. Εδώ είναι ο αντίπαλός της. Εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντίπαλός της», επεσήμανε , υπογραμμίζοντας ότι το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι το χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό που πρέπει να ζει με αξιοπρέπεια και όχι το χρέος απέναντι στη διεθνή τοκογλυφία.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η λύση δεν θα έρθει ούτε από τον βορρά, ούτε από την ανατολή, ούτε από τη δύση αλλά τη λύση θα τη δώσουμε εμείς αφού πούμε ένα μεγάλο όχι στις κυβερνήσεις της καταστροφής.

Όπως εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όπου να ναι αυτή η ετοιμόρροπη μνημονιακή κυβέρνηση δεν θα αντέξει, θα πέσει και μάλιστα με πάταγο σημειώνοντας πως ο πολιτικός τους χρόνος τελείωσε. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κυνικούς τρομοκράτες τους τεχνοκράτες της τρόικας που όπως είπε, «ζητάνε απολύσεις με τη σέσουλα λες και μετράνε στραγάλια, όχι ανθρώπους».
«Ζητάνε απολύσεις γιατί είναι οι γκουρού της καταστροφής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο τονίζοντας: «Αλλά έχουμε έναν πρωθυπουργό που μαζί με τη νέα του συνιστώσα, το μνημονιακό κόμμα του κ. Βενιζέλου, ως άλλοι Νέρωνες κάθονται από μακριά και βλέπουν την καταστροφή. Αλλά έχουν φτάσει σε ένα σημείο παραλογισμού».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, όλοι οι νόμοι που θεσπίστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια είχαν ως βασικό στόχο να αφαιρέσουν το θεσμικό εκείνο πλαίσιο ,που προστάτευε την εργασία στην Ελλάδα και να δώσουν τη δυνατότητα σε πολυεθνικές αλλά και ντόπιες επιχειρήσεις να εκμεταλλεύονται τον εργαζόμενο, να τον απολύουν και να τον ξαναπροσλαμβάνουν με χαμηλότερο μισθό, γιατί βασικός στόχος του μνημονιακού πειράματος ήταν η μετατροπή της Ελλάδας σε μια αποικία χρέους με αποικιακές σχέσεις τύπου Ανατολικής Ευρώπης και Νοτιοανατολικής Ασίας, με μισθούς Ανατολικής Ευρώπης και εργασιακές σχέσεις Νοτιοανατολικής Ασίας. «Αυτό είναι το πείραμα που στήθηκε αυτά τα τρία χρόνια στις πλάτες του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

O κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η «βασική μας δέσμευση ότι θα επαναφέρουμε τους εργασιακούς νόμους και το νομικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων που υπήρχε στην Ελλάδα για 60 και πλέον χρόνια και καταργήθηκε τα τελευταία χρόνια.

«Δεν έχουμε λερωθεί και δεν θα λερωθούμε. Δεν είμαστε κομμάτι της διαπλοκής και της διαφθοράς. Και δεν θα γίνουμε κομμάτι της διαπλοκής και της διαφθοράς. Ας τους αφήσουμε να συμμαχούν μαζί αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και με τη διαπλοκή που τη λεηλάτησε και ας συμμαχήσουμε όλοι μαζί οι υπόλοιποι, πέρα και έξω από ιδεολογικές διαφορές που μπορεί να έχουμε, διότι αυτή τη στιγμή αυτό που μας ενώνει είναι η ανάγκη να ζώσουμε τη χώρỨ, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ιστιαία και Αιδηψος: Συλλήψεις για κλοπή ρεύματος

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ιστιαίας και Αιδηψού, δύο ROMA, ηλικίας 29 και 28 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας από τη Δ.Ε.Η. και έκθεση σε κίνδυνο ζωής.

Ειδικότερα σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο μικτών συνεργείων ελέγχων, με την συμμετοχή και υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ, κατέλαβαν τους δύο συλληφθέντες να προβαίνουν σε κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας από δίκτυο χαμηλής τάσεως που βρίσκεται σε απόσταση (200) περίπου μέτρων από τον καταυλισμό διαμονής τους στην Ιστιαία.

