Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο Κώστας Χαϊνάς με τους πολίτες της Χαλκίδας

Ο δικηγόρος κ. Χρ. Χατόλας με τη σύζυγό του, ο Κώστας Χαϊνάς και η κα Μαρίνου
Ο υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ στην Εύβοια  ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ έκανε την μοναδική ΠΟΛΙΤΙΚΗ συγκέντρωση στη Χαλκίδα, όπως έγραψε και η ΝΤΕΠΥ.

Δεν μίλησε πολύ ο ίδιος. Άφησε τους πολίτες να πάρουν το λόγο και να δώσει αυτός τις απαντήσεις. Και απάντησε σε ΟΛΑ τα ερωτήματα όσο σκληρά και να ήταν κάποια. 

Ο διάλογος, έντονος μερικές φορές, ήταν εποικοδομητικός, μια και τέθηκαν όλα τα καυτά ζητήματα της προεκλογικής περιόδου , από τα μνημόνια και το ευρώ, μέχρι τη συνεργασία της Αριστεράς .

Στο ΛΟΥΣΥ ο Κώστας υποδέχτηκε, με την οικογένειά του όλους τους καλεσμένους , φίλους και ψηφοφόρους, που καλωσόρισε  η κόρη του.

Μαίρη Χουλιέρη, Κώστας και Χρύσα Χαίνά
 Η Μαίρη Χουλιέρη, Γραμματέας του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος, που υπηρετεί και ο Κ. Χαίνας, σαν απλό μέλος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αλλά και στο πάθος του για την οικολογία και την ανάπτυξη.

Γιατροί, επιχειρηματίες, άνθρωποι του μόχθου και της... ανεργίας παραβρέθηκαν για να στηρίξουν με λόγια και πράξεις την υποψηφιότητα του Κ. Χαϊνά.

Η ΔΗΜΑΡ απέδειξε ότι με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο ξέρει να τιμά τους ανθρώπους που έχουν άποψη και τολμούν πολιτικά.

Παίρνοντας το λόγο ο Κώστας Χαϊνάς παρουσίασε ένα βασικό πλαίσιο θεμάτων τα βασικά σημεία των οποίων ήταν :

1. Οι εκλογές της 6ης Μαίου είναι πολύ σημαντικές για τη χώρα από τη μεταπολίτευση, αφού όλα δείχνουν ότι περνάμε σε μια άλλη εποχή.

2. Οι δυνάμεις του δικομματικού πολιτικού συστήματος διέρχονται την σοβαρότερη κρίση των τελευταίων χρόνων και αμφισβητούνται πολύ έντονα για πρώτη φορά.

3. Το διακύβευμα των εκλογών αυτών δεν είναι το Ναι ή το Όχι στο μνημόνιο και μόνο. Η αντιπαράθεση δεν είναι απλά ανάμεσα στις μνημονιακές και στις αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλά ανάμεσα από τη μια στις δυνάμεις που έχουν τις βασικές ευθύνες για τα σημερινά αδιέξοδα, στις δυνάμεις της στασιμότητας και της συντήρησης και από την άλλη στις δυνάμεις των δημοκρατικών αλλαγών και των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, μιας Ευρώπης των λαών και της αλληλεγγύης.

4. Η λύση για την επόμενη μέρα των εκλογών δεν είναι μια Κυβέρνηση των δύο εκφραστών του δικομματισμού σε συνεργασία ή όχι. Αυτές οι λύσεις εφαρμόστηκαν και αποδείχθηκαν ανίκανες όχι απλά να δώσουν κάποιες λύσεις στα προβλήματα της χώρας αλλά με τις πολιτικές τους επέτειναν τα αδιέξοδα.

5. Η εναλλακτική Κυβερνητική πρόταση που καταθέτει η Δημοκρατική Αριστερά είναι η συνάντηση όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών, οικολογικών και αριστερών πολιτικών δυνάμεων, σε ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο με αξιόπιστες πολιτικές και φερέγγυα πρόσωπα.

6. Η αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Αριστεράς θα αποτελέσει τον καταλύτη ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια δημοκρατική και προοδευτική ευρωπαϊκή προοπτική για τη χώρα.

7. Το χαρτί της α-Κυβερηνσίας που κουνάνε επιδεικτικά οι εκπρόσωποι του δικομματισμού είναι χωρίς αντίκρισμα. Ασφαλώς κανένας δεν μπορεί να αδιαφορεί για την επόμενη μέρα των εκλογών. Γι αυτό και η Δημοκρατική Αριστερά καταθέτει προτάσεις εφικτές και ρεαλιστικές, εναλλακτικής διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Πολλοί συμπολίτες πήραν στη συνέχεια το λόγο και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος.

Τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί για προβλήματα ανάπτυξης και ανεργίας που αφορούν την Εύβοια και κατατέθηκαν πολλές σκέψεις και προτάσεις για την αξιοποίηση της πλούσιας βιοποικιλότητας του νομού και της θαλάσσιας ακτογραμμής του για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες μιας βιώσιμης ανάπτυξης και της νεανικής επιχειρηματικότητας, η οποία όμως χρειάζεται συγκεκριμένη στήριξη από την πολιτεία με το χτύπημα της γραφειοκρατίας, με τον καθορισμό συγκεκριμένων κινήτρων και οικονομικών.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Κώστας Χαϊνάς ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν χρήσιμα και όχι απλά διαμαρτυρόμενοι και δεσμεύθηκε το σώμα των πολιτών που αποτέλεσε την σημερινή συζήτηση, σε περίπτωση εκλογής του στην επόμενη Βουλή, να αποτελέσει ένα σταθερό και ανοικτό σώμα διαβούλευσης με τους πολίτες, για όλα τα θέματα που θα απασχολούν τον τόπο μας και ειδικά την Εύβοια, σώμα που θα λειτουργεί με όρους άμεσης δημοκρατίας σε τακτικά χρονικά διαστήματα και όχι μόνο προεκλογικά.

Με σεβασμό και με ευλάβεια, το τρισάγιο στη μνήμη του Πάνου Γεραμάνη

Με σεβασμό και με ευλάβεια, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα τρισάγιο στη μνήμη του Πάνου Γεραμάνη, η οικογένεια, οι φίλοι του και ο σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ», έδωσαν όπως πάντα το παρόν τους. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ, ΑΛΑΤΑΣ «...Δύο 14χρονα αγόρια, ο ένας ήταν ο Πάνος Γεραμάνης, παρακολουθούσαν από τη μά...

Το πούλμαν ήταν γεμάτο μαθητές και ο οδηγός ήταν μεθυσμένος

Ασυνείδητος οδηγός λεωφορείου μετέφερε 39 μαθητές από το 3ο γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης έχοντας καταναλώσει νωρίτερα αρκετό αλκοόλ.

Ο οδηγός πιάστηκε στα πράσα από τους άντρες της Τροχαίας, οι οποίοι τον σταμάτησαν για έλεγχο και του έκαναν αλκοτέστ. Μόλις οι αστυνομικοί είδαν πως ο οδηγός έχει πιει λίγο παραπάνω από τα επιτρεπτά όρια ακινητοποίησαν το λεωφορείο .

Ο οδηγός συνελήφθη με την κατηγορία της διατάραξης ασφαλούς συγκοινωνιών και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Στη Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε... το κόμμα του φραπέ!

