Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Προσωρινή αναβολή της μεταφοράς του λιμανιού Χαλκίδας;

Locator map of Avlida municipality (Δήμος Αυλί...Image via Wikipedia
H Επιτροπή για την Προστασία και Ανάδειξη της Αρχαίας Αυλίδας, με ανακοίνωσή της, σχολιάζει τις δηλώσεις του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας, που αφορούν στη μεταφορά του λιμανιού στην Αυλίδα:

"Διαβάζοντας σήμερα σε δημοσιεύματα, τις δηλώσεις του προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής Χαλκίδας, πληροφορηθήκαμε ότι η επιλογή μεταφοράς του λιμανιού της Χαλκίδας στον αρχαιολογικό χώρο της Αυλίδας, αναβάλλεται τουλάχιστον προς το παρών λόγω των αντιδράσεων του περιβαλλοντικού κινήματος και έλλειψης χρηματικών πόρων.
Θεωρούμε ότι οι αντιδράσεις δεκάδων εκατοντάδων συμπολιτών μας στην επιλογή του αρχαιολογικού χώρου, ως χώρος μεταφοράς του λιμανιού, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την αναβολή αυτή. Με την έννοια αυτή η υπαναχώρηση –έστω και προσωρινά- της λιμενικής επιτροπής, αποτελεί μια πρώτη, αλλά σημαντική νίκη της Επιτροπής Πολιτών για την Προστασία και Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας.
Ο αγώνας ασφαλώς συνεχίζεται με ένταση των προσπαθειών της Επιτροπής για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.
Για την απομάκρυνση όλων των βιομηχανιών της περιοχής του αρχαιολογικού χώρου
(Τσιμέντα Χαλκίδας, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ κ.ά.) σε οργανωμένη ΒΙΠΕ. Την δημιουργία θεάτρου σε χώρο που έχει ήδη υποδειχθεί. Την ενοποίηση όλου του αρχαιολογικού χώρου και τη δημιουργία μονοπατιών έως και την αρχαία ακρόπολη στην κορυφή του «Μεγάλου Βουνού». Την συνέχιση και ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών που έχουν διακοπεί.
Ήδη προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα εκδήλωση αφιερωμένη στην ανάδειξη της κληρονομιάς της αρχαίας Αυλίδας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που άμεσα εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους στον κοινό αγώνα μας".

Πέρα από την ανακοίνωση αυτή ΔΕΝ υπάρχει επίσημη ενημέρωση  για την μεταφορά του λιμανιού και σε ποιό στάδιο αυτή βρίσκεται.

Enhanced by Zemanta

Κινδύνεψαν 3 εργάτες στο ΣΕΛΜΑΝ

Χάρη στην άμεση επέμβαση των συναδέλφων τους σώθηκαν τρεις εργαζόμενοι του ΣΕΛΜΑΝ που παρολίγο να χάσουν τη ζωή τους την περασμένη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου μετά από αυτανάφλεξη σε σιλό της εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ, τρεις εργαζόμενοι είχαν μπει σε σιλό για να αντιμετωπίσουν φωτιά που προκλήθηκε από αυτανάφλεξη.

Την ώρα που βρίσκονταν μέσα στο σιλό ξεκόλλησε το πριονίδι από τα τοιχώματα και θάφτηκαν μέσα σε αυτό. Το περιστατικό θα είχε αποβεί μοιραίο για τους εργαζόμενους αν δεν τους έβγαζαν έγκαιρα οι συνάδελφοί τους που ήταν εκεί κοντά. egnomi.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...