Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κύμη: Μένουν χωρίς πτυχίο γιατί δεν βρίσκουν πλοίο

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τον τελευταίο καιρό οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Κύμης, αλλά και άλλων παρόμοιων Ακαδημιών, που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Οι σπουδαστές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εκπαιδευτικά ταξίδια κάθε χρόνο, για να συνεχίσουν στο επόμενο έτος σπουδών, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να πάρουν πτυχίο.

Δυστυχώς όμως δεν βρίσκουν εταιρεία να τους ναυτολογήσει, με αποτέλεσμα να μην γίνονται τα εκπαιδευτικά ταξίδια και να καθυστερεί η απόκτηση πτυχίου από τους μελλοντικούς καπετάνιους ή μηχανικούς του Εμπορικού Ναυτικού.

Οι σπουδαστές ζητούν να βρεθεί λύση ώστε να πραγματοποιούν εγκαίρως  τα εκπαιδευτικά ταξίδια τους

ΠΑΜΕ: "Έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα για τους 26 εκατομμύρια ανέργους"

"Εργατοπατέρες και αξιωματούχοι της ΕΕ έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα για τους 26 εκατομμύρια ανέργους" αναφέρει το ΠΑΜΕ Χαλκίδας για τα 40 χρόνια της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων που γιορτάστηκαν στην Μαδρίτη.


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
"Στις 28 του Γενάρη πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη η διάσκεψη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας της Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Μιας οργάνωση που μόνο στο όνομα θεωρείται συνδικαλιστική, όμως από την μέρα της ίδρυσης της μέχρι σήμερα υπηρετεί τα συμφέροντα της Κομισιόν και των μονοπωλίων.

Στην διάσκεψη συμμετείχαν και οι συνεταίροι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο Όλι Ρεν ο αρμόδιος επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ.

Όλοι μαζί (εργατοπατέρες και αξιωματούχοι της ΕΕ) έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα για τους 26 εκατομμύρια ανέργους, την δραματική αύξηση της φτώχειας και τον εφιάλτη των ευέλικτων μορφών εκμετάλλευσης . Όλοι μαζί οι συνέταιροι αναζητούν μια «ρεαλιστική λύση για μια πανευρωπαϊκή αναπτυξιακή πολιτική» για την αντιμετώπιση της κρίσης, που όχι μόνο δεν θα θίγει τα κέρδη του κεφαλαίου, αλλά και θα δημιουργεί περισσότερα κέρδη. Επιδιώκουν για άλλη μια φορά να περάσουν χωρίς αντιστάσεις τις κυβερνητικές πολιτικές, .

Σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν πείρα από τους κοινωνικούς διαλόγους που συμμετείχε η ηγεσίας της ΓΣΣΕ

Πόσο πιο δύσκολο θα ήταν στις κυβερνήσεις και στα ευρωπαϊκά μονοπώλια να επιβάλλουν αυτά τα μέτρα χωρίς την πολύτιμη συμβολή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού;

Ποια θα ήταν η κατάσταση για το κίνημα μας, αν δεν είχε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της προδοτικής στάσης των δυνάμεων της «ταξικής συνεργασίας»;

Αν οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος είχαν απορρίψει τη λογική του Ευρωμονόδρομου και της ανταγωνιστικότητας; Αν είχαν αντιταχθεί στο Μαάστριχτ, τη Λισσαβόνα, την Ευρώπη 2020 το χτύπημα του σταθερού χρόνου εργασίας, του δικαιώματος στη σταθερή δουλειά; Αν προετοίμαζαν τους εργαζόμενους για τα ιστορικά όρια του καπιταλιστικού συστήματος, τις κρίσεις του και διαπαιδαγωγούσαν πάνω στο ασυμβίβαστο της ευημερίας των εργαζομένων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης; Αν αντί να καλλιεργούν τη λογική της ταξικής συνεργασίας, ανέπτυσσαν τη ταξική πάλη και τη συνείδηση των εργατών; Αν αντί να αποπροσανατολίζουν με «κοινωνικούς διαλόγους» απέρριπταν τα τρομοκρατικά διλήμματα των εργοδοτών εξαρχής θέτοντας το πραγματικό ερώτημα. Ποιος παράγει τον πλούτο, οι εργάτες ή οι καπιταλιστές; Και συνεπώς ότι ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει είτε για τους εργάτες είτε για τα μονοπώλια.

Οποιαδήποτε θέση, η τακτική που «αγνόησε» ή υποτίμησε αυτό το συμπέρασμα, έχει τεράστιες ευθύνες για τα χτυπήματα που δέχονται οι εργαζόμενοι.

Σήμερα περισσότερα συνδικάτα πρέπει να συμπαραταχθούν με τη γραμμή πάλης και συσπείρωσης του ΠΑΜΕ. Και η πείρα του ταξικού κινήματος της χώρας μας να συμβάλει στην ανασύνταξη του ταξικού πόλου σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Αυτό άλλωστε είναι και το διεθνιστικό μας καθήκον".

