Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η μάχη του β' γύρου στους δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Locator Map of Sterea Ellada Periphery, GreeceImage via Wikipedia
Οι μονομάχοι στους δήμους της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την δεύτερη Κυριακή, εμφανίζονται στον πίνακα που ακολουθεί.
ΔήμοςΥποψήφιος / ΚόμμαΠοσοστό / ψήφοι
ΑλιάρτουΑΓΓΕΛΟΥ Χ. / Ανεξ.49,84 / 3965
 ΒΙΤΣΗΣ Α. / ΠΑΣΟΚ43,22 / 3438
Αμφίκλειας - ΕλάτειαςΝΤΟΥΡΟΣ Θ. / Ανεξ.31,97 / 2531
 ΓΡΙΒΑΣ Ι. / Ανεξ.23,43 / 1855
ΔελφώνΦΟΥΣΕΚΗΣ Ν. / ΝΔ48,87 / 8472
 ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Α. / ΠΑΣΟΚ35,21 / 6105
Διρφύων - ΜεσσαπίωνΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ Ι. / ΠΑΣΟΚ48,98 / 7163
 ΨΑΘΑΣ Γ. / Ανεξ.31,39 / 4591
Διστόμου - Αράχοβας - ΑντίκυραςΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ Ι. / ΝΔ(χωρίς στηρ.)47,89 / 2721
 ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ Ε. / ΠΑΣΟΚ42,56 / 2418
ΔομοκούΣΥΡΟΣ Σ. / Ανεξ.33,7 / 3642
 ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΑΣ Δ. / Ανεξ.33,48 / 3619
ΘηβαίωνΝΙΚΟΛΑΟΥ Σ. / ΝΔ39,07 / 7768
 ΣΒΙΓΓΟΣ Ν. / ΠΑΣΟΚ28,75 / 5717
Ιστιαίας - ΑιδηψούΖΑΧΟΣ Χ. / Ανεξ.28,6 / 4148
 ΠΕΤΣΗΣ Η. / ΠΑΣΟΚ26,1 / 3786
Κύμης - ΑλιβερίουΘΩΜΑΣ Δ. / Ανεξ.31,79 / 7532
 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Δ. / Ανεξ.23,66 / 5605
ΛεβαδέωνΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ Ν. / ΠΑΣΟΚ39,27 / 8064
 ΤΣΙΦΗΣ Δ. / Ανεξ.29,75 / 6109
ΛοκρώνΛΙΟΛΙΟΣ Ν. / ΠΑΣΟΚ39,51 / 5454
 ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Α. / ΝΔ(χωρίς στηρ.)35,3 / 4872
ΜακρακώμηςΤΖΙΒΕΛΕΚΑΣ Ν. / Ανεξ.42,59 / 5493
 ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ Ε. / Ανεξ.32,13 / 4145
Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας ΑνναςΨΑΡΡΟΣ Α. / Ανεξ.43,01 / 4338
 ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ι. / ΠΑΣΟΚ(χωρίς στηρ.)41,75 / 4211
Μώλου - Αγίου ΚωνσταντίνουΑΝΤΩΝΙΟΥ Σ. / Ανεξ.37,38 / 3326
 ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ Ε. / ΠΑΣΟΚ34,82 / 3098
ΣκύρουΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Μ.-Μ. / Ανεξ.44,66 / 1029
 ΑΓΓΕΛΗΣ Δ. / Ανεξ.28,55 / 658
ΣτυλίδαςΓΚΛΕΤΣΟΣ Α. / Ανεξ.30,81 / 2957
 ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗ Α. / Ανεξ.25,52 / 2449
ΤανάγραςΓΕΩΡΓΙΟΥ Ε. / ΠΑΣΟΚ49,92 / 5427
 ΚΥΡΙΑΚΟΥ Π. / Ανεξ.38,91 / 4230
ΧαλκιδέωνΖΕΜΠΙΛΗΣ Α. / ΝΔ47,88 / 20831
 ΠΑΓΩΝΗΣ Χ. / ΠΑΣΟΚ

Σε πανστρατιά για τη νίκη των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ καλεί η Κ. Περλεπέ

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη εν όψει του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών την προσεχή Κυριακή απευθύνει προς τους πολίτες της Εύβοιας κάλεσμα αγώνα, για τη νίκη των υποψηφίων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας:

«Καλώ όλους τους πολίτες-ψηφοφόρους της Εύβοιας να μετέχουν μαζικά στο δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών και να δώσουν τη νίκη τόσο στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο του κ. Κλέαρχου Περγαντά, όσο και σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους του Νομού μας που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ.