Οι Θεσσαλονικείς ανέκαθεν είχαν διάθεση για χιούμορ και τις περισσότερες φορές, αυτό είναι πολύ εύστοχο. Έτσι μια παρέα από τη συμπρωτεύουσα, αποφάσισε να ιδρύσει το κόμμα του... φραπέ.
Έτσι, έφτιαξαν το καταστατικό για το Μ.Μ.Σ.ΤΑ (Μιμήσου Τα), το οποίο προβλέπει:
  1. Το κόμμα δεν είναι ούτε μνημονιακό ούτε αντιμνημονιακό. Είναι διαφορετικό.
  2. Στο κόμμα δεν μπορούν να παρεισφρήσουν πρώην βουλευτές, πρώην νομάρχες, πρώην Δήμαρχοι, πρώην πρωθυπουργοί, πρώην γκόμενες, ούτε κι οι επόμενες. Θέλουμε ησυχία. Επιτρέπεται μόνο η προσχώρηση μετανοημένων αντιδημάρχων και αμετανόητων χαλαρών.
  3. Βασική Αρχή του είναι το ... Χαλαρά!!!
  4. Στόχος μας είναι η εξίσωση του βασικού μισθού με τους μισθούς του προνομιούχου Μπαγκλαντές, ήτοι 2.000 € το μήνα για 16 μήνες + έξοδα κίνησης + έξοδα διασκέδασης.
  5.  Για τους βουλευτές του κόμματος προβλέπεται να καταβάλλεται σε εβδομαδιαία βάση το ποσό των 10.000 € προς επιλεγμένους ψηφοφόρους προς τέρψιν σε πάσης φύσεως μπάρα, οριζόντια ή κάθετη.
  6. Από τη στιγμή που το κόμμα θα ενταχθεί στη βουλή θα διαγραφούν όλα τα χρέη και θα δώσουμε επίδομα ισόβιων διακοπών σε Μέρκελ, Δ.Ν.Τ. και όλους τους Εθνοσωτήρες στα εξωτικά νησιά του Τριγώνου του Διαβόλου.
  7. Ως επίσημο σήμα του κόμματος ορίζεται το κουλούρι Θεσσαλονίκης και ο φραπέ με τρία δάχτυλα αφρό και κίτρινο καλαμάκι. (Ή είμαστε χαλαροί ή δεν είμαστε).
  8. Σε εβδομαδιαία βάση προβλέπεται αυγοπόλεμος με τους βουλευτές μπροστά από το Μνημείο Του αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.
  9. Αυγά θα διατίθενται δωρεάν σε όλους τους ψηφοφόρους. Οι βουλευτές θα έχουν την πολυτέλεια να προμηθευτούν σκουφάκι μπάνιου.
  10.  Καθημερινό θα είναι το γιαούρτωμα των βουλευτών που εισέρχονται στο αίθριο της βουλής. Θα παρέχονται δωρεάν γιαουρτάκια 2 % λιπαρών για οικονομία.Κάθε ημέρα προβλέπεται στον δημόσιο τομέα Happy Hour από τις 9.00 το πρωί ως τη λήξη βάρδιας. Ο καφές είναι χορηγία των κατά τόπους καφετεριών.
  11. Απαγορεύεται αυστηρά η οποιαδήποτε μορφή ενασχόληση με οποιοδήποτε ζήτημα πλην της χαλάρωσης, μετά τη λήξη της βάρδιας. (Σημ.: Η συμμετοχή στο Happy Hour Καθημερινά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ).

Νέα πρωτιά για το Κεντρικο Δελτίο ειδήσεων του MEGA

Με μέσο όρο 28,7, τις καθημερινές, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA συνεχίζει την πορεία πρωτιάς στον πίνακα τηλεθέασης. Και τον μήνα Απρίλιο διατήρησε την πρώτη θέση στην ενημέρωση, σημειώνοντας 6,2 μονάδες διαφορά από τον ΑΝΤ1 που ακολουθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen.

Στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η πρωτιά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA με την Όλγα Τρέμη τις καθημερινές και τον Νίκο Στραβελάκη τα Σαββατοκύριακα:

Αναλυτικά:
1-29 Απριλίου (Δευτέρα- Παρασκευή)
Μ.Ο.
Αρ.Τηλεθεατών
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
28,7
936.000
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1
22,5
737.000
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14,3
406.000
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12,7
400.000
ΣΚΑΙ
8,4
327.000
ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6,5
251.000
1-29 Απριλίου (Δευτέρα- Κυριακή)
Μ.Ο.
Αρ.Τηλεθεατών
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
27,4
868.000
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1
22,6
715.000
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17
454.000
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13,1
399.000
ΣΚΑΙ
8,2
308.000
ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
6,3
236.000

Έχασε πάνω από 100 κιλά με την δίαιτα του... Facebook!

Από τη δίαιτα του αστροναύτη και τη δίαιτα του ανανά στη δίαιτα του Facebook. 
 
Μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου ένας 29χρονος κατάφερε να χάσει πάνω από 100 κιλά, να βρει την υγιή του φυσική κατάσταση και να ανακτήσει και την χαμένη του αυτοπεποίθηση.  
 
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μάθιου Μπριγκς έχασε την μητέρα του, η μεγάλη του θλίψη τον οδήγησαν να το «ρίξει» στα fast food και σε τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη. Το αποτέλεσμα ήταν ο 29χρονος να ζυγίζει 197 κιλά.

Μονάχα όταν είδε τον εαυτό του σε μια φωτογραφία στο facebook μπόρεσε να καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης. Ένιωθε ταπεινωμένος και σοκαρισμένος για τον εαυτό του και έτσι πήρε απόφαση να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες με σκοπό να αδυνατίσει, και τα κατάφερε.

Σήμερα ο Matthew ζυγίζει 87 κιλά και βοηθάει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τον ίδιο.

Δύσκολες ώρες για τη Μαρία Ηλιάκη

Τη μητέρα της, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, «έχασε» χτες η δημοφιλής παρουσιάστρια Μαρία Ηλιάκη.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αυτοψία για τη νεανική ανεργία

Στη νέα εκπομπή του Alpha, Αυτοψία, για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση οι πολιτικοί γίνονται αυτόπτες μάρτυρες φλεγόντων κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων. Κάθε εβδομάδα, πολιτικοί, τεχνοκράτες αλλά και άνθρωποι της τέχνης και του θεάματος συνοδεύουν τον Αντώνη Σρόιτερ σε ρεπορτάζ που διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα και έρχονται αντιμέτωποι οι ίδιοι με προβλήματα που αναζητούν λύση, ενώ η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τις αντιδράσεις τους. Η εκπομπή ολοκληρώνεται στο στούντιο όπου ακολουθεί συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους.

Νέοι χωρίς μέλλον, νέοι χωρίς προοπτική: Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, η Αυτοψία ανοίγει τον φάκελο νεανική ανεργία. Ο Αντώνης Σροίτερ και οι Παύλος Γερουλάνος, Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού και Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καραμέρος, Υποψήφιος Βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και Ρένα Δούρου, Υποψήφια Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., συναντούν νέους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης και πτυχιούχους που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό και συνομιλούν μαζί τους. Ποια καυτά ερωτήματα θέτουν οι νέοι στους πολιτικούς και τι απαντήσεις παίρνουν από αυτούς;

Στη συζήτηση στο στούντιο, εκτός των τεσσάρων υποψήφιων βουλευτών, συμμετέχει και ο Βασίλης Καπερνάρος, Υποψήφιος Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αυτοψία, την Τετάρτη 2 Μαΐου στις 24:00, στον Alpha.

8 Χρόνια φυλακή στον Παυλο Ψωμιάδη

Ένοχο για κακούργημα έκρινε το δικαστήριο τον πρώην μεγαλομέτοχο του ομίλου «Ασπίς», Παύλο Ψωμιάδη, για την πλαστή εγγυητική επιταγή των 500 εκατ. ευρώ, που προσκόμισε το 2009.

