Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΜΕ Ευβοίας: Oχι στην κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας

Με ψήφισμα της η ΕΛΜΕ Ευβοίας λέει όχι στην κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, όχι στην κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να μένει έξω από το δημόσιο σχολείο κανένας μαθητής και εκπαιδευτικός. 


Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με ένα Δημόσιο Σχολείο πληγωμένο ανεπανόρθωτα και μια σωρεία προβλημάτων και απαράδεκτων καθυστερήσεων που κινδυνεύουν να τινάξουν τις  όποιες εναπομείνασες δομές δημόσιας εκπαίδευσης κυριολεκτικά στον αέρα. Παρά τις απονενοημένες διαβεβαιώσεις και τα αμήχανα δελτία τύπου που εκδίδει η κυβέρνηση η κατάσταση στην εκπαίδευση παραμένει εκρηκτική.

Κανένα σχολείο δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει, μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί στα σχολεία τους, οι σχολικοί φύλακες, αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής λειτουργίας, βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα, το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο δεν έχει ακόμη ψηφιστεί, ενώ θα ζητηθεί να εφαρμοστεί από τις 11 του μηνός «στου κασίδη το κεφάλι», οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από τα υπηρεσιακά συμβούλια, όμως τα ονόματα των αποσπασμένων κυκλοφορούν άτυπος από χτες στο διαδίκτυο, Γυμνάσιο με νέα ωρολόγια προγράμματα υπό μορφήν κοπτοραπτικής και άλλα τραγελαφικά που υποβαθμίζουν σταθερά τη λειτουργία και απαξιώνουν το ρόλο του Δημόσιου σχολείου.

Ειδικότερα για την Τεχνική εκπαίδευση που δέχτηκε πρώτη τα πλήγματα αυτής της επίθεσης αναφέρουμε:

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας υπακούοντας πειθήνια στις εντολές της τρόικας κατάργησαν εν μια νυκτί 52 από τις 110 ειδικότητες της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ) πλήττοντας θανάσιμα ιδίως εκείνο τον τομέα της εκπαίδευσης, στον οποίο προσφεύγουν τα παιδιά των πιο αδύναμων και φτωχών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, επιζητώντας γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση, την τεχνική - επαγγελματική εκπαίδευση.

Συνολικά στην Εύβοια 29 μόνιμοι καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων οδηγούνται σε διαθεσιμότητα-απόλυση (η κινητικότητα είναι παραπλάνηση), πάνω από 250 μαθητές και μαθήτριες μένουν χωρίς ειδικότητα ενώ σε δεύτερη φάση λόγω συρρίκνωσης του μαθητικού δυναμικού και άλλες ειδικότητες γενικής παιδείας θα εκδιωχθούν από τα σχολεία αυτά, τα οποία οδηγούνται σε εξαφάνιση.

Κτίρια ή εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα, κινδυνεύουν να μείνουν ανενεργά και να εκποιηθούν όπως όλος ο Δημόσιος πλούτος αυτής της χώρας.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή

Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας, εργαζόμενοι και άνεργοι, μαθητές και γονείς, νεολαίοι και ηλικιωμένοι, σε ένα αποφασιστικό και συντονισμένο αγώνα για

Μόρφωση – εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν!

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αντιδραστική «αναδιάρθρωση» της εκπαίδευσης, γενικής και τεχνικής. Όχι στο σχολείο της αγοράς ( όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο, στη μαθητεία, στην ιδιωτικοποίηση και στην πρόωρη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο).
Άμεσα μέτρα ενίσχυσης για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία.
Ουσιαστική στήριξη της ειδικής αγωγής
Καμιά συγχώνευση – κατάργηση σχολείου!
Ανώτερο όριο 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια. Αύξηση  των δαπανών για την εκπαίδευση.
Απόσυρση του ΠΔ για την αξιολόγηση και του νόμου 4142/13 για τη  Αρχή Διασφάλισης  Ποιότητας.
Ενιαίο 12χρονο σχολείο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένο για όλα τα παιδιά. Ουσιαστική στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης κατά τη μεταβατική περίοδο.
Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά,

Παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα και νερό για όλο το λαό!
Όχι στη διάλυση – συρρίκνωση – ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.
Άμεσα μέτρα ανακούφισης για την ανεργία, την εξαθλίωση και τη μαζική φτώχεια.
Ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατικά δικαιώματα στα σχολεία και στους τόπους εργασίας

Να καταργηθεί το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.
Σταμάτημα κάθε συνδικαλιστικής δίωξης.
Καμιά δίωξη ενάντια στους αγωνιζόμενους.
Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12).
Να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ  με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες. Και κάθε άλλη κυβέρνηση που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλου του νομικού τους οπλοστασίου, που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους.

Να ενταθεί η πάλη ενάντια στο σύμφωνο σταθερότητας που επιβάλει η ΕΕ.

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, δεν το πληρώνουμε!

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΑΡΑ


Την ημέρα που  η Εκκλησία μας γιορτάζει την  Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, διάλεξε  για να φύγει για το μεγάλο  ταξίδι ο Στέλιος Καζαντζίδης  κι έτσι από πολύ νωρίς σήμερα  το πρωί, φίλοι του από την  γύρω περιοχή αλλά και απ΄ όλη την Ελλάδα, έφταναν στο κοιμητήριο της Ελευσίνας όπου αναπαύεται ο μεγάλος λαϊκός βάρδος, για να αποθέσουν ένα λουλούδι, να ανάψουν ένα κερί.


 Ο σύλλογος φίλων  του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας  «ΥΠΑΡΧΩ» έφτασε και κείνος  από πολύ νωρίς και όπως πάντα έκανε το χρέος του.

Αρκετοί ήταν  οι σύλλογοι που έδωσαν το  παρόν μαζί με της Εύβοιας,  αλλά και απλοί φίλοι, όπου  όλοι μαζί στο τέλος έγιναν  μια χορωδία και τραγούδησαν  τραγούδια του.

Ποιήματα διάβασαν, ο στιχουργός Βαγγέλης Ατραϊδης,  καθώς και ο ποιητής του συλλόγου  της Εύβοιας Μιχάλης Μιχαηλίδης.

ΔΩΔΕΚΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΩΝ
Χαλκίδα 14/9/2013

Πάλι μου τάραξε το νου
Στέλιο η μέρα εκείνη,
η μαύρη αυτή Παρασκευή
που στην ψυχή μου  έχει γραφτεί,
και τώρα πια  δε σβήνει.

Και συ ως την  στερνή στιγμή πάλεψες για να ζήσεις,
γιατί είχες  δυνατή καρδιά
και πίστευες αληθινά,
τον Χάρο να νικήσεις.

Και κάθε πού  ’ρχετε αυτή
η μέρα κάθε χρόνο,
μαύρη ανάμνηση πικρή
μου φαρμακώνει την ψυχή,
και με γεμίζει  πόνο.

Η ώρα έντεκα πρωί
το δυο χιλιάδες ένα,
π΄ έπεσε σαν τον κεραυνό
ένα μαντάτο  θλιβερό,
που αφορούσε εσένα.

Στις δεκατέσσερις πρωί
Σεπτέμβρη η  αυλαία,
της ζήσης κλείνει  στη ζωή
και ήτανε για  σένα ήττα αυτή, πρώτη και τελευταία.

Γι αυτό και  βρίσκομαι εδώ
στο Άγιό σου  Μνήμα,
να σ΄ απαγγείλω με καημό
για τον δικό σου τον χαμό,
Στέλιο αυτό το ποίημα.

Σ΄ όλες τις  μάχες της ζωής
ήσουνα παλικάρι,
μα ο Χάρος  τούτη τη φορά
σε βρήκε άρρωστο  βαριά,
και ήρθε να σε πάρει.

Σκοτείνιασε ο  Ουρανός
και τα πουλιά σωπάσαν,
δεν βγάλανε  ούτε λαλιά
και τρομαγμένα στη φωλιά,
τρέξανε και  φωλιάσαν.

Και του ΥΠΑΡΧΩ τις ευχές
στους φίλους εκεί πάνω,
Τσιτσάνη Χιώτη  κι όσους δεις Μάρκο Ζαμπέτα αν μπορείς, Μπέλλου Παπαϊωάννου.

