Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Οι Locomondo στην Χαλκίδα

Η Πρώτη Καλοκαιρινή Συναυλία της Πόλης-LOCOMONDO LIVE. 


Η μεγάλη μουσική παρέα, που επί σκηνής, χρόνια τώρα έχει κερδίσει τις καρδιές όλων-μικρών, μεγάλων και μεγαλύτερων παντού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- με τα τραγούδια της και την ζωντάνια που εκπέμπει, με ρέγγε, σκα και λάτιν ρυθμούς, τα βασικά συστατικά που μετατρέπουν κάθε συναυλία τους σε ένα ατελείωτο πάρτι, που τον πρώτο λόγο έχει η μουσική και ο χορός.

Στις συναυλίες τους που είναι γνωστές για τη ζωντάνια και την ενέργειά τους, οι Locomondo συνηθίζουν να στήνουν μία γιορτή όπου κόσμος και συγκρότημα γίνονται ένα, θίγοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα με τον γνωστό τους τρόπο.
Οι Locomondo τραγουδούν στις 29 Ιουνίου 2012 στον γνωστό χώρο της  Χαλκίδας,  στο  Κάστρο  του  Καράμπαμπα,  επιμένοντας πως «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ» και θέλουν «να σαι εκεί...ο,τι κι αν συμβεί»!
Οι Locomondo είναι οι: Μάρκος Κούμαρης - φωνή, κιθάρα, Γιάννης Βαρνάβας - φωνή, κιθάρα, Σταμάτης Γούλας - πλήκτρα, sampler, Σπύρος Μπεσδέκης- μπάσο, Σούντρης Στράτος-τύμπανα, Μιχάλης Μουρτζής - κρουστά, Θανάσης Ταμπάκης - υπεύθυνος ήχου.
Μαζί τους όπως πάντα οι: Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Νίκος Βλάχος «Τατού», (τρομπέτα), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι).
Προπώληση 10ευρω - Είσοδος ΚΑΣΤΡΟΥ - 12ευρω
Σημεία προπώλησης:
1ο GRAFFITI SHOP ΣΙΩΚΟΥ 11 & ΠΑΠΑΣΚΙΑΔΑ - ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΗΛ. 22210 86873
2ο LUV - STREET WARE ΑΒΑΝΤΩΝ 100 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΗΛ. 6979144096
3ο ΜΙMIKOS MOTORSHOP 3o km ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΑΡΤΑΚΗΣ ΤΗΛ 22210 60438
4ο ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ club ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΥΚΕΣ ΔΡΟΣΙΑΣ ΤΗΛ. 22210 98000
5ο ΘΕΑΤΡΟ ΚΑFE - BAR ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 81 - ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ - ΘΗΒΑ
6ο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ WIND & YOU ΑΒΑΝΤΩΝ 16 - ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΛ 2280 25577

Γιατί η αστυνομία πήγε να συλλάβει την Ελένη Μενεγάκη;

Περιπέτεια στα βόρεια προάστια έζησε χτες το βράδυ η Ελένη Μενεγάκη, όταν ξεκίνησε να πάει να πάρει το γιο της από παιδικό πάρτι, αλλά παρά λίγο να καταλήξει στο αστυνομικό τμήμα.

Όπως αποκάλυψε η ίδια σήμερα στην εκπομπή της, ο γιος της ήταν σε σπίτι στην Εκάλη, του οποίου τη διεύθυνση δεν γνώριζε ακριβώς, με αποτέλεσμα να μιλά συνεχώς στο τηλέφωνο με την οικοδέσποινα, ώστε να μπορέσει να προσανατολιστεί.

Μέχρι να καταφέρει να βγάλει άκρη, η παρουσιάστρια έκανε κύκλους κι έμπαινε σε στενά, συνειδητοποιώντας κάποια στιγμή ότι την ακολουθούσε ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού.

Πέντε λεπτά αφότου κατάφερε τελικά να φτάσει στον προορισμό της, έξω από το σπίτι κατέφθασαν περιπολικά, με τους αστυνομικούς να αναζητούν τον οδηγό του αυτοκινήτου που μόλις είχε παρκάρει έξω από το σπίτι, δηλαδή, την ίδια.

Έκπληκτη η παρουσιάστρια, έκπληκτοι και οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να λύσουν το μπλέξιμο, όταν της εξήγησαν ότι ο οδηγός του τζιπ που την ακολουθούσε είχε καλέσει την αστυνομία νομίζοντας πως η Ελένη τον παρακολουθούσε για να τον ληστέψει.

Κάθε 2 χρόνια το Επιμελητηριακό Αναπτυξιακό Συνέδριο

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/06/2012 και το Σάββατο 23/06/2012 στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος πρότεινε την διοργάνωση κάθε δύο χρόνια Επιμελητηριακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΕ κ. Παναγιώτης Σίμωσης κατά την παρέμβαση τους στις εργασίες της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων χαιρέτησε την εξαγγελία του κ. Μίχαλου, χαρακτηρίζοντας την διοργάνωση αναπτυξιακού συνεδρίου από την Κεντρική Ένωση σημαντικό οικονομικό γεγονός, το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά τόσο στην ενδυνάμωση του Επιμελητηριακού Θεσμού, όσο και στην ανάπτυξη της Εθνικής μας Οικονομίας.

Πρότεινε δε το πρώτο αναπτυξιακό συνέδριο να πραγματοποιηθεί στην Εύβοια. Η πρόταση του Προέδρου του ΕΒΕΕ έγινε αποδεκτή από την Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Επίσης στην συγκεκριμένη συνεδρίαση αποφασίστηκε η λειτουργία της αναπτυξιακής εταιρείας «ΟΜΗΡΟΣ», της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και εκλέχθηκε το νέο Δ.Σ. της εταιρείας.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της εταιρείας από τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Σίμωση ο οποίος εκλέχθηκε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια των εργασιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Σύλληψη 65χρονου για βιασμό ανήλικης

Αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες, οδηγείται αύριο στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο 65χρονος επαγγελματίας, που κατηγορείται για τον βιασμό 15χρονης σε περιοχή του Αγρινίου.

Να θυμίσουμε πως μετά την καταγγελία που έγινε από την 15χρονη και τους γονείς της, ο 65χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία που έκανε και την σχετική δικογραφία και παρέπεμψε σήμερα στον ανακριτή.

Κατηγορειται για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου αλλά και για παράνομη οπλοφορία, αφού στο αυτοκινητο του βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Αύριο αναμένεται να παρουσιαστεί τον Εισαγγελία Αγρινίου και προς το παρόν κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας.


Πηγή: agriniopress.gr

Συναυλία από το Ίδρυμα Τάσος Γεωργιάδης στην Χαλκίδα

Στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Τάσος Γεωργιάδης» σε συνεργασία με το κουιντέτο χάλκινων πνευστών MELOS BRASS και το Ωδείο Μαρσύας διοργανώνει συναυλία με συνοδεία πιάνου και 40/μελούς μικτής χορωδίας, στο Φρούριο Κανήθου, την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 ώρα 21:30 για φιλανθρωπικό σκοπό που είναι και η αποστολή του Ιδρύματος.

Με το άρωμα μιας άλλης εποχής πέντε χάλκινα πνευστά, τέσσερις σολίστες, μια χορωδία και ένα πιάνο φέρνουν στο σήμερα τους Αττίκ, Σουγιούλ, Μουζάκη, Χατζηαποστόλου, Eldo di Lazzaro, Τριανταφύλλου, Καπνίση, Μωράκη, Γούναρη, Σπάρτακο.

Με ήχο σύγχρονων δημιουργών, Jazz αποχρώσεις, νέων ανθρώπων γίνεται ένα παρελθόν μουσικό που αναγεννάτε!

Σημεία Προπώλησης εισιτηρίων: Mega Video Blue (Χαινα 90), Μουσικός Οίκος Φίλιππος Νάκας ( Αβάντων & Γιαννίτση), Ωδείο Μαρσύας  (Τσιριγώτη 25), Κατάστημα Εξ’αρχής (Σαλονικιού 4), Boutique Καπνίση (Ερμού 45), Κομμωτήρια Παναγιώτου Next Generation (Ελ. Βενιζέλου 8).