Αυτοψία: Μητέρες που μόλις έχουν γεννήσει, εγκαταλείπουν το βρέφος τους


Αυτοψία στην καθημερινότητα, στα προβλήματα των πολιτών, καταγράφοντας τις απόψεις των πρωταγωνιστών. Η πρωτοποριακή ενημερωτική εκπομπή που με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο έθιξε φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα κάνοντας τους υπεύθυνους αυτόπτες μάρτυρες, επέστρεψε για δεύτερη σεζόν.

Την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, στις 23:00, η εκπομπή κάνει Αυτοψία σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, το οποίο αναδεικνύεται ακόμα πιο έντονα στις μέρες μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης: Παιδιά στα αζήτητα. Μητέρες, οι οποίες μόλις έχουν γεννήσει, εγκαταλείπουν το βρέφος τους στα χέρια των νοσοκόμων, στα μαιευτήρια «Έλενα» και «Αλεξάνδρα», και εξαφανίζονται. Πίσω από κάθε παιδί κρύβεται και μια ιστορία.

Δεκάδες είναι  τα παιδιά, τα οποία αφού περάσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους στους  χώρους των μαιευτηρίων, θα οδηγηθούν  στα Κέντρα Βρεφών. Ελάχιστα από αυτά θα δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια ή στην καλύτερη περίπτωση, θα υιοθετηθούν. Μόλις το 15% θα επιστρέψει στους φυσικούς γονείς του. Στα Κέντρα Βρεφών, κάθε παιδί προσμένει να γίνει μέλος μιας οικογένειας. Η ερώτηση των παιδιών προς τους επισκέπτες είναι μία: «Είσαι ο μπαμπάς μου;» Την ίδια ώρα, οι διαδικασίες, οι οποίες ακολουθούνται για μια υιοθεσία, αλλά και οι προσδοκίες που έχουν τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν, έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν τελικά στα ιδρύματα.

Στην κάμερα της εκπομπής και τον Αντώνη Σρόιτερ, μιλούν για τη ζωή τους σε ίδρυμα ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, η τραγουδοποιός Μαρίζα Κωχ και ο ράπερ τραγουδιστής Στέλιος Μανταμαδιώτης, γνωστός με το όνομα Restelio.

Αυτοψία σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, κάθε Πέμπτη στις 23:00

Νέο κόμμα γεννήθηκε: “Ελλήνων Πρωτοβουλία” - Αλλά χωρίς τον Κ. Μαρκόπουλο


Νέα πολιτική κίνηση με το όνομα «Ελλήνων πρωτοβουλία» γεννήθηκε και επισήμως σήμερα Τρίτη, στην οποία πρωταγωνιστούν στελέχη και πρώην βουλευτές, οι οποίοι αποχώρησαν πρόσφατα από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Στο νέο εγχείρημα θα πρωταγωνιστούν οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Ζώης, Γιάννης Μανώλης, Γιάννης Κουράκος, Μιχάλης Γιαννάκης και Δημήτρης Σταμάτης, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης.

Ως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόσωπο που θα ηγηθεί της προσπάθειας, αν και θεωρείται πολύ πιθανόν να ηγηθεί ο κ. Ζώης. Απορίες εκφράζονται πάντως για το γεγονός ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος δεν συμμετέχει στο νέο κόμμα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μαρκόπουλος δημοσίευσε άρθρο στον «Ελεύθερο Τύπο» της περασμένης Κυριακής με θετικές αναφορές στη Ν.Δ., παρά το γεγονός ότι έχει ασκήσει δριμεία κριτική στο κόμμα που υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια.

Όλες οι σχολικές μονάδες Β’θμιας Εκπαίδευσης του Δ.Χαλκιδέων έχουν πετρέλαιο


Όλες οι σχολικές  μονάδες  Β’ θμιας  Εκπαίδευσης του Δ.Χαλκιδέων  προμηθεύονται  κανονικά πετρέλαιο  παρά την υψηλή  τιμή του και  κανένα σχολείο  δεν έχει μείνει χωρίς θέρμανση  καμία μέρα και  το ίδιο προβλέπεται  για τον υπόλοιπο χειμώνα .

Αυτό ανακοίνωσε το  Δ.Σ  της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων και επισημαίνει:

 Όσον αφορά  τα υπόλοιπα λειτουργικά  των σχολείων (καθαριστικά- χαρτικά- γραφική ύλη), η προμήθεια τους γίνεται  κανονικά από  τα σχολεία  χωρίς προβλήματα. Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα  με απόφαση του Δ.Σ πραγματοποιείται  πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια καθαριστικών  για όλο το έτος  ποσού 50.000 Ευρώ. Οι ανάγκες που δημιουργούνται  στα σχολεία για αγορές  παγίων (Ηλεκτρικών Υπολογιστών – Φωτοτυπικών  κ.α) καθώς και οι ανάγκες για μικροεπισκευές,  κατόπιν αιτημάτων των σχολείων εξετάζονται από το Δ.Σ κατά περίπτωση και αποπληρώνονται από την σχολική επιτροπή .

