Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Το ΠΑΜΕ Εύβοιας καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους στην απεργία

Το ΠΑΜΕ Εύβοιας ετοιμάζεται για την μεγάλη απεργία της 6ης Νοεμβρίου  και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους να πάρουν μαζικά μέρος.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

"Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή  μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Μας κοροϊδεύουν για ακόμα μια φορά! Οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας εξήγγειλαν την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο όχι μόνο δεν ανακουφίζει εξαθλιωμένους ανθρώπους, αλλά στοχεύει με ψίχουλα, να χειραγωγήσει τις λαϊκές αντιδράσεις και να μοιράσει τη φτώχεια μεταξύ των εργαζομένων.

Να  μην παραδώσουμε τα δικαιώματά μας. Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης.

Η κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ.
Με την εφαρμογή του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην αγορά. Φέρνει δουλειά ήλιο με ήλιο, διαλύει την εργατική λαϊκή οικογένεια, πλήττουν ακόμα περισσότερο την μητρότητα, καταργούν το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο.
Η κυβέρνηση προστατεύει τη μεγαλοεργοδοσία, το βλέπουμε στην πόρτα μας! Οι εργαζόμενοι σε ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ και πολλούς ακόμα εργασιακούς χώρους μένουν απλήρωτοι, ανασφάλιστοι. Αφήνουν τους βιομήχανους να ανοιγοκλείνουν τα εργοστάσια της περιοχής και να κρατάνε σε ομηρία χιλιάδες οικογένειες. Την ίδια στιγμή στέλνουν τα ΜΑΤ στους εργαζόμενους που διεκδικούν τη δουλειά και τα δεδουλευμένα τους όπως στη Περιφέρεια (13 συλλήψεις) και στο Carrefour (7 προσαγωγές).

Να  μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή  μας κόλαση.

Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες  απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και  στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στη μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. 

Να  μην ανεχτούμε τις συνθήκες της  σύγχρονης εξαθλίωσης.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Κάθε διοικητικό συμβούλιο, επιτροπή αγώνα, σωματειακή επιτροπή να σημάνει συναγερμό, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Να προγραμματιστούν Εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, συσκέψεις και συνελεύσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ  ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ
Η υποχώρηση στις δυσκολίες, ο συμφιλιωτισμός με το κεφάλαιο, οι διαπραγματεύσεις μέσα στην ΕΕ οδηγούν στη μακροημέρευση της βαρβαρότητας. Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας.

Στις 6 Νοέμβρη  απεργούμε, ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός.

  • Γνωρίζουν ότι η παραγωγή είτε θα γίνεται για το κέρδος, είτε για τις ανθρώπινες ανάγκες. Ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει παράδειγμα πουθενά στον κόσμο.
  • Το πρόβλημα λένε, είναι οι κακοί επιχειρηματίες, η κακή διαχείριση, η ανικανότητα. Δείχνουν την αλλαγή κυβέρνησης ως λύση για τα προβλήματα.
  • Παίζουν με τις αγωνίες των εργαζομένων, τους κρατάνε σε «αναμονή» εξυπηρετώντας πολιτικά παιχνίδια.
  • Εμφανίζονται «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» υπερασπιστές των συμφερόντων μας. Βουλευτές, Δημοτικοί, Περιφερειακοί, μαζί και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός. Ειδικά ο τελευταίος με τη πλειοψηφία του στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας προβάλει ως στόχο του συνδικαλιστικού κινήματος για τη λύση των προβλημάτων μας την αλλαγή κυβέρνησης. Για μία ακόμη φορά θα πει: Ας περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν!!! Αυτός ο στόχος είναι μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα πολιτικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων που ζητούν να πάρουν μέρος στην διαχείριση.
Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δεν μπορούν να σπουδάσουν, δεν μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν. Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους, στους μηχανισμούς που θρέφει.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!
Να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας.
Να πιστέψουμε στο δίκιο μας".


ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 11ΠΜ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...