Εκδίδουν τα ανήλικα παιδιά τους, για 5 και 10€!

Στοιχεία που σοκάρουν έρχονται το φως μετά από δηλώσεις του δημάρχου Πύργου - Οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν από ανήλικα θύματα...


Μια δήλωση του δήμαρχου Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, φέρνει στην επιφάνεια, αυτό που πολλοί γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν καταγγέλλει ευθέως.

Σε συζήτηση για την παραβατικότητα των τσιγγάνων στην περιοχή είπε ο κ. Παρασκευόπουλος πως κάποιοι από αυτούς φτάνουν στο σημείο να εκδίδουν ακόμα και τα παιδιά τους για λίγα ευρώ, φέρνοντας φαινόμενα μαστροπείας στους δρόμους της πόλης.

Πρόκειται για ένα θέμα που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στον Πύργο, καθώς είτε μέρα, είτε νύχτα αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν «πελάτες», κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας, χωρίς να αποκλείονται και οι νεότεροι. Τόσο το χειμώνα όσο και τώρα το καλοκαίρι, μικρές ομάδες από ανήλικες και ενήλικες Ρομά, που πολλές φορές συνοδεύονται και από ένα αγόρι της φυλής, κινούνται στην οδό Πατρών από την διασταύρωση Φιλοθέης έως και κεντρικά σημεία της πόλης, πίσω από το σταθμό του ΟΣΕ και σε άλλα απόμερα σημεία.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, με τις κινήσεις τους και τη συμπεριφορά τους προκαλούν διαρκώς τους περαστικούς, είτε πεζούς είτε οδηγούς και σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και αυτοί που συζητούν και ξεκινούν ένα παιχνίδι ερωτικό, έως ότου κανονίσουν τη συνεύρεση είτε εκείνη την ώρα, είτε κάποια άλλη στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικότεροι «πελάτες» είναι άτομα μεγάλης ηλικίας, όπου αποδεικνύουν πως η διαστροφή δεν έχει όρια. Και ότι γίνεται – γίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έναντι μικρού τιμήματος, για πέντε ή δέκα ευρώ.

Ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος τόνισε πως: ''Το πιο τραγικό και το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα, είναι η μαστροπεία. Οι άνθρωποι αυτοί εκδίδουν τις κόρες, τα παιδιά τους, με πελάτες Πυργιώτες… Να είστε σίγουροι ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συντονισμένες δράσεις στην αντιμετώπιση όλων αυτών των φαινομένων» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.
Enhanced by Zemanta

Αλιβέρι: Τραυματίστηκε 51χρονος αλλοδαπός ναυτικός

Η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου ενημερώθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης για περιστατικό τραυματισμού 51χρονου αλλοδαπού, μέλος πληρώματος του ρυμουλκού «Mega One» σημαίας Μάλτας.

Ο 51χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας για περαιτέρω νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Αλιβερίου.

Αλλαγές στο "Μες την καλή χαρά"! Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν;

Αεράκι ανανέωσης αναμένεται να φυσήξει λίαν συντόμως στο "Μες την καλή χαρά", το οποίο βέβαια μπορεί να εξελιχθεί και σε... τυφώνα, με την καλή έννοια πάντα ! Και γιατί σας το λέω αυτό; Γιατί αν ξεκινήσει να φυσάει ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις το τι ακριβώς θα γίνει στο τέλος...

Σύμφωνα με τις  πληροφορίες του "TLIFE", οι υπεύθυνοι του Alpha ενόψει νέας τηλεοπτικής σεζόν, προσανατολίζονται στο να προχωρήσουν στην ριζική αλλαγή του πάνελ της εκπομπής. Σκέφτηκαν βλέπετε, πως θα ήταν καλό και για το πρωινό τους, αλλά και για την Ναταλία Γερμανού, να πλαισιωθεί με νέα, φρέσκα πρόσωπα, τα οποία μοιραία και θα προσδώσουν στην εκπομπή μία εικόνα αλλαγής και ανανέωσης.   

Οπως μας είπαν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του καναλιού, τα πρόσωπα που πιθανότατα
θα αποχωρήσουν από την εκπομπή είναι η Ελενα Παπαβασιλείου, ο Βασίλης Δριμούσης, αλλά και ο Δημήτρης Λαγιόπουλος. Σε ότι έχει να κάνει δε με τον Θέμη Γεωργαντά; 

Απ ΄ότι δείχνουν τα τηλε-φαινόμενα, ο Θέμης παραμένει ακούνητος και ακλόνητος στο πόστο του, δίπλα στην καλή του φίλη Ναταλία Γερμανού, με την οποία εννοείται πως έχει χημεία ! Πάντως, αν και οι συζητήσεις και οι συσκέψεις για το "Μες την καλή χαρά" παίρνουν και δίνουν, για την ώρα κανείς δεν έχει ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους πως το θέμα της αντικατάστασής τους έχει τεθεί επί τάπητος ! 

Κάρυστος: 19χρονος ο δράστης κλοπής σε σπίτι

Εξιχνιάστηκε, χθες (26-06-2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία που είχε διαπράξει 19χρονος, πριν από ένα μήνα περίπου στην Κάρυστο Ευβοίας.

Ειδικότερα, την 19-05-2012 το απόγευμα, ο 19χρονος εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία, ιδιοκτησίας 58χρονης υπηκόου Γαλλίας, στην περιοχή Γραμπιά Καρύστου Ευβοίας και αφαίρεσε κοσμήματα, συνολικής χρηματικής αξίας (4.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο των αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω κλοπής είναι ο 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε φυλακισθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και είχε αποφυλακισθεί τον περασμένο Μάρτιο, όπου του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του δράστη στη τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Υπέφερε αλλά δεν έλεγε τίποτα - Στο χειρουργείο λόγω... αποσμητικού!

Ο 65χρονος είχε διπλώσει από τους πόνους, αλλά από ντροπή δεν τολμούσε να πει τίποτα στη γυναίκα και τα παιδιά του...


Το περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές, αφού πολλά παρόμοια έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τους χειρουργούς της πόλης. Όλα ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας, όταν ο 65χρονος είχε φρικτούς πόνους και ζήτησε από τη γυναίκα του, να τον πάει στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» οι γιατροί του έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις και έκριναν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα για να του αφαιρέσουν το καπάκι ενός αποσμητικού, που είχε χτυπήσει το παχύ του έντερο. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ο 65χρονος δεν έλεγε το παραμικρό ούτε στους συγγενείς ούτε στους γιατρούς του.

Έξω από το χειρουργείο, τον περίμενε τόσο η σύζυγός του όσο και τα δύο του παιδιά, που μέσα στην αγωνία τους, προσπαθούσαν να πιστέψουν τα όσα είχαν γίνει! Η επέμβαση πάντως πέτυχε, «η αφαίρεση υλικού» (έτσι γράφτηκε στο βιβλίο των χειρουργείων) ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα και ο ασθενής... επέστρεψε σπίτι του.

Σύμφωνα με το dete.gr, τέτοια περιστατικά (όσο και αν φαίνονται παράξενα) είναι συχνά!  Τέτοιου είδους επεμβάσεις θεωρούνται ρουτίνα για τους χειρουργούς, τόσο για άνδρες ασθενείς, όσο και για γυναίκες...