Μιχάλης Συμεών Μιχαηλίδης 
Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη
Νομού Ευβοίας «ΥΠΑΡΧΩ»
2221029148 / 6972813275

Αρτάκη: Στις φλόγες τρία μαγαζιά ύστερα από βραχυκύκλωμα

Ήταν 04.00 τα ξημερώματα περίπου όταν ακούστηκαν εκρήξεις από τον χώρο των επιχειρήσεων που συστεγάζονται στην περιοχή της Νέας Αρτάκης Χαλκίδας, και μέσα σε λίγα λεπτά τρία καταστήματα είχαν τυλιχτεί στις φλόγες.


Έντρομοι οι κάτοικοι που ξύπνησαν από τον θόρυβο έβλεπαν τη μεγάλη φωτιά να πλησιάζει τη διπλανή μονοκατοικία, όπου διέμενε οικογένεια με δύο μικρά παιδιά, και χωρίς να το σκεφτούν έτρεξαν να τους ειδοποιήσουν.

Με τα παιδιά στην αγκαλιά (το ένα επτάμισι μηνών) εκείνοι έτρεξαν στον δρόμο, ενώ άμεσα έφτασε στο σημείο και η Πυροσβεστική.

Μέχρι αργά το πρωί δύο υδροφόρα οχήματα έδιναν μάχη για να μην εξαπλωθεί η φωτιά. Τελικά κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο, όμως τα τρία καταστήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, με τις ζημιές να ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, κατά τους ιδιοκτήτες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλονται σε βραχυκύκλωμα.Πηγή: eviazoom

Εύβοια: Έβαλε το φίλο του για "δόλωμα" κι έχασε τη γυναίκα του

Η ζήλια ενός άνδρα στην Εύβοια τον οδήγησε στο να στήσει μια παγίδα στη σύζυγό του,την οποία όμως έμελλε να πληρώσει ακριβά, καθώς όπως αποδείχτηκε είχε βάλει "το λύκο να φυλάει τα πρόβατα"...


Από τότε που την παντρεύτηκε, συνεχώς την ζήλευε. Επειδή η δουλειά του είναι να ταξιδεύει σε μακρινές αποστάσεις, πίστευε πως η γυναίκα του τον απατούσε. 

Όπως γράφει το evianews, ο ζηλιάρης σύζυγος για να την τσεκάρει, έβαλε έναν φίλο του από τα παλιά να αρχίσει να την ενοχλεί με μηνύματα και τηλέφωνα.

Η ίδια στην αρχή ήταν απότομη αλλά ύστερα από τις πολλές πιέσεις, θέλησε να αλλάξει την στάση της και άρχισε να του μιλάει γλυκά στο τηλέφωνο.

Ο άγνωστος φίλος δεν έμενε στην Εύβοια αλλά στην Πελοπόννησο. Όταν τον ρωτούσε ο άντρας της αν ανταποκρίνεται στα τηλέφωνα η σύζυγος του, πάντα ήταν αρνητικός.

"Η κοπέλα ούτε να με ακούσει δεν θέλει" του έλεγε.

Ο ίδιος είχε ερωτευτεί την φωνή της και έτσι κανόνισε να την δει από κοντά. Κανόνισαν να πιουν καφέ στην Χαλκίδα για να μην τους δει κανένας από το χωριό.

Το ειδύλλιο δεν άργησε να γεννηθεί και έτσι μετά από το ραντεβού δέθηκαν περισσότερο. Αποτέλεσμα ήταν και να πάρουν την απόφαση να ζήσουν μαζί αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον άντρα της που ο ίδιος άθελα του την έμπλεξε στην... παρανομία.

Διήμερη περιοδεία του Β. Αποστόλου σε Κύμη και Σκύρο

Ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Εύβοιας και  συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, θα επισκεφτεί την Παρασκευή 13/9 και το Σάββατο 14/9/2013 την περιοχή της Κύμης και της Σκύρου.