Οι ανάγκες του νομού μας και κυρίως τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Εύβοιας δεν επιτρέπουν χαλαρότητα και πειραματισμούς, αφού πλέον οι Περιφέρειες και οι Δήμοι θα είναι με το νέο σύστημα του «Καλλικράτη» ιδιαίτερα αποφασιστικοί παράγοντες για τη ζωή των τοπικών κοινωνιών.

Όλοι μαζί για τη νίκη.»

Δημοτικές εκλογές 2010

Koili EviaImage via Wikipedia
Enhanced by Zemanta

Αδελφοποίηση Επιμελητηρίων Εύβοιας και Λευκωσίας

Locator map of Euboea prefecture (Νομός Εύβοια...Image via WikipediaΣτην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση Αδελφοποίησης των Επιμελητηρίων Εύβοιας και Λευκωσίας.
Την εκδήλωση προλόγισε η κα Σεπετή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας.
Ακολούθησε ομιλία του προέδρου του Επιμελητηρίου κου Παναγιώτη Σίμωση ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν είναι μια τυπική εκδήλωση αβρότητας, αλλά είναι μια πράξη αμοιβαίας αναγκαιότητας. Μεταξύ των άλλων ο κος Σίμωσης ανέφερε επίσης ότι << η αδελφοποίηση των δύο Επιμελητηρίων, θα αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα για την περαιτέρω ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των μελών των δυο επιμελητηρίων, εδραιώνοντας ένα δεσμό συνεργασίας που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δυο περιοχών μέσα στο δυσμενές Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Οικονομικό περιβάλλον.

Η απελευθέρωση του διεθνούς εμπορίου και ο σκληρός ανταγωνισμός που προέκυψε λόγω της παγκοσμιοποίησης των αγορών, καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία την ενδυνάμωση εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο επιχειρηματικών κόσμων. Η αδελφοποίηση θα βοηθήσει στην δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος αμφίδρομης συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού και θα ανοίξει νέες προοπτικές για την αντιμετώπιση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Η κοινή γλώσσα, οι κοινές πολιτιστικές καταβολές και παραδόσεις, τα κοινά πρότυπα ανάπτυξης και αντιμετώπισης των σύγχρονων προβλημάτων, συνιστούν εγγύηση ουσιαστικής συνεργασίας σε Ευρωπαϊκό και σε Διεθνές επίπεδο >>.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας κου Αγκαστινιώτη Χριστόδουλου ο οποίος με την σειρά του αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του γεγονότος στην ιστορική του σημασία κάνοντας ταυτόχρονα μια ιστορική αναδρομή στους δεσμούς της Κύπρου με την Εύβοια αλλά και στις σπουδαίες προοπτικές που ανοίγονται για τις δυο πλευρές.

Ειδικότερα ανέφερε ότι << η φιλοξενία των προσφύγων-Κυπρίων στην Εύβοια υπήρξε ζεστή και η απορρόφηση τους για εργασία στις ευβοϊκές επιχειρήσεις άμεση όπως στην ΑΕ Αφοι Μιμίκου. Οι δεσμοί φιλίας με την Εύβοια ενδυναμώθηκαν μετά τις πυρκαγιές του 2007 όταν οι Κύπριοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προσέφεραν στο νομό Ευβοίας ένα πυροσβεστικό όχημα. Η Κύπρος που αποτελεί την πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην μέση ανατολή και η Ελλάδα που είναι η πύλη των Βαλκανίων ορίζουν την αδελφοποίηση των δυο Επιμελητηρίων σημαντικό και πολύ χρήσιμο μοχλό ανάπτυξης και δημιουργίας και για τις δυο πλευρές >>.