Πως θα απομακρύνετε τα μελίσια από τις περιοχές των ψεκασμών

Σας γνωρίζουμε ότι κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, θα εφαρμοστεί η καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, με δολωματικούς ψεκασμούς από εδάφους, στις ελαιοκομικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Η προστασία των μελισσοσμηνών επιτυγχάνεται απόλυτα όταν τα μελισσοσμήνη ευρίσκονται σε απόσταση πέντε ( 5 ) χιλιομέτρων από τα όρια των ψεκαζόμενων περιοχών.
Θα πρέπει οι μελισσοκόμοι να μεταφέρουν τα μελισσοσμήνη τους σε περιοχές που δεν θα γίνουν ψεκασμοί ή σε απόσταση μεγαλύτερη από πέντε ( 5 ) χιλιομέτρων από τα όρια των ψεκαζόμενων περιοχών.
Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου και θα τελειώσουν στο τέλος Οκτωβρίου.
Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε όπως ενημερώσετε έγκαιρα όλους τους μελισσοκόμους της περιοχής σας, ανεξάρτητα αν γίνονται ή όχι ψεκασμοί στις Δημοτικές – τοπικές Κοινότητες , ώστε πριν αρχίσουν οι δολωματικοί ψεκασμοί να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους από τις περιοχές αυτές και σε απόσταση που προαναφέραμε , έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά επίπτωση στον πληθυσμό των μελισσοσμηνών από την τοξικότητα των χρησιμοποιουμένων δακοκτόνων υλικών.
Η Υπηρεσία μας τονίζει ότι ευθύνη δεν θα φέρει για τυχόν ζημιές που θα προκληθούν σε μελισσοσμήνη μέσα ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

Επίσης κατά την διάρκεια των ψεκασμών και προς αποφυγή ατυχημάτων ( κυρίως δηλητηριάσεων ) να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στους ψεκασμένους ελαιώνες.

Έτσι μοιράζονται τα κόμματα τα 54 εκ. ευρώ της κρατικής επιχορήγησης

Οι κάλπες της 17ης Ιουνίου είναι αυτές που καθόρισαν, συν τοις άλλοις, πόσο θα γεμίσουν οι ... κουμπαράδες των κομμάτων. Αναλόγως της εκλογικής δύναμής του, κάθε πολιτικός σχηματισμός λαμβάνει μερίδιο από την κρατική επιχορήγηση.

Αυτού του είδους η ... κατάταξη έχει ως εξής:

Νέα Δημοκρατία 15,4 εκ. ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ 14,1 εκ. ευρώ

ΠΑΣΟΚ 7,5 εκ. ευρώ

Ανεξάρτητοι Έλληνες 4 εκ. ευρώ

Χρυσή Αυγή 3,75 εκ. ευρώ

ΚΚΕ 3,95 εκ. ευρώ

ΔΗΜΑΡ 3,4 εκ. ευρώ

Ως όριο για την εξασφάλιση του... δικαιώματος είσπραξης έχει τεθεί το ποσοστό του 1,50%. Έτσι, ο συνασπισμός των πολιτικών σχηματισμών «Δημιουργία Ξανά» και «Δράση» έχει λαμβάνειν 750.000 ευρώ.

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Ιστιαία

Σε Εύβοια, Μαγνησία και Αττική έγινε αισθητή η σεισμική δόνηση των 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε 10 λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίζεται 7 χλμ βορειοανατολικά της Ιστιαίας, με εστιακό βάθος 10 χλμ

Πάγκαλος: "Ασήμαντο πρόσωπο ο Τσίπρας - Είναι δημαγωγός"

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος «κτύπησε» πάλι, αυτή τη φορά με συνέντευξη στην τηλεόραση του ALPHA, το βράδυ της Τετάρτης. Εθεσε ζήτημα ηγεσίας και έκανε μετωπική επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος είπε μεταξύ άλλων ότι απαιτείται ενδελεχής μελέτη του εκλογικού αποτελέσματος και κατόπιν εκλογή προέδρου από «συστατικό συνέδριο». Ενα συνέδριο το οποίο -όπως τόνισε- κάλλιστα θα μπορούσε να εκλέξει κάποιο νεότερο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Να βρούμε και ποιος πρόεδρος ταιριάζει με αυτό το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ -κι εγώ είμαι υπέρ ενός συστατικού συνεδρίου- να αποφασίσει ότι σε αυτή την εικόνα την καινούρια που ανακαλύψαμε, δεν ταιριάζει ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος δεν είναι και κανένα τζόβενο, πρέπει να είναι ένας 30άρης. Νομίζω ότι χρειάζεται ένα νέο πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ».

Ο πρώην υπουργός επέκρινε επίσης τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για ευνοιοκρατία, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τα πρόσωπα που επέλεξε το κόμμα για να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, καθώς -όπως είπε- είναι φίλοι του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη Θεσσαλονίκη.

Ασκώντας επί της ουσίας «εσωκομματική αντιπολίτευση» ... εφ' όλης της ύλης, ο κ. Πάγκαλος μέμφθηκε την επιλογή Βενιζέλου να μην συμμετάσχουν «κορυφαία» στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Ο κ. Πάγκαλος ήταν ... λάβρος εις τη νιοστή, όταν μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «αστοιχείωτο από άποψη πολιτική και γενικότερη μόρφωση», πρόσωπο που «στερείται γενικότερης μορφώσεως» και το οποίο μιλά «πανβάρβαρα ελληνικά».

Είπε ακόμη για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν έχει ιδέα, συνεχώς σε επίπεδο πρώτης σελίδας εφημερίδων λειτουργεί, είναι ένα πρόσωπο ασήμαντο από πολιτική άποψη, δεν έχει μία ιδέα δικιά του, δεν έχει κάνει μία πρόταση. Είναι ένα τυχαίο γεγονός, είναι δημαγωγός και προήλθε από τη γενεά αυτή που δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ, ότι και να κάνει».

Σχολιάζοντας το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ περί ανατροπής, ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε:

«Ανατροπή θα πει να εθνικοποιήσουμε την οικονομία, να αναλάβουν τα σοβιέτ των αυτών, να αναλάβει Κομισάριος ο -πως τον λένε αυτόν τον αστείο- ο Στρατούλης να αναλάβει Κομισάριος του ενός τομέα, ο Λαφαζάνης του άλλου και να απαντήσουμε πάνοπλοι προς τη σοσιαλιστική επανάσταση».

Ερωτηθείς κατά πόσο τον φοβίζει το ενδεχόμενο να αναλάβει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός απάντησε με το ... ίδιο στιλ:

«Να σας πω, εμένα δε με φόβισε η δικτατορία η κοινοβουλευτική του Καραμανλή, με τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, το ανηλεές ξύλο και τα βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα, γιατί αυτή ήταν η πρακτική τους. Δε με φόβισε η δικτατορία, η οποία με καταδίκασε και σε βαρύτατες ποινές. Δε θα φοβηθώ τώρα τον κ. Τσίπρα, όταν μάλιστα έχω και πολύ λίγα να χάσω, γιατί τι θα με κάνει ο κ. Τσίπρας, θα με βάλει στη φυλακή; Ας με βάλει, αν μπορέσει».

Για την «αποκαθήλωση» του Γιώργου Παπανδρέου και την «αναρρίχηση» του κ. Βενιζέλου, ο κ Πάγκαλος είπε:

«Ο Παπανδρέου όταν έκανε αυτή την ατυχέστατη πρόταση του δημοψηφίσματος, δεν είχε την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν την είχε την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι διάφοροι πιστοί στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, συναθροιζόμενοι ήταν περισσότεροι από την πλειοψηφία, είχαμε πλειοψηφία επτά βουλευτών και αυτοί ήταν καμιά δεκαριά, καμιά ντουζίνα μάλλον, δεν είχαμε καμία πλειοψηφία. Όταν έφυγε ο Παπανδρέου από την Κυβέρνηση δεν είχε πλειοψηφία. Και όλοι αυτοί γύρισαν βέβαια μετά στο ΠΑΣΟΚ, υπήρχε πρώην βουλευτής που ήταν επικεφαλής της προεκλογικής μας εκστρατείας τώρα σε μια μεγάλη περιοχή της χώρας, ο οποίος δεν είχε ψηφίσει εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, όχι στο Μνημόνιο. Ηταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που δεν ψήφισε εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση και τώρα είναι πάλι τοπάρχης και αρχηγός του»...

Ποδηλατικός αγώνας στο Μαντούδι

Αγώνας πρωταθλήματος ποδηλασίας από τον Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας των Ένοπλων Δυνάμεων και σωμάτων Ασφαλείας την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στην Κεντρική πλατεία και με ώρα εκκίνησης αγώνα στις 10.30 π.μ.