Την Παρασκευή  το πρωί θα συναντηθεί με εργαζόμενους και το Δ.Σ. του σωματείου Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και έπειτα στη Σκύρο θα έρθει σε επαφή με κατοίκους και φορείς του νησιού για να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο.


Enhanced by Zemanta

H Χαλκίδα υποδέχεται το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

Για έβδομη συνεχή χρονιά στις αίθουσες της Χαλκίδας θα συμπαρατεθεί το κλασικό με το νέο, η τέχνη με τη φαντασία, η μυθoπλασία με την αληθινή ζωή. 


Με όχημά του την απελευθερωτική δύναμη της εικόνας θα ξεκινήσει την Τρίτη 8 Οκτωβρίου η μεγάλη γιορτή του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ φιλοδοξώντας να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των ανεξάρτητων κινηματογραφιστών και των θεατών.

Στην προσπάθεια συμβολής και στήριξης της εγχώριας κινηματογραφίας το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - Docfest, συγκεντρώνει  και προβάλλει  ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ ως η δημιουργική θεώρηση της πραγματικότητας καθρεφτίζει τον κόσμο μέσα απο ένα φακό άλλωτε ειλικρινή και άλλωτε παραμορφωτικό.
Καθώς δεν υπάρχει πιο δυνατό σενάριο από την ίδια την πραγματικότητα το Ελληνικό ντοκιμαντέρ αντλεί χρώμα και κίνηση μέσα απο τον ακέραιο και αποκαλυπτικό χαρακτήρα του προωθώντας  την κινηματογραφική σκέψη.

Μέσα απο 52 ιστορίες ταινιών όπου ξεχώρισαν για την ιδιαιτερότητα των θεμάτων και τον τρόπο γραφής τους θα ταξιδέψουμε φέτος στο πολυπρισματικό σύμπαν  του ντοκιμαντέρ.


Με φόντο την σύγχρονη οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική πραγματικότητα  σε συνθήκες κρίσης, το Φεστιβάλ συνεχίζει να στηρίζει  και να αναδεικνύει  το δημιουργικό ντοκιμαντέρ  προσφέροντας στους Έλληνες κινηματογραφιστές μια οδό έκφρασης των καλλιτεχνικών τους ανησυχιών.

Tην επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν φέτος στο Φεστιβάλ 34 ταινίες-ντοκιμαντέρ .

Η έντονη και δυναμική παρουσία του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest όλα αυτά τα χρόνια το έχει αναδείξει σε ένα απο τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και ουσιαστικό τόπο συνάντησης των δημιουργών.

Εμπνευσμένοι καλλιτέχνες που αφιέρωσαν το έργο τους στις αισθητικές αναζητήσεις ενός κινηματογράφου ανήσυχου και διερευνητικού μας δίνουν την ευκαιρία για 6 ημέρες, να στοχαστούμε και να ονειρευτούμε μέσω της πιο απελευθερωτικής μορφής τέχνης, αυτή του ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 20 ταινίες ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο αφιερωμάτων και τιμητικών εκδηλώσεων σε σημαντικούς  Έλληνες κινηματογραφιστές.

Φέτος στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν πάνω απο 75 ταινίες ντοκιμαντέρ.

Όπως κάθε χρόνο στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις -ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, masterclasses, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, εκθέσεις ζωγραφικής και παρουσιάσεις εργαστηρίων σε συνεργασία με δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα- προσφέροντας  ένα χώρο ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.

Οι αίθουσες προβολής μετατρέπονται σε χώρους οπου η έμπνευση,οι ιδέες, οι σκέψεις, τα προβλήματα, θέτουν τα νέα δεδομένα για το αύριο του ελληνικού κινηματογράφου. 