Ο Παυλος Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε οκταετή κάθειρξη, χωρίς αναστολή. Είχε προσκομίσει την επιταγή, προκειμένου να πείσει τις Αρχές ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στα αποθεματικά της εταιρείας

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Λοΐζος, στενός συνεργάτης του Παύλου Ψωμιάδη, ο οποίος φέρεται να του είχε προσκομίσει την εγγυητική επιταγή.

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 22χρονη ιερόδουλη, φορέας του AIDS

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 22χρονη ιερόδουλη, Tatiana Bukhtoyarova, μετά την απολογία της στον 13 τακτικό ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ότι προσέφερε τις υπηρεσίες της, γνωρίζοντας ότι ήταν φορέας του ιού HIV.

Η 22χρονη Tatiana Bukhtoyarova εντοπίστηκε το Σάββατο σε οίκοανοχής επί της οδού Φωκαίας 22 στην Αθήνα και, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κατοικεί στο Γαλάτσι.

Στην 22χρονη ασκήθηκε χθες ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για την παραβίαση της σφράγισης του παράνομου οίκου ανοχής, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων και για άλλες παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Στη δημοσιότητα έδωσε την Κυριακή η αστυνομία τις φωτογραφίες της 22χρονης αλλοδαπής, Ρωσικής υπηκοότητας, για την οποία προέκυψε από το...

Ο Σαμαράς ανέβαλε την ομιλία του στα Χανιά... ελλείψει ακροατηρίου

Είναι γνωστό ότι στην Κρήτη η ΝΔ είχε πάντα περιορισμένη απήχηση αφού στην μεγαλόνησο κυριαρχούσαν το ΠΑΣΟΚ και οι Μητοστάκηδες. Σε αυτές τις εκλογές η κατάσταση είναι ακόμα πιο σύνθετη επειδή οι ψηφοφόροι των κομμάτων αρνούνται να μετακινηθούν, όπως έκαναν παλιά και «σνομπάρουν» τις συγκεντρώσεις.

Το βλέπουμε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων βουλευτών αλλά και των πολιτικών αρχηγών όπου απουσιάζει το «πάθος και το πλήθος». Την απροθυμία του κόσμου την συνειδητοποίησε ο Αντώνης Σαμάρας χτες Κυριακή στην αρχή της περιοδείας του στην Κρήτη η οποία θα ξεκινούσε από τα Χανιά. Είχε προγραμματίσει λοιπόν μια ομιλία στο επιμελητήριο της πόλης των Χανίων-στο άντρο των Μητσοτακαίων- και μετά θα έφευγε για Ηράκλειο όπου είχε προγραμματίσει την δεύτερη συγκέντρωση του.

Έφτασε στο αεροδρόμιο όπου των περίμεναν μόνο οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ μετά των οικογενειών τους. Τα μηνύματα από το επιμελητήριο δεν ήταν ενθαρρυντικά αφού οι διοργανωτές προέβλεπαν ότι δεν θα υπήρχε κόσμος. Έμεινε λίγο στο αεροδρόμιο, είδε κάποιους τουριστικούς πράκτορες που του εξέθεσαν τα κλαδικά τους προβλήματα και μετά αναχώρησε για Ηράκλειο...

Διέξοδος: Τα κλειδιά της εκλογικής αναμέτρησης.

Τα νέα δεδομένα και η έντονη πολιτική επικαιρότητα καλούν τους πολίτες να πάρουν σημαντικές αποφάσεις τόσο στην καθημερινότητά τους όσο και μπροστά στην κάλπη. Μία απόπειρα αναζήτησης ενός νέου πολιτικού σκηνικού μακριά από τα σημερινά αδιέξοδα αποτελεί η πολιτική εκπομπή Διέξοδος.

Η Ελλάδα στην τελική ευθεία για τις εκλογές: Οι θέσεις των κομμάτων. Τα κλειδιά της εκλογικής αναμέτρησης. Οι κρίσιμες λεπτομέρειες που θα καθορίσουν την έκβαση του αποτελέσματος. Ο απόηχος στην Ελλάδα μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Γαλλικών εκλογών.

Στο στούντιο της εκπομπής, ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου υποδέχεται τον Yπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο, τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Εκπρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ., Κωστή Αϊβαλιώτη, τον Υποψήφιο Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρη Ψαριανό και τον Εκπρόσωπο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρη Ζαφειριάδη.

Διέξοδος, την Τρίτη, 1 Μαΐου στις 24:00, στον Alpha.
 

Kυριακάτικο οδοιπορικό της ΔΗΜ.ΑΡ.

Tην Κυριακή 29 Απριλίου κλιμάκιο στελεχών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, αποτελούμενη από τους Αναγνωστάκη Δημήτρη, Καπράλο Ηλία, Κολιοπάνο Πάνο, Παπανδρέου Ανδρέα και Παύλοβιτς Άλκη, επισκέφθηκε τη βόρεια Εύβοια και επικοινώνησε το πρόγραμμα και τη θέσεις της.

Το κλιμάκιο της ΔΗΜ.ΑΡ. ξεκίνησε το οδοιπορικό του από τις Ροβιές και επισκέφθηκε στη συνέχεια την Αιδηψό, τους Ωρεούς, την Ιστιαία, το Πευκί, τους Παπάδες, την Κερασιά, τη Στροφυλιά, την Κήρινθο και το Προκόπι.

Σε όλους τους σταθμούς, τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με πολλούς συμπολίτες μας και να απαντήσουν σε ερωτήσεις που τέθηκαν και αφορούσαν είτε ζητήματα των τοπικών κοινωνιών είτε ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχοντας μία συνολική πολιτική πρόταση, δηλώνει μέσω των στελεχών της ,σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται, ότι ως Αριστερά της ευθύνης, είναι έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράση και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του δικομματισμού.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

 Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου 2012, με τη Χάρη του Θεού, για τεσσαρακοστή έκτη (46η) συνεχόμενη χρονιά, η καθιερωμένη διήμερη προσκυνηματική εκδρομή των Χαλκιδέων στην Τήνο, την οποία πραγματοποιούσε η αείμνηστος καθηγήτρια θεολόγος Ελένη Δεϊμέζη - Θεοχάρη, και εδώ και μία δεκαετία τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.


Με τη συνδρομή των κυρίων και κυριών ομαδαρχών και την άγρυπνη φροντίδα του Διευθυντού του Γηροκομείου μας Αρχιμανδρίτου π. Συμεών Ηλιοδρομίτη, 650 ευλαβείς προσκυνητές αναχώρησαν για την Τήνο από το λιμάνι της Ραφήνας το Σάββατο 28 Απριλίου στις 7.30 το πρωί, μεταξύ των οποίων οι συνοδοί του Σεβασμιωτάτου Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης – Προϊστάμενος του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Κανήθου και Διάκονος Μεθόδιος Φουντούλης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σωκράτης Σκλιάς ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκιδέων κ. Αλέξανδρος Αναστασίου, ο τ. Βουλευτής και ευεργέτης της Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός κ.ά

Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου και στη συνέχεια τον Τριαντάρο, γενέτειρα του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Γρηγορίου (Πλειαθού), όπου στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια Τρισάγιο στην Προτομή του μακαριστού Μητροπολίτου Γρηγορίου. Με πολύ συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε καταλλήλως τους Τριανταρίτες, με επικεφαλής τον Ιερέα τους π. Αντώνιο, για την φιλόξενη διάθεσή τους, η οποία εκφράστηκε και με την παράθεση κεράσματος στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, ενώ τους προσέφερε και ένα αντίγραφο φωτογραφίας του Αγίου ενδόξου εθνοϊερομάρτυρος Αμαβροσίου (Πλειανθίδη) επισκόπου Μοσχονησίων, ο οποίος μαρτύρησε κατά την Μικαρασιαστική Καταστροφή και ήταν θείος κατά σάρκα του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος Γρηγορίου (Πλειαθού).