Ληστεία και πυροβολισμοί στο σπίτι του Δώνη

Σοκ για την οικογένεια του Γιώργου Δώνη, καθώς κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι του για να ληστέψουν, έπιασαν τον πεθερό του και έπεσαν πυροβολισμοί. Επιστρέφει στην Αθήνα ο προπονητής.

Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, στην οδό Ζίτσα στην Κηφισιά, όπου διαμένει η οικογένεια του Γιώργου Δώνη.

Οι κακοποιοί μπήκαν στην οικία όπου, όπου βρισκόταν ένας ηλικιωμένος, συγγενής του προπονητή, και η οικιακή βοηθός

Οι ένοικοι του σπιτιού κάλεσαν την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν άμεσα περιπολικά και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τότε σημειώθηκε η ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ο οδηγός του περιπολικού στο πόδι.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, οι δράστες πήραν όμηρο τον ηλικιωμένο, τον οποίο άφησαν λίγο αργότερα.

Όπως είπε ο ηλικιωμένος στους αστυνομικούς, τραυματισμένος είναι και ένας εκ των δραστών στο χέρι, κάτι που δεν έχει διαπιστωθεί.

ΟΛΑ τα θέματα που θα συζητήσει τη Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων

Τη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (λεωφ. Χαϊνά 93)
πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Συζήτηση περί του αποκλεισμού του Δήμου Χαλκιδέων από τα κοινοτικά συγχρηματοδοτούμενα κοινωνικά προγράμματα του ΕΚΤ .
2. Περί αναγόρευσης σε Επίτιμο Δημότη του καθηγητή κ. Θ. Τάσιου με αφορμή τα 50 χρόνια της συρταρωτής γέφυρας του Ευρίπου .
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3. Περί έγκρισης μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), και επανεξέτασης διευκρινιστικών στοιχείων για το σύνολο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ που λειτουργεί στη θέση Μικρό Βαθύ στα διοικητικά όρια ΔΕ Αυλίδας Δήμου Χαλκιδέων .
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
4. Περί παράτασης προθεσμίας του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ» .
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
5. Περί παράτασης χρονοδιαγράμματος του έργου:«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΛΣΥΛΛΙΟΥ ΚΑΝΗΘΟΥ» .
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
6. Περί παράτασης χρονοδιαγράμματος του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Δ. ΧΑΛΙΚΔΕΩΝ» .
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
7. Περί έγκρισης τροποποίησης σχεδίου στο Ο.Τ. 246 στην ΠΕ1 στην Ν. Αρτάκη .
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
8. Περί έγκρισης Υποβολής Πρότασης στην Πρόσκληση με Κωδικό 59, της ΕΥΕΔΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
9. Περί έγκρισης Υποβολής Πρότασης στην Πρόσκληση με Κωδικό 19.1, του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ) ΜΟΔ Α.Ε.
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
10. Περί γνωμοδότησης για την εκπόνηση της μελέτης «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) – πρώην – Δήμου Νέας Αρτάκης Ν. Ευβοίας» .
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
11. Περί έγκρισης τροποποίησης σχεδίου πόλης Χαλκίδας στη Συνοικία Β΄ για τον καθορισμό χώρου Δημοτικού Σχολείου.
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
12. Περί ορισμού Δημοτικού Συμβούλου στην Επιτροπή Προσωρινής Παραλαβής, για την παραλαβή δικτύων Ο.Κ.2(Δίκτυο Ηλεκτροφωτισμού) στα πλαίσια του έργου ‘Αποκατάσταση Περιβάλλοντος Χώρου των Κατοικιών και Κατασκευή Υποδομών στον Παλαιό Οικισμό του Ο.Ε.Κ. Χαλκίδα ΙΙ»
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
13. Περί έγκρισης τροποποίησης σχεδίου πόλης Βασιλικού στο ενοποιημένο Ο.Τ. 63 και 64 .
 Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
14. Περί έγκρισης 2ου ΑΠΕ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ .
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
15. Περί του 3ου ΑΠΕ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΦΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ.
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
16. Περί έγκρισης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και Δήμου Χαλκιδέων/ Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.
Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
17. Περί έγκρισης μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της Ε.Ο. Δροσιά – Λουκίσια (θέση ΚΟΚΟΣΙ) στα διοικητικά όρια της Δ.Ε. Ανθηδόνας του Δήμου Χαλκιδέων.
 Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου).
18. Περί έγκρισης παράτασης προθεσμίας έργου «Διαμόρφωση πλατειών στο Τ.Δ. Λουκισίων» .
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
19. Περί παράτασης προθεσμίας του έργου «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΑΥΛΙΔΑΣ» .
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
20. Περί παράτασης προθεσμίας του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πρώην Δήμου Ανθηδόνας.
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
21. Περί έγκρισης χορήγησης άδειας εκτέλεσης εργασιών της εταιρείας ΘΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε..
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
22. Περί χορήγησης άδειας τοποθέτησης καμπίνας και άδειας τομής, τηλεφωνικού παρόχου .
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
23. Περί έγκρισης μείωσης ποσού εγγυήσεων καλής εκτέλεσης του άρθρου 35 παρ. 10 του Ν. 3669/08 του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ πρώην Δήμου Ανθηδόνας .
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
24. Περί καθορισμού τιμής μονάδας προσκυρούμενης δημοτικής έκτασης συν΄Α Ο.Τ. 0630(311) .
Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
25. Περί καθορισμού τιμής μονάδας προσκυρούμενης δημοτικής έκτασης Ο.Τ. 40 ΔΡΟΣΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ .
 Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
26. Περί έγκρισης επιλογής τρόπου δημοπράτησης έργου.
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
27. Περί έγκρισης τρόπου εκτέλεσης του έργου : Αποπεράτωση χώρου Αγ. Κυριακής.
 Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
28. Περί έγκρισης μετατόπισης περιπτέρου .
 Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
29. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 50/2012 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης .
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος)
30. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 51/2012 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί σήμανσης οδού .
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος)
31. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 80/2012 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης .
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος)
32. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 84/2012 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί χώρου στάθμευσης οχημάτων .
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος)
33. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 86/2012 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ .
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος)
34. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 87/2012 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης .
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος)
35. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 89/2012 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ.
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος)
36. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 90/2012 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί στάθμευσης οχημάτων ΤΑΧΙ .
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος)
37. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 92/2012 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί πειραματικής εφαρμογής μελέτης .
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος)
 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
38. Περί επανακατανομής χρηματοδότησης «Πολιτικής Προστασίας ΠΟΕ» στο οικ. ετ. 2012.
Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
39. Περί τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. ετ. 2012.
 Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
40. Περί διαγραφής βεβαιωμένων χρηματικών ποσών από το βιβλίο εισπρακτέων του Δήμου.
Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
41. Περί επιστροφής αχρεωστήτως εισπραχθέντων χρημάτων .
 Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
42. Περί έγκρισης αλλαγής ονόματος υπόχρεου αποπληρωμής προστίμων ανέγερσης & διατήρησης.
 Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
43. Περί έγκρισης πρακτικού αξιολόγησης αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για την προμήθεια βιομηχανικών Σιδηρουργικών – Βιομηχανικών υλικών .
 Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
44. Περί έγκρισης ιχθυοπαραγωγής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών .
 Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος)
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
45. Περί ορισμού εκπροσώπων για την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας και Επιθεώρησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων στο Νομό Ευβοίας.
 Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
46. Περί έγκρισης της υπ.αρ. 52/2012 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΑΠΠΕΧ περί 2ης τροποποίησης προϋπολογισμού ΔΟΑΠΠΕΧ οικ. ετ 2012 .
Εισηγήτρια : Ζλακώνη Ελληνικού Αργ. Πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ
47. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 54/2012 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΑΠΠΕΧ περί καταβολής εξόδων παράστασης μελών διοικητικού συμβουλίου ΔΟΑΠΠΕΧ.
Εισηγήτρια : Ζλακώνη Ελληνικού Αργ. Πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ
48. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 55/2012 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΑΠΠΕΧ περί ονομασίας Δημοτικού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Βασιλικού.
Εισηγήτρια : Ζλακώνη Ελληνικού Αργ. Πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ

Το αφιέρωμα του Σταύρου Θεοδωράκη στον Δημήτρη Μητροπάνο - VIDEO

Η κάμερα των Πρωταγωνιστών μπαίνει για πρώτη φορά στο σπίτι του Δημήτρη Μητροπάνου.