Τιμή στον αείμνηστο Χαλκιδέο Καθηγητή Ηλία Κρίσπη

Βιβλίο του Ηλία Κρίσπη
Ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας  οργανώνουν Επιμνημόσυνη Εκδήλωση Τιμής προς τον αείμνηστο Χαλκιδέο Καθηγητή Ηλία Κρίσπη, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμο Νομικό Σύμβουλο Υπουργείου Εξωτερικών. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα τελετών του Δήμου Χαλκιδέων (Οδός Φαρμακίδου 15, 1ος όροφος) στις 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Έναρξη Εκδηλώσεως: 18:00 μ.μ.
Έναρξη – Σύντομη μουσική εισαγωγήΧαιρετισμός Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δημητρίου Αναγνώστου
Χαιρετισμός Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδος,
κ. Λάμπρου Γκάνη
Χαιρετισμός του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και
Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου.
Χαιρετισμός του Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. Υπουρ-γού Επικρατείας, κ. Χάρη Παμπούκη.
Χαιρετισμός Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,
κ. Ιωάννη Αδαμόπουλου.
Χαιρετισμός Πρέσβεως κ. Γεωργίου Πουκαμισά.
Για την προσωπικότητα, το βίο, το επιστημονικό έργο και τη συμβολή του αειμνήστου Καθηγητού ΗΛΙΑ ΚΡΙΣΠΗ στην ανάπτυξη του Διεθνούς Δικαίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα ομιλήσουν οι κ.κ.:

Ιώαννης Καράκωστας, Ομότιμος Καθηγητής, τ. Αντιπρύτανης του Παν/μίου Αθηνών
Κώστας Μπέης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθη-νών, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη
Αντώνης Μπρεδήμας, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος του Διοικ. Συμβουλίου του Ιδρύματος Καθηγητού Ηλία Κρίσπη.
Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, Αν. Καθηγητής Παν/μίου Αθη-νών, Επιστημονικός Σύμβουλος του Ιδρύματος Καθηγητού Ηλία Κρίσπη
Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτης, Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών & Εισαγγελέων
Ο Πρέσβης ε.τ. κ. Κωνσταντίνος Βάσσης.

Μετά το πέρας της Εκδηλώσεως, θα γίνει μετάβαση στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδος (Ελ. Βενιζέλου 5), στον προαύλιο χώρο του οποίου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου Καθηγητή ΗΛΙΑ ΚΡΙΣΠΗ, από την αξιότιμο Πρόεδρο Πρωτοδικών, Κα Χριστίνα Λίμουρα.

Χαλκίδα: Το τηλεφώνημα που έκανε τους άπορους γονείς να χαμογελάσουν!

Αυτό που ήθελαν ήταν να μπορούν να αγοράσουν τις τσάντες και τα σχολικά για τα παιδιά τους. Η κρίση δυστυχώς τους έκανε να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα και να ζορίζονται ακόμα και για το φαγητό τους.


Όταν ξεκίνησαν τα σχολεία ο καημός τους μεγάλωσε για το πως θα καταφέρουν να μην στερήσουν το χαμόγελο από το προσωπάκι των παιδιών τους. 

Η απάντηση ήρθε λίγες ώρες αργότερα.

Όταν είδαν τις τσάντες, τα παιδιά άρχισαν να χαμογελούν

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τα «πρωτάκια» παρέλαβαν την πρώτη τους σχολική τσάντα (μαζί με τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής και γραφική ύλη).

Πήραν σαν δώρο μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια και μαρκαδόρους

Ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης, μαζί με την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΧ, Τασούλα Ψυχογιού, καλωσόρισαν τα νεαρά μέλη στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα και τα ενθάρρυναν στο καινούργιο ξεκίνημά τους, αυτό μιας μακράς περιόδου, της σχολικής.
evianews.com

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την κατάληψη του Διοικητηρίου Εύβοιας

Kαι τη δημιουργία ευρύτατου μετώπου αντίστασης και ανατροπής 


Ο βουλευτής  Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Αποστόλου, συμμετέχοντας χθες στην κοινή σύσκεψη φορέων εργαζομένων στην Εύβοια που έγινε στο χώρο του υπό κατάληψη Διοικητηρίου, μεταξύ άλλων δήλωσε τα παρακάτω:

 «Πρώτος στόχος μας είναι η ανατροπή της συγκυβέρνησης του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μαζί με τους εργαζόμενους και τους ανέργους όλης της χώρας, που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δίκαιά τους, αλλά και μία άλλη πορεία για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την αναγέννηση της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει  την κατάληψη του Διοικητηρίου Ευβοίας  και τη δημιουργία ευρύτατου μετώπου αντίστασης και ανατροπής.».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...