Την Κυριακή 29 Απριλίου το πρωΐ, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Αρχιερατικό Συλλείτουργο, υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ιεράρχου Σύρου κ. Δωροθέου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και με αφορμή την φράση του Ευαγγελίου «ο Πιλάτος εδωρήσατο το σώμα του Ιησού τω Ιωσήφ» αναφέρθηκε στις άπειρες δωρεές του Θεού στη ζωή των ανθρώπων, τονίζοντας ότι το μέγιστο Δώρο Του παραμένει το Σώμα και το Αίμα Του, που προσφέρει στους πιστούς σε κάθε Θεία Λειτουργία, ενώ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για το δώρο της φιλοξενίας των Χαλκιδέων προσκυνητών στο Ιερό Καθίδρυμα της Τήνου, στο δώρο της παρουσίας του και στο δώρο της εν Χριστώ αγάπης με την οποία συνδέονται πάντοτε.

Ο Σεβασμιώτατος άγιος Σύρου κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε κι εκείνος τον Μητροπολίτη μας και στο πρόσωπό του, όλους τους εκ Χαλκίδος προσκυνητές για την παρουσία τους λέγοντας ότι, ένα ακόμα δώρο του Θεού είναι συνιερουργία και η μετάληψη του Σώματος και Αίματος του Χριστού από το αυτό άγιο Ποτήριο, τονίζοντας ότι όλοι οι Τηνιακοί με πολλή αγάπη κάθε χρόνο αναμένουν τους αδελφούς Χαλκιδείς για το καθιερωμένο προσκύνημά τους, ενώ συνεχάρη και τον άγοντα τα ονομαστήριά του, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.
Αρμοδίως προσεφώνησε και ο εντιμώτατος Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς.
Στη συνέχεια η Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Ιδρύματος παρέθεσε πρωινό καφέ στους επισήμους και την Χορωδία, κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν οι καθιερωμένες ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων.

Στη 1.50 το μεσημέρι, οι προσκυνητές αναχώρησαν από το λιμάνι της Τήνου για τη Ραφήνα και από εκεί επέστρεψαν οδικώς στη Χαλκίδα, περίπου στις 7.30 το βράδυ.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην Μεγαλόχαρη Παναγία μας, η οποία έδωσε σε όλους τους προσκυνητές την ευλογία Της, επιπλέον δε ευχαριστεί και:

· Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για την ευλογία και την κανονική άδεια που παραχώρησε για την πραγματοποίηση της Εκδρομής και για την αυτοπρόσωπη παρουσία του, καθώς και τούς συνεργάτες του, με πρώτον τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Φανερό – Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, για τη φιλόξενη διάθεσή τους.

· Τον Αντιπρόεδρο κ. Ευάγγελο Παρασκευά-Γκίζη και το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Προσκυνήματος της Ευαγγελιστρίας για τα φιλόξενα αισθήματά τους.

· Τον π. Συμεών Ηλιοδρομίτη και τους υπευθύνους ομαδάρχες και ομαδάρχισσες κ. Μαρία Μάνου, κ. Λιάνα Γριβάκη, κ. Μαρίκα Σαλονικιού, κ. Ιωάννη Τουλίτση, κ. Ανθίπη Γάσπαρη, κ. Αντιγόνη Μπούρικα, κ. Θεοδώρα Μάμαλη, κ. Ευάγγελο και Φωτεινή Βενιζέλου, κ. Ακριβή Κωνσταντινίδου, κ. Κωνσταντίνο Στάμου, κ. Ουρανία Τσαμπελη-Παπαγεωργίου, κ. Ειρήνη Βενιζέλου, κ. Ιωάννα Σταμέλου, κ. Φωτεινή Κεμανέ και κ. Ελένη Κατσομπενάκη-Κεραμιδά, για την άψογη διοργάνωση και τούς κόπους πού κατέβαλαν.

· Τούς χριστιανούς του, οι οποίοι, όπως πάντα, έδειξαν την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά του και συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις στην άψογη εφαρμογή του προγράμματος.

Ε.Κ. Εύβοιας: Απεργία μετά τις εκλογές με πρόταση του ΠΑΜΕ

Μετά από πρόταση των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ. (Ταξική Ενότητα) προκηρύχτηκε απεργία μετά τις εκλογές από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Πέμπτη 26/04/2012.

Η πρόταση κατατέθηκε γιατί υπάρχει ανάγκη να απαντήσουν οι εργαζόμενοι στην προκλητική απαίτηση των εργοδοτών να μειωθούν οι μισθοί, να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις κ.τ.λ.. Σε όλους τους κλάδους η επίθεση δεν έχει προηγούμενο.

Η πρόταση αυτή υπηρετεί την επείγουσα ανάγκη το εργατικό κίνημα να είναι ετοιμοπόλεμο από τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές. Να είναι αποφασισμένο να συγκρουστεί με την εξουσία που θα συνεχίσει να βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών όποια κυβέρνηση και να σχηματιστεί (από ένα ή περισσότερα κόμματα της πλουτοκρατίας).

Πρόταση για απεργία έχουν καταθέσει οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. και στη ΓΣΕΕ η οποία όμως δεν έχει ακόμη συζητηθεί. Καλούμε τα σωματεία να αρχίσουν από τώρα την οργάνωση για την επιτυχία της απεργίας. Να ασκήσουμε πίεση για παρόμοια απόφαση στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όπου επικρατεί ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Καμία αναμονή, καμία πίστωση χρόνου στην καινούργια αντιλαϊκή – αντεργατική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα είναι χάσιμο χρόνου, θα λειτουργήσει εις βάρος του αγώνα που πρέπει να αναπτυχθεί. Στις προηγούμενες εκλογές μετά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έδινε πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση μπλοκάροντας την οργάνωση του αγώνα που έπρεπε να αναπτυχθεί.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 10π.μ.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά θα γίνει στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ στις 10π.μ.


"Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφαση της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη", αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του και επισημαίνει:.

"Tο σύστημα της εκμετάλλευσης. της καταπίεσης έχει εξαπολύσει θεούς και δαίμονες για να ξεπεράσει την κρίση προς όφελος του, μεταφέροντας όλα τα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, καταστρέφοντας παραγωγικές δυνάμεις και πρώτα απ’ όλα καταστρέφοντας τη βασική παραγωγική δύναμη, τον άνθρωπο. Οι απολύσεις, το κλείσιμο εργοστασιων, η μαζική φτώχεια, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κριση. Καμια υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Με αυτήν την απόφαση τιμάμε τη φετινή πρωτομαγιά.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Μπορούμε να ζήσουμε καλυτέρα. Το πισωγύρισμα σε συνθήκες προηγουμένων δεκαετιών δεν είναι ο ρεαλισμός της εποχής. 126 χρονιά μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο, δε μας αξίζει η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η δουλειά ήλιο με ήλιο για να τα βγάλουμε πέρα. Παράγουμε όλο τον πλούτο και μας ανήκει.

· Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για κλαδικές Συμβάσεις που θα εμποδίζουν τη σφαγή στα μεροκάματα και τους μισθούς.

· Να δυναμώσει η οργανωμένη αντίθεση στα χαράτσια και τη φοροληστεία, με αίτημα την κατάργησή τους.

· Να επεκταθεί η λαϊκή ανυπακοή στις πληρωμές των γονιών για να λειτουργήσουν τα σχολεία, των ασθενών για να εξεταστούν στα νοσοκομεία.

· Να καταργηθούν τα χαράτσια της δήθεν «αλληλεγγύης», της ΔΕΗ και το λεγόμενο τέλος επιτηδεύματος.