Στον Δημήτρη Μητροπάνο ήταν αφιερωμένοι οι τελευταίοι «Πρωταγωνιστές».

 Για πρώτη φορά, μετά τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, η οικογένειά του ανοίγει το σπίτι της και το αρχείο του μεγάλου ερμηνευτή στον Σταύρο Θεοδωράκη. Φωτογραφίες, βίντεο, ανέκδοτα τραγούδια, στιγμιότυπα από την ζωή του, ανέκδοτες συζητήσεις συνθέτουν την εκπομπή.

"Ήταν για μένα το ψηλότερο βουνό. Το βουνό συμβολίζει δύναμη και προστασία...", λέει η Πέγκυ Ζήνα. "Μ' άρεσε πολύ σαν άνθρωπος γιατί ήταν πολύ καθαρός. Αυτός ο άνθρωπος δεν με απογοήτευσε ποτέ...", αναφέρει η Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Δείτε ένα απόσπασμα:

Σε νέα θέση απ’ αυτό το Σάββατο, η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου

Σε εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται οι χώροι και η εκεί διάρκεια λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών της Χαλκίδας (και με τις προαπαιτούμενες αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας), η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου, από το προσεχές Σάββατο, 30 Ιουνίου, μεταφέρεται με τον ήδη υφιστάμενο αριθμό πωλητών (280 θέσεις), με τα ίδια μέτρα πάγκου που κατέχουν έως σήμερα,

- στην οδό Κ. Γεροντίτη, από τη λεωφ. Χαϊνά μέχρι τέλους της (για βιομηχανικά προϊόντα)
- στην οδό Γ. Αγγελοπούλου, από τη λεωφ. Χαϊνά έως την 7ου Συντάγματος (για προϊόντα γης και θάλασσας) και
- στην οδό 7ου Συντάγματος, από την Κ. Γεροντίτη έως την Έλλ. Στρατιώτου (από την Κ. Γεροντίτη μέχρι του ύψους του ΚΑΠΗ, για βιομηχανικά προϊόντα και από το ύψος του ΚΑΠΗ έως την Έλλ. Στρατιώτου, για προϊόντα γης και θάλασσας)
Η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου θα λειτουργεί στον συγκεκριμένο χώρο
έως και τον Ιούνιο του 2013.

''Τη σκότωσα γιατί φοβήθηκα ότι θα μου έπαιρνε τα παιδιά''!

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε αμέσως μετά την απολογία του στον Ανακριτή Πατρών ο 43χρονος δολοφόνος της Αγυιάς


που σκότωσε πριν από λίγες ημέρες την 37χρονη Σέρβα σύντροφο και μητέρα των δύο εκ των πέντε παιδιών του με το μαχαίρι που είχε στην κουζίνα του μαγαζιού του.
Ο δράστης υποστήριξε πως δεν είχε προμελετήσει τη δολοφονία και πως φοβήθηκε πως θα του έπαιρνε τα παιδιά και θα έφευγε, όπως τον είχε απειλήσει. O Α.Λ. έχει πέντε παιδιά, τρία από την πρώην γυναίκα του και δύο με την 37χρονη που σκοτωσε.

Οπως είπε στην απολογία του μετά από συνεχείς τσακωμούς η γυναίκα είχε πάρει τα παιδιά και έμενε στο σπίτι της αδελφής του συνεταίρου του. Την προηγούμενη του φονικού την είχε καλέσει να πάνε στην σχολική γιορτή του ενός παιδιού, εκείνη δεν ανταποκρίθηκε, ενώ αρνήθηκε να συζητήσουν ενώπιον της αδελφής του συνεταίρου και του ιδίου για το τι θα συμβεί με τον γάμο τους.

Παρόλα αυτά όμως η γυναίκα εξακολουθούσε και εργαζόταν στην ψησταριά. Οπως είπε το πρωί της περασμένης Παρασκευής επιχείρησε να κουβεντιάσει μαζί της, εκείνη αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να θολώσει και να την μαχαιρώσει 63 φορές.

Τις φωνές άκουσε ο μεγάλος του γιος από τον πρώτο του γάμο. Και αυτό γιατί η οικογένεια έμενε σε διαμέρισμα πάνω από την ψησταριά. Ο γιος κατέβηκε και είδε τη γυναίκα μέσα σε μία λίμνη αίματος και τον πατέρα του με αιματοβαμμένα τα ρούχα του δίπλα της. 

Ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων

Ο Δήμος Διρφύων- Μεσσαπίων, στα πλαίσια της Κοινής Υπουργικής  Απόφασης 20124/08.06.2012 (ΦΕΚ 1828/08.06.2012 τεύχος Β’) ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 29-2-2012.

Συγκεκριμένα:

Α. Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, έως τις 29-2-2012, εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, για φυσικά πρόσωπα, και τις εβδομήντα πέντε χιλιάδες (75.000) ευρώ, για νομικά πρόσωπα.

Β. Στην ίδια ρύθμιση υπάγονται, μόνο αν ζητηθεί από τον οφειλέτη και οι οφειλές που έχουν υπαχθεί σε άλλη ρύθμιση, των οποίων οι όροι τηρούνται κατά την υποβολή του αιτήματος.

Γ. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις (το ανώτερο 24), ενώ το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των εκατό (100) ευρώ. Η εφάπαξ εξόφληση ή η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.

Δ. Όταν ο αριθμός των δόσεων υπερβαίνει τις είκοσι τέσσερις (24), το αίτημα εξετάζεται από τον οικείο Δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν Αντιδήμαρχο, μετά από πρόταση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, που αποφαίνονται σχετικά με την αδυναμία του υπόχρεου για πληρωμή σε συντομότερο χρόνο, με επισημείωση επί της υποβληθείσας αίτησης, ανάλογα με τη φορολογική εικόνα και τη φοροδοτική ικανότητα του υπόχρεου, βάσει δικαιολογητικών που προσκομίζει ο οφειλέτης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα εσόδων του Δήμου (Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Αραμπατζόγλου, τηλ. 22283 50236)

''Για να μην γίνει βεντέτα να φύγει η οικογένεια του δολοφόνου''!

"Όχι άλλο αίμα, αλλά να φύγουν από το χωριό" λέει ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη, Γιάννης, που τονίζει ότι η οικογένεια του κρεοπώλη είναι πλέον ανεπιθύμητη στον Προφήτη Ηλία.


 Ο ίδιος δεσμεύεται να κλείσει εδώ ο "κύκλος" αίματος που άνοιξε το βράδυ της Κυριακής, με την προϋπόθεση ότι όλα τα μέλη της οικογένεια θα απομακρυνθούν από το χωριό.

Το κατώφλι της Εισαγγελέως Ηρακλείου πέρασε το πρωί τριμελής αντιπροσωπεία των κατοίκων του χωριού προκειμένου να θέσουν το αίτημά τους περί απομάκρυνσης της οικογένειας του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του 34χρονου.

Στην πλατεία Δασκαλογιάννη βρισκόταν, νωρίτερα, ο πατέρας του άτυχου 34χρονου, μαζί με τους δύο ιερείς του χωριού καθώς και εκπροσώπους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον Αγροτικό Σύλλογο, το Συνεταιρισμό της περιοχής, το Τοπικό Συμβούλιο αλλά και τον πρώην δήμαρχο Τεμένους, Λάμπρο Περβολαράκη.

''Να μην τολμήσουν να επιστρέψουν γιατί θα την πληρώσουν και τα μωρά κοπέλια" λένε οι πιο θερμόαιμοι που στο πρόσωπο της συγκεκριμένης οικογένειας βλέπουν τους αίτιους για τα δεινά που βρήκαν το χωριό τους. "Κανείς τους δεν έχει θέση στο χωριό" λένε με νόημα συγγενείς των δύο μαυροφορεμένων οικογενειών. Άλλοι πάλι, οι πιο ψύχραιμοι, βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά και παίρνουν αποστάσεις...