---Την Δευτέρα 14/1/2013 συνεδρίασε για πρώτη  φορά  η Επιτροπή Διακανονισμού  Εμπορικών Μισθωμάτων  .Μετά από τη αίτηση  των ενοικιαστών σχολικών  κυλικείων, η σχολική επιτροπή  αποδεικνύοντας  για ακόμη μια φορά  ότι κατανοεί την οικονομική ύφεση που ταλανίζει την χώρα μας , προχώρησε σε διμερή συμφωνία  και μείωσε  κατά περίπτωση τα μισθώματα των κυλικείων από 30% - 40%, γεγονός που άφησε απόλυτα ικανοποιημένους  τους μισθωτές  και έδωσε λύση σε ένα χρόνιο αίτημα τους.

--- Στις 22/1/2013 αποπληρώθηκαν οι  σχολικές καθαρίστριες  με σύμβαση έργου  για τους μήνες  Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου  και κατά συνέπεια  δεν υπάρχει  καμία  οφειλή προς αυτές . Το γεγονός αποπληρωμής  τους αποκτά  μεγαλύτερη αξία,  αφού ως γνωστόν οι καθαρίστριες  δεν πληρώνονται από χρήματα ούτε του Δήμου ούτε της Σχολικής Επιτροπής,  αλλά από το Εθνικό Ίδρυμα  Νεότητας,  που είχε να στείλει χρήματα από το Φεβρουάριο  του 2012 . Η πληρωμή τους λοιπόν έγινε από τα χρήματα που στάλθηκαν από το Ε.Ι.Ν μόλις πριν  15 μέρες και συμπλήρωσαν τη μισθοδοσία  τους η οποία γίνεται με απόφαση του Δ.Σ από τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων χωρίς όμως αυτό  να επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των τελευταίων.

---Είναι λοιπόν δεδομένο ότι η σχολική επιτροπή  έχει αναλάβει  το βάρος του συνόλου των εξόδων των σχολείων (ΔΕΗ,ΟΤΕ, εργολάβοι καθαρισμού, πετρέλαιο, φόρους, μικροεπισκευές, αγορές Παγίων και προσεχώς  ειδών καθαρισμού) χωρίς παράλληλα να υπάρχει καμία εκκρεμότητα σε κανένα προμηθευτή . Το Δ.Σ αναγνωρίζοντας  τις επιπλέον ανάγκες των σχολείων  για προμήθεια γραφικής ύλης  (Α4, μελάνια, τόνερ, κ.α) θα προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα  σε κατανομή  23.000 ευρώ  απευθείας στα σχολεία  ως Α’ δόση  του 2013.

Χαλκίδα: Μετά το άνοιγμα της πόρτας αποκαλύφθηκαν οι ''ένοχες'' συναλλαγές του φοιτητή!


Ήταν στο σαλόνι όταν άκουσε το κουδούνι και σηκώθηκε για να ανοίξει την πόρτα της γκαρσονιέρας που έμενε...

Άνοιξε και είδε απέναντί του, έναν αστυνομικό. Τότε κατάλαβε πως τα ένοχα μυστικά του θα αποκαλύπτονταν.

Προχωρώντας στο σαλόνι βρήκαν μία ζυγαριά και 250 γραμμάρια χασίς. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 22χρονος δράστης και σπουδαστής του Τ.Ε.Ι., διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών, σε διάφορους χρήστες των περιοχών της Χαλκίδας και των Ψαχνών, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.

Σύμφωνα με το evianews.com, για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Κεδίκογλου: Νέα επίδειξη πολιτικού τυχοδιωκτισμού από Τσίπρα

Για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τη συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΕΤ.

«Σε μια νέα επίδειξη πολιτικού τυχοδιωκτισμού, ο κ. Τσίπρας τώρα που βλέπει ότι το καράβι σώζεται, εμφανίστηκε να αλλάζει ρότα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Ακόμα και αν συμμαχήσει με τον διάβολο όμως παραμένει χωρίς πυξίδα», πρόσθεσε.

Αποστάσεις Μαρκόπουλου από το νέο σχήμα όσων αποχώρησαν από τον Καμμένο


Οι βουλευτές και τα πολιτικά στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και πρώην στελέχη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, αναμένεται να ανακοινώσουν την Τρίτη τη συγκρότηση ενός φορέα που θα λειτουργήσει ως «πρόπλασμα πολιτικού κόμματος».

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες στον πρώτο πυρήνα των στελεχών, περίπου είκοσι, θα είναι κατά κύριο λόγο πανεπιστημιακοί, ενώ δεν αναμένεται να περιλαμβάνονται πολιτικοί πλην ίσως από τους Μ. Γιαννάκη και Δ. Σταμάτη, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Ωστόσο σταδιακά στο νέο φορέα αναμένεται να προσχωρήσουν τα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δηλαδή οι Χρ. Ζώης, Γ. Μανώλης και Ν Κουράκος, ενώ είναι πολύ πιθανό να ενταχθούν και ο διαγραφείς από τη ΝΔ, Ν.Σταυρογιάννης, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κ.Κιλτίδης, αλλά και οι εκλεγέντες στο παρελθόν με τον ΛΑΟΣ, Κ.Βελόπουλος και Π.Μαρκάρκης. Αμφίβολη, μέχρι στιγμής, είναι η συμμετοχή του Κώστα Μαρκόπουλου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...