· Να υπάρξει ισχυρό πλέγμα με μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ώστε να πάρουν ανάσα, να μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση.

· Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα για το τσάκισμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

· Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας από την απληστία των εργοδοτών που τα θέλουν να δουλεύουν για 400 ευρώ.

Να πολλαπλασιαστούν οι χαλυβουργίες
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αγώνα τους

ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ,
ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 10π.μ."

Εν θερμώ !

Tου Γιάννη Χατόλα, ιδιωτικού υπαλλήλου, αποφοίτου κοινωνιολογίας

Την ώρα που φίλοι και γνωστοί, με πτυχία και μεταπτυχιακά, εσωτερικού και εξωτερικού και δώστου και ξένες γλώσσες και διδακτορικά, μένουν άνεργοι ή στην καλύτερη περίπτωση, δουλεύουν σε εργοστάσια και επιχειρήσεις - μαντριά δούλων, για μισθούς που δε φτάνουν ούτε για δείγμα, πόσο μάλλον για διασκέδαση και ψωνίζουν μεταλλαγμένες φόλες απο discount σούπερ μάρκετ ύποπτης υγιεινής γιατί πρέπει να φάνε.

Τη στιγμή που συνάδελφοί σκέφτονται τα νοίκια του παιδιού τους που σπουδάζει και το μέσα τους ραγίζει κομμάτι-κομμάτι όταν σκέφτονται οτι του χρόνου ίσως να του κόψουν τις σπουδές γιατί τα πάντα είναι ακριβά και πληρώνεις για τα τζάμπα.

Την ίδια στιγμή πού τα μπαγιάτικα νέα για το μαύρο ή πολύχρωμο χρήμα και τους διεφθαρμένους Αγίους ξεχειλίζουν από τις οθόνες και γεμίζουν τους δρόμους προσπαθώντας να μας πνίξουν και να μας παρασύρουν σε μια άνευ προηγουμένου απαξίωση της Πολιτικής ως έννοιας και ως Θεσμού.

Την ίδια στιγμή που η Δημοκρατία και η Ελευθερία, η Αξιοκρατία κινδυνεύουν ακόμα και απο τους ίδιους μας τους εαυτούς (και φοβόμαστε το χέρι μας όταν θα φτάσει στην κάλπη όπως φοβόμαστε και το χέρι του διπλανού σαν να κρατάει μαχαίρι).

Τη στιγμή που ο δείκτης έχει τεντωθεί και το απλό παραστράτημα άνετα μπορεί να μεταλλαχθεί σε ατύχημα με νταλίκες στην Εθνική οδό.

Εκείνη τη στιγμή, ακριβώς αυτή τη στιγμή αντί να βγούμε λιτά και γυμνά με τις ιδέες στο χαρτί, για να μετρήσει η Ουσία που λείπει, η Ουσία που τόσο καιρό φωνάζουμε ότι έχει χαθεί. Τι κάνουμε; Βγαίνουμε με λαιφσταιλ κορώνες και εναλλακτικές χαριτωμενιές σε μαύρες καφετέριες να ουρλιάξουμε «ΕΓΩ ΜΕΤΡΑΩ ΡΕ». Ωραία. Και εγώ μετράω τα ψιλά στην τσέπη για το αστικό. Και έχω τσαντιστεί. Πολύ. Γράφω αυτό το κείμενο γιατί είμαι νέος και καθαρός και τουλάχιστον μπορώ να το δηλώσω χωρίς να κοκκινίσω. Χωρίς να ντραπώ. Εσύ ρε, μπορείς;

Ο Μιχαλολιάκος ιδιοκτήτης «ροζ» ξενοδοχείου στην Πλατεία Αττικής, με υπάλληλους μετανάστες!

Ξενοδοχείο που φημίζεται για τις υπηρεσίες «ημιδιαμονής» που προσφέρει σε όσους επιθυμούν μερικές ώρες... τρυφερότητας, φαίνεται πως έχει στην κατοχή του ο αρχηγός της «Χρυσής Αυγής», Νίκος Μιχαλολιάκος, και μαλιστα το διοικεί οικογενειακώς!

Αυτό υποστηρίζει, με δημοσίευμά της, η εφημερίδα «Εθνος», που αποκαλύπτει ότι ο Νίκος Μιλαλολιάκος είναι συνιδιοκτήτης του «ροζ» ξενοδοχείου, με το όνομα «Νew Dream», το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Αττικής και  φέρεται να είναι προορισμός για πονηρά ραντεβου.

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται στο τεύχος 10271 της Εφημερίδας Κυβερνήσεως κατά την 6η Σεπτεμβρίου του 2007, το διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας που διοικεί την εταιρεία μέχρι τις 27 Μαΐου 2012 αποτελείται από τους εξής:
  • Αθανάσιος Ζαρούλιας του Βασιλείου, κάτοικος Αθηνών: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος 
  • Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου, κάτοικος Πεύκης, αντιπρόεδρος
  • Νικόλαος Μιχαλολιάκος του Γεωργίου, κάτοικος Πεύκης, μέλος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για τον ίδιο τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, τη σύζυγό του και τον αδερφό της, όλοι τους μέλη του ΔΣ της διοίκησης του ροζ ξενοδοχείου.

Σημειώνεται πως η εν λόγω επιχείρηση απασχολεί και αλλοδαπούς...

Ως υπεύθυνη διαχείρησής του του New Dream φέρεται η εταιρεία "ΛΥΔΙΑ-Ξενοδοχειακές και Τουριστικές επιχειρήσεις Α.Ε".

Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει τους συκοφάντες

Σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής αναφέρονται και τα εξής:

"Εδώ και λίγες ώρες, τα κέντρα εκείνα που προσπαθούν να ανακόψουν την ανοδική πορεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην ελληνική κοινωνία, βρήκαν ένα νέο σενάριο για να πλήξουν το Κίνημά μας και συγκεκριμένα την οικογένεια του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, την οποία εμφανίζουν ως ιδιοκτήτες ξενοδοχείου της οδού Λιοσίων, στο οποίο όπως λένε εργάζονται αλλοδαποί. Οι άνθρωποι μέσα στην απελπισία τους για να βρουν κάτι εναντίον μας γράφουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΥΔΗ εφόσον τόσο ο Ν. Ευαγγελάτος, όσο και ο Κ. Χαρδαβέλας έστειλαν δημοσιογράφους και κάμερες για «ρεπορτάζ» και γνωρίζουν την πάσα αλήθεια. Το ξενοδοχείο New Dream ουδεμία σχέση έχει με εμάς και αυτοί που το υποστηρίζουν γνωρίζουν ότι ιδιοκτήτες είναι μια οικογένεια Βορειοηπειρωτών".

Ιερά Λείψανα από τους Αγίους του Τόπου μας στο Ναό των Ευβοέων Αγίων

ΘΑ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΟΥΝ 3 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ


Πανηγυρίζει το Σαββατοκύριακο 5 -6 Μαΐου 2012 ο  Ιερός Ναός των Ευβοέων Αγίων, ο οποίος βρίσκεται στην Έξω Παναγίτσα της Χαλκίδος.

Την παραμονή, Σάββατο 5 Μαΐου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου.

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2012, στις 7.00 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος, στις 7.30 θα λάβει χώρα η Αρχιερατική χοροστασία και στη συνέχεια το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.


Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών, θα τεθούν προς προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα αρκετών από τους Αγίους του Τόπου μας, όπως του Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου, του Αγίου Νικολάου του Σικελιώτου, του Αγίου Τιμοθέου Ευρίπου, του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ, καθώς και Ιερό ένδυμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί μας να προσέλθουν στην Ιερά Πανήγυρη και να απονείμουν την πρέπουσα τιμή στους προστάτες και φρουρούς του ευλογημένου Τόπου μας.