Φωτιά στην περιοχή "Πλαγιές" της Τριάδας

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή "Πλαγιές" στην τοπική κοινότητα της Τριάδας του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων.

Η φωτιά προκλήθηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, από έκρηξη μετασχηματιστή της ΔΕΗ, φαινόμενο το οποίο παρατηρείται πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα λόγω της κακής συντήρησης των μετασχηματιστών.

Από την φωτιά που προκλήθηκε κάηκαν 200 τ.μ. ξερά χόρτα και η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό πλήρη έλεγχο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας.

messapianews.gr

Καλπάζει η φοροδιαφυγή - Πάνω από 50 δισ. αφορολόγητα στις τσέπες αετονύχηδων

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά πενήντα ολόκληρα δισεκατομμύρια, εξακολουθούν να κινούνται στη «γκρίζα» ζώνη της παραοικονομίας, στην Ελλάδα των άδειων δημόσιων ταμείων, των ταλαιπωρημένων συνταξιούχων που ξεροσταλιάζουν σε ουρές για τα φάρμακα τους, των διαρκώς αυξανόμενων νοικοκυριών που περνάνε στη ζώνη της φτώχειας!

Σύμφωνα με τη σχετική Έκθεση της Κομισιόν, το ποσοστό της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται στο «ημίφως» υπολογίζεται στο 24,3% του ΑΕΠ, έναντι 19,2% του μέσου όρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η λίστα της σχετικής λίστας και πάνω από εμάς βρίσκονται μόνο η Βουλγαρία και η Ρουμανία (που αποτελούν για τους δανειστές μας το... πρότυπο), η Λιθουανία, η Εσθονία, η Λετονία (άλλο πρότυπο), η Κύπρος, η Μάλτα και η Πολωνία. Πέρα από τα 50 δισ ευρώ της παραοικονομίας, δεκάδες άλλα δισεκατομμύρια προερχόμενα από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση- και βέβαια από την Ελλάδα- βρίσκονται... «ασφαλή» σε υπεράκτιες εταιρίες, μακριά από τις Φορολογικές Αρχές των κρατών- μελών.

Ένα επιμέρους στοιχείο που «ξεγυμνώνει» την Ελλάδα, είναι τα έσοδα που πραγματικά εισπράττονται από ΦΠΑ, σε σχέση με τους συντελεστές που επιβάλλονται σε προϊόντα και υπηρεσίες. Στη χώρα μας εισπράττεται, λοιπόν, μόλις το 37% εκείνων που θα μπορούσαν να εισπραχθούν από ΦΠΑ, κατατάσσοντας την Ελλάδα στη πρώτη θέση αυτής της λίστας της ντροπής.

Όσον αφορά στη συνταγή για την αντιμετώπιση αυτού του φαινόμενου, η Κομισιόν επισημαίνει ότι το πρώτο βήμα θα πρέπει να γίνει σε εθνικό επίπεδο με τη βελτίωση των ελεγκτικών- εισπρακτικών υπηρεσιών, στη συνέχεια θα πρέπει να ενισχυθεί η διασυνοριακή συνεργασία (ανταλλαγή πληροφοριών) και τέλος θα πρέπει να υπάρξει ενιαία γραμμή απέναντι σε τρίτες χώρες που λειτουργούν ως φορολογικοί παράδεισοι για όλα αυτά τα δισεκατομμύρια αδήλωτων εισοδημάτων από νόμιμες και παράνομες πηγές...

Άδειες σε καταστήματα συζητά η Δημ. Κοινότητα Χαλκίδας


Tα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Συμβουλίου Δημ. Κοινότητας Χαλκίδας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη ,28 Ιουνίου 2012 και ώρα 20:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου [Δημαρχιακό μέγαρο– Φαρμακίδου 15,Χαλκίδα] ανακοινώθηκαν πριν λίγο:
  1. Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας κατάληψης κοινοχρήστου χώρου  για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων  σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΓΟΥΝΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  –Καφετέρια   στην οδό Αγγελάτου 46 (αρ.πρωτ.αιτ.41739/7-6-2012) (εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος)
  2. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΚΑΒΑΘΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ-Αποθήκη ειδών διατροφής επί της οδού Μαυρογένους 23-Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης 38851/30-5-2012)-εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος
  3. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας της υπό σύσταση εταιρίας «ΛΥΚΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ- ΣΠΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΙΩΑΝΝΑ Ο.Ε»-Αναψυκτήριο-Σνακ Μπαρ επί της οδού Τσιριγώτη 7  -Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης 42411/08-6-2012)-εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος
  4. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας της εταιρίας «Σ.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε» Καφετέρια -Σνακ Μπαρ επί της οδού Ελ.Βενιζέλου 6  -Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης 42817/11-6-2012)-εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος
  5. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας της ΜΟΥΔΑΤΣΑΚΗ ΣΟΦΙΑΣ, Ψητοπωλείο επί της Λεωφόρου Αθηνών-Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης 41377/6-6-2012)-εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος
  6. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας της υπό σύσταση εταιρίας «ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ-ΠΑΝ.ΝΤΟΥΡΜΑΣΟ.Ε»-Ψησταριά -Σνακ Μπαρ επί της οδού Φάρου 10  -Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης 45286/19-6-2012)-εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος
  7. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας της εταιρίας «ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ Ο.Ε» Καφετέρια - Μπαρ επί της οδού Ερμού 11 6  -Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης 45424/19-6-2012)-εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος
  8. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας της RUSANDA ELENA, Παντοπωλείο-Μίνι Μάρκετ επί των οδών Πλαγαρακίου & Φιλιππίδου-Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης 45485/19-6-2012)-εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος

Γιατρός έγραψε 8.948 συνταγές σε 4 μήνες...


Τι δείχνουν οι έλεγχοι των υπευθύνων της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης; Γιατρός από την Αιτωλ/νία, έγραψε 8.948 συνταγές σε 4 μήνες...

«Μαργαριτάρια» κάθε λογής συγκεντρώνουν καθημερινά οι υπεύθυνοι της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) καταγράφοντας τα φάρμακα που χορηγούνται σε ασφαλισμένους όλης της χώρας. Τι είδαν τα μάτια τους; Από συνταγές με …σεξουαλικά ενισχυτικά φάρμακα προς ανήλικα, μέχρι παπάδες που έκαναν …ορμονοθεραπεία. Δείτε τη λίστα με τους πρωταθλητές γιατρούς της συνταγογράφησης.

Τους γιατρούς που δείχνουν …υπερβάλλοντα ζήλο στο να χορηγήσουν φάρμακα στους ασφαλισμένους τους θα κληθεί πολύ σύντομα η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει.

Ήδη άλλωστε τα ονόματα και η λίστα με τις υπό συζήτηση συνταγές, έχουν συγκεντρωθεί και θα παραδοθούν από τον επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ Βλάση Σφυρόερα τόσο στο νέο υπουργό Υγείας όσο και στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ώστε να εξετασθούν περαιτέρω.

Στη συνέχεια οι γιατροί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι της ΗΔΙΚΑ, τρίβουν τα μάτια τους από τον υπερβολικό αριθμό των φαρμάκων που χορηγούν ορισμένοι γιατροί ανά την Ελλάδα.

Τι εντόπισαν μεταξύ άλλων;

-Παιδάκια και κυρίως κοριτσάκια 10 και 12 ετών να παίρνουν μετά …μανίας φάρμακα για την ανόρθωση της σεξουαλικότητά τους τύπου Viagra. Οι παιδικές …ερωτικές συνταγές ήταν χειρόγραφες και εντοπίσθηκαν μετά τη σάρωση και την ενσωμάτωσή τους στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

-Αντίστοιχα από συνταγές που σαρώθηκαν βρέθηκε ιερέας χωρίου να λαμβάνει …ορμονοθεραπεία για να τεκνοποιήσει! Όπως βρέθηκε μετά τον έλεγχο, οι περισσότεροι του χωριού έσπευδαν να γράφουν τα φάρμακά τους στο βιβλιάριο του ιερωμένου.