Ακολούθως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Παναγιώτης Σίμωσης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκωσίας κος Αγκαστινιώτης Χριστόδουλος στο πλαίσιο της Αδελφοποίησης των δύο Επιμελητηρίων υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Συνεργασίας των δυο Φορέων.

Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Ευάγγελος Σταύρου, ο κος Παναγιώτης Παπαφιλίππου Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας, ο κος Κούκος Παντελής Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, ο κος Ιωάννης Λιονάκης Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, ο κος Βασίλης Αρμόνης πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Χαλκίδας και κος Πάτσαλος Κωνσταντίνος Στρατηγός εν Αποστρατεία Μέλος του Συλλόγου των Κυπρίων Εύβοιας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες επιχειρηματίες- μέλη του Επιμελητηρίου Εύβοιας στο πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο το 2010 με τίτλο Εξαγωγικό Μάρκετινγκ.

Μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν ο Πατέρας Τιμόθεος, οι Επίτιμοι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ.κ. Ευάγγελος Σταύρου, Γαληνός Λαουτάρης και Αλέκος Αίσωπος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κος Νικόλαος Ζέρβας, ο κος Βασίλης Αρμόνης Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, ο κος Ηλίας θαλάσσης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Εύβοιας, η κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, η κα Γωγώ Σκιά Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων παραρτήματος Χαλκίδας, η κα Χαρούλα Λοφίτου Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Κυπρίων Εύβοιας, ο κος Λεόντιος Κωνσταντίνου Ταμίας του ΔΣ του Συλλόγου Κυπρίων Εύβοιας, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Πρόεδροι και Μέλη ΔΣ Επαγγελματικών Σωματείων και Συλλόγων, Επιχειρηματίες – Μέλη του Επιμελητηρίου κ.α.
Enhanced by Zemanta

Στον 2ο γύρο η Στερεά - Τι είπαν οι δυο μονομάχοι

Άραγε όταν ο Θανάσης Χειμάρας δήλωσε "ο αγώνας λήγει όταν ο διαιτητής ΛΑΟΣ σφυρίξει τη λήξη", εκτός από τον λαό φυσικά αναρωτιόμαστε αν στο πίσω μέρος του μυαλού του είχε και τους ψηφοφόρους του ΛΑ.Ο.Σ.

Η δήλωση του κ. Χειμάρα έχει ως εξής:
«Είχαμε πει από τη πρώτη στιγμή ότι ο αγώνας αυτός θα ήταν δύσκολος και μακρύς και θα κριθεί τη δεύτερη Κυριακή. Σεβόμαστε το αποτέλεσμα, το μελετάμε, με κάθε λεπτομέρεια και συνεχίζουμε μέχρι τη τελική κρίση του λαού της Στερεάς Ελλάδας.
Συνεχίζουμε με επιχειρήματα, θέσεις και προτάσεις και οι πολίτες θα κρίνουν και θα πουν τον τελικό λόγο.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, που προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν ανεξάρτητα από ποιόν ψήφισαν.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους όσοι έλαβαν μέρος σ’ αυτές τις εκλογές, για τη συμμετοχή τους και το ήπιο πολιτικό κλίμα που κυριάρχησε σε όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου.
Ο αγώνας για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής συνεχίζεται. Όπως και η προσπάθειά μας για την πραγματική ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Τις επόμενες ημέρες μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε.
Ο αγώνας τελειώνει όταν ο διαιτητής- ΛΑΟΣ- σφυρίξει τη λήξη του…»

Ο κ. Χειμάρας δεν θέλησε να πει περισσότερα και επιφυλάχθηκε για τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά του ο Κλέαρχος Περγαντάς ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την πρωτιά. Δήλωσε συγκινημένος και χαρακτήρισε τη διαφορά "καθαρή".
Είναι διαφορά νίκης είπε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Περγαντάς. <<Για μας πάνω απ' όλα είναι οι πολίτες είμαστε ένας από αυτούς
Lamiareport

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...