Ξαναχτύπησαν οι ληστές με τα καλάσνικοφ

Μία απροσεξία των ενοίκων της μονοκατοικίας ήταν αρκετή για να βρουν την ευκαιρία οι ληστές με τα καλάσνικοφ και να εισβάλουν στο εσωτερικό του σπιτιού.

Οι κακοποιοί χτύπησαν αυτή τη φορά στην Αργυρούπολη, όταν είδαν μία ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τις δύο τα μεσάνυχτα. Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι και ακινητοποίησαν τον 36χρονο που κοιμόταν εκείνη την ώρα.

Στη συνέχεια με τα καλάσνικοφ στα χέρια ξύπνησαν τον αδελφό και τον πατέρα του. Αφού άρπαξαν 200 ευρώ και τα ρολόγια των θυμάτων εξαφανίστηκαν.

Μαρκόπουλος: Θα κάνουμε κυβέρνηση ακόμη και με το ΚΚΕ


Μαρκόπουλος: Θα κάνουμε κυβέρνηση ακόμη και με το ΚΚΕ 

Ο Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας στον Real Fm, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της συνεργασίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και με το ΚΚΕ.

«Κάποτε το 1989-’90 σε μια φάση δύσκολης διακυβέρνησης του τόπου ο Κ. Μητσοτάκης είχε κυβερνήσει για ένα τέρμινο με τον Χ. Φλωράκη. Γιατί τότε το χειροκροτήσαμε και τώρα δημιουργούμε φοβικά σύνδρομα στους πολίτες; Τίποτα δεν είναι ταμπού στην πολιτική» υποστήριξε ο Μαρκόπουλος….

Η Δημοκρατική Αριστερά κοντά στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης

Ο οικονομολόγος ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρώτος από αριστέρά) επισκέφθηκε τη Κύμη
Το εργοστάσιο της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ επισκέφθηκε αμέσως μετά το Νοσοκομείο Κύμης και κατά την διάρκεια της περιοδείας του την Τετάρτη 25/4 στην ανατολική Εύβοια ο υποψήφιος με την Δημοκρατική Αριστερά, οικονομολόγος Ανδρέας Παπανδρέου. Αφού ενημερώθηκε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται εδώ και πέντε περίπου χρόνια σε καθεστώς ομηρίας, απόγνωσης και ανασφάλειας καθώς το εργοστάσιο άρχισε αρχικά να υπολειτουργεί και που έχει φτάσει όχι σήμερα αλλά και εδώ και πολύ καιρό να έχει κηρύξει ουσιαστικά παύση εργασιών λόγω έλλειψης παραγγελιών από τον βασικό πελάτη του που τυγχάνει να είναι και ιδιοκτήτης του δηλαδή το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το εργοστάσιο που είναι πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα και το οποίο απασχολούσε πάνω από 180 εργαζόμενους την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που δούλευε στο φούλ ενώ θα μπορούσε να καλύπτει με την δική του παραγωγή πάνω από το 10% των αναγκών του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας σε ένδυση, σε αλεξίσφαιρα αλλά ακόμη και σε κράνη σε πολύ καλύτερες προδιαγραφές από αυτά που προμηθεύεται σήμερα το ΥΕΘΑ από χώρες προέλευσης όπως Βουλγαρία, Κίνα αλλά και σημειωτέον Τουρκία προτιμά να δίνει δουλειά εκεί για υλικό χαμηλότερης ποιότητας προκειμένου να ικανοποιούνται και να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα κέρδους των προμηθευτών και κάποιων επιτήδειων που προσπορίζονται μίζες και προμήθειες όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι.
Δυστυχώς ενώ η ανάπτυξη πρέπει να είναι το ζητούμενο , όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου όταν ξεκίνησε την ομιλία του στους εργαζόμενους του εργοστασίου, και τέτοιες παραγωγικές μονάδες θα έπρεπε να ενισχύονται αλλά και να δημιουργούνται ώστε να δίνουν εργασία σε εκατοντάδες έλληνες εργαζόμενους που μαστίζονται σήμερα από την ανεργία, αντί αυτού τα φαινόμενα των μεσαζόντων και της μίζας έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση του αποδεκατισμού της εγχώριας παραγωγικότητας, της αποβιομηχάνισης και εν τέλει στην χρεοκοπία. Γιαυτό υποστήριξε, πρέπει να ανατραπεί το παλιό φθαρμένο πολιτικό σύστημα που κουβαλάει μαζί του όλη την παρακμή της μεταπολίτευσης. Στις ερχόμενες εκλογές τόνισε αυτό που διακυβεύεται είναι, να δοθεί ένα ισχυρό πλήγμα στα κόμματα εξουσίας που εξέθρεψαν και συντήρησαν το παλιό φθαρμένο καθεστώς ώστε να ανατραπεί και να αλλάξει το υπάρχον άρρωστο πολιτικό σύστημα. Η ΔΗΜΑΡ, τους διαβεβαίωσε ο κ. Παπανδρέου, ότι είναι στο πλευρό τους και ότι ένας από τους λόγους που ώθησαν στην ίδρυσής της είναι να αλλάξει το ισχύον παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και τέτοια κραυγαλέα φαινόμενα αποβιομηχάνησης και υποανάπτυξης να εκλείψουν.
Τέλος, οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ ΕΠΕ αφού ευχαρίστησαν τον υποψήφιο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ που όπως του είπαν, είχε το θάρρος να τους επισκεφτεί, να τους δώσει μια προοπτική αλλά και να επιβραβεύσει το δίκαιο των αιτημάτων τους ενώ άλλοι υποψήφιοι κυρίως των μεγάλων κομμάτων τους αγνοούν, τους έχουν ξεχάσει και εγκαταλείψει στο έλεος της τύχης τους όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν, του ζήτησαν να μεταβιβάσει αίτημά τους για συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ τον κ. Φώτη Κουβέλη αμέσως μετά τις εκλογές

Φιάσκο η κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με τον Ρέππα

Panhellenic Socialist Movement
(Photo credit: Wikipedia)

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκίδα και ήδη αναζητούνται οι υπεύθυνοι που εξέθεσαν τον Ρέππα αλλά και το κόμμα.


Οι υπεύθυνοι της κινητοποίησης δεν κατάφεραν να γεμίσουν  την αίθουσα, κάτι που ήταν εμφανές σε όλους , οι παρουσίες από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν ισχνές (παρόντες μόνο οι  Μπουροδήμος των Μεσσαπίων, ο Ενωτιάδης πρ. Δήμαρχος Κηρέως και ο Καρυστινός πρ. Δημαρχος Ληλαντίων) και γενικά δεν συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 200 άτομα.

Η Ομιλία του Ρέππα για τις πολιτικές εξελίξεις δεν χειροκροτήθηκε πολλές φορές και  είναι ενδεικτικό ότι πολλοί αναρωτιούνταν "πόσοι από τους παριστάμενους θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ".... 

"'Ήταν μια συγκέντρωση φίλων  και δεν είχε καμιά σχέση με τις δυναμικές κινητοποιήσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια" έλεγαν χαρακτηριστικά.


Enhanced by Zemanta

Χαλκίδα: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναγγέλλονται τα επίσημα Εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, το οποίο δημιουργήθηκε με την συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας και του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας και την πρόθυμη αρωγή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου ιδιοκτησίας της οικογενείας Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα.

Τα Εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ. και η παρουσία όσο το δυνατόν περισσοτέρων ανθρώπων, θ’ αποτελέσει πηγή μεγάλης χαράς και ενισχύσεως, στην αρχή της νέας αυτής κοινωνικής δραστηριότητος και προσφοράς.