-Επίσης εντοπίσθηκε φαρμακείο στην Κέρκυρα να εκτελεί περισσότερες συνταγές από κάθε άλλο φαρμακείο ανά τη χώρα. Οι ειδικοί βρήκαν κύκλωμα που σχετιζόταν με τη γειτονική Αλβανία όπου και αξιοποιούνταν τα φάρμακα.

-Σε φαρμακείο της Ροδόπης διαπιστώθηκε ότι περίπου το 50% των συνταγών που εκτελούνταν ήταν από τη Θεσσαλονίκη ενώ προέρχονταν και από συγκεκριμένο γιατρό.

-Γιατρός από την Αιτωλοακαρνανία έδωσε μέσα σε τέσσερις μήνες 8948 συνταγές φαρμάκων που θεωρείται αριθμός ρεκόρ αν σκεφτεί κανείς ότι οι ιατρικές επισκέψεις που εγκρίνονται από τον ΕΟΠΥΥ για κάθε γιατρό είναι μόλις 200.

-Στην πολυσυζητημένη Ζάκυνθο όπου να υπενθυμίσουμε χορηγούνταν και τα περισσότερα επιδόματα τυφλότητας στη χώρα, βρέθηκε γιατρός που διέμενε σε χωριό μόλις 150 κατοίκων, να έχει κόψει από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο 5561 συνταγές.

Με βάσει τα στοιχεία που καταγράφονται επισήμως, κάθε μήνα εκδίδονται περίπου 5 με 5,5 εκατ. συνταγές.

Ξεκίνησαν με επιτυχία τα "Γεραμάνεια" στο Ληλαντιο

 
Με μεγάλη επιτυχία τα Μουσικά Σύνολα του ΔΟΑΠΠΕΧ, παρουσίασαν χτες βράδυ, στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού, την μουσική εκδήλωση «Νεανικές Μουσικές Πνοές», με τη συμμετοχή και νέων από το Ληλάντιο.


Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στο δημοσιογράφο Πάνο Γεραμάνη που με την παρουσία  του είχε σφραγίσει τα πολτιστικά(και όχι μόνο) δρώμενα του Ληλαντίου.

Στη Διεύθυνση ορχήστρας ήταν ο Πέτρος Πρόκος που καταχειροκροτήθηκε μαζί με όλους τους συντελεστές της εκδήλώσης

Σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουνίου το καλλιτεχνικό εργαστήρι «ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ» του ΔΟΑΠΠΕΧ, ζωγραφίζει, χορεύει, παίζει μουσική & τραγουδά…με μουσική, τραγούδι, χορούς παραδοσιακούς & μοντέρνους, ενώ παράλληλα παρουσιάζει σε έκθεση εικαστικών τη δουλειά των μαθητών και καθηγητών του εργαστηρίου.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Μικρότερες και περισσότερες δόσεις για το χαράτσι στα ακίνητα

Μια παραπάνω δόση και αποπληρωμή σε ένα χρόνο είναι η πρώτη κίνηση του οικονομικού επιτελείου σε ότι αφορά στο χαράτσι για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες.
Το γνωστό χαράτσι που πληρώθηκε μέσω ΔΕΗ την πρώτη φορά πλέον, όπως όλα δείχνουν, θα αποπληρώνεται σε έναν χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα προστεθεί ένα δίμηνο στην αποπληρωμή, οι πολίτες δηλαδή θα αποπληρώνουν το χαράτσι σε έξι αντί για πέντε διμηνιαίες δόσεις.

Με τον τρόπο αυτό πέφτει λίγο το ποσό της δόσης, ενώ παράλληλα το κράτος δεν χάνει πολλά χρήματα καθώς υπολογίζεται πως ως το τέλος του 2012 θα έχουν μπει στα κρατικά ταμεία περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το νέο χαράτσι θα αρχίσει να καταφτάνει στα μέσα του καλοκαιριού και οι πολίτες θα μπορούν να το αποπληρώσουν ως τον Ιούνιο του 2012.

Ως προς τις διακοπές ρεύματος, αυτές πλέον δεν θα ισχύουν, ωστόσο σε περίπτωση μη πληρωμής οι πολίτες θα έρχονται αντιμέτωποι με την εφορία που θα μπορεί για την οφειλή να προβεί σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, εσόδων από ενοίκια ή ακόμη και καταθέσεις.

Δικάζονται οι συλληφθέντες των Θεοφανείων στη Χαλκίδα

Από το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας δικάζονται από το πρωί της Πέμπτης οι 5 συλληφθέντες την ημέρα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.

Κύρια συνθήματα που ακούστηκαν εκείνη την ημέρα ήταν: «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73», «λαέ πεινάς, γιατί τους προσκυνάς».

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθρ. 168.2 Π.Κ).

Σημειώνεται πως η δίκη, που είχε οριστεί στη Χαλκίδα για την Παρασκευή 30 Μαρτίου, παραπέμφθηκε τελικά σε δικαστήριο της Αθήνας με βούλευμα του Αρείου Πάγου. Η δικαιολογία, δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή της, ήταν ότι συντρέχουν λόγοι σχετικοί με τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, καθώς, όπως αναφέρεται στο βούλευμα,  «υπάρχει κίνδυνος προκλήσεως σοβαρών επεισοδίων και διασαλεύσεως της δημόσιας τάξης και ασφάλειας είτε εντός είτε εκτός του δικαστικού Μεγάρου Χαλκίδας».

Σε ψήφισμά της, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή «απαιτεί την παύση της δίωξης των πέντε αγωνιστών και αγωνιστριών που συνελήφθησαν την μέρα των Θεοφανείων για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια πολιτικής διαμαρτυρίας κατά του Μνημονίου. Θεωρούμε απαράδεκτη την ποινικοποίηση της δράσης των συνδικάτων, των λαϊκών συνελεύσεων και των κινημάτων».

Παράλληλα, καλεί σε μαζική παρουσία στη δίκη, η οποία θα διεξαχθεί στις 28 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00 π.μ. στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας.

Άδεια τα ιδιωτικά σχολεία

Το 10% θα φτάσει η μείωση στις εγγραφές των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων παραγόντων καθώς όπως φαίνεται η κρίση... έπληξε και αυτά. Τα δίδακτρα είναι υψηλά, γεγονός που κάνει τους γονείς να αδυνατούν να τα αποπληρώσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημερησία" από την κρίση πλήττονται κυρίως τα μικρά ιδιωτικά σχολεία των αστικών κέντρων και της περιφέρειας τα οποία απευθύνονται σε εργαζόμενους γονείς.

Οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των διδάκτρων είναι μεγάλες, ενώ πολλοί είναι οι γονείς που ζητούν εκπτώσεις, έως και 15%.

Το κόστος φοίτησης στα ιδιωτικά σχολεία κυμαίνεται από περίπου 5.500 ευρώ στο Δημοτικό Σχολείο έως και 6.000 ευρώ στο Γυμνάσιο και 9.000 ευρώ στο Λύκειο ετησίως.

15.000 Έλληνες έφυγαν από τη χώρα για να βρουν δουλειά στη Γερμανία

Ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 η μετανάστευση Ελλήνων και Ισπανών προς τη Γερμανία, σύμφωνα με σχετική έκθεση του... Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η οποία δημοσιεύεται σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναζήτησαν εργασία περίπου 15.000 Έλληνες και 13.000 Ισπανοί.

Σε απόλυτους αριθμούς, ωστόσο, οι μετανάστες από την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία παραμένουν πολύ περισσότεροι, επισημαίνεται στην έκθεση.

Αντίστοιχα, έχει μειωθεί αισθητά η μετανάστευση προς την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιρλανδία, στις οποίες, επιπλέον, η ανεργία μεταξύ των μεταναστών έχει αυξηθεί κατά περίπου 10%.
parapolitika.gr

Στην κορυφή των πανελλαδικών μια... μπαλαρίνα!

Μια μπαλαρίνα έσπασε τα κοντέρ των πανελλαδικών! Η αριστούχος απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Νέου Ηρακλείου και μαθήτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ολγα Κούτσικα είναι η πρώτη των πρώτων των φετινών εξετάσεων, με 19.907 μόρια.