Για να πετύχουν την κλοπή, οι δύο δράστες χρησιμοποιούσαν μία αυτοσχέδια κατασκευή, αποτελούμενη από καλώδια και μεταλλικούς γάντζους, μέσω της οποίας το ηλεκτρικό ρεύμα κατέληγε στα παραπήγματα τους, μέσα στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ, από τα ανωτέρω καλώδια, τα οποία ήταν εκτεθειμένα, θα μπορούσε να προκύψει σοβαρός κίνδυνος ζωής τόσο για διερχόμενους πολίτες, όσο και για τους ίδιους τους δράστες.

Η παράνομη σύνδεση διακόπηκε, ενώ η ανωτέρω αυτοσχέδια κατασκευή απομακρύνθηκε από τους υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ.

Οι δύο συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ιστιαίας και Αιδηψού, δύο ROMA, ηλικίας 29 και 28 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας από τη Δ.Ε.Η. και έκθεση σε κίνδυνο ζωής.

Ειδικότερα σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο μικτών συνεργείων ελέγχων, με την συμμετοχή και υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ, κατέλαβαν τους δύο συλληφθέντες να προβαίνουν σε κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας από δίκτυο χαμηλής τάσεως που βρίσκεται σε απόσταση (200) περίπου μέτρων από τον καταυλισμό διαμονής τους στην Ιστιαία.
Για να πετύχουν την κλοπή, οι δύο δράστες χρησιμοποιούσαν μία αυτοσχέδια κατασκευή, αποτελούμενη από καλώδια και μεταλλικούς γάντζους, μέσω της οποίας το ηλεκτρικό ρεύμα κατέληγε στα παραπήγματα τους, μέσα στον καταυλισμό.
Σύμφωνα με αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ, από τα ανωτέρω καλώδια, τα οποία ήταν εκτεθειμένα, θα μπορούσε να προκύψει σοβαρός κίνδυνος ζωής τόσο για διερχόμενους πολίτες, όσο και για τους ίδιους τους δράστες.
Η παράνομη σύνδεση διακόπηκε, ενώ η ανωτέρω αυτοσχέδια κατασκευή απομακρύνθηκε από τους υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ.
Οι δύο συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=25008#sthash.qLyeXjiU.dpuf

Γνωστός σκηνοθέτης κρεμάστηκε στο εξοχικό του στην Εύβοια

Ο 55χρονος σκηνοθέτης ήταν πολύ γνωστός στους καλλιτεχνικούς χώρου, αφού είχε σκηνοθετήσει πολλά θεατρικά έργα και παραστάσεις.

Τα τελευταία χρόνια όμως ήταν άνεργος και αυτό ήταν το μεγαλύτερο "χτύπημα" που θα μπορούσε να του δώει η ζωή, όπως είχε εκμυστηρευθεί στο στενό του φιλικό περιβάλλον.

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες να βρεί δουλειά και αφού δεν τα κατάφερε, εγκατέλειψε απογοητευμένος την Αθήνα και επέστρεψε για μόνιμη κατοικία στο εξοχικό της οικογένειας στην Αμάρυνθο και σύμφωνα με τους κατοίκους αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Η οικιακή βοηθός του εχτές το πρωί βρήκε τον Ν.Φ. κρεμασμένο με σχοινί στο δοκάρι του μπάρμπεκιου.

Η ασφάλεια, μετά από έρευνα απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια.

Ο εκλιπόντας ζούσε μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα του στο εξοχικό, ενώ πριν ένα χρόνο έφυγε από την ζωή ο πατέρας του, ο οποίος ήταν ιερέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα δεν μιλούσε σε κανέναν.

Τα αίτια που έσπρωξαν στην αυτοκτονία τον 55χρονο ερευνώνται.

"Le Putanique" στο Mist club την Τετάρτη

Ο χαμός και η τρέλα του "Le Putanique" από το M.A.G. [Marqué Athens Gazi] έρχεται στη Χαλκίδα στο Mist club να ταράξει τα νερά και να σας διασκεδάσει σε mainstream ρυθμούς ...

 Τετάρτη από τις 11:30 μ.μ. μέχρι τις 7:00 π.μ.