Σύλληψη για απάτη με σχολικές εκδρομές

Στη σύλληψη ενός 60χρονου, που -παριστάνοντας τον ταξιδιωτικό πράκτορα- εξαπατούσε υπεύθυνους σχολείων για τη διοργάνωση σχολικών εκδρομών δήθεν σε χαμηλές τιμές, προχώρησε η αστυνομία στον Πειραιά.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας καθηγήτριας Γυμνασίου, υπεύθυνης σχολικής εκδρομής εξακριβώθηκε ότι ο 60χρονος είχε παρουσιασθεί ως εκπρόσωπος ταξιδιωτικού γραφείου και είχε αναλάβει τη διοργάνωση της εκδρομής του σχολείου στη Μύκονο, λαμβάνοντας το χρηματικό ποσό των 3.186 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την άφιξη των μαθητών και των συνοδών τους στο ξενοδοχείο, δεν είχε καταβάλλει ως όφειλε για την κράτηση των δωματίων.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ο συλληφθείς, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία και πλαστά έγγραφα εμφανιζόταν σε διάφορα σχολεία της Αττικής ως εκπρόσωπος τουριστικού γραφείου και έπειθε τους υπεύθυνους των Σχολείων ότι μπορεί να διοργανώσει εκδρομές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σε χαμηλές τιμές.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι κατά τον τελευταίο μήνα εξαπάτησε τους υπεύθυνους πέντε σχολείων, αποσπώντας τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 32.026 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Καθαρές κουβέντες κι όχι πυροτεχνήματα

Του Βαγγέλη Αγγέλου

Υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας της «Δημοκρατικής Αριστεράς»

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, εντείνεται το ενδιαφέρον κι ο προβληματισμός του κόσμου και μαζί του, ενισχύονται και οι κινήσεις εκβιασμού κι εντυπωσιασμού των (άλλοτε) μεγάλων κομμάτων κι όχι μόνο.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος είναι κι ο προοδευτικός κόσμος της ευρύτερης Αριστεράς, ο κόσμος που δεν επιθυμεί την συνέχιση της παρούσας κυβερνητικής συνδιαχείρισης ΠΑΣΟΚ– ΝΔ, αλλά επιδιώκει μια προοδευτική κι αριστερή διέξοδο, μέσα στα Ευρωπαϊκά πλαίσια, με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις προς όφελος της κοινωνίας και των δυνάμεων της εργασίας.

Πιστεύουμε ότι αυτός ο κόσμος θέλει καθαρές κουβέντες κι ότι δεν του αξίζει να παρακολουθεί ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής, ακροβασίες και φτηνά κι επικίνδυνα πυροτεχνήματα, από αριστερές δυνάμεις που αναφέρονται σ’ αυτόν.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Νεκρός στο Δούναβη βρέθηκε ο πρώην υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης

Το πτώμα του 69χρονου πρώην υπουργού Πετρελαίου της Λιβύης και στενού συνεργάτη του Μουαμάρ Καντάφι, Σούκρι Γάνεμ, βρέθηκε στο Δούναβη, ανακοίνωσε η αστυνομία της Βιέννης.

Ο Γάνεμ ζούσε στην πόλη εξόριστος. Το αυστριακό πρακτορείο APA, επικαλούμενο έναν ειδικό σε θέματα του Ισλάμ, τον Άμερ αλ-Μπαγιάτι, ο οποίος δήλωνε ότι είχε πληροφορίες από την οικογένεια του Γάνεμ, μετέδωσε αρχικά ότι βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, προφανώς επειδή υπέστη καρδιακή προσβολή.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρόμαν Χάσλινγκερ είπε ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη βίας στο πτώμα. «Είναι πιθανόν να αισθάνθηκε αδιαθεσία και να έπεσε στο νερό», πρόσθεσε.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του Γάνεμ θα διαπιστωθούν από τη νεκροτομή που αναμένεται να γίνει στη σορό του.

Ο Σούκρι Γάνεμ ήταν πρωθυπουργός από το 2003 μέχρι το 2006 και υπουργός Πετρελαίου από το 2006 μέχρι το 2011

Σε ΤΣΙΜΕΝΤΑ και ELBISCO της Χαλκίδας, υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ

Flags of Coalition of the Radical Left support...
 (Photo credit: Wikipedia)
Περιοδεία των υποψηφίων βουλετών του ΣΥΡΙΖΑ Μόκκα Ειρήνη και Δαύλια Κώστα μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας πραγματοποιήθηκε στα εγοστάσια ELBISCO (ΑΛΑΤΙΝΗ) και ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ οπου μοιράστηκε υλικό με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ενημέρωση στους εργαζόμενους.

Στα ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ είχε προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα συνάντηση με το Σωματείο των εργαζομένων και με τους υποψήφιους βουλευτές Ακριώτη Γιώργο, Αποστόλου Βαγγέλη και Δαύλια Κώστα που εγινε και ενημερωση για την κατάσταση του εργοστασίου και την ετοιμότητα των εργαζομένων.
Enhanced by Zemanta

Πάνος Γεραμάνης: Μια ζωή γεμάτη από λαϊκό τραγούδι- ΣΗΜΕΡΑ το τρισάγιο

ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ, ΑΛΑΤΑΣ
«...Δύο 14χρονα αγόρια, ο ένας ήταν ο Πάνος Γεραμάνης, παρακολουθούσαν από τη μάντρα τον σολίστα Γιώργο Ζαμπέτα να ρίχνει τις πενιές του στο πανηγύρι του χωριού τους…»

Λίγο αργότερα ο μετρ μύησε τον Πάνο στην τέχνη του μπουζουκιού:
«…Το μπουζούκι, φιλαράκο, στην αρχή θέλει χάδια. Σαν τη γυναίκα. Το μπουζούκι είναι άνθρωπος, θέλει να το κουβεντιάζεις. Το έχω μαζί μου και του λέω όσα μου συμβαίνουν. Κι εκείνο πάλι μου λέει τα δικά του. Ετσι είναι. Με σακουλεύτηκες;»
«Σ’ αρέσει, ρε μαγκάκι, η φωνή μου;» τον ρώτησε ο Ζαμπέτας.

«…Του αποκρίθηκα ένα ξερό “ναι”, που μάλλον δεν τον ικανοποίησε και έτσι με ξαναρώτησε: “Το λες αλήθεια, το πιστεύεις;”. Μου αρέσει πάρα πολύ η φωνή σας, απάντησα. Το λέω ειλικρινά. Τραγουδάτε θαυμάσια και μπορείτε να τα πείτε και σε δίσκο όπως τα λέτε εδώ τώρα. Γιατί μόνο ο Μητσάκης, ο Τσιτσάνης και ο Τατασόπουλος να τραγουδούν δικά τους τραγούδια;»

Σαν σήμερα, το 2005 έφυγε από τη ζωή ο  δημοσιογράφος ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΗΣ, από το Βασιλικό Χαλκίδας. Ο Άνθρωπος που λάτρεψε το λαϊκό τραγούδι και είχε μεγάλη αδυναμία στον Στέλιο Καζαντζίδη και όχι μόνο.

Έφυγε ο Πάνος, ο "αδελφός" που γνώρισα από τα πρώτα μου βήματα στη δημοσιογραφία και μαζί πορευτήκαμε για πολλά χρόνια (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εγώ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ο Πάνος, στο ΕΘΝΟΣ μαζί κ.α.). Και πέρα από τον Άνθρωπο ανακάλυπτα το χιουμορίστα, τον παθιασμένο με το λαϊκό τραγούδι, τον πολιτικό (Ο Πάνος ήταν από τα στελέχη που τιμούσαν το ΚΚΕ).