Πλέον, ανυπομονεί να γραφτεί στη Νομική Αθηνών και να πραγματοποιήσει το όνειρό της, να μπει στο δικαστικό σώμα.

Η 18χρονη υποψήφια της Θεωρητικής Κατεύθυνσης άγγιξε το απόλυτο. Είναι η μόνη -μαζί με έναν ακόμη υποψήφιο της ίδιας κατεύθυνσης- που κατάφερε να συγκεντρώσει γενικό βαθμό πρόσβασης 19,9.

Πιο συγκεκριμένα, βαθμολογήθηκε με 19,3 στην Εκθεση και με 20 σε όλα τα άλλα μαθήματα, δηλαδή τη Βιολογία, τα Αρχαία Ελληνικά, την Ιστορία, τη Λογοτεχνία και τα Λατινικά!

«Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο καλός προγραμματισμός. Υπάρχει χρόνος για όλα, μπορούμε να διαβάσουμε, γιατί χρειάζεται εντατικό διάβασμα, και ταυτόχρονα να βγαίνουμε με τους φίλους μας και να ασχολούμαστε με άλλες δραστηριότητες» δηλώνει στην «Espresso» η Ολγα που δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό της για το αποτέλεσμα που πέτυχε.

Οπως εξηγεί, η αγαπημένη της εξωσχολική δραστηριότητα δεν είναι άλλη από το μπαλέτο. Είναι μαθήτρια του προεπαγγελματικού τμήματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο χορός δεν θα μπορούσε να είναι έξω από το καθημερινό της πρόγραμμα, ακόμη και στην ιδιαίτερα απαιτητική Γ’ Λυκείου:

«Διάβαζα περίπου τέσσερις ώρες κατά μέσο όρο την ημέρα. Το πρωί είχα το σχολείο, σχεδόν αμέσως μετά είχα το φροντιστήριο και δύο ώρες το βράδυ τις αφιέρωνα για να κάνω μπαλέτο».

Σε ό,τι αφορά τη συλλογή από 20άρια που δημιούργησε, δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και για την ίδια. «Βγαίνοντας από τις εξετάσεις σε κάθε μάθημα ήμουν αρκετά ευχαριστημένη. Ημουν αισιόδοξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενα έναν τόσο υψηλό βαθμό» τονίζει.

Αν και τα κατάφερε περίφημα στις πανελλαδικές εξετάσεις και μάλιστα στην πρώτη της συμμετοχή, η Ολγα δεν έχει την καλύτερη άποψη για τον θεσμό καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για μια σκληρή διαδικασία, πολύ αγχωτική και ψυχοφθόρα για τους μαθητές.

«Ευτυχώς, στη δική μου περίπτωση τελικά ο αγώνας αυτός δικαιώθηκε» λέει με ανακούφιση. Παράλληλα, δεν παραλείπει να απονείμει τα εύσημα σε όσους τη στήριξαν στην προσπάθειά της:

«Με βοήθησε πάρα πολύ η οικογένειά μου που με στήριξε και ψυχολογικά, αλλά και πρακτικά, καθώς η μητέρα μου είναι φιλόλογος. Είχα επίσης την τύχη να φοιτήσω στο 1ο Γενικό Λύκειο Νέου Ηρακλείου, όπου συνεργάστηκα με καταπληκτικούς καθηγητές και πρωτίστως ανθρώπους, ενώ το φροντιστήριο μου πρόσφερε μία επιπλέον στήριξη, μια πιο εντατική προετοιμασία που νομίζω ότι χρειαζόταν».

Με τόσο υψηλή βαθμολογία, η 18χρονη υποψήφια έχει ήδη εξασφαλίσει την εισαγωγή της και μάλιστα ως πρώτη στη σχολή της επιλογής της. Πρόκειται για τη Νομική της Αθήνας, το πτυχίο της οποίας θα της επιτρέψει να γίνει αυτό που ήθελε από μικρή, δηλαδή δικαστής.

«Θα ήθελα να μπω στο δικαστικό σώμα. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα νομικό υπόβαθρο στην οικογένεια, ο πατέρας μου είναι δικηγόρος και ο αδελφός μου φοιτά στη Νομική Σχολή, αλλά νομίζω ότι θα ήθελα κάτι παραπάνω από τον δικηγορικό κλάδο, που νομίζω ότι μόνο το δικαστικό σώμα μπορεί να προσφέρει» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ολγα, ο λόγος της οποίας έχει ήδη δομή και σαφήνεια που θα ζήλευαν αρκετοί επαγγελματίες νομικοί!


ΣΤ. ΔEΛHΓIΩPΓHΣ/ espresso

H Eurobank προχώρησε σε μειώσεις μισθών κατά 15%

Σε μειώσεις μισθών κατά 15% προχωρεί η Eurobank, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της για την νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση Εργασίας.
 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η νέα επιχειρησιακή σύμβαση συμφωνήθηκε μέσα από έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, με στόχο να επιλεγεί η ηπιότερη λύση. Οι αναπροσαρμογές θα τεθούν σε ισχύ από 1ης Ιουλίου.

«Στην πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε, η περαιτέρω μείωση του λειτουργικού μας κόστους κρίνεται απολύτως αναγκαία, προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα του Ομίλου μας να διαχειρίζεται τις συνέπειες της συγκυρίας. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούμε, μετά από προσεκτική μελέτη, σε αναπροσαρμογές των αποδοχών και παροχών του προσωπικού μας, με βάση ένα δίκαιο και διαφανές σύστημα το οποίο αποτελεί, δεδομένων των συνθηκών, την ηπιότερη δυνατή λύση για τους εργαζομένους μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Δίκαιο, γιατί λαμβάνονται υπόψη όλες οι κύριες μορφές αποδοχών και οι αναπροσαρμογές δεν είναι οριζόντιες αλλά κλιμακούμενες. Τα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια προστατεύονται και οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες μειώσεις που φθάνουν στο 15%, αφορούν στα υψηλότερα κλιμάκια συνολικών αποδοχών. Διαφανές, γιατί ο τρόπος υπολογισμού των μειώσεων είναι ενιαίος και σαφής και αφορά, χωρίς εξαιρέσεις, όλους τους εργαζόμενους που εμπίπτουν στα αντίστοιχα κλιμάκια. Η προστασία της οικογένειας τίθεται ως προτεραιότητα, δεν θίγεται το οικογενειακό επίδομα, και σε καμία περίπτωση, δεν θίγονται τα επίπεδα των αποδοχών που έχουν προκύψει από κλαδικές ή επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Η Ελληνίδα Βασίλισσα του Euro

Η δική μας, Αλεξάνδρα Λοΐζου, κέρδισε τον τίτλο της πιο σέξι συντρόφου ποδοσφαιριστή, απ` όσους συμμετείχαν στο Euro. 
 
Με απλά λόγια, η σέξι Ελληνίδα είναι η πιο καυτή WAG της διοργάνωσης, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο. 
 
Η σύντροφος του  Γιώργου Σαμαρά (έτσι τουλάχιστον έγραφε ο ξένος Τύπος γιατί εμείς άλλα μαθαίνουμε τελευταία) κέρδισε τις εντυπώσεις και κατάφερε να αφήσει πίσω της την Ιρίνα Σάικ του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και τη Σακίρα του Πικέ.
 
Η Αλεξάνδρα που ξεκίνησε από τον διαγωνισμό Miss Europe Face, κάνει διεθνή καριέρα και έχει δουλέψει στις περισσότερες χώρες του κόσμου

Πιάστηκε στα πράσα να προάγει στην πορνεία την υπάλληλο της...

Η τραγική ιστορία που εκτυλισσόταν σε μια καφετέρια στα Γιάννενα βγήκε στο φως της δημοσιότητας, όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (27/06) η αστυνομία συνέλαβε την ιδιοκτήτρια για μαστροπεία.

Η 55χρονη πιάστηκε στα πράσα να προάγει την 35χρονη Ελληνίδα, που εργαζόταν στο κατάστημα της ως σερβιτόρα, έναντι του ποσού των 100 ευρώ.

Σε έλεγχο που έγινε στην καφετέρια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 275 ευρώ ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και κατά της 35χρονης για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...