Θέατρο '' ΤΕΧΝΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗ'': ''Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ '' του ΜΟΛΙΕΡΟΥ

Το Θέατρο '' ΤΕΧΝΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗ''  έχει την πρεμιέρα της θεατρικής  παράστασης του ''Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ '' του ΜΟΛΙΕΡΟΥ σε σκηνοθεσία Γιώργου  Σμπυράκη, την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 και  ώρα 9.30 μ.μ.στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ.

Η Θεατρική παράσταση  τελεί υπο την αιγίδα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ

 «Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ» ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γ. Ν. Πολίτης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Σμπυράκης
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Βάσια Σκούρα
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Θέατρο «Τέχνης Εξόρυξη».
Η παράσταση προγραμματίζεται για τον Ιούλιο 2013

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ: Παναγιώτης Τζαφέρης
ΚΥΡΙΑ ΙΟΡΔΑΝΗ: Πέρη καραμούζη
ΝΙΚΟΛΕΤΑ: Βάσια Σκούρα
ΡΑΦΤΗΣ: Μαρία Γκάβαλη
ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ: Φούλη Βαρβούζου
ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ: Στάθης Λειβαδίτης
ΚΛΕΟΝΤΗΣ: Αντώνης Σιγανός
ΛΟΥΚΙΛΗ: Δήμητρα Νικηφορίδου
ΔΟΡΙΜΕΝΗ: Βάσια Κρητικού
ΚΟΒΙΕΛΟΣ: Γιώργος Γκούβερης


 Άλλες προγραμματισμένες παραστάσεις:
19, 20, 22 & 23 Ιουλίου, στο ανοιχτό θέατρο "Ορέστη Μακρή" στο πάρκο του Λαού, στις 21:30!

"Έκλεψε" καρδιές και χειροκρότημα το Flamenco των μαθητριών

 
«Αναμνήσεις - Recuerdos» ήταν ο τίτλος της καταπληκτικής παράστασης Flamenco, που παρουσίασαν οι μαθήτριες της Σχολής Χορού του Δήμου Χαλκιδέων, εχθές το βράδυ στην Πλατεία Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι – Κρηπίδωμα) και προξένησαν το αδιαχώρητο από προσέλευσης κόσμου. 


Υπεύθυνη δασκάλα Χορού η Κατερίνα Θωμά-Καλαμακίδη. 


ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ 

Στη Χαλκίδα θα παρασκευάζεται η μπύρα - σαμπάνια Delphi

Δύο ενθουσιώδεις λάτρεις της μπύρας από την Ελλάδα, η Ντία Παπανικολάου κι ο Γιώργος Κωστόπουλος, κι ένας βραβευμένος επαγγελματίας ζυθοποιός από την Ιταλία, ο Davide Zingareli, βρέθηκαν μαζί κάποια «τυχαία» στιγμή κι αποφάσισαν να φτιάξουν στην Χαλκίδα μία τελείως καινούργια μπύρα, την Delphi.

«Έψησαν» την πρώτη τους παρτίδα στο ιδιόκτητο ζυθοποιείο του Davide στην Ιταλία και το γευστικό αποτέλεσμά θα κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά στις αρχές Ιουνίου 2013.

Mία μεσογειακή μπύρα, ανοιχτόχρωμη και λαμπερή, ιδιαίτερα αρωματική και με χαρακτηριστική τόσο γεύση όσο κι επίγευση. Μία μη παστεριωμένη μπύρα που ζυμώνεται με τον παραδοσιακό τρόπο στο μπουκάλι.

Από το Σεπτέμβριο, η Delphi Beer θα διατίθεται σε όλη την Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο από την παραγωγή της στο νέο υπερσύγχρονο ζυθοποιείο της ΕΛΙΞΗ Α.Ε. στη Χαλκίδα.

Μία καινούργια premium μπύρα που φιλοδοξεί να κατακτήσει το ελληνικό, και όχι μόνο, απαιτητικό κοινό μιας κι οι εμπνευστές της προσβλέπουν και στην ανταπόκριση των ξένων αγορών.

H Delphi Beer κυκλοφορεί σε μη επιστρεφόμενες φιάλες των 750ml
Σερβίρεται στους 7⁰C
Συστατικά: νερό, βύνη, κριθάρι, μαγιά, λυκίσκος
Αλκοόλ: 4,5%

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...