Σήμερα γίνεται το τρισάγιο στη μνήμη του και ο Χρήστος Κουτσάφτης με μέλη του Συλλόγου Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη θα παραβρεθούν για να τιμήσουν, άλλη μια φορά τον Πάνο.

Τα χνάρια της ζωής του Πάνου Γεραμάνη «Σε δρόμους λαϊκούς» ακολούθησε ο πανεπιστημιακός δάσκαλος Βασίλης Καρδάσης. Μια ονειρική διαδρομή ενός δημοσιογράφου που «σήκωσε πάνω του όλο το βάρος της διάσωσης αυτού του θησαυρού, του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, με το πάθος ιεροφάντη», όπως καταγράφεται στο βιβλίο «Πάνος Γεραμάνης - Σε δρόμους λαϊκούς», που θα κυκλοφορήσει προσεχώς από τις εκδόσεις Αγκυρα.

Η προσφορά του Πάνου Γεραμάνη στον πολιτισμό ήταν τεράστια, από έναν συντάκτη ο οποίος «…στις απογοητεύσεις αντιπαρέθετε τη μεγάλη πνοή που αντλούσε από την τέχνη» σημειώνει ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης στον πρόλογο του βιβλίου.

«…Το άγγιγμα του κουμπιού, ο ήχος μέσα από τα παράσιτα και παραμορφώσεις, όλα έμοιαζαν μαγικά για τον πιτσιρίκο».
Ετσι αρχίζει να ξετυλίγεται ο μίτος της ιστορίας του Πάνου Γεραμάνη με μια γραφή σαν αυτή του καθηγητή της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης Βασίλη Καρδάση, που μας παρασέρνει μαζί με τα γεγονότα και ταξιδεύουμε. Κι όλα αυτά ρέουν σαν την ονειρική μουσική που φτερουγίζει μέσα από τις χορδές του μπουζουκιού που συνόδευε τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον αξέχαστο λαϊκό ερμηνευτή με τον οποίο συνδέθηκε τόσο στενά ο Γεραμάνης.


«Η σιγουριά της μόνιμης συνεργασίας με το “Φως” απελευθερώνει το ταλέντο του. Ο Πάνος Γεραμάνης αποφασίζει να πρωτοτυπήσει συνδυάζοντας τις δύο μεγάλες αγάπες του, το λαϊκό τραγούδι και το ποδόσφαιρο. Γεμάτος εμπνεύσεις, έμμονος στις ιδέες, θα βάλει μπρος ένα τολμηρό εγχείρημα: μια συνέντευξη από τον Στέλιο Καζαντζίδη για τους αναγνώστες του “Φωτός”.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας προσπάθησε να τον προσγειώσει:
“Μην επιχειρείς πράγματα που κάνουν τους άλλους να γελάνε μαζί σου. Ο Καζαντζίδης δεν δίνει συνεντεύξεις σε κανέναν. Είναι δύσκολος”.

…Ο Στέλιος, ω του θαύματος, ανταποκρίνεται. Τον κερδίζει ο συνεσταλμένος νεαρός Ευβοιώτης με τις γνώσεις του για τα τραγούδια του. Ο νεαρός, καθώς γνωρίζει τις δυσκολίες μιας αληθινής συζήτησης, έχει γραμμένη ήδη μια αληθινή συζήτηση από το σπίτι. Του τη δείχνει. Εκείνος χαμογελάει, τη διαβάζει στα γρήγορα, την προτείνει και στη Μαρινέλλα:
- Κίτσα, για δες κι εσύ.

Η Κυριακή Παπαδοπούλου, η Κίτσα του Καζαντζίδη, η Μαρινέλλα του τραγουδιού, συγκατανεύει. Ετσι αρχίζει μια δυνατή φιλία που θα κρατήσει μέχρι το τέλος».

Αυτό ήταν και το πρώτο πρωτοσέλιδο του Γεραμάνη στην αθλητική εφημερίδα: «Ο Καζαντζίδης ετοιμάζει τον ύμνον του Ολυμπιακού». Και στον υπότιτλο αναφέρεται η δήλωση του βάρδου: «Με λύπησε αφάνταστα η απώλεια του Πρωταθλήματος, τον πόνο μου απάλυνε η κατάκτησις του Κυπέλλου Ελλάδος»!

«Γιατί φύγατε από την Columbia;
- Να σου το πω καθαρά και ξάστερα. Η Columbia μου έκανε κόλπα, ενώ στην Odeon βρήκα επιχειρηματίες-ανθρώπους με κατανόηση.

Η δήλωση ήταν σημαδιακή. Ο Πάνος είχε συλλάβει, παρά τη νεαρή του ηλικία, τις διαστάσεις του προβλήματος της συνεργασίας του Καζαντζίδη με τις δισκογραφικές εταιρείες.

Η φιλία του με τον Καζαντζίδη σφράγισε ασφαλώς τη σχέση του Πάνου με τον κόσμο του λαϊκού τραγουδιού.
Enhanced by Zemanta

Σύγκρουση στην οδό Κακαρά με δύο τραυματίες

Εκκωφαντικός θόρυβος, από τζάμια που σπάνε, θύμιζε έκρηξη βόμβας και "πέταξε" τους περίοικους στο δρόμο, στη συμβολή των οδών Περικλέους Σταύρου και Κακαρά, στις 5 περίπου το απόγευμα του Σαββάτου 28 Απριλίου.

Δύο αυτοκίνητα, ένα μάρκας NISSAN και ένα ΤΟΥΟΤΑ είχαν συγκρουστεί στη διασταύρωση. Το ΝISSAN κινείτο στην οδό Κακαρά και το TOYOTA στην Περικλέους Σταύρου.

Μετά τη σύγκρουση το NISSAN, στο οποίο επέβαιναν μία γυναίκα (οδηγός) και ένας άντρας (συνοδηγός), έφυγε δεξιά και καρφώθηκε στη βιτρίνα καταστήματος με βιολογικά είδη, διαλύοντας τη τζαμαρία. Ευτυχώς το κατάστημα ήταν κλειστό την ώρα που έγινε το ατύχημα.

Η πρόσκρουση στη τζαμαρία ήταν τρομακτική. Οι επιβαίνοντες στο NISSAN τραυματίστηκαν και οι δύο. Οι γείτονες, που πετάχτηκαν έντρομοι στα μπαλκόνια ειδοποίησαν την αστυνομία και ασθενοφόρο, που κατέφθασε αμέσως και παρέλαβε τους τραυματίες.

Η μοναδική που δεν είχε πάθει τίποτε ήταν η γυναίκα οδηγός του TOYOTA, η οποία παρέμεινε στον τόπο του ατυχήματος. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, και τα δύο οχήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές, όπως φυσικά και το κατάστημα βιολογικών ειδών.

Ευτυχώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός των δύο επιβαινόντων στο NISSAN δεν ήταν τόσο σοβαρός, ώστε νε εγκυμονείται κίνδυνος για τη ζωή τους.


ΠΗΓΗ: egnomi.gr

Εκλογές με πανσέληνο και «βροχή» διαττόντων αστέρων

Με το πιο μεγάλο φεγγάρι του έτους, την ένταση του φαινομένου των παλιρροιών και την κορύφωση της δραστηριότητας μίας ακόμη ανοιξιάτικης βροχής διαττόντων θα συμπέσουν οι εκλογές της 6ης Μαΐου.

Το βράδυ της 5ης και της 6ης Μαΐου θα λάμπει στον ουρανό το μεγαλύτερο φεγγάρι του έτους, καθώς θα συμπέσουν δύο αστρονομικά φαινόμενα. Θα υπάρχει πανσέληνος και, ταυτόχρονα, η Σελήνη θα βρίσκεται στη μικρότερη δυνατή απόσταση από τη